happy new year

Datum: 2008-12-31 Tid: 21:34:48

Gott nytt år allihopa! Snart är det dags för mig att dra mig till jobbet, men hoppas ni andra får kul!

toast

Datum: 2008-12-30 Tid: 19:08:29

Nu vankas det toast på rågfiberfralla och en kopp kaffe, antingen till min braiga bok "Glöm att ni har en dotter" eller till något tv-program. Är inte mysa det bästa som finns?

bärsa

Datum: 2008-12-30 Tid: 17:39:07

Var konstigt att komma tillbaka till jobbet efter min relativt långa ledighet. Men det gick bra ändå =)

Nu sitter jag i mina rosa mysbrallor, svarta duntofflor med stjärnor på och en luvtröja. Sexig as hell! Simons pappa är här och dricker lite kaffe, han är trevlig han! Lite svårt att höra vad han säger ibland, han pratar norksvenska ^^

Blir jobb fram tills på fredag, och undra jag om jag inte ska dricka lite bärs till helgen? Känner suget riktigt ordentligt, och det har jag gjort ett par helger i rad nu. Men vet ni vad? Jag tycker om det, det är kul och jag känner mig på något sätt fri. Fri på ett bra sätt =)



nyår o så

Datum: 2008-12-29 Tid: 21:59:28

Jag ser inte fram emot nyår. Jobbar ju, till och med tolvslaget. Sista december börjar jag 07.30 och slutar 15.30. Sen är jag ledig ett par timmar och börjar 23.00 igen och jobbar till 15.30 dagen därpå. Tur att jag får sova lite, men det lär ju inte bli så mycket ändå. Det får gå.

Sitter i ett par rosa mysbrallor som jag fick idag. Rosa är inte min färg, och så är de tajta vilket inte heller är min grej. Men dom är sköna =)  Super att bara gå i hemma!

Vad ska ni göra på nyår?

jäkla mellandagsrea!

Datum: 2008-12-29 Tid: 20:40:44

Jag har tänkt lite på det här med julen och så, och jag har kommit fram till att jag har en slags hatkärlek till hela grejen! Har varit stressigt, långa resor, fläng hit och dit, oro över gåvorna man gett osv osv. Det enda positiva med julen är att man träffar släkten (men man tröttnar på att vara social flera timmar) och maten (som man vräker i sig för mycket av, varenda förbannade jul).

Men det värsta av allt: Mellandags-fucking-rean! Var in på eko-hallen idag för att köpa Moas julklapp som jag inte hunnit köpa än. Fick stå i en jäkligt lång kö, jäkligt länge! Jag blev så irriterad, så när jag betalade med presentkort jag hade förklarade kassörskan utförligt att jag inte kunde få tillbaka mellanskillnaden i pengar, men jag kan få ett tillgodo-kvitto. Jaja, det fick la gå, men hon var sååå seg. Jag tänkte nästan säga att jag inte har tid med detta och att hon kan behålla pengarna själv, som en julklapp, men hon blev klar innan jag hann säga det. Man kan fan inte handla ifred när den här jäkla rean är. Fyfanken på den!

Moa blev glad iallafall över sin sjungande tandborste, fan bara att det inte var en eltandborste som hon önskat sig även om det såg ut som det. Ska köpa en el när batterierna tagit slut i den jag köpte idag. Köpte paradis och aladdin (konstig stavning, men jag googlade upp det) och en smörgåsgrill till Polarn Morsan och Ile. Fast grillen följde med oss hem, för mamma hade inte köpt något till oss, och vi vill också ha en. Så mamma köper en ny imorgon, för vi köpte den på lilla Ica därute hos henne. Blev smidigast så :P

Jaja, jag babblar på som vanligt jag. Hare gött!

hejhopp

Datum: 2008-12-27 Tid: 17:42:51

Förut så gillade jag verkligen inte när folk kallade mig "gumman", "tjejen" osv. Märkte idag att jag själv börjar använda det. Varför då? Jaja.

Just nu är världens snyggaste karl på tv: Pierce Brosnan, de snackar om när de gjorde Mamma Mia-filmen =) Sooo goodlooking! Verkligen härligt att se den filmen med min brukare, tur att jag jobbade då =)


musik?

Datum: 2008-12-26 Tid: 22:05:48

Jag fick ju en söt liten rosa mp3-spelade av Simon i julklapp. Frågan är bara vad jag ska lägga in för musik på den!? Jag vill bara ha sånt jag verkligen gillar, typ Nomy, Relient K, Simple Plan osv. Förslag?

blöööh

Datum: 2008-12-26 Tid: 19:11:27

Det är allt jag har att säga. Blöööh!

bra dag!

