dagen idag

Datum: 2010-09-30 Tid: 18:30:00

Fröken Åberg hade tänkt städa idag, men det orkar hon inte. Nej, imorgon får det bli! Har ändå inget för mig imorgon så det blir bra det. Idag har vi varit på spädis, sjukt skönt! Fast nästa torsdag är det inställt. Skitans! Inge roligt det ju! Efter späd var vi på bvc. Adrian väger nu 9290 och är 70,9 lång. Min stora kille! <3

Snart kommer Ida och sötisen Mex på en kvällskaffe =)

handlat och tvättat

Datum: 2010-09-29 Tid: 19:59:27

Sådär. Nu är det både handlat och tvättat för ett tag. Bokade en ny tid nästa vecka. Lika bra att tvätta minst en gång veckan, så slipper man släpa på så mycket tvätt. Skönt att ha det mesta rent nu iallafall. Hade tänkt dammsuga också, men pallade inte. Gör det imorgon.

Imorgon är det spädis! Ska ta med mig Astrid Lindgren-skivan så ska vi sjunga lite. Adrian älskar musik! Efter spädis ska Adde till farbror doktorn, halvårskontrollen! Spännande kommer det bli, är jättenyfiken på hur mycket han väger och hur lång han är.

Adrian somnade strax innan sju. Idag åt han vällingen helt utan problem, jag tror han var så trött så han inte ens märkte att det var något annat han fick. Han brukar ju äta ersättning till natten. Hoppas bara det går lika bra imorgon. Och så hoppas jag att han sover hela natten nu trots att han somnade så tidigt.

Med detta inlägg säger jag god nattens också.

tänk tänk tänk 2

Datum: 2010-09-29 Tid: 15:57:59

Nu har jag varit och handlat. Jösses vad det blev mycket grejjer! Som tur var hade jag sällskap av Ida och Gunilla som var snälla och hjälpte mig att få hem det =)

Jag är en riktig tänkare. Jag bara tänker och tänker och tänker tills jag blir knäpp! Det börjar lukta bränt nu. Och personen jag behöver prata med om allt detta går inte att få tag på. It sucks! Var bara tvungen att skriva av mig lite, men jag kommer nog inte tänka mindre för det... Fy.

det kommer en mask

Datum: 2010-09-29 Tid: 09:12:59

Igår kväll ringde jag pappa för att testa videosamtal. Har aldrig ringt sånt förut, men det var roligt. Filmade Adrian hela tiden. Skickade en del filmer på Adrian via mms också, och pappa skickade två tillbaka. Bland annat en ramsa han brukar berätta för Adde: Det kommer en mask, så lång och så svart. Han kryper och han går, han tar det han får och han säger bip! (När han säger bip så brukar han kittla Adrian) Adrian kollade med stora ögon på videon och sen på mig typ "mamma, vad sjutton är det där?" Hehe.

Idag ska vi handla lite, och tvätta. Vår kontaktperson kommer och hjälper oss med det sistnämnda ^^

hohoho!

Datum: 2010-09-28 Tid: 17:44:29

Kan någon gissa vem detta är?
Hahaha! Diggar frillan!



Minns när jag gick på dagis och målade av denna karln ungefär såhär:


Ganska likt va!? ;)

slö dag idag

Datum: 2010-09-28 Tid: 15:36:32

Jag och Adrian har bara tagit det lugnt idag. Mammi var här på kaffe medan Ile var hos tandläkaren. Annars har det inte hänt mycket. Bara slappa och leka. Självklart mysa =) Men jag längtar tills den här dagen är över så jag kan gå och sova. Eller lägga mig tidigt och läsa! ^^ Är inne på tredje boken i twilight-serien (också denna för andra gången). Imorgon ska jag handla och städa lite är planerna.

snork

Datum: 2010-09-28 Tid: 14:14:29

Alltid lika roligt att betala räkningar.

den "rätta" texten =)

Datum: 2010-09-28 Tid: 09:45:59

Min kusin Ida gav mig texten till "I en sal på lasarettet" som jag brukade sjunga =)

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en bröstsjuk liten flicka
blåa ögon, lockigt hår.

Så en dag hon fråga doktorn:
Får jag komma hem till mor?
Ja till våren kan väl hända,
du får komma hem till mor

Våren kom och flickan fråga
Får jag komma hem till mor?
Ja till sommarn kan väl hända
du får komma hem till mor

Sommarn kom och flickan fråga
Får jag komma hem till mor?
Ja till hösten kan väl handa
du får komma hem till mor

Hösten kom och flickan fråga
Får jag komma hem till mor?
Ja till vintern kan väl hända
du får komma hem till mor

Vintern kom och flingor falla
på den lilla flickans grav.
Hon fick aldrig mera se sin kära mor
och kära far.

träffade rach igår =)

Datum: 2010-09-28 Tid: 09:34:57

Igår var jag och hälsade på Rachel och Hailey, det var så skönt att se och hålla lilla Hailey i min famn. Gosegumman! Men lite rädd var jag att hålla henne, tänk om jag höll henne fel och hon fick ont? Åkpåsen jag köpte passade perfekt färgmässigt till den rosa vagnen också =) Jag är glad att jag åkte och hälsade på!

Och det är underbart att ha min lilla fis hemma igen. Även om det är skönt att vara barnledig så saknade jag honom hela tiden! Vi har legat o myst i min säng nu på morgonen. More to tell, men jag vill inte! ^^

tänk tänk tänk

Datum: 2010-09-26 Tid: 21:41:55

Jag har inte gjort ett skit sen jag blev barnledig tidigare idag. Det är jag fasiken värd, att inte göra någonting! Skönt har det varit minsann =) Öppnade en öl nu tidigare på kvällen och den smakade verkligen underbart! Min åsikt om att ta ett glas vin eller en öl när en förälder har sitt barn hemma har varit olika, men nu har jag bestämt mig och tänker fortsätta stå för den åsikten: Inte en droppe alkohol när ungen är hemma! (Är jag däremot hemma hos mammi så kan jag ta ett glas vin om hon inte dricker något) Jaja. Kvällspladder som vanligt!

Har ni kollat på videosarna (säger man så i plural?) nedan? Om inte, så gör det. Alla människor borde vara medveten om att barnmisshandel existerar, och det kan faktiskt vara så illa att din granne gör sitt barn illa. Något jag märkt som inte existerar särskilt mycket längre är civilkurage. Jag var tvungen, enligt mitt samvete, att handla i en situation tidigare i veckan (inte öga mot öga, men jag ringde 112). Efter det var jag skitskraj och höll nästan på att skita ner mig i rädsla över att jag (eller Adrian) skulle råka illa ut för det. Jag ska väl fan inte behöva vara rädd för att jag meddelar om en händelse där jag tror att någon någon är i fara, men det var jag. För jag litar inte på folk som jag inte känner, tänk om personen i fråga endast tänker "hämnd"? Eller är det bara efter jag blev mamma som jag tänker såhär? Tror nästan att jag inte ska tillåta mig själv att tänka så jäkla mycket.

kommer inte på någon rubrik

Datum: 2010-09-26 Tid: 18:32:12

En trevlig dag idag! Jessica kom när Adde sov middag, han blev nog förvånad över att se någon annan än mig här när han vaknade. Men glad blev han, och han flörtar fan med alla tjejer! Pratar, ler stort och lägger huvudet på sne. Likadant hade han gjort med mammis kompis Irma när de var där och fikade. (Adrian är ju hos mammi nu, eftersom jag ska till Göteborg imorgon, träffa Rach och Hailey! ♥) Var nice att Jessica kom hit. Mkt tjöt blev det!

Men vi pratade inte bara trevligt =( Vi pratade bland annat om folk som behandlar sina barn illa. Hur fan kan man!? Har man ingen skam i kroppen då!? Jag ska nog självutnämna mig till barnmisshandlares plågare, finns nog ingenting jag skulle dra mig för att göra med såna äckel till människor! Gud så arg och ledsen jag blir när jag hör sånt, och det är lika illa med psykisk som fysisk misshandel.


Tårarna rinner, och sånt här händer varje dag!

Vila i frid små änglar!!!


i en sal på lasarettet

Datum: 2010-09-26 Tid: 12:24:31

Min kusin Martina påminde mig om en annan visa som jag gärna sjöng när jag var liten och som jag har försökt sjunga för Adrian. Minns inte texten så har tänkt googla fram den ett X antal gånger men alltid glömt det. Hittade denna, men jag har för mig att jag inte sjöng den såhär. Finns säkert fler versioner. Dock känner jag lite vemod mot den här visan nu, med tanke på Hailey. Men visst är den fin?

