gissa!

Datum: 2011-01-31 Tid: 16:43:28

Gissa vad jag vann denna för på Tradera?

begagnat är bra!

Datum: 2011-01-31 Tid: 09:03:45

Nu på senaste tiden har jag köpt en barnvagn, en lära-gå-vagn och en mobiltelefon för 475 kronor totalt. Låter inte det ganska otroligt!? Jag är snart på väg att öka summan lite med en ny pryl, men vad får ni inte veta än. Det är iallafall nåt jag behöver och än så länge är den inte dyr. Tradera, blocket och kontakter vetty! ;)

Adrian låter mig inte ta ett steg utan honom. Då blir det ett jäkla liv. Undrar hur länge han ska hålla på så? Det är väl bara härda ut och vänta på att det går över...

Nu... morgonkaffe!

adrian, mi fili

Datum: 2011-01-29 Tid: 22:52:55

Adrian charmar verkligen alla! Och då menar jag alla! Han tar kontakt med precis varenda människa som går förbi, och tittar de honom i ögonen så är det kört. Tågkonduktören på tåget hem från Knivsta till exempel, hon stannade vid våran stol i tre- fyra minuter och gullade med Adrian. Hon stannade även hos oss i flera minuter när hon tog andra rundan för biljettkontroll. Det är bara ett av många exempel. Han är en väldigt social unge, undrar var han fått det ifrån? ;)

Igår fick han sin mommo att skratta tills hon grät och idag fick han mig, mommo och moster att skratta hjärligt i bilen. Han behöver bara börja garva så smälter även den buttraste människa! Han har även ett jäkla temperament, och envishet som heter duga. Det står väl klart var det kommer ifrån, det med!?

Jag älskar att leka med min lilla fiskorv, vi uppskattar det lika mycket båda två. Krypkull, klättring, "ta-ner-fiskarna", bada, kurragömma, leka med leksaker. You name it, we love it! Igår var jag en kamel, hade Adrians matstol på ryggen och kröp på alla fyra och han satt i, mommo gick bakom och höll. Något vi alla tre tyckte var väldigt roligt! Och han älskar lära-gå-vagnen jag köpte till honom. Att se min älskling glad gör mig glad!

Han ska vara överallt och ingenstans på samma gång. Det är sällan han sitter stilla. Och jag måste alltid vara i närheten, går jag ifrån honom börjar han gråta och kryper kvickt efter (fast bara när vi är ensamma, finns det andra människor runtomkring så får jag gå). Det är både gulligt, men en gnutta irriterande med. Men mest gulligt, såklart! Sätter jag mig vid datorn så blir han grymt förbannad på mig, där får jag inte sitta! Oftast inte, iallafall. Om jag väl får det så måste jag sätta på "gummibjörn" (länk i förra inlägget). Så fort han hör att det är den som spelas så kollar han på mig och flinar och sitter trollbunden till videon. Jag har försökt med andra liknande låtar, då jag tröttnat på dendär gröna nallen, men det funkar inte. Bara gummibjörn. Gummi gummi gummibjörn.

Många har sagt till mig att "alla barn är söta och gulliga, men Adrian har en sån stark personlighet"! Det håller jag verkligen med om att han har. Jag vet inte om jag kollar på min son med blinda ögon, alla föräldrar tycker ju att deras barn är speciella. Och ja, alla barn är ju det. Men Adrian, han är en helt egna individ med sin alldeles egna vilja. Det är ofta vi får "bråka" om saker ;) 10 månader gammal och redan en värdig motståndare ^^

Jag älskar hans blåa ögon, hans leende med sina sex synliga tänder, hans små knubbiga händer, hans mage som han är så kittlig om, hans rultiga lår och söta söta fötter. Jag älskar hans röst, hans rörelser, hans sätt att vara. Jag älskar min son över allt annat! Jag är stolt över honom! Jag avgudar marken han kryper på! Och jag ser fram emot att se honom växa upp!


det ska läras i tid! ;)

Datum: 2011-01-29 Tid: 20:10:36

Kopierat från syrrans facebook: Therese Åberg och Adrian sitter och kollar på "Schnappi Das Kleine Krokodil". Adrian kollar bort och Therese utbrister "men kolla då, jag försöker lära dig kultuuur!". Haha! Adrian gillar att kolla saker på youtube, men mest älskar han "gummibjörn". Denna alltså. Jag hatar den.

sicken otur jag hade då

Datum: 2011-01-29 Tid: 19:01:03

Är ute hos mammi nu. Igår tog vi det bara lugnt och hade det gött!

Idag har vi varit ute på en liten roadtrip och bara slöat. Adrian vaknade klockan sex idag och ville inte sova mer, och när han skulle sova middag så jag fick kånka på honom hur länge som helst innan han somnade. Och mammi och hennes kompis Irma vann 8800 spänn på V75. Jag hade tänkt fråga innan om jag fick vara med men sket i det. Skit också! Men grattis till dom! =) Lagom att vinna idag när mammi fyller år imorgon!

avundsjuk!

Datum: 2011-01-28 Tid: 11:13:30

En bekant ska snart få barn, hennes värkar har börjat. Jag är avundsjuk! Jag vill föda igen, det är ju det häftigaste man någonsin kan vara med om!!! Jag vill vara gravid igen och föda igen, men vill inte ha fler barn just nu. Så det får vara en ogenomförbar längtan för tillfället. Hoppas allt går bra för lilla Vanessa iallafall, och det kommer bli spännande att få se bilder på hennes lilla fis sen =)

drömmar

Datum: 2011-01-28 Tid: 10:59:06

Åh, jag drömmer så konstiga saker just nu. Om saker som hänt eller kommer hända, eller möjligtvis som kan hända. Det var en period då jag inte kom ihåg att jag ens drömt något under nätterna, men de drömmar jag har nu irriterar mig bara. Ibland när jag vaknar upp kan jag inte avgöra om det var verklighet eller inte, så verklighetsbaserade är dom! Tar ett tag att klura ut vilket det är. Knas.

Sitter och lyssnar på panflöjtsmusik och försöker samla ork till att packa det vi ska ha med oss till mammi i helgen. Adrian sover, så jag ska passa på att slappa lite till innan jag sätter fart.

ansiktsmask

Datum: 2011-01-27 Tid: 20:24:10

Adrian har somnat, jag har duschat (peelat hela kroppen och använde duschcremen som doftar kaffe. Mumma!). Nu sitter jag med ansiktsmask och en kopp kaffe. Skönt att rå om sig själv ibland!