Datum: 2008-12-26 Tid: 18:10:24

Det var väldigt trevligt hos Emma och Markus. De bjöd på jättegod mat, och som vanligt äter jag alltid för mycket! Fick lite julklappar också: ett halsband, ett par strumpor (ni vet med såna halkskydd på undersidan), ett doftljus och en marilyn monroe-väska. Riktigt fina klappar må jag säga! Simons bror David har till och med köpt en julklapp till Moa, så gulligt! Ska bli spännande att se vad hon får =)

Efter julklappsutdelningen blev det fika, Emma hade bakat ^^ Mättare blev man, och nu sitter jag i soffan som en uppsvullen apa. Trots bristen på sömn inatt så har det vart en väldans bra dag! =)

andra julfirandet

Datum: 2008-12-26 Tid: 12:32:46

Strax är det dags att åka till Simons syster och sambo för lite julmiddag =) Har jeans och en fin topp till, har satt upp håret lite annorlunda och en neutral sminkning. Riktigt nöjd är jag =) Ska bli trevligt att fira julen en andra gång också! ^^

Har väl inte så mycket mer att skriva, hörs kanske sen!

mina julklappar

Datum: 2008-12-24 Tid: 22:11:48

Jag har alltid så svårt att komma ihåg vad jag fått i julklapp, så jag skriver upp det här =)
- En kopp med Marilyn Monroe på
- En halsduk och ett par vantar
- En mp3-spelare
- Två böcker
- Dusch-set
- Pengar
- Elvis-påse
- Lykta med ljus
- Två smålyktor
- Sängkläder
- After eight

Tror faktiskt att det ska vara det =) Riktigt nöjd! Fick ni något roligt?

god jul!

Datum: 2008-12-24 Tid: 19:35:51

Tänkte bara hälsa er alla en god jul nu innan det är dags för julgröten =) Hoppas eran jul har varit lika bra som min.

Lär ju lägga in en lista sen på allt jag fått, bra grejer! Julklapparna vi gav bort blev också uppskattade =) Lite snö fick vi också, lite puder på marken iallafall, men det räcker. Nu kan den försvinna igen =)

Nu har jag klättrat ut genom fönstret också, gick smort som fasen! Klättrade både ut och in igen, får se om film kommer upp. (Måste bara komma på hur man gör då)





håhåjaja

Datum: 2008-12-23 Tid: 12:29:45

Har inte klättrat ut genom fönstret än :P Får lite sms om det ibland. Men det kommer, antingen idag eller imorgon.

Snart kommer det en bebis hit, Jeanette kommer med hennes lilla dotter Wilma som inte ens är en månad än. =)

hos pappa

Datum: 2008-12-22 Tid: 13:12:46

När vi kom upp till pappa efter fem timmars bilfärd hade vi ungefär en timme på oss att landa. Sen kom det folk! 27 personer var vi här allt som allt som firade min lillebror Mattias. Huvudet hängde inte riktigt med, men kul var det!

Igår var vi in till Uppsala och träffade Simons kompis och hans flickvän, sen mötte jag upp min gamla klasskompis Moa. Det är alltid lika skoj att träffa henne! Har alltid så mkt o prata om =)

Vet inte riktigt vad som händer idag. Simon är inne i Uppsala igen, men jag pallade inte följa med. :P

Tjo!

på väg

Datum: 2008-12-20 Tid: 11:04:06

Snart ska vi åka till Knivsta, lite senare starttid än vi tänkt oss, men snart är vi på väg. Hoppas bara vi hinner dit innan halv sju. Det återstår o se.

Vi hörs!

sedärja

Datum: 2008-12-19 Tid: 18:00:45

Nu har jag valt ut kläder till julafton, jeans och en kortärmad lång polotröja. Såg inte allför dumt ut om jag får säga det! Jeans har inte varit en bra vän till mig de senaste åren, men nu kanske det blir ändring på det =) Min viktnedgång har verkligen stärkt mitt självförtroende, och mer ska det bli!

Pratade med min käre farmor i telefon tidigare, hon fyller hela 75 år idag krutgumman! Vi har samlat ihop pengar till en dator åt henne, hoppas hon blev glad! I skrivande stund är mina släktingar hos farmor och farfar och firar, synd att jag inte kan vara med. Men imorgon ska vi fira lillebror Mattias som fyllde år igår, så får ju träffa hela släkten då. ^^

Naj, dags och plocka fram lite mer kläder och annat bra att ha med sig så man slipper göra allt sånt inatt.

äntligen!!!

Datum: 2008-12-19 Tid: 16:48:41

Nu är denna veckas jobb slut, och jag är ledig i en vecka. Underbart! =) Dagen har gått rätt fort och julmiddagen var trevlig. Vi bjöds på fläskfilé med Janssons frestelse, sicken konstig kombo! Åt det var för sig dock, för märkligt för o blanda tyckte jag. Julklappen vi fick var ett presentkort på en valfri teaterföreställning och Borås Stad's almenacka för 2009. Lite besviken är jag faktiskt, men jag antar att jag får bli lite mer kulturell.

Föreläsningen var hur rolig som helst också. En norrman vid namn Atle som verkligen gav mig en tankeställare. Jag vet inte riktigt vad hans syfte med föreläsningen var, men det jag tog med mig från honom är iallafall följande: Beröm dig själv för de insatser du gör och den person du är, och glöm för tusan inte att berömma andra också! En fin mening till någon kan göra både din och den människans dag =) Det sägs ju att om du ler mot en okänd människa har man gjort tio personer glada (den människan fortsätter le mot andra och en kedjereaktion bildas).

