inne på sjukan nu

Datum: 2010-04-27 Tid: 19:45:04

Är inne på sjukhuset nu, har gjort ultraljud och det är gallsten jag har. Nu väntar jag på besked om när operation blir. Om de nu beslutar att det krävs. Vettefaan! :P Blir kvar över natten iaf och har Adrian med mig här. Tack till Vischy och Patrik som ställt upp så mycket för mig och Adrian idag!!!

snäll sjuksköterka

Datum: 2010-04-27 Tid: 12:58:01

Igår när jag kände att jag började få ont så ringde jag Sjöbo vårdcentral för att få en akuttid där, men de hade inga tider alls. Idag ringde sjuksköterskan som jag pratade med igår för att höra hur det var med mig. Hur gulligt är inte det då? Blev riktigt förvånad faktiskt! ^^

älsklingen är hemma!

Datum: 2010-04-27 Tid: 11:53:00

Nu är min älskling hemma igen! Saknade honom något fruktansvärt igår, och när jag skulle sova så saknade jag hans knorrande. Men det var skönt att sova en hel natt, även om jag vaknat upp till och från. Mammi hade inte kunnat sova, hon hade vaknat till så fort Adrian hade gett något ljud ifrån sig. Haha! Så hon sover nu istället.

Nu är Vischy här på en kaffe, och Adrian ligger i soffan och försöker skita i sömnen ;)

sömn istället för mat

Datum: 2010-04-26 Tid: 21:47:54

Ringde sjukvårdsupplysningen för att höra mig för lite vad jag kan äta och inte, för det verkar som att mina smärtattacker kommer efter jag ätit. Men kom fram till att jag vågar inte äta något idag, så jag går och lägger mig istället. Provar med rostat bröd imorgon till frukost, för hungrig är jag vill jag lova! Har ju inte ätit sen lunchen vid ett och den fick jag ju inte behålla. Men hellre försöka sova än att få ont igen. Tur att jag kan somna hungrig! ;)

hemma från sjukhuset

Datum: 2010-04-26 Tid: 19:11:27

Tror ni inte på fan att jag fick ont idag igen? Ringde mammi som kom in och skjutsade mig till sjukhuset (och nu passar Adrian). När vi kom dit fick jag lägga mig på en brits som stod precis vid receptionen, och när ryggen tog emot britsen började jag störtböla för det gjorde så jäkla ont. Och så klämde jag fram några extra krokodiltårar för att de skulle fatta att det här är fasiken allvar! Får komma in på ett rum direkt och efter utfrågningar och förberedelser får jag något jäkla underbart insprutat i en kanyl i armen, som de kallar morfin! Lovely! Men innan de hade kommit så långt att de gav mig det hann jag spy upp allt som jag hade i magen. Igen. Antar att jag spyr pga smärtan. Och jag lovar: köttbullar och potatiskroketter smakar inte mumma när man spyr upp det! Och jag var redigt otrevlig mot den manliga sjuksköterskan innan jag fick mitt smärtstillande, men det bad jag om ursäkt för när jag inte hade ont längre.

Iallafall så misstänker de gallsten. Läkaren skickade en halvakut remiss för ultraljud, och sen blir det väl operation eller sprängning (hur man nu tar kål på de små jävlarna). Skönt om de har hittat felet och jag slipper ha så jäkla ont! Läkaren sa också att när man äter sprutar ju gallan ut "vad-det-nu-är" vid varje tugga, och är det en sten som fastnar så får man ont. Så nu kommer jag ju fan inte våga äta!!! Men har iallafall fått smärtstillande tabletter som jag ska ta vid minsta tecken på att jag börjar få ont. Hoppas de hjälper också!

Min lillfis är hemma hos mammi nu och kommer vara där över natten. Saknar honom som tusan gör jag! Men jag behöver vila, och jag ser fram emot en hel natts sömn. Jag ger mig fan på att jag kommer vakna av ren vana mitt i natten. ;) Längtar tills imorgon då jag får pussa och krama på honom igen! Och tack mammi för att du ställer upp! ♥ Och tack till Patrik som höll mig sällskap på sjukhuset, som vanligt =) ♥

jävla kropp!

Datum: 2010-04-25 Tid: 19:15:37

Jag är så trött på min kropp! Inatt och idag har det nästan varit som att magen och ryggen skulle sprängas. Ibland fick jag till och med så ont så jag skrek rakt ut! Kräkts har jag gjort också, ända tills det inte fanns ett enda dugg kvar att spy upp! En ny panikångest-attack tro? Så läskigt när det händer, för jag får så ont att jag inte kan ta hand om Adrian ens. Tur att min syster sov här inatt och att Patrik kom på morgonen! Patrik var så snäll och åkte ut till mammi och hämtade mina smärtstillande, och när jag hade tagit ett rövpiller så gick det sakta men säkert över. Kunde till och med få några timmars sömn medans syster och Patrik tog hand om Adrian. Tack tack tack för att ni finns! ♥

Nu ligger Adrian och sover. Skönt det för jag är såå trött. Men snart får han allt vakna så mamma får pussa lite på sitt hjärta!

jag skriiiiiiiker

Datum: 2010-04-24 Tid: 23:46:24

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Eftersom jag inte kan skrika ut mina agressioner på riktigt vid den här tidpunkten och med Adrian i närheten så får jag skrika av mig i bloggen istället. Hör ni hur jävla förbannad jag är?

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!


håll klaffen!

Datum: 2010-04-24 Tid: 19:38:24

"Så är det när man har barn!" Fyfan vad jag är trött på den kommentaren. Om jag säger att jag är trött, eller att Adrian skriker mycket, att jag inte har tid att fixa saker ibland och så vidare så får jag höra detta! Tror ni inte att jag vet det???

