bra dag

Datum: 2011-07-31 Tid: 22:01:03

Det blev inge gosa med bebis. De kom aldrig förbi, så kan det gå. Däremot har vi haft en väldans trevlig dag när syster var här. Umgåtts, kastat boll (roligare än vad man tror) och käkat pizza som pappa bjussa på. Tackar! Adde Yrväder var vaken till ungefär nio ^^ Imorgon blir våran sista heldag här, sen på tisdag åker vi hem. Dock jobbar alla imorgon, så vad vi hittar på får vi se.

besök av syster

Datum: 2011-07-31 Tid: 12:45:41

Nu kommer syster hit! Myys! ♥ Hon är och hälsar på sin pappa i Märsta, så det är ju inte långt emellan. Adde ligger och sover så han blir nog glad, om än fundersam, när moster är här när han vaknar ^^

bra morgon!

Datum: 2011-07-31 Tid: 09:25:23

En sån bra morgon! Vi har vaknat upp på rätt sida, absolut! Adde sprang tidigare runt på alla fyra med en träsko på foten, en på handen och en tuggummiburk i andra handen. Haha, min pruttunge!

Idag ska jag förhoppningsvis få gosa med liten bebis, född 17 juli =) Min syssling Elisabeths tös. Kommer bli roligt också att se hur Adde reagerar på en sån liten pluttis ^^

nice dag

Datum: 2011-07-29 Tid: 20:38:21

Idag var vi till min farmor och farfar och fikade. Adrian tyckte det var jättekul att ha så mycket fri yta att springa runt på =) Sen åkte vi till min kusin Ulrica med familj och blev bjudna på både middag och fika. En syssling var även där med sina barn. Eller ja, jag tror vi är sysslingar iallafall ^^ En bra dag helt enkelt!

Trots att jag har fikat och ätit som en häst så har jag ändå gått ner ett kilo. Utan ansträngning. Planen att motionera o hålla på gick i stöpet. Skit samma. En annan dag...

jäkla getingar!

Datum: 2011-07-28 Tid: 18:54:03

Idag har vi träffat Elin, henne hängde jag mycket med när jag bodde här i Knivsta! Men under årens lopp har vi tappat kontakten sen jag flyttade till Borås. Det var iallafall kul och ses ^^

Jäkla getingjakt här i huset också. Bläääk! Försöker att inte lägga över min fobi på Adde men ibland blir man så överraskad så man skriker i högan sky och kutar därifrån. De små jävlarna kommer ju in titt som tätt genom både altan och ytterdörrn :/

Nu väntar jag på att Adde yrväder ska bli trött så han kan sova. Han somnar senare här än hemma, men det är ju semester ^^ Fick ett sms av en söt kompis också att vi är saknade där hemma. Sånt är roligt att höra! ♥

adde tjurskalle

Datum: 2011-07-28 Tid: 12:56:13

Idag är Adde tjurskalle mestadels. Men då får han väl va det då, alla har vi dåliga dagar ibland. När jag lyfte bort honom från datorn blev han så arg och kastade sig bakåt så jag höll på att tappa honom i golvet. Unge!

Idag har vi inga planer. Vi tar det som det kommer, kanske händer att vi träffar en gammal kompis. Men vi får se. Energin är inte på topp, trots att vi åt min goda kycklinggryta till lunch ;)

du får ta vad du vill ha!

Datum: 2011-07-27 Tid: 22:06:50

Sällan kommer villebrådet fram till en jägare och knackar honom på axeln! Vill man ha något får man se till att ta det. Just nu jagar jag på riktigt roliga marker, och vi får väl se om jag fäller mitt byte ;) Höhö! Visst är jag smart?

Nu ska jag ta en dusch och sen soooova! Nattinatt!

...

Datum: 2011-07-27 Tid: 17:00:36

Stod och titta mig i spegeln och tänkte på uttrycket:
"Min kropp är MITT tempel"...Yeah right...!!!
Vilket århundrade byggdes det??
VEM har gett dom bygglov för att bygga ut??
Och vart FAN tog fastighetsskötaren vägen...???

note to self

Datum: 2011-07-27 Tid: 13:49:34

Beställa en sån här potta när man kommer hem.

Pottan spelar en truddilutt när barnet kissar ^^

ja, se barn alltså

Datum: 2011-07-27 Tid: 13:45:06

Igår blev det lite ölande med Göran, pappa var med på ett hörn också. Trevligt var det! Pappa är ju en jäkel på att berätta historier från förr, och jag kan bara undra varför han har varit med om så mycket roliga saker och inte jag.