Lite trött jag var när jag slutade jobbet efter julbrödsbak (som jag inte ens hann klart) och julpyntning. Hoppade på bussen och såg framemot att komma hem, men... jag klev på fel buss! Tänkte nästan skrika "hallåå, du åker åt fel håll!" till chaffisen, men som tur var så höll jag truten stängd. De andra resenärerna hade väl fått sig ett gott skratt iallafall. Dumt av mig att inte bjuda på det va!?

Glömt köpa julpapper har jag gjort också. Damn it! Jaja, får la be Simon köpa med sig det när han kommer hem, så får jag slå in det senare ikväll. Ska fika med Peter ikväll och senare till Mustela för att fira honom lite =) Treevligt! ^^

Tjingtjing!

morning

Datum: 2008-12-19 Tid: 07:11:19

Ojoj! Liiite trött jag är eller!? Det tar verkligen på krafterna att jobba kväll fyra dagar i rad, mest eftersom man jobbar själv. Igår var det konsert som gällde: The Refreshments med gäster. Louise Hoffsten och nån karl. Riktigt bra var det iallafall.

Nu har jag ett dagspass att klara av, sedan en veckas ledighet. Så mycket har jag inte varit ledig sen jag började jobba! Men det blir rätt lugnt idag. Ska på julmiddag klockan tio med en föreläsning och julklapp. Sen tillbaka till jobbet där jag fått i uppdrag att baka julbröd. Ska bli riktigt intressant att se hur det går med hennes bak-assistent, aldrig använt sån förr!

Dags att göra sig iordning (men jag vill mycket hellre sova!)

nomy - cocaine

Datum: 2008-12-18 Tid: 00:30:14

Inga ord behövs! Så jäkla bra låt och så rolig video! =)

hemma igen

Datum: 2008-12-17 Tid: 23:44:36

Jag gick aldrig och la mig igen efter senaste inlägget, tyckte inte det var någon vidare idé. Däremot fick jag frukostbesök av en Trandaredsgranne =) Det var trevligt det!

Åkte ner till stan vid ett och träffade Martina och hennes bror, gick runt lite i Knalleland och fick några julklappar köpta. Så nu är det bara en kvar som behövs just nu, och det är Simon's. Jag brukar inte ha så här svårt för presenter till andra, men nu, fyfaaasen! Min fantasi är väl inte direkt på topp just nu. Inte plåmpan heller för den delen.

Nästan nyss hemkommen från jobb. Gick bra idag med, och jääklar vad skönt det är att det bara är två arbetsdagar kvar! Innan jobbet imorgon ska jag träffa Emma en sväng =) Inte träffat henne sen i fredags, så det ska bli nice!

När kommer snön då?

godmorgon!

Datum: 2008-12-17 Tid: 09:10:14

Vet inte riktigt varför jag är vaken denna tiden, kändes bara bra att gå upp nu. Men blir nog att jag lägger mig om ett tag igen för annars kommer jag inte palla med kvällens jobb. Jag förstår inte varför jag är så trött jämt!?

Kommer ni ha ledigt under jul och nyår?

riktigt seg

Datum: 2008-12-16 Tid: 23:56:44

Jobbet gick bra iallafall, gick rätt fort. Men tror jag höll på o dö sista timman. Tänker inte säga vad pga sekretess, men läskigt var det! >_<

Nu ska jag landa lite här hemma innan det är dags att sova.

Nattinatti!

kyckling

Datum: 2008-12-16 Tid: 13:30:48

Varför ska det ta så lång tid att få kycklingfilén genomstekt? Gah, jag är ju hungrig nu ju! Blir iallafall kyckling och paprika. Så gott! Måste samla energi för ikväll med, är ingen bra dag idag tycker jag. Men det blir nog bra det med. Härda ut några dagar, det går nog.

frulle

Datum: 2008-12-16 Tid: 11:12:55

Gick upp 06.20 och åt frukost med Simon innan han åkte till Halmstad, sen gick jag och la mig igen och sov till elva. Jobbar ju kväll ikväll igen och behövde ett par timmar extra sömn då!

Skönt att det bara är fyra dagar kvar iallafall, sen är jag ledig i en vecka ^^ Trodde inte att jag skulle få så lång ledighet utan max fem dagar. Jag vill ha det som Jojje, ledigt julveckan och nyårsveckan, men nä. Jäkla! Nu önskar jag att jag var studerande...

Nä, om man skulle göra något vettigt, som till exempel... ingenting!

trött

Datum: 2008-12-15 Tid: 23:18:46

Varför blir man så trött efter en kvälls arbete? När man är där vill man att tiden ska gå så fort att man knappt märker av vad man gör, och när man inte är där vill man att tiden ska gå så långsamt som möjligt. Ja, usch! Tänk den som ändå slapp arbeta! Julklappstips till mig: Trisslotter! (där vinsten är minst 25tusen i 25 år)

Nej, snart blir det sängen! Nattinatt!

asien

Datum: 2008-12-15 Tid: 13:21:20

I lördags efter jag lämnade Moa till Polarn Morsan så åkte jag upp till Asien och mötte upp två kompisar. Det var riktigt trevligt där, en man som spelade gitarr och det blev allsång. Sånt gillar jag ^^ Sen blev det efterfest vilket var riktigt kul. Råkade somna där också.