 

 

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.

 

Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.

 

Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?

 

Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.

 

Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla sjuka flickan
låg där ständigt i sin säng.

 

Så på nytt hon frågar läkarn
som vid hennes sida står:
Får jag komma hem till hösten
till min egen lilla mor?

 

Läkarn svarar ej den lilla,
men strök sakta hennes hår,
och med tårar i sitt öga vänder han sig om och går.

 

Nu hon slumrar uti mullen slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud.


bomchackalack

Datum: 2010-09-26 Tid: 11:42:11

Helt otroligt! La ner Adrian i sin säng för att han skulle sova middag. Oftast kommer han med protester men inte denna gången. (Fast nu när jag skriver så började han gråta. Typiskt. Han hade fastnat med armen mellan spjälorna.)

Idag kommer Jessica på kaffe! Det var längesen, så jag hoppas Adrian kan sova lite iallafall så han är pigg när hon kommer. Sen senare kommer ju mammi och hämtar Adde-grabben. Vad ska jag spendera kvällen med då? Imorgon ska jag ju till Hailey och Rachel, det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det! Äntligen liksom! Har köpt en åkpåse till Hailey via Jessica som var i Ullared igår. Hoppas Hailey kommer gilla den =)

Ja, lite uppdatering om vad som händer de närmsta dagarna =) Förresten, varför läser ni min blogg? Är en del läsare, men jag skriver ju bara om min och Adde's vardag.

sång

Datum: 2010-09-26 Tid: 09:46:02

Adrian vaknade första gången 05.20. "Heeell no" tänkte jag, gav honom flaskan och la honom sen igen. 09.20 gick vi upp, mycket bättre det! =)

Första gången jag hörde denna sången var när farmor sjöng den för mig. Sjöng den för Adrian nyss och han tyckte om den. Så roligt att ta sånger från barndomen och sjunga för honom! ^^ (Sökte en youtube-video också men hittade ingen, så ni får nöja er med texten)

Det var en gång en flicka som hette Josefin,
Josefin-fin-fin, Jose, Jose, Josefin.
Den enda skatt hon ägde det var en symaskin,
Symaskin, skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin.

 

Hon hade ock en fästman, som hette Jonatan,
Jonatan-tan-tan, Jona-Jona-Jonatan,
och han var inte fager, men hon var likadan
likadan-dan-dan, lika-lika-likadan.

 

Han ägde en skuta, som uppå böljan for
böljan for for for, uppå blåa böljan for.
Den hade han fått ärva utav sin gamla mor.
Gamla mor mor mor, gamla mormorsmormorsmor.

 

Han skrivade ett brev till sin kära Josefin
Josefin-fin-fin, Jose, Jose, Josefin.
Han bjöd'na uppå skutan med hennes symaskin
symaskin, skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin.

 

Och när de hade seglat uppå den blåa sjö,
blåa sjö, sjö, sjö, blåa, blåa, blåa sjö,
de stötte mot en klippa invid den gröna ö,
gröna ö, ö, ö, gröna, gröna, gröna ö.

 

Och Jonatan han sade: Jag tror vi sitter fast
sitter fast, fast, fast, sitter, sitter, sitter fast,
jag tror vi måste slänga en del av vår ballast
vår ballast, last, last, vår balla-la-la-la-last.

 

Så slängde han ballasten och det var symaskin
symaskin, skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin,
och efter den så slängde han sin kära Josefin,
Josefin-fin-fin, Jose, Jose, Josefin.

 

Nu går han där och sörjer sin kära Josefin
Josefin-fin-fin, Jose, Jose, Josefin.
Som sitter där i havets djup och trampar symaskin,
symaskin, skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin.



positivt!

Datum: 2010-09-25 Tid: 22:43:39

Jag är så himla glad just nu! Är en massa positiva saker som händer i vårat liv:
- Adrian är en sån go unge som utvecklas hela tiden!
- På måndag får jag träffa Hailey och Rachel igen!!!
- Vi ska fira jul med mammi, syster, bror, Mia och söta brorsönerna!
(Vet inte ännu om Ile är hemma över julen)
- Och nyår firar vi troligtvis med Knivsta-familjen!
- Vi har fått en underbar kontaktperson.
- Spädis är så suveränt att jag saknar ord.
- Jag har börjat promenera mera och äter bättre!
- Känner mig inte ensam längre =)
- Vi har det fint och städat hemma!
- Jag har nog slutat tappa så mycket hår nu =)
- Imorgon (söndag) har jag varit smärtfri i 4 månader!

Dock finns det en stor negativ sak, och detta skriver jag som en pik:
- Det var alldeles förlänge sedan vi träffade Knivsta-familjen! ;)

♥♥♥

hemma från kalaset

Datum: 2010-09-25 Tid: 21:19:38

Kalaset var riktigt trevligt! Mex blev jätteglad för sin present vilket var oerhört kul =) Köpte små grävmaskiner och sånt ^^ Var där från klockan två till nästan halv åtta. Adrian skötte sig fint, men blev astrött där ett tag, och han har alltid lite svårt att somna på nya ställen.

Fick en massa barnsaker också! 11 nappflaskor (varav fem små), fem skedar, tre gafflar, 6 medicinsprutor, en tallrik, 3 speciallock till barnmatsburkar och en hakklapp! Det tackar jag jättemycket för! Haha, har ingen aning om hur många nappflaskor Adrian har nu ;) Men jag säger som Ida, man blir köptokig när barnen är små =)

Imorgon åker Adrian till mormor sin igen. Hennes förslag, för jag frågade om hon kunde passa Adrian ett par timmar på måndag så jag kunde få hälsa på Rachel och Hailey i Göteborg. Hon ska ändå in till stan och hämta syrran imorgon, så då hämtar hon Adrian i samma veva. Ska bli sååå himla kul att träffa Rachel och Hailey igen! ♥

värst vad adrian pratar!

Datum: 2010-09-25 Tid: 12:42:26

Frågade Adrian "Är du fjompig eller?" och fick svaret "Ne-e-ej!" Haha, så passande! Han har alltid pratat och jollrat väldigt mycket, men nu kommer mycket "babababa" och liknande.

Satt och trummade på soffan framför honom, till slut böjar han sig framåt och börjar trumma han med. Härmapa ;) Min duktiga pojke!

rädd

Datum: 2010-09-25 Tid: 09:53:26

Passade på att duscha när Adrian sov sin tidiga middag. Gick fortfarande med handduken på skallen när han vaknade, och han har inte vant sig med det än. Han blev rädd och började gråta. Haha, stackars!

morgonprat

Datum: 2010-09-25 Tid: 08:29:16

Jag och Adrian har haft en konversation nu på morgonen.
Adrian: Babababa!
Jag: Vad säger du?
Adrian: Tytta!
Jag: Jasså?
Adrian: Jaja.

ang stekpannan

Datum: 2010-09-24 Tid: 19:33:24

Köpte ju som sagt en stekpanna för 39 kronor. När jag googlade på det märket så såg jag att priset är mellan 500-800 kronor! Det var som fan! Dock är jag inte säker på att denna jag köpte är värd det, kan ju vara nån billig special-skit. :P

knalleland

Datum: 2010-09-24 Tid: 19:08:43

Ja, herregud! Jag och Adrian gick först ner till åhléns där han skulle få varma tossor och 2 par vantar. Därefter gick vi till Knalleland där jag hade lite tid över till att kolla på lite saker med tanke på att vi blev tidiga. Gick på på nyöppnade Media Markt här, fick en teflonstekpanna för 39 kronor. Ska väl googla lite och se om den är något att ha. Gick åt som smör i solsken iallafall.

Sen mötte vi upp Mariana och Markus och gick runt i lite affärer. Adde har fått sin halvårs-present nu. En skallerliknande sak som man kan sätta fast på bordet med sugkopp. Men ungen är ju så stark så han kan dra väck den från bordet. Grymme! Dessutom fick han en tygbok, han har inte så himla många böcker. Passade även på att köpa upp ett litet lager med våtservetter från Libero. 4 paket för 100 kronor, inte dyrt alls. Och så har vi köpt en present till Mex, vi ska ju på kalas där imorgon =) Ser jag fram emot!

