puuuuss mamma!

Datum: 2012-03-30 Tid: 12:29:59

Adrian kom och ställde sig jämte mig, slet tag i mina kinder och gav mig en låååång puss. Sen släppte han och upprepade ett antal gånger. Blev hjärtliga skratt från bådas sidor, mammas lilla skrutt ♥ Jag älskar dig till oändligheten och vidare!

Nu har han åkt till stödfamiljen över natten, och jag ska ut till mamma. Rachel ska låna min lägenhet för hon har barnvakt hela helgen till lilla krigarprinsessan Hailey, som för övrigt blir två år på tisdag! Läkarna sa att den dagen aldrig kommer komma, men nu är den snart här och lilla H♥ är en mycket glad och gosig tjej :)


life's good

Datum: 2012-03-28 Tid: 20:42:18

Jag har ingenting att klaga på i mitt liv just nu :) Kanske att pappa är segare än kåda med att skicka ner min rakhyvel som jag glömde där, haha (specialhyvel, annars hade jag struntat i den). Men ja, petitesser sånt ju!

Väntar på ett samtal från en kvinna som jag inte har numret till men vill fika med snart: Min mentor som jag hade på spädis. Pratade med henne för några veckor sen och då pratade vi nämligen om fika,  och frågan är när! Därför skriver jag här i hopp om att hon eller de andra goa "tantera" på spädis ska se detta, då hon för tillfället har tjänsteledigt ^_^

Nu är jag behagligt trött, ska kika på ett favoritprogram kl 21 och sen sova. Försov mig 40 minuter imorses, ajaj Therese! Men klarade morgonen iallafall, vet inte om man ska se det som positivt eller negativt att vara sjukt effektiv på minimal tid. Kanske ska satsa på ett yrke som innehåller just effektivitet på minimal tid, dock ej under skadligt stressiga former.

Nä, nu svamlar jag. Tjatja bloggen, hörs imorrn!

skönt att va tillbaka

Datum: 2012-03-28 Tid: 18:57:33

Helt underbart att vara tillbaka på jobbet! Efteråt hämtade jag Adde och vi fikade här hemma med Lena kontaktperson, och Adde "lortgrisen" Åberg fick bada idag igen. Men som man säger; skitiga barn är glada barn ^_^

Precis betalat räkningarna, blir en helt okej månad. Nice det! På fredag ska Adde till stödfamiljen och då ska jag hem till mammi och umgås. Blir bara hon och jag för första gången på jääättelänge! På lördag får jag hem lillfisus igen o då åker vi till Magnus ♥

Annars inget nytt under solen ^_^

wiiho!

Datum: 2012-03-27 Tid: 19:34:25

Adde ville absolut inte ha pannkakor när jag väckte honom. Var tvungen till det, annars hade jag aldrig fått honom i säng ikväll. Tjurskallig var han, och skrek neeeeej när jag frågade om pannkakorna. Gjorde iordning en ändå och ställde tallriken på vardagsrumsbordet, och vem kom smygandes efter ett tag och åt med god aptit? Höhö!

Grillat på gården har vi gjort med. Eller ja. Jag skulle ha grillat kycklingfilé inlindat i bacon, men gjorde iordning det i ugnen istället. Dock fick vi korv med bröd av våra snälla grannar ^^ Var en hel del grannar ute idag, mycket trevligt! Lortgrisen fick bada när vi kom in och jag tittade på sittandes på toastolen med en kopp kaffe i handen. Hade nog minst lika mycket badvatten som kaffe i koppen till slut, ungen kan plaska han! :)

Nu ska det vikas tvätt, sen duscha och färdigställa matlådan för imorgon. Hela jag spritter i kroppen av glädje, våren är här och livet kunde knappt vara bättre!

städhjälp

Datum: 2012-03-27 Tid: 14:50:21

Nygräddade pannkakor väntar på lillfisen när han vaknar från middagsluren :) Lite senare blir det grill med grannarna ^_^

Igår såg jag en annons på Borås Loppis som en bekant lagt ut där hon erbjöd städhjälp. Frågade om pris och fick ett dunderförslag som jag varken kunde eller ville motstå! Idag kom hon och hennes karl (som jag känner) och städade åt/ med mig. Kan säga att det behövdes hjälp just för att jag inte har orkat komma tillbaka till vardagen med alla sysslor efter att vi har varit sjuka. Nu fick jag en spark i baken och det känns som att ny energi bosatt sig hos mig, väldigt skönt! Man ska inte vara rädd för att ta emot/ fixa hjälp :)

Imorgon är det dags för jobb igen, nu har vi varit sjuka färdigt. Det bestämmer jag nu. Punkt!

spotta skit

Datum: 2012-03-26 Tid: 10:33:59

Gaah! Jag är så irriterad idag. Så fruktansvärt irriterad. Det sitter i sen igår! Människor som tjatar och människor som säger att de ska ringa men inte ringer och mycket annat har satt sig fast i hjärnans irritationscenter. Om det nu finns något sådant, men det lät bra.