Så jag har en plan. Varenda gång personer som är experter på att kläcka ovanstående kommentar klagar över nåt, ska jag svara på samma sätt. Exempel:
- Jag är hungrig! (Så är det när man inte äter!)
- Jag fryser! (Så är det när man inte klär på sig ordentligt!)
- Jag är bakis! (Så är det när man super!)

Get my point?

den här kan pappa inte neka faderskapet till iallafall!

Datum: 2010-04-23 Tid: 17:10:38

Okej att barn kan vara lika sina föräldrar när de var små, men detta är ju förfan löjligt!

Pappa som liten:

Här har pappa klippt ut Mickes frilla från
ett annat kort och klistrat in på sin skalle:

Och här är Micke (den riktiga, i nutid):


Kusligt!


min son är synsk!

Datum: 2010-04-22 Tid: 07:35:41

Varenda gång jag och Adrian ska iväg någonstans så krånglar han natten innan. Denna gången var det att vakna tre gånger denna natt istället för två, och sista timmen sömn vi kunde fånga skrämde Adrian iväg. Iallafall för mig, själv sov han nog gött. Bara det att han låg och grymtade och stönade för kung och fosterland, bebisar behöver liksom inte vara vakna för att försöka skita! Han verkar känna på sig när vi behöver sova, och vill göra tvärtom istället. Trots redan nu? ;)

Menmen. Man är väl en supermorsa och pallar ändå eller!? Klart!


Adrian får iallafall sova.

hahaha

Datum: 2010-04-21 Tid: 22:48:49

"Åhnej! Mamma ska duscha/ dricka kaffe/ sitta vid datorn/ röka/ äta mat/ skita! Jag måste hindra henne från att ha ensamtid!!! Uuuwäääääh!" - Typiskt Adrian ♥ Men mamma älskar dig ändå!

seg dag!

Datum: 2010-04-21 Tid: 21:59:16

Det här har varit en fruktansvärt seg dag! Jag har varit översocial, men ingen som haft tid eller ork för lilla mig. Gillar inte såna dagar. Adrian har sovit mestadels av dagen också, fint sätt att fira sin månadsdag på va!? ;)

Nu väntar jag på att lillfisen ska somna in ordentligt så jag kan ta en dusch i lugn och ro. Lika bra att göra det ikväll så man slipper stressa imorgon när vi ska till späd. Ser verkligen fram emot morgondagen där =) Och det ska bli spännande att se om ena tjejen har fått sin lille knodd. Fast då kanske hon inte kommer iofs, hon kanske vill landa lite i mammalivet =)

Sen efteråt kanske vi kilar upp till Malin en sväng på Kristineberg. Vill det men får se om orken finns. Ska vara hemma vid fyra iallafall, för strax efter det kommer Emma hit ^^ Och på kvällen åker vi ut till mammi. Vi stannar tills på fredag eller lördag. Beror lite på om pappa kommer ner, och det avgör lördagens väder. Hoppas iallafall!

Nä. Slösurfa lite, och sen blir det som sagt duschen. Kommer nog piggna till då, inte bra! Men vi hörs imorgon. Kameran blir med till späd så bjuder nog på några bilder då ^^

irriterad

Datum: 2010-04-21 Tid: 16:09:30

Så grymt irriterad! Jag och Adrian var till bvc för vägning idag. I Adrians bok hade de skrivit tiden idag, men i deras dator var våran tid igår. Duktigt jobbat! Fick snällt sitta där en halvtimme och vänta när hon inte var på sitt rum, och fanns ju fasen ingen att fråga var hon var heller. Grr!

Nu är vi hemma iallafall.

grattis mammas älskling!

Datum: 2010-04-21 Tid: 13:08:09

Grattis till lilla Adrian som blir en månad gammal idag! ♥

en dag i stan!

Datum: 2010-04-20 Tid: 16:38:02

Oj, vilken dag! Vid 11 gick jag och Adrian hemifrån och kom hem 15.45. Vi har varit på banken och försäkringskassan för att uträtta lite tråkiga ärenden, sen träffade vi E.K och hennes dotter. Vi shoppade lite från H&M och Kappahl, sen tog vi en fika på Waynes. Lägligt nog så vaknade Adrian då och ville ha mat ^^

Sen skulle vi åka med bussen till Maxi. Sicken jävla busschaufför säger jag bara! Gud så arg jag är! Innan vi ens hade lämnat busstorget kör han nästan på en tjej och tvärnitar så E.K håller på att flyga över våra vagnar, sen kör han nästan in i en bil. När vi kom fram och hade tagit av vagnarna så hoppar E.K på bussen igen för att visa vårat missnöje med hans jävla körning, men då skäller han ut henne och säger att antingen hoppar hon av bussen eller så kör han iväg med henne på. Då blev jag ännu mer förbannad och ringde och anmälde honom till bussbolaget. Vi har även skickat iväg klagomål via deras hemsida. Så nu hoppas jag karljäveln får åtminstone en tillsägelse! När man har så små barn som vi har i bussen så kör man inte som han gjorde! Idiot!

Förutom det har dagen varit bra! Träffat 12 personer jag känner mer eller mindre på denna tiden i stan, och en karl som jag inte har någon aning om vem det var. Men han kände tydligen igen mig och sa "Jaså, du har fått barn nu! Vad blev det, jag måste få kika! Han var inte stor inte!". Störande när jag inte vet vem han är :P

Jag är iallafall stolt över att ha kunnat vara hemifrån så länge och inte stötte på några problem med Adrian ^^ Gick smidigt som fasen =) Han är så duktig, min lille fis! ♥

irriterande!

