gott nytt år på er!

Datum: 2009-12-31 Tid: 17:06:34

Har precis hjälpt mammi lite med maten, det blir potatisgratäng och fläskkotletter och vitlöksbaguetter. Gottgott! Vi firar lugnt härute, bara jag, mammi, Ile och Moa. Och faktiskt så är det ingen som ska dricka någon alkohol ikväll heller, så det blir en 100% nykter nyårsafton =) Självklart har vi lite raketer också som ska smällas vid tolvslaget och så skålar vi med Pommac ^^

Ser fram emot ett nytt år när detta året har varit ganska kasst. Men det har ju såklart hänt en massa bra saker också =) Jag blev ju gravid, lärde känna massa nytt folk, åkte på en rolig semester osv.

Och en annan sak som är bra med det nya året är att jag får träffa Patrik igen ;) Längtar som fasiken!  

urk för att betala räkningar

Datum: 2009-12-29 Tid: 18:54:49

Det var ingen höjdare att jobba idag. Fy, så ont jag har i kroppen nu. Mest är det nedanför naveln, men även ryggen och andra ställen mår kasst. Jag får helt enkelt fixa en till sjukskrivning, för detta håller inte att jobba med denna smärtan. Lite trist, men hellre hälsa före pengar. Främst bebis hälsa.

Är iaf ute hos mammi nu. Precis betalat räkningar. Jag är alltid sent ute med sånt. Skönt är det iaf att jag har lite pengar att röra mig med ändå. Ingen "shoppa loss"-summa, men ändå så man inte behöver leva på vatten och bröd. Men ska jag shoppa loss blir det bebissaker! Yeay, vad jag tycker sånt är roligt! =)

Nu ska jag upp och vara lite social. Min kusin Anne har ju kommit hit nu med =)

barnvakt

Datum: 2009-12-28 Tid: 11:42:23

Har fullt sjå med att underhålla en 3åring och en 5åring. Vi har precis ritat, men de tröttnade dom snabbt på. Och jag var tvungen att ta en paus vid datorn, så nu har Moa lektants-ansvaret =) Energi har dom så det räcker och blir över, och envishet som heter duga. Det har dom verkligen fått av kusin Anne ;) Men hela släkten är väl så, haha!

Idag kommer Kimpah, Mia och Viggo hit =) Ska bli så kul att se lilla skitungen igen! Dom kommer sova hemma hos mig och kombo, för hos mammi finns ingen plats. Och jag ska jobba första passet imorgon efter sjukskrivningen. Det ska nog gå bra =) Har bara en månad kvar innan jag går på havandeledigt ^^

Nepp, nu kommer ungarna ner hit, så får hålla ett öga på dom ^^

magen

Datum: 2009-12-27 Tid: 19:39:51

Här är två bilder på magen som jag lovade innan (v. 25):
  


hahaha!

Datum: 2009-12-27 Tid: 12:48:46

Jag och Sofia kom på en rolig tanke nu. Undrar hur många av våra grannar som tror att jag och Sofia är ett par!? Grannen tvärsöver hade till exempel frågat när vi skulle ha barn. Sofia hade bara skrattat och sagt att "Therese ska ha i april". Nej, grannarna har nog en lite förvrängd syn på vårat samboende.

Då undrar jag ju: Vad fasen tror dom när Patrik är här så mycket? Ett lesbiskt par som ändå vill ha penis? Haha!

hur "vet" man vad man väntar?

Datum: 2009-12-27 Tid: 12:30:34

Bebis börjar sparka uppåt revbenen nu, och vad jag har hört så är det vanligt att pojkar gör så? Eller har jag fel? Jag tror ju fortfarande stenhårt på att jag väntar en pojke, och enligt en av Iles kompisar som firade jul med oss så tror han också det. Han har sju barn och har gissat rätt på varenda en =) Om ni som läser har bröder, eller är kille själv så kan ni väl höra med eran mamma om hur det var att vänta en pojke? Nyfiken ju! ^^

Och så har jag tänkt på en sak. Många säger "huvudsaken är att barnet är friskt". Visst, det är väl något man önskar, men det skulle faktiskt inte vara något problem om min bebis inte är "friskt". Jag kommer älska barnet lika mycket ändå och vara lika glad, trots att det kommer bli svårare. Tror att mina tankar går så efter att jag pluggade till personlig assistent, ens synsätt på saker och ting förändrades väldigt mycket då.

wiiiho!

Datum: 2009-12-27 Tid: 12:23:25

Idag kommer min mormor, moster och min kusins två ungar ^^ Min kusin kommer i övermorgon. Kommer bli så kul o träffa dom igen, har ju inte sett dom sen i somras =) Så får de se min mage med ^^ Den börjar bli stooor! Ska be syrran ta bilder så får ni se också, glömmer ju av det hela tiden!


Nej, lite mer kaffe och göra sig iordning så man är klar tills mammi och Ile kommer och hämtar mig. Tjo!

filmen var bra =)

Datum: 2009-12-27 Tid: 00:26:27

Luftslottet som sprängdes var väldigt bra, dock lite seg i början. Men allt som hände i början var man ju tvungen att få reda på. Ja, riktigt bra film!

Jag ska köpa såna pensionärsbroddar till skorna, till både mig och Sofia. Jag dansar med lyktstolpar och annat för att inte hamna på arslet medan Sofia är lite mer vågad av sig och chansar på att inte ramla, men ser ut som bambi på hal is istället. Vintern är farlig!