Imorgon ska jag ner till banken och prata om mitt pensionssparande och sånt. Blev uppringd av någon bankman som frågade om jag ville ha ett möte, och eftersom jag inte är så hajj på sådant så kan det vara en bra idé. Vi får väl se om det ger något intressant, men framförallt hur mycket jag förstår!? Kanske ska be honom prata som om jag vore sju år gammal ;) Adrian ska leka med mommo och Irma medans jag är där.

Sen åker vi ut till mammi och blir där över helgen, tanta fyller ju år på söndag! Av respekt (haha) ska jag väl inte säga hennes ålder, men det är en hög ålder på en ko iallafall ;)

spädis o tradera

Datum: 2011-01-27 Tid: 17:29:20

Jag behöver inte säga det, men spädis var huuur nice som helst idag. Som alltid! Klädde av Adrian till bara blöja och lät honom prova äta själv. Gick sådär och kladdigt blev det! Då fick han bada sig ren i diskhon vilket han tyckte var jätteroligt! Efter späd följde Mariana och Markus med oss hem, och på vägen hit hämtade vi ut mitt paket med saker jag beställt ^^ Som lilla julafton ungefär!!

Vann även en auktion på tradera idag! En barnvagn för 200 kronor. Ja, 200 spänn! Säljaren visade sig bo på gatan jämte så jag traskade över och hämtade vagnen medan Mariana stannade här med barnen (tack vännen!). ^^ Kan fota den och visa er sen. Hittade även en lära-gå-vagn på blocket för 75 kronor. En sådan går loss på minst 300 kronor ny, så det var också ett klipp! Men den hämtar jag imorgon. Adrian älskar lära-gå-vagnen på spädis så ville ge honom en egen. Ska passa på att sälja av lite saker nu igen, när "nytt" kommer in ^^

depression

Datum: 2011-01-27 Tid: 07:30:56

Detta läser ni på egen risk! Som ni kanske vet tycker jag att man ska kunna prata om allt. Inget är tabu eller skuldbelagt eller fult (beroende på hur man pratar ofc). Och att prata om depressioner är det inte många som gör. Jag har en depression. Vad den beror på har jag och psykologen inte kommit fram till ännu. Men jag äter medicin som gör att jag mår bättre. Jag är gladare och orkar mera. När det var som värst så gjorde jag inget mer än det absolut nödvändiga, jag orkade helt enkelt inte. Och människor såg mig som enbart lat. Och det kan jag på ett sätt förstå för jag har aldrig varit den pigga och hurtiga typen, slipper jag så avstår jag.

Att ha en depression utan att veta att det är det du har är fruktansvärt jobbigt. Jag gick runt och undrade varför "alla andra" orkade så mycket och var på gott humör, men jag helst bara ville ligga och göra ingenting och inte prata med någon. Men jag tvingade mig själv till att orka någorlunda mycket, nästan som "alla andra". Jag visste att något inte stod helt rätt till, men när jag sökte hjälp så togs det inte på allvar.

När vi började på spädis så märkte min mentor hur jag mådde, och hon har dragit igång hela karusellen med all hjälp som jag och Adrian har tillgång till nu. Och det är jag fruktansvärt glad för! Att vara förälder till en liten bebis men att inte kunna njuta fullt ut kändes inte bra och fick mig att må ännu sämre. Vad var det för fel på mig? Men nu börjar det ordna sig, nu är allt mycket bättre än för två månader sen. Och det är skönt!

god morgon!

Datum: 2011-01-27 Tid: 07:29:03

Sitter och intar morgonkaffet, Adrian sover fortfarande. Drömde att jag hade försovit mig till spädis idag igen (som förra veckan) och vaknade med ett ryck. I drömmen tittade jag till o med på telefonen och hade 2 missade samtal från Mariana. Flög upp ur sängen. För säkerhets skull. Hatar att försova mig!

Var väldigt angenämnt att kliva upp till ett städat och fint hem må jag säga. Nu menar jag verkligen städat, för inte en enda leksak ligger på golvet just nu. Njuta innan Adrian vaknar för sen lär det ju bli kaos ;) Ser verkligen fram emot den här dagen! Först spädis, sen födelsedagspresents-jakt och förhoppningsvis häng med Mariana och Markus ^^ Det var länge sen jag mådde såhär bra och hade såhär mycket ork och lust till saker.

fixarlust

Datum: 2011-01-26 Tid: 18:36:59

Städlusten gick över i fixarlust, så nu har jag pysslat här hemma. Förändrat och förändrat igen, ända tills jag blev något sådär nöjd. Omväxling förnöjer. Höll dock på att skriva förväxling förnöjer... Hjärnan är trött nu.

Adrian ligger i sin säng men vill inte riktigt somna. Fast han vill inte vara vaken heller. Han har sovit ca 1½ timmes middag idag. Not enough, tydligen.

stääädat

Datum: 2011-01-26 Tid: 16:43:59

Nu har jag städat. Haha, Adrian är som en hund när jag skurar, jagar moppen!! Så jäkla roligt det såg ut eller? Det blev väl inte så bra skurat kanske när vi gjorde det till en lek, men jag kan iallafall säga att jag har skurat ;) Så det har varit två produktiva dagar må jag säga, och nu längtar jag efter en dusch!

Jag längtar tills imorgon! Spädis, spädis, spädis! Får se till att ställa klockan så vi inte försover oss igen, haha! Men tänk att det bara är typ två månader kvar för oss där nu. Shit va tråkigt! Fast nånting som är bra iallafall är att jag vet att vi kommer ha kontakt med Mariana och Markus som får gå där en månad till ;)

Adrian sitter och gör pruttljud med munnen på min arm, sicka jävla "brakskitar" han får till! Och nu bet han mig. Och sliter mig i håret, och drar mig i örat och låtsasgråter. Han vill nog leka, min älskade fisunge!

handlat o halsband!