Idag är det apt-möte så Adde ska till dagis och jag ska sitta och fika och snacka skit med kollegorna. Kan bli trevligt! Nu känns det som att både jag och Adde är friska nog till att hålla oss friska. Är vi inte det så blir jag galen, inte nog med att vi är sjuka så får man så jävla dåligt samvete när kollegorna måste jobba med vikarier. Det tar musten ur mig och jag har varit nära att böla för att jag snart inte orkar mer. Fy och blä.

Nu har jag fått spotta ur mig lite skit så det känns något bättre. Dags att göra sig iordning nu!

uäh, fästing!

Datum: 2012-03-25 Tid: 17:57:52

I fredags åkte vi till Magnus, alltid skönt med hjälp när man är dålig. Har ju knappt orkat lyfta Adde med tanke på hur ont i pannan det gjorde, jäkla bihåleinflammation. Nu har det dock blivit bättre som tur är ^^

Mindre trevligt är att jag vaknade upp med en fästing som bitit sig fast på magen. Fy fan så äckligt! Men jag såg inte att det var en fästing när jag märkte att det var nåt där, och jag hade sjå att få bort den. Röd och svart var den, aldrig sett en sån förr. Huvudet sitter dock kvar men sjukvårdsupplysningen sa att det kommer försvinna av sig självt, och jag äter ju redan Kåvepenin så nån borrelia kommer jag inte åka på ;)

fart o fläng

Datum: 2012-03-23 Tid: 12:35:58

Jävla farande och flängande idag. Först vårdcentralen och ta stick i fingret, sen till företagsläkaren för att få förstadagsintyg, och på vägen dit ringer vc och säger att mitt CRP är förhöjt och att jag behöver medicin. Tillbaka till vc efter företagsläkaren och prata o bli undersökt och sen till apoteket och hämta ut Kåvepenin. Så nu blir jag frisk hoppas jag, annars jäklar. Har åkt på bihåleinflammation med. Pannan spricker nog itu snart, men det kanske går att laga med Konrads kalasklister?

Adde den stackarn har fått sitta i vagnen hela tiden, men hur duktig som helst har han varit! På vägen hem somnade han och sover fortfarande i hallen.

Vila lite nu innan det är dags för Adde att besöka barnavårdscentralen för 2-årskontroll ^^

Och just ja, jag fick restskatt i år. 16 spänn och dom kronorna vill de inte ens ha. Sicken tur för mig då ;)

igen

Datum: 2012-03-18 Tid: 17:21:19

And here we go again. 39,9 visade tempen på Adde. Det var väl självaste! Vad gör jag för fel? Känns ju som att det är något jag gör, eftersom vi är sjuka så jäkla ofta. Jag blir så less! Adde somnade på mig här i soffan när vi tittade på Emil, det gör han bara när han är sjuk. O nu håller han på att somna igen, får försöka hålla honom vaken tills det är dags att sova för natten!

snor snor snor

Datum: 2012-03-18 Tid: 12:20:42

Snoret vill inte lämna mig, knarkar nässpray och snyter mig så jag får sår under näsan. Ihärdig förkylning detta :/ Att Adde har börjat snora och hosta är ju också mindre roligt.

Klockan 2 kommer stödfamiljen hit och firar Adde. Ännu mera glass! Och ikväll kommer Magnus hit. Vi har inte setts sen vi kom hem från Knivsta. Saknar honom :)

helt slut

Datum: 2012-03-17 Tid: 21:39:38

Barnkalas = presenter, fika, massa skrik, tjo och tjim, bråk, skratt, stökigt. Barnen partade som rockstjärnor så till och med förvaringsgrodan som sitter på Addes vägg åkte ner. Inte ens hälften av all fika jag köpt blev förtärt. Adde fick fina presenter och var en nöjd kille.