Nu ska jag överge datorn och smsa med Patrik istället! Natti!

hemmagjord julstjärna

Datum: 2009-12-26 Tid: 16:32:28

När vi klädde granen dagen innan julafton så hittade vi inte julstjärnan. Jag och Moa gjorde en egen av lite kartong, folie och tejp. För en skapelse på tio minuter tycker jag den blev fin =)


"till" är där för jag tog bilden från systers bdb och hon visade innan och efter

bio ikväll

Datum: 2009-12-26 Tid: 16:00:47

Jag och kombon drar på bio ikväll. Luftslottet som sprängdes ska vi se =) Fattar inte varför en del varnar att filmerna är läskiga? Det tycker jag inte. När det börjar likna Saw-filmerna kan vi snacka "skita-i-brallan-läskigt" eller "hålla-för-ögonen-läskigt".

Nu blir det lite mera kaffe och fundera på vad man ska käka till middag...

Herr Patrik, när kommer du hem?

hemma igen

Datum: 2009-12-26 Tid: 15:53:02

Nu är jag hemma igen efter julfirande hemma hos mammi. Skönt att vara hemma, men åker tillbaka imorgon om släkten kommer från Uppland. Vilket jag hoppas på, men det beror på vädret. Så kära mr vädergubbe, ge oss bra väglag imorgon!

Igår var jag och Moa ensamma medan mammi och Ile åkte på kräftskiva i grannarnas sommarstuga. Jäklar vad skoj vi hade! Brände popcorn, svullade ostbollar, jag skrämde Moa ett flertal gånger och ja. Jäklar, syster och jag vet hur man roar sig! =)

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen tror jag. Småpyssla med lite hushållsarbete här hemma, men ingenting överdrivet seriöst storstädande! :P

vad har de för hemlisar?

Datum: 2009-12-25 Tid: 13:49:47

Min käre kombo Sofia och Patrik har något fuffens för sig. De planerar något bakom min rygg. Jag vill veta vad det är, jag är ju så fruktansvärt nyfiken av mig. Men de tiger som muren båda två. Inte snällt tycker jag att Patrik gjorde mig nyfiken!

Jaja, i vilket fall som helst så saknar jag Patrik mer och mer för varje dag som går. Fan, känns som en evighet han har varit borta. Och så vet han inte när han kommer hem heller. Fy! Hoppas det blir snart iaf!

julen är över

Datum: 2009-12-25 Tid: 13:39:49

Nu är julen över för min del. Det enda som får stanna kvar i mina tankar är julmaten, tröttnar jag inte på! Och fler klappar till mig är ju givetvis välkomna =) Men nä, nu är julen slut.

Ikväll ska mammi och ile iväg till grannens sommarstuga. Ni kan aldrig gissa vad de ska ha där! :P Kräftskiva, i mellandagarna, haha! Så jäkla frän idé. Så jag och Moa blir ensamma här över natten, så vi ska kolla film och käka oss feta på popcorn, ostbågar och choklad =)

Och nu i mellandagarna kanske en del släkt kommer ner och hälsar på. Det hoppas jag! Och hoppas Kimpah med familj kommer ner också, har ju en liten julklapp till Viggo =)

Det var nog det jag hade o skriva. Händer inte mkt här ute på vischan!

en liten juldikt från mig

Datum: 2009-12-24 Tid: 21:32:08

God jul på er alla nära och kära, vänner och bekanta!
Hoppas ni käkat er feta på julmat och fått besök av snälle farbror Santa.
Själv var jag tvungen att vila på maten, gravida Tess länsade julfaten.
Nu är snart julafton över, tur man får vila ett år till nästa jul, det tror jag alla behöver =)

God jul på er allesammans!!!

ute hos mammi

Datum: 2009-12-23 Tid: 20:32:30

Är ute hos mammi och dom nu. Gick upp tidigt för att köpa klart alla julklappar i Knalleland idag, med Sofia. Det var inte så mycket folk som jag trodde faktiskt. Skönt det! ^^

Jag är verkligen jättetrött, så det blir tidigt i säng här för min del. Ska bara vänta på att julskinkan blir klar så man kan ta sig en macka ^^ Det är verkligen ett måste dagen innan julafton! Annars har vi klätt den lilla granen och lagt klapparna under. Men trots det är julkänslan inte så stor som den brukar, får hoppas den är det imorgon när man vaknar!

Vi hörs imorgon, här önskas ingenting i förskott inte! ;)

Ps. Vem tror ni att jag saknar? ;)

hög brakskit!

Datum: 2009-12-22 Tid: 20:57:59

Haha, jag och Sofia är inte blyga för att rapa och släppa brakskitar för varandra! Jag stod i balkongdörren och kände att "nu jäklar kommer en redig en", så jag bad Sofia hålla för öronen. Vände baken utåt dörren och PANG! Haha, blev förvånad, men det var inte jag. Det var någon som smällde en smällare precis när jag släppte mig. Haha, sån jäkla bra tajming!

hahaha!

Datum: 2009-12-22 Tid: 20:03:12

Haha, Patrik skickade en rolig bild till mig! Hemskt, men ändå roligt. Potentiell paus-idé för mig också??


tänk på en kille och fyll i:

Datum: 2009-12-22 Tid: 18:35:19

Är han i din ålder? Ja
Är han lång? Lite längre än mig
Är han mogen? När det behövs ;)
Är han söt? Jaa ^^
Är han oschysst? Nä
Är han snäll? Japp
Kan du säga allt till honom? Väldigt mkt iaf
Är han lätt att dela skratt med? Japp ^^
Är han blyg? Det tycker jag inte
Har han gjort dig ledsen? Ja, men det är löst sen länge
Kan du prata med honom om du är ledsen? Ja, det kan jag =)
Kan ni dela glädje tillsammans? Japp
Har du varit arg på honom? Ja ;)
Har du skrikit på honom? Vet inte? Snäst har jag iaf gjort
Har du kramat honom mer än tio gånger på en dag? Ajjemän ^^
Har du tyckt att han har varit jobbig? Nej ^^
Tycker han att du är snäll? Väldigt snäll ^^
Brukar du tänka på honom? Varje dag!
Brukar du sakna honom? Ja, hela tiden!
Brukar du fälla en tår för honom? Jag har gjort
Tycker du om denna killen mer än en kompis? Ja
Kommer han att lista ut att de är om honom? Haha, ja. Det kommer han! ^^


gnäll

Datum: 2009-12-22 Tid: 17:43:01

Fyfasiken sicken dag det har varit idag. Varit på min väns rättegång, inte så roligt. Speciellt inte när svinet som gjort henne illa sitter och ljuger så jäkligt. Var helt slut när jag kom hem, så sov ungefär tre timmar på soffan. Men fortfarande lika trött som innan och ingen lust eller ork till nånting. Bara sova!

Imorgon ska jag köpa de sista julklapparna. Blir en till mammi och Ile, och en till Moa. Har egentligen inte råd, men som tur är så är det bara jul en gång per år.

Saknar mister P! Lite extra mycket idag faktiskt.

bada badkar =)

Datum: 2009-12-21 Tid: 19:53:06

Nu ska jag hoppa ner i badet med min novelltidning och en flarra julmust. Gött liv! Så får vi hoppas att babyoljan lenar upp huden också, dumma vinter och göra huden så torr. Och ingen Patrik hemma som kan hjälpa mig smörja. Då får man göra det bästa av situationen!

Har varit hemma hos Sarah en sväng. Blev bjuden på mat som hennes lillebror gjort, tacktack! Sen lekte vi fikabjudning med Manda i hennes rum, med hennes nya bord och stolar =) Och Sarahs hund är knaaas. Haha, fyfan sicken vovve!

Nepp, badet ropar! ^^

har ni någon julkänsla än?

Datum: 2009-12-21 Tid: 17:41:23

Hos mig har den inte riktigt infunnit sig ännu. Men den brukar göra det så småningom. Något som hjälper till på traven är när Christer Sjögren och Charlotte Perrelli sjunger "Julen är här" =)

Att lyssna på denna låten väcker minnen från förr, så lite julkänsla börjar smyga sig in ändå =) Nästa år kommer julen att bli ännu roligare, då lilla knodden är med! ^^

 

Annars så har det inte hänt mkt idag. Varit iväg med mammi och köpt tabletter till min halsbränna. På kvällen blir det fasiken inte roligt när det känns som att man ska kräkas. Fy och blä! Sen har vi hämtat Ile på Landvetter, och nu sitter jag här. Ska väl till Sarah på en kopp kaffe sen och därefter blir det till att ta ett bad! Jag har ju faktiskt badkar nu =)

 

Och det dagliga: Jag saknar Patrik!


jag vill

Datum: 2009-12-20 Tid: 20:14:40

- att det ska vara april nu
- att Patrik ska komma hem
- att klockan ska vara 21.00, då blir det film och smörpopcorn
- vinna en massa pengar
- att jul och nyår ska vara över
- ha bra fantasi när det gäller mat
- dricka ett glas vin
- vara piggare än vad jag är

Lite av det jag vill just nu!

aaaw, söta lilla brorson!

Datum: 2009-12-20 Tid: 19:25:53


lite pladder bara

Datum: 2009-12-20 Tid: 17:04:29

Jag och kombon har precis käkat pannkakor, nu sitter vi med varsin kopp kaffe och funderar på vad vi ska hitta på ikväll. Någon bra film kanske man kan kika på!?

Känns lite bättre idag ang pengafrågan, men det suger ändå! Man får börja gå på gatan snart, alltså.

Och Patrik din lilla tuffsnuffs. Saknar dig! ;)

helvetes skit!

Datum: 2009-12-20 Tid: 01:57:56

Jaha, detta ser ju bra ut ekonomiskt för denna månaden. INTE! Lönen ser åt helvete fel ut, och dessutom kommer det dras pengar 2 gånger på en grej jag har på autogiro. Jag hatar sånt här jävla krångel! Det kan inte stämma.

Så på måndag får jag både kolla med chefen och gå till banken och fixa till detta. Annars blir det en krismånad som heter duga! Det måste vara något fel. Annars kan jag lika gärna gå i dvala kommande månad. >_<

home again

Datum: 2009-12-20 Tid: 01:02:37

Nyss hemkommen från Trandared. Kände att jag var tvungen att komma hemifrån lite, det är såå tråkigt att vara själv! Var hos Michelle en sväng där det satt lite folk o drack. De hade alkoholbrist så jag och Fidde stack och hämta lite öl. Så var inte där så mkt ändå.

När man är ensam hemma på kvällen så saknar jag Patrik ännu mera än på dan. Så tyst och ensamt på kvällen. Usha! Längtar tills han kommer hem igen. Till mig ;) Jag vet, jag tjatar. Det får ni stå ut med ^^

Snart ska jag sova. Kolla igenom drömboken jag fick av Emma. Står lite om det jag drömmer om, men finns en del som saknas. Såna sjuka saker som jag drömmer står nog inte i någon bok alls ;)

Tjobbidooo, eller nåt sånt!

tvångstankar?

Datum: 2009-12-19 Tid: 21:06:36

Haha, såg nyss en bilist som verkar ha tvångstankar. Han skulle parkera längst gatan här utanför, så han körde in, backade, körde fram, backade, körde fram och backade. Till slut, efter oräkneliga gånger, så stannade han. Utan att han hoppade ur bilen så låste han dörrarna, låste upp, låste, låste upp och låste. Sen hoppade han ur bilen, låste, låste upp, låste, låste upp och låste.

hello

Datum: 2009-12-19 Tid: 20:38:46

Åkte med ut till mammi igår. Vi myste med film och gottigottgott. Blev strömavbrott fram mot natten, men det varade bara i 20 minuter. Synd, för strömavbrott är mys!