Nu ligger Adde jämte mig i soffan med huvudet mot min höft och bara glor på mig. Jag berättar högt vad jag skriver så det verkar på honom som att jag berättar värsta sagan. Haha, bara han är nöjd så ;) Om en stund så ska han få sista målet för natten, sen sova =)

Och jag ska nog passa på att ta ett halvt glas öl, bara för att det är fredag! =) Är så nöjd med dagen, speciellt min promenad! =)

gose!

Datum: 2010-09-24 Tid: 12:10:54

Haha, min gosunge är allt söt! Varje gång jag äter så kollar han på mig och äter luft. Spelar ingen roll att han precis har ätit, tuggar jag på något så tuggar han luft. Och han släpper mig inte med blicken förrän jag har ätit klart, haha!

söte sover

Datum: 2010-09-24 Tid: 11:05:46

Adrian har sovit en bra stund nu. Skönt för honom! När han vaknar så ska han få lite käk. Sen vill jag mysa, mysa, mysa. Hoppas Adrian vill det med!

Ska ju till Knalleland idag. Tanken är att ta en promenad dit och jag fnular lite på bekvämaste vägen dit. Tror jag har bestämt mig. Det är roligt att jag faktiskt vill ut på promenader nu, innan var känslan motvilja!

Ikväll ska jag lägga mig tidigt! Hade tänkt göra det igår men det blev inte så. Men ikväll! Känns skönt att jag börjar tycka att det är alldeles för sent att vara uppe vid 22.30 - 23.00. Då ligger jag iallafall oftast i sängen och läser. Är iallafall lite stolt över att jag inte gått och lagt mig nu när Adrian sover. Och ingen nytta har jag kunnat göra heller, för det finns ingenting som behövs göras =)


ingen marknad för oss

Datum: 2010-09-23 Tid: 22:43:44

Imorgon är det höstmarknad här i stan. Jag ska fan inte ge mig ner dit. Två anledningar till det. Den första är att jag bränner en massa pengar på onödigt skit varje gång jag är på en marknad. Den andra är att jag orkar inte trängas med en massa folk med Adrian i barnvagnen. Mina dumma tankar (länk) skulle säkert orsaka kortslutning i skallen på mig då. (Pratade med dom på spädis om detta och ena personalen sa "det är nog naturligt att tänka så, för man vill ju skydda sitt barn från allt ont!" på ett ungefär. Känns bättre, men känner mig fortfarande lite psykiskt störd, haha!)

Nej, istället ska jag och Adrian ta en promenad till Knalleland där vi ska möta upp Mariana och Markus. Adde behöver en del saker och sen ska vi inhandla en födelsedagspresent till sötisen Mex som har kalas på lördag. Så himla roligt med kalas tycker jag, och jag är grymt glad över att vi blev inbjudna! 

Nu ska fanatiska jag plocka iordning här hemma så att var sak är på sin plats. Jag har bestämt mig för att försöka hålla det såhär fint nu. Det kommer ju skita sig totalt till slut, det vet jag, men jag kanske ska införa ett städ-schema (som jag haft sen jag var liten, både hos mamma och pappa, jävla torsdagar, haha!)? Som bekant städar ju jag bara när jag känner för det, och det funkar inte i längden. Speciellt inte nu när Adrian snart börjar krypa. Dock behöver det ju inte vara fanatiskt rent, men att låta lägenheten förfalla, det ska jag passa mig för.

torsdag

Datum: 2010-09-23 Tid: 19:48:13

Det blev en morgonpromenad på ca en timme innan spädis. Skönt det =) Och spädis var lika roligt som vanligt, jag älskar det stället! Vi hade lite sångstund och jag sjöng en sång som inte de andra kunde, fick beröm för både min röst och visan. Men som vanligt så kan jag inte ta beröm och jag började rodna. Vafan liksom!? Haha! Dessutom frågade min mentor om jag gått ner lite i vikt. Det hoppas jag! Så som jag ändrat min kost och börjat promenera, menar jag. Det motiverade mig till att fortsätta gå iallafall =)

Efter späd gick jag, Adde, Mariana och hennes son Markus (som jag tidigare kallat M & M här i bloggen) runt på stan, tog en snabbfika och åkte hem hit. Vi lekte, sjöng lite och tog det allmänt lugnt. Adrian fick smaka den hemmagjorda maten idag som han tyckte om =) Kul sånt ju!

Har haft någon konstig värk mellan nedersta revbenen idag, lite ovanför naveln. Fattar inte var det är. Det gick över med 2 panodil, men har nu börjat komma tillbaka. Jaja, det försvinner väl tills imorgon iallafall.

bra väckarklocka

Datum: 2010-09-23 Tid: 07:52:57

Jag har väl en bra väckarklocka eller? 06.57 ropar Adrian, jag hade ställt klockan på 07. Skönt att han inte vaknade tidigare. Dock blev jag väckt inatt. Varför ska folk ringa mig sent (eller tidigt)?

Oh well. Vi är klara för att röra oss mot spädis. Ta en liten promenad innan, kan vara skönt.

bla bla bla

Datum: 2010-09-22 Tid: 20:57:15

Tack för kommentarerna i inlägget "psykiskt störd" där ni bekräftar att jag inte är dum i huvet! Det är helt sjukt vad man kan tänka! "Tänk om jag skulle få någon slags psykos och slänga ut Adrian från balkongen?", "Tänk om en bil gasar på och kör på vagnen med flit när vi går över vägen!?", "Tänk om någon...". Alla de här jävla tänk om är såå jobbiga, speciellt om jag är med i tanken och orsakar Adrian ont! Jag måste nog prata med min mentor på spädis imorgon om detta. Jag vill inte ha såna tankar! Hur ofta tänkte ni (som kommenterat) såna här tankar, och gör ni det fortfarande? Kan man träna bort det?

Ett annat problem jag har: Jag har ofantligt höga krav på mig själv! Det märkte jag idag när jag pratade med Sarah i telefon. Satt och matade Adrian i soffan och kollade på bordet. Där låg det två olika små högar med blöjor (oanvända såklart), dvd-dosan, ett glas och min kaffekopp. Jag störde mig på det och tyckte det var stökigt, trots att allting annat var på sin plats. När våran kontaktperson kom hit idag och berömde mig för hur fint det var tänkte jag för mig själv "Det kunde varit finare" trots att ingenting var på fel plats. Det är inte alltid jag har såhär fint, och det är bara när det är så välstädat som kraven kommer. Blä, helt enkelt!

Nu till något annat. Jag och Adde gick ut med Sarah, Manda och Bobbo en sväng på eftermiddagen. Vi gick bara en liten bit runt området för Bobbo-hunden är sjukis, stackarn! Men det var skönt med frisk luft för en stund iallafall =) Sen när vi kom in så badade vi, jäklar vad Adde plaskar, sötunge! Nu sover han sen en dryg timme tillbaka, och inte ett gnäll när jag la honom. Så skönt! Jag ska snart lägga mig jag med ^^

go kontaktperson

Datum: 2010-09-22 Tid: 16:18:35

Första mötet med kontaktpersonen gick bra, hon är så go! Idag har vi lagat mat till Adrian, nästa gång ska vi tvätta. I like it! Läs Adde's utförligare inlägg här!

psykiskt störd

Datum: 2010-09-22 Tid: 12:52:12

Ibland tänker jag så konstiga tankar att jag måste skaka på huvudet för att få bort dom! Det är verkligen läskiga tankar, till exempel "tänk om någon skulle hälla något frätande på Adrian när han ligger i vagnen när vi är på stan!?!?" Sjukt jobbigt! Och jag känner mig psykiskt störd. Detta kan väl inte vara normalt!?

datornörd?

Datum: 2010-09-22 Tid: 10:32:58

Adrian sitter jämte mig i soffan och vill ta datorn. En blivande datornörd tro? Man kan ju alltid hoppas det så att han blir rik och kan försörja sin mamma! ;)

Idag kommer kontaktpersonen hit för första gången på riktigt. Ska bli spännande =) Annars har jag inte så mycket att säga. Nu får det bli en kopp kaffe!

våran dag

Datum: 2010-09-21 Tid: 19:34:27

Ojoj, vad har vi gjort idag? Fick hem Adde vid tio imorses. Sen har vi varit ner på stan och fikat med en kollega, jag köpte ett par brallor till Adde, ett par brallor till mig och en tröja till mig ^^ Fast knappen på brallorna är redan sönder, och nej... det är inte för att jag är fet :P Jag skulle knäppa upp dom bara och då lossna den. Men skitsamma, jag kan lösa det på nåt sätt ändå.

