adrian stod utan stöd!

Datum: 2010-12-29 Tid: 22:25:24

Idag stod Adrian utan stöd i några sekunder. Snacka förvånad jag blev! Nu dröjer det nog inte länge innan han går. Det tycker jag att han kan vänta lite med i ärlighetens namn, vill ju ha kvar min lilla bebis lite till. Varför blir de stora så snabbt? ;) Måste hitta "min första bok" och se hur gammal jag var när jag började gå. Intressant sånt ju. Jag gillar att jämföra bebisars utveckling. Inte för att den ena är bättre än den andra, men det är kul att veta vad den ene kan som inte den andre kan och vad båda kan typ ^^

ska du gå o sova?

Datum: 2010-12-29 Tid: 11:45:41

Adrian har börjat skaka på huvudet massor. Speciellt när man frågar honom om han ska gå och sova, haha! Och när han äter också, helt plötsligt får han skeden i kinden istället för munnen.

Nu har vi städat lite. Behövdes. Mammi och mormor kommer väl lite senare tror jag. Behöver duscha med men det får bli senare. Imorgon är det äntligen spädis igen efter ett kort juluppehåll ^^

håller med fullständigt!

Datum: 2010-12-29 Tid: 10:57:30

Jag skjuter inte heller raketer och jag håller med Beckah i detta inlägg!

trött

Datum: 2010-12-29 Tid: 07:53:46

Varför har jag så svårt att vakna till liv? Varit vaken en timme nu, men är lika trött som när jag slog upp mina blå... Jobbigt läge. Adrian är pigg iallafall. Han är pigg för oss båda två.

hej igen ;)

Datum: 2010-12-28 Tid: 20:06:39

Nu har jag inte uppdaterat på länge! Det har bara blivit så. God jul i efterskott får man väl säga! Hoppas ni alla hade en bra jul med god mat och många klappar. Själv firade vi hos mammi som jag skrev innan, riktigt bra tycker jag att det var. Adrian fick en liten keybord, ett musikset, en leksaksgiraff och nappar av mig. Av gammelfarmors och farfars pengar som han fick köpte jag kläder åt honom, jättefina. Av morbror med familj fick han en sån där leksak där man kan hamra ner stolpar eller vad man ska säga (sen vänder man på den och hamrar igen, osv osv). Av mormor och ukki fick han en jättesöt mjukisdress, men det var i förskott och det har jag för mig att jag skrivit. Och av gammelmormor fick han ett par jättefina stickade sockor! Jag fick bodylotion, duschkräm och en lipbalm av mammi, en tidning + cd-skiva av Moa och stickade sockor och en bingolott av mormor =) Mina julklappar jag gav var också uppskattade, men det blir för mkt att skriva. Men bra var dom allt, om jag får säga min mening. Maten var awesome, ja. Hela dagen var jättebra! Kalle var ju ett måste, den traditionen hoppas jag Adrian gillar lika mycket som jag har gjort under min uppväxt!

Annars under dessa dagar har vi bara umgåtts och tagit det lugnt. Adrian har fått en tand till och två är på g. Under hela tiden har vi varit ute hos mammi, det är så jäkla skönt att vara där. Men nu är vi hemma och har besök av Kenth från Sthlm just nu och tillvaron är lugn och skön. Jag kunde väl ha varit lite piggare. Har mest legat på golvet med Adrian idag och lekt. Han har passat på att attackera mig med pussar över både näsa och mun samtidigt, slitit mig i håret, klättrat på mig och bonkat mig i ansiktet. Sötnöt, eller vad, haha!? Vi alla tre sov lite sen middag idag, så Adrian får vara vaken lite till. Mysigt! Sen så har han badat ikväll vilket är en favoritsyssla både för honom och mig. Han älskar det!

Förutom detta så är det nog inget särskilt som hänt. Tjo!

idag och imorgon

Datum: 2010-12-22 Tid: 19:43:50

Imorses vaknade Adrian vid fem och ville inte somna om. Skit! tänkte jag, men mammi var så snäll och gick upp med honom. Taaack! Jag sov vidare till ca 9 ^^ Idag har mammi och mormor bakat en massa bullar och en sockerkaka, namnam! Och mammi har även gjort iordning skinkan, ännu mera namnam! Ska ta mig en knäckemacka med senap och skinka sen =) Imorgon ska jag göra julstjärnor (finska kakor, lägger in bild nedanför). Mormor gjorde degen idag ^^ Och imorgon kommer bror och hans familj! Wiiiho, vad roligt det ska bli! Nu längtar jag verkligen till julafton, se alla öppna sina julklappar och äta den goda maten. Åh, vad jag älskar julen!

favoriten!

