höstblåsor

Datum: 2011-11-30 Tid: 22:33:05

Adde har höstblåsor i munnen. Stackars lilla killen kan inte äta för han har så ont. Dricker gör han däremot. Så där kom förklaringen till febern... På fredag kan jag dock jobba för då åker Adde till sin mommo, o på lördag har jag tagit en semesterdag. Adde ska egentligen till stödfamiljen, men vi får se om de beslutar sig för att våga ta honom. Finns ju risk att deras dotter smittas. Jag hoppas de tar honom, behöver vara barnledig och ha fritid nu känner jag!

kaniner

Datum: 2011-11-29 Tid: 11:28:07

Jag ska bli faster för en fjärde gång! Kim och Mia pippar som kaniner, ett barn har fötts varje år sen 2009, varför skulle 2012 vara ett undantag? Tur att de producerar otroligt vackra barn! STORT GRATTIS från en faster som börjar känna sig ganska gammal! ;)

Gick bra att jobba igår, men nu har Adde-bus feber. Den kom fort! När jag hämtade honom från dagis imorses var han pigg och glad. På bussen hem blev det lite gnäll och väl hemma så kan man inte prata med honom utan att han blir arg. Stackarn! Dock kommer perioder då han vill kramas och de stunderna tar mamman vara på!

Fick en ärofylld förfrågan idag från skaparen av Borås Loppis! Hon skrev: "Therese Åberg, vill du bli admin? Jag har märkt att du är uppdaterad om vad som gäller på sidan osv och det skulle vara en ära att ha med dig i den kretsen! ;) Speciellt för att du är grym på att argumentera med, i love it!!! (nu vill jag inte ha bråk på sidan, det är inte det, utan att du är bra på att prata dig igenom en konversation) :D ". Haha, självklart svarade jag ja!

uff

Datum: 2011-11-28 Tid: 10:51:28

Cyklingen verkar göra sitt jobb! Lättare att ta på sig tajta brallor nu och magen har nog allt blivit lite mindre. Dock kommer jag inte kunna cykla på två kvällar då jag jobbar kväll och natt. Kommer vara för slut för att cykla då!

Idag har vi APT-möte med jobbet, så är tvungen att lämna Adde på dagis 12.30 :( Gillar det inte för fem öre, han kommer ju vara där tills 8.30 imorgon bitti. Fy! Han klagar nog inte, men det gör jag!

Nu är det dags att ta o sätta lite fart!

dopet

Datum: 2011-11-26 Tid: 21:44:24

Ja, jag tror väl att detta är det roligaste dopet någonsin ^^ Vilton (lite över 1,5 år) ville inte vara i prästens famn när han skulle få vatten på huvudet. Dock tyckte han dopfunten var spännande sen så han tog vatten på huvudet själv, egendöpt liten kille ;) Wilma (4 månader) skötte sig utmärkt, Viggo (2,5) och Vilton och en liten kille vid namn Sandor sprang omkring. Lite kaos, men så roligt! Viggo slet till och med bort träsvärd från inredningen från prällens talar-vad-det-nu-heter, haha! Adde däremot satt still i mommos famn hela dopet, kors i taket!

Dopfikat var innan dopet, och det bjöds på kallskuret, potatissallad och frukter. Såå gott! Fick höra många kommentarer om hur mycket Adde kan äta, och ja. Finns ju inget stopp i den magen. Han satt och åt med mommo, och hon fick hämta flera gånger för han åt och åt och åt! Sen fick jag även höra massa fina saker om Adrian, och ja, han är allt fin min pojke.

Doppresenterna blev hur uppskattade som helst, vilket är superkul! Det är nästan en självklarhet att barnen fick en varsin:


Viggo fick också en, såklart!

Resan tog tre timmar dit och tre timmar hem. Adde skötte sig hur fint som helst! Inte ens fem minuters gråt allt som allt tror jag. Himmelskt! Nu ligger han och småbabblar i sin säng, han sov lite i bilen på vägen hem så lär väl ta ett tag innan han somnar... Men så länge han inte gråter så. Själv har jag tagit mig ett glas rött. Cykling blir det dock ingen ikväll, alldeles för sent för det ^^

dop idag

Datum: 2011-11-26 Tid: 09:16:34


Adde finklädd inför dop!