Sen gick jag och Adde upp till Nicole på en snabbkaffe, och därefter ut på promenad med Sarah, Manda o Bobbovovven. Haha, Manda (två år) äger tydligen Adde, och jag får bara låna honom inatt :P Sötunge!

grattis mammas älskling!

Datum: 2010-09-21 Tid: 11:12:53

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Adde's
halvårs-dag! Hurra, Hurra, Hurra!


Min lilla bebis är idag ett halvår gammal =)
Tiden går så fort!

Adrian då


Adrian nu

nattsvammel

Datum: 2010-09-21 Tid: 02:31:44

Märks att man är barnledig! Varför är jag vaken nu? Huh? Jaja.
Ska lägga mig. Snarka länge imorgon. Det är jag värd. Som fan!

Ni vet väl vad det är för dag idag (tisdag)?
Vet ni inte så blir jag besviken!!
Första rätt svar får en länk ;)
Men antagligen inga nya läsare.

Bloggvärlden har blivit ganska tråkigt faktiskt. Fast jag måste tipsa om en blogg som jag hittade ikväll: Morriis! Ska lätt börja följa och en stor anledning till att jag inte sover. Skyller på henne, och hennes roliga sätt att skriva ;)

Godnatt.


Min groda ♥

varvar ner

Datum: 2010-09-20 Tid: 22:30:51

Ryggen känner av all städning kan jag säga. Men jag är grymt nöjd med dagen, önskar dock att jag hade orkat ta badrummet också, men det gör jag imorgon som sagt. Nu ska jag varva ner och snart lägga mig i och läsa lite.

Och jag hoppas verkligen att ni vet vad det är för dag imorgon!?

duktig jag

Datum: 2010-09-20 Tid: 18:31:37

Det är verkligen kul hur man kommer in i städandet efter en stund, men sen i slutet tröttnar man. Till exempel mitt sovrum. Jag hatar att städa där eftersom det inte är fint därinne, och jag städar alltid där sist. Har iallafall städat hela lägenheten förutom badrummet. Tar det imorgon eller något.

Ska snart iväg med Fidde och handla. Smidigt att handla när inte Adde är hemma. Ska passa på att handla ganska mycket nödvändigt.

Känner mig duktig idag faktiskt. Jag hade lika gärna kunnat göra något kul istället. Fast jag måste erkänna nu att det är riktigt tråkigt utan Adrian hemma. Ingen som kräver min uppmärksamhet, ingen att leka och barnsla sig med osv. Frågan är vad man ska sysselsätta sig med ikväll?

städa städa städa

Datum: 2010-09-20 Tid: 15:00:10

Städat 1½ timme och är bara klar med köket och vardagsrummet. Snart Adde's rum med, det är det mest lättstädade =) Men ska de städas så kan det lika gärna städas ordentligt!

ska man behöva förklara det här?

Datum: 2010-09-20 Tid: 12:45:00

Det här med att vara barnledig. Jag skrev "Nu är jag barnledig!" på facebook, och 2 bekanta hörde av sig via chatten. Deras frågor var i princip samma: "Hur kan du vara glad över att vara barnledig?". Ska jag behöva förklara det? Okej. När jag är barnledig har jag tid för mig själv. Jag kan ta en dusch utan att vara orolig för att Adrian vaknar (duschar bara när han sover), jag kan städa, springa ner i källaren med grejer, ut och slänga soporna. Jag vägrar lämna lägenheten om så bara för en sekund när Adrian är hemma. Jag har tid att göra saker utan avbrott.

I vardagen har jag tre stora aspekter att ta hänsyn till. Adrian (mat, hygien, kärlek, lek... ja, att han är tillfredsställd helt enkelt) , mig själv (mat, hygien, egentid osv) och hemmets tillstånd (vem vill leva i ett skitigt hem?). Det är inte lätt alla gånger ska ni veta! Därför är det skönt att ibland ha tid för sig själv och inte behöva tänka på någon annan och bara fokusera på att fixa allt som annars blir åtsidosatt. Förstår ni?

Jag klagar absolut inte på mitt liv nu, jag säger bara att det är skönt att vara barnledig då och då.

barnledig

Datum: 2010-09-20 Tid: 11:59:02

Nu har Adrian åkt till mormor sin. Jag ska städa. Och städa. Och städa. Jag ska ner med massa saker i förrådet som bara står och skräpar! Göra allt som jag inte hinner göra med en bebis hemma ^^

Fast först så ska jag slappa!

jag fick sova!

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:15:55

Kors i taket! Adrian sov till nio och vaknade inte under natten. Skönt som fasen ju!

Vad ska man säga om valet? Inte ett skit. Nej.

skallebank

Datum: 2010-09-19 Tid: 19:07:15

Värre huvudvärk får man leta efter. Ush o fy o blä!

grannjävlar!

Datum: 2010-09-19 Tid: 11:15:21

Igår kväll lyckades jag somna rätt tidigt för en gångs skull. Men halv tolv vaknar Adrian till, får gå in o ge honom nappen. Som tur var somnar han om fort, men inte jag. Grannen kom hem i samma veva som jag försökte somna om, smällde igen dörren när han gick in. Dessutom började han bråka med sin flickvän. Att ligga där irriterad gör det svårt att somna! Funderar på att sätta upp en lapp i trappuppgången och be grannarna att ge fan i att smälla i dörrarna på natten, på dagen skiter jag i vilket. Jävla grannar!

rubrik?

Datum: 2010-09-19 Tid: 09:39:30

Nu har vi varit vakna sen sju. Jag sitter med mitt kaffe och Adde springer runt i gåstolen på äventyr. Lite senare ska vi bada, men jag måste duscha först. Gör det när han sover middag sen. Inte trevligt att bada med en skitig mamma ju!

Jag är väl lite smidig ändå va!? Skulle gå till balkongen med en kopp kaffe i handen. Snavar till och ramlar ner i soffan. Spille inte en droppe kaffe! =)

Åh, nu bara väntar o väntar man. En barndomskompis ska ha barn snart! Även om jag inte haft kontakt med henne på asmånga år eller ens umgicks så himla mycket med henne när vi var små så sitter jag på helspänn. Bebis, kom nu! Fast den som väntar mest är nog Tessan. Tessan och Emma har känt varandra sen Emma föddes och de har varit bästa kompisar sen dess. Alltså 22 år. Hur coolt är inte det?

Vi höres senare!

pyjamas hela dan!

Datum: 2010-09-18 Tid: 20:27:53

Haha, jag har gått i pyjamasbrallor hela dagen! Det har varit en hemmadag rakt igenom, inga planer och ingen lust till att göra något heller. Bara vara hemma och mysa med Adrian!

Adrian har fått låna en sängmobil av min kompis Ida som hennes lilla son Mex hade när han var bebis. Den spelar sånger, har en liten nattlampa och lyser stjärnor i taket. Hade sett fram emot att se vad Adrian tyckte om den, men han somnade till flaskan han, lille gosen! ♥

På måndag ska Adrian sova hos mormor, och jag ska passa på att städa. Tänkte gjort det igår, men nä. Kände inte för det. Gör aldrig något du inte känner för (förutom saker som kan sätta dig i skiten, typ som att inte betala räkningarna)!

Dansfeber är på på tvn nu. Tänkte se Katrin Zytomierska svänga sina lurviga, sen hoppa i säng och läsa. Började på andra boken i twilight-serien igen =) Som sagt kändes det som att jag miste en kär vän när jag hade läst alla böcker, så jag läser dom en gång till!

På tal om att sova. Nuförtiden har jag jättesvårt för att somna in. Oavsett hur mycket/ lite jag gör på dagen och hur tidigt/ sent jag lägger mig. Snurrar bara runt och kommer inte till ro. What to do!?

kull (eller jage)

Datum: 2010-09-18 Tid: 18:16:12

Jag och Adrian har lekt kull. Eller jage som det heter här nere. Adrian sprang efter mig i sin gå-stol och vi skrattade tills vi tjöt! Vi har även tränat på att sitta utan stöd. Han sitter jämte mig i soffan utan stöd nu, men på golvet går det inte lika bra. Men det går en mindre stund ^^

Nu har han precis ätit kalops. Det är tur att han gillar mat, han är inte svår inte =) Adde's blogg.

wiie

Datum: 2010-09-18 Tid: 10:16:07

Helt underbart! Adrian vaknade inte inatt, åt vid 7 och somnade om till 10.