Datum: 2011-01-26 Tid: 15:08:35

Mammi skjutsade oss till Willys idag så vi kunde handla, tack! Så nu har han blöjor minsann. Ska se hur mkt kosing det blir kvar när alla räkningar är betalda så kan det hända att man drar dit en sväng till. Är ju superbra att få ett extra paket ^^ Fick handlat lite smått och gott, köpte 2 blommor bland annat, och av mammi fick jag 3. Fråga mig inte om vad de heter för det har jag ingen aning om.

Kontaktpersonen har varit här också, lagade köttfärssås. Alltid lika trevligt att träffa henne! Hon har gjort ett halsband som jag "beställt". Jag berättade ju om armbandet hon gjorde. Såhär ser halsbandet ut:

Jag tokgillar det!


Annars så ska jag bara städa iordning här hemma. Känns som att man bara plockar och plockar hela tiden verkligen! Tar aldrig slut. Imorgon är det spädis med! Lääängtar!


adrian har badat

Datum: 2011-01-25 Tid: 19:45:01


Hej då vattnet!


Plocka bort fiskarna är en rolig lek!


Man måste liksom huka sig för att nå alla!


Den var den sista!


My work here is done!


Nu vill jag mysa i badkappan jag fick av gammelfaster!

(Efteråt satt vi o mös på badrumsgolvet och helt plötsligt vinkar han som en galning mot ytterdörren och skrattar. Han såg tydligen någon, men inte jag :P )

Bada är skoj!
Fattar dock inte varför ljudet hackar...


2 filmer på adrian

Datum: 2011-01-25 Tid: 17:59:41

 

 

Vi satt i köket och flummade =)


bvc o tvätt avklarat

Datum: 2011-01-25 Tid: 16:06:15

Nu är tvätten avklarad ^^ Bvc är också avklarat. Sköterskan tycker att Adrian är väldigt glad och social, inget nytt det inte ;) Dessutom hänger han med bra i utvecklingen, och det visste jag ju också. Han väger 11 100 gram och är 75 lång. Märkligt eftersom förra gången vi var där (29/11) så var han 74,9 lång. Hon måste ha mätt fel för han har blivit längre, garanterat! 29/11 så vägde han 10 330 gram, så nästan ett kilo + på 2 månader.

Handlingen tar vi imorgon istället. Tänkte att jag skulle åka till Willys och handla. Handlar man varor för 200 kronor så får man köpa 3 paket blöjor till priset av 2. Frågan är väl bara hur jag ska få hem 3 paket med vagnen!? Har ju fortfarande ingen korg under... Jag kommer nog på något =) Men tips mottages tacksamt!

Haha! Vem vare!? Vem vare som var "rolig"?? Telefonen ringde nyss, och när jag svarade så var det en kille som sjöng "bajskorvar luktar goott" och en tjej direkt efter "hallåå bajsen" om och om igen. Då det lät inspelat så hoppas jag verkligen inte att någon jag känner har slösat pengar på nån busringningstjänst?!? Haha! Satt och lyssnade ett tag på den "fina sången" och det lät likadant varje gång. Så... vem vare!? ;)

dagens outfit

Datum: 2011-01-25 Tid: 12:20:38

Att ta dagens outfit är inte lätt när modellen inte vill sitta still.

Notera blåmärket i pannan, när det ena försvinner kommer ett nytt ;)


lite nya bilder

Datum: 2011-01-25 Tid: 11:32:01

 


adrian kan han

Datum: 2011-01-25 Tid: 10:09:11

Minns inte om jag skrivit detta, men Adrian har slutat med napp! För en månad sen ungefär ville han helt enkelt inte ha den mer. Väldigt smidigt tycker jag, så slipper vi bråka om det när han "blivit för stor" för napp.

Har jag berättat att han äter macka själv? Tidigare klarade han inte av att avgöra hur mycket som är lagom att få in i munnen och då fick jag ge honom bitar. Nu kan han äta den själv, riktigt duktig! Han kan även ta sig upp i soffan själv och ta sig ner själv (dock inte alltid så smidigt). Han går längst möbler själv och kryper som en blådåre! Hade det funnits bestämda hastigheter för krypning så hade Adrian åkt på fortkrypnings-böter! Helst ska sakerna flytta på sig, han vill inte krypa runt :P

Ja, Adrian har lärt sig en massa saker nu, tio månader gammal. Säkert är det massa mer som jag inte kommer på nu, men ja. Min son kan han!

dagens planer

Datum: 2011-01-25 Tid: 08:50:04

Idag ska vi tvätta, handla lite mer mat och dra till bvc för att se vad Adrian väger. Stoor kille är han iallafall ^^ Idag klättrade han ur gåstolen upp på vardagsrumsbordet. Jag stod jämte och tittade på för att se om han klarade det. Ingen mer gåstol för Adrian oövervakat!

idag

Datum: 2011-01-24 Tid: 20:34:40

Håhåjaja. Dagen började med att Emelie kom upp på kaffe, trevligt som fasen ^^ Sen åkte vi till Mariana och hon bjöd på lunch. Tack vännen, det smakade allt bra! Och därefter gick vi till Malin på kaffe. Vi har även vart på Maxi o handlat. En helt lovely dag, men nu är jag trött! ^^

hur hade ni tänkt er?

Datum: 2011-01-23 Tid: 21:41:12

Ju äldre man blir, desto mindre blir det som man tänkt sig...

Hur fantiserade ni om att ni skulle leva när ni blev vuxna? Själv skulle jag ha familj, hus, bil, djur... rubbet! Men så har det ju inte blivit ännu. Dock har jag det jäkligt bra med min lilla plutt i våran lägenhet =)

jag vill ha!

Datum: 2011-01-23 Tid: 12:05:19

Jag har kommit på såå många saker som jag vill ha/ behöver:
- Tvättmaskin
- Ny vagn till Adde
- Massa växter
- Ny micro

Okej, det var massa mer som jag inte kommer på, men detta är ju dyra saker, så... Spara nu då!

idag

Datum: 2011-01-22 Tid: 20:53:53

Det blev en riktigt trevlig rutt med Mariana på stan idag. Adrian var såå duktig hela tiden, min gos! Köpte lite kläder i större storlek på rea åt honom och lite krimskrams till köket, fint det! Nu får det bli lila tema där. 