Nu åker vi till Billingsfors för att bevittna Viltons och Wilmas dop. Presenterna jag har införskaffat är helt underbara! Lägger in bild när jag kommer hem ^^

rekord

Datum: 2011-11-25 Tid: 20:36:06

Cyklade en mil på 25 minuter o 25 sekunder. 1 minut o 5 sekunder snabbare än rekordet :D Första dagen var jag stolt över min tid på 31 minuter. Så det tar sig, men ska nog inte försöka slå rekordet på ett tag för fiifan vad slut jag är nu!

hahaha

Datum: 2011-11-25 Tid: 14:57:14

Huvudsaken är ju att han får i sig gröten ;)




lite skitsnack bara ^^

Datum: 2011-11-24 Tid: 16:54:38

Om kvällarna lever jag mitt liv på Borås Loppis. Facebook är inte roligt längre, kollat inte vad mina kompisar skriver där. Kollar bara på loppisen. Dock har jag satt köpförbud på mig själv nu, nu behöver vi inget mer.

Gänget på Loppoholics är mina polare under kvällstid när Adde har lagt sig. Det är till och med så illa att jag kan tänka "Úndrar om det händer något roligt på Borås loppis eller Loppoholics?" när jag har besök. Det är ju riktigt riktigt illa, faktiskt. Men vi har ju så kul!

Ibland blir det ju någon argumentation på loppisen med men det tycker jag är roligt. Och att få kommentarer som dom här gör ju hela min dag: "Ditt sätt älskar jag, lite som Cox i Scrubs kan jag gissa! :D" och "älskar att läsa era kommentarer... Speciellt du Therese... Underbara människa :). Du verkar va en sån person som får en och le när man känner sig lite butter ;)" Äntligen lite folk som uppskattar min humor ;)

Japp, internetkompisar är inte fy skam alltså! De peppar mig i mitt cyklande med! Har ju cyklat 1 mil varje kväll nu, fyra kvällar i rad. Börjar komma in i rutin! Skönt att ta en dusch direkt efter o känna sig stolt!

Och Adde då? Jodå, han mår bra. Men han blev attackerad av ett vardagsrumsbord härom dagen. Jag, Adde och Emmelie + hennes pojkvän åkte och hälsade på en loppoholic =) Hennes matta var nog i maskopimed bordet så tjoff fick han ett blåmärke mellan ögonbrynen. Snyggt va!?



Han har även fått dille på att byta kläder. Sliter fram en massa kläder ur sin låda och kommer till mig och säger "byta". Gäller också när han vill byta blöja! Min duktiga kille! Vi bakade pepparkakor med vår kontaktperson Lena igår med. Och nu vet ju Adde att det finns pepparkakor i skafferiet och det vill han ju ha heeeela tiden. Finns inget stopp i hans lilla mage! Men det går ganska bra att få honom på andra tankar, oftast.

Jahapp. Det blev ett ganska långt inlägg och jag tror inte jag har så mkt mer att säga. Jo! Adde har lärt sig hur man spelar på hans munspel, så nu går han runt och spelar och dansar samtidigt. Otroligt sött! Musikalisk liten plutt det där ^^

cykla cykla cykla!

Datum: 2011-11-21 Tid: 21:55:30

Idag har vi haft besök av Emmelie och hennes dude som jag lärt känna via Loppoholics! Trevligt folk det, och Emmelie fick en massa som för mig bara är skräp men som för henne kanske kan vara användbart ^^ Adde tycker dom är skitroliga också =)

Cyklade en mil ikväll igen. Denna gången 3,5 minuter snabbare än igår. Grymmers! Men har fått tips att blanda intensiteten så imorgon blir det lugnt men hårt motstånd ^^ Annars har jag inte mycket att komma med idag. Ha det!

hoho

Datum: 2011-11-20 Tid: 20:06:10

Här har det inte varit mycket aktivitet det senaste. Har inte orkat. Hem och barn har gått först och när jag suttit vid datorn har jag kikat in Borås Loppis. Gjorde världens kap idag, motionscykeln nedanför köpte jag för en hundring! En snäll kompis hjälpte mig att hämta hem den ^^



Cyklade en halvtimme ikväll på motstånd 5 av 7. Cyklade en mil nonstop, alltså utan paus. Faktiskt inte illa pinkat för att vara så otränad som jag.

