jag och adrian

Datum: 2010-11-30 Tid: 12:06:18

Lekt och sjungit med Adrian ♥ Idag är det bara han och jag för hela slanten, förutom mina kaffepauser vid datorn. Inget städ, inga måsten idag. Vi bara är! ♥♥♥

så trött på människor!

Datum: 2010-11-30 Tid: 09:56:22

Just nu är jag så trött på människor! Denna veckan ska jag och Adrian inte göra mer än nödvändigt (möte med kontaktpersonen och spädis). Mitt mående går upp o ner, men bara för jag inte ligger i fosterställning och gråter i ett hörn så tror folk att allt är bra!? Det är inte bra!

Och där kom negativiteten igen...

min duktiga son!

Datum: 2010-11-30 Tid: 09:22:16

Adrian ställde sig upp mot bordet helt själv idag! Han har varit på väg att ställa sig mot möbler länge och lyckats halvt om halvt (han står, men inte upprätt), men idag var det inget snack om saken. Dessutom börjar han ställa sig på fötterna när han har händerna i golvet. Jag har fullt upp med att hålla koll på honom nu när han kryper, så att börja gå får han gärna vänta lite med ;)

dagens positiva lista

Datum: 2010-11-29 Tid: 21:00:20

Känner att jag är förbannat negativ just nu, så ska börja skriva "dagens positiva lista" varje avslutad dag. Här kommer mina ljusglimtar från idag:

- Mötet med psykologen var givande.

- När jag sa "jag börjar känna mig som en stammis här" till kassören i kassan på apoteket fick jag 10 kronor rabatt på det jag köpte.

- Mammi hade lagat mat när jag kom hem (hon passade Adrian medan jag var hos psykologen). Dessutom skjutsade hon ner oss till bvc när vi fick den nya tiden.

- Jag har pratat med Rachel i telefon idag.

- Adrian är underbaraste ungen i världen! Och att sköterskan på bvc berömmer honom så mkt värmer mitt mamma-hjärta!

- En person litar så pass mycket på mig så h*n anförtror en stor hemlighet till mig!

- Robin kom och hjälpte mig återställa kanalerna på tvn till sin rätta plats (som av någon anledning hamnat huller om buller igen! Inte pga av Adrian denna gången!)

Ganska många positiva saker ändå för en dag som mest känts som en tunna med skit!

trassel

Datum: 2010-11-29 Tid: 19:48:03

Det måste ske stora förändringar med mig själv nu. Jag ska sluta vara en ja-sägare när folk ber om hjälp. Jag måste lära mig säga nej. Istället för att säga "självklart" måste jag tänka efter, värdera situationen och fundera på hur det påverkar mig och Adrian. Men då är jag helt plötsligt självisk istället. Knivig situation.

Men jag är ganska trasslig, mer än jag själv visste om. Det framkommer nya saker efter varje möte med psykologen. Men hon är bra, min psykolog. Hon kommer knyta upp det garntrassel som heter Therese.

(Och människor tycker att jag är alldeles för självutlämnande i bloggen. Jag vet att jag är det.)

hmpf!

Datum: 2010-11-29 Tid: 17:46:37

Nu har jag suttit och skrivit om detta inlägg tusen gånger för att få fram exakt vad jag menar, men det går inget vidare. Men kort och gott: Jag skulle aldrig få för mig att ändra saker hos någon annan, och den respekten förväntar jag mig tillbaka! Är det så svårt?!

hörselkontroll

Datum: 2010-11-29 Tid: 14:03:26

Nu har Adrian varit på hörselkontroll. Gick mycket bra! Dessutom fick han mycket beröm för att han var så glad och social ^^ Stolt mamma! Han följer sin egen kurva: väger 10, 3 kg och är 74,9 cm lång. Mommo var så snäll o körde ner oss då vi missade tiden klocken 10, jag hade fått för mig att vi skulle dit 14. Så kan det gå!

Annars händer inte mkt. Vi ska bara vara resten av dagen, lugna ner oss efter den fartfyllda helgen!

måste knipa!