Nu sitter jag dock här själv. Det är tråkigt! Har iallafall tvn som sällskap. Fast hade hellre velat ha sällskap av mister P, men han är ju hemma hos sin familj. Och min käre kombo åkte precis iväg till jobbet.

Idag var jag och mammi upp till Tojjan på sjukhuset, tillsammans med hans sambo och två små söner. Synd att Tojjans MS blivit värre. Ush, jäkla diagnos dedära! >_< Minns när jag var liten och han läste sagor för mig när vi bodde i Rimbo. Att han skulle åka på den jäkla diagnosen var ju helt otänkbart på den tiden. Men Tojjan är stark! Goo Tojjs!

Och grattis till käre farmor som fyller 76 idag! =) Och till lillebror Mattias som fyllde 17 igår! ^^

Näe, har nog inge mer intressant att skriva.

snart besök

Datum: 2009-12-18 Tid: 13:58:04

Jag sov lääänge idag, och det var riktigt skönt! Patrik ringde vid tio men sa att han ringer senare så jag kunde sova lite till =)

Nu sitter jag iallafall i pyjamas med första koppen kaffe och mammi, Moa och Moas faster Tina är på väg hit. Kanske åker med dom ut sen, får se. Har inte lust att vara själv hemma ikväll bara. Trist att vara själv!

ingen fest

Datum: 2009-12-17 Tid: 23:28:39

Blir ingen fest imorgon. Stackars Jojje har blivit magsjuk! =( Men det underlättar ju mitt beslut iallafall :P

Snart är det dags att sova, och imorgon ska jag sova tills jag vaknar av mig själv! Om inte en viss goding ringer och väcker mig =) Sjukt att han bara varit borta i en dag och jag saknar honom så mkt redan ;)

Sofia och Linda sliter med att montera ihop ett sängbord. Rolig underhållning må jag säga! Både den ena och den andra svordomen slinker ur bådas mun, haha! Vågar fan inte säga att sånt där är karlgöra ;)

Godnatt för idag, bloggen!

fest imorgon?

Datum: 2009-12-17 Tid: 17:06:45

Imorgon är jag bjuden på födelsedagsfest hos Jojje. Vill verkligen gå, men frågan är om jag orkar det. Om jag går så ska jag förbi systemet eller Ica och köpa alkoholfria öl. Shit, vad ölsugen jag är! Känns lite mer gemenskapligt att dricka något man förknippar med alkohol också, på något konstigt sätt. Men som sagt, vi får se om jag orkar.

Och om jag går så får jag skynda mig att komma på någon fin present. Annars har jag ju några dagar på mig att komma på något =)

snarkisnorki!

Datum: 2009-12-17 Tid: 16:27:42

Usha! Var tvungen att gå upp klockan 7 idag för att starta dagen. 9 hade jag tid på vårdcentralen, och pisseprovet visade att jag nu tydligen inte har urinvägsinfektion? Har 2 tabletter i 2 dagar tagit bort den tro?

Emma mötte upp mig på vc iaf, så åkte vi ner till Orion och åt frukost. Sen försökte vi få tiden att gå tills jag skulle äta lunch med Rachel. Och efter lunchen hade jag tid på mvc. Allt är bra med bebis, växer som h*n ska. Jag har god lust att åka till Göteborg och ta reda på vad det är för kön, men samtidigt vill jag vänta. Svårt det där.

Justja! Fick en skitbra julklapp av Emma idag. En drömtydarbok! Jag som drömmer så knasigt behöver verkligen en sån bok, så nu ska det tydas drömmar framöver =) Tack Emmalainen!

Saknar Patrik som fasiken gör jag också. Det kommer jag nog skriva varje dag han är borta, men det är smällar ni får ta när ni läser min blogg =) Att man kan börja tycka om en människa så fort som jag börjat tycka om Patrik, det är helt sanslöst. Men vi är inte tillsammans, haha. Vet att en del har varit nyfikna på det ^^

Nu ska jag viiila! Tröttmössa är vad jag är!

haha

Datum: 2009-12-16 Tid: 21:33:16

"Du, lycka är jävligt överskattat. Man får vara nöjd så länge man är glad." Markus i Oskyldigt dömd (Mikael Persbrandt)

Haha, Sofia sitter och kollar på Oskyldigt dömd nu, och så hörde jag detta sägas. Fasiken va klockrent =)

ingen bio idag...

Datum: 2009-12-16 Tid: 17:21:34

Jag och Sofia hade tänkt att gå på "Luftslottet som sprängdes" ikväll, men fan. Ingen av oss orkar. Min konstanta trötthet börjar komma tillbaka och vi kommer hem sent om vi tar idag. Får helt enkelt bli den tidiga föreställningen en annan dag.

Imorgon ska jag dessutom till vårdcentralen kl. 9.00 för att lämna ett till pisseprov. Varför har jag ingen aning om, men eftersom vi misstänker att jag är överkänslig mot antibiotikan jag fick mot urinvägsinfektionen så borde läkaren skriva ut nån ny. Kiligt och lägga pengar på sånt ju!

På tal om pengar så längtar jag till lönen kommer. Har ju en del julklappar kvar att inhandla, så får se vad man kan tänkas hitta på till folk. Nu har jag iiinga pengar alls till att shoppa för, så dan innan julafton får det bli. Hm, skoj?! Ne.