Efter kalaset gick jag, Adde och Mariana till pizzerian och käkade. Ingen idé att ställa sig och laga mat så slut som man var. Och är! Adde fick hoppa i säng direkt när vi kom hem, men jag störde honom med medicin (han har börjat hosta igen) och hans morfar ville prata lite med honom i telefon. Duktig som Adrian är accepterade han att fortsätta ligga kvar i sängen när jag gick ut ^^

Usch, i skrivande stund hostar Adrian så illa så det låter som att han ska spy. Är det hans tur igen nu? Lutar åt soff-mys med Pippi och varm saft om det fortsätter hostas så illa. Min lilla plutt ♥

kalas idag :)

Datum: 2012-03-17 Tid: 11:11:33

Plockar och donar inför Adrians kalas, tar en kaffepaus nu. Vaknade 9.50 och blev förvånad över att lillfisen inte har väckt mig! Går in till honom och möts av ett glatt "hej", inget spår av ledsna miner. Tro mig, vill han väcka mig så ser han till att göra det ;)

Mamma kommer om nån timme och ska hjälpa mig att handla till Adde's kalas. Det blir glassbomber, enkelt o bra!

Nu kom "Fifi" på tvn, och jag blir förvånad över att Adrian säger rätt, själv tycker jag att det låter som att de säger Pippi. Spännande att följa Adrians språkutveckling nu.

Well, fortsätta fixa ^^

lillskrutt är hemma!

Datum: 2012-03-16 Tid: 14:44:56

Nu har lillskrutt kommit hem! Älskade lilla unge! Han har varit hemma typ en timme och redan tiggt till sig 2 bananer och en liten tallrik med majs. Och på något vis lyckades han få in ett majskorn i näsan. Det var inte det lättaste att få ut kan jag ju säga, men lite pillande med en tops löste biffen.

Och jag undrar vem av hans kusiner som lärt honom att säga "dumma" följt av ett slag på mitt ben. Det fick jag när jag sa nej till en tredje banan. "A menan" = en banan, låter förbannat gulligt! Majs kan han säga också, men låter mer "mäjs". Nu kommer snacket, så roligt! ^^

Snart ska jag börja plocka iordning så det är fint här tills kalaset imorgon :) Och börja tänka på middan. Hm..

nästan frisk ^^

Datum: 2012-03-16 Tid: 12:25:57

Mår mycket bättre nu, dock inte helt bra. Tackar min mamma för att hon har hjälpt mig med Adde så att jag har kunnat få må kasst ifred! Idag kommer han hem och jag ska mysa sönder honom. Imorgon ska han firas, min soon-to-be-2-åring! ♥

Nu ska jag hoppa in i en dusch innan lillfis kommer. Han vill nog inte känna hur en förkyld-svettig mamma luktar. Tur att jag inte känner lukter så bra just nu ;)

jävla förkylningar

Datum: 2012-03-15 Tid: 12:19:40

Igår på jobbet blev jag så dålig så jag fick gå hem. Adrian fick åka till mamma över natten och jag bara sov. Idag kom mamma och Ile hem med honom, men när de såg hur dålig jag var tog de med sig honom hem till sig igen. Det är väl jävlar att jag åker på förkylning efter förkylning. Ringde vårdcentralen men de sa att de inte kan göra något, och det är förståeligt. Nässpray, strepsils och alvedon får vara mina bästa vänner idag.

pollenallergi?

Datum: 2012-03-14 Tid: 06:09:45

Sovit som en kratta inatt, hostat o haft mig. Sovit med huvudet högt vilket nog hjälpte lite. Varje vaken tid nyser jag som tusan och det kittlar i näsan konstant. Irriterande! Pollenallergi? Hoppas inte jag åkt på det, hade ju vart förjävligt.

Snart är det dags att åka till jobbet. Blir att ta vagnen, nu har jag testat att åka med Adde till dagis utan, så nu vet jag att han kan ^^ Nyfikenheten är stillad.

Efter jobb ska vi träffa kontaktpersonen, vi ska fixa lite inför kalaset på lördag ^^

min duktiga kille!

Datum: 2012-03-13 Tid: 17:54:41

Min son är världens duktigaste kille! Idag ville jag testa hur det gick att ta oss till dagis utan vagn, och det gick jättebra ^^ Likaså när jag hämtade Adrian från dagis och var på väg ner till bussen, förutom missödet att jag halkade och satte mig rakt i lera. Fick fint gå med lera i röva hela vägen hem.