Datum: 2010-11-29 Tid: 12:52:14

Aaw, berätta inte hemligheter för mig! Jag lider av att behöva vara tyst! Jag ska vara tyst, men det kommer äta upp mig inifrån ;) Ändå är jag stolt över att "du" känner förtroende för mig så pass mycket ♥

helgen över

Datum: 2010-11-29 Tid: 08:54:08

Okej, det var skitjobbigt att vara barnvakt till tre barn en hel helg! Visst var de mysiga, men en helg var alldeles för länge. Både jag och mammi är helt slut. Däremot skulle jag inte ha något emot att passa dom igen, för en kväll. Inte längre än så ;) Fast vi har gjort en god gärning, barnens mamma hade inte varit barnledig på sex år! Hon och karln hennes (min gamla kompis Kim) hade haft en go helg i Stockholm =)

barnvakt

Datum: 2010-11-26 Tid: 22:04:09

Trodde garanterat att det skulle vara skitjobbigt med 4 barn här i huset, men det är bara kul! Alla ungar är så goa!!! En kille på 12 år, en tös på 6 år och en tös på 18 månader. Nattade lillflickan med välling och så fick man ligga jämte tills hon somnade. Tid tog det men ack så mys! Synd bara att min lillfis blev så trött så han somnade innan jag kom upp. Men jag har allt pussat honom godnatt även om han sov! ♥ Imorgon = adrianmys! Saknar min lille köttbulle nu!

fredag

Datum: 2010-11-26 Tid: 12:26:44

Mötet avklarat, gick helt okej. Har packat för en helg ute hos mammi nu. Slappa lite, sen ge Adrian mat. Var förbi Ica City och köpte jäst och baksmör också, eftersom det kommer tre barn till hem till mammi. Tänkte att vi kan försöka baka någonting, det brukar ju barn tycka är roligt =)

lugn kväll ^^

Datum: 2010-11-25 Tid: 20:21:50

Lugn och skön kväll, trots att Adde varit lite gnälligare än vanligt. Sånt får man ta. Och jag har sagt det förr, men jag säger det igen: Vad den ungen kan äta! Nu ikväll har han käkat en halv vuxenportion havregrynsgröt blandat med en halv banan, han fick lite ris av P när han åt och sen lite fralla. Tror inte jag har gett honom något som han inte tyckt om faktiskt!

Imorgon har vi ett möte, sen ska vi ut till mammi över helgen. Tänkte vila upp oss men sen meddelar mammi att hon ska vara barnvakt till tre barn. Jösses! Men jag brukar ju gilla de flesta barn så det är nog lugnt ;)

Nu blir det sängen. Prata lite i telefon, läsa o sen sova ^^ Natti!

spädis + julklappar

Datum: 2010-11-25 Tid: 13:27:47

Nu har vi varit på spädis. Behöver jag säga att det var lika trevligt som vanligt? Synd att man snart slutar där... När Adrian är ett år så får vi inte gå kvar mer. Tråkigt ju! Man borde få gå där tills mamman börjar jobba igen tycker jag ^^

Efter späd har vi handlat lite nödvändigt och varit på apoteket en sväng. När vi kom hem låg mammis och pappas + deras respektives julklappar innanför dörren =) Jag har tjuvkikat och jag är nöjd! Nu är det inte långt kvar till  jul hörrni! =)

Resten av dagen blir relativt lugn. Skönt!

gomorrn!

Datum: 2010-11-25 Tid: 07:55:23

Inatt sov Adrian hela natten, men han vaknade halv sex. Ny blöja o välling så fick han somna om till sju. Nu är vi färdiga för att dra till spädis men det är 40 minuter kvar tills bussen går. Ska nog ge honom gröt för att fördriva lite tid... Det blir nog bra de! ^^

rolig historia!