Datum: 2010-12-22 Tid: 12:05:10

Som varje år lägger jag ut min favoritjulsång! ^^

sanslöst seg!

Datum: 2010-12-21 Tid: 20:48:23

Sitter hos mammi med ett glas julmust! Efter denna dagen är jag så seg så det är sanslöst. Ska snart gå och lägga mig. Upp tidigt med lillfisen med, så det är nog en bra idé. God natt!

dona o fixa

Datum: 2010-12-21 Tid: 12:16:52

Minns ni att jag skrev att jag vände upp och ner på hela lägenheten när jag letade efter ett papper!? Ringde idag och frågade om pappret behövs eller hur jag ska göra. Nej, det behövdes inte. Åååh, jag blir så trött! Hade jag inte kunnat ringa samma dag och fått det beskedet? Då hade jag ju kunnat skicka in skiten för längesen! Har även donat med andra pappersgrejer. Som jag sa: Jag avskyr pappers-sverige!

Nu sitter pappa och dom på flyget till USA. Mina bröder ska få en överraskning på jul ^^ De ska få åka helikopter över New York City!!! Hur coolt är inte det? Och så ska de upp i Empire State Building. Men även här som sagt: Jag är inte avundsjuk, stora städer är inget för mig.

Adrian sover, mammi sitter och kollar på nyheterna och jag slöar. Senare ska vi iväg och köpa mormors julklapp och sen hämta henne på Landvetter. Ska bli så roligt att träffa mormor igen! Dagen innan julafton blir första gången som hon träffar min brors söner, spännande! (Det är så dumt att hela våran släkt är utspridd över hela landet. Vi har inte råd att träffas så ofta.)

Nej, nu ska jag packa lite saker jag ska ha med till mammi över jul. 13 julklappar har jag med mig! Wiiho! Någon undrade hur mycket jag lägger ner på julklappar. Det är min lilla hemlis ;) Fast ärligt talat så vet jag inte hur mycket jag betalat detta år. Rätt mycket, skulle jag tro!

julklapparna klara

Datum: 2010-12-20 Tid: 19:14:05

Vilken julklappsjakt det blev med Emma! Lång, jobbig, spännande och alldeles underbar! Eller nåt. Fick tag på allt jag och Adrian ska ge bort och jag är nöjd ^^ På vägen hem så kom det ingen buss på 45 minuter (de går en gång i halvtimmen). Till slut tog jag pensionärsbussen, och jäklar vad kall jag var.

Har slått in och donat med alla julklappar nu. Tur att det bara är jul en gång om året! Jag är absolut inte bra på att slå in saker så paketen ser ut som "hej kom och hjälp mig men ingen kom!". Men man ser inte vad de innehåller och jag antar att det är det som är meningen ^^

Fast jag är inte alls klar kom jag på. Men de julklapparna är det ingen brådska med ännu. Efter nyår träffar vi dom som ska få ^^

Jag älskar att ge bort julklappar! Det är roligare att ge än att få, även om få är väldigt roligt det med!

köpa julklappar!

Datum: 2010-12-20 Tid: 12:09:09

Vaknade klockan elva idag! Gud så skönt att sova ut! Dock har jag vaknat till några gånger tidigare men tvingat mig att somna om. Saknar Adrian, det är tomt hemma utan honom! Men jag behöver vara lite barnledig, bara rå om mig själv. Och han kommer hem imorgon bitti! =)

Idag ska jag ner på stan och köpa julklappar med Bemma-mannen. Ser jag fram emot! Adrians gammelfarmor satte in pengar så jag kan köpa en julklapp från henne och gammelfarfar till honom. Han tackar! =) Åh, nu ser jag fram emot julafton! Det har jag inte gjort innan ^^

Jag brukar vara en sån som älskar julen! Älskar att köpa julklappar och mysa dagarna innan jul. Nu är det så skönt att den känslan har infunnit sig. Var lite orolig över att den inte skulle göra det. I år ska jag och Adrian fira julen med mammi, syster, mormor, bror, mia och de 2 brorsönerna. Ile är o jobbar, tråkigt! Pappa och dom åker till New York över jul. Folk undrar om inte jag ville åka med. Nej, det vill jag inte. Alldeles för stor stad för mig, läbbigt ju ;) Hoppas ni får kul iallafall! =)

Ha en bra dag!

barnledig!