Datum: 2010-04-20 Tid: 10:19:38

Något som är skapligt irriterande är när man försöker ringa ett viktigt samtal, men det är upptaget hela tiden. Behöver ett svar innan jag kan uträtta mina ärenden idag! Och jag har inte hela dagen på mig... Så lägg på kärring!

visor som pappa sjöng för mig

Datum: 2010-04-20 Tid: 09:05:40

Det blev en ganska så jobbig natt, men inte så vaken ändå. Jag får vara nöjd. Adrian sitter och morrar i sin babysitter nu, låter roligt! Och jag väntar på att mitt kaffe ska bli klart. Under tiden letar jag visor på youtube. Pappa sjöng två visor för mig när jag var liten som jag tänkte lära mig och sjunga för Adrian ^^ Dessa två minns jag att jag älskade när pappa sjöng:

 


adrian håller flaskan själv ^^

Datum: 2010-04-19 Tid: 22:28:13

Mammas duktiga pojke =)



besök

Datum: 2010-04-19 Tid: 19:55:18

Nu har jag och Patrik käkat middag, blev färdig lasagne. Jag vet att hemmagjord smakar bättre, men jag har varken tid/ ork eller lust att stå o pussla med sånt. Och jag tycker faktiskt att de färdiga är ganska goda.

Malin och Fidde kom upp också för o kolla på lilla Adrian. Självklart sov han hela tiden dom var här. Så typiskt! Men som Malin sa, nu har dom iallafall sett honom på riktigt ^^ Och Adrian fick 2 fina bodys av Malin, det tackar han för =)

Senare ikväll kommer Nicole över på lite kaffe. Funderar på att vila en stund innan det. Adrian sover fortfarande, så man kanske skulle passa på. Jag hoppas verkligen att natten som kommer blir lika lätt som förra. Det skulle vara gudomligt!

Igår när jag pratade med pappa så pratade vi lite löst om att han kunde komma ner och hälsa på i helgen. Det skulle vara riktigt kul om han gjorde det. Får se om yngsta lillebrorsan följer med då också. Kommer dom så åker dom motorcykel och stannar bara över dagen. Men bättre det än ingenting ju =)

Slösurfa eller vila!? Det är frågan.

sova hur som helst var det ja...

Datum: 2010-04-19 Tid: 17:28:19


felringning eller kanske busringning?

Datum: 2010-04-19 Tid: 15:14:12

Min telefon ringde och följande konversation utspelade sig med en man:
- Hej, det är Therese.
- Hej! Jag söker Martin Nilsson.
- Då måste du ha ringt fel.
- Är det inte 0730- 56 ** ** ?
- Jo, men detta nummer har jag haft i ett år snart.
- Jaha, det gäller att vi behöver in honom till att spela fotboll ikväll. Men då kanske du kan hoppa in istället?
- Ajjemän, om du är barnvakt så!
- Inga problem. Hur gammal är barnet?
- Snart en månad.
- Jaha, men oj! Då kan jag ju inte vara barnvakt, jag kan ju inte amma!

min son grodan

Datum: 2010-04-19 Tid: 11:17:36

Jag kom på den eminenta idén att vi tar försäkringskassan och banken imorgon istället då vi ändå har planer att bege oss ner mot stan. Idag fixar jag grejer här hemma istället ^^ Och det blir nog en promenad runt området lite senare, fint väder idag =)

När mitt lilla hjärta sover, så kan han sova hur som helst. Men är detta verkligen bekvämt?


Min lilla groda! ♥

oootroligt!

Datum: 2010-04-19 Tid: 09:40:40

Jag vet inte vad det beror på, men inatt har Adrian somnat om direkt efter han har ätit! Det kan nog bero på att jag har en annan lampa på sängbordet nu som ger ett behagligare sken än den innan som var lite stark. Får hoppas att det är lösningen, för då blir ju de andra nätterna lättare också =)

Idag har vi att göra! Ska ringa både till lönekontoret och familjerätten, sen ska jag ner till banken och försäkringskassan. Fyfan så trist, men måsten. Blä.

Nu blir det morgonkaffet!

lättare med tiden, säger dom

Datum: 2010-04-18 Tid: 22:39:44

Det var skönt med en dusch, även om det fick bli en snabb en. Man vet ju aldrig när min son vaknar och för ett jäkla liv! Nu har han börjat ogilla att ligga själv i vagnen igen, jag undrar varför!? Men dom säger ju att saker och ting blir lättare med tiden, så man får väl ha tålamod med mister mister ett tag då ;)

Jag måste ju säga att pyjamasen han har på sig på bilderna några inlägg ner är förjäkla söt, men ush så obehändig när det ska bytas blöja! Det tar ju sån tid att få av och på när man måste få ut benen och då har lilla karln vaknat till ordentligt. Inte bra på natten inte, så får nog hitta nåt annat till honom att sova i. Som sagt vill jag inte att han ska vara vaken 1-2 timmar efter nattmålet.

Nu ska vi snart sova här iallafall. Ska bara göra iordning hans flaskor och ställa i kylen. Underlättar väldigt mycket att ha dom klara på natten och man bara behöver värma upp till lagom temperatur. Fast han hinner börja skrika rätt rejält iallafall.

Tålamod, Therese, tålamod! Det blir ju som dom säger tydligen lättare med tiden...

adrian badar

Datum: 2010-04-18 Tid: 18:35:27

Först var det inte alls roligt...

...men sen gick det ganska bra! =)


sova sova sova säng säng säng

Datum: 2010-04-18 Tid: 17:27:44

Tröttmössa!

Adrian på förlossningsavdelningen ^^


puss på patrik!