Och fick en annan underbar nyhet också. Lilla Haileys värden går åt rätt håll nu, håll tummarna att de fortsätter göra det!

skratta

Datum: 2010-09-17 Tid: 21:22:25

Adrian var så himla glad ikväll. Jag behövde bara skratta lite så började han asgarva! Spelade in det på mobilen, och Adde fick lyssna. Fast då såg han mest förbryllad ut. Jag älskar när Adrian skrattar, det värmer hela mitt mamma-hjärta! ♥

up&go

Datum: 2010-09-17 Tid: 20:23:18

Herrejösses! Jag älskar Up&Go-blöjorna! Jag ska bara köpa såna hädanefter, aldrig mer de med klisterlappar. Nope! Smidiga att bara dra på, sen riva av i sidorna när det är dags för byte samt en klisterflik som håller ihop den använda blöjan! Dock får vi vänta och se hur de funkar när Adde bajjat, men ja. Än så länge är de super =)

mysig dag!

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:09:37

Haft en skitmysig dag från början till slut! Fikan med kollegan var väldans trevlig och paketet som Adrian fick från Libero var väldans roligt =) Ja, jag har ingenting att klaga på!

sovmorgon!

Datum: 2010-09-17 Tid: 11:00:20

Ojdå, idag fick man sovmorgon! Adrian vaknade förvisso vid 4 inatt igen, fick flaskan och lite alvedon och sen lägga sig igen. Men 10.15 gick vi upp idag! =)

Och jag säger bara en sak: Jäkla regn!

myskväll

Datum: 2010-09-16 Tid: 20:34:42

Jag och Adrian har haft en sån himla mysig kväll. Min gos! Och det är ju troligen tänderna som spökar och orsakar att han vaknar 4 på nätterna nu. Idag sa min mentor på spädis att Adrians tandkött är lite svullet, så en eller två är nog på g ^^ Kommer bli kul att se hur han ser ut med tänder, mitt tandlösa lilla troll!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, läsa lite och sen sova så jag slipper vara en zombie imorgon om Adrian vaknar inatt igen. Jag är ju inte van med det längre, haha!

vill ha pengar nuu!

Datum: 2010-09-16 Tid: 18:41:55

Oj, vad jag längtar efter pengar! När alla månadens pengar har kommit in har jag massor jag vill köpa till Adrian. En overall från Lindex, en body från Lindex (har redan en i blått, men vill ha en i grått), en tröja från H&M och ett par byxor från H&M. Och sen hittar man alltid nåt mer! Och det är säkert något jag har glömt.

Imorgon ska jag ta mig en städardag. Det ser inte förjäkligt ut här, men det behövs ändå. Måste sortera saker också, men det är så himla mycket så jag orkar inte nu. Varför ska man samla på sig massa skit?

Imorgon ska vi gå ner till stan och hämta ut ett paket till Adrian på Lindex. Det är inget jag har beställt, men det är ett gratis gåvopaket från Libero, "Up&Go" med lite smått och gott. Varje barn som är registrerat i Libero-klubben får det när dom blir ett halvår! Snällt värre!

Så här kan ett Up&Go-paket se ut:
Ett litet paket med blöjor, Libero Up&Go storlek 4
En förpackning Libero engångshaklappar
Varuprover från Libresse
Prov på Libero Babyvård
Överraskning till barnet
Info från www.libero.se

kontaktpersonen

Datum: 2010-09-16 Tid: 17:35:03

Nu har social-tjejen och kontaktpersonen varit här. Kändes lika bra som förra gången och Adrian gillar henne också. Vi kom överens om en gång i veckan några timmar åt gången. Ser fram emot detta!

spädis o familjerätten

Datum: 2010-09-16 Tid: 15:22:33

Spädis var riktigt mysig idag, som vanligt. Adrian somnade och jag fick lägga mig i ett rum och sova lite jag med. Välbehövligt kan jag säga! Och Adrian var en riktig liten gos på spädis, som vanligt ;)

Har varit på familjerätten med och kollat hur det går i sökandet av Adrians pappa. Vilken besvikelse! Rederiet sparar bara passagerarlistorna i 72 timmar, så det var ju kört redan från början. Jag får sätta mig på facebook och verkligen kolla igenom varenda kille med det förnamnet. Hoppas han har bild också om han har fb, jag har ju liksom inte så mycket att gå på.

ush

Datum: 2010-09-16 Tid: 08:01:54

Så jäkla roligt att Adrian vaknar klockan fyra och vägrar somna om, får mat men ändå vägrar somna om. Till slut är jag så irriterad att jag inte kan somna om. Fy! Och idag är just den dagen att vara trött med. Först spädis, sen familjerätten och till sist möte med soc o min kontaktperson. Jag säger det igen. Fy!

röstat

Datum: 2010-09-15 Tid: 16:16:57

Nu har jag röstat och fikat på jobbet. Köpte med mig tårta och 2 sorters kakor, namnam. Dock blev det bara en liten bit tårta o en kaka av varje sort. Nån måtta får det ju vara. Mina arbetskompisar och brukare + man tyckte Adrian hade blivit så stor och rund o go =)

Nu ska jag väl äta något och sen är det kvällspromenad ^^

röstar rött

Datum: 2010-09-15 Tid: 10:17:20

Gud vad jag hatar när folk säger "Jag tänker inte rösta på socialdemokraterna, jag gillar inte Mona Sahlin!". För helvete människor, hon kanske inte är världsbäst på att uttrycka partiets planer och värderingar och inte heller "försvara" partiet mot argument. Men hela partiet består ju inte av enbart henne. Korkat rent ut sagt att inte rösta på ett bra parti för att man inte gillar partiledaren, har sett och hört den anledningen många gånger nu. Det här är det enda jag kommer säga om politik. Och att jag röstar rött i år, igen. Idag.

bra morgon

Datum: 2010-09-15 Tid: 09:24:13

Förvånar mig inte att pappa skulle jävlas och skriva "det är så att ha småbarn" i inlägget "förjävlig morgon". Tur för honom att det är en ny morgon, och denna är bra.

Adrian har käkat frulle och fått naglarna klippta. Det är inte enkelt att klippa naglarna på en spratteldocka. Tips någon?

Idag ska vi förbi mitt jobb på fika och visa upp Adrian igen, och sen går vi med en kollega och fikar på café. Och så är det kvällspromenad inbokat ^^

knalleland o promenad

Datum: 2010-09-14 Tid: 21:01:29

Idag kom mamma upp på en kaffe en snabbis. Sen har jag och Adde varit i Knalleland med Terese och kollat tapeter. Hyresvärden har iofs inte hört av sig med beslut om de står för materialet, men jag hoppas det. Efter det gick jag och Adrian in till stan och tog bussen hemåt, men gick direkt till Sarah där Adde fick sin flaska och jag blev bjuden på mat. Vi tog en promenad i regnet. Som tur var hann vi in innan det började regna ordentligt! =) Nu ska jag nog lägga mig och läsa, sen sova. AddePadde har ju inte vart så glad idag...

sover

Datum: 2010-09-14 Tid: 11:46:32

Äntligen sover Adrian. Han har grinat och gnällt hela förmiddagen. Måste vara dom där jävla tänderna som spökar!

förjävlig morgon

Datum: 2010-09-14 Tid: 09:26:14

Denna morgon har varit förjävlig! Adrian vaknade 4 och ville käka, nappen hjälpte inte. Sen efter det har han skrikit varje gång nappen ramlat ur munnen och det är inte några gånger. Jag blir såå trött! Sov unge! Och den som ens vill yttra orden "det är så att ha småbarn", håll käft! Jag vet det och jag klagar av mig nu. Jag är på riktigt dåligt humör och detta är mitt sätt att avreagera mig på så det inte går ut över Adrian. Det blir ju inte bättre att jag precis bytte skitblöja och nu ligger han och klämmer igen. Lite kaffe på detta så blir det nog bra.

wohoo!

Datum: 2010-09-13 Tid: 22:03:43

Nu mår jag bättre än vad jag gjort på väldigt länge! ♥

In my life, I decide and it turns me on
How I am, how I live, who I love
In my way, I feel strong
And it turns me on
In my life, I decide, I decide 
Refrängen i låten In my life av The Rasmus
stämmer in så väl just nu!

promenix

Datum: 2010-09-13 Tid: 20:35:51

Sarah och jag har ju kommit överens om kvällspromenader minst tre gånger i veckan. Idag var första gången och jäklar vad gött det var! Var jag, Adrian, Sarah, dotter Amanda, hunden Bobbo, grannen Mia och hunden Ludde. Rundan vi tog var så härlig! Förbi ett stall och genom kyrkogården. Det ger mersmak =)

När vi kom hem fick Adrian mat och sen lägga sig. Han har legat och jollrat typ en halvtimme men börjar protestera nu. Men gullunge och ligga där och bara mysa, det brukar han inte göra! Jag har precis ätit en omelett med lök och lite ost. Nam naminam! Fick bli en kopp kaffe till det. Awesome! Att vara nyttig är inte så svårt ^^

bra shoppingrunda!

