haha!

Datum: 2010-05-31 Tid: 23:22:06

Det är inte lätt att köpa rätt storlek på mössa till Adrian genom att använda ögonmåttet! Ville inte krångla på honom mössan när han sov i vagnen, så drog en chansning. Och som ni ser blev den åt helsicke fel!

Vad går man efter när det gäller strlk på mössor?

Huvudmåttet eller samma som kläder?

(Med risk för att verka korkad)


intresserad av usb-minne?

Datum: 2010-05-31 Tid: 22:27:12

Om någon är intresserad av att köpa ett usb-minne till redigt rabatterat pris så hör av er till mig via kommentarerna, mailen: [email protected] eller telefon om du har mitt nummer! Fri frakt om du inte bor i Borås.


cutiepie!

Datum: 2010-05-31 Tid: 19:51:20

Min son är så go! Han verkligen avskyr att ha någonting över ansiktet (filt eller handduk till exempel). Nu när jag stod ute och rökte hörde jag ett irriterat "NEEEE" inifrån. När jag kom in hade han lyckats få hela filten over huvudet, och när jag tar bort den ser han grymt butter ut. Haha! Hann dock inte ta kort, för minen förändrades snabbt till ett happy face =)

riktigt slapp dag idag

Datum: 2010-05-31 Tid: 16:17:52

Vi har inte gjort många knop idag. Mest pratat i telefon, och så har jag myst med Adrian. Det verkar inte vara någon fara med honom =)

Ringt två halvviktiga samtal också, skönt att ha det gjort. Är lite smått uttråkad, men orkar inte göra något. Fortsätta mysa med min lille plutt, men absolut inte somna ifrån honom ;)

jag blev så rädd!

Datum: 2010-05-31 Tid: 13:41:59

Nu ska jag berätta en sak som jag helst skulle vilja hålla tyst om, för jag skäms så fruktansvärt! Men jag berättar ändå.

Jag och Adrian låg och myste i soffan. Eftersom jag inte hade tänkt att lämna honom utan uppsikt så låg han rätt och slätt bredvid mig. Så somnade vi. Och han vaknade före mig och låg väl och sprattlade som vanligt. Plötsligt vaknar jag av ett gallskrik jag aldrig hört förut! Slår upp ögonen och Adrian ligger på golvet. Då har han ramlat ner från soffan =(

Den paniken jag kände är oberskrivlig! Är han skadad? Vad gör jag nu? Måste vi till sjukhus? Tusen frågor snurrade i skallen, men ganska snabbt slutade han gråta och gnällde bara lite. Klämde och kände på alla kroppsdelar men han verkade inte ha ont. Han åt lite och sen somnade han, och då passade jag på att söka information på nätet om vad man skulle göra. Mammi kom hit och klämde och kände också, jag ville ha en till åsikt, och hon konstaterade också att det inte verkade vara något fel.

Min ångest dämpades lite när jag läste om hur vanligt detta är. Och som tur är så är småbarn tåligare än vad man tror, och slutar oftast bra ändå. Men jag är arg på mig själv för att jag råkade somna utan att ha tryggat platsen runt omkring honom.

Nu är han sitt glada och pigga jag igen, så som tur var slutade detta väl! =)

Att jag skriver detta är utifall en annan panikslagen förälder söker på internet efter information. En olycka händer så lätt och som sagt: barn är tåligare än man tror! Undersök ditt barn: Kläm och känn på varje kroppsdel, kolla efter bulor eller liknande, håll ditt barn under uppsikt och sök efter förändringar i ditt barns beteende, ring sjukvårdsupplysningen på telefonnummer 1177 om du är orolig, eller om du tror att ditt barn är allvarligt skadad så åk till akuten direkt!

Om hjärnskakning:
Barn slår sig ofta i huvudet utan att det är farligt. Vid hårda slag och stötar kan de få en hjärnskakning. Besvär kan uppstå flera timmar senare i form av huvudvärk, yrsel, stark trötthet eller illamående. Håll barnet därför under uppsikt de närmaste timmarna."

Om ett barn slår sig i huvudet är det viktigt att du håller det under uppsikt under det närmaste dygnet, eftersom symtom på hjärnskakning kan komma efter flera timmar.

Symtom på hjärnskakning är:

* huvudvärk
* yrsel
* illamående
* kräkningar
* oförklarlig och stark trötthet.

Litet utdrag från vårdguiden (länk)

Adrian fick ett blåmärke (det smala blåa strecket på sidan av huvudet)

Ska hålla noga uppsikt över honom nu!


ny design =)

Datum: 2010-05-31 Tid: 12:37:58



Nu har bloggen fått sig en make over (ser ni inte den nya så tryck på f5)
Jag är väldigt nöjd, tack EK för hjälpen!
Vad tycks?

min duktige lille kille!

Datum: 2010-05-30 Tid: 16:56:31

Adrian stod upp av egen kraft nyss i soffhörnet (utan att någon höll i)! Patrik skulle sätta honom där, men han ville stå =) Mammas duktiga, starka kille! ♥


Tog en bättre bild med mobilen, och där stod han bättre också.
Men ville visa er hur duktig min son är =)

så trött på mitt hem!

Datum: 2010-05-30 Tid: 12:44:50

Adrian sover i sin babysitter och jag springer runt och plockar lite. Men jag blir förbannat trött på den här lägenheten och dess möbelemang, ser ju förjävligt ut! För det första så har jag ju inget köksbord. Det som fanns innan var ju Sofias, och efter att hon flyttade har jag inte haft råd eller ork att köpa ett nytt. Ett kök utan köksbord. Vafan!

Sen kan vi övergå till mitt sovrum. För stort, eller kanske för lite möbler därinne. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket. Funderar på att byta rum med Adrian, men då kommer nästa problem. Min säng får inte plats i Adrians rum. Jag skulle ju kunna slänga ner ena sänghalvan i förrådet eftersom det är två 90sängar som sitter ihop med gaveln, men då känns det ju trångt att sova. Vi får se hur det blir med den saken, för Adrians del så blir det iallafall bättre med det större rummet när han blir äldre.