Sverige vann matchen mot Serbien ikväll, så nice! 28-24 blev resultatet. Imorgon är det dags igen ^^

lördag

Datum: 2011-01-22 Tid: 11:08:07

Nu håller jag och Adrian på att göra oss i ordning. Han har ätit frulle och jag sitter med mitt kaffe. Lite senare ska vi föhoppningsvis möta upp Mariana och ta en kik på stan ^^ Jag blev väldigt glad igår när hon sa att maten var jättegod, roligt att det var uppskattat =)

Längtar tills mitt paket kommer nästa vecka med sakerna jag unnade mig. Bland annat en duschcreme som doftar kaffe! Ska bli spännande att se hur den funkar. En annan sak jag beställde var ansiktsmask på tub, sån som man drar av. Nu ska huden bli fin!

Jag har även bestämt att bli av med några kilon, så nu är det hälsosammare kostintag och mer motion som gäller. Fick mersmak på promenader när jag var i Knivsta. Fast Knivsta är mysigare att promenera i än Borås, här är det ju så mycket trafik! Jag har valt att kalla viktnedgången för min "fatcamp", så nu jäklar!

Här är jag 2007, 20 kg tyngre än idag. Äckligt!
Jämför denna bilden med bilden till höger i menyn ;)

gratis tamponger!

Datum: 2011-01-22 Tid: 00:44:46

Regga er för gratis tamponger i utbyte mot att svara på några frågor varje månad på Tampons for free. Kostar bara tid, inga pengar ^^ Äntligen ett sätt att slippa spendera pengar på kvinnoproblemen!

myskväll

Datum: 2011-01-21 Tid: 20:01:35

Nu har vi ätit middag vilket var mums! Baconlindad kycklingfilé med klyfpotatis och beasås. Till barnen gjorde jag potatismos och lax, vilket var väldigt populärt det med. Markus mådde inte helt på topp så hans pappa kom och hämtade honom, Adrian sover och nu ska jag och Mariana kolla på Let's dance =)

vackra isak

Datum: 2011-01-21 Tid: 13:43:32



Mammas hund. Han är såå fin!

gammal kärring nu då...

Datum: 2011-01-21 Tid: 11:44:46

Det damp precis ner en inbjudan till klassfest, 10-årsjubileum sen vi slutade nian. Är man gammal eller är man gammal? Ser på klasslistan också att alla bor kvar i trakterna förutom jag. Ca 400 spänn går kalaset på, hålls i Norrtälje. Tror jag skippar det faktiskt...

grattis älsklingen min!

Datum: 2011-01-21 Tid: 11:30:51

Idag blir min lilla älskling 10 månader gammal! Tänk vad tiden går fort! ♥ Det ska vi fira genom att bjuda Mariana och Markus på middag, mys! Märks att min lilla kille börjar bli stor också. Han satt på golvet och lekte med synthen han fick av mig i julklapp och jag gick ut i köket för att hämta kaffe. När jag kommer tillbaka har han klättrat upp i soffan och satt sig på datorn. Hur hann han det liksom!? Det är full rulle på honom, från morgon till kväll ♥

hur faan kan man!?

Datum: 2011-01-20 Tid: 22:38:30


Klicka på bilden för att läsa hela artikeln.
Idiot, säger jag bara!

bästa dagen på länge

Datum: 2011-01-20 Tid: 21:50:30

Det här har varit en av de bästa dagarna på länge! Varför? Jo:
♥ Spädis var helt underbart! Leka med bebisar = ♥!
♥ Vi gillade vår nya socialsekreterare!
♥ Många har gett Adrian komplimanger idag!
♥ Jag ska få ommålat/ tapetserat fick jag reda på idag!
(Hur många rum det handlar om vet jag inte ännu)
♥ Kvällen med Adrian var så otroligt mysig och rolig!
♥ Jag har unnat mig att beställa lite roliga saker från nätet!
♥ Jag har varit på bra humör hela dagen!
♥ Jag har världens underbaraste son!
♥ Sverige vann handbollen med 27-24!

torsdag kväll

Datum: 2011-01-20 Tid: 19:16:29

Världens underbaraste kväll har vi haft! Adrian har badat och vi använde halkskydden (fiskarna) vi fick av vår kontaktperson igår, de funkade finfint. Adrian hade roligt som vanligt när han badar. När han var färdig lekte vi med fiskarna: Jag satte fast dom på badkarskanten och Adrian plockade ner dom, jag satte upp dom igen och han plockade ner dom. Sen förflyttade vi leken till kylskåpsdörren. Eller ja, frysen. Jag vet inte varför, men jag uppskattar nog alla lekarna lika mycket som Adrian gör!

Nu försöker jag bli lite smart genom "Vem vet mest?" i brist på bättre sysselsättning. Sen är det haaaandboll! =)

Meddelande till pappa: Maila bildena på när Adrian badar hemma hos er. Haha, orkar inte ringa eller messa :P

försov oss

Datum: 2011-01-20 Tid: 16:22:26

Haha, dagen började ju bra! Jag och Adrian försov oss till spädis. Jag brukar ju inte ställa väckarklockan eftersom Adrian brukar vakna vid 7, men inte idag inte! Han sov hela natten och fram till 8.35. Vi som skulle möta Mariana och Markus 8.40 för att promenera till spädis tillsammans. Så det kan gå! Det var iallafall såå skönt att komma tillbaka till spädis, snacka om att man har saknat det stället! Mycket prat och lek med barnen. Helt underbart!

Och nu har vi precis avslutat vårat möte här hemma. Har ju fått en ny socialsekreterare då min förra är gravid och ledig från och med nu. Det gick jättebra och vi gillar henne redan!

Pratade med bovärden idag med. Vi kommer få målat eller tapetserat om härhemma! Spännande som fanken! Vet dock inte om det gäller bara vardagsrummet eller hela lägenheten, självklart hoppas jag på hela! Får vänta tills målaren hör av sig, hade massa saker att ta upp med bovärden.

Nu ska jag leka med Adrian och lite senare ska han få bada, sen är det handboll ikväll! Sverige - Polen. Sverige tar hem det, tror jag.

awesome day!

Datum: 2011-01-19 Tid: 18:47:59

Idag har varit en riktigt bra dag! Adrian sov hela natten, första gången på riktigt länge!!! Att jag hade problem att somna (somnade klockan 2) är en annan femma. Mammi kom hit strax innan sju på kaffe och då sov Adrian fortfarande. Vi väckte honom vid 8. Åkte till Irma på fika och sen ut till mammi och käkade lunch.