Datum: 2010-04-18 Tid: 16:52:31

Adrian ligger i Patriks famn. Och nyss verkade det som att han pussade Patrik på ögat =) Även om det säkerligen inte var medvetet så är det gulligt ^^

Nu sitter jag och läser på olika sidor om hur jag kan få in lite rutiner inför natten. Gillar inte riktigt att Adrian är vaken 1-2 timmar efter ett nattmål, så försöker kolla om man kanske kan hjälpa Adrian lite på traven att somna igen. 2 timmars vakenperiod per natt tar kål på morsan! Man kan ju inte styra över ett spädbarns sömn, men kanske underlätta insomningen. Vi får se helt enkelt ^^

våran dag

Datum: 2010-04-18 Tid: 16:04:45

Idag har jag och Adrian sovit massor! Han är en trött kille idag, så inatt lär det nog inte bli så mycket sömn. Han ska bada idag, så hoppas han blir trött av det! =)

Vi var över till Sarah på en kopp kaffe idag med, men det blev bara en snabbis. Men skönt och komma iväg lite. Patrik kom upp med käk från Burger King till mig, asgott! Och Adrian käkade samtidigt, Patrik var så snäll och matade honom ^^

Nu ska jag sätta på lite kaffe, livets dryck!

adrian i sin nya pyjamas!

Datum: 2010-04-17 Tid: 23:06:49





Så jäkla söööt! ♥

this is all about patrik

Datum: 2010-04-17 Tid: 22:20:39

Jag måste bara få skriva detta. Patrik är en av de bästa vänner jag någonsin haft! Han ställer alltid upp om jag behöver hjälp, varje gång! När vi inte ens hade känt varandra en vecka och jag fick min första ryggvärksattack ringde jag honom, mitt i natten, och mindre än tio minuter senare kom han och hämtade mig för att köra mig till sjukan. Då hade han legat och sovit och har ändå en bit att köra. Han har varit med nästan varje gång jag varit på sjukhuset, och hjälpt mig hemma de gånger jag inte har åkt in. Det spelar ingen roll vad jag än behöver hjälp med, kan han så ställer han upp! Med hushåll, mat, han hjälpte till och flytta... Allt verkligen! Att han till och med kommer hit mitt i natten för att hålla mig sällskap när jag var så ledsen och grät för jag trodde att min bröstmjölk var slut, det säger en hel del!

Han är dessutom jäkligt go med Adrian! Han kom upp varje dag när vi låg på bb och när jag inte hade råd med en badbalja till lillfisen så köpte Patrik en till honom som present. Hur snällt är inte det? Och när jag fick panikångesten, eller vad det nu var, och inte kunde röra mig så kom Patrik hit direkt. Det var jäkligt skönt utifall att Adrian behövde någonting. Adrian kommer nog ha jäkligt roligt med Patrik när han blir större ^^ Och jag hoppas att min lille son blir en lika fin människa när han blir vuxen som Patrik är. Han är jäkligt go mot min familj också! I julas så skickade Patrik en julklapp till Moa från Gotland, så himla fint!

Och jag älskar att åka bil med Patrik! Det är så roligt att lyssna på honom om vi möter en idiotbilist, då kommer det svordomsramsor långa som tusan. Och inte "helvetes jävla skit" utan de mest knasiga orden man kan tänka sig ;)

Ja, Patrik är en av de snällaste människorna jag känner. En av de bästa vänner jag har. Och jag hoppas att vi alltid kommer känna varandra. Även om han någon dag beslutar sig för att flytta tillbaka till Gotland *peppar peppar ta i trä att han inte gör det!* så hoppas jag att vi håller kontakten!

Alla borde ha en vän som Patrik!


stackars patrik

Datum: 2010-04-17 Tid: 20:55:45

Nu har vi precis käkat här. Patrik köpte chicken tikka masala till mig, aldrig ätit det förr och kommer nog aldrig göra igen. Det smakade inte äckligt, men ovant. Patrik ville som vanligt ha extra stark mat, och jäklar vad jag garvat åt honom! Den här gången var det så starkt så till och med han började snora. Nu säger han precis att kroppen inte känns någe bra, att det typ brinner på insidan. Och det är ju inte så kul :/ Hoppas det inte blir värre!

Adrian hjärtat sover. Hoppas han sover inatt nu bara ;) Men han kan gott sova lite till så diskmaskinen hinner bli klar. Hans nappflaskor är därinne. Dumma jag och slänga in båda samtidigt. Har två flaskor till, men napphålen är för stora för honom. Så då blir det kladdigt värre om vi tvingas använda dom! *håller tummarna*

Nu ska jag vara lite social när man har sällskap ^^ Hörs!

tankspridd!

Datum: 2010-04-17 Tid: 20:45:02

Jag har märkt att jag nog är lite tankspridd. Köpte en halvliters fanta tidigare och när jag skulle öppna den var det jäkligt nära att jag skakade flaskan innan jag öppnade den. Vana från när jag gör iordning Adrians flaska ;) Det hade nog sett kul ut om jag inte kommit på mig själv utan öppnat en råskakad läsk! Och kladdigt hade det nog blitt!

skriva artiklar

Datum: 2010-04-17 Tid: 20:10:10

Blir ingen kaffe hos Sarah ikväll, men kanske imorgon. Istället kommer Patrik med käk och så ska vi gå igenom lite saker jag ska skriva om Budapest. Patrik håller på med en hemsida så ska jag skriva typ artiklar om staden. Ska bli intressant och se om jag har skrivandets talang kvar. I skolan sa alltid lärarna att jag skrev väldigt bra, men nu har jag ju inte skrivit något seriöst på ett bra tag. Det jag skriver här i bloggen räknas inte, för här kladdar jag bara ner det hjärnan tänker. Och min hjärna tänker konstigt.