Sen har vi vardagsrummet. Jag älskar soffan och tvn, en hylla på väggen och tavlorna. Men sen "tv-möbeln" är ju skranglig som inåt helvete och jag vet inte hur jag ska pryda hela den för att det ska vara fint. Vardagsrummet var mycket bättre innan jag möblerade om, men det är ju jäkla bra att vara efterklok. Soffbordet får väl duga, i guess.

Det enda jag är nöjd med i lägenheten är hallen, men hur mycket tid spenderar man där? Kanske ska sitta därute med datorn i fortsättningen, frågan är bara vad jag ska sitta på.

Nej, tror nästan att jag ska leta ny lägenhet. Göta är inte heller ett ställe som jag vill låta Adrian växa upp på. Och hyran för denna skitlägenhet ska vi inte ens snacka om. Inte värt det! Så en annan lägenhet, med samma möbler skulle väl kanske vara nåt!

godmorgon!

Datum: 2010-05-30 Tid: 08:53:02

Nu sitter jag och min son i soffan och pratar med varandra. Man får ganska intressanta svar från honom =) Och så sitter han och lägger av rejäla brakskitar! Värre än mig nästan. En fin present fick jag av honom i mors dags-present också när vi vaknade ;) En knökfull bajsblöja! Haha!

Grattis mammi på mors dag! =)

Du får digitala blommor och en kopp kaffe, så länge ;)

lite tankar från en mamma

Datum: 2010-05-29 Tid: 22:42:36

Nu har jag lagt min son i sängen inför natten, och snart ska jag däcka på soffan tror jag. Det sägs ju att mammor ska passa på att sova på dagen när barnen sover, men det gör jag aldrig längre. Det är ju min tid när lillfisen sussar sött!

Visst känner man sig förbenat trött ofta, och då är det skönt när andra personer i våran närhet hjälper till med matning, blöjbyten eller något annat. Lite avlastning är nästan alltid välkommet för en ensamstående mamma. Dock är jag lite rädd att jag ska verka nonchalant med min son när någon annan hjälper honom, då har ju jag tid för mig själv och kan göra vad jag känner för. Det har ju föräldrar som lever med varandra och sitt barn automatiskt. Om mamman ammar, så kan ju pappan göra vad han vill för att senare ge mamman lite ensamtid. Jag får förvalta min ensamtid väl, och oftast ägnar jag den tiden till roliga och avslappnande saker. Dricka en kopp kaffe vid datorn i lugn och ro till exempel!

Men det är ganska komiskt ändå. Övergången från att ha varit en spontan människa som har kunnat göra vad som fallit mig in till en uppbunden ensamstående mamma har varit förvånansvärt lätt. Jag vill alltid sätta mitt hjärtas behov framför mina egna, han är viktigast i hela universum för mig! Och att jag är personen som är viktigast för honom känns inte alls dumt må jag säga! =) Jag tror stenhårt på att ens barn känner sig starkast kopplad till sin moder i början. Det är ju trots allt hennes röst som barnet har hört under hela tiden i magen, hennes rörelser som han känt, och hon som ger honom näring under den första levnadstiden osv. Det är en mäktig känsla att vara mamma!

Ljudet av en belåtan suck eller ett glatt joller, den mysiga känslan när han somnar på mitt bröst, se hur han blir starkare och större för varje dag, mer medveten om saker och ting är det bästa jag vet. Mitt barn är hela mitt liv! Och trots att jag får gå upp minst två gånger per natt för att ge min son mat, trots att han ibland inte är nöjd förrän han har min totala uppmärksamhet, trots alla skitblöjor och oupphörliga skrik så är det så värt det! Ett litet leende väger lätt upp för en timmes skrik =) Fast jag måste erkänna att min son är en lugn och harmonisk bebis som för det mesta är nöjd med tillvaron, så en timmes skrik är väldigt sällsynt i detta hushåll!

Hade jag stått i den vägkorsningen igen, att besluta om att behålla barnet eller inte, så hade jag tagit samma beslut som jag gjorde då med facit i hand. Utan minsta tvekan!


2010-03-21, den bästa dagen i mitt liv!

lek

Datum: 2010-05-29 Tid: 17:30:10

Vi leker lite i babygymmet nu =)
Det tyckte Adrian var roligt!




Men sen började han hångla med sin hand!

jag vill till ikea

Datum: 2010-05-29 Tid: 15:37:35

Får jag tillfälle att åka till Ikea snart så tänker jag köpa en sån här till Adrians rum:


Man hänger upp den på väggen, perfekt förvaring ju!
Men först måste det sparas pengar, för när jag shoppar så shoppar jag ordentligt! Och för smidighetens skull blir det till att skaffa barnvakt då också =)

adrian nybadad!

Datum: 2010-05-29 Tid: 15:06:30

Nu har Adrian badat, och vad han plaskade =) Jag var ju inte direkt torr när han var färdig! Sen när jag skulle smörja in honom i min säng pissade han, för andra gången denna vecka! Mamman har snart inga rena lakan kvar om det fortsätter i den här takten ;) Busunge! ♥ ♥ ♥

Första gången jag badade honom, då var det inte roligt i början.


Men sen gick det bra =)


Och nu älskar han att bada, skrattar och plaskar som tusan!!! =D
Får be Patrik ta kort någon gång så får ni se =)

adrian <3

Datum: 2010-05-29 Tid: 14:22:02

Min design kommer inom kort (allt är relativt, haha) att ändras. Tänker inte berätta hur, men ni kan nog gissa =) Ser iallafall fram emot en förändring, och som vanligt är det EK som står för designandet ^^

Idag ska Adrian bada. Det är så mysigt att se honom njuta av vattnet, och sen smörja in hans lilla kropp och verkligen ta hand om honom. Det, mina vänner, kallas kvalitétstid! Vi ska inte gå ut idag, nu har det blivit kallt och grått och så blåser det. Nej, det är ingenting för oss!