Datum: 2010-12-19 Tid: 18:59:34

Har kollat på handboll, Sverige-Norge, EM-final. Första halvlek var bra och spännande. Andra halvlek vara bara pinsam! Ush o blä!

Nu är jag barnledig! Skrev ju tidigare att jag ska dammsuga, men det tänker jag inte göra. Imorgon eller på tisdag får det bli, inte en sekund tidigare! Skyller på att det är lika bra att göra det så sent som möjligt innan man åker till mammi :P Eller nåt sånt. Skit samma.

Nu: SLAPPA! =)

åååh, jobbigt!

Datum: 2010-12-19 Tid: 15:02:41

Allt jag gör idag är av ren viljestyrka. Helst av allt vill jag bara lägga mig ner och stirra upp i taket. Jag har packat Adrians saker, jag har plockat undan och dammat lägenheten, jag har duschat och senare ska jag dammsuga. Ingen som helst jäkla ork till nåt av det, men tvingar mig själv. Det enda jag gör med vilje är att leka och gosa med Adrian. Det orkar jag alltid! ♥ Nu ligger plutten och sover sin andra middag för dagen. Det går lite upp och ner det där hur mycket han vill sova.

Jag ska inte göra ett skit av nytta tills mammi hämtar AddePadde. Och direkt när dom har åkt ska jag dammsuga. Jag måste sätta upp "mål" för mig under dagen, annars blir inget gjort. Fett jobbigt! Innan har jag alltid sett mig som lat som inte orkar så mycket som andra verkar orka, men tydligen hade det sin förklaring i min depression som min psykolog tror började för ca 2,5 år sen. Det känns konstigt att ha det som förklaring, eller bortförklaring som vissa vill uttrycka det som. Men om vi säger att det är pga depression nu då, när i helskotta blir jag "normal" då och orkar!? Nej, nu svamlar jag. Hejs!

slemhosta =(

Datum: 2010-12-19 Tid: 12:44:26

Att packa saker till en bebis är som att packa saker till en månads semester. Gosh! Men jag tror att jag har fått med det viktigaste iallafall. Om inte annat så åker ju jag ut till mammi på tisdag så det löser sig i vilket fall som helst. Men packa är inte min starka sida!

Adrian har en sån jäkla slemhosta! Försöker med allt jag vet, men den vill inte ge med sig. Stackarn hostar så han nästan spyr när han sover. Ush ush ush! Försvinner det inte får jag ta honom till farbror doktorn. Bara det inte blir värre. Peppar, peppar!

helt vanlig morgon

Datum: 2010-12-19 Tid: 10:29:57

Kaffet i koppen, Adrian är på äventyr i gåstolen, tvn står på men ingen kollar, diskmaskinen är på högsta graderna (intorkad mat, bra där Therese), orken till att börja städa infinner sig inte, inte heller orken att packa Adrians väska för några nätter hos mommo, Adrian kom nyss med en pinne i handen som jag inte har den blekaste aning om var den kommer ifrån (vänta lite, ska undersöka saken), den var från skohyllan, hm... Välkommen till en helt vanlig morgon hos familjen Åberg!

full rulle

Datum: 2010-12-18 Tid: 11:22:08

Full rulle! Idag är Adrian på allt sånt som han inte får ha. Det är iofs inget ovanligt, men idag verkar han vara på lite extra bushumör! Jag börjar känna mig tjatig med mitt "nej" och "ajaj"... Jag undrar hur jag var när jag var i den åldern då jag kröp och ställde mig mot saker? Hur var ni?

Och ett stort grattis till min yngste lillebror Mattias som blir 18 idag! Fasen så tiden går, vet ni hur gammal jag känner mig nu?

skänk en slant, det är lätt!

Datum: 2010-12-17 Tid: 19:09:53

http://www.barncancerfonden.se/8047

Nu är det snart jul. I många familjer förbereder man sig för att fira första julen utan sitt älskade barn som någon gång under året besegrats av cancer eller en Histiocytossjukdom. I andra familjer förbereder man sig för att fira jul på sjukhuset för att barnet är så sjukt att det står inför sin sista jul och denna måste firas tillsammans med maskiner, slangar och sjukvårdspersonal.