Adde mår bra nu, min lilla prins! Han har börjat skälla på mig! När jag satt på toa häromdagen kom han utanför och hytte med fingret och skällde som tusan. Vad hade jag gjort honom liksom? :) Lillfisen ♥

Mormor min ligger på sjukhus. Stackars mommo! Hon hade ramlat och det var något med benet, men vad visste de inte för röntgenplåtarna var inte klara när mammi ringde mig. Hoppas min söta mormor snart blir bra igen! ♥

jahopp...

Datum: 2011-11-18 Tid: 06:31:57

Magsjuk igen lilla killen... kuul. Dock har han inte spytt mkt, så det är skönt för honom. Men ändå...

gosigt

Datum: 2011-11-17 Tid: 17:38:52


Adde myser med sin stora Ior som han fick idag ♥

Snart ska Adde-bus sova. Och jag ska väl sitta och tjöta skit med folk på Loppoholics! Startade ju den gruppen i tisdags och nu är vi 60 medlemmar ^^ Mycket att prata om!

att hjälpa till

Datum: 2011-11-17 Tid: 13:56:12

Budar på en stor korg med gosedjur på Borås Loppis. Om jag vinner budgivningen så ska jag skänka allt till detta evenemang (från facebook)! Info från sidan:

För 3-e året i rad ordnar vi i Hestra Cafékyrka en julklappsinsamling till de som inte har det lika bra som vi har det, i vårt närområde. Förra året kom det in över 1000 julklappar och människor skänkte 33000 kr som delades ut till behövande innan jul.
Insamlingen går till så här:
Du köper/tar med en julklapp. På Hestra Midgård kan du slå in den, skriva en hälsning och sedan lämna din julklapp i den stora säcken eller direkt til
l Tomten. Julklapparna kommer vi bla. att dela ut till kvinnojourer, kyrkor & föreningar som har öppet på julafton, frälsningsarméns julkasse samt till papperslösa flyktingar.
Vi ser till att barnen får sina julklappar till jul!

money money money ^^

Datum: 2011-11-16 Tid: 22:45:36

Nya skor blev det allt! 2 par till Adde och ett par till mig. Det är alltid välkommet med pengar man inte tänker på att man ska ha, i detta fallet var det dagsersättning från försäkringskassan ^^ Kunde betala tre räkningar också, så slipper man det sen. Funderar på om jag ska hämta ut mina glajjor imorgon också, annars blir det på fredag.

Tog precis ur linserna. Knepigt det där, men denna gången tog det bara några minuter. Får nog in snitsen om jag får öva flera dagar i rad vilket jag inte kunnat ännu. Otur att tappa en och den andra gick sönder... Men nu så!

Mysigaste kvällen hade jag med Adrian ikväll också. Jag satt på golvet med honom liggandes i mitt knä och kollade på tv. Borstade även tänderna där och ikväll blev det inget gråt när han skulle lägga sig. Det har det ju varit varje kväll sen magsjukan...

Nej, nu blir det sängen! Vi får se vad morgondagen har att erbjuda!

hittade en tjuga

Datum: 2011-11-16 Tid: 14:40:18

Igår hittade jag en tjuga i stan. När jag hade plockat upp den så såg jag att det stod "Tack!" på ena sidan och "Det var skönt!" på andra sidan. Undrar jag vem som varit så billig ;)

Kollade mitt konto tidigare och har fått in oväntade pengar. Hur nice som helst! Blir att åka till Knalleland idag eller imorgon och köpa vinterskor. Det har vi inte hunnit med ännu.

Just nu håller jag på och gå bananas på min son! Det är sällan jag blir arg eller irriterad på honom, men nu tar han allt han inte får ha, gnäller som fasiken men vägrar sova middag, klättrar på mig och skriker när jag pratar i telefon och bara är allmänt tjurskallig och dryg. Han får gärna vara tjurig om han nu vill det, men när han går efter mig och skriker när jag uträttar telefonärenden är inte så himla skoj alltså. Och när jag säger till honom blir han ännu argare. My god alltså, han vinner kampen i envishet, lätt!


Söta, underbara unge! Vart har du tagit vägen?

svar på kommentar

Datum: 2011-11-16 Tid: 10:14:07

Postat av: Josse

En liten fråga... Jag har för mig att du du skrev i ett inlägg att du hade köpt en planeringstavla där man kan planera för en vecka i taget och att du la ut bild på den. Kommer dock inte ihåg när och hittar inte inlägget. Undrar vart du köpte den? Skulle verkligen behöva en sån ;)
Tack för en jättebra blogg!