Annars blir det bara att pula i hemmet. Ska väl kanske sortera ut lite kläder som blivit för små för Adrian. Just nu ligger han här i soffan och hånglar med sina händer, haha! Och innan så lät det "groi groi" från honom. Då hade en handduk fallit ner över ansiktet på honom, det tyckte han inte riktigt om. Helt underbart att uppleva alla mysiga och roliga saker med honom, även om han inte gör så mycket medvetet ännu. För en stund sen så sjöng jag "hallå, du gamle indian" för honom, och vilka leenden man fick!


med ena foten i graven

Datum: 2010-05-29 Tid: 12:18:03

Ja, det känns nästan som att jag står med ena foten i graven. Läkaren/ kirurgen som hade hand om mig när jag opererades sa att jag har påbörjan till ljumskbråck (länk). Har läst lite om det nu, så jag vet vad det innebär och det verkar ju inte så farligt sålänge det inte blir ett sk inklämt ljumskbråck. Men att veta om det gör ju att man i princip bara går och väntar på att det ska bli värre. Och enda sättet att bota det är operation om det går så långt. Jaja, det får hålla sig borta till iallafall nästa år, för nu har jag fått nog av sjukhus!

känsliga läsare varnas!

Datum: 2010-05-29 Tid: 10:43:39

Som rubriken antyder så bör inte känsliga personer läsa detta, och gör ni det ändå så skyll er själva!

Adrian skrämde mig rejält imorses. Han gallskrek verkligen, och som vanligt trodde jag att han var hungrig. Då brukar jag alltid prata med honom medan jag gör iordning hans flaska så han vet att jag hört honom (det går lite snabbare att göra så än att börja gulla med honom direkt). Iallafall så märkte jag när jag skulle ta upp honom att hans blöja läckt under natten, den var proppfull och genomdränkt med både kiss och bajj, och han fortsatte skrika. Gjorde honom ren och gav honom flaskan men han var inte särskilt hungrig, så då lät jag honom ligga på soffan med en öppen blöja och han var fortfarande lite ledsen. Så bajjade han igen. Som rinnande vatten! Rinnande senapsgult vatten med vita små klumpar i. Eftersom han aldrig har haft sånt bajj innan och var ledsen så trodde jag något var riktigt fel med hans mage, men efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen så är jag lugn igen. Han har återgått till sitt normala glada jag och bebisars bajj kan tydligen se ut på 1000 olika sätt!

Minsta lilla annorlunda åt det konstiga hållet med sin bebis och man blir livrädd! Fya!

så många personer att tacka!

Datum: 2010-05-28 Tid: 23:06:19

Vet ni vad? Nu känns det knappt av att jag opererades för två dagar sen! Det känns bara när jag gör någon hastig rörelse eller bär lite tyngre. Och det är mycket tack vare Veronika och Shiva, att de har varit så gulliga och hjälpt mig med Adrian igår/ inatt/ idag så jag har fått vila. Stoooort tack!

Dessutom hjälpte Patrik mig med Adrian ikväll, jag var grymt trött efter äventyret i staden tidigare under dan. Så ett stort tack till dig med vännen! Du har hjälpt mig varje gång jag fått ont och frågat dig om hjälp, du är underbar!

Sen vill jag självklart tacka min snälla mammi som tog hand om min lille plutt när jag var på sjukhuset och Heidi som körde mig dit och hämtade mig! Och så får jag inte glömma alla som hjälpt mig med Adrian när jag haft ont, verkligen jättetack! Ni vet vilka ni är, ingen nämnd och ingen glömd! (Nu har jag fått ont så många gånger så jag skulle säkert glömma av någon)

Och tack till alla som frågat hur jag mår, det betyder mycket för mig! Till och med min mentor från spädis har ringt och kollat hur allt har gått, hon är verkligen go hon!

Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner och familj som ställer upp, och ni får inte tveka att fråga om ni behöver hjälp med något! Kan jag så hjälper jag till!


Det blev många tack, men vet ni vad?
Nu tror jag den här helvetesresan är avslutad =)
No more pain, hopefully!

lite bilder från knivsta =)

Datum: 2010-05-28 Tid: 19:25:24

Mormor och låtsasmormor krånglar med att få på mig min jacka!

Morfar lär mig spela gitarr, morbror tittar på =)

Mitt namn är Åberg... Adrian Åberg

Men ni kan kalla mig för Cooling!

Mammas kusiner tycker jag är så sööt! Hon som håller mig väntar barn,

min syssling! Spännande! Den andra, Ida, vet jag tusan inte vad hon sysslar med ;)


skit o pannkaka!

Datum: 2010-05-28 Tid: 18:45:48

Pengar, pengar, pengar. Jag blir fan gaaalen! Kass månad, igen!

nice day, men trött!

Datum: 2010-05-28 Tid: 16:15:58

Jag, Adrian, Veronika och Shiva promenerade ner till stan idag. Hände inte så mycket där, men var en trevlig dag iallafall. Om man bortser från vissa personers barnsliga beteende, men man ska inte hänga upp sig på att alla inte kan bete sig vuxet.

Nu är jag så trött, vet varken ut eller in om nånting känns det som. Huvudet är helt väck! Får nog vila lite senare.

<3

Datum: 2010-05-27 Tid: 20:43:36


gallstenarna

Datum: 2010-05-27 Tid: 19:39:28

Här, mina damer och herrar, är de små jäklarna som ställt till så mycket besvär för mig!




Och för att inte riskera att få blodpropp så ska
jag ta en sån här spruta i magen varje kväll i en vecka:

Hela nålen ska in i magen, och ja, jag tar dom själv!

hemma och mår bra ^^

Datum: 2010-05-27 Tid: 11:10:42

Nu är jag hemma igen och mår skapligt bra! Lite öm här och där och vissa rörelser är svåra, men det går nog över snart. Har inte tagit några smärtstillande idag iallafall. Har som träningsvärk i höger axel, fattar inte kopplingen där, men man brukar tydligen få det när de blåst upp magen. Märkligt! Och så ser jag gravid ut, typ 20onde veckan. Fiser ut luft lite pö om pö :P

När de körde ner mig till op tyckte de att jag var väldigt lugn, och när jag fick lägga mig på britsen fick jag smärtstillande via en kanyl i handen (hade ont i ryggen så smärtan ville vara med in i det sista). Och på det smärtstillandet flög jag kan jag säga! Såg färger och hörde musik i huvudet! De hade lite svårt att få kontakt med mig efter det och jag minns inte så mkt mer därifrån.