Histiocytossjukdomar är en grupp ovanliga sjukdomar med en överlevnadschans på 50-99% beroende på vilken sjukdom och hur den sitter. Forskningen saknar resurser men får bidrag från Barncancerfonden.

Insamlingen "HISTIOHJÄLTAR" är startad för att samla in pengar till Barncancerfonden så forskning, information och familjestöd kan fortsätta, men den är också startad för att belysa just den här gruppen mycket ovanliga och svåra sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst.

Man kan skänka pengar till Barncancerfonden snabbt och enkelt direkt på sidan genom tex ett SMS eller onlinebetalning med internetbank. Varje krona räknas!

Besök insamlingen och läs mer om barnen på bilden, Elmer och Hailey och deras sjukdomar. Om du har möjlighet, skänk en slant, eller sprid vidare länken och budskapet i bloggar, mail och på Facebook.

Varmt tack/
Beckah, mamma till Elmer,
http://beckahbitch.se

http://www.barncancerfonden.se/8047


ibland har man tur

Datum: 2010-12-17 Tid: 18:39:06

Trodde att vi hade tappat bort Pållefjålle, ett av Adrians gosedjur! Som tur var hade jag bara lagt honom i en annan av Adrians lådor. Adrian har alltid med sig honom i vagnen annars så det var tur att han inte var borttappad ^^ Hade inte varit kul.

Jag och Adrian har ätit pannkakor idag. Surprise va!? Nej, inte så...

2 sovmornar!

Datum: 2010-12-17 Tid: 15:11:09

Vet ni vad? Vet ni vad? Vet ni vad? Mammi ska passa Adrian från söndag-tisdag. Det innebär att jag får sovmorgon 2 mornar! Ni anar inte hur välbehövligt det är för mig! Kommer nog givetvis sakna Adrian som fasiken men som sagt: välbehövligt!

Idag har vi lekt och busat massor. Adrian älskar "nu kommer jag och tar dig!". Hans skratt är det härligaste ljudet i hela världen! =)

papper

Datum: 2010-12-17 Tid: 11:35:13

Jag har vänt upp och ner på hela min lägenhet för att hitta ett papper, men det är spårlöst borta. Hittar det ingenstans! Och nu har jag massor med papper som ligger överallt. Sortera o slänga en massa sen. Ush, jag hatar papper! Pappers-Sverige!

Mammi kom hit en sväng med kaffe och lite annat. Tack! Orkar fasiken inte dra ut Adrian i barnvagnen för att handla. Tur att mammi skulle in till stan.

Nu sover Adrian middag. Jag ska bara slappa.

hej mitt vinterland!

Datum: 2010-12-16 Tid: 15:37:55

Detta har mestadels varit en kass dag rakt igenom. Vet ni att det är ett helt träningspass att ta sig fram med barnvagn i snön!? Fy satiken vad jobbigt! Och bussarna var försenade både när vi skulle till spädis och hem. Enda positiva trots snön är att det inte är så kallt ute idag... Och julbordet var gott! Vi fick julklappar också som det var sagt: schampoo, balsam och duschkräm från Apoliva. Nicenice!

Annars händer inte mkt. Skulle vart barnledig från ikväll tills imorgon men det sket sig pga snön. Oh well. Vad gör man!? Skit samma.

julfest på spädis imorgon

Datum: 2010-12-15 Tid: 19:49:21

Adrian sover, jag chillar. Imorgon är det julfest på spädis fast vi börjar senare än vanligt. Det blir julbord! Namnam! Hört att det blir julklappar också ^^ Jag och Mariana ska mötas imorgon och köpa nåt till mentorerna, jag tycker sånt är roligt =)

Snacka om att jag har noll fantasi på vad jag ska skriva! Hm...

vad ska adrian bli när han blir stor?

Datum: 2010-12-15 Tid: 18:02:59

Jag: Adrian, ska du bli polis när du blir stor?
Adrian: *skriker högt*
Jag: Nähä, men bli tjuv då!
Adrian: *tyst och flinar*

morotssoppa

Datum: 2010-12-15 Tid: 14:51:25

Trodde väl inte att jag skulle tycka om morotssoppa, men det var faktiskt gott. Koka morot, lök och vitlök, sen mixa och blanda ner dill. Blev mums med hemmabakat bröd till =)

Nu sover Adrian, och det ska jag faktiskt också ta och göra!