Idag kom min gamla barndomskompis Emma på besök med sin lilla dotter Ronja. Gick till kondis och fikade och snackade skit. Var hur många år sen som helst sen vi sågs sist. Var roligt! Köpte även en trisslott som jag vann 100 spänn på, var sugen på 4 nya men vågade inte. Fegis man är.

När vi var på väg hem blev Adde tröttmössa, men somnade han väl hemma sen? Njeet. Han får väl vara vaken då och somna tidigt ikväll, förhoppningsvis.

Nu blev det plötsligt bestämt att Martin kommer hit på kaffe. Treeevligt! Och en annan sak jag måste berätta. Adde tycker om katternas torrfoder. Fy fan så äckligt! Men jag ska inte säga nåt för jag gillade också det när jag var liten. Ja, se barn alltså.

ombokad resa

Datum: 2011-07-26 Tid: 14:07:45

Japp, nu har jag ändrat vår resa till den 2a augusti istället för den 15onde. Jag, mitt smarthuvve, kom på att jag vill ha lite semester hemma också innan jag börjar jobba. Så då fick det bli så. Borde dock tänkt efter lite före... Vi kommer iallafall hinna med ett kalas innan vi åker hem, kusin Ida som fyller system =)

Idag har vi varit till min kusin Ulrica och hennes lilla familj ^^ Kul att se småkillarna tillsammans även fast de bara skulle ta leksaker från varandra, haha! Sen har inte Adde sovit någon vidare middag heller, en halvtimme max i vagnen. Skönt att sova såhär eller:


Går inte att lägga honom bakåt när han somnat så.
Blir ramaskri på honom då.

vila i frid, inger

Datum: 2011-07-25 Tid: 13:00:56

Nostalgisk idag. Lyssnar på Astrid Lindgren-sånger, Adde somnade nästan i min famn när vi dansade tidigare. Igår somnade han när han satt i mitt knä framför datorn, så himla mysigt! ♥

Fick veta att min gamla granne har gått bort i morses. Väldigt tråkigt, hon var en riktig krutgumma. Brukade springa över till henne och dricka kaffe o tigga cigg. ♥


grattis, gamle far!

Datum: 2011-07-25 Tid: 11:12:07

Grattis, gamle far, på 52:a födelsedagen!

russin

Datum: 2011-07-24 Tid: 21:29:21

Såhär kan man ju äta russin om man vill ♥




Och "här på landet" blir man lätt smutsig! ;)


Och har man ingen mössa så tager man vad man haver ^^

faster för tredje gången!

Datum: 2011-07-24 Tid: 09:27:47

Välkommen till världen, lilla Ann Wilma Viola! ♥





norge

Datum: 2011-07-23 Tid: 20:40:01

Ja, vad ska man säga? Jag har följt norska nyheter hela dagen, nästan så att jag tänker på norska nu. Så jäkla hemskt att en enda liten patetisk människa kan ställa till med en sån tragedi! 84 dödade i skottlossning på Utöya och 7 döda i Oslo efter en explosion. Fortfarande ungdomar som saknas. Jag saknar ord. Det är så hemskt!

Och så blir jag så arg när folk har åsikten "men vadå, det dör ju barn i Afrika av svält varje dag. Varför tänder ingen ljus för dom?". Ja, det är sorgligt, men det händer i u-länder och u-länder får hjälp (inte tillräckligt visserligen). Detta hände i ett i-land, i ett land där trygghet, harmoni och glädje råder. Men det finns folk till allt. Hoppas bara att gärningsmannen/ männen får sitt/ sina straff och att Norge reser sig efter denna sorgliga händelse.

***

Annars då? Jodå, Adde springer runt som ett jehu här. Han trivs bra, men han gillar inte att lägga sig. Verkar som att han har svårt att somna här på något sätt... Men det kan ju vara för att det är så roligt med allt folk här, kanske.

Jag är mest trött jag. Dels värmen och dels Adde Yrväder. Hittills har jag hunnit med att träffa lite släkt och Jeanette (som iofs också är släkt, men ser henne mer som kompis)... sen är de 4 kommande dagarna bokade för lite skoj.

Ja, det var väl det jag hade att komma med. Inte mycket, men något. Just ja, saknar Borås lite faktiskt ;)

...

Datum: 2011-07-21 Tid: 21:10:33

Innan du dömer mig:

Ta på dig mina skor...
Gå samma gator som jag gått...
Bearbeta förlusten av människor jag förlorat...
Orka med alla känslor och alla händelser som jag erfarit...
Snubbla på all sten som jag snubblade på...
Res dig alltid upp igen och gå precis samma väg som jag gjorde...
Efter allt detta kan du döma mig eller mitt liv!!

liten update

Datum: 2011-07-21 Tid: 21:04:29

Idag har inte Adrian sovit någon middag alls. Det har gått rätt så bra (förutom på förmiddagen). Dock så åt vi sen middag och han höll på att somna samtidigt som han åt sina köttbullar. Min gos!