Sen vaknade jag upp och pratade med både mamma och pappa i telefon, sen sov jag nästan hela dagen. Har fått med mig stenarna i en liten burk, äckliga små saker. Att så små bollar kan skapa så mycket problem! Kan ta kort sen och lägga upp om någon vill se :P

Snipp snapp snut, och där var sagan slut!

god morgon

Datum: 2010-05-26 Tid: 06:53:12

Vaken, nyduschad och väntar på att klockan ska bli 7.15. Då kommer Heidi och hämtar mig. Det enda som saknas nu är morgonkaffet, men jag får inte dricka eller äta nu. Oh well!

Vi hörs när jag kommer hem igen =)

god natt!

Datum: 2010-05-25 Tid: 22:09:38

Nu ska jag sova. Tänk på mig imorgon när jag ligger under kniven =)

(Heidi som skjutsar mig dit heter Takkinen i efternamn, hon borde heta varsågodinen istället, så mkt hjälp som hon erbjudit!)

var med och tävla =)

Datum: 2010-05-25 Tid: 21:21:11

Var med och tävla om en årsförbrukning av glass! Tävla här! (Tävlar ni via min länk så ökar ni chansen för mig att vinna, och vinner jag så delar jag med mig, såklart!) Dessutom kan ni själva regga er och sprida länken till andra, om någon som reggat sig via din länk så vinner du också =)

mums!

Datum: 2010-05-25 Tid: 19:31:38

Jag och Patrik beslöt oss för att äta på en spansk restaurang. För min del blev det grillspett (fläskfilé) och potatisklyftor med rödvinsås. Mums! Servitrisen frågade var vi kom ifrån och vad anledningen var att vi hade flyttat hit, så svarade Patrik sin fd flickvän. Då sa hon "och nu har du en ny!", haha! När vi nekade så blev hon generad och tog sig för kinden och bad om ursäkt, hahaha! Alla som inte känner oss tror att vi är tillsammans! Det var en liten bebis som grät där någonstans också, saknade Adrian ännu mer då ju! Men han har det ju bra hos mormor och jag ska passa på att lägga mig tidigt. Orkar inte ens med ett bad ikväll, då är man trött!

saknar mitt hjärta redan!

Datum: 2010-05-25 Tid: 17:49:33

Nu har Adrian åkt till mormor. Saknar honom redan! Och tanken på att inte få träffa honom på två dygn är inte alls rolig! =( Men man får se det positivt, efter detta är jag smärtfri och behöver inte oroa mig för att inte kunna ta hand om honom. Underbart ju!

Patrik är här och vi ska passa på att åka någonstans och äta. Frågan är bara vart? Vi vet inte riktigt vad vi är sugna på. Kommer kännas konstigt att sätta sig i en bil utan att ha bilbarnsstolen med Adrian jämte, haha! Det är helt sjukt hur tomt det känns när ens barn inte är hos en. Och ändå känner man att man vill kunna göra vad man vill ibland. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar, helt omöjligt! ;)

Nä, nu drar vi ut och raggar käk! Bye! Älskar min lilla plutt över allt annat! <3 (Patrik sa precis "Nu backar vi tillbaka några månader när du sa att din blogg inte kommer bli någon mammablogg!" Haha, ja. Det är ju precis vad det blivit!)

tisdag

Datum: 2010-05-25 Tid: 12:27:52

Hujedamig! Idag har vi varit till sjukhuset för att lämna blodprov, och därefter till familjerätten. På mötet med familjerätten fick jag ont igen, och jag hade inte mina smärtstillande med mig. Duktigt jobbat där Therese! Känns lite som att smärtan var tvungen att komma en sista gång innan operationen för att säga hej då. Mitt svar till den blir: Hej då smärtan, det var inte trevligt att lära känna dig så pass bra som jag gjorde och jag hoppas att vi aldrig ses igen!

Annars så har jag inte mkt planerat. Mammi kommer någon gång under dagen och hämtar Adrian. Han ska ju vara hos henne under tiden jag är på sjukhuset i Skene. Får väl se om jag orkar ta emot annat besök, en kompis hade en present till Adrian men nu känner jag att jag är så himla trött. Får nog ta det en annan dag.

Ikväll ska jag iallafall ta ett bad när inte Adrian är hemma. Var jättelängesen jag gjorde det. Så måste jag skrubba mig ren inför op imorgon. Ska bli så jäkla skönt att bli av med skiten nu! Sen frågar folk om jag är nervös inför operationen. Nej, det är jag inte. Den smärta jag har genomlidit pga denna jäkla gallsten är nog mycket värre än smärtan jag kommer uppleva efter operationen. Sen har jag ju ganska nyligen fött barn, så hallå liksom! ;) Den där operationen är nog en baggis!

Nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med min plutt!

tolkning?

Datum: 2010-05-24 Tid: 20:07:06

Jag och Adrian har sovit massor idag! Det tar på krafterna när man haft ont. Nu sitter vi i soffan och pratar med varandra och han ler som fasen! Så sa jag att vi ska på möte imorgon och frågade med glad röst: "Ska vi försöka hitta din pappa?" Då blev han helt allvarlig, haha! Hur ska man tolka det då?

mys morgon!