Idag har vi träffat kontaktpersonen med. Över en månad sen vi träffade henne. Och vi fick julklappar: Jag fick ett armband hon har gjort själv, jättefint! Och Adrian fick halkskydd till badkaret, blåa fiskar! Hur snäll är inte hon då? =)

Imorgon är det spädis och sen möte hemma ^^

Adrian ville vara med o skriva:
heya1 H!EY>^>
!aadrIAN skriver lite med

paint

Datum: 2011-01-19 Tid: 18:27:06

Adrian är jäkligt intresserad av datorn och ska jämt vara med o pilla på tangenterna när jag skriver. Så idag ritade vi en snigel i Paint. Visst blev den fin? ;)

Den heter Snajgel.

handboll!

Datum: 2011-01-18 Tid: 20:13:06

Nu är det handboll som gäller! Sverige-Argentina! Har popcorn, choklad, c-vitamin och kaffe som sällskap ^^

Haha, jag har torra fläckar på knäna också efter allt krypande med Adrian. Dags att börja smörja kanske!? AddePadde ligger och sover sött sen 19-tiden. Imorgon kommer mammi på besök och det ser vi fram emot!

Update; 27-22 till Argentina. Helvete!

mariana

Datum: 2011-01-18 Tid: 19:26:27

Gud så glad jag är för att jag har lärt känna den tjejen! Hon är så snäll, hjälpsam, omtänksam, rolig, gullig, intelligent, ja... Jag skulle kunna fortsätta i evigheter! Nu räknar jag henne som en av mina närmsta vänner och känner att vi kan i princip prata om allt. Och hennes son är helt underbar! Jag hoppas både att vi och våra pojkar kommer vara vänner lääänge! ♥

hahaha!

Datum: 2011-01-18 Tid: 14:27:34

Haaahahahaha! Så jäkla roligt!
Snacka om att mamman flippar!


bulldozer

Datum: 2011-01-18 Tid: 13:08:16

Adrian tror att han kan flyga fram som en bulldozer och att allt bara flyttar på sig så han kommer fram. Det får oftast konsekvenser. Undrar jag när han ska komma på att man faktiskt får ta sig runt saker ibland och inte bara mangla sig framåt!? Och mina ben är jätteroliga att klättra över, speciellt när de vilar mot vardagsrumsbordet. Synd bara att det finns något som kallas tyngdkraft. Jag är hans räddare i nöden och tar emot honom, men ibland hinner jag inte med så han får lära sig den hårda vägen. Fast han lär sig inte. Men det kommer väl tids nog! ^^

sovmorgon!

Datum: 2011-01-18 Tid: 11:27:18

La mig vid elva igår och gick upp 4 o 7 för att ge Adrian välling. Sen somnade vi om till 10.30! Jösses! Snacka om att få sova ut! Skönt efter resan igår kan jag lova ^^

Idag hoppas vi på att träffa Mariana och Markus ^^ Men tror Markus är lite krasslig, så då håller vi tummarna att han kryar på sig till torsdag då det är spädis! Mariana kommer hit sen iaf =)

2 år sedan idag

Datum: 2011-01-17 Tid: 22:21:24

Du är så saknad! ♥


hemma!

Datum: 2011-01-17 Tid: 19:59:32

Sitter i min soffa, vid min dator, med fötterna på mitt vardagsrumsbord och tittar på min tv! Skönt att vara hemma igen! Borta bra, men hemma bäst i alla lägen! ;) Resan hem gick bra, Adrian ville ju inte direkt sitta still så vi satt på golvet och lekte. Massa gnäll har det varit men han har varit grymt duktig ändå! Behövde aldrig fälla ihop vagnen heller, smidigt! I Göteborg mötte vi upp Alexander och hans kompis för en snabbfika, nice! ^^ Tappade min ena telefon på tåget med, men som tur var så hittade jag den igen. Och snacka om att det finns snälla och hjälpsamma själar när man reser!

off we go!

Datum: 2011-01-17 Tid: 12:04:48

And off we go to Borås igen då! Hej då Knivsta!

färdigpackat!

Datum: 2011-01-16 Tid: 22:38:11

Packat och klart (med Monikas hjälp är det inte så mycket som behövs skickas), kläder framlagda för imorgon, biljetterna på väskan. Och nu vill jag helt plötsligt inte åka hem. Hur är mitt huvud funtat? Men det blir nog skönt när man kliver innanför dörren ändå. Hoppas hoppas hoppas att inte tåget blir försenat, jag vill se handbollen imorgon mellan Sverige och Sydkorea kl 20.00 på tv4!!! Enligt tabellen landar vi i Borås 19. Nu en sista kopp kaffe och en cigg, sen läggdags! Natti!

namnam!

Datum: 2011-01-16 Tid: 21:03:09

Varje gång jag är häruppe så finns det en sak jag alltid måste göra, annars är inte resan fullbordad. Äta på en speciell kinarestaurang! Det gjorde vi hela familjen idag, och jäklar så gött i kistan det satt! Tack Monika som bjöd! Adrian tyckte det var roligt också. Han tyckte att deras ris var gott, men glassen var mycket, mycket godare! Oj, så han åt (inom rimliga bebisgränser såklart)! När servitören tog bort en tallrik lät det som att Adrian sa "tack" och han svarade förvånat "varsågod". Haha! Jag hörde inte detta men pappa berättade. Lyckad kväll har det varit!

Imorgon är det dags att åka hem. Ska bli skönt att komma hem, men samtidigt vill jag stanna kvar. Har lite möten och så måste vi till spädis på torsdag, jag får abstinens av att inte gå dit! Jag och Adrian har bara två månader kvar där nu, sen blir vi utslängda =( Man får bara gå där tills barnet är ett år.