Igår åkte vi upp till Hässleholmen till mina kompisars kompis. Han var tystlåten, men rätt trevlig ändå =)

Snart ska jag jobba. Orkar verkligen inte idag! Men får hoppas på att det blir lugnt ändå. Vad händer för er i veckan?

madagaskar 2

Datum: 2008-12-13 Tid: 18:21:50

Haha, Madagaskar 2 var såå bra! Dock inte bättre än ettan, men bra. Tror jag var mer road än Moa, men jag håller med Veronika, massa skämt för vuxna. Men det är väl tur att det är så, så att föräldrarna som går med sina barn får valuta för pengarna också. =)

Har ingen aning om vad som händer resten av kvällen, men det blir nog bra ändå =)

ingen rubrik

Datum: 2008-12-13 Tid: 12:28:23

Det var riktigt nice igår =) Tack Johan och Emma för att vi fick komma! Det var kul o va nykter med, mår bra idag ^^ Och det var så kul att träffa Peter igen! Två veckor sen senast ju... fick en jättefin magnet av honom med Marilyn Monroe som han köpte till mig i USA, I like it!

Idag vankas det bio med lillesyrran, Madagaskar 2, good shit!

fest

Datum: 2008-12-12 Tid: 18:55:10

Ikväll är det fest som gäller, och det blir nyktert för min del =) Haha, Tiss nykter på en fest, det klingar ganska så falskt! Men det ska bli jätteroligt ändå! =)

Vad händer för er i helgen då?

bara så ni vet, liksom

Datum: 2008-12-12 Tid: 16:27:35

Nu är det helg! =)

logiskt?

Datum: 2008-12-10 Tid: 22:16:10

Kom på en sak iallafall, som jag tänkte på inatt när jag var hungrig. Kroppen "äter" ju av våra fettreserver när vi är hungriga men inte äter. Vore det då inte logiskt om kroppen åt fettet på magen först då, med tanke på att det är närmast? Men nej, det är ju förfasen det sista som försvinner. Man blir inte riktigt klok ibland när man ska tänka logiskt, för logiskt är det minsta vissa saker är.

Fytusan! Jag orkar inte börja gå i affärer för att köpa julklappar. Jag tänker beställa alla istället och hoppas på att de kommer i tid. Men jag har ingen aning om vad man ska ge folket? Ge mig förslag! Mitt största bekymmer är Micke och Mattias, 17 och 16 år. Sen till pappa och Monika. Resten är rätt lätta. Så, hjälp mig. Nu!

today

Datum: 2008-12-10 Tid: 21:56:54

Jobbet idag gick fort. Efteråt kom Simon och hämtade mig och vi åkte ut till Polarn Morsan. Vi bakade pepparkakor och gjorde hus av sockerbitar, en tradition! Men detta året blev det lite fel, vi trodde att vi smält strösocker och limmade ihop sockerbitarna med, men det blev ju helt brunt. Trevligt var det iallafall! Får se om det kommer bild på sockerhuset sen, om jag hittar sladden... Kimpah tog iallafall projektet på allvar och gjorde det mesta själv. Imorgon ska vi ut igen, och då jäklar ska jag göra en finfin! Julpyssel är så roligt! =)

Har väl faktiskt inte så mycket mer att skriva om idag. Då jag sätter punkt här.

bruuur

Datum: 2008-12-09 Tid: 22:20:24

Nu är jag och Simon nyss hemkomna från Polarn Morsan. Kimpah och Mia är där nu, väldigt roligt att se dom igen! Kimpah bara gapade när han såg mig, han tyckte att jag har gått ner väldigt mycket sen vi sågs senast (ett halvår sedan). Det var hur roligt som helst att höra, jag märker ju inte sådant så mycket själv, förutom på vågen. (Emma sa det idag också att jag blivit liten :P) Fick se ultraljudsbilder på brors och Mias bebis idag med, dom hade gjort såndär 3d/4d ultraljud. En äkta liten Kimpah är det! Fick en av bilderna som är så jäkla lik Kim, speciellt på munnen och näsan. Ska se om jag kan lägga in bilden här någon gång så ni också får se =) Har en perfekt bild på bror så ni kan se likheten som jag ser det. ^^

Har mest slöat hela dagen. Varit lite smånere eftersom det är femårsdagen efter morfar dog. Men sen träffade jag Emma och det är alltid lika roligt! <3

Nu ska jag äta lite fil med kanel *mums*, ta en dusch och sen sova. Jobb imorgon. Därefter drar vi ut till Polarn Morsan igen.

Nattkram på er!








5 år sedan...