Datum: 2010-05-24 Tid: 12:05:39

Det enda jag och Adrian har gjort idag är att mysa i mitt sovrum. Han har fått ligga nakenfis i min säng och så har jag attackerat honom med pussar på magen! Jäklar vad han skrattade =) Eller ja, man hör ju inget, men man ser! Efter en stund började han gnälla lite, och sen pinkade han på mig. Försökte han varna mig tro? ;)

Hade ryggvärk tidigare imorses, men den har gått över nu som tur är. Orkar inte en dag till :P

han är ju så stolt! =)

Datum: 2010-05-23 Tid: 23:43:55

Har ju glömt att berätta följande: Pappa satt ute på framsidan av huset och matade Adrian en dag. Två tjejer som går på skolan där pappa jobbar gick förbi, och den ena frågar "Är det Adrian?". Haha, tror inte att det finns en enda invånare i Knivsta som inte vet om att pappa har blivit morfar! =)


lite pladder bara

Datum: 2010-05-23 Tid: 23:36:17

Har beställt en sak från nätet till Adrian, och samtidigt passade jag på att beställa till Adrians fru Hailey (min kompis Rachels dotter, vi brukar skämta om att dom ska gifta sig när de blir vuxna, hehe). Adrian måste ju baskemej veta redan nu att man ska skämma bort sin flickvän! ;) Dock kan jag inte skriva vad det är utifall att Rachel skulle läsa, men ni får veta sen =)

Ikväll har vi bara tagit det lugnt sen vi kom hem. Reflekterat över resan och kommit fram till att jag vill tillbaka! När vi kommer upp nästa gång (i juli) så vill jag stanna lite längre än denna gången. Finns så många människor man vill hinna träffa! Dessutom är det så himla kul att se stolta morfadern =) Kanske kan man till och med stanna tills pappa fyller år. Då blir det nog tre veckor i så fall. Får hoppas att familjen däruppe orkar med oss så länge, och att dom inte ska iväg någonstans. Vi får se helt enkelt.

Först nu har ryggvärken försvunnit. Över tolv timmars värk, det ni! Fasen värre än värkarna jag hade när Adrian ville komma till världen! Inte värre i smärtgrad, men när Adrian föddes så kom det ju något gott av det. Men denna värken är ju totalt meningslös!

Imorgon ska jag packa upp allt vi hade med oss. Ska bli spännande att se allt som Adrian har fått =) Och om jag orkar ska jag städa också, men det är prioritet nummer hundrafemtisju. Skulle vara skönt att komma till ett rent hem efter operationen, men lite skit i hörnen har ingen dött av ;)

Over and out!

hemma igen

Datum: 2010-05-23 Tid: 20:33:05

Oj då, klockan var visst bara lite över sju när jag väckte pappa. Där ser man. När jag får ont har jag inte koll på så mkt ;)

Nu är vi hemma. Jag sov majoriteten av resan, har fortfarande en molande värk i ryggen. Haft hela dan och det suger ju. Men nu börjar den nog klinga av.

Adrian sitter nu i Patriks knä och Patrik sitter och ylar. Adrian försöker härmas ^^ Så jäkla gulligt! Och Adrian sket eller fes nyss så Patrik satte sin tröja framför näsan, sicken klenis ;)

Imorgon händer inte så mycket. Tror både jag och Adrian måste vila efter resan, och samla krafter inför veckan.

fanskapsgallblåsa!

Datum: 2010-05-23 Tid: 11:37:45

På onsdag åker gallblåsan väck, och det ska bli så jäkla skönt! Vaknade runt nio i morses och började få ont. Tog ett rövpiller och väckte pappa som tog hand om Adrian så jag fick sova bort smärtan. Tackar så mkt för det! Nu har jag fortfarande en molande värk kvar i ryggen, får väl se hur länge den sitter i. Jävla fanskapsgallblåsa!

Medan jag sov kom Tobbe (Monikas bror) förbi. Jag lyckades vara vaken en liten stund iaf. Han hade med sig lite saker till Adrian från när hans flickor var små: En jättefin speldosa man kan hänga upp med Nalle Puh, en mjuk skallerleksak och tre böcker. Tack så mycket =)

Och vi åker tydligen hem idag. Tycker det är trist jag, men kanske lika bra så man får ta det lite lugnt innan tisdag. Då ska jag lämna blodprov, sen har jag ett möte med familjerätten och ett telefonmöte med socialtjänsten. Jösses, låter som jag har något drogproblem eller nåt nu när jag skriver sådär :P Men blodprovet är för operationen, familjerätten för att börja sökandet av Adrians pappa och socialtjänsten för vilken hjälp jag kommer få efter op.

today

Datum: 2010-05-23 Tid: 00:08:46

Oj, vilken dag! Började slappt och skönt med att göra oss iordning för att träffa Cicci och hennes 2 pojkar. Cicci hade med sig en sån där ikea-påse full med kläder till Adrian, så har gått igenom vad jag vill behålla och inte. Finfina kläder var det! Vi gick ner på marknaden, och jag säger bara det: aldrig mer barnvagn i en folkmassa! Det gick ju bra så sett, men jobbigt var det. Träffade några andra kompisar en sväng också och alla tyckte Adrian var såå söt =) Vet jag väl! Hehe ^^ Det enda jag köpte var 2 bodys till Adrian, fina som fan men ganska dyra. Nu kan Emma va stolt över mig att jag inte handlade upp hela marknaden som jag brukar!

Vid tre åkte vi till lillkusin Johan som fyllde år, och Adrian fick träffa tjocka släkten för första gången! De flesta av dom iaf. Var riktigt kul för min del att vara med också, inte ofta man har tillfälle att vara med på kalas längre ju. Och jag såg knappt skymten av min son, han for omkring runt släkten där och det verkade han inte ha så mkt emot =) På vägen hem åkte vi förbi Monikas mamma så att hon fick se Adrian också =) Hon hade lämnat en present här igår till mig och Adrian, så snällt! Det var inte en liten present om man säger så!!!

Och nu ikväll har Erik varit här. Snackat lite skit och bara tagit det lugnt. Och nu är klockan efter tolv, så grattis till min lillebror Micke på 19årsdagen =)

idag händer det grejjer!