Hepp, får väl bara lägga sig på soffan och slöa och hoppas på att nån ork kommer till att laga någon form av mat.

Och jag saknar Patrik redan!

så himla roligt!

Datum: 2009-12-16 Tid: 14:05:37

Inatt när jag och Patrik låg och pratade så började bebis sparka utav bara tusan! Antingen så ville h*n att vi skulle hålla tyst, eller så ville h*n vara med och prata! =) Det var inte bara en spark då och då, utan kanske 10 st direkt efter varandra. Haha, hoppas det inte visar på dåligt temperament så jag får en tjurskallig bebis!

kommer sakna dig massor!

Datum: 2009-12-16 Tid: 13:44:27

Nu har Patrik åkt hem till sig för att packa. Han åker till Gotland idag hem till sin familj. Tråååkigt för min del, kommer inte få träffa honom förrän nästa år. It sucks! Dessutom vet han inte vilket datum han kommer hem, så jag vet inte vilken dag jag ska gå och längta efter. ;)


Så nu, mina kära vänner, får ni faktiskt ta och sysselsätta mig så tiden går fort!

yesterday

Datum: 2009-12-16 Tid: 12:59:43

En sak jag glömde berätta om igår var att när Heidi kom upp igår hade hon en inflyttningspresent med sig! Snacka om glatt överraskad jag blev =) Ett jättefint blomsterarrangemang. I lite jultema. Tack så jättemycket =)

Annars igår så åkte jag och Patrik ut till mammi. Och Patrik hade en liten present med sig. Mammi har sagt att hon gillar pepparn som finns på Mc Donalds, och det kom Patrik ihåg. Så sist vi var där så plockade han på sig en jääääkla massa peppar, som vi hällde i en kryddburk och skrev "Donkens magiska peppar" på =) Fast det han hade tagit räckte inte till att fylla hela burken, så vi åkte och hämtade mer och så fick jag sitta i bilen och fylla upp resten. Sicket pillergöra! Haha!

När vi kom hem kollade vi på New Moon. Men jag kunde inte koncentrera mig för det började klia över hela kroppen på mig! Ringde sjukvårdsupplysningen som trodde att jag kunde vara överkänslig mot antibiotikan jag fick mot urinvägsinfektionen. Det är ju roligt! Då måste jag alltså betala för en ny antibiotika. Suger. Får se iallafall vad läkaren säger, väntar på att hon ska ringa upp mig.

Nu kom Patrik precis med thai-mat, naminam!

hallojsan

Datum: 2009-12-15 Tid: 15:56:17

Nu har fikabesöket Fidde, Heidi och baby-Emmy varit här. Aaaw, Emmy var så söt! Nu vill jag att min lilla fis ska komma ut, nu på direkten =) Fast kanske bäst att vänta till april ändå så man slipper att halka runt i snön och slå sig halvt fördärvad.

Vi var över till Sarah sen också, föråt mig på pepparkakor! :P Men var hungrig!

Nu kom Patrik, så ska vara lite social. Sofia går runt o tjatar om att hon vill ha bredbandet också. Så får väl göra henne till viljes! Heippa!

fika fika fika

Datum: 2009-12-15 Tid: 11:51:26

Duschat, plockat och satt på kaffe. Nyss kom min kombo hem, och snart kommer det fikabesök. Fidde, Heidi och Emmy kommer upp ^^

Sen senare ska jag kanske till Sarah på fika, och sen kommer Patrik hit. Ska kolla på New Moon ^^ Love it! Fast imorgon åker Patrik till Gotland, och det gillar jag inte. Kommer inte få se honom förrän nästa år! Haha, så lång tid det låter. Men han kommer hem strax efter nyår.

Annars händer inte mkt. Får ta det som det kommer!

dolt nummer

Datum: 2009-12-14 Tid: 21:58:51

Jag gillar inte när folk ringer från dolt nummer!

skvallerbloggs-tips!

Datum: 2009-12-14 Tid: 14:31:29

Är du som jag och vill veta det smaskiga (korkade, idiotiska, skrattretande) i storbloggarnas värld men inte orkar läsa all skit de skriver? Då är det väl bra att jag tipsar om den här skvallerbloggen =)

sjukskriven

Datum: 2009-12-14 Tid: 14:23:48

Blev sjukskriven i två veckor. Viiila! Blir jag "ledig" på jul också som jag egentligen skulle ha jobbat. Sen hade jag tydligen urinvägsinfektion också, men det har inte jag märkt något av. Där ser man, liksom!

Somnade på soffan också när jag kom hem. Sjukt skönt! Nu har jag ätit och min kära kombo har åkt och jobbat, så jag blir själv här fram tills imorgon eftermiddag. Vad ska man hitta på? Fidde skulle eventuellt komma upp på kaffe lite senare, och mot kvällen kommer Sarah och kollar in vårt förråd om hennes soffor får plats där tills februari. Men förutom det så vet jag inte.

Inte lika ledsen idag iallafall. Hjälper och prata med personen i fråga och få förklaringar. Men tycker fortfarande att det är förbannat synd att saker och ting är som de är, när jag vet hur jag vill att det ska vara. Tänk om jag bara kunde bestämma hur allt skulle vara! Då skulle det va hakuna matata, inga bekymmer! =)

Nej, kika runt lite på nätet, sen vila igen. Jag lär mig sakta men säkert ^^

sjukskrivning

Datum: 2009-12-14 Tid: 08:46:01

Nu ska jag till läkaren, orkar inte med min hälsa i dagsläget. Det funkar inte med jobbet, så ska försöka få en sjukskrivning. Får hoppas på det bästa!

ingen rubrik

Datum: 2009-12-13 Tid: 21:36:09

När jag mår dåligt så måste jag alltid sysselsätta mig med något. Det blev att ta hand om alla rena kläder och klura ut vart de skulle ligga, och sen ställa iordning på mitt rum. Snacka om att det är tomt och tråkigt där! Måste införskaffa en byrå eller liknande, sängbord, vägghyllor, blommor och prydnader och självklart babysäng. Nån som vill skänka en slant kanske? Men nu ser det iaf inte så stökigt ut som innan.