Datum: 2010-11-24 Tid: 20:12:14

När kroppen gjordes för första gången ville alla kroppsdelar vara chef.
Hjärnan sa: "Jag borde vara chef. Jag kontrollerar ju kroppens alla funktioner!"
Fötterna svarade: " Vi ska bestämma! Vi bär ju omkring på hela kroppen — även hjärnan — dit den ska."
Händerna sa: "Vi borde få bestämma eftersom vi gör allt arbete och tjänar alla pengar."
Och så fortsatte det — hjärtat, lungorna, ögonen — ända till rövhålet sa:
"Jag ska vara chef!"
Alla vred sig av skratt — ett rövhål som chef! Rövhålet blev surt och började strejka, blockerade sig självt och slutade fungera. På en relativt kort tid blev ögonen vindögda, händerna knöt sig krampaktigt, hjärta och lungor råkade i panik och hjärnan fick feber.
Till slut bestämde de sig för att rövhålet skulle få bli chef i alla fall.

Sensmoral: Du behöver inte vara hjärnan för att vara chef, det räcker med att producera en massa skit!


adde är på promenix

Datum: 2010-11-24 Tid: 17:44:41

Nu är Adrian på promenad med våran kontaktperson ^^ Skönt för honom att komma ut lite. Själv sitter jag här lite smått förbannad. Eller jäkligt förbannad rättare sagt. Vad ska jag inte gå in på för jag respekterar andra människor, mer än vad man kan säga om personen i fråga.

Annars har jag plockat och donat här hemma. Fortsätter med det tunga artelleriet imorgon (jag vet knappt vad det betyder, har bara hört folk använda den frasen. Och säkerligen har jag till och med stavat fel!). Och lekt med Adrian har jag med gjort. Mammi kom upp tidigare också, alltid nice!

Det blir bara kortdag på spädis imorgon då de har kort om personal och har möten. Attans! Varför drabbar det alltid torsdagar? Det gillas inte!

Nu kom Adrian och kontaktpersonen hem! =)

man leker inte i trafiken!

Datum: 2010-11-24 Tid: 08:09:02

Härom kvällen när jag stod på balkongen och rökte såg jag en bil som sladdade för skojs skull. Till slut brakade h*n rakt in i en stolpe, men h*n verkade inte ha skadat sig utan åkte därifrån direkt. Tänk om h*n hade kört på en fotgängare? Senare samma kväll såg jag tre bilar som radade upp sig på bredden över vägen, och en efter en gasade de på som fasiken (på rätt sida av vägen iofs). Då ringde jag och tipsade polisen om det. Det är en trafikerad väg, det är halt ute nu och man leker inte i trafiken! Det är ren galenskap att utsätta både sig själv och andra för den faran! Tänk på det!

morning!

Datum: 2010-11-24 Tid: 07:54:04

Människor som inte dricker kaffe missar verkligen en speciell stund på morgonen! ♥ Jag älskar dig, kaffet! ♥

Adrian är pigg som en lärka, springer runt o gå-stolen och gör allt han inte får. Öppnar köksklådor, drar i hall-lampan, får tag på saker jag glömt lägga undan! Jag springer efter som en tok och säger "ajaj". Men han lyssnar inte på mig, han bara flinar. Gosungen min! ♥ Frågan är nu om jag vågar ställa fram julgranen sen? Den ska fram, men får lägga något ivägen så han inte kommer åt den. Tänker inte riskera att han får julgranen över sig!

Guud så trött jag är! (och jag är fortfarande inte religiös)

stackars liten

Datum: 2010-11-23 Tid: 19:45:18

Stackars min lilla gos! Han har sån slemhosta så han kan inte sova. Nu har jag höft huvudändan på sängen, gett honom ljummet vatten (hört att man kan blanda i socker också så det ska jag göra om han fortsätter hosta) och smekt honom över ryggen. Imorgon ska jag ringa bvc om han låter lika illa som nu. Och köpa svart vinbärssaft, det är tydligen också bra (sockret).

nyårslöften?

Datum: 2010-11-23 Tid: 14:26:35

Läkarbesöket gick bra ^^ Fick ta blodprov o grejjer. Undra hur många gånger jag har blivit stucken detta året? Kan garantera att det ligger på 30-40 gånger minst. Nästa år får bli sticklöst!