Datum: 2010-05-22 Tid: 09:56:00

Marknad, kalas, träffa människor, träffa ännu mer människor! Jösses! Men jag gillart, och det hoppas jag att Adrian också gör =)

Och det märks att man är i skogen. När jag var upp och rökte inatt så sprang två rådjur förbi ^^

härlig resa =)

Datum: 2010-05-21 Tid: 23:34:06

Resan till Uppland gick bra, Adrian sov mest hela tiden! Vi tog en sväng förbi Trollhättan för min brorsas minsta son låg inne på sjukhuset, stackarn! Sån jäkla hosta och den har han dragits med sen han föddes. Och läkarna verkar inte tycka att det är något allvarligt. Hmpf, hjälp lillkillen föfasen! Efter det åkte vi med Kimpah till Billingen och träffade Viggo och Kims svärisar. Viggo har blitt så stoor! =)

Har varit i Österbybruk och träffat släkten där. Roligt att ses igen, var många man inte sett på ett bra tag! Och idag åkte jag, Adrian, mammi och Moa förbi Rimbo och fikade hos Gunte. Passade på att träffa lite annat folk också, bland annat min brorsa Kimpah's farmor och farfar.

Och nu är jag och Adrian i Knivsta. Adrians morfar har spelat gitarr och "lärt" honom massa ackord ;) Inte visste jag att farsan min kunde vara så puttinuttig, men nu ser man! Haha! Hoppas pappa lär honom på riktigt när Adrian blir större, skulle vara kul med en musikalisk son =) Sjunga vaggvisor för mamma sin om kvällarna ^^ Jag sjunger ju för honom nu, så då får han sjunga för mig sen (även om det kanske inte låter så bra när jag sjunger så verkar han gilla det iaf, och detta skriver jag endast för att farsan inte ska kunna komma med några kaxigheter, hehe)

Imorgon är det marknad här i Knivsta. Ska ner och kika om det kan finnas något roligt till Adrian. Sen ska vi träffa massor med folk! =) Tur att Adrian inte verkar ha något emot att socialisera sig ^^

Hörs!

tokrädd för getingar!

Datum: 2010-05-19 Tid: 07:57:09

Jag är ju så jävla löjlig! Det är en geting i mitt vardagsrum, och hur hanterar jag situationen? Jo, jag stänger in mig och Adrian i mitt rum och ringer Patrik i panik, så han är på väg hit för att döda fanskapet! Så nu sitter jag här med datorn och min kopp kaffe (blev tråkigt att bara sitta här, så var modig och hämtade dom), och Adrian i sin babysitter. Fick sån panik så jag lyfte upp hela babysittern med honom i och sprang in i rummet.

Men jag har faktiskt total fobi för såna där småkryp, är räddare för dom än för operationen om jag ska vara ärlig. Och min fobi kommer säkerligen från min omgivning när jag växte upp. Nämner inga namn, men misstar man ett prasslande kvitto i byxbenet för att vara en geting och springer runt i panik så är det nog inte så konstigt att jag är rädd för de rackarna jag också!

så trööött!

Datum: 2010-05-19 Tid: 07:38:14

Fyfaaaan vad trött jag är! Jag är ju så dum och sitter uppe sent på kvällen "för Adrian vaknar nog snart och vill äta, lägger mig efter det". Så dröjer det flera timmar tills han vaknar. Jag får skylla mig själv. Självbevållat, som man säger.

Nu har Adrian ätit en halv flaska, jag har duschat och sitter här med en kopp kaffe. Klär inte på oss innan Adrian vill ha andra halvan av flarran och rapat ordentligt. Vill inte att han ska spy ner kläderna, haha!

Tiden för operation börjar närma sig också. Folk frågar om jag är nervös. Nä, det är jag inte. Jag kommer ju sova när de skär i mig och jag tror nog inte det ska göra så himla ont när jag vaknar upp. Jag har ju en jäkla hög smärttröskel verkar det som, så det är nog nemas problemas. Dessutom ska det bli skönt att bli kvitt problemen en gång för alla (men då åker man väl på njursten istället, bara för att, hehe). Det enda som oroar mig är hur bra jag kommer kunna ta  hand om Adrian sen, men lovely Veronika har avbokat två jobbdagar för att hjäla mig (hon får lägga in i en dator vilka dagar hon kan jobba, så ringer dom när de behöver folk)! Hur snällt är inte det? Riktigt snällt skulle jag vilja påstå! <3

Nepp, nu ska jag dricka mitt kaffe och sen sätta lite fart =)

har jag glömt något?

Datum: 2010-05-18 Tid: 22:18:40

Jösses vad det är jobbigt att packa för två. Vad har jag glömt? Något har jag ju garanterat missat, det kan jag slå vad om. Det blev iaf en sportbag full med kläder till mig och Adrian + mina hygienartiklar där. Sen hans skötväska fullproppad med det jag brukar ha däri: några blöjor, våtservetter, mjölkersättning, nappflaskor (men de packar jag imorgon), reservnappar, min plånbok. Och för att göra det enkelt tar jag med ett helt paket blöjor vid sidan av. Kameran ligger här jämte mig, och den ska packas ner när jag orkar lyfta på röven... Har jag glömt något? Det skulle väl vara förståndet kanske...


wiiie!

Datum: 2010-05-18 Tid: 20:30:00

Någon gång i juni ska jag och Patrik åka till Tyskland. Vi ska köpa priiit =) Eller ja, öl. Jag är iofs inte intresserad av alkoholen, bara att komma iväg och hitta på något! Men lite vin blir det nog att köpa hem iallafall. Kanske några fina flaskor att ha som prydnader också, fint sånt tycker jag. Mammi kommer ta Adrian under tiden jag är borta, men jag kommer säkert sitta hela resan: "Jag saknar Adrian, jag vill hem till min bebis!". Haha! Men det ska bli roligt iallafall =) Och Patrik är nog ett roligt resesällskap ^^

Och på tal om bebis. Jösses, Adrian är ingen bebis längre nästan! Han har blivit så stor på så kort tid. Nu väger han säkerligen över 5,5 kg och det skulle inte förvåna mig om han har sprängt 60 cm-gränsen! Vi får se imorgon, för då ska Adrian på läkarbesök innan vi beger oss uppåt i landet. Måste, måste, mååååste komma ihåg att ta med kameran på resan, Adrian kommer ju få träffa sina släktingar för första gången (om man bortser från gammelfaster då som han redan träffat).