Svar:
Hej Josse! Planeringstavlan köpte jag på PresentKnallen här i Borås, ligger jämte Lulu's bageri =) Den kostar 75:- och är nog tamigtusan en av de bästa inköp jag gjort =) Och tack för berömmet! ♥



Borås Loppis var det ja. Jag älskar ju att tjöta lite skit med medlemmarna som inte har med loppis att göra, så jag skapade en egen grupp som heter Loppoholics. Kommer bli kul att se hur den utvecklas. Skapade den igår runt 13.00 och nu har vi redan 26 medlemmar ^^ Och titta här, hur glad blir man inte ;)


Svarade hennes inlägg med att det var mycket tack vare hennes tips jag skapade gruppen, och då fick jag den här komplimangen. Och ja. Jag brukar inte vara blödig, men kommentaren gjorde min dag!!!

det där jäkla borås loppis ;)

Datum: 2011-11-15 Tid: 10:56:35

Ojojoj! Stressig morgon! Vaknade 8.25 och skulle möta en tjej på stan för att köpa en bok, från Borås Loppis. Bussen gick 8.35. Streeess, men vi hann. Sen till trandared och hämtade lampor åt min svägerska, från Borås Loppis. Sen kom några och köpte mina koppar för oboy, en och hämtade den fula byrån och sen som kom en o visade fejkblommor. Men nu är det ingen mer stress för idag. Adde ska till dagis och jag ska på jobb. Kväll och natt ^^

Det där Borås Loppis kommer orsaka mig hjärtsnörp till slut ;)

vuxenpoäng

Datum: 2011-11-14 Tid: 22:16:36

Nu har jag massa poäng på vuxenkontot! Föräldramötet var lite sådär halvintressant och det bjöds på fika och så fick vi rita självportträtt. Barnen ska få gissa vem som är sin förälder. Tror Adde är lite för liten för den leken, men iofs säger ju han mamma till allt :P

Satt jämte en fröken under fikat och vi pratade lite om hur Adde är på dagis. Han vill hänga med de stora barnen! Går de i en stor backe ska han gå där, tar de stora pinnar ska Adde ha en minst lika stor. Han ramlar ofta men reser sig bara upp och springer vidare ;) Min grabb det där. Fick även höra att de andra barnen är förtjusta i honom, och en dag när de hade sagostund hade Adde fått tag på en leksaksmikrofon som han började sjunga i och dansa till. De andra barnen hade börjat klappa takten. Brås på morfar kanske? Och än en gång fick jag höra att han alltid är så glad ^^

När jag kom hem sprang Adde fram och gav mig en stoooor kram! Han och Emelie hade haft det bra, lekt och busat och myst. Vi busade massor innan Emelie gick och han är så underbar min lilla knodd! När han insåg att han skulle sova blev han ledsen, det är ganska svårt att lägga honom nu efter han blev magsjuk. Tror det är kopplat till det iallafall, hemska minnen av att vakna och spy.

Haha, Måste lägga in bilder från Borås Loppis, bara älskar den gruppen ju!


BORTSKÄNKES!!!!! Ful byrå på hjul, som dock fyller sin funktion. Ställ den nånstans där den inte syns så ;) Finns även badkar under locket (har aldrig testat det så vet inte om det funkar). Och locket sitter löst. Välkommen att hämta! Kan kansKe till o med betala 2 spänn för att bli av med den!


stackars

Datum: 2011-11-14 Tid: 11:03:45

Stackars Adde-Bus! Han bajjade inatt som frätt på hans lilla rumpa. Tycker så synd om honom för han går bredbent nu. Uff uff! Åkte ner till apoteket när det öppnade och köpte Inotyol, bästa salvan nånsin. Känner mig taskig dock när jag ska smörja honom, det gör ju ont! Nu får han gå nakenfis en stund.

Bästa Emelie kommer hit och passar Adde medan jag är på föräldramötet ikväll. Bättre att han får vara hemma, då mötet börjar när han brukar lägga sig. En övertrött Adde är nämligen ingen vacker syn ;)

schysst

Datum: 2011-11-13 Tid: 00:23:21


Kul skämt av sina kompisar...

Rödvinet var faktiskt jäkligt gott, men blir bara nåt glas med goda vänner. Rödvin ger mig skallebank om jag dricker för mkt av det.

oops!