Datum: 2008-12-09 Tid: 13:42:16

Vila i frid, morfar! Fem år sedan du lämnade oss nu.

en till dikt

Datum: 2008-12-08 Tid: 23:41:41

En ensam själ, i den stora världen,
som ensam går på den långa färden.
Så ensam och trött,
vill inte längre vara ensam och utstött.
Så hungrig och svag,
när kommer det en bra dag?
Det enda hon vill är att bara för en dag få känna sig mätt,
men det är inte alltid så lätt.
Ett ensamt barn, på en stor, stor jord,
min sorg kan inte beskrivas i ord.

haha

Datum: 2008-12-08 Tid: 23:34:51

1888, tyske filosofen Friedrich Nietzsche ”Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan.” Vad visste man på den tiden?

från systers bdb

Datum: 2008-12-08 Tid: 20:48:09



Syster min blev jätteledsen när jag fick missfall. Hon grät nästan mer än mig.
Men hon är smart, ungen. =)


fler dikter

Datum: 2008-12-08 Tid: 18:44:08

Hittade liter fler dikter som jag skrivit. (Tänk på att det var några år sedan jag skrev dom, så det finns risk för att de låter lite omogna).

En mamma, som alltid förstår.
En mamma, som läker blödande sår.
En mamma, som är hjälpsam och ball.
En mamma, som inte behöver följa någon mall.
En mamma, som ibland har det svårt.
En mamma, som tacklar allt som är hårt.
En mamma, som vi älskar över allt annat.
En mamma, som alla våra önskningar besannat.
En mamma, som alltid är där.
En mamma, som vi barn håller kär.
En mamma, som bara vi har.
En mamma, som alltid har vår kärlek kvar.
En mamma, och det är du.
Det är dig vi vill hylla nu!

Skrev den till mamma på Mors dag, och den har jag även spelat in med bakgrundsmusik och gav henne på cd =)

***

Tittar upp mot himlen, söker svar.
Sorgsna tankar är allt som finns kvar.
Ingen ork, saknar glöd.
Önskar ibland att jag vore död.
Tjat överallt: Gör si, gör så.
Undrar hur det här ska gå.
Måste alltid vara glad, förbjudet att va sur.
Det känns som om jag är instängd i en osynlig bur.
Undrar vad som blir det sista jag ser,
för snart orkar jag inte mer.


***

Det finns en del i hjärtat, som bara är för dig.
Den kommer alltid finnas, om du har plats för mig.
Jag hoppas att du tar den, och bor där många år.
Och vårdar det försiktigt, och skyddar det från sår.
Så mkt jag vill säga, så lite ord som finns.
Jag har aldrig känt såhär, iaf inte vad jag minns.
Du kom där bara plötsligt, så snäll o go o rar.
Jag hoppas att du nån dag, till mina barn blir far.
Jag kommer alltid finnas, aldrig svika dig.
Jag skulle aldrig klara, om du var arg på mig.
Jag vill dela allt med dig, alla känslor som jag har.
Jag hoppas du inte skräms iväg, utan med glädje stannar kvar.
Det vad jag vill säga, är enkelt men bestämt:
Du har en plats i hjärtat mitt, och har min låga tänt.
Jag älskar dig om natten, jag älskar dig om dan.
Om du inte tror på mig, så skriker jag det över stan.


***

Jag ser snaran runt din hals, tiden rinner ut.
Tårar rullar ner för kinden, snart är det slut.
- Jag vill att du ska stanna, vara här med mig!
Du ser på mig och säger: - Jag kommer alltid älska dig!
Jag ser dig genom tårar, hör hur du viskar ”förlåt”!
Sen tar du sista klivet, och snaran dras åt.
Jag kunde inget göra, jag var inte där.
Men många nätter har jag drömt, att det gick till såhär.

***

Ömhet, kyssar smek.
För dig är det bara en lek.
För mig är det så mycket mer,
då öppnar jag mina ögon och ser.
Jag ser allting som är så underbart,
allt blir så kärleksfullt o rart.
Det sura blir sött,
allt börjar leva igen, allt som var dött.
Du får mig alltid att le, vad kan jag i utbyte ge?
Du tar mig dit jag vill,
bortom himlen o lite till.
Nästa gång du ser på mig sådär,
då ska jag visa dig vad kärlek är.


***

Denna skrev jag när jag var 13 år eller så.

Vi som är tjejer har problem,
vi vill inte ha mens nåmer.
Nu har vi en fråga att ställa:
-Varför ska vi jämt va så jävla snälla?
Vi är bara skit tycker alla killar,
men ändå är dom där med penisen o pillar.
Shit nu är det kört, magen växer,
nu har jag bara ännu fler komplexer.
En unge som bölar, o en morsa som tjatar:
 - Du skulle lyssnat på mig det är ditt fel att jag gnatar.
En morsa som är skit, farsan narkoman.
Man kan ju undra varför man är deras enda barn.
Nu har du hört min oändliga härd,
välkommen till min helvetes värld!

dikt

Datum: 2008-12-08 Tid: 18:24:45

Går igenom min blogg på lunar (som jag skrev i innan jag startade denna bloggen) och hittade denna dikten som jag skrev "på beställning" av en barndomskompis. Skriven 13/11- 06.