På tal om nästa år... Är ni såna som avger nyårslöften? Jag har lagt ner sånt jag, jag håller dom aldrig iallafall. Och det är inte många jag känner som håller sina heller. Sluta röka till exempel. Folk sätter det som löfte för att bara ha ett, men de flesta lägger inte manken till för att verkligen sluta. Det är ju faktiskt ganska patetiskt! Nej, jag skiter i löften detta året med. Möjligtvis att jag och Adrian ska ha en jäkla massa skoj nästa år! Det kan väl inte vara så svårt att hålla? =)

religioner är inget för mig!

Datum: 2010-11-23 Tid: 09:05:28

Snart dags att dra till läkaren. Gud så trött jag är! Hade hellre velat vara hemma.

Vet inte om jag berättat att det var någon som ringde mig från sydkorea för några dagar sedan? Jag svarade inte men det kan ha varit mina "systrar" från när jag blev döpt av misstag. Haha! Här kan ni läsa om det. Igår ringde mormonerna som knackade på min dörr när jag bodde på Trandared. De vill boka in ett nytt möte. Försökte förklara att inget möte behövs men fick bara som svar "kan vi ringa dig om tolv dagar?". Sheisse alltså, jag och religioner går inte ihop. Jag är ju knappt kristen så dras jag in i massa andra!

Nä. Nu måste jag börja klä på Adrian. Hörs!

Update;
Postat av: Pappa
Nu får vi nog ta detta en gång till.
Nog är du kristen alltid. Du är ju döpt.
Men sen om du är religiös (troende), det är ju en annan femma.

Jag svarar: Jag menade nog så! Klockan var tidigt ^^ (Vi säger så iallafall)


hyvää yötä (god natt på finska)

Datum: 2010-11-22 Tid: 20:56:43

Haha, veckans rubriktävling på tjuvlyssnat är till denna tjuvlyssning:

Bankgatan, Lund

En man ~55 läser högt ur en tidning för sin fru ~50.
Mannen: Kvinnor använder 30 000 ord per dag medan män använder 15 000.
Kvinnan: Anledningen måste vara att vi kvinnor måste upprepa allting för män.
Mannen: Va?

 

Så klockrent! Men då är jag nog mer karl än kvinna, då "va?" är ett ord jag använder mycket ^^ Ibland utan att det ens behövs, bara av ren vana liksom. Gå gärna in här om ni kommer på en bra rubrik till denna =)

 

Nu ska jag lägga mig. Inte bra att vara social irl (in real life), man blir helt seg i skallen. Ögonen går i kors, folk jag pratar med i telefon säger att jag låter skittrött och skulle det vara möjligt så hade nog orden sett långdragna ut i detta inlägg. Adrian sover sen två timmar tillbaka, min lilla plutt!

 

Natti på er och njut av sömnen! ^^

 

Haha, så fult det blev när jättelite text börjar på ny rad i tjuvlyssningen :P Var bara tvungen att uppdatera med det :P


tröttmössa

Datum: 2010-11-22 Tid: 18:03:35

Vart i farten hela dan! Först till Malin på kaffe och sen till Mariana på middag. Trevligt värre det! Nu är jag så trött att jag inte orkar skriva särskilt mycket. Måste spara energi till att slita fram julpyntet senare ^^

Däremot måste jag säga grattis till min älskling i efterskott! Du blev ju 8 månader igår ju! Stora killen och mamma är lite tankspridd som inte tänkte på det! Fya mig!

"god morgon"

Datum: 2010-11-22 Tid: 09:27:07

Ja, det är ju en jättebra morgon, verkligen! Inte. Adrian skar sig i tummen, och så det blödde!!! Försökte verkligen med allt för att det skulle sluta bloda men ingenting hjälpte. Till slut så slutade det iallafall och jag har torkat blod överallt. Enda positiva är att han inte verkade märka att han skadat sig och såret var inte stort alls. Men irriterad blev han dock för att jag skulle ha tag på hans tumme hela tiden.