Datum: 2011-11-12 Tid: 21:35:32

Idag ringde telefonen klockan 09.50. Jag och Adde kollade på Emil och hade fortfarande pyjamas på oss. Då är det Sonny, pappan i stödfamiljen, som säger att de är utanför. Jäklar! hade glömt att vi skulle träffas idag. Bara slänga på sig kläderna och springa ut! Vi hade några trevliga timmar hemma hos dom och det känns bara bättre ju mer vi träffar dom. Adde gillar dom verkligen!

Sen ser ni ju i inlägget under att Adde sålde sin matstol idag, då han fått en annan av en kompis till mamma. Och så har vi haft besök av tre kompisar till mig. Delade på en flaska vin och tjötade lite skit. Snart kommer en annan kompis upp en sväng. Trevligt det! Möjligen att en bekant kommer hit med lite rött, men det får vi se. Spelar inte så stor roll då det känns som att det kommer bli en tidig kväll ^^

det är livet!

Datum: 2011-11-12 Tid: 20:35:40

Adde sålde sin matstol idag och satt och njöt av vinsten:


Happy face! ^^

amazing!

Datum: 2011-11-11 Tid: 21:02:23

Var såå vinsugen tidigare och jag säger då det. Borås Loppis fixar allt! Skrev detta inlägg på skämt:


Fick ett mail på facebook från en tjej som skriver att hon kan komma med en vinflaska inom tio minuter. Och så blev det. 90:- för vin och hemkörning. Inte dumt inte! Men det blir bara ett glas ^^

slapparkväll

Datum: 2011-11-11 Tid: 19:22:17

Mycker far och fläng idag! Först hämta tavlor som jag vann budgivningen på Borås Loppis, fyra fina svartvita tavlor på/ med blommor. Jag är helt förälskad i dom! Sen åkte vi hem för att åka ner på stan igen och lämna lite prylar jag har sålt. Emellan där kom mammi och Ile och hjälpte mig få upp lamporna i hallen ^^

Vi fikade på Frälsningsarmens ställe med Emelie också. Det är så bra där för där får ungarna springa fritt! En gammal kvinna blev helt frälst (höhö) i Adde. Sträckte ut armarna mot honom och han sprang rakt i famnen på henne. Det med att han är så social är ju både bra och dåligt.

När vi kom hem så busade och myste vi och nu ligger Adde o sover. Jag tar en redig slapparkväll jag!

konsthandlaren!

Datum: 2011-11-11 Tid: 09:29:10

Titta vilka grymma tavlor jag kommit över =) Konstnären heter Ann-Sofie Johansson, grym är hon!


Det syns inte så bra i bilden men det är notblad däri =)

långledig

Datum: 2011-11-10 Tid: 19:58:07

Wohoo! Nu är jag ledig i fyra dagar!! Skulle jobba på måndag men tog ut en semesterdag, är föräldramöte på Addes dagis då. Hur vuxet är inte det!? Jisses! =)

Jobbat idag, direkt efter hämta lillhjärtat på dagis och sen hem för möte med stödfamiljen och vår soc-kontakt ^^ Nu har vi bestämt lite dagar för "inskolning", ska bli spännande. Adde har redan fallit för pappan i familjen =) Känns bra det här! Hela familjen är så go!

Och tydligen är det inte menat att jag ska ha linser. Fan så arg jag blir! Förra veckan tappade jag ju en, igår hämtade jag ut en ny. Sen på kvällen när jag skulle ta ut en av dom (den "gamla") så går den sönder, i tre delar! Det händer tydligen ibland sa hon som jag pratade med hos min optiker. Men hallå. Lite mer krångel och jag lägger ner linser och blir en glasögonorm på heltid. Vissa människor passar sjukt bra i glasögon, men det gör inte jag.

Yeahyeah. Nu har jag tänt ljus och ska slänga mig under täcket i soffan och glo på tv. Hej!

ploff

Datum: 2011-11-09 Tid: 10:50:08

Tappade ju en lins förra veckan, nu kan jag hämta ut en ny ^^ Det blir lite krångligt när de inte har linser på lager som passar mig, men jag ska ju alltid vara så märkvärdig så det är klart att jag har ett ovanligt synfel ;) Mina glasögon har också kommit, så de ska jag testa, men får vänta till löning med att hämta ut dom.

Adde ligger i andra änden av soffan och kollar på Emil i Lönneberga. Fattar ni mysfaktorn med att höra ljudet från filmer som jag själv kollade på som liten? Astrid Lindgrens skapelser kommer aldrig gå ur tiden. Ibland kan jag till och med sitta och citera filmerna för de har etsat sig fast i minnet :) I vilken film nämner de ordet "ploff" och varför? Rätt svar får en Daim.