Jag vill bara att du ska veta hur mycket jag älskar dig,
och att jag är tacksam för allt som du har gjort för mig.
Jag må ha svikit dig, och sårat dig en del,
jag ber om ursäkt, men vi gör ju alla fel.
Att du öppnar ditt hem, och välkomnar mig med öppen famn,
det är som att jag är ett fartyg som tryggt lägger in i en hamn.
Det betyder mycket för mig, och för det älskar jag dig.

Om kärlek vore en öken, skulle jag ge dig all dess sand,
och jag hoppas vi går genom livet, hand i hand.
Du ger mig en trygghet som jag aldrig förut känt,
och under tiden vi känt varandra är det mycket som har hänt.
En del saker önskar jag att jag kunde radera,
men misstag är till för att lära sig av, och jag kommer säkert att begå flera.
Att du finner i ditt hjärta att förlåta mig, för det älskar jag dig.

Du är en av dom som jag älskar mest i livet,
även om du kanske ibland känner att jag tar dig för givet.
Du är den som alltid förstår,
och du läker alltid mina blödande sår.
Men snart är det dags för mig att stå på egna ben,
jag hoppas du hjälper mig när jag känner mig klen.
Med detta vill jag bara berätta för dig hur underbar du är,
och att jag för dig alltid finns här.
Roliga stunder har vi haft, och fler kommer det bli,
Jag är stolt för att kalla dig och mig för "vi"!

4 år sedan...

Datum: 2008-12-08 Tid: 13:27:59

Idag är det fyra år sedan jag satt och jobbade som telefonförsäljare. Fyra år sedan jag kände sådan kärlek till något så litet, som jag visste att jag skulle älska livet ut. Fyra år sedan jag kände att något inte stod rätt till, fyra år sedan jag sprang till BUM, fyra år sedan jag åkte hem och la mig i soffan och desperat försökte få tag på min mamma! Fyra år sedan mamma kommer hem och kramar om mig och säger att allt kommer bli bra. Fyra år sedan jag kände oron och den oerhörda smärtan. Fyra år sedan jag förlorade något som jag sett framemot så mkt. Fyra år sedan jag fick missfall. Ni ser ju vad det betydde för mig. Jag kommer aldrig glömma dagen för fyra år sedan.

Imorgon kommer det också vara en plågsam dag! Då var det fem år sedan morfar dog! Fem år sedan mamma ringde när jag satt på lektion. Fem år sedan jag slog till telefonen lite skämtsamt i fickan för att inte svara, men råkade svara ändå. Fem år sedan mamma ville prata med min lärare, fem år sedan dom kom och hämtade mig där i skolan. Fem år sen jag hoppade in i bilen och fick reda på att min älskade morfar var död! Fem år sedan jag bröt ihop, men inte orkade visa min sorg. Fem år sedan jag åkte ner på stan och träffade mina kompisar istället. Fem år sedan jag insåg att ingenting varar förevigt.

Har kopierat texten från min blogg på lunar som jag skrev denna dag fast år 2006. Det gör fortfarande ont.


äntligen!

Datum: 2008-12-07 Tid: 23:39:38

Äntligen är jag färdig med helgen! Två dagars ledighet väntar, o dom ska jag utnyttja till max =) När jag säger att jag är ledig måndag och tisdag får jag som svar från många "sicken lyx"! Hallå eller? Hade ju förfan hellre vart ledig helgen! Jaja, vissa folk...

Peter sa att han hade köpt något till mig, något som finns i varje affär i princip men kanske inte skriker USA, men som amerikanarna verkar vara stolta över... Hjälp mig klura ut vad det kan vara!!! Nyfiken som en lax är jag!

Nu ska jag sega innan jag ska sova. Natti natti!

hallo träningvärk?

Datum: 2008-12-07 Tid: 14:48:02

Snart dags att dra till jobbet, bara kvällen kvar nu. Så skönt! Sen är jag ledig två dagar =)

Vart är min jävla träningsvärk? Eftersom jag körde hårdare än någonsin i tisdags så borde jag fått träningsvärk, men icke då. Lite besviken faktiskt, för träningsvärken är mitt bevis på att man kämpat. Nänä, men skit i det då! Undra om jag ska simma både måndag och tisdag när jag är ledig? Eller kanske köra måndag, onsdag och fredag? Då blir de andra två efter jobbet.

Har tagit tag i min GI-metod igen. Inte fullt ut, men lite. Den backar upp detoxen. Fast känner inte av detoxen alls. Däremot har jag inte druckit kaffe på tre dagar! Men känner ingen skillnad där heller. Känns lite som att det mesta är shit the same faktiskt. Men ut genom fönstret ska jag iallafall!

something to blame

Datum: 2008-12-07 Tid: 13:31:40

Att jag är lat är väl ingen hemlighet, men jag vet anledningen till det. Det är namnen som mina föräldrar valde att sätta på mig: Leena Angelica Therese, första bokstaven i varje namn bildar ordet LAT! Tack för den, folks!