Annars har jag sprungit upp o ner hela natten, känns det som. Vid halv sex tog Emelie upp honom så jag fick sova. Gudasänd är hon, den där Emelie! ;) Han somnade om i hennes famn sen ^^

Nu ska jag hoppa in i en dusch, vi ska iväg o fika hos en kompis lite senare =)

nattinatt!

Datum: 2010-11-21 Tid: 22:25:05

Efter en skön dag är det dags att attackera kudden! Imorgon ska jag tamejtusan börja julpynta, kan inte hålla mig längre. Det enda som inte kommer fram ännu är julgranen även fast jag vill!

Sov gott!

trööött

Datum: 2010-11-21 Tid: 18:03:14

Ja, vad ska man säga om sockerkakan då? SvampBob Fyrkant kanske är en passande beskrivning? Den blev lite seg, tror inte vi vispade tillräckligt poröst. Därför vill jag ha en elvisp. Eller så blev det för mycket mjöl. Inte lätt att dosera i dl-mått från mjölbunken. Men hey, den smakar ju gott iallafall och det tycker jag är huvudsaken! ^^

När Adrian sov sin sista middag för dagen gick jag också och la mig. Tänkte ta en powernap, big mistake! Är mycket tröttare nu än innan. Att jag aldrig lär mig. Sen vid läggdags så lär jag ha blivit pigg. Skooj!

Funderar på att dra fram julpyntet nu, tjuvstarta lite. Jag älskar julpynt, det är så himla mysigt! Någon annan som har tjuvstartat redan? Dessutom vill jag ha fram min fina vita julgran med knallrosa pynt på, men den kommer inte få stå ifred någonstans för AddePadde. Så det får stå klädd och fin i garderoben som den gjort sen februari (då jag, höggravid, kröp baklänges och drog granen efter mig för att ställa undan den. Hade jag lyft den så hade den fallit isär tror jag!) Fast jag ska nog klura på någon lösning till att få fram min julgran utan att lillfisen ska demolera den =)

baka baka liten kaka!

Datum: 2010-11-21 Tid: 12:22:50

Håller på att baka en sockerkaka. Den ska snart in i ugnen så får se hur resultatet blir! I julklapp, om jag får några, ska jag önska mig en elvisp! Och som bekant så brukar jag inte baka, så en simpel sockerkaka kan bli hur som helst! Men det blir nog bra eftersom Emelie hjälpte till! ^^

busfrö

Datum: 2010-11-21 Tid: 08:17:37

Håhåjaja. Adrian har fått två bajsblöjor bytta, käkat, spytt två gånger när han lekt på golvet... Allt innan klockan åtta! =) Jag var i köket båda gångerna han spydde. När jag kom in i vardagsrummet så satt han och kollade på den och när han såg att jag närmade mig så skyndade han sig att gegga i det! Hans kroppsspråk sa "mååååste skynda mig, jag får egentligen inte, men jag vill ju!" Haha, sötunge!

Dock förstår jag inte hur Emelie kan sova på soffan nu när vi för sånt liv! Igår drack vi varm choklad med vispad grädde, beställde pizza, käka popcorn och kollade på film. Slö och mysig kväll!

Nu vankas det kaffe!

Update;
Haha, Adrian tog tag i min tröja som låg på soffan, kollade pillimariskt på mig och kutade iväg med den! Ni ska se honom när han är i sin gåstol, han är vild! Springer hit och dit, in i väggar, in i möbler, når massa saker som han självklart ska ta och oj! Men han är skicklig med den också! Han kan styra den precis vart han vill, han kan springa fort och han kan bromsa. Han kan även komma i full fart och dra upp fötterna så farten minskar och han stannar precis lagom ifrån dit han vill! Dags för bilkörkort för honom snart, tror jag! ;)

inte lätt inte

Datum: 2010-11-20 Tid: 16:03:55

Min son tyckte det var roligare att spotta ut maten än att äta den. Så hela jag, han och bordet + golv fick couscous över oss. Hur ska jag kunna säga "ajaj" när det enda jag egentligen ville var att skratta?