Faster Inger kom på fika också, kul att se henne igen ^^ Hon hade med en present till Adde: Duplolego! Det tackar han för =)

Hoppas på bättre väder imorgon så man kan gå ut och hitta på något.

mysig dag igår!

Datum: 2011-07-21 Tid: 07:48:51

Igår var vi in till Uppsala med Jeanette och Wilma samt en kompis till Jea med hennes två barn. Gick till stadsparken där de varje onsdag har aktiviteter för barn: teater, ponnyridning, ansiktsmålning, fiskedamm etc. Synd är att Adrian är för liten för det mesta, men fiska fick han göra iallafall, hästarna var han måttligt imponerad av, men glassen var god! Det var mysigt, om än lite jobbigt när barnen blev övertrötta ;)

sommar

Datum: 2011-07-19 Tid: 21:52:24

Adde tycker att det är roligt hos morfar! Att sitta på trappen och äta äpple från morfars äppelträd är slappt o gött!




i knifetown

Datum: 2011-07-18 Tid: 22:02:10

Nu är vi i Knivsta, kom i förmiddags. Sicken jäkla resa! Adde ville inte vara med alls, grät/ skrek/ ylade de första 20 minutrarna och smågnällde resten. Köpte en liten chokladbit till honom och en flaska vatten. 45 spänn! What!? Väl framme tyckte han iallafall att tillvaron var suverän. Hitta på massa nya bus och många att leka med. Själv har jag inte heller något att klaga på. Trött är jag dock, så blir tidigt i säng.

Pappa och Mattias förklarade ett program de laddat ner till datorn som man kan skriva sitt släktträd i. Mattias säger "man kan skriva massa information, e-mail bland annat!" Kan jag skriva till min morfars farfars far då? Frågan är om det är @heaven.com eller @hell.nu
.

God natt!

sönder?

Datum: 2011-07-15 Tid: 16:34:24

Riktar fjärrkontrollen mot min son och trycker "mute", men den funkar inte!?!?

wiie!!

Datum: 2011-07-15 Tid: 10:55:08

Jag är överlycklig! Skrev ju tidigare att jag ska skaffa linser. Om lite mer än en månad fyller jag år. I present av mammi och Ile får jag startpaketet och där ingår synundersökning, linsprovning, ett återbesök och 1 månads linser! Nästan 600 spänn som jag sparar in tack vare deras generositet, hur gött är inte det? Jag kommer kunna se ordentligt!

Har försökt få min övertrötta plutt att somna och det är inte det lättaste alla gånger. Nu sover han iallafall och jag ska faktiskt göra detsamma. Mamman är också trött. Jättetrött!

läsa bok

Datum: 2011-07-15 Tid: 09:58:30

Mammi var här på några koppar kaffe. Adde älskar att busa med mommo, men idag kunde han även sitta stilla o läsa bok! Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Får se om Adde åker till mommo imorgon, beror på hur hennes hand känns efter op av handleden.


Max bil

Annars idag så kommer min kompanjon från "Eurovision shot contest" Emelie på kaffe ^^ Inga shots denna gången, fy fanken! Och så ska jag städa iordning lite, nu är det bara 3 dagar kvar tills vi åker till Knivsta. Ska bli så roligt att komma iväg ^^ Säkerligen händer något som inte är planerat också, det gör det alltid.

produktiv dag

Datum: 2011-07-14 Tid: 19:40:55

Idag har jag och Adde varit och sagt hej då på jobbet, snackade om hur jag har kunnat få blåmärket när jag svimmade. Har ingen aning om var jag slog i. Adde Bus var aktiv som vanligt ^^ Lämnade sen in månadsrapporten på kontoret, träffat Rachel och Hailey och vi mötte senare upp Michaela. När Adde inte ville vara på stan mer utan blev tjurskallig utan dess like så åkte vi hem och då blev han gladfis. Men han har vart duktig idag, plutten.

Nu sover han och jag slöar. Det förtjänar jag eftersom jag dessutom tvättat och hängt två maskiner tvätt. Måste bara fylla i olycksblanketter som jag fick av en annan chef på kontoret. Det är lika bra att prata med många där, ställa samma frågor men du får aldrig samma svar.

blåmärke

Datum: 2011-07-14 Tid: 18:41:33

Igår när Mariana var här utbrast hon "men gud, har du lätt för att få blåmärken eller!?" och jag fattade inte ett jota. "Men på insidan av överarmen!" och jag kollade. Detta är vad jag fick se:



Måste slagit i när jag svimmade.

vad är det bra för?