Shiiit! Bara lite över två månader kvar tills Adrian fyller ett år! Jösses! ♥

besök o presenter

Datum: 2011-01-15 Tid: 23:06:36

Lugn och skön hemmadag idag! Hos pappa alltså. Inte gått ut och inte gjort något särskilt fram tills kvällningen när faster Inger och faster Christina kom på fika. Väldigt trevligt att träffa dom innan man åker hem ^^ De tyckte självklart att Adde hade blivit stor o att han var så söt, och det kan jag ju inte förneka ;) Min lilla gos! Vi fick presenter med ^^ Adde fick en bilbärgare med 2 småbilar och 2 små flygplan (alla hade glada ansikten, jättesöta!) av Cristina. Av Inger fick han en skitsöt badkappa, ett par vinterskor (som vi inte vet om de passar, det är ju svårt att sätta på honom skor, haha!), 2 handdockor i form av en hund och en katt och en haklapp. Jag fick (av Inger) duschcreme, en handduk, ett ljus som doftar vanilj (kommer jag tända varje kväll hemma nu!) och 3 såna där som man tvålar in kroppen med... Kommer inte på vad de heter!? (Ska kolla om jag kan googla fram en bild, för nu blev jag allt lite irriterad ;) )

Såna här!!! Hittade bilden när jag sökte på "duschsvamp".

Imorgon ska jag gå igenom alla saker vi har här, för vi får omöjligt med oss allt ner till Borås när vi åker tåg. Så får skicka lite via posten. Det blir så när man får saker =) Igår fick jag tre söta, vita skålar och tre likadana koppar av farmor, Adde fick ju julklappar av familjen här när vi kom, han har fått lite saker av Monikas bror som hans barn har haft och det vi fick idag. Generös släkt har man!

Annars då? Av någon anledning har jag rökt hälften så mycket som jag brukar. Varför vet jag inte. Kanske ska börja trappa ner för att en vacker dag sluta helt!? Och just nu är pappa, Monika och Mattias på Mc Donalds och jag sitter och väntar på att de kommer hem så jag får en QP Cheese ;) Fast jag börjar bli trött så kanske messar att de får ställa in det i kylen så äter jag det till frulle imorgon!? Ne, fy sjutton vad äckligt, haha! Donkenmat till frulle var tonårsfasoner ;)

Nä, nu svamlar jag (i brist på annan sysselsättning) Vi hörs!

igår o idag

Datum: 2011-01-14 Tid: 21:13:16

Igår morse försökte jag underhålla Adrian, men han ville inte underhållas. Han skrek och gormade och var missnöjd och uttråkad, vilket inte var så bra när Monika hade jobbat natt och behövde sova. Ringde hit och dit för att försöka få socialt umgänge med någon, och till slut bestämdes promenad med kusin Ulrica och hennes son Benjamin. Efter promenaden fikade vi och snacka om att pojkarna skötte sig fint! Därefter blev det en promenad hem hit och lite häng bara. Hanbollsmatch på tv på kvällen, VM ju för sjutton gubbar =)

Idag nästan precis när vi hade vaknat sprang vi ner till Ulrica på frukostdejt. Nattjobbaren behövde sova imorses igen, så denna gången var vi lite förutseende och bestämde detta igår. Blev frukost, lite häng och en promenad innan farfar hämta upp oss alla fyra för ett besök hemma hos honom och farmor. Farmor hade bakat världens godaste sockerkaka, jag ljuger inte! Försökte till och med äta mer i smyg för att hon inte skulle tycka att jag svullade för mycket, vilket jag iofs erkände för henne sen, haha! Men det var en trevlig visit! ^^

Och nu på kvällen har vi varit ner till Monikas syster som fyllde år. Så nu har jag träffat nästan alla i den släkten också på denna resan. Några personer kvar att träffa sen kan vi åka hem nöjda och glada med vårat lilla äventyr =)


Gammelfarmor och barnbarnsbarn ^^


Kusinerna och sysslingarna (både Ullis och jag fick extremt håravfall
efter graviditeterna. Vi har högt hårfäste sen innan, men det här...
Ja, ni ser ju själva)

hemresan bokad

Datum: 2011-01-12 Tid: 19:41:45

Idag har Adrian varit ledsen kille. Ingenting var bra förutom att ta en promenad. Gick förbi pappas jobb och tog en cigg, sen ner o mötte Monika och brorsan på Ica. Blev en lagom promenix och nu på eftermiddagen och kvällen har Adde varit glad ^^ Han är så go min lille fis! Nu har han precis lagt sig.

Hemresan är bokad och klar. På måndag åker vi hem. Skulle gärna stannat längre men har lite hemlängtan samt saker att greja. Har ganska många personer kvar att träffa och några som jag vill träffa igen, så det blir nog fullbokade dagar framöver. Men det passar bra då vi inte träffat någon på ett par dar i rädsla av att bära på magsjukssmitta. Som sagt så kan jag ingenting om det o vet inte hur det funkar. Jag är fortfarande frisk iallafall.

Är grymt nöjd med mobilen jag köpte av min kusin. Känner mig väldigt high-tech med en touch, haha! Jag är en sån som gärna vill ha lite "använda" saker, alltså de ska inte va eller se splitternya ut. Rätt knasigt kanske, men jag slipper ju oron att hålla sakerna i splitternytt skick ;) Smarta jag vetty! Hur funkar ni?

Annars är det inget nytt på tapeten!

hahaha!

Datum: 2011-01-12 Tid: 18:35:12

Adrian och morbror Matte sitter i soffan och leker. Helt plötsligt säger Matte "Åh, jag måste gå och duscha! Jag har slem på mig!". Menas då att Adde har dreglat på honom ^^ Haha!

krypkull

Datum: 2011-01-11 Tid: 17:36:39

Jag och Adrian har lekt krypkull här idag, fy vad kul vi hade! I början kröp jag tills jag kom bakom ett hörn och han jagade mig, sen tittade jag ut o skrämde honom. Adrian garvade som en tok! Men sen blev han bara rädd så vi ändrade leken till att bara krypa runt och jaga varandra ♥ Älskade älskade unge!

starke adolf!

Datum: 2011-01-11 Tid: 10:54:40

Brorsan kände på mina armmuskler och utbrast "men dra åt helvete!". Kände själv och dom var stenhårda! Har jag inte tänkt på och jag känner mig inte särskilt stark, men det blir väl så när man har barn. Sen om man kan använda styrkan är väl en annan femma, haha!