Update typ 20 minuter senare; "Busunge" är det ord som passar bäst in på Adrian! Sen middagen har han dragit ur sladden till lampan i hallen och gått promenad med den, stått och dragit i gardinen (gardinstången kommer ramla ner i skallen på honom till slut!) och tömt ut hela sin leksakslåda på golvet. Enda "okejiga" buset är det med leksakslådan, de andra kan han ju skada sig på! Måste verkligen köpa en taklampa till hallen nu, pronto! Har knutit upp gardinen så han inte når den, men fult äre! Nya gardiner måste köpas med...

Update igen; Jag försöker ju få Adrian att sluta tjuta, för ont i öronen gör det! Snackade med pappa i telefon och han ville prata med Adde. Så dom skrek med varandra i telefon. Pappa raserade mitt hårda arbete på bara en sekund, haha! Öronproppar får läggas till på inköpslistan!

i lied

Datum: 2010-11-20 Tid: 14:27:37

Haha, det är bra att man har ögonen med sig eller!? Sa ju innan att jag använt majsvälling till Adrian (som är till för lösmagade bebisar). Jag ljög! Det är mild havrevälling han har. När jag handlade idag så märkte jag att jag hade rätt sort. Tur det, slipper man slänga ut ännu mer pengar! Nu har han även en jäkla massa mat hemma, och blöjor ^^ Slippa tänka på det ett tag, nice nice!

Vi har ju varit ute hos mammi igår o idag. Skönt! Adrian verkar ha glömt av sin osäkerhet när det gäller att krypa för nu börjar det gå snabbare. Och man får verkligen passa på honom hela tiden så han inte gör illa sig. Öppnar lådor och jagar hundarna. Buse!

Nu ligger han och sover middag, han var asduktig i affären! Kom hem till en nystädad lägenhet, min inneboende kan han! Ikväll får vi se vad som händer och sker. Blir inte många knop gjorda iaf!

pappa bond!

Datum: 2010-11-19 Tid: 11:42:12

Haha, pappa Bond!
Snodde bilden från farmors facebook!


roliga unge!

Datum: 2010-11-19 Tid: 08:23:59

Idag har Adrian hunnit bita mig i hakan ett X antal gånger, varit på promenad med rislampan i hallen och trasslat in sig i lekfilten så han inte kom därifrån. Han höll på att somna i matstolen när han åt gröt så nu ligger han och sover ^^ Jag ska kolla på tredje twilight-filmen: Eclipse!

kasst morgonhumör!

Datum: 2010-11-19 Tid: 07:39:27

Åh! Mitt morgonhumör är absolut inte det bästa! Skällde på min inneboende tidigare för att han tände lampan när han skulle hämta datorn i mitt rum igår kväll när jag låg och sov. Shit vad arg jag var för det! Kanske inte så konstigt då det kändes som att få en bomb i ögonen. Men ja. Måste verkligen jobba på morgonhumöret! Adrian har också ganska kasst morgonhumör tills han fått sin välling ;) Men är man hungrig så är man!

Idag ska vi ut till mammi! Var aslänge sen vi var där så det ska bli nice! Ska väl försöka ta mig till Knalleland innan med. Jag min dummer har använt majsvälling till Adrian, och det använder man när barnen är lösa i magen. Mammi köpte ju storpack (30 liter) till Adrian, men det var jag som sa åt henne vilken sort... Får köpa nytt storpack fast annan sort. Om jag orkar idag...

gosen min!

Datum: 2010-11-18 Tid: 17:49:47

Adrian låg på min mage och myste (mös?) med mig. Plötsligt grabbar han tag i min underläpp och drar mitt ansikte mot hans och ger mig en stooor puss och en massa dreggel! Gosen! ♥ Tidigare när jag pratade med pappa i telefon så sa jag "ajaj" till Adrian när han slet i rislampan (det som finns kvar av den iallafall) och han flinar mot mig och säger "ajaj". Han bannar mig från att banna honom! Qute!

skepp ohoj!