Datum: 2011-07-14 Tid: 11:08:50

Active, beauty och focus. Vet ni vad det är för produkt? Jäkla tuggummin från Vigo. Hur tänker dom där? Blir man piggare, snyggare och smartare när man tuggar dom? Det är faktiskt lite skrattretande, det finns saker för allt nu. Till och med askkoppar som man kan bära med sig. Men det är iofs smart, fimpar överallt är inte snyggt.

Nu sover Adde bus och jag ska väl göra mig iordning. Sticka ner på stan direkt när han vaknar.

duktig jag

Datum: 2011-07-14 Tid: 10:26:52

Tvätten är igång, FK-samtalet ringt och nu har jag bara ett "to do" kvar. Ner till jobbet och säga hej då ordentligt, samt fylla i timlistan o lämna in.

Måste säga att jag är så förbannat pedagogisk också när jag utbrister "Ööööeeiioow" när Adrian slår på mina saker. Spontan reaktion kallas det. Nu sitter han återigen vid cd-spelaren. "Flytta den så han inte når den" kanske ni tänker. Det skulle jag om jag kunde, men spelaren sitter i ena högtalaren och dom står på golvet. Har ingenstans att ställa dom där Adde inte når, eftersom dom sitter inkopplade i tvn när det också är en dvd-spelare.

Undrar jag när Adde tänkt sova middag. Nu är mamma trött.

vi bråkar här hemma

Datum: 2011-07-14 Tid: 09:00:00

Efter lite bråk och skrik här hemma (bråket från både mig och Adrian, skriket från Adrian) om vad han får ha och inte ha, så har vi nu lugnat ner oss. Nyss satt han på soffkanten och dinglade med benen och pratade med mig. Vad han sa har jag inte den blekaste om. I skrivande stund så försöker han ta min kaffekopp som står jämte i soffan. Den ungen och kaffe alltså. Tog bort hans hand och sa "nej" så nu gick han till cd-spelaren. Bara bus hela tiden!

Igår kunde Adde säga kontaktpersonens namn. "Ena" säger han istället för Lena. När hon gick började han gråta, kom in i sitt rum och skakade sorgset på huvudet och sa "Ena nej". Gullungen himself! Ville inte att hon skulle gå. Hade Adde fått bestämma så ska alla som kommer hit aldrig gå härifrån.

Idag ska jag tvätta, ner till stan och göra lite ärenden och försöka klura ut hur jag får en stämpel på Vab-pappret när dagiset har semesterstängt. Får helt enkelt ringa FK, där köerna är oändliga!

Ja, och mamma ska nog inte blogga så länge. Nu kom busungen in med en godis i handen, sista godiset som finns i detta hushåll. Men det kan jag bjuda på, för den här gången.

vardagslyx

Datum: 2011-07-13 Tid: 18:54:33

Skoj att träffa Mariana igen, skönt att reflektera över mitt liv med kontaktpersonen. Mysigt att ha Adde hemma igen, även om vilan var välbehövlig. Somnade på soffan och sov rakt igenom hela Twilight. Nu har Adde lagt sig och jag ligger under filten igen. Senare ska jag ta ett bad ^^ Vardagslyx!

idag gör jag ingenting

Datum: 2011-07-13 Tid: 12:03:28

Adde Yrväder har åkt till sin mommo över dan. Själv ligger jag nedbäddad i soffan med kuddar och mysfilt, med allt viktigt inom räckhåll. På några timmar framöver ska jag inte göra ett smack! Brygga kaffe och göra en omelett på sin höjd, kanske gå på toa också. Men bara om det blir riktigt akut. Sen kommer Mariana hit på kaffe, vilket jag ser fram emot väldigt mycket! Idag träas vi utan ungar. Kontaktperson Lena kommer också hit senare och då har Adde kommit hem igen. Idag är sista gången vi ses innan vi åker iväg på semester, och idag vankas packnings-planering! Jag tar alltid med mig för mycket, nämligen.