Annars virvlar tankarna runt runt runt. Det blir ingen ordning o reda därinne. Funderar på om jag istället skulle ta mig något att äta, och isf får det bli samma som till middagen. Överbliven potatisgratäng sen igår och stekt bacon. Haha, låter som en konstig kombo, men det var faktiskt gott! ^^

dum dum dag!

Datum: 2009-12-13 Tid: 19:28:09

Det här har inte varit en bra dag. Inte någonstans. Kunde jag så skulle jag gömma mig i en vrå i några år. Så jäkla ledsen just nu! Men med lite tid går det väl över får man hoppas. Bara skit att allt skulle bli såhär. =(

mumma!

Datum: 2009-12-12 Tid: 20:01:10

Riktigt mätt efter god fläskfilé med potatisgratäng =) Mumma! Nu väntas det bara slöande och titta på tv ikväll ^^

inredning

Datum: 2009-12-12 Tid: 17:33:09

Åååh! Det börjar bli såå fint här nu! Var och shoppade lite prydnadssaker i Knalleland. Och jag  måste erkänna att jag är ett geni när det gäller inredning. Fan så fint det blev! Till den nya bokhyllan köpte jag en stor lykta, 2 blommor, 3 röda ljus och 3 svarta flätkorgar. Passar in perfekt! Sen köpte jag gardiner till köket och vardagsrummet, en hallmatta och två huvudkuddar till min säng =)

Vill inte erkänna i det ovanstående att Patrik föreslog de flätade korgarna :P

idol, försäkringskassan och middagsprat

Datum: 2009-12-12 Tid: 12:29:47

Det var ju som väntat, att Erik vann idol. Pratade med pappi igår kväll, och han sa att Erik har gått på den skolan där pappi jobbar. Erik har till och med gått och nypt pappa i rumpan i korridorerna, det är det väl inte många som kan skryta med ;) Pappi verkar ha bra kontakt med eleverna på skolan, och sånt är ju kul!

Och vet ni vad!? Jag är berättigad till havandeskapspenning =)=) Vad glad jag blev när jag läste det! Och att Försäkringskassan dessutom har behandlat min ansökan så snabbt, tog knappt tre veckor! Har hört att en sån ansökan kan ta 8-10 veckor. Jag hade tur med fk denna gången ^^

Patrik har marinerat fläskfilé, så det blir kvällens middag tillsammans med potatisgratäng. Mumma! Jag, Patrik och Sofia funderar på vad vi ska hitta på ikväll... Hoppas vi kommer på nåt skoj.

my day

Datum: 2009-12-11 Tid: 16:37:22

Jäklar vad mammi gör god kycklingsallad! Den satt kalasbra i kistan. Vi har även hunnit med att åka till u-hamn och posta paket och sen åkte vi och kikade in gamla stugan. Åh, så man saknar den!

Patrik ville till Lager 157 en sväng också, så han och jag åkte dit. Jag hittade inte ett skit, fast jag kollade inte så noga heller! Är inte i behov av kläder riktigt än iaf =)

Ikväll kommer mammi och Moa hit, vi ska kolla idol-finalen här ^^ Mysigt! Blir jag, Patrik, mammi, Moa och förhoppningsvis Sofia. Om inte hon har andra planer dvs.

ut till mammi på lunch

Datum: 2009-12-11 Tid: 10:32:35

Hyllan är färdig och Sofia har varit hem en sväng. Hon blev förvånad och tyckte det var snyggt =) Kul!

Jag och Patrik ska snart bege oss ut till mammi, käka lite lunch. Hon bjuder på kycklingsallad. Gottit! Annars vet jag inte vad som händer idag, men är ju idol-final ikväll =) Kanske kikar på det. Tror Erik vinner. Stort! Hört något om att han kommer från Knivsta, men jag känner inte igen honom...

Nu ska jag göra mig iordning så man kommer iväg nån gång. Så tråkigt att bara vara. Heippa!

till okänd igen

Datum: 2009-12-11 Tid: 09:17:52

Det är ryggen som gör mest ont när smärtan kommer. Det strålar bara fram på magen, men i jämförelse till ryggen så är det ingenting! Om det händer igen så ska jag påpeka det du skrivit. Verkligen tack, det har lugnat mig lite att iallafall kunna misstänka vad det är. Får proppa i mig alvedon på minsta tecken på liknande värk i framtiden =)

Nu till något annat. Är det någon som vet hur man säger "håll käften!" på spanska? Fan, inatt när vi skulle sova stod två kärringar på andra sidan gatan och snackade spanska och skrattade högt som fan! Riktigt irriterande, klockan var ändå runt 2.

Patrik håller på med den sista hyllan nu, vi vill ha allt klart innan Sofia kommer hem från jobbet. Så lite stressigt är det, för hon kan komma hem nu eller om en kvart. Men bättre att Patrik gör själv, jag känner mig mest i vägen om jag hjälper till. Brudar vetty, ska inte vara händiga! Det är karlgöra.

Hoppas alla som läser får en bra dag, så hörs vi nog senare!

bra att karlar finns!