Datum: 2010-11-18 Tid: 17:35:11

Vad har vi gjort idag? Varit på spädis, mammi skjutsade dit oss. Tycker det kan bli en vana! Tack iaf mammi! På spädis var det mys, synd att tiden går så fort bara! Efter det var det psykolog-tid. Mammi passade Adrian under tiden, tack igen! =)

Nu är bilbarnstolen, babysittern och babygungan sålda. En och samma person som köpte allt, dock försökte han pruta sönder! Gick ner ganska generöst i pris då intresset inte alls varit hett men han ville ner mera. No no! Jag är nöjd iallafall, alla pengar kommer spenderas på nödvändigheter till Adrian. Woho!

Vad mer? Inte mö! ^^

morgon

Datum: 2010-11-18 Tid: 07:02:22

Vaken. Trött. Kaffe. Bytt 2 skitblöjor redan. Mammi på besök. Snart spädis. Trött. Kaffe.

min adrian

Datum: 2010-11-17 Tid: 20:28:26

Aaw, min älskade son är det bästa jag har och denna dagen med honom har varit heeelt underbar! ♥ Kärleken är för stor för att få plats i hjärtat, så jag tror det sprängs snart! Var så kul att se honom bada ikväll, plaskade runt som en knubbsäl ^^ (Nu får han krypa runt lite som han vill i badkaret och jag sitter på knä utanför med armarna över kanten utifall att. Han är väldigt duktig på att vara försiktig!)

Vi hade möte med soctjejen och kontaktpersonen idag. Adrian var heeelt (nu kommer jag använda ett ord jag aldrig brukar använda) bedårande! Han brukar charma dom, men idag charmade han brallorna av båda två ordentligt!

Nu är det som att tand-perioden inte existerat. Livet med Adrian har aldrig varit jobbigt känns det som. Nu är han för det mesta glad, sprallig och busig. Även fast jag vet att jag säkerligen kommer få gå upp inatt igen, så känns livet som Adrians mamma lätt som en plätt! Iallafall just nu!

städa lite

Datum: 2010-11-17 Tid: 09:26:24

Nu har jag och Adrian dammsugit och skurat. Han var dock mer intresserad av att dra ur dammsugarsladden, unge! Jag ska allt lära honom att städa är skitroligt ;)

lite sovmorgon

Datum: 2010-11-17 Tid: 08:21:23

Fick en ganska lång sovmorgon idag (allt efter klockan sju är sovmorgon!). Varit vaken i nu 40 minuter och hunnit med 2 skitblöjor, en flaska välling och några "ajaj, Adrian". Blir nog en dag av detta med!


ej okej!

Datum: 2010-11-16 Tid: 18:47:24

Visst, alla får göra vad de vill, men detta tycker inte jag är okej!
Länk till artikeln!


bla bla bla

Datum: 2010-11-16 Tid: 18:27:38

Idag har vi inte gjort många knop. Adrian har sovit massa idag! Först två timmars lunch och sedan 1 timme middag. Sjusovarn! Emmah har varit här med, en tjej som det var vääääldigt länge sedan jag träffade. Vi har nog aldrig umgåtts på tuman hand förr tror jag. Men det var nice! Hon blev totalförälskad i Adrian, som alla andra. Mitt lilla charmtroll!

Gjorde potatismos (på vatten, smör och paprikakrydda, blä!) och ugnsstekt falukorv. Enkelt o bra, och sådär gott! Hade ingen senap hemma, men annars så.

ingen jävla leksak!

Datum: 2010-11-16 Tid: 08:05:02

Din mobil är ingen jävla leksak, speciellt inte när mitt nummer ligger i din telefon! Varför i helskotta (vill svära ännu värre) låter föräldrar sina små barn leka med mobilen på morgonen? Pga det blev jag uppringd 2 gånger innan Adrian ens vaknat och det är väl fan typiskt!? Dessutom skickade föräldern 3 (TRE!?!?!) sms och bad om ursäkt. Nä, högre makter verkar göra allt för att förhindra sömn för mig.