Imorgon ska jag börja fixa med praktiska saker. Idag ska jag bara vila (note to self). "Passa på att fixa sånt du inte kan fixa när Adrian är hemma!" är något jag ofta får höra. Och det rådet har jag lytt, även om jag känt att jag inte vill, orkar eller måste. Det är ju ett praktiskt råd, liksom. "Nä, men se till att vila istället!" säger andra. Ja, men det låter som en bra idé! tänker jag, men lyder det sällan. Råd i all ära, men varför i helskotta gör jag som alla andra säger? Vart är min egen vilja och fantasi, planeringsförmåga och respekt för mig själv (vad jag orkar och inte). Nej, nu är det slut på det. Jag måste lära mig att lyssna på min kropp, min vilja och min ork. Annars kanske det händer nåt värre än att svimma nästa gång.

igår gick allt fel

Datum: 2011-07-13 Tid: 08:30:18

Sicken dag det blev igår. Allt som kunde gå åt helvete (rent ut sagt) gjorde det också. När jag köpte middag till jobbet så funkade inte mitt kort, gick till bankomaten som visade en ynklig och patetisk summa. Kan inte för mitt liv förstå vart pengarna har tagit vägen!? Pappa räddade mig dock så jag fick med mig maten till jobbet. Tack! ♥

Fast maten hann jag inte äta. Istället fick jag åka med ambulans till jourvårdscentralen (som sedan skickade remiss till akuten) efter att jag svimmade på jobbet hux flux. Stod och gjorde en av våra vanliga arbetsuppgifter och i nästa sekund låg jag på golvet utan att ha något minne av hur jag kommit ner dit. Ovanför mig hade jag en skärrad kollega som insisterade på att ringa 112. Tänkte att för att lugna ner henne så fick hon ringa, men kände egentligen inte att jag behövde det. Men jag behöver aldrig vård, tycker min hjärna.

Fick göra EKG, ta blodtryck och blodprov och allt det där. Alla prover visade perfekt. Anekdot: Läkaren på vårdcentralen var AT-läkare och sa att han kände igen mig. Efter lite funderande från bådas sidor kom vi fram till att det var från MVC när han gjorde praktik, så nu har han sett både mina tuttar (EKG:et) och mitt skrev (slut på anekdot). Läkaren på akuten avgjorde att stress var boven och sjukskrev mig mina tre sista arbetspass. Det bästa i hela historien är att Rachel kom till mig på sjukhuset trots att jag sa att hon inte behövde. Underbara vän! ♥ (Hon hade för övrigt avrått mig från att jobba för hon märkte i telefon hur utmattad jag var. Lyssnade jag? Nää.)

Fick lämna sjukan på kvällen och nu imorses kom Adrian hem. Sicken jäkla tur att detta hände på jobbet och inte när jag var själv hemma med honom. Nu var ju han hos Kari ♥ Ibland har man tur! Mamma kommer senare för att ta Adrian Yrväder några timmar så jag kan vila ♥ Mitt barn är överallt och ingenstans på samma gång och kan i sitt liv inte acceptera att datorn, cd-spelaren, klättring på stolar osv osv är förbjuden frukt. Blir tröttsamt i slutändan och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Tro mig. Jag har provat myyyycket (Rach erkände att hon trodde att jag var en sån förälder som lät Adrian göra saker för att jag inte orkade säga till, men ändrade uppfattning när hon såg att jag gör allt i min makt för att han ska lyssna och börja förstå att nej är nej). Jaja, bestämd unge har jag, och det ska vi vända till en bra egenskap. Vem vet? Jag kanske har Sveriges blivande statsminister här hemma? Eller fotbollsproffs? Advokat? Sopgubbe? Eller varför inte läkare? Vad han nu väljer att göra med sitt liv så kommer han gå långt, det vet jag!

(Underbaringen har för övrigt legat i sin säng i 40 minuter och snackat med sig själv. Han låter mamma ta det lugnt och reflektera över allt som hände igår i lugn och ro. Älskade!)

Oj, sicket långt inlägg det blev.

linser

Datum: 2011-07-12 Tid: 10:45:27

Jag ska skaffa linser. Min syn är inte alls god vän med mig och ställer ganska så ofta till med problem. "Men vafan, är du sur eller? Gick förbi dig på stan men du hälsade inte!" är en vanligt förekommande händelse. Ojdå, förlåt! Fast där hade ju du faktiskt kunnat grabba tag i mig eller knackat mig på axeln eller nåt. Ansträngt dig lite, så att säga. Iallafall. Jag ska skaffa linser så jag ser alla vänner och bekanta på stan när de går förbi. Eller så är det att jag bara går i mina egna, högst intressanta tankar och inte är ett dugg intresserad av om nån jag känner spatserar förbi.