Datum: 2009-12-10 Tid: 21:20:00

Det är väl allt bra att karlar finns va!? Eller ja, större delen av tiden iallafall. Patrik, den ängeln, skruvar/ slår/ bankar ihop en hylla jag har köpt idag. Ser krångligt ut, så jag håller mig ur vägen! Men jag hör lite bankbank och pangpang, så nånting verkar det bli där ute i hallen iallafall. 2 delar är klara, 3 delar kvar. =) Kommer bli finfint!

Såhär ser hyllan ut:

Det bästa är att man kan pyssla ihop den lite som man vill =) Och min hylla är svart. Sofia kommer nog bli förvånad när hon kommer hem imorgon bitti. Haha, så roligt!


domtidom

Datum: 2009-12-10 Tid: 15:31:40

Nu har jag plockat undan lite här hemma, bara lite småplock. Hjälten Sofia började tvätta åt mig tidigare medan jag var tvungen att uträtta lite ärenden, så ska ner och hämta den snart. Om jag nu hittar dit.

Sen får vi väl se om andra saker löser sig. Det hoppas jag att det gör, för jag vill verkligen detta och det är värt att kämpa för. Går det som jag vill får ni veta snart, går det åt helvete tänker jag inte ens berätta vad det gäller. Vi får helt enkelt vänta och se!

Ikväll ska jag bara slöa. Titta på mammas pojkar, det är väl "final" ikväll? Skitroligt program iallafall =) Hoppas på flera säsonger!


Haha, skulle aldrig vilja ha en svärmor som Naima iaf (mamman längst till höger)

zzzz

Datum: 2009-12-10 Tid: 13:50:01

Blä, jag är så trött!


tack till okänd...

Datum: 2009-12-09 Tid: 12:32:18

för denna kommentar:

"Säg åt dom att kolla njurarna på dig! och även ledaren mellan njuren och urinblåsan, jag hade precis likadant som du och det var hydrofrenos (eller hur det nu stavas) och det gör verkligen vrål ont!!! Dom kollade upp allt möjligt innan jag fick diagnosen (hade inga problem med att kissa eller nåt, vilket man sällan får av det) men som sagt säg åt dom att ta ultraljud på dina njurar och ligg på dom för det måste man fan göra på sjukvården! hoppas att du blir bra."

Det ska jag verkligen göra! Har kontaktat min bm så väntar på att hon ska ringa. Får se om jag ska söka vård hos deras läkare eller hos min vanliga läkare.

Den första läkaren jag var i kontakt med på sjukhuset var också inne på att det kunde vara njurarna och ledaren mellan njuren och urinblåsan, så det är inte omöjligt att det är det som spökar. Läkaren inatt var inne på att det kunde vara njursten, hoppas jag verkligen inte!


Som sagt; tack till okänd för denna kommentar! Det kommer nog underlätta läkarbesöket. Frågan jag nu ställer mig är hur man "botar" detta?

sjukhuset igen

Datum: 2009-12-09 Tid: 10:58:58

Fick åka in till sjukhuset inatt igen. Samma sak som förra gången. Började känna värk i ryggen och sen blev det bara värre och värre. Svettades som en gris och när jag låg på soffan blev soffkudden helt indränkt i svett. Patrik och Sofia ringde efter ambulans, och när ambulanspersonalen kom låg jag och skakade för att jag frös så jäkligt.

När vi kom upp på sjukhuset kom den otrevligaste sjuksköterska/ barnmorska (eller vad hon nu är) jag någonsin träffat, och sa "det här var väl ingenting att åka ambulans in för!". Nähe, men jag vill väl förfan se till att allting är bra med bebis, puckokärring! Fick lämna urinprov och ta tempen även denna gången. Tempen visade på 34,5. Undertemp.

Sen fick vi vänta ett tag på läkaren, men det gick rätt snabbt. Läkaren var hur trevlig som helst, men kunde inte heller klura ut vad det hela berodde på. Hon trodde att det inte är relaterat till graviditeten, utan att det är pga stress. Och med tanke på hur både Patrik och Sofia sagt att jag ska ta det lugnt så kanske det är det.

Ska iaf ringa barnmorskan lite senare och se vad vi kan göra åt det hela. När jag ringde och sjukanmälde mig så sa hon på vikariepoolen att jag borde fixa en sjukskrivning. Vi får se. Känns inte som att vården tar en riktigt på allvar alla gånger.

Nu mår jag iallafall bra igen, dock öm i ryggen och väldigt trött. Och bebis mår bra, fast h*n sover nog nu. Jag har iofs precis klivit upp så...

tjohej!

Datum: 2009-12-08 Tid: 20:10:13

Patriks bil står fortfarande utanför Haléns och fryser. Blev ingen ordning på den idag heller. Märklig sak detdär!

Har faktiskt varit ganska bra på att ta det lugnt idag =) Stolt jag blir över mig själv. Vi (jag, Patrik, Sofia och mammi) har mest spenderat tid vid bilen och varit hemma och myst. Köpte med oss mat från Donken på väg hem, men de jävlarna glömde slänga med mina Nuggets och lite annat. Vi ringde och klagade, så nu väntar vi på kompensation.

Ingen som kan ge mig 12 000? Grannen har en liten söt guldig pudelvalp som ska säljas, underbart söt liten sak! Vill vill vill ha den lille fisen =) Inte för att pudlar är mitt förstahands-val när det gäller hund, men ändå. Söööt var den!

Nu står Patrik och steker pannkakor och Sofia är iväg och handlar. Jag ligger här och slöar. De två säger åt mig hela tiden att jag ska vila och ta det lugnt, istället för att springa runt hela tiden. Men kanske ska duka fram tallrikar o grejjer till pannkakorna, så jag bidragit lite granna iaf =)


julstämning!