Inatt har Adrian varit lugn i magen, och de andra är på benen. Så magsjukan börjar väl gå över. Får väl se nu då om jag blir sjuk. Fast jag har inte insjuknat i magsjuka på aslänge, så jag tror jag är immun eller nåt ;) Man kan ju alltid hoppas. Men jag vågar inte träffa någon ännu utifall att jag bär på smittan... Någon som kan sånt eller? Jag är helt lost i sånt!

sjukstuga

Datum: 2011-01-10 Tid: 18:38:56

Det är lite sjukstuga här just nu. Vissa i familjen har blivit magsjuka och jag tror Adrian åkt på det lite granna med. Sanslöst vad ungen bajjar! Sen äter han inte som han brukar heller. Hoppas det håller sig så och inte blir värre nu utan bara bättre =) Själv är jag kry än så länge. Idag har Adde inte sovit nån vidare middag heller, så det har varit redigt gnälligt ikväll. Stackars mitt hjärta!

Idag har jag köpt en mobil av min kusin. En Samsung s5230 (tror jag, haha!). Touch iallafall, och det är ju skitkrångligt att lära sig! Men jag ska lära mig mobilen utan och innan, för jag fick den för redigt bra pris! Hur nice som helst ju!

Mina bröders mormor var här och lämnade en julklapp till Adrian i form av en slant. Så snällt! Hoppas hon kommer hit och fikar när alla är friska och krya ^^ Sen har jag fått två kommentarer på engelska (på gamla inlägg sen i våras) om att min blogg är bra. Blir lite förvånad faktiskt. Vilka är de och sitter de med google translate, eller nåt? Skoj iallafall! ^^

Ja, annars händer inte mycket. Vi vågar ju inte träffa något folk eftersom jag inte är säker på att Adrian är magsjuk eller om vi bär på smittan. Vilket vi troligtvis gör... och jag kommer väl bli sjuk snart jag med, med min tur liksom! *Peppar peppar ta i trä* Men som nån skrev till en vän på facebook: Se det som en bantningskur ;) Skulle väl jag behöva kanske! Mohaha!

Nää, bye!

trööööött mamma

Datum: 2011-01-08 Tid: 19:39:08

Idag vaknade Adrian runt 9 på morgonen, vadan detta? Rena sovmorgnarna nu ju! Men han har endast sovit 30 minuters middag på hela dagen. Övertrött och svårlagd bebis vid 19 och helt slutkörd mamma! Så det blir tidigt i säng vill jag lova! Dessutom har Adrian inte varit på kasst humör till och från idag. Men såna dagar måste man ju också få lov att ha.

Men när Cicci och hennes minsta var här på besök så var Adde glad iaf! Snacka om att Lucas är söööt! Först hur blyg som helst men efter en liten tupplur var han både glad, pratglad och lekglad ^^ 2,5 år är grabben och snackar ju hur bra som helst. iaf så man förstår.

full rulle

Datum: 2011-01-07 Tid: 17:52:36

Idag har det varit fullt med besök! Först kom farmor och farfar, de tyckte Adde hade blivit stor! Sen kom Jeanette med familj och de tyckte likadant och jag kan ju verkligen hålla med när jag såg lilla Vincent som inte ens är en månad gammal. Tänk att Adrian har varit så liten! Vågade ju knappt hålla lillfisen för man var rädd att han skulle gå sönder!

Sen gick jag och Adde med Ulrica och Benjamin till en pulkabacke där faster med en del av familjen var. Synd bara att det var så mörkt, så särskilt mycket såg man ju inte... Adrian åkte lite pulka, men en gång svängde jag för tvärt samtidigt som han slängde sig åt sidan så han hamnade i snön! Vi blev inte så långvariga, är nog roligare om man åker när det är ljust ute ^^


kusinträff

Datum: 2011-01-06 Tid: 21:31:50

Kusinträffen ikväll var skittrevlig! Och som min faster kommenterade i förra inlägget så är vi 10 kusiner, glömde räkna med mig själv, haha! Det var 3 respektive med och 2 barn, fullt hus med andra ord! Adde charmade brallorna av de flesta ^^ Han och Benjamin är ungefär lika stora trots att Adrian är 3.5 månad äldre än Benjamin. Stora killar! Det bjöds på spagetti och köttfärssås och kladdkaka med grädde till efterrätt, hur gott som helst! Det gör jag gärna om! ^^

roligt!

Datum: 2011-01-06 Tid: 12:29:48

Det är så himla roligt att vara här i Knivsta och se hur familjen leker med Adrian! Adrian trivs som fisken i vattnet, mycket nytt att leka med och saker att utforska! Pappa köpte en resesäng till Adrian också, jäklarns nice. Slippa vaka över honom när han vaknar på natten. Imorses klev jag och Adrian upp 10.15, tack underbara unge för den sovmorgonen! ♥ Dock har han ju vaknat ett par gånger inatt, som vanligt. Smällar man får ta.

Idag är det kusinträff! Vi är nio kusiner som träffas med respektive och barn (Adrian och Benjamin) ^^ Kommer bli riktigt skoj!

resan gick bra

Datum: 2011-01-05 Tid: 10:05:03

Resan igår gick hur bra som helst! Adrian ville iofs inte sitta still, men det hade jag räknat med såklart. Och så blev vi försenade 1,5 timme. Men vad gör det? Lite småjobbigt på Sthlm Central dock när tåget gick från ett spår som är svårt att hitta till :P

Min lillebror Mattias hämtade oss nere vid tåget sen. Ajjemän, han klarade körkortet!!! =) Pappa åkte och repade med bandet nästan direkt när vi kom, så jag lät Adrian vara vaken mycket längre än vad han brukar vara (pappa hade julklappar till Adrian). Och Adrian var på nåt sätt hur pigg som helst på kvällen. Märkligt!

Vi har sovit på madrass på golvet inatt. Det tyckte ju Adrian var skitroligt så när han vaknade inatt försökte han smita istället för att sova. Jag höll på att få tuppjuck till slut, så trött efter resan som jag var! Fick ligga och hålla fast honom intill mig och vad förbannad han blev eller!? Ojoj, temperament i den ungen (som folk säger kommer från mig, haha!)

Just det! På tåget från Sthlm-Knivsta så blev Adrian ledsen. Mitt emot oss satt två killar och snackade engelska. Det fanns inte så mkt jag kunde göra just då för Adrian, så jag satte på en låt på telefonen (låten nedanför) som alltid får Adrian att tystna. Killarna blev helt paffa över att det funkade! När låten var slut började Adrian gråta igen men när jag satte på låten så blev han tyst. Då började killarna garva! Det gäller att ha sina små knep!


mcgyver!