jag vill

Datum: 2010-12-15 Tid: 12:03:56

Jag vill ha mer pengar. Jag vill ha en annan frisyr (men det blir alltid fult när jag har utsläppt). Jag vill ha mer ork. Jag vill må bra. Jag vill att maten ska laga sig själv och att lägenheten ska städa sig själv. Jag vill ha vår. Jag vill att Hailey ska bli frisk. Jag vill, jag vill, jag vill. Iochförsig så trodde jag att det var mer jag ville, men jag kommer inte på mer. Tur är iallafall att Adrian har allt han behöver materiellt och känslomässigt.

onsdag

Datum: 2010-12-15 Tid: 10:19:28

Blöööh. Jag är trött! Adrian hade svårt att sova inatt. Gillar inte såna nätter.

Idag kommer vår kontaktperson. Vi ska laga mat idag! Nice att laga tillsammans =) Innan dess ska jag plocka iordning och duscha. Får hoppas att Adrian vill sova middag rätt snart. Nu ska vi äta frukost!

tisdag

Datum: 2010-12-14 Tid: 14:22:52

Varit ner på apoteket en sväng. Medicinen var asbillig och jag kom ner och hem på mindre än en timme. Adrian höll på att somna i vagnen när vi nästan var hemma, nu vill han inte alls sova när jag har lagt honom i sängen. Hur typiskt är inte det då?

Ska väl ta o plocka iordning här hemma nu. Och ta mig något att äta. Jag har visst glömt att äta frukost, igen. Varför är just frukost så svårt att komma ihåg?

borde bli en känd poet!

Datum: 2010-12-13 Tid: 22:07:28

Hade tråkigt så jag skrev en liten dikt:

Skit knäck ditt äckliga späck, hur kan du va så jävla fräck?
Ho, ho, ho din lilla skit, rövare och bandit.
Karma är en bitch och det är du med, och rumpan din är lastbilsbred.
Julen är snart här, tomten är vaken, ingen jävel vill se dig naken.
Hej och hå, nu ska jag gå och något annat roligt hitta på.

upp o ner

Datum: 2010-12-13 Tid: 20:31:29

Uff, vilken dag! Upp och ner, ner och upp. Både bra och dåligt. Mammi kom imorses och tog Adrian så jag fick sovmorgon. Tack! Sen kom Emmah på besök, trevligt värre! Bjöd på pizza gjorde hon med, tacktack! Lagade faktiskt mat hela förra veckan, tro det eller ej. Det hör inte till vanligtheterna. Tänkte snart slänga Adrians burkmat åt helskotta men har inte gjort det än när det är så jäkla mycket skit runt omkring. Då har jag inte orkat fokusera på matlagning. Menmen...

Annars då? Jaadu, har inte mkt att uppdatera med. Sätter stopp här.

sjukt läskigt

Datum: 2010-12-13 Tid: 13:32:57

Finns en sida på facebook: R.I.P Taimour Abdulwahab our brother and friend! En hyllningssida till självmordsbombaren. Hur sjukt är inte det? Har anmält sidan och hoppas många med mig gör det. Står bland annat: I was just praying and god was told me that I should not listen to what Swedish people have to say due they are a very week people and many of them are just gays or alcoholics. You Racists should be a shame coming to a memorial page and say racist things. It's a real shame that none of you died. Over 9000 should have died. Swedish people deserve to die. Allha Akbar! Holy war!

Swedish people deserve to die!?!?! Vad har vi att vänta? Inbördeskrig? Fler självmordsattentat? Tredje världskriget? Ska jag vara ärlig så är jag faktiskt lite skraj nu för vad som kan komma att hända. Kan någon säga att det inte kommer hända något mer!? Snälla! Nu börjar jag undra vad det är för värld jag har satt Adrian till, när sånt här händer så nära. Det är sinnessjukt och jävligt läskigt!

natti <3

Datum: 2010-12-12 Tid: 21:15:33

Nu är jag sådär lagom trött! Ska lägga mig och läsa, vänta på ett samtal och bara vara innan jag somnar.