Försöker springa och småplocka också, men lusten för det försvinner när jag kommer på "Men hey! När Adrian sover kan jag passa på att sitta vid datorn!" Hehe, jäkla dator! Fast Adrian sover inte, han ligger och stönar o stånkar. Men han verkar nöjd iaf! ^^

storm!

Datum: 2010-04-17 Tid: 18:31:32

Det blåser ju fan isbjörnar ute! Fyfasen så drygt när balkongdörren flyger upp när man ska gå ut o röka. Blää! Men jag och Adrian ska ge oss ut i blåskaoset i ca 150 meter för att gå till Sarah och dricka kaffe lite senare ^^

tröttmössor!

Datum: 2010-04-17 Tid: 17:59:13

Jag och Adrian har legat i soffan och sovit i fyra timmar idag. Jösses, då är man trött alltså! Men det kanske inte är så konstigt eftersom vi var i Knalleland med mammi, Moa och hennes kompis i tre timmar idag också. Adrian fick massa nya kläder av mommo och "ukki", jättesnällt! Och jag fick ett par sommarskor =)

Patrik kom hit också medan jag och Adrian sov. Han hade varit här i en halvtimme när jag vaknade :P På nåt sätt visste jag att han var här när jag slog upp ögonen, men jag vet inte hur. Haha! Fast Patrik åkte hem strax efter jag vaknade, så då somnade jag om :P

Ikväll blir det nog bara att ta det lugnt och slappa, som vanligt. Finns ju inte direkt så mycket man kan göra annars. Iallafall inte när man är så trött som jag är just nu ;)

mammas pojk ^^

Datum: 2010-04-16 Tid: 21:54:15

Nu kom jag på en sak som jag inte har berättat som är så jäääkla rolig! När Adrian skulle få sitt första bad så låg han nakenfis inlindad i en handduk i Patriks famn. Och så pinkar han... Patrik fick en fin fläck på sin tröja, och en stor i skrevet (det läckte till och med igenom kallingarna!) och på något sätt lyckades Adrian pinka så det rann längst sidan så Patrik till och med blev blöt i baken. Så mycket som jag skrattade då har jag inte skrattat på länge! Mammas duktiga pojke! ;) Ni skulle hört Patriks reaktion, vilket gjorde det hela så mycket roligare. Panik blandat med skratt ;)

kvällsbesök ^^

Datum: 2010-04-16 Tid: 21:48:27

Nu har jag Veronika och hennes dude på besök. Kul med lite sällskap på kvällen eftersom jag och Adrian för det mesta är själva vid denna tiden annars. Adrian ligger i sin andra vagn nu, den har ju varit ute hos mammi. Men vill ha den i stan istället för den andra är så otymplig! Så det kommer bli prima skinka imorgon när vi ska gå ut. Måste till affären och köpa mer ersättning och blöjor. Det går ju åt som tusan! Speciellt när man har ett sånt matvrak som jag har. Det som kommer in måste ju liksom komma ut :P

Annars har vi bara tagit det lugnt här hemma idag. Adrian har varit vaken en stor del av dagen så han kommer säkert sova skönt inatt. Hoppas morsan iallafall! Hade velat ta mig ut på en promenad, men jag orkade helt enkelt inte. Men imorgon så =)

Nu har jag nog ingenting mer att skriva. Så vi hörs imorgon istället! ^^

barntermos

Datum: 2010-04-16 Tid: 15:01:35

Jag är ute efter att hitta en söt barntermos som jag kan ha vatten i till Adrians mjölkersättning. Har letat på nätet ett bra tag men hittar ingen som faller mig i smaken till rätt pris! Emma skickade två länkar på dessa termosar, hittar jag ingen annan på t ex Åhlens eller Maxi så får det bli nån av dom. Eller vet du någonstans man kan hitta en?


 


adrian leker i babygymmet

Datum: 2010-04-16 Tid: 13:59:40

Nu har jag satt upp Adrians babygym. Ja, killar kan faktiskt också ha rosa ;)


läkarbesöket

Datum: 2010-04-16 Tid: 12:40:37

Nu har jag varit hos läkaren. De tog blodprov och ska kolla lever, njurar, blodsocker och jag vet inte allt! Så fick jag lämna urinprov också. Får se nästa vecka om det är något med det som krånglar. Annars trodde han att det kunde vara blodsockerfall eller panikångest. Så nu får jag bannemig se till att äta ordentligt och inte stressa upp mig för saker och ting. Hoppas det blir bra nu.

Lillfisen sitter i sin bilbarnstol och sover. Vill att han ska vakna och vara lite social med mig! ;) Fast han kommer säkert bara vilja ha ny blöja och käk, sen somna om igen. Ikväll ska jag försöka hålla honom vaken så gott jag kan så han sover inatt. Natten som var vaknade han runt ett, och sen nästa gång vid sex. Helt okej, och vi somnade om efteråt =) La honom att sova jämte mig sista gången han ville äta, så mysigt är det!

Och innan jag avslutar detta inlägget måste jag bara ge en stoooor kram till mammi som ställde upp både med att köra mig till läkaren och betala för en salva jag fick utskriven. Tack! ♥

egen sång

Datum: 2010-04-16 Tid: 10:07:09

När Adrian är ledsen så sjunger jag en sång för honom som jag själv hittat på. Alla skrattar till lite när de hör mig sjunga den.

Såhär går den:
Trulle-rulle-rulle-rull,
mammas lilla hjärtgull.
Trulle-rulle-rulle-ra,
Adrian är så jättebra!