Dags att göra sig iordning för att åka ner på stan om en stund. Ska bli skönt att kunna se ordentligt igen!

glad

Datum: 2011-11-08 Tid: 21:23:21

Här om dagen när jag och Adde skulle ta oss hem från stan missade vi våran vanliga buss. Tog "pensionärsbussen" (som även kallas nykteristen, den är aldrig full) istället. Det blev förarbyte på stationen och den nya chauffören hälsade glatt på oss passagerare och kom fram till Adde och småsnackade med honom. Snacka om att ha glädje i sitt jobb, och han gjorde ju även oss andra glada med! Mer sånt i vardagen!


Kollar på Desperate Housewives och efter det blir det till att lägga sig tror jag. Att vårda Adde sent på kvällen igår och att han inte sovit någon middag idag hör inte till vanligheterna. Trött mamma!

pappers-sverige

Datum: 2011-11-08 Tid: 13:50:33

Nu har jag tvättat upp allt som blev nerspytt igår. 2 maskiner blev det, hua! Adde vill inte sova middag idag heller, rädsla för att vakna upp och kaskadkräkas kanske? Det var hemskt att se min lillfis spy så mycket igår. Peppar, peppar så har han inte spytt något idag.

Har donat med pappersarbete som måste skrivas på och skickas iväg och fan och hans moster. Jäkla krångel, jäkla pappers-sverige. Satt och klippte ut bilder på Adrian som syrran skrivit ut åt mig med, Adde hjälpte till med att slänga "spillet". Han är så duktig som vill hjälpa till!

Han har fått nåt tuppjuck att vilja stå på soffkanten och hoppa ner på golvet. Livsfarligt ju, då där han hoppar ifrån är precis vid bordshörnet. Tidigare idag sprang han rakt in i dörrkarmen i köket och fick ett skrapsår på magen, och på något sätt (fråga mig inte hur) så har han en blånagel på stortån. Jag har en galen unge!

kan det vara över nu?

Datum: 2011-11-08 Tid: 10:17:56

Verkar ha varit en lindrig form av magsjuka eller så berodde det på något han ätit. Vi satt uppe till elva igår kväll och till slut somnade han av ren utmattning. Men natten blev spyfri iallafall. Tycker det är så mysigt att vårda min son när han är sjuk. Krypa upp i soffan (som är täckt av handdukar), sätta på en film och bara ligga och mysa. Det gör vi ofta men han är ju gosigare när han är sjuk ;)

Håller på och tvättar upp allt som blev nedspytt igår. Så typiskt att jag bäddade rent i Addes säng, haha! Att bädda en spjälsäng är inte det lättaste. Men det är i såna här lägen jag är glad över att ha egen tvättmaskin!

Nu blir det lite mer mys till "Pippi Långstrump på de sju haven"! Mysfaktorn är hög! Minns att jag själv älskade den här filmen när jag var liten!

stackars hjärtat mitt

Datum: 2011-11-07 Tid: 20:11:14

Min stackars lilla kille har blivit magsjuk. Spydde ner sängen och grät förtvivlat! Man vet ju själv hur jobbigt det är med magsjuka så mitt hjärta värker varje gång han spyr. Nu ligger han på handdukar i soffan och kollar på "Alla vi barn i Bullerbyn". Ska lägga mig jämte honom och kolla ♥

fint!

Datum: 2011-11-07 Tid: 18:23:46

Nu är det finfint här hemma! Jag kommer sova gott inatt. Inte nog med att jag storstädat så har jag även bytt sängkläder i Addes säng och bytt gardiner i hans rum och i vardagsrummet. Mammi och Ile kom hit också, Ile fixade ju upp två hyllor åt mig, en i Addes och en i köket. Lamporna får bli en annan dag! ^^

Känns som om det blir en tidig kväll ikväll ^^ Är behagligt trött nu, men ska skura golven först. Fan vad duktig jag är!

storstädning

Datum: 2011-11-07 Tid: 13:36:52

Dammandet och plockandet övergick till storstädning istället. Kul med energi att göra något av nytta! Så rolig att ändra om här hemma också, massa fint från både Borås Loppis och min favoritbutik Presentknallen. Dammsugning får bli efter Adde har sovit middag och skura golven ikväll ^^


Flitig som en myra!

effektiv

Datum: 2011-11-07 Tid: 11:12:16

Idag har jag hämtat Adde-padde-bus på dagis och hunnit tvätta en maskin handdukar. En maskin kläder är under tvätt nu Gäller att vara effektiv. Springer runt och dammar och plockar och håller på.