Att vänta på bussen var dock ingen hit så jag fick hålla i honom rätt hårt när vi väntade, det åker ju massvis med bilar där, även fast Adrian ville åt andra hållet. Men väl på bussen så satt han så fint så. Efter ett tag satte sig en tjej i de högre tonåren bakom oss och det var bara hon som gällde, jösses så Adrian pratade med henne! Och hon bara skrattade och försökte svara så gott hon kunde ;)

Väl hemma gick vi och hämtade ut paket. Butiken ligger en bit hemifrån, men Adrian knallade på han. Och tillbaka på vår gård fick han två nya polare som gillade att leka med honom, de var nog i de lägsta tonåren eller yngre. Så jag kunde lugnt sitta med grannarna och pusta ut efter spänningarna efter detta lilla äventyr :) Snart ska Adde sova och jag ska göra inte nåt! ^^

adde gillar pippi

Datum: 2012-03-13 Tid: 05:58:21

Väcker Adrian och han vill ha med Pippi-dockan upp från sängen, och när jag står och gör hans välling står han jämte o kramar dockan och säger "mmmm, Pippi". Han gillar henne han ^^

Snart är det dags att dra till jobb, hoppas dagen går fort!

provar egengjord hårfärg

Datum: 2012-03-12 Tid: 13:14:50

Åh, tröttare än tröttast. Har en del saker jag skulle behöva göra, men jag hittar ingen ork! Ska ge mig en fet spark i arslet snart så kanske det händer något!

Idag exprimenterar jag lite. Jag är ju så fruktansvärt allergisk mot hårfärg, får utslag och ett helvete om jag färgar håret, men tänkte prova färga med egengjord hårfärg. Jag har inte alls höga förhoppningar på detta, men testa kan man alltid. Sitter med blandningen i skallen nu, men säger ingenting förrän jag sköljer ur det och ser om det blev något resultat. Update; Inget resultat alls, henna-färg nästa.

Adde är go och glad idag. Vi ska ge oss ut sen en sväng och leka lite :)

lek o mat

Datum: 2012-03-11 Tid: 15:49:03

Nu har äntligen min pojk kommit hem igen! Eller ja, han kom hem vid 12. Vi har haft kramkalas och myst i soffan till Pippi och nu är Emil på. Emmelie kom hit och vi gick ut till lekparken så Adde fick springa av sig lite. Käkade på pizzerian också, mums! Dock sprang Adrian runt som ett jehu då de inte har nån barnstol där, så nån matro fick man icke!

Så roligt att han är hemma igen! Han tittade på bilderna på honom som sitter på kylskåpet, och när jag pekade på en bild och sa Adrian så sa han Ada. Han härmas riktigt mycket nu och vissa ord låter bra nära som de ska låta. Vi brukar räkna på fingrarna till fem också, och av någon konstig anledning så ska han slå mig på låret efter varje siffra. Vad han har fått det ifrån vet jag inte :P Dröjer väl inte länge förrän min lilla kille springer runt och babblar järnet.

myskväll

Datum: 2012-03-10 Tid: 22:38:48

Har haft en sån mysig kväll med Veronika och familj, gosat lite med en nio månaders gammal bebis! Glad för att de lät mig komma trots förkylning, de hade också varit/ är förkylda, stackars Shiva fick feber under kvällen. Fick god mat, först varma mackor och till kvällsmiddag blev det fiskburgare. Orkade inte svulla snacks till melodifestivalen efter det ;)

Loreen var en värdig vinnare, låten är bra och hon är rätt cool. Dock gick det inte att rösta på Molly, dåligt. Men det är ju alltid problem med röstningen i denna tävling. Man borde inte ens höja på ögonbrynen längre.

Nu saknar jag Adrian något enormt! Jösses vad han ska bli överöst med kramar imorgon när han kommer hem, min gooosunge! Jag förstår inte  hur föräldrar som har sina barn varannan vecka, eller varannan helg, klarar det. Det skulle jag inte klara av. Nu blir det sova (eller hur, inte om jag känner mig själv rätt. Jag säger det, men somnar väl om en timme eller två).

sovmorgon är nice

Datum: 2012-03-10 Tid: 12:48:10

Adrian är hos sin stödfamilj, och jag saknar honom megamycket! Dock är det såå skönt att jag fick sova ut idag, och bara kan vara utan att behöva tänka på någon annan är moi. Förkylningen är tusen gånger bättre än igår men inte helt bra. Som tur är så förbarmade sig min vän Veronika över mig ikväll så jag ska hem till henne och kolla på melodifestivalen. Skönt att få komma ut o inte bara sitta hemma.

adrian - försvararen

Datum: 2012-03-09 Tid: 13:12:11

Adrian tittar på Emil i Lönneberga och pappa Anton skäller på Emil. Då ställer sig Adrian framför tvn och stampar med fötterna och skäller på Anton o hytter med näven, och sen sätter han pekfingret framför munnen och säger "schhh!". Haha, min goa lilla pojk som försvarar Emil ;)