Kanske filmar jag honom någon gång när jag sjunger för honom, så får ni höra melodin också! ;)

mysig morgon

Datum: 2010-04-16 Tid: 09:28:22

Vi har haft en så mysig morgon idag =) Vanligtvis brukar Adrian gnälla rätt mycket för han vill ha ny blöja och krubb, men idag låg vi och pratade lite och bara kollade på varandra! Myys! Nu har han både käkat och ren blöja. Haha, han är så rolig! Verkar som att han är trög i magen, och så låter han "höhöhöhö" som en kulspruta när han tar i. Låter så jäkla roligt! =) När jag trodde han bajjat klart så gick vi och skulle byta, och när han ligger där med rumpan bar lyckas han klämma ut ganska så mycket mer. Tur att det inte spruttade överallt ;)

Nu börjar man se lite utveckling i Adrian! Han reagerar när man pratar med honom, och låter man riktigt fjompig så kan man få ett stooort leende om man har tur =) Emma vet vad jag menar när jag säger "låta fjompig". Haha, trodde verkligen inte att jag av alla människor skulle bli en gulligullputtinutt-mamma mot min son, haha! Och att pussa på honom är det bästa jag vet! Pussar man honom i mungipan så försöker han äta upp en. Min gosplutt! ♥

Nu slappar vi bara innan vi ska göra oss iordning, för jag ska ju till farbror doktorn! Hoppas de hittar felet, men jag tror inte det.

många nya upplevelser idag

Datum: 2010-04-15 Tid: 22:22:25

Oj, nu är morsan trött! Många nya upplevelser för oss idag i och med att vi började på späd. Innan har vi ju kunnat slappa på morgonen nästan hur länge som helst, nu hade vi ju en tid att passa. Planera in hur mycket jag själv hinner göra mig iordning innan plutten vaknar. Hur medgörlig skulle Adrian vara? Vad skulle vi ha med oss i skötväskan? Hinner vi bli klara i tid så vi kan promenera ner? Och sen alla nya människor vi har träffat! Men det har varit en trevlig dag och så kom Ankan upp en sväng ikväll. =)

Adrian ligger och sover, ska vänta tills han vaknar och ge honom sista målet inför natten. Jag längtar efter sömn nu! ;)

mammas hjärta!

Datum: 2010-04-15 Tid: 18:15:46

Min fina lilla son ligger i vagnen sin och sover =)

läkartid

Datum: 2010-04-15 Tid: 17:36:48

Imorgon har jag läkartid klockan elva. Jag ska kräva att de gör en grundlig undersökning av min kropp, för såhär kan jag inte ha det! Jag vill inte gå med rädslan att när som helst bli dålig och att det går ut över Adrian. Mig själv skiter jag i, börjar bli van med smärtor och krämpor, men vill inte att det ska gå så långt att jag inte kan ta hand om mitt lilla hjärta! Mammi trodde att det kunde vara att kroppen slappnar av nu. Att alla spänningar efter att Adrian var en "svår" bebis till att ha blivit en lugn bebis har släppt och resulterade i det som hände igår. Så kan det nog vara. Men vi får se vad läkaren säger imorgon.

späd =)

Datum: 2010-04-15 Tid: 15:30:29

Hemma nu efter första besöket på spädbarnsgruppen! Gick bra imorses också, jag hann äta frukost och ta en snabbdusch innan Adrian vaknade. Fick väcka honom och ge honom mat =) Sen var vi framme vid späd tio i nio, så hade till o med tio minuter till godo. Känner mig duktig jag!

Verkar vara en bra grupp på späd också, så där kommer vi nog trivas. Vi är tre som har fått våra barn och två som får inom två-tre veckor ^^ Och så fick jag ju se Rachels lilla dotra, sööt var hon! Och Rachel tyckte Adrian var fin med, hon sa flera gånger att Adrian har perfekt huvudform ;)

När vi gick hem började det svida riiktigt mycket i magen. Hoppades att det inte skulle vara något liknande som hände igår, men det gick över efter ett tag. Nu väntar jag på att Adrian ska somna, så ska jag sova lite själv. Tröttmössa nu!

vad var det som hände?

Datum: 2010-04-14 Tid: 20:41:08

Helt plötsligt började jag känna som om jag skulle få sån där ryggvärksattack. "Skit också" var det enda jag kunde tänka, mina smärtstillande är ju ute hos mammi! Och så är jag själv med Adrian, vad händer om han vaknar? La mig på soffan för att andas igenom värken, men den bröt aldrig ut. Jag började svettas så som jag brukar när jag får värk (häll ett glas vatten på en kudde, så mkt svettades jag), men kunde verkligen inte röra kroppen alls! Låg så ett tag och hoppades att det skulle gå över, men det gjorde det inte. Ville ringa Patrik och be honom komma hit utifall Adrian skulle vakna, och det tog mig fem minuter att lyckas ta tag i telefonen som låg precis framför mig. Patrik var här på drygt tio minuter, vilket var väldigt skönt! Sakta men säkert kunde jag få kontroll över min kropp igen och röra mig. Men fy fan så läskigt detta var! Är glad över att Adrian fortsatte sova sött =)

Ringde till mammi och frågade hur hon mått idag. Hon hade kräkts några gånger när hon kom hem, så vi misstänker att det kan vara matförgiftning från Donkenmaten som vi åt tidigare. Men kan man reagera så som jag gjorde då? Iallafall så ska jag inte ge Adrian någon bröstmjölk alls nu på ett tag. Någon som läser min blogg som vet vad detta kan ha varit?