Datum: 2009-12-07 Tid: 23:02:27

Nu är det allt lite julstämning här. Jag och Patrik var på julgrans-jakt idag. Jag ville ha en rosa julgran, och vi letade på Rusta, där var de slut. Sen blev det Jysk, Öb, Harald Nyborg, Ekohallen, Claes Olsson, presentknallen och till sist chilli men ingen av dom hade en rosa julgran. Då fick det bli en vit gran med en massa rosa pynt istället =) Riktigt fint blev det ^^

Vi åkte en sväng till Halens sen också. Men det skulle vi inte ha gjort, för bilen startade inte när vi skulle åka där ifrån. Efter en och en halv timma att försöka få igång den och fatta vad som var fel så gav vi upp och ringde Jojje. Snäll som han var kom han och hämtade oss =)

Imorgon är jag helt ledig. Och då jäklar ska jag bara vila upp mig! (Trodde jag på det själv eller?)

gnäll

Datum: 2009-12-07 Tid: 09:16:51

Blir inget IKEA innan nästa lön. Vart fasiken tar pengarna vägen!? Ja, jäklar.

Denna morgon har inte börjat bra. Vaknat under natten på jobbet flera gånger, skrikande skitungar på bussen hem och så åker inte bussen dit jag tyckte den skulle åka. Och så måste jag springa iväg på möte. Fyfan vad trött jag är.

Har ju som sagt jobbat 15.30-08.00 fredag, lördag och söndag. Istället för att lägga mig när jag kommit hem har jag och Sofia sprungit runt och plockat härhemma. Varför finns vila inte i Tiss huvud? Pucko! Tur att Patrik har hjälpt till så mycket som han har gjort iallafall...

Sofia sitter jämte mig här i soffan och säger att jag ska sluta deppa nu. Får ta hennes råd och göra det. Skål! *skålar med kallt kaffe* =)

gojs

Datum: 2009-12-06 Tid: 12:25:37

"Åh, vad det kliar på magen!" säger jag och börjar klia mig på ryggen. Hur smart är jag på en skala? Haha!

Patrik kom och hämtade mig på jobbet imorses, liksom igår morses. Så nice! ^^ Varenda morgon när jag vaknat upp på jobbet har jag tänkt att jag ska åka hem och ta det lugnt. Jo, tjena. Det har inte gått så bra, utan här plockas det och fixas hela tiden! ^^ Mammi och Ile kommer snart hit med gardinstänger, deras julklapp till mig. Tacktack! Det tas tacksamt emot =) Utan gardiner känns det ju inte riktigt som ett hem.

Annars är kommande veckas planer att åka till IKEA och jobba. Vet inte om vi tar IKEA imorgon eller på tisdag, men det ger sig. Ska kolla hemsidan nu tänkte jag på schyssta möbler.

Nu ska jag vila lite innan jag ska sätta upp tavlor i mitt rum ^^

liten update

Datum: 2009-12-05 Tid: 13:50:54

Denna helgen innebär jobbhelg för mig. Kväll och natt fre, lör och sön. Sen APT-möte på måndag morgon. Så blir i princip bara en och en halv dags ledigt för mig sen... Aja, sova kan man göra i graven...

Nu liknar det ett hem här. Var sak har sin plats, men som sagt behövs det mer möbler. För mycket prylar till för liten yta att ställa allt på. Men vi funderar på att dra till IKEA på måndag eller tisdag. Får se hur det blir med det.

Jag börjar ärligt talat tröttna på alla nyfikna människor! Sköt er själva och skit i andra. Eran nyfikenhet är så uppenbar, men jag förstår inte vad det spelar er för roll om jag och Sofia bor tillsammans!?!?

Pallar inte skriva mer nu. För mycket tankar som far runt i skallen på mig.

wiie!

Datum: 2009-12-02 Tid: 23:07:54

Nu börjar vi komma iordning riktigt fint här! Julsaker har vi plockat fram också, nu saknas bara min rosa julgran som jag vill ha =) Lite skräp som ska slängas o lite mer möbler som ska inhandlas, men sånt får vi ta när ekonomin räcker till.

Städat gamla lägenheten idag också. Fyfan va dryyygt! Men nu är det klart och jag behöver inte ha något med den mer att göra. Fast vill se hur det ser ut sen när Nathalie (tjejen som flyttar in) målar om. Spännande!

Nu ska jag ta mig lite sömn. Välbehövligt!

sjukhusbesök och flytt

Datum: 2009-12-02 Tid: 01:37:15

Nu ligger jag i mitt rum i den nya lägenheten! Mycket skönt att ha flyttat klart, även om inte allt har packats upp än. Men det kommer i sinom tid =) Tack till alla som hjälpte till att flytta idag!

Natten mellan måndag och tisdag vaknade jag helt kallsvettig, det bara rann om mig men jag frös som en tok! Efter ett tag började det värka som tusan i övre ryggen på båda sidor om magen. Ringde sjukvårdsupplysningen som rådde mig att ringa till förlossningsavdelningen. När jag pratade med en bm där ville hon ha upp mig dit för kontroll. Skönt att de tog allt på allvar! Patrik skjutsade upp mig, värken försvann sakta men säkert på vägen dit. Men det gjordes lite kontroller ändå, bland annat togs tempen. Första gången visade det på 34,1. Fattar jag inte riktigt. De tog tempen en till gång senare och då låg den på 35,4. Bättre, men ändå undertemp. Det lyssnades även på bebis hjärtljud och gjordes ett till ultraljud, och bebis mår bara bra =) Läkaren trodde det var något med njurarna som hade orsakat värken. Men nu mår jag bra igen =) Var väldigt skönt att se att bebis mådde prima, så inget ont som inte har något gott med sig!

Nu ska jag sova så det blir något gjort imorgon! ^^