Det absolut första kortet som togs på mig var när pappa höll mig, och i bakgrunden var ett berg med svarta soppåsar och på väggen satt en skylt där det stod "sopor" på. Uppmuntrande! Jag anser att det är därför det gått som det gått för mig i livet.

Man måste ju ha något att skylla på ;)

snart dags för jobb

Datum: 2008-12-05 Tid: 14:03:36

Snart är det dags för jobb. Blir en intensiv helg: kväll, natt, kväll, natt, kväll från idag tills på söndag. Hade ju hellre spenderat helgen ledig, men det går ju inte. Får hoppas det går fort iallafall.

abstinens!

Datum: 2008-12-04 Tid: 23:19:03

Hela dagen idag har jag spenderat med att kolla på oth. Har börjat om från början, riktigt skoj! Bra tidsfördriv också nu när Simon är i Halmstad. Funderade på om jag skulle ta med datorn till jobbet imorgon när jag jobbar natt för att kolla lite oth med hörlurar, men kom fram till att om jag somnar fort så går tiden fortare. Ni ser, jag kan vara smart ibland! ^^

Nu saknar jag Peter så jag tror jag spricker! Han har varit borta i fem dagar nu, men det känns som en månad. Att han dessutom inte är säker på att han kommer jobba i Göteborg när han kommer tillbaka, det suger verkligen! Tänk om han hamnar i Värmland? Nej, han får helt enkelt komma hit ändå, så är det bara! Peter-abstinens som heter duga. Fubbigt är det också att han springer runt på New York's gator och har kul, utan mig!

Oh well. Back to oth.

ojdå

Datum: 2008-12-04 Tid: 22:31:14

Blev godissugen idag men hade inget hemma, så jag gjorde som när man var liten. Öppnade alla luckor i min chokladkalender. Attans!

oth

Datum: 2008-12-04 Tid: 00:11:41

Ikväll ska jag kolla på så många avsnitt av One Tree Hill jag orkar, tills jag bokstavligen slocknar. Passa på att sova länge imorgon eftersom träningsvärken kommer komma. Lär ju inte kunna gå! Kändes iallafall superbra att göra av med så mkt energi, jag får väl tacka killen som började tävla med mig. Han var erfaren, jag är ju nybörjare igen, men jag hängde på rätt bra ändå ^^

I Knalleland blev det en julklapp köpt, en söt tomte och en snöbollslykta med en tomte sittandes på, och en julduk. Jag och Emma käkade det första vi gjorde. Strömming, potatismos och lingonsylt! Mumma! Imorgon ska jag göra kycklingfilé inlindat i bacon, enbart! Väck med kolhydrater för en stund! ^^

God natt på er!

maxat

Datum: 2008-12-03 Tid: 11:47:00

Simon väckte mig halv nio så vi kunde äta frukost tillsammans. Han skjutsade ner mig till simhallen innan han begav sig till Halmstad igen. Detta var det skönaste, och jobbigaste, simpasset någonsin. 30 minuter på långsamma banan, som verkligen är låååångsam, och 30 minuter på den snabba banan. Jäklar vilket tempo dom håller där! Fick pressa mig till max vilket kändes jäkligt bra. Välkomnar träningsvärken imorgon! =)

Blir inte att åka till Martina, hon är sjukis. Ganska skönt ändå, kan jag slappa lite hemma innan det är dags att möta Emma-mannen i Knalleland. =)

Jag tror förresten jag skiter i detoxen. Jag ska köra lite granna, men inte helhjärtat. Halvhjärtat är bättre än inget ;)

Min nya voodoll Roxie


detox

Datum: 2008-12-02 Tid: 23:24:57

Efter ett sms av en vän (skriver inte namnet utifall att hon inte vill det) som undrade lite om detox så läste jag om det lite på nätet. Nu har jag bestämt mig för att jag ska också utföra en sådan. (Läs här) Samtidigt ska jag motionera mera. Det som kommer bli svårast att skippa är kaffet! Hur fasen ska jag klara mig utan det? Ändå så vet jag att jag dricker för mycket kaffe om dagarna. Hej huvudvärk! (Egentligen ska man skippa tobaken också, såfan heller!)




ett ord-lista

Datum: 2008-12-02 Tid: 22:51:07

Svara med endast ett ord! (rätt svårt)
Var är din mobiltelefon? Bordet
Var är din (o-)äkta hälft? Brevid
Ditt hår? Orka
Din mamma? Underbar
Din pappa? Rolig
Syskon? Fyra
Bästa du vet? Glädje
Din dröm inatt? Ingen
Din dröm/ditt mål? Välbefinnande
Rummet du är i? Vardagsrummet
Din hobby? Rita
Var vill du vara om 6 år? Hemma
Var var du igår kväll? Hemma
Vad du inte är? Dålig
En sak du önskar dig? Lycka
Var du växte upp? Rimbo
Det sista du gjorde? Skrev
Dina kläder? Bekväma
Din TV? Silvrig
Ditt/dina husdjur? Inget
Dator? Bärbar
Ditt humör? Behaglig
Saknar någon? Peter
Din bil? Ingen
Något du inte har på dig? Mössa
Favoritaffär? Presentknallen
Din sommar? Joooobb!
Älskar någon? Många
Favoritfärg? Brun
När skrattade du senast? Idag
När grät du senast? Lördags