Förresten så är Adrian den underbaraste ungen i hela vida världen! Vi har haft puss-attacker idag, fast hans attacker slutar med att han biter mig i hakan ;) Mina attacker får honom att skratta så hjärtligt att man blir alldeles varm! Min Adrian är en pojke med charm, alla totalfastnar för honom! Det gör nästan ont i mitt hjärta när jag tänker på hur mycket jag älskar honom. Mer än stjärnstopp! ♥

Jag är tacksam för vad jag har!

besök ^^

Datum: 2010-12-12 Tid: 18:14:35

Jag och Adrian fick besök av Bexx och Julle o deras lilla vovve tidigare. Adrian blev helt fascinerad av hunden som fortfarande är en valp. Men en grymt duktig valp som lät Adrian peta den i näsan med tårna och ge ett och annat tjuvnyp utan att bli arg ;) Alltid lika trevligt att snacka lite skit med Bexx o Julle. Och de behandlade hunden som deras egen lilla bebis! Jag vill också ha vovve, men har varken råd eller tid.

Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Adrian har inte sovit alls mycket idag, en timme sammanlagt tror jag. Vetefasiken hur vi ska göra med det där för nu är han trött som fasen, som igår... Hur ofta och när sov era bebisar i 8-9 månaders åldern?

sova middag?

Datum: 2010-12-12 Tid: 10:54:20

Hm. Adrian gillar inte att sova 2 gånger på dan längre. Innan somnade han runt 10 och sov ca. 1,5 timme, sen vid 13.30 och sov ungefär lika länge. Idag gick det inte alls att lägga honom, jösses så arg han blev. Ändå var han jättetrött... Får la se hur vi klurar ut detta. Igår sov han från 11-14 men var astrött vid 18 sen.

vad ska man säga?

Datum: 2010-12-12 Tid: 10:02:46

Sverige - det mångkulturella landet!

lördag

Datum: 2010-12-11 Tid: 14:29:55

Sovmorgon. Lugn förmiddag. Adrian sov lång middag. Snart äta middag. Mmm, våran dag hittills. Spännande!

Adrian gillar att sjunga (skrika). När jag sätter på musik så börjar han sjunga för fulla muggar! Han är så go, min lille plutt!

Haha, skulle kolla vad Adrian gjorde på sitt rum. När jag närmar mig så puttar han igen dörren framför nyllet på mig! Hur tolkar jag det då? "Stick, mamma!" tror jag nog ^^

idol 2010

Datum: 2010-12-10 Tid: 21:30:17

I eftermiddags kom Mariana och Markus hit på besök. Vi har lekt och fikat, ungarna har ätit och nu kollar vi på Idol-finalen. För mig spelar det absolut ingen roll vem som vinner. Blir bra vilket som. Dock gillar jag Jays röst som fan... "In the ghetto" och "Like a prayer". Wow!

hjälp?

Datum: 2010-12-10 Tid: 13:22:36

Åååh, hjälp mig! Jag har ju en låg bokhylla och därmed saker som Adrian kan nå. Jag vill inte behöva hålla på o flytta på allt utan att han ska lära sig att inte röra dom. Hur gör jag det!? Det enda jag vet nu är att säga "ajaj" och lyfta bort honom därifrån men det verkar inte ha någon verkan. Han är envis, min lille son! Hur gör/ gjorde ni?

hur lyckas man?

Datum: 2010-12-09 Tid: 20:51:46

Hur kan man nysa när man precis intagit en klunk kaffe i munnen? Helt onödigt ju! Sprayade ner hela vardagsrumsbordet med kaffe när jag försökte hålla emot. Gick inte så bra. Och med detta säger jag god natt! Känns säkrast så!

va? öh? men? huuur?

Datum: 2010-12-09 Tid: 17:50:34

Ja, som rubriken antyder så va? öh? men? huuur? Vet ni vad Adrian gjorde nyss? Ungen klättrade upp i soffan! Helt själv! Iofs är inte soffan så hög, men ändå. Shit... Ännu en sak att hålla ögonen på! Men ganska coolt ändå, ska dom kunna det redan!? Adrian kan han!

människor är generösa!

Datum: 2010-12-09 Tid: 16:27:43

Igår fick jag ett samtal av en helt okänd kvinna. Hon frågade hur hon skulle gå tillväga om hon ville ge Hailey en julklapp. Jag blev helt paff och frågade vad för slags julklapp och hon svarade pengar. Gav henne ett kontonummer som är öppnat för Hailey och hon nämnde summan hon ville sätta in. Hur snällt är inte det? Hon har aldrig träffat Rachel eller Hailey men ville hjälpa! ♥ Det finns helt underbara människor har det visat sig.