Update; Har pratat med sjukvårdsupplysningen nu. De har aldrig hört talas om dessa symptom vid en matförgiftning, så det måste vara något annat. Frågan är bara vad i helsicke min kropp håller på med? Det är nästan så jag blir förbannad på den så som den håller på och knasar! Och skulle det mot förmodan vara matförgiftning så kunde jag amma iallafall om jag ville, det är ingen fara med det. Imorgon ska Adrian till bvc för att vägas, så ska höra med henne där om det är någon slags eftergrej från graviditeten eller liknande.

Önskar nästan så man kunde få ett larm till hemtjänsten eller liknande utifall att det skulle hända igen. Att man bara trycker på en knapp så kommer någon. För Adrians säkerhet. För jag kan lova er att det var kämpigt att ens ringa till Patrik, fick lägga telefonen jämte mig och prata via högtalare.

Jävla skitkropp!

spädbarnsgruppen!

Datum: 2010-04-14 Tid: 18:13:04

Nu håller jag på att packa skötväskan som ska med till spädbarnsgruppen imorgon. Inte lätt att veta om man får med sig allt inte! Kommer kolla igenom väskan både en och tusen gånger innan imorgon ;) Och på tal om spädbarnsgruppen! Rachel och hennes lilla Hailey ska börja i samma grupp som mig och Adrian! Hur roligt är inte det =) Så då kommer vi ses varje torsdag i ett års tid, perfekt ju om man inte hinner umgås annars ^^ Skönt också att man känner någon, det är ju alltid lite pirrigt att komma till ställen med helt nya människor. Fast iofs så har jag aldrig haft problem med sånt, översocial som jag är, haha!

Märks att man har en lugn son nu när man har tillfälle att blogga så mycket! Får väl se det som kompensation för de två veckor jag inte bloggade någonting ;)

lite bilder =)

Datum: 2010-04-14 Tid: 18:02:40



Alla bilder är tagna på sjukhuset, efter det har jag inte hunnit ta några bilder.
Men ska försöka fånga hans roliga miner ikväll =)

man får gråta om man vill

Datum: 2010-04-14 Tid: 15:59:23

Nej, det verkar som att morsan antingen använde pumpen lite fel, eller så har mjölken börjat sina. Men det gör inte så mycket tycker jag, ersättningen funkar ju finfint! Och så länge min lilla fis blir mätt så är jag nöjd. Skulle ju vara bra att amma lite till så Adrians immunförsvar byggs upp, men går det inte så går det helt enkelt inte.

På tal om att mjölken sinar. För nån vecka sedan tyckte jag att det inte kom någon mjölk alls. Gud, så ledsen jag blev! Pratade med Patrik på msn via mobilen och grät, grät, grät och tyckte nästan att jag lika bra kunde ge bort Adrian till någon som kunde ta hand om honom bättre än jag. För vad är man för slags mamma när man inte ens kunde mätta sitt eget barn, tyckte jag. Patrik blev nästan arg på mig för att jag pratade sån strunt, så kom han hit mitt i natten och höll mig sällskap och tröstade mig. Han är en sån fin vän! ♥ Och jag tror att alla tårar och mitt skitsnack om att inte vara en bra mamma kom från att jag var så trött eftersom Adrian oftast var gnällig och att hela mitt liv förändrats nu. Allt är ju så nytt i vardagen! Efteråt kändes det iallafall väldigt skönt att ha fått gråta ut ordentligt! Så gråta ska jag verkligen göra om jag känner att det behövs igen =)

min lilla skitunge!

Datum: 2010-04-14 Tid: 14:43:24

Vilken liten skitunge jag har! =) Han spydde ner mitt linne, sen kollar han på mig och lägger av världens flin! Man kan inte göra annat än att skratta åt min lilla gos ♥

Nu ska jag försöka pumpa ut lite mjölk för att se om man har något att bjussa på vid nästa måltid. Och det får bli på flaska, mina arma stackars bröstvårtor måste få vila lite.

maaaat

Datum: 2010-04-14 Tid: 13:35:17

När mammi kom hade hon med sig mat från Donken. Namminam! Satt störtskönt i kistan kan jag lova =) Nu har hon slitit fram dammsugaren och springer runt, snällt det för jag hatar verkligen att dammsuga! Det låter förjäkligt och så blir man varm.

Hoppas bara Adrian vaknar snart så han hinner träffa mormor innan hon måste åka hem igen. Men medan han fortfarande sover ska jag fortsätta med städningen!

städar

Datum: 2010-04-14 Tid: 12:53:01

Jag passar på att städa medan Adrian sover i vagnen. Känns riktigt konstigt att göra saker och han ligger själv, är ju van att alltid ha honom i famnen. Han ligger till och med själv utan problem när han är vaken, underbart! Men jag märker det att när man inte haft tid att städa på ett par veckor så är det myyyycket smutsigt!

Lite senare ska jag sätta mig och skriva en lista på vad som alltid ska finnas i hans skötväska, vill inte så utan något viktigt helt plötsligt. Och som ensamstående mamma blir man lätt lite virrig ;) Men snart kommer väl allt gå på rutin och jag kommer kunna göra allt i sömnen!

Snart kommer mammi hit med. Tror bannemig att vi ska sätta oss på balkongen med en kopp kaffe då. Superfint väder ute ju! Nä, fortsätta städa lite till ^^

god morgon!