Datum: 2010-09-13 Tid: 15:57:40

Jag är väl allt en shopaholic antar jag. Adrian fick 3 haklappar, en body, 3 skedar och 2 leksaker. Ena är en skallra i form av en gris som spelar sånger, och den andra är en nyckelpiga som blinkar och spelar sånger. Till mig själv köpte jag en potatisskalare och en måttring (dl, msk, tsk osv). Trevlig shoppingrunda blev det!

känslor

Datum: 2010-09-13 Tid: 10:02:22

Idag ska vi ner till stan och träffa M & M. Adrian behöver större haklappar, de han har nu är små och täcker inte så bra. Blir en himla massa kladd när Adde äter =) På tal om det så längtar jag tills han börjar äta själv. Inte för att jag inte vill mata honom, små barn som äter själv är såå söta!

Igår tänkte jag på en sak. Varför vill folk inte läsa hur andra mår, utan bara om vad man gör? Jag är jätteintresserad av hur mina vänner och bekanta mår, och något jag verkligen inte gillar är när människor säger "Det är bra" fast man vet att det inte alls är så. Nu menar jag inte att mina vänner måste prata med just mig när de inte mår bra, men folk vill inte säga att man mår kasst.

Det är inte svårt att säga "det är förjävligt, men jag vill inte prata om det". Det är tabu att må dåligt, man får inte må dåligt. Skitsnack enligt mig. Jag mår ofta dåligt och ibland kan jag säga att det är för ofta. Innan har jag tyckt synd om mig själv, men nu har jag insett att det är bara jag som kan göra något åt det, med lite hjälp såklart. Så nu har jag min kontaktperson som jag kommer komma hit två gånger i veckan och hjälpa mig, och jag ska även börja prata med en psykolog.

Nu blev det jobbigt va!? Psykolog-snack o grejer. Nä, det är nog bäst att sluta skriva här innan vissa ramlar av stolen av "obekvämhet". Det är ju tabu att snacka negativa känslor.

svårt

Datum: 2010-09-12 Tid: 16:33:26

Har kommit på att det är svårt att skriva 2 bloggar eftersom båda handlar om samma saker fast ur 2 olika perspektiv. Och jag har märkt att inte så många kollar in Adrians blogg. Men iallafall så har Adde käkat spagetti och köttfärssås, vi har läst böcker, lyssnat på hans skiva med Astrid Lindgren-visor, lekt på golvet och nu sitter han i babysittern och kollar på Teletubbies. Han pratar med figurerna, haha! Aldrig har han varit så intresserad av att sitta i sin babysitter såsom nu men han blev förbannad när figurerna försvann och det visades barn som lekte istället så jag fick spola fram lite ^^

Själva idén till Adrians blogg är dels för att släkt och vänner kan gå in och läsa, och dels kan jag läsa den för honom om några år när han är gammal nog för att förstå det som står =)

vi gör rätt!

Datum: 2010-09-12 Tid: 15:14:11

Läser på olika forum/ bebissidor om saker man bör göra nu i Adrians ålder och vad han lär sig nu och så. Helt otroligt hur mycket som stämmer in på oss och sånt vi gör utan att tänka på det. Till exempel så läste jag nyss att man kan börja vänja bebisen vid tandborsten vid denna åldern. Jag köpte ju en tandborste till Adrian för några dagar sedan bara för att "det kändes bra". Kul att få veta att man gör "omedvetet rätt", har inte läst på något babyforum sen Adrian var 3 månader. Jag tror föräldraskap handlar mycket om sunt förnuft och att läsa av sitt barn så löser det sig naturligt.

Hoppas Adrian vaknar snart, han ska få spagetti och köttfärssås. Sista dagen att göra åt den burken som står i kylen idag. Han kommer säkert skälla på mig idag igen för att jag är för långsam med matningen. Allt ska ju ske nu nu nu!

inställt besök

Datum: 2010-09-12 Tid: 12:19:47

Idag väntade jag finbesök från Uppsala-trakten. Min syssling Elisabeth skulle komma hit och stanna tills på tisdag. Tyvärr kom det annat i vägen, men vi får ta det en annan gång! Inte alltid som det blir som man planerat ;)

Adrian har börjat med att försöka blåsa bubblor med munnen, så låter han "uuh, uuuh, uuh" hela tiden. Min gose! Nu är han i gå-stolen, och sträckte sig efter en bunt blöjor jag har på soffan, räckte fram en till honom, men den dög inte. Han ville ha hela bibban. Hade några blöjor kvar som är för små för honom, så dom får han leka med istället. Frågan är ju bara varför just blöjor är så roliga att leka med? Haha!

sooovmorgon!

Datum: 2010-09-12 Tid: 11:13:30

Herre jösses! Adde vaknade vid sex och ville ha mat, men jag ville inte gå upp för dagen då. Tänkte att en timme till kan han väl sova, så jag la ner honom i sängen och gick o la mig. 10.55 väckte han mig igen! Underbart eller vad? Jag fick en smärre chock när jag kollade på klockan =)

Och det är underbart att han gav mig denna sovmorgon! Jag kollade nämligen på twilight, new moon och eclipse igår kväll/ inatt. Klockan tre kom jag i säng. Åh, underbara unge! =)

besök hos Ida ^^

Datum: 2010-09-11 Tid: 19:02:53

Idag har vi varit hemma hos min granne och vän Ida. Riktigt trevligt har det varit, och hennes son Mex är såå himla söt! Busig, glad och sprallig! Han ville leka med mig hela tiden och inte mig emot =) Blev bjussad på middag med, och det tackar jag för! Strax innan vi gick hem kom Ida's karl hem, honom känner jag inte ännu men en trevlig prick är han. Han brände Eclipse till mig, nice som fan! Så nu kan jag ha film-maraton med mig själv ^^ Kanske börjar ikväll, vi får se.

Nu ska Adde strax äta sista flarran för kvällen och sen sova. Han kunde inte riktigt komma till ro och sova nån längre middag hemma hos Ida, ny miljö ju ;) Så det blir nice med tidig sängång för mig. För det har blivit mycket lekande och stojande idag, och det blir en gammal kvinna som jag trött av ;)

min fine son!

Datum: 2010-09-11 Tid: 12:09:28

För er som inte läser Adde's blogg så lägger jag också upp bilderna som han nyss la upp. Bilderna är från när jag och Adde fikade med min killkompis,hans flickvän och hans syster.


this morning

Datum: 2010-09-11 Tid: 10:51:39

Adde har nog problem med tänderna. Han har varit varm och gnällig nu under morgonen, så jag ställde in mina tapet-jagarplaner med Terese. Vi tar det på fredag istället. Adde ville inte ens ha gröt, konstigt nog. Men flaskan gick bra.

Idag är det 9 år sen terrorattacken hände mot wtc, och 7 år sen Anna Lind dog. Fy så hemskt!

Nu blir det kaffe och lite slösurfande. Förresten så kanske pappa skulle kommit ner med hojen idag, men vädret tillåter inte. Trist. Nästa helg kanske!

trevligt besök

Datum: 2010-09-10 Tid: 18:28:00

Idag har M från spädbarnsgruppen varit här med sin son M. Lika roligt som alltid att umgås med henne. Och det är roligt om vi håller kontakten så barnen får växa upp tillsammans =)

Snart ska jag ställa mig och göra baconomelett. Mums.

Läs Adde's blogg för att se vad han tyckte om spagetti och köttfärssås!

beautiful blogger award

Datum: 2010-09-10 Tid: 13:22:50



Fick den här av EK och hennes motivering av mig var:

Therese - Mamma till adrian
Hennes blogg finns det nästan alltid något att läsa i, Uppdaterar mycket. Jag ser henne som en person med stort hjärta och mkt omtanke till andra, Speciellt dom som står henne nära. Ta gärna en titt och följ hennes vardag med söta sonen adrian. (Ta gärna en titt i Adrians blogg med - Länk här)

Tack så mycket EK, dina ord värmer jättemycket!
Och nu är det dags för mig att ge denna vidare, och det går till såhär:

· Kopiera awardbilden till bloggen för att visa att man fått den.
· Tacka och länka till den man fått den av.
· Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
· Berätta sju intressanta saker om dig själv.