Men jag är något grymt trött. Det är inte hälsosamt att vara så trött som jag är. Men när jag jobbat kväll så är jag ju hemma strax innan halv tolv, så ska jag varva ner för att kunna somna vilket oftast tar en timme (!) och så ska jag upp senast 8 för att åka och hämta Adde kl 9. Är bara idag jag är ledig sen jobbar jag tre dagar, så jobbar 6/7 dagar. Och på det ska man sköta barn, sig själv, hem och annat. Men för att skryta lite så tycker jag att jag klarar av det jäkligt bra!




usch

Datum: 2011-11-06 Tid: 11:06:13

Hämtade Adde på dagis. När vi kliver av bussen och är på väg hem kommer det fram en farbror med rollator och ber om en tjuga. Hade ingen, men märker att gubben har "lillprinsen" framme! "Ööööhm, jag kan inte hjälpa dig, hej då!" Fyfaan så äckligt!

När vi kom hem sa jag till Adrian att vi kunde gå och kolla i hans rum där jag har ändrat om lite. Han kollar in i rummet och säger "mmmm" och går därifrån, haha! Det var ju såå intressant det.

Nu är tvätt och diskmaskin igång. Ska väl dra ett varv med snabeldraken också men det får vi se. Trött, tröttare, Therese.

oj då

Datum: 2011-11-05 Tid: 10:13:33

Stackars mina grannar. Innan klockan tio spikade jag upp en liten hylla i Addes rum. Jag tänker inte på att det är helg eftersom jag jobbar. Aja, de som bor ovan mig gick inne med klackskor vid tolv inatt och hon under mig har dålig hörsel.

Ska snart göra pannkakor! Mumsig frulle!

glasögon

Datum: 2011-11-04 Tid: 23:51:19

Tröttare än tröttast just nu. Ska avnjuta ett glas vin och varva ner efter kvällens jobb, sen sova. Imorgon ska jag hämta lillälskling och vi ska mysa heeela dagen. Inte göra ett skvatt som gör dagen stressig.

Var till optikern och beställde glasögon idag också. Det är helt underbart att kunna se ordentligt och jag har egentligen inte reflekterat över hur illa syn jag har! Men nu med linser några dagar så känner jag mig helt handikappad när jag inte ser bra. Det dröjer lite innan linsen kommer hem till optikern för mitt synfel är ovanligt så de har inga inne på lager.

På måndag får jag hjälp med att sätta upp vägghyllor i Addes rum och lampor i hallen. Har inte haft taklampor i hallen sen jag flyttade hit, bara en golvlampa från Ikea som Adde har roat sig med att riva på. Så det blir ju nice! Allting från Borås Loppis, haha! 3 hyllor och två lampor för 140 kronor. Begagnat är bra!

stress

Datum: 2011-11-04 Tid: 13:01:35

Nää. Men fy vilken dag. Stress, stress och tappa lins, möte, hem, sälja lampa, försöka få Adde att sova middag, funka inte. Nu packa Adde's dagisväska, slänga i sig en kopp kaffe sen ner till stan och köpa termometer, till dagis och lämna Adde, till affärn o köpa kvällsmat, sen jobba. Det är först på jobbet jag kommer få ta det lugnt. Haha! Man kan ju tycka att dagen inte borde vara så stressig, men det är den. Hua.

fynd fynd fynd!

Datum: 2011-11-03 Tid: 17:17:24

Woho! Fått tag på en örontermometer för 190:- som i butik går på 600:-! Nu slipper Adde besväret med tempen i rumpen ;) Varit och handlat med mamma , fått fyllt kylen ^^ Och sicken skillnad att kunna se alla skyltar i affären tydligt och slippa kisa! Underbara liv!

Ikväll måste jag kolla på Lyxfällan på tv3 kl. 21.00. Handlar om två bröder på 19 och 21 år, och 19åringen har 200 000 spänn i skulder för att han tagit ny telefon på abonnemang varje månad, men inte betalat. Puckat värre!

Nu ska jag gosa med Adde innan han ska sova. Imorgon är det jobb som gäller. Kväll hela helgen! ^^

cool tjej!