tanke bakom

Datum: 2008-12-02 Tid: 22:36:05

Imorgon kommer bli en bra dag. Jag har många planer, bland annat simma, fika hos Martina och gå med Emma i Knalleland. Vem vet, kanske första julklappen blir köpt? Har inte så mycket att spendera på julklappar i år skulle jag tro, så jag får nog leta efter något med en stor tanke bakom till varje person!

då/nu

Datum: 2008-12-02 Tid: 18:52:59

Som liten
1. Vad hette din första bästa vän? Jenny
2. Vad hette din första kärlek? Tobias
3. Vilken var din favorit rätt? Pannkakor
4. Vilken var din favorit färg? Rosa, lila
5. Vart bodde du? Rimbo och Knivsta
6. Vad tyckte du var det bästa som hänt? När syster föddes
7. Vad tyckte du var det värsta som hänt? Vet inte
8. Ville du bli när du blev stor? Fågelskådare
9. Vilket godis tyckte du bäst om? Choklad och popcorn

Nu
1. Vad heter din bästa vän? Emma, Peter
2. Vad heter/hette din senaste kärlek? Simon
3. Vilken är din favorit rätt? Lax, fullkornspannkakor
4. Vilken är din favorit färg? Svart, rosa, brun
5. Vart bor du? Borås
6. Vad tycker du är det bästa som hänt? Alla jag tycker om
7. Vad tycker du är det värsta som hänt? Folk jag mist
8. Vad vill du bli? Sjuksköterska, kanske?
9. Vilket godis tycker du bäst om? Choklad och popcorn

jul i vårt hus!

Datum: 2008-12-02 Tid: 18:47:54

Fick ett mess idag av Veronika som undrade om jag ville komma och hälsa på. Nyvaken som jag var kände jag inte för det, men efter lite dragande i sängen kom lusten smygandes =) Simon var så snäll och skjutsade ut mig, och det blev en riktigt trevlig visit. Shiva tröttnade dock när jag och Veronika kollade på kort och sa: "Mamma, nu har Tiss vart med dig lääänge, nu är det faktiskt min tur att leka med Tiss!!!" Haha, sötunge! Lekte bland annat "Gissa vilket djur jag är". =)

Simon kom och hämtade mig sen. Vi åkte till Maxi och köpte lite julsaker. Spegelbyrån har bland annat rött, tjockt glitter runt spegelramen, fiint! Snart ska vi sätta upp en ljusslinga på balkongen, hoppas den får sitta där. Eftersom vi bor på bottenplan kan ju nån få för sig att stjäla den. Annat vi köpte var två snöbollsljus och en julhandduk till köket. Börjar likna lite julmys här nu =)

Vilken är din favoritjulsång? Min är helt klar "Julen är här" med Christer Sjögren och Charlotte Nilsson (perelli nu). ^^

ett steg

Datum: 2008-12-01 Tid: 23:08:17

Jag har en lång väg att gå, men första steget är taget. Det var ett stort kliv, men jag tog det. Framtiden verkar finnas så långt bort. Alla svar finns där. Jag längtar dit, för jag gillar inte nu.

3 saker jag gjort bra idag:
- Jobbade proffesionellt trots mina hjärnspöken.
- Sa ifrån till en person som gått för långt.
- Förlät en person som sa förlåt idag, för något som
hände för några år sedan. Väntat...


julpynt

Datum: 2008-12-01 Tid: 20:22:05

Nu har julstjärnan kommit upp i fönstret efter en jäkla massa svordomar från min sida, 2 adventsljusstakar i vardagsrummet och lite tomtar här och var, Simon dricker te med pepparkaksdoft, julkänslan har infunnit sig! Själv avnjuter jag en kopp kaffe och snart ska vi poppa popcorn och slänga på en film. "Run, fatboy, run!" heter den, nån som sett?

Ni var ett par stycken som hann läsa mitt blogginlägg igår innan jag tog bort det, kändes för personligt på nåt sätt. Men jag ska iallafall skaffa något eget som bara är mitt och Simon kommer att hälsa på mig på helgerna. Vi gör inte såhär för att något är dåligt mellan oss, vi gör det för att det kommer bli bättre =) 

Jag saknar Peter något otroligt mycket! Han är ju i New York just nu och kommer hem i helgen. Sa åt honom att jag ville ha något litet som skriker USA när han kommer hem, men inte en liten frihetsgudinna, gillar inte den tanten :P Oh well, ska bli skoj och se vad han hittar på =)

Nä, filmtajm!

Ps. Vad handlar årets julkalender om?

hell

Datum: 2008-12-01 Tid: 19:21:39

Jag har varit till helvetet och tillbaka. Men nu är det bra igen.