Mina nomineringar!
Adrian:
Min älskade son som betyder allt för mig! Envis som synden, men världens underbaraste unge! Var bara tvungen att nominera honom (trots att det är jag som sätter orden i hans blogg, haha)

Syrran:
Hon bloggar inte så himla mycket, men det är spännande att se hur tonåringar tänker idag vad de har för sig! Jag har väl blivit lite för gammal för att komma ihåg det ;)

StorTherese:
En barndomsvän, första bloggen jag började följa. Hon skriver med sitt egna språk och egenpåhittade ord om hennes vardag. Bra blogg helt enkelt!

Svägerskan Mia:
Mia som bloggar om sitt liv med min bror och mina små underbara brorsöner. Dock ligger bloggen lite på is då hon och hennes familj precis flyttat ner till Skåne. En tjej som säger vad hon tycker och tänker, och trots sina unga år är mer mogen än vad jag är ;)

Jeanette:
Min syssling med dottern Wilma, karln och en ny bebis på G! Hon skriver om sin vardag och hon drar sig inte för att visa när hon är riktigt arg eller missnöjd i sin blogg, inte heller när hon är riktigt glad. En tjej med skinn på näsan som jag känt hela livet!

Elisabeth:
Också min syssling vars största passion är djur. Hon föder upp illrar och har en mini-gris. Ja, Elisabeth är inte riktigt som alla andra direkt. Äventyrslysten tjej som inte ger sig om hon gett sig fan på att göra något.

Ida:
Min granne och kompis som jag vill lära känna närmre. Hon skriver om sin vardag med sin fina familj och som nybliven studerande.

Sju intressanta saker om mig:
- Älskar mitt liv mer sen min underbara son föddes.
- Ser mig själv som en omtänksam person som värnar om min familj och mina riktiga vänner.
- Syns och hörs mycket var jag än kommer, ibland en negativ egenskap.
- Jag har aldrig fel. Och har jag fel muttrar jag ohörbart när jag erkänner det.
- Vågar säga vad jag tycker och tänker.
- Lagar sällan mat. Men försöker ändra på det.
- Älskar att spendera pengar på saker till min son!



god natt!

Datum: 2010-09-09 Tid: 21:23:20

Nu har mörkret lagt sig över lilla Borås, jag är trött men kan nog inte sova. Det får bli en ride in till fantasiernas värld, Om jag kunde drömma. Twilight. Sett filmen ett X antal gånger, kan nog läsa boken minst lika många gånger. Synd bara att det tar sån tid.

Sen måste jag bara säga. Det här är mitt liv! Jag bestämmer vad jag vill lägga tid på, jag väljer själv vilka jag vill höra av mig till, jag avgör vad som är värt att prioritera för mig och min son. Jag har inte 48 timmar på ett dygn, jag har inte energi till att tänka på allt eller ha hundra bollar i luften, och framför allt har jag inte viljan till det. Sköt dig själv och skit i andra. (Dessa ord la jag in på facebook och folk kopierar och klistrar in på sina statusar. Kul att kunna sätta ord på något som många verkar vilja säga!)

oh happy day

Datum: 2010-09-09 Tid: 19:52:34

En bra dag idag! Spädis var lika roligt som vanligt, sen fikade jag och Adrian med en kompis, hans flickvän och hans syster. Mycket trevligt! Någon film blev det dock inte denna gången. Hoppas snart iaf! =)

Gick till Ica Maxi och handlade lite sen. Nånstans på vägen dit tappade jag en tjuga. Kul för personen som hittar den, hoppas någon som precis saknar en tjuga till något viktigt. Eller något sånt. Jaja.

Imorgon kommer Adrians polare M på besök med sin mamma. Ska bli skoj! ^^ Adde sover, han blev riktigt gnällig nu ikväll. Han har inte sovit så mycket middag idag, så det var inget konstigt inte.

Ne, slösurfa, kolla tv och sen läsa. Ja, jag har börjat om att läsa Twilight-serien. När jag hade läst alla böcker så kändes det som att jag miste en kär vän, så ja... jag läser dom igen.

spädis

Datum: 2010-09-09 Tid: 07:51:37

Adrian var tvungen att väckas idag. På ett sätt är det synd, för hade velat sett hur länge han sov och jag hade inte behövt ställa klockan. Kvart över sju väckte jag honom, men som det såg ut hade han kunnat sova ännu längre. Vi ska ju till spädis snart!

bli nyttig igen!

Datum: 2010-09-08 Tid: 21:17:52

Tidigare idag så badade jag och Adrian. Han brukar ju va lite rädd i början, men idag plaskade han på! Det är så mysigt att bada tillsammans, mycket enklare än att låta honom bada själv i baljan. Den är ju så liten för honom nu.

Nu har jag gett mig på att försöka vara nyttig igen. Så idag blev det bulgur och lax till middag och en omelett till kvällsmat. Bort med allt godis och snacks! Jag vet inte hur många gånger jag sagt så, men nu börjar vågen visa alldeles för mycket. Dock fem kilo mindre än vad jag trodde när jag vägde mig hos mammi, men ändå för mycket. Jag ska börja gå ut och gå med Sarah också minst tre gånger i veckan. Vi har kommit överens om böter om jag ställer in utan rimligt skäl, jag behöver något sådant som sporrar mig!

Nej, nu ropar sängen på mig. Natti!

tapeter

Datum: 2010-09-08 Tid: 16:12:06

Kollar tapeter, jag har ju fått direktiv att tapetsera i ljusa färger. Vet inte om det betyder omönstrade? Tråkigt isåfall. Tittar just nu på Rusta, här är några tapeter jag skulle kunna tänka mig:

Vad tror ni? Nr. 4 i köket kanske?
Nr. 3 i vardagsrummet med en fond av nr. 4?
Åsikter och tips om tapeter i andra affärer mottages tacksamt! ^^

Glöm inte Adde's blogg!

Hahaha! Efter att ha läst igenom mitt inlägg flera timmar efteråt märker jag att jag skrivit fel. Ska ju vara Nr. 3 i vardagsrummet med en fond av nr. 1 ^^ Och som Elli kommenterade, blir nog inge bra med mönstrat och sen en mönstrad fond. Men jag är bara i tanke-stadiet ännu =)

hemma från mammi

Datum: 2010-09-08 Tid: 15:31:48

Nu har vi kommit hem från mammi. Var tvugna att åka hem idag, för dels så kom bostadsbolags-tjejen och kollade på väggarna här. Jag vill tapetsera eller måla om, men de som bott här innan har gjort ett fruktansvärt dåligt jobb när de målat väggarna tråkigt vita. Tapeterna och bårderna (stavning?) har fula skarvar som lyser igenom det vita. Blä.

Och sen är det ju spädis imorgon, wiho! Alltid höjdpunkten på veckan. Resterande planer för veckan är att vi ska träffa Jessica på fredag, sen var det något annat som händer imorgon eller fredag men det verkar jag ha glömt bort. Typiskt. Pappa kanske kommer ner till helgen och på söndag kommer syssling Elisabeth =)

I söndags och måndags när vi var ute hos mammi så har Moa spelat två fotbollsmatcher. Riktigt roligt att kolla på och de vann båda matcherna. Duktiga kickor! ^^

Nu har jag hämtat ut filmerna jag beställt också. Twilight, New Moon och Eclipse (som kommer när den släpps på dvd), och när man beställde för över 200 kronor så fick man en film gratis och jag valde Brokeback Mountain. Får la se om den är något att ha =)

Och grattis till morfar min som skulle fyllt år idag om han levat. Jag tänder ett ljus ikväll ^^

sova middag

Datum: 2010-09-05 Tid: 11:26:49

Adde vaknade ju halv sju idag. Alldeles för tidigt för min smak, speciellt eftersom han la sig halv elva igår. Men kvart över nio sov han middag och då gick jag också och la mig. Vi gick upp för tio minuter sen. Såå skönt!

vad vi gjorde igår

Datum: 2010-09-05 Tid: 07:36:42

Vad vi gjorde igår kan ni läsa på Adde's blogg ^^ Rackarns trevligt var det iaf =)

släpper garden och blottar mina tankar

Datum: 2010-09-04 Tid: 11:35:00

Change of plans. Skulle ju träffat granne-Malin idag, men det var ju inte till hundra spikat och blir inte av. Jag och Adde drar till en polare till Adrian från spädis istället =)

Nu till något trist... Jag har kommit till insikt att jag är väldigt ensam nuförtiden. Jag har inga kompisar jag umgås med kontinuerligt, utan en fika här och en fika där och det kan gå lång tid tills jag träffar samma person igen. Och det är ofrivilligt. Jag har typ ingen nära kompis längre, de jag hade innan har fullt upp med sitt. Det har jag full förståelse för, men det känns så trist att tappa kontakten och jag vet inte vad det beror på. Som sagt tidigare är min telefon näst intill knäpptyst och förslag på att hitta på något är sällsynta. Träffar jag någon är det oftast på mitt eget initiativ. Det är inte meningen att sitta och gnälla och jag skyller inte detta på någon. Jag är mest bara förvirrad och undrande.