Mitt i allt det jobbiga så finns det ändå många ljusglimtar =)

gick inge vidare

Datum: 2010-05-18 Tid: 18:15:16

Mötet med socialtjänsten gav inte det jag hoppades på. Jag ville ju ha en hemterapeut, eller "hemma-hosare" som det också kallas, men det verkar totalt omöjligt. Istället fick jag erbjudande om att bo på ett hem där det bor mammor som inte kan ta hand om sina barn själva pga olika orsaker (typ psykiska problem eller drogmissbruk och liknande, uppfattade jag det som). Eller lämna bort Adrian några dagar till en stödfamilj. Fett nej till båda de alternativen! När jag tackat nej till det så la hon det i mina händer, att jag skulle fråga familj och vänner. Precis det jag inte ville! Folk har liksom fullt upp med sina egna liv. Men det löser sig, har mammi, Veronika, Bexx och Patrik <3<3<3

halloj igen

Datum: 2010-05-18 Tid: 11:39:41

Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har varit ute hos mammi och tagit det lugnt. Och vet ni vad? Jag har faktiskt bakat, tro det eller ej! ;) Två gånger till och med, men den andra gången var för att första gången blev så misslyckad. Hehe!

Idag har jag varit på Skene lasarett, förberedande för operationen. Allt som sas där hade vi kunnat ta över telefon och blodprov hade jag kunnat ta här i Borås. Totalt onödigt! Men iofs, hade jag inte åkt dit hade jag inte blivit misstagen för att heta Lennart Svensson och vara född år -58. Fick med mig ett papper med dom uppgifterna som jag fick gå och lämna tillbaka, och fick då kontakt med den riktiga Lennart Svensson och tjötade bort lite tid med honom. Men det är inte skoj att föra ett samtal med någon och behöva säga "va?" efter varje gång han sa något. Mummel mummel, liksom.

Nu är jag och Adrian hemma. Tack mammi för att du skjutsade mig så tidigt imorses och passade Adrian under tiden jag var där! Nu ska jag försöka söva min son så jag kan få lite sömn. Imorgon drar vi oss upp till Österbybruk, sen på fredag åker jag och Adrian till Knivsta. Ser fram emot det! =)

nackspärr >_<

Datum: 2010-05-12 Tid: 10:20:52

Jag har åkt på världens nackspärr! Vad jag än gör så gör det ont, och det försvårar ju vardagen rejält. Men det är bara bita ihop och se glad ut, det går väl över ganska snart.

Adrian sitter i sin babysitter och kollar på nyhetsmorgon. Han ser helt fascinerad ut! Och jag ska snart passa på att hoppa in i en dusch och hoppas på att varmvattnet lindrar nacken. Massera med babyolja tror jag.

Sen senare idag ska jag förbi jobbet och visa upp Adrian, ska bli riktigt kul =) Får se om jag klarar av att bada Adrian innan så han är ren och fin kille. Fast det var inte så längesen han badade, så det spelar ingen roll. Och i eftermiddag kommer mammi och hämtar oss. Åka ut dit och slappa, det var ett tag sen man var där! Mammas hund Isak är tydligen riktigt förälskad i Adrian och ska vara i närheten av honom hela tiden, speciellt när Adrian ger något ljud ifrån sig. Gulligt värre =) Kameran åker bannemej med!

Nästa vecka blir väldans händelserik. Den 18onde ska jag till Skene och snacka om operationen, lite hur det kommer gå till och så. Adrian kommer sova hos mormor sin den natten, för jag ska vara på mötet 7.30. Fyfan så tidigt! Sen ska jag träffa socialtjänsten, vår sköterska på bvc och vår mentor på spädis för att kolla vad för slags hjälp jag kommer få med Adrian efter operationen. Kommer få hjälp av en sk. "hemma-hosare", en hemmapedagog typ. Blir nog bra det.

Sen den 19onde har Adrian läkarbesök, och direkt efteråt åker vi upp till Österby. Ska bli så jäkla kul att träffa släkten! Kommer stanna i Ö-by tills på fredag, sen åker jag och Adrian till Knivsta. Perfekt timing då både en kusin och min lillebror fyller år den helgen =) Slipper åka runt och visa upp min lilla prins då ju!

Hm, Adrian var nog inte så intresserad av nyhetsmorgon ändå, för han somna! Så då passar en dusch utmärkt nu! Tjing tjing!

bror och sötungarna!

Datum: 2010-05-11 Tid: 23:12:31


Viggo och Kimpah


Och lille Vilton =)

fler bilder på min prins

Datum: 2010-05-11 Tid: 20:33:53

När jag ändå håller på med bilder så slänger jag in lite fler bilder på min goding! Håll till godo =)


"Jag sover hur jag vill, när jag vill!"


Jag och min polare Patrik! Blev inte som du tänkt
dig va med gesten polarn? ;)


Wiie! Jag flyger!


Sova i soffan är mycket goare än i min säng!


Jag och mommo på bb, vet inte om ni sett denna på oss?


Sova med moster är mysigt, tycker jag =)


Ibland kan jag hålla nappflaskan själv, duktigt va?


Och ibland vill jag faktiskt inte vara med på bild! ^^

morfar och gammelfaster på besök

Datum: 2010-05-11 Tid: 19:33:42


Stolta morfar ser till att jag är mätt och belåten =)


Gammelfaster och morfar beundrar lilla söta mig!


Här leker morfar med mig i babygymmet =)

adrians nya kläder

Datum: 2010-05-11 Tid: 19:27:08

Här kommer det jag lovade Angelica, bilder på Adrians nya kläder:


Byxor från Lindex, 149:-
(bra när man kan knäppa upp benen)


Byxor från Kappahl, 99:-
(de är mörkare än på bilderna)


Body från Lindex, 99:-


Body från Åhléns, 99:-


Tuffa skor från Åhléns, 59:-


Badkappa från H&M, 149:-

deal with it! ;)

Datum: 2010-05-11 Tid: 17:25:48

Puh! Puh! Puh! Adrian har knappt sovit något alls idag, så jag la honom i sin säng. Nu ligger han där och protesterar men det får han faktiskt göra ett litet tag. Mommy needs her alonetime, bara för fem minuter så jag får andas lite! Ska ta med mig en kopp kaffe ut på balkongen och njuta av en cigg, sen får vi se om Adrian fortfarande vill komma upp. Får se när jag får tid till att ta bilder på kläderna, men jag har ju faktiskt lovat. Och jag är en tös som står vid sitt ord! Oftast iaf ;)

Och till Adrians morfar, gammelfarmor och gammelfaster: Vi ser ut som vi ser ut, deal with it! ;)

krångel krångel krångel!