Datum: 2010-04-14 Tid: 09:42:06

Tack gode gud för mjölkersättningen! Denna natten har inte alls varit så sömnlös som de har varit innan =) Så nu kan jag bli en pigg och glad mamma! Adrian har precis ätit frukost och ligger i sin vagn, så snart ska jag äta lite frulle jag med ^^ Senare idag kommer mammi och ska hålla ett öga på Adrian medan jag städar. Inte för att passning verkar behövas nu när han är så lugn, men skönt att ha henne här iallafall! Hörs senare under dagen!

inget för känsliga

Datum: 2010-04-13 Tid: 23:08:28

Min kära lille son har haft lite svårt att bajja de senaste 4 dagarna. Bvc-sköterskan sa då att jag kunde ha i lite olja i mjölkersättningen, det underlättar för tarmarna. Dock råkade jag nog ha i lite för mycket, så när jag skulle byta Adrians blöja efter hans senaste sovstund så var hela blöjjan full av bajj! Såg ut ungefär som att man hade smält en hel marabou chokladkaka i blöjan! Det var så mycket så att använda papper och våtservetter till allt var ingen idé, så det var bara ta ungen över armen och skölja av rumpan under kranen ^^ Sug på den ni! ;)

adrian, 2 dagar gammal

Datum: 2010-04-13 Tid: 21:19:41

Veronika var ju en av dom som kom upp och hälsade på mig och Adrian på sjukhuset när vi låg på bb. Här är tre bilder hon tog på lillfisen =) Imorgon ska jag lägga in mina egna bilder och ta en del nya, så håll utkik!






lösning på "problem"

Datum: 2010-04-13 Tid: 20:10:07

Nu ska jag förklara lite hur min son har fungerat sen han föddes: Han har krävt uppmärksamhet från någon (inte nödvändigtvis mig varje gång) hela tiden. Har man lagt ner honom i soffan eller vagnen så har han börjat skrika inom några minuter. Jag har fått stressäta, stressröka, stress-skita, stressgöra allt om jag har varit själv med honom. Dessutom har det varit en kamp att få honom att somna för det mesta. Det är sällan han varit riktigt nöjd med tillvaron utan legat och smågnällt mest hela tiden. Trots allt detta så är han världens underbaraste!

Men nu verkar det som att vi har hittat en lösning på "problemet". Han kan inte ha blivit riktigt mätt på bara modersmjölken, så nu har jag börjat varva aming med mjölkersättning. Först lite amning, sen rapning och sen mjölkersättning. Började med det idag och efter det så har han varit huuur lugn som helst! Man har till och med kunnat lägga ner honom i vagnen direkt efter matning och han har somnat som en stock! Innan var man tvungen att ta till napp, vagn och långa stunder av att gunga vagnen för att han skulle somna. Eller ha honom i famnen och lägga ner honom när han somnat in riktigt djupt. Men som sagt, det verkar ha löst sig nu *peppar peppar ta i trä*

Nu kanske ni tycker att det borde vara väldigt jobbigt med en unge som gnäller mest hela tiden, och ja. Det har varit skitjobbigt! Men en timmes gråt vägs upp av bara ett leende eller något annat gulligt han gör. Livet som mamma är underbart och jag skulle inte byta mitt liv mot någon annans! ♥

kroppen

Datum: 2010-04-13 Tid: 18:13:14

- Varför har jag inte hört om stygn som sticks och irriterar heeela tiden om man sprack unger förlossningen?
- Som dessutom gör att man knappt vågar torka sig när man pissat!?
- Varför hör man inte så mycket om den äckliga slemblandade blödningen man har ett par veckor efteråt?
- Varför har ingen berättat om såriga bröstvårtor som till slut släpper ifrån sig stooora skorpor när man ammar?
- Och håravfallet, det har jag hört om, men fyfan!

Nej, det är fan inte guld och gröna skogar eller en dans på rosor fysiskt efter en förlossning! Att man dessutom ska vara en bra mamma när man har en kropp som känns som att den blivit släpad efter en bil i tio mil, det är inte lätt! Men jag antar att jag har kommit lindrigt undan med tanke på min enkla förlossning. =)

we're back!

Datum: 2010-04-13 Tid: 17:21:44

Hej igen allihopa! Nu är vi tillbaka igen =) Dels har inte orken för att sitta vid en dator funnits där, och dels så har inte tiden funnits knappt heller. Jag har en väldigt tidskrävande son förstår ni. Men nu tror jag nog att det problemet ska vara fixat. Lösningen heter mjölkersättning! Dessutom har min dator varit sjuk, men doktor Patrik har botat den =)

För övrigt så går saker och ting ganska bra för oss. Visst är det jobbigare än jag kunde föreställa mig att vara ensamstående mamma, men fan så underbart är det också! Och att jag har sånt grymt stöd i mammi, Patrik och Moa är så skönt! Så det funkar bra detta =) Patrik är en riktig "farbror Patrik", så fort jag ber om hjälp md Adrian ställer han upp ^^ Underbar är han, verkligen!

Vad ska man mer berätta? Min son är grymt jäkla stark i både nacke och ben för att vara så liten. När han ligger mot mitt bröst lyfter han huvudet och kollar på mig i 5-10 sekunder åt gången. Riktigt coolt =) Han är också jäkligt envis, precis som sin mor! Den egenskapen ska jag uppmuntra Adrian att använda rätt i livet, då kommer ungen nog gå långt ;)

På torsdag ska vi börja på spädbarnsgruppen. De har satt ihop en grupp för ensamstående mammor, tanken är att vi ska umgås och utbyta erfarenheter. Där kommer vi gå tills Adrian är ett år gammal och under tiden kommer det filmas och tas kort så man följer utvecklingen =) Roligt! Vi mammor får både frukost och lunch där till en kostnad av 30 kronor per gång. Skitbra ju!

Nu ska jag inte sitta här och skriva en hel bibel som Patrik uttryckte det, men nästa inlägg kommer jag skriva om kroppen efter en graviditet! Varför i helskotta har ingen berättat för mig hur trasig man blir?

Hörs snart igen!