Nej, jag vill ha en nära vän igen. En som man träffar ofta och kan prata om allt med. Dumt bara att jag ofta uttrycker mig så klumpigt så det låter som att jag beskyller folk för att bara skita i mig när jag försöker berätta hur jag känner för de jag vill umgås med. Det är inte meningen. Inte alls.

Nu har jag släppt ner garden för en stund, varit ärlig och skrivit av mig. Men nu tar jag på mig den glada masken igen och försöker framställa mig som bekymmersfri och kaxig. Typiskt drag av en osäker människa. Tjo!

blev han rädd för mig?

Datum: 2010-09-04 Tid: 08:52:22

Först måste jag säga tacka gudarna för gå-stolen! Han satt i den så fint medans jag duschade. Men sen... hahaha! När jag satte handduken som en turban på huvudet kollade han misstänksamt mot mig och så började han störtgråta! Blev han rädd för det eller var det något annat? Haha, söte!

filmer

Datum: 2010-09-04 Tid: 07:44:57

Åhå. Slutade med att jag beställde filmerna från cdon.com. Ville ha dom i original, men ska ändå upp till Linus på söndag och få dom. Dock kommer jag få vänta på en av filmerna till i oktober I guess, den har inte släppts än. Ingen som anar vilka filmer jag snackar om? ;)

Adrian somnade ju jättetidigt igår. Han vaknade halv fyra och ville ha käk och sen sov vi vidare till tio över sju. Så knaaaasigt trött är jag nu! Måste lägga mig i tid ikväll.

lite planerat i helgen

Datum: 2010-09-03 Tid: 22:55:12

Imorgon ska jag och Adde förhoppningsvis på en liten shoppingrunda med granne-Malin, inte helt spikat än men hoppas på det ^^ Och på söndag ska vi hem till en gammal kompis på kaffe, han har fixat några filmer till mig som jag gärna har i filmhyllan (som är väldigt tom och tråkig). Får ta mig råd att fylla på med favoritfilmerna nån dag ^^

Så söndag och kanske måndag blir det filmkväll för mig själv. Kura upp sig under filten med lite gottis och bara njuta av filmerna. Ni kan aldrig gissa vad det är för några, det slår jag nästan vad om ;)

hej hopp gummi knopp

Datum: 2010-09-03 Tid: 21:28:33

All min energi har gått till Adrian idag. Har inte orkat eller velat göra något annat. Adde sover sen länge tillbaka och det ska bli intressant att se om han sover hela natten eller om jag får gå upp och ge honom mat mitt i natten. Lite expriment sådär =)

Imorgon måste vi ut och göra något. Så får klura lite på vad. Kan säkert hitta någon fika-villig människa, brukar inte vara så svårt. Fast idag har jag frågat mig: Är folk bara asdåliga på att höra av sig till varandra, eller är det bara min telefon som knappt ringer? Inte konstigt att jag har så höga telefonräkningar! ;) Och på tal om det ska jag ringa Kimpah nu.

händelselöst

Datum: 2010-09-03 Tid: 11:27:58

Idag händer inte ett skvatt, jag har inte planerat någonting alls. Skönt! Ser att Adrian har några läsare, kul! Men ingen kommentar ännu *pik pik* Adde's blogg

nu är jag trött, men nöjd

Datum: 2010-09-02 Tid: 18:19:22

Spädis, ändrat längden på mammaledigheten hos chefen, köpt sittkudde till Adrians matstol och haft möte med socialtjejen och kontaktpersonen. Jag gillade henne massor! Så fort jag såg henne så kände jag att hon var bra. Och jag hade inga problem med att berätta vad jag behöver hjälp med, kommer nog bli bra detta! Så nöjd så =) Hon verkar kunnig med barn och väldigt snäll, Adde gillade henne också, pratade och skrattade massor med henne.

Glöm inte Addes blogg, där han berättar om sina äventyr ;)

spädis

Datum: 2010-09-02 Tid: 08:05:47

Adde har ju redan berättat detta i sin blogg, men nu ska vi till spädis! =) Fast nu när jag försöker gå in på hans funkar det inte... får kolla om det funkar när jag kommer hem, trist om den inte gör det ju!

sluta försköna er själva!

Datum: 2010-09-02 Tid: 00:56:50

En sak jag har märkt är att folk förskönar sig själva och döljer sina brister. Till vilken nytta då? Sanningen kommer alltid fram. Jag tror inte jag har en enda brist som jag försöker dölja. Om jag har fel får ni gärna rätta mig, men det finns alltid någon som vet något om mina brister.

Nu ska jag lägga mig och läsa. Klockan är egentligen alldeles för mycket för det, men ska börja på en till bok av Stephenie Meyer (som har skrivit twilight-böckerna). Bree Tanners andra liv heter den och jag har fått låna den av syster. Läste precis på nätet att film nummer fyra, Breaking Dawn, har biopremiär 18 november 2011. Fan att vänta över ett år på den, skäms på er jäkla filmregissörer och andra nötter som arbetar med The twilight saga. Skäms, säger jag!

118 800

Datum: 2010-09-01 Tid: 22:55:56

Angelica tyckte att hennes läsare skulle skicka ett meddelande till 118 800 och fråga "Vad är blablabla.blogg.se?". Så detta är nu gjort och jag väntar på svar...

Svaret lyder:
lutzia.blogg.se är en ung tjej som under sin uppväxt fått vara en sittmöbel åt de populära tjejerna. Nu har hon dock fått NOG! Hon har köpt på sig diverse punksaker: utslitna t-shirts, nitarmband och svart kajal. Dessutom har hon färgat håret rosa med gröna slingor. Som den nya, tuffa, punktjej hon är upplever hon en respekt som hon tidigare aldrig har känt. Det är som att hon har ett grepp om hela skolans pungkulor, och hon gillar det! Mvh 118 800

Hmm...

adrian har börjat blogga!

Datum: 2010-09-01 Tid: 22:04:12

Ni kan nu hitta Adrians blogg i menyn till höger =)
Eller gå in på:
www.lutzia.blogg.se/adrian

vi lever

Datum: 2010-09-01 Tid: 19:38:21

Nu sover Adrian för natten. Han somnade två timmar tidigare än vanligt, hoppas han inte vaknar tidigare imorgon bitti bara. Men han har knappt sovit någon middag idag, så det är nog ingen fara med det.

Vi har varit ute hos mammi från i torsdags, om man bortser från lördag då jag åkte hem och firade min födelsedag. Förfesten och biljarden var nice, men sen var det faktiskt inge vidare kul. Jag och Jessica hade iofs trevligt i varandras sällskap på krogen, vi var de två enda som drog vidare efter biljarden.

Imorgon är det spädis igen, och efter det raka vägen hem för klockan fyra kommer socialtjejen och kvinnan som ska bli min hemterapeut. Vi ska bestämma hur många timmar åt gången hon kommer vara här och hjälpa till med olika saker såsom storhandling och införa riktiga rutiner. Jag har ju aldrig varit rutinmänniska så det är svårt att införa sånt själv tycker jag. Skönt att jag kan få den hjälpen som ensamstående mamma!

Idag har jag gjort morot/ potatispuré till Adrian och fryst in. Smakade ganska bra, fast en morot till hade inte skadat. Imorgon blir det nog att göra palsternacka/ potatis tror jag, och det ska nog inte vara så svårt (även fast jag var tvungen att fråga en gubbe i affären hur fasen en palsternacka såg ut!)

Nu vet ni att jag och Adde lever iaf, vart lite tyst här i bloggen några dagar. Tjing tjing!