Datum: 2010-05-11 Tid: 10:57:27

Morgonen började bra, lyckades boka om min tid till kirurgmottagningen (informationsmöte inför op) den 20/5 till den 18/5 för att kunna följa med till Uppland nästa vecka. Hoppas kunna boka om Adrians läkartid också, men det ska nog inte vara några problem.

Dock när jag startade datorn så var det internettrassel! Jag fattar inte, har jag gjort internetguden något eller? Dra åt helvete så sur jag blev innan jag fick ordning på det. Och inte har jag nån aning om hur jag gjorde heller. Och så ringde jag för att anmäla intresse på lägenheten jag vill ha, och tror du inte på fan att någon annan redan har hunnit före? Jag hoppas att den personen ångrar sig, för jag vill ha den! Då kommer jag ha altan till och med och bo granne med Rachel. Kan ju inte bli bättre. Jag håller iallafall alla tummar jag har för att det ska gå min väg. Gör det inte det ska någon få sota! Vet bara inte vem än.

bebiskläder

Datum: 2010-05-11 Tid: 00:53:51

Har inte blivit något fotande av kläderna inte, men det kommer imorgon. Det lovar jag! Ikväll har jag ägnat mig åt att mysa med Adrian (det är jätteroligt att försöka få honom att le!) och suttit vid datorn. Faktiskt så är det ju inte särskilt kul med internet egentligen, men man känner sig så lost utan!

På tal om kläder. O-m-g! Hädanefter tänker jag plocka ut kontanter när jag ska köpa kläder till Adrian. När man betalar med kort går det ju käpprakt åt helsicke! "Åh, den här bodyn kostar bara 99 kronor, den tar vi! Och dom här byxorna kostar bara 129 kronor, dom tar vi!" Ni ser: 228 kronor för två plagg! Som inte ens är tillräckligt stora för att få plats för mina fötter typ! Sanslöst. Kan ju meddela att notan slutade inte på ynka 228 kronor heller, I wish liksom.

Och det är som en del vänner sa under min graviditet: "Du kommer pimpa din unge!" och jag svarade "Näädå, inte alls!". Jag gick med inställningen att begagnat minsann funkar lika bra som nytt, och det är skonsammare mot plånboken dessutom. Men nu? Ja, begagnat är bra om det är i riktigt bra skick, men minsta lilla noppra i kläderna så nej tack! Eller nu kanske jag överdrev, men ja. Jag måste tycka att kläderna är riktigt fina för att jag ska sätta dom på Adrian. Visst är det lite löjligt?

Men som sagt. Imorgon visar jag det jag köpte idag, och även lite andra fina kläder som hänger i Adrians garderob. Tänker även visa er fina bilder på den stolta morfadern och gammelfaster när de var här på besök ^^
See you tomorrow!

min son är underbar!

Datum: 2010-05-10 Tid: 20:04:23

Idag har jag och Rachel varit på stan med våra barn och fördrivit lite tid. Både shoppat och fikat, och det var riktigt nice! Under fikan så satt jag med ryggen mot två killar (och de satt med ryggen emot mig) och hade precis matat Adrian. Slänger upp honom över axeln och försöker få honom att rapa, och siiiiicken jäkla rap han lägger av. Rachel såg hur killarna ryckte till och kollade bak på Adrian, de är nog inte vana vid bebisrapar. Haha! Det gav oss ett gott skratt må jag säga =)

Och medan vi var på stan hämtade Patrik ut mitt modem och kopplade in det. Underbart att slippa göra det själv. Jag kan nog, men är ju så satans oteknisk. Patrik skulle kunna göra det i sömnen tror jag ^^ Så tack vännen för hjälpen!

Angelica har krävt av mig att ta kort på det jag köpte till Adrian idag, så jag får väl göra henne till viljes då. Måste bara ladda kameran först ^^

tillbaaaaka!

Datum: 2010-05-10 Tid: 18:54:18

Nu är jag tillbaka i bloggen, och det har hänt sååå mycket sen sist!

Adrian
Min "lille" son väger nu över 5 kg och är 58 cm lång.
Han har börjat le när man pratar med honom.
Och stora killen sover i sin egen säng i sitt eget rum nu =)
Fast han vaknar fortfarande på nätterna och vill äta.

Gallstenen
Kan för det första dra åt helvete ;)
Och jag opereras för det den 26 maj. Tänk på mig då!
Skönt iaf att jag inte har haft ont på över en vecka ^^

Socialt
Pappa och Inger kom ner och hälsade på förra helgen. Mycket trevligt ^^
Jag och mammi har hunnit blivit riktigt osams, men nu är vi vänner igen! =)
Vi trivs fortfarande bra på spädis, synd bara att det inte är nu i veckan.
Jag har börjat prata med många människor dagligen i telefon. Dagligen!
Vi är ute varje dag och hittar på saker. Väldigt skoj! ^^

Dop
Dopet är bokat och klart i Knivsta gamla kyrka den 10onde juli.
Inbjudningar ska Veronika hjälpa mig med i photoshop.
Hittills på gästlistan står 51 personer, tur att några kommer tacka nej ;)

Övrigt
Jag ska försöka flytta till Hedvigsborg i slutet av sommaren.
Det är förbannat kul att köpa bebiskläder, och idag blev det lite för dyrt!
Men min prins är värd det, så får snåla med de pengar jag har kvar.

Och nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Skönt att ha internet igen iallafall ^^ Kanske jag slipper en hög telefonräkning när jag har terrat en jäkla massa folk under tiden jag varit socialt missanpassad. Men nu är vi tillbaka, och ni kan räkna med täta uppdateringar!

(Måste säga att jag är imponerad av mina läsare! Statistiken har inte sjunkit trots den dåliga uppdateringen! Det tackar jag för!!)