Och för ett par dagar sen fick jag ett mail på facebook från tre tjejer som gick i trean på gymnasiet. De ville göra en barnbok som projektarbete (som man alltid gör i trean) för att sälja, och sen skänka pengarna till Hailey. Underbar tanke! Jag blir helt rörd när människor visar sig så generösa och hjälpsamma!

tjo

Datum: 2010-12-09 Tid: 15:22:24

Helt slut! Spädis gick fort, Adrian har knappt sovit något idag, ni kan aldrig gissa vad vi ska äta till middag! Det är allt jag orkar skriva nu ;)

Jo. Har man en teknisk son eller? Han fick igång cd-spelaren nyss, helt plötligt började "snickerboa" spelas. Jag fattade halv sju!

vår eftermiddag

Datum: 2010-12-08 Tid: 19:06:10

I eftermiddag har jag, Adrian och vår kontaktperson sorterat Adrians gamla kläder som är för små. Det blev en hel del från skåpen, men jag har några papperskassar i källaren med. Får la se när man tar o sorterar dom... Frågan är nu vad jag ska göra med allt. Känns lite knäppt att sälja kläderna. Kanske skänker dom till välgörenhet? Jag vet inte. En del kläder är helt nya och aldrig använda.

Nu ska jag ta och leka lite med Adrian. Han brukar vara jättetrött vid denna tiden, men nu kryper han omkring och är hur pigg som helst. Han ska inte kunna hålla ögonen öppna när vi lekt klart ;) Tjo!

lite pladder som vanligt

Datum: 2010-12-08 Tid: 15:01:10

Jag fick inte mycket sömn inatt inte. Adrian hade svårt att sova så jag fick springa upp och ner jag vet inte hur många gånger. Tappade räkningen till slut. Idag har vi inte gjort mycket alls. Mammi skjutsade oss så vi fick handlat lite, tack! Och så har vi fikat på frallor och kaffe, nomnom!

EK har varit på Gekås idag, så hon var snäll och köpte med sig en åkpåse till Adrian ^^ Efterlyste någon på fejjan som skulle dit som kanske kunde köpa en till mig och då sa hon att hon kunde. Tack så mycket vännen! Väldigt uppskattat ska du veta ♥

Annars då!? Hittat en blogg som handlar om en tjej som blev gravid när hon var 14, nu är hon 15 och nybliven mamma. Här hittar ni hennes blogg om ni vill kika!

middag

Datum: 2010-12-07 Tid: 17:12:46

Gjorde fisk i ugn och ris till. Jösses i min gata. Trodde det skulle smaka päckel, jag är alltid tveksam till min egen matlagning, men det blev gott! Tänkte sprödbaka fisken först men hittade inget ströbröd. Sen när fisken var kryddad och inne i ugnen så hittar jag ströbrödet av en slump. "Oh well" var tanken, tar ut fisken, singlar lite olja över och ströbröar. Smaka smaskens! Imorgon ska jag testa ett recept jag fick av min kusin. Kan nog inte följa det till punkt och pricka med tanke på mitt spinkiga kryddförråd osv, men någorlunda kan jag iallafall. Små burgare med italiensk smak!

Adrian gillar inte gåstolen numera. Den är ju inge rolig längre nu när man kan krypa! Fast för att ge mig lite sinnesro får han vara i den ibland ändå. Vet inte hur många gånger jag får hjärtat i halsgropen när jag ser honom ställa sig mot något och vingla till. Hur har ni andra päron gjort? Låtit barnen utforska och slå sig eller varit som en hök på dom? Själv tillhör jag den första kategorin. Blandat med den andra. Äh, jag vet inte.

Ikväll är det Desperate Housewives. Det är inge roligt längre, men jag kollar bara för att jag har följt serien sen den började. "Tänk om" det händer nåt kul?!

hemlisen

Datum: 2010-12-07 Tid: 10:09:47

Nu får jag berätta hemlisen som jag fick veta förra veckan!!! Jag ska bli faster för tredje gången! Japp, Kimpah och Mia did it again ^^ Och jag tror det är en liten tös som kommer i augusti! ♥

modiga adrian

Datum: 2010-12-06 Tid: 14:09:03

Haha, Adrian är såå underbar! Fast jag får springa efter honom som en tok nu när han ställer sig mot allt han kan! Sen är han inte så försiktig heller, så han har ju ett par blåmärken här och där. Modig och djärv liten kille! När han vill ner på golvet efter att ha stått mot något så skakar han på rumpan några gånger sen släpper han och faller bakåt (landar på rumpan, oftast). Dags att skaffa nån slags hjälm åt honom kanske!?

favoritlek!