Men till saken. Någon som vet nån bra och billig optiker som jag kan gå till?

du har mycket att lära, min son

Datum: 2011-07-12 Tid: 01:27:00

Nej, Adrian. När jag säger att det är bläääh att peta i näsan menar jag inte att du ska peta ännu längre upp däri. Och när jag säger att du ska gå ner från stolen menar jag inte att du ska klättra upp på bordet. Och att slå på gamla tjockteven som står i hallen (ja, den borde jag ha flyttat på för länge sen men jag är inte tillräckligt stark) med ett hårt föremål är inte att skapa musik. Och nej, du får inte ha mammas cigg, du är alldeles för liten för att röka (och röka är jävligt dumt så börja aldrig). Du är även för liten för att ha egen hemmanyckel, men du behöver väl inte gömma dom för det? Du kan inte heller hantera pengar ännu eller förstå värdet av dom (knappt jag heller iochförsig) så mammas bankdosa är ingenting för dig. Att du ska sitta ner när du badar betyder inte att jag skäller på dig, det är ingen anledning att börja skrika och gråta hysteriskt. Jag är bara rädd om dig och vill inte att du ska skada dig, förstår du väl!? Sladdarna är inga tops och har ingenting i örat att göra (en del sladdar kan man helt enkelt inte gömma). Och snälla, söta, rara lilla unge! Lär dig helst igår att alla heter inte mamma, det är bara jag som heter det för dig. Gräsmattan nedanför balkongen är ingen soptipp eller någon slags förvaring så sluta gärna slänga ner saker där. Och toaletten är absolut ingen slags förvaring så sluta genast slänga ner saker där! Fjärrkontrollerna är varken telefoner, hammare eller goda att äta (och det är skapligt irriterande att du byter kanal precis när något avgörande i programmet händer, och när jag väl jagat fatt i dig och får tag på kontrollen och byter tillbaka så har jag blivit helt lost, tack!). Och när jag frågar om mamma får en puss menar jag inte att du ska skratta och springa ifrån mig. När jag flyttar på min kaffekopp för att du inte ska ta den innebär det inte att du ska jaga den (kaffe är varmt och du kan bränna dig). Datorn är ingen bongotrumma. Mina telefoner är inga leksaker. Och tjejerna du stöter på är alldeles för gamla för dig!

Nej, Adrian. Du missförstår ganska mycket du. Men ändå är mamma otroligt stolt över att du klarar så mycket och att du förstår så mycket av vad jag säger. Du är helt underbar och mamma älskar dig över allt annat!

bara lite gnutta sanning!

Datum: 2011-07-11 Tid: 13:57:29

Adrian såg mig blåsa på min mat. Då viftar han med sin gaffel så att maten på faller av och börjar blåsa på gaffeln. Just idag är jag inte upplagd för att jobba, jag vill hellre tillbringa tid med min son. Men lugn alla chefer på kommunen som kanske kan tänkas googla mitt namn och läsa det här: Jag ska jobba idag. Och det kommer bli en bra arbetsdag. Men ändå skulle jag föredra att spendera hela dagen med min underbara lilla bus! Att en kärlek kan vara så stor så den inte får plats i kroppen!


Från den här storleken...


till den här på lite över ett år! ♥

saker jag stör mig på

Datum: 2011-07-11 Tid: 12:01:20

♦ Att håret under armarna växer ut så fort.
♦ Att jag får skoskav av alla nya skor, trots strumpor.
♦ Personer som sitter på barnvagnsplatsen på bussen, trots
att det finns andra lediga platser. Move!
♦ Att jag inte minskat ett gram ännu trots ändrade matvanor
och ökad motion. Min hydda är knäpp. Tålamod?
♦ När folk skriver "enda" när de menar "ända" och tvärtom,
och andra liknande stavfel. Just saying.
♦ När folk tror att det inte är okej att klaga över saker. Själen
mår bra av lite klaging. "Inte för att klaga men..." Fuck that!
♦ När kaffet svalnar innan jag hunnit dricka upp det. Spelar ingen
roll om hur mycket eller lite jag tar. Typ nån mental spärr som gör
att jag bara inte dricker upp det.
♦ Att allt gott innehåller kolhydrater.
♦ Människor som tittar snett när Adrian skriker. Hallå eller!? Barn skriker,
det gjorde du med när du var liten. Det är jag bombsäker på!
♦ När man preciiis missar ett inkommande samtal. Dolt nummer också.
♦ Teknik som krånglar. Saker ska funka som jag vill, helt enkelt.
♦ Personer som vägrar avvika när jag med barnvagn möter dom. Enklare
för någon utan barnvvagn att ta ett steg åt sidan än för oss med barnvagn. Enkel logik, latfanskap!
♦ Att jag nästan alltid får tvål i ögonen när jag tvättar ansiktet. Hur gör man? Blundar, självklart, men alltså. Hur gör man?
♦ Att damm och smuts existerar, och att det kommer tillbaka så snabbt när man avlägsnat det från sitt hem.
♦ Att varje gång jag slår på radion så är det Robyn som spelas.
♦ Att glömma till exempel äggkartongen på köksbordet. Relativt snart halkar du omkring i krossade ägg när du har en son som kan få tag på allt!