Datum: 2011-01-04 Tid: 10:02:20

Jag är väl en McGyver eller!? Har ju ingen korg under vagnen (där jag ville lägga en stor väska). Men smart som man är så löste man det ändå genom att spänna fast axelremmen på väskan under vagnen, och sätta två tjocka band under (i stängerna vid hjulen typ) som väskan ligger på. Man tager vad man haver liksom! Fast mina hemmabyggen är inte så stabila, så vi får väl se hur länge det håller!

Min yngsta lillebror, Mattias, ska förhoppningsvis köra upp för körkort idag! Han är nyblivna 18 och blir således den tredje av mina syskon som tar körkort. Bara jag som inte har (som är myndig). Hoppas att han får köra upp nu då och att inte trafiknissarna är sjuka! =)

Nästa gång vi hörs är vi i Knivsta! Hejs!

klara

Datum: 2011-01-04 Tid: 08:31:50

Allt packat och klart. Nu är det bara frukost som ska i magen, sen är vi redo! Enligt sj.se så går tågen i tid, iallafall för tillfället. Hoppas vi slipper förseningar, det är tillräckligt spännande som det är redan nu! Men det ska bli skönt att komma bort lite, ser verkligen fram emot denna resan!

besöksrekord!

Datum: 2011-01-03 Tid: 22:20:06

Oj, besöksrekord idag på över 70 besökare och 16-17 kommentarer... Undrar hur det kommer sig!? Jag har försökt se om jag blivit länkad nånstans eller vart på blogg.se men har inte sett något!? Iofs är det väl bara en engångsbesökare (typ: hej, kolla in min blogg) men om du hittat mig idag o kommer tillbaka, så berätta gärna ;)

Nu är det snart dags för sängen. Spännande dag imorgon, första långa resan med tåg med AddePadde! Hoppas det går relativt bra o smärtfritt ^^

adrian nakenfis

Datum: 2011-01-03 Tid: 16:50:32

Ja, jäklar! Pizza satt fint i magen, har en bit sparad tills ikväll med ^^ Ikväll ska Adrian bada och jag duscha, så ska jag steka pannkakor och fixa med massa annat. Att vara organiserad är inte riktigt min grej kan jag ju tala om. Shit vad jobbigt det är att ens försöka vara det... Menmen, blir nog bra ändå! Mammi och Ile svängde förbi här utanför när mammi hämtade honom på Landvetter. Fick en limpa cig i julklapp av Ile, tack tack tack som fan! =)

Adrian kryper runt på golvet nakenfis, det tycker han är riktigt skoj! Tänkte att han får göra det tills det är dags för hans bad. Han sjunger med i låtarna man spelar från telefonen, haha! Han ropar bara rakt ut i olika tonlägen, men ja. Han sjunger ^^

Det ska bli såå roligt att åka till Knivsta imorgon!! Min kusse Martina har anordnat en kusinträff iomed att jag kommer upp, så jäkla skoj! Hoppas alla kan komma bara =) Nåja, inget mer att skriva nu! Hejs!

tjohoj

Datum: 2011-01-03 Tid: 13:54:19

Nu har jag packat klart det som kan packas klart. Kenth är och hämtar pizza, Adrian sover sin andra middag. Kaffet puttrar för andra gången idag, och mammi kommer hit för andra gången idag. Sen ska jag steka pannkakor att ha som färdkost imorgon, smidigt och bra! Fasen så intressant liv man har va!? Därmed en skitintressant blogg, eller hur!? Fattar ärligt talat inte varför ni läser...

morron

Datum: 2011-01-03 Tid: 08:28:22

Adrian har vaknat på fel sida, och jag har inte vaknat alls. Morgonkaffet har precis puttrat färdigt i bryggaren. Hade det inte vart så hett så hade jag svept en kopp rakt upponer. Men det är nog en dum idé. Annars bjuder dagen på packning och iordningplock. Have a nice day!

trött ikväll

Datum: 2011-01-02 Tid: 21:15:15

Haha! Jag har bara packat Adrians kläder och städat undan julen. Mer orkade jag inte idag. Sen kom ju Mariana på fika så jag har en bra anledning till att inte ha gjort klart. Alltid lika roligt att träffa Mariana, och hon hade med sig en julklapp till Adrian. En Ludde-bok. Minns ni dom? Så snällt!


Blir nog sängen snart. Såå trött!

packa o dona

Datum: 2011-01-02 Tid: 12:28:12

Idag ska jag göra massa nytta. Packa ner julen så den är borta när jag och Adrian kommer hem från Knivsta, börja packa våra väskor för resan, plocka iordning så man kan resa bort med gott samvete. Snacka om att jag ser fram emot att komma iväg! Och det bästa är att det är på obestämd tid. Vi stannar väl tills vi blir utslängda, eller tills det är dags att betala månadens räkningar... Who knows!?

Mariana kommer hit en sväng idag! Hon ville träffa oss innan vi åker, och vi vill alltid träffa henne =) Vet inte om hon tar med sig sin lillkille dock. Annars så händer det inte mkt alls.

sötnöten!

Datum: 2011-01-01 Tid: 16:33:03





gott nytt år!

Datum: 2011-01-01 Tid: 12:54:30

Nyår firades lugnt ute hos mammi. Potatisgratäng, fläskfilé, beasås och alkoholfritt vin förtärde jag. Adrian sov lugnt även fast raketerna smällde. Dock vaknade han runt 3 inatt. Vanligtvis brukar jag ge honom välling för då somnar han snabbt om, men vill sluta med det för han behöver ju inte äta på natten... La honom jämte mig, bar honom i famnen och vaggade, bytte blöja, la honom i sängen, bar honom i famnen och vaggade. Nä, ingenting hjälpte för att få honom att somna om... Så han har väl vant sig vid att äta på natten. Efter två timmar tröttnade jag och gav honom lellen ändå. Förslag på avvänjning? Vatten funkar inte, han blir bara förbannad.


På tisdag åker jag och Adrian upp till pappa. Vi åker tåg och det kommer bli spännande! Som tur är så åker ju Kenth till Stockholm då med, så lite stöd om ryggen har man ju så man slipper kånka på allt på tåget själv osv. Hemresa är inte bokad ännu.

Håhåjaja. Hade ni ett bra nyårsfirande? Nyårslöften?