Datum: 2011-11-03 Tid: 13:42:50


Tog körkort medan hon hade förlossningsvärkar! Läs artikeln genom att klicka på bilden. Det är nog bland det coolaste jag någonsin har läst!

lyckorus!

Datum: 2011-11-03 Tid: 11:33:07

Lyckoruuus! Nu har jag bytt min Daffe mot 9 Astrid Lindgren-filmer. Adde sitter som klistrad framför "Emil och griseknoen", hoppas han fastnar för filmerna lika mycket som jag har gjort. Astrid Lindgren ligger mig varmt och hjärtat, är otroligt nöjd med bytet!

Imorses när jag skulle sätta i linserna gick det som smort! Skoj det. Klura ut ett bra sätt att få ut dom på bara. Det är knepigare.

spela gitarr på ögat

Datum: 2011-11-02 Tid: 22:20:39

Huvudvärken gav med sig, och det var riktigt behagligt att kunna se ordentligt! Blir nog bra detta ^^ Måste bara bli lite bättre på att ta ur linserna, ikväll gick det inte så smidigt. Tappade tålamodet och spelade gitarr i ögat med pekfingret. Men ut kom dom och imorgon blir det skoj att försöka sätta i dom igen. Övning ger färdighet! Mitt ex satte i och tog ur dom utan problem, så det kommer jag också kunna. Nån dag.

Adde och jag myste till det riktigt ikväll. Han låg i min famn (så som han gjorde när jag matade honom med nappflaska när han va mindre) i över en halvtimme och kollade på barnprogram. Hur myys? Väldigt mys!

Imorgon ska jag troligen byta min Daffedress mot 10 Astrid Lindgren-filmer =) Det är en jäkla bra deal tycker jag! Borås Loppis, behöver jag säga mer!?


This is a Daffe!

i can see!

Datum: 2011-11-02 Tid: 16:39:24

Jag kan se! Hämtade ut mina linser idag, och var helt fascinerad över alla skyltar jag kunde läsa på avstånd och hur tydligt jag såg! Det var häftigt! Nu är det dock inte riktigt lika häftigt då jag har sååån huvudvärk. Ska nog plocka ur dom snart, och fortsätta vänja ögonen imorgon.

Annars idag har vi träffat Lena. Alltid lika trevligt! Hon var så snäll och hämtade två Ikea-hyllor (Lack) som jag köpt av en tjej på Borås Loppis. De ska va i Addes rum ^^ Har även mött upp en annan tjej och köpt fyra vinglas av henne. Stora och jättefina! Så ikväll blir det att ta sig ett glas vin till Grey's Anatomy.

Nu: Kaffe o mysa med lillfisen! ^^

svammel =)

Datum: 2011-11-01 Tid: 19:19:26

Adde sprang ifrån mig när vi kom till dagis idag, som vanligt. Men jag fångade allt in honom och attackerade honom med pussar! Fröknarna påpekade idag med hur glad han är jämt. Skönt att höra att han sköter sig, vilket bara visar på att han trivs. Min lilla plutt! ♥

Snart får jag hemleverans av tallrikar o sånt. Från? Yes, Borås Loppis på facebook! Har likadana tallrikar redan, men en del är kantstötta, så då är det roligt att kompletera och slänga de söndriga! Allt detta fick jag för 100:- och en liten peng för att få det hemkört. Så niiice!



Fick ett samtal tidigare idag som gjorde mig glad. Den potentiella stödfamiljen kommer bli våran stödfamilj på riktigt! Det innebär att Adde kommer få vara med dom några timmar i veckan till att börja med, och nu i början kommer jag självklart vara med. Vi har småpratat om "inskolning" hemma hos dom och att Adde får vänja sig med att sova middag där. Går det bra så ska han sova över där nån helg då och då, men nu snackar vi om månader tills dess =) Små steg framåt kommer vi ta, allt i Addes takt! Jag är så glad! Familjen var verkligen hur mysig som helst! Frågor?

Sluta rökandet går bra. Eller ja. Jag sticker inte under stol med att jag tar en cigg då och då, men jag köper inga egna. Är man en rökare om man inte röker kontinuerligt? Kontrar isf med att är man alkoholist om man tar ett glas vin då och då? Det är ju ett missbruk båda två :P Äsh, jag svamlar. Jag är trött. Slut som artist. Hejs! =)