Fick hem Adrian från mommo vid 11 och nu kl 14 kommer pappan i stödfamiljen och hämtar honom. Kommer sakna ihjäl mig efter honom, han ska ju vara borta hela helgen :/ Samtidigt ska det bli skönt att bara kunna ta det lugnt och repa sig. Är lite bättre idag, dock :)

Nu ska jag packa Adrians väska så han reder sig över helgen.

dunderkalas

Datum: 2012-03-08 Tid: 10:26:21

Idag ska Adrian till sin mormor så då får jag vara sjuk ifred. Usch, jag vill inte längre! Ska till läkaren idag och hoppas att det finns en dunderkur som kan få mig bra igen, snabbt. Det är inte roligt att vakna varje morgon med massa slemklumpar som sitter mellan näsa o svalj, och enda sättet att få bort det är att "dra en snorloska" och sen spy ut det. Trevlig info, I know, men ni ska fan veta hur jobbigt jag har det! ;)

Nästa lördag har vi kalas för Adrian här hemma. Verkar bli en bra uppslutning av gäster iallafall, vilket är roligt! Funderar på om jag ska beställa en riktigt fin tårta eller om det blir glassbomber, får tänka på det en stund :) Min prins förtjänar ett dunderkalas iallafall, bara för att han är den han är ♥






min grabb kan han!

Datum: 2012-03-07 Tid: 16:20:28

Det här slemmet får gärna lämna mitt face nu. Bakom näsan är det tjyvtjockt! Uäck! Känns inte som att jag varken är på bättrings- eller försämringsvägen. Adrian är iallafall frisk och det är skönt. Han hjälper till så gott han kan här hemma, titta bara:


Duktig kille!

tv-kväll

Datum: 2012-03-06 Tid: 16:54:30

Ikväll blire tv för hela slanten! Tänker inte lyfta på röva om jag inte måste. The Big bang theory och Desperate housewives ska kollas på, och kanske Big Brother om jag orkar. Sista säsongen på Desperate Housewives nu, trist! Men skönt ändå, ett mindre måste att titta på.

Adrian har lärt sig öppna frysen och lådan där glassarna ligger. Inte bra, tycker jag. Får gömma glassarna från och med nu, för glass måste man ha hemma!

dead

Datum: 2012-03-06 Tid: 13:38:55

Okej, jag typ dör. Blev hemma idag iallafall, kunde knappt andas när jag vaknade imorses. Nu har det blivit lite bättre och jag har varit till apoteket och köpt på mig lite bra att ha-saker. Får se om Sinovan kan lösa upp det tjocka bakom snoken, nån som testat det innan?

Adrian sover efter lite protester och jag småplockar. Blir så rastlös av att bara gå hemma. När han vaknar ska han få hjälpa mig att damma, det tycker han är roligt. Vi dammar med våtservetter, där har de som inte har barn missat nåt!

Lite mera kaffe får det bli nu! Tjosan!

min tur nu?

Datum: 2012-03-05 Tid: 19:26:52

Nä, men alltså. Det är bra nu. Adde har precis blivit frisk, tillräckligt för att gå på dagis, och då börjar jag känna mig kass!? Lite värk i öronen, bomull i skallen, tjock bakom snoken, lite halsont. Förvärrar det sig inte tills imorgon blir det jobb, annars inte. Äh, från och med nu ska jag vara döende om jag ska stanna hemma från jobb, jag har inte råd med sånt!

Kollade på BB Live igår, har ju inte haft möjlighet att följa det så bra från början, men Jessica var mer än välkommen ut därifrån. Usch, dumma människa.


När man är sjuk kan man däcka hursom!


Spännande, men lite läbbigt!

Yesbox! Nu ska jag krypa i pyjamasen och fejsbooka o titta tv resten av kvällen.

hemma

Datum: 2012-03-04 Tid: 16:41:11

Nu är vi hemkomna efter en resa upp till pappa/morfar. Det var trevligt det, förutom att Adrian fick öroninflammation. Skulle haft kalas för honom igår men det blev ju inget med det, dock fick han fina presenter ändå: en skateboard, en pippi-docka, en polisbil, en bärgningsbil, en motorcykel, en pippi-film och böcker :) Nu ska han bli skateproffs ;) Magnus verkade bli "godkänd" av familjen o släkten med ^^

Imorgon blir det jobb om Adde är lika pigg och glad som han är nu! Ringde till hans dagis o de vill egentligen inte ge penicillin, men eftersom han fått utskrivet 5 ml/ 3 ggr dagligen så finns det inte så mycket till val. Tur att min pojk är så duktig på att ta medicin ;)

Nu ska vi ta något att käka och sen blir det ett bad för Adde innan han ska sova ^^