Datum: 2010-12-05 Tid: 19:39:33

Har en ny favoritlek med Adrian! Iallafall för min del. Jag lägger en liten filt över huvudet på honom som han sliter av om och om och om igen! Ikväll lekte vi den i 20 minuter! Vad har man för roligt liv egentligen? Haha! Dessutom visar han tydligt hur envis han är! Om han vill någonstans så ser han tamejtusan till att ta sig dit. Han klättrar över mig om det behövs! Och vill han ha något i soffan så kan han stå i tio minuter och sträcka sig efter den saken utan att tröttna. Min lilla fisunge ♥

min surpuppa!

Datum: 2010-12-05 Tid: 14:34:40

Min son har varit lite arg idag, jösses vad han har skällt på mig! Nu har han precis vaknat efter att ha sovit en välbehövlig middag. I vanliga fall plockar jag upp honom direkt när jag kommer in i hans rum, men nu började jag prata med honom istället. Han verkade bli lite förbannad över det och grymtade medan han satte sig upp. Var ungefär som att han sa "att man ska behöva göra allt själv!". Sen lekte vi lite fängelse, eller nåt, och han blev på bra humör! Nu ska vi leka på golvet. Vad vi leker vet jag inte, men roligt är det!

...

Datum: 2010-12-05 Tid: 14:17:43

Here's your knife back, I finally got it out of my back. I'm sure you'll be needing it again soon!

Var bara tvungen att dela med mig av en sån klockren replik!

bara adrian

Datum: 2010-12-05 Tid: 11:43:28

Snacka om att jag inte har någon lust att skriva här längre! Oh well, vi får la se om bloggen blir kvar.

Så länge uppdaterar jag om min goe son! Det är alltid roligt att skriva om honom! Han kryper ju som ni vet. Vet ni att han klappar händerna och vinkar? Eller att han ställer sig mot möbler? Något ni garanterat inte vet iallafall är att han idag gick utefter vardagsrumsbordet! =) Det gjorde han första gången idag, min duktiga pojk! Men nu får han allt ta och lugna sig, jag hänger inte med, haha! Han ställer sig upp på fötterna också och har samtidigt händerna i golvet. Han lär sig nya saker så grymt fort! Vart är min lilla bebis?! Men det är samtidigt så himla roligt, stolt som en tupp blir man när han kan något nytt!

tidningen

Datum: 2010-12-03 Tid: 15:14:25

Idag känner jag bara för en hemmadag! Det enda jag gjort är att köpa tidningen (Borås Tidning) där det stod om lilla Hailey. Kan inte deras mardrömsresa ta slut någon gång?? =(

Shit, jag har ingen fantasi att skriva något roligt alls just nu. Ibland äre som det är!

bara positiva listan idag

Datum: 2010-12-02 Tid: 21:14:45

Dagens positiva lista (har inget annat att uppdatera om):
- Spädis var underbart som vanligt. Adrian kröp omkring och utforskar läget, min mentor sa att han är en trygg bebis som vågar sticka ifrån mig på egen hand! ^^
- Adrian har för övrigt varit helt underbar idag! Så glad och gosig, till och med de gnälliga stunderna har vart goa. Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag älskar den ungen!
- Jag har köpt mina brorsöners julklappar idag. Är nöjd med köpen och hoppas att de uppskattas (vilket jag tror). Bemma-mannen gjorde oss sällskap i stan, var ett tag sen man träffade henne.
- Mammi kom förbi med ett jättegulligt kläd-set till Adrian. Gråa mjukisbrallor med tillhörande luvtröja med lilla Tiger på ryggen. Så himla fint! Det tackar han för!

today

Datum: 2010-12-01 Tid: 12:42:23

Glömde dagens positiva lista igår, men några ljusglimtar:
- Jag och Adrian hade en riktigt skön innedag!
- Jag pratade med Rachel!
- Jag har gjort en annan människa glad!

Sen kommer jag inte på mer ;) Idag har vi hittills varit ute på lite äventyr, Adrian fick sig en ny nappflaska bland annat som jag håller på att koka. Musse Pigg på, jättefin är den! Dagen bjuder på lite smått och gott ^^

nighty

Datum: 2010-12-01 Tid: 01:11:37

Det här är det senaste jag har varit uppe på länge! Inte så bra, men det struntar jag i. Natten är mys! God natt!