Finns massa mer saker jag stör mig på. Men detta var ett litet urval. Vad stör du dig på?

min son mansgrisen

Datum: 2011-07-11 Tid: 11:01:07

Adrian tar det där med att vara mannen i huset på stort allvar. Han tycker till exempel att min plats är i köket för att ge honom något gott titt som tätt. Dessutom tycker han att hans ord är lag. Vill han något så ska det ske nu! Nåde mig om jag inte gör som han säger på en gång.

Han tycker, som de flesta karlar, att han är riktigt duktig när han klarar av något. Stänger han dörren så ska det applåderas, slänger han blöjan ska det applåderas och efter varje tugga mat han proppar in i munnen ska det applåderas. Bekräftelsebehov de luxe.

Bada är inte längre roligt, bättre att vara lortgris. Kaffe är livets dryck om hade fått dricka det (han skulle nog föredra öl men han har alkoholförbud också). Att stå på balkongen och ropa efter tjejer som går förbi tycker han är jäkla skoj. Eller ja, ropa efter tjejer var som helst är roligt.

Ja, min son är en bestämd karl.

våran morgon

Datum: 2011-07-11 Tid: 09:12:04

Jag fick en liten sovmorgon. Istället för att vakna 5.30, 6.00, 6.30 eller 7.00 så vaknade Adrian 7.30. Helt underbart! Och på den tiden vi har varit vakna har han jagat min kaffekopp (från vardagsrumsbordet till soffans armstöd, till bordet, till armstödet, till bordet...), skapligt irriterande men han lyssnar helt enkelt inte när jag förklarar att det är mammas kopp. Sen klättrar han upp på mig och ska ta den när jag håller koppen upp i luften. Jagat mina telefoner har han också gjort. Och hällt saft (svag svag saft) på grannens balkongräcke nedanför oss. Nu lyssnar vi på en skånsk liten tjej som sjunger "min hatt den har tre kanter" och Adde dansar. Han har maraton-pussat mig också. Vaar har han fått det ifrån? ;) Min söta unge!

Ikväll jobbar jag, då är underbaraste Kari barnvakt till Adrian. Så även imorgon kväll till onsdag morgon. Jag är lyckligt lottad över att ha en vän som hjälper mig! ♥ Till helgen är det Adde's mommo som ställer upp och hjälper till ♥ Hur hade jag löst detta utan dom?

Nu är det 4 pass kvar till semester! Mån, tis, lör och sön jobbar jag. Nedräkningen har börjat på allvar! =)

asgo helg!

Datum: 2011-07-10 Tid: 17:43:54

En riktigt go helg! Festen i fredags var rolig och igår åkte jag ut till mamma och sov kvar tills idag. Najs najs! Trevligt sällskap sitter aldrig fel ;) Men nu är man trött och ska bara ta det lugnt! ^^

så söt!

Datum: 2011-07-08 Tid: 13:01:21

Haha! Jag och Adrian var ute på balkongen så åker en buss förbi. Frågar honom "Vad är det? Är det en buss?" och då kommer han fram och ger mig en puss! Sötaste felhörningen någonsin! Annars då dansar Adrian runt till barnvisorna och jag småstädar ^^

handlat

Datum: 2011-07-08 Tid: 10:48:27

Adrian var inte nöjd med något här hemma så halv åtta begav vi oss ner till affären och handlade. Man borde alltid handla tidigt, var inte alls mycket folk! Blev mycket lchf-inriktat, och fick även mitt paket uthämtat: koffeintabletter. Skönt att bli pigg, slängde nämligen i mig några när vi kom hem. Nu kanske jag får lite mera ork vilket skulle vara super!

Kari kom på kaffe, jag och Adde käkade baconomelett till brunch och nu sover han middag ^^

feber

Datum: 2011-07-08 Tid: 06:38:50

Vi blir hemma idag, Adrian har feber. Lite gnälligare än vanligt och inte lika pigg. Får se hur det utvecklas under dagen, Adde skulle ju till mormor idag och jag skulle på fest. Det blir upp till henne att bestämma. Tur är att han inte är så svår när han bara har feber. Nu ligger han på vardagsrumsbordet och kollar på tv :P

experiment!

Datum: 2011-07-07 Tid: 21:30:23

Motivationen till att gå ner i vikt är skyhög! Har slått vad med Kari också vem som kan gå ner mest under en period. Kan bli riktigt intressant. Har också bestämt mig för att kidnappa pappas cykel några kvällar i veckan =) Ger dieten lchf ett försök med. Eller ja, så gott jag kan, det är lite krångligt ibland. Men har nog ett ganska bra hum om det ändå. Detta kommer bli ett roligt experiment ^^

skitdag!

Datum: 2011-07-07 Tid: 17:56:21

Gaaah! Ingen bra dag idag. Trött efter jobbet och Adrian trött efter dagis. Sen 16 till nu har han baaara skrikit, grinat och gnällt. Fyfan. Nu ligger han i sängen iaf. Återstår att se om han somnar...

Svar till Jasmine: Det är det enda dagis som har öppet dygnets alla timmar sörrö. Självklart finns andra dagis, men inte de tider jag behöver då jag jobbar kväll, natt och helg nästa vecka.

Nu ska jag slappa. Om jag hittar den jäkla fjärrkontrollen till tvn.

pladder

Datum: 2011-07-06 Tid: 22:11:38

Jag avskyr att vara beroende av folk ibland. Adde's dagis har semesterstängt from nästa vecka (hade totalt glömt bort det) och jag jobbar tider då inget dagis finns att tillgå. Därför behövs barnvakt men inte många som ställer upp i det ändamålet. Tur har jag iallafall att det verkar ha löst sig med Kari och mamma som barnvakter. Håller tummarna för att inga förhinder dyker upp.

Suttit och planerat lite "fat camp" under Knivsta-vistelsen också. Har överflödiga kilon att bli av med, blev skogstokig när jag märkte att jag har gått upp en storlek när jag köpte en klänning. Så får det bara inte gå till alltså! Lagt om kosten nu iaf, gått mer än vanligt och i Knivsta blir det motionssimma i sjön. Måste berätta för alla jag kan om det också så jag inte slappar till och skiter i det. Det är lite så jag funkar, tyvärr. Vadslagning kanske skulle vara nåt!?

2 jobbdagar kvar denna veckan och en fest på fredag att se fram emot. Annars så sover Adde och jag ska strax bege mig till drömmarnas land jag också. "Jag ska bara..." tiotusen onödiga saker först.

jobb idag

Datum: 2011-07-06 Tid: 18:54:32

Jobbat idag, och nu är jag så trött så trött... Tappade innerutan till ugnen på jobbet på foten, med hörnet först. Pain! Gör fortfarande ont. Adde haft kul på dagis as always. Möte har vi haft också här hemma idag... Svar till kusin Anne om Baby foot: Det funkade bra! Dock får man underhålla fötterna ganska noga efteråt. Nu orkar jag inte skriva mer. Eller jo, 7 pass kvar till semester! =)

trött

Datum: 2011-07-06 Tid: 05:55:50

Sängen lockar mer än något annat just nu. 8 pass kvar till semester. Nedräkningen kan börja! Strax väcka Adde o åka till dagis, sen jobb!

trygg unge!

Datum: 2011-07-05 Tid: 18:37:59

Helt slut efter idag! Även idag har vi spatserat runt i stan hela dan med Michaela, Adrian fick springa omkring själv vilket han tokälskar. Springer iväg och när jag vinkar och säger "hej då Adrian" så vinkar han och fortsätter kuta dit han vill. Snacka om att vara trygg i sig själv!

sååå nice dag!

Datum: 2011-07-04 Tid: 21:09:54

Ojojoj, idag har jag gått och gått och gått. Träffade Michaela i stan, gick runt, käkade lunch, åkte till henne där hon klippte Adde, sen till knalleland och sen hem. Promenad från och till stan har det blivit också, ingen buss. Adrian har varit en riktig myspojke idag. Love it! Riktigt nice att umgås med Michaela också, sån energi hon har! Påminner mig om min gamla vän Moa =) Denna dag får höga betyg och jag kommer sova gott inatt. Hoppas jag Adde med gör för la honom 21, två timmar senare än vanligt. Får la se när han vaknar imorgon ^^

liten uppdatering

Datum: 2011-07-04 Tid: 00:06:01

Varit tyst i bloggen nu över helgen. Har jobbat kvällarna och varit ute hos mamma på dagarna. Kimpah med familj kom på besök, mkt trevligt! De passade Adde fredag och lördag medan jag jobbade så han fick leka med kusinerna istället för att sova på nattis. Bra lösning, fick mer tid med honom på det sättet, och resten av familjen också. Att jag dessutom fått skjuts till och från jobbet är inte heller fy skam. Tack alla för hjälpen! Ja, helgen har varit grymt bra måste jag säga! Kari hämtade oss idag, åkte hem till honom och grillade innan det var dags för sista jobbpasset för helgen. Adrian är på nattis nu och jag antar att det har gått bra eftersom de inte har ringt. Hämta honom imorgon och så är vi lediga två dagar ♥