Ingen god jävla morgon här inte! (Men Adrian är glad!)


mat-prat

Datum: 2010-11-15 Tid: 19:01:07

Varför äter man alltid för mycket!? Perkele! Adrian verkar inte tycka att han äter för mycket iallafall, han stoppar i sig vad han får han. Matvrak likt sin mor! Om en halvtimme får han välling, trots att han nyss käkat 2 vita brödskivor (dock hamnade mycket på golvet). Det mättar väl kanske inte så mycket, men han har käkat en burk ris och kalkon och en portion gröt också. Allt detta sen klockan halv fyra. Men vällingen kommer slinka ner utan problem, det kan jag slå vad om! Hoppas han sover hela natten nu när jag har gött honom väl idag! ;) Inatt vaknade han vid ett och somnade vid två. Ej uppskattat!

så bra så!

Datum: 2010-11-15 Tid: 15:35:28

Overallen passar så bra så! Till o med lite stor så behöver nog inte köpa någon mer i vinter ^^ Mammi var så snäll och åkte ner och hämtade den, tack! Fast riktigt otympligt med overaller egentligen. Krångliga att få på och ungarna blir som Michelin-gubbar. Eller så är det bara jag som är ovan!

Funderar på om jag ska fota saker som Adrian inte använder och lägga ut på blocket. Need money! Men det är ju så drygt att skriva beskrivning. Till exempel hans bilbarnstol, vilket år är den från? Och vad är den värd? Fya. Får klura lite helt enkelt!

men så fin!

Datum: 2010-11-15 Tid: 12:52:32

Underbar sång! Passar in på min kärlek till Adrian, till Rachel och Hailey, och till familj och andra vänner! Ny favoritsång, indeed!


leker själv

Datum: 2010-11-15 Tid: 11:18:10

Måste bara säga kors i taket! Adrian sitter på golvet och leker här i vardagsrummet och jag fick gå ut i köket och plocka undan där! Inte ett pip sa han om att sitta själv. Tidigare när jag gjorde hans välling var det dock ett annat ljud i skällan, då försökte han krypa ut i köket till mig. När jag uppmuntrade honom till det så satte han sig upp och vägrade krypa ett enda steg till! Varför ska man göra det när mamma snart plockar upp mig liksom!? Smarta, envisa unge! ^^

Nu hoppas jag på att posten kommer snart och att det ligger en avi där. Och precis när meningen var färdigskriven så damp posten in! Och ja, idag kan jag hämta ut Adde's overall, håll tummarna för att den passar =)

krypa

Datum: 2010-11-15 Tid: 09:01:38

Igår morses väckte Emelie och Adrian mig vid 8. Emelie hade gett honom välling och bytt bajsblöja, guld värt! Idag väckte mammi mig och hade gett Adrian macka och bytt bajsblöja, också guld värt! Vem sköter det imorgon då? ;)

Nu börjar Adde krypa mer och mer. Det går sakta och lite osäkert, men framåt iallafall =) Så himla roligt att se alla hans framsteg och fort går det! Nu är det kaffe-time!

goa unge!

Datum: 2010-11-14 Tid: 17:34:58

Adrian är ju såå go! När man kramar honom så ger han en puss på kinden. Ibland så bits han också. Men han är världens underbaraste unge! Dessutom gapflabbar han när man skrämmer honom ♥ Nu har han även börjat ställa sig mot bokhyllan. Jag får hjärtat i halsgropen varje gång han gör det för jag får en inre bild av blodig mun och utslagna tänder. Usha mig, nu börjar den rediga oron för att han ska skada sig! Linda in hela honom i bubbelplast och sätta på honom en cykelhjälm tror jag bestämt.

Kollar ni på hockeyn? Sverige - Finland. Jag är kluven vad jag ska hålla på då jag är blandning. Men tvn står på iaf. Näej, nu ska jag fortsätta leka med Adrian på golvet!

buus

Datum: 2010-11-14 Tid: 16:07:03

Adrian slet nyss sönder rislampan i  hallen. När jag bannade honom så flinade han bara stort åt mig! Dretunge! =) Och nu när jag skrivit denna meningen har han sprungit ut i köket och hittar nog på annat hyss. Det går undan!

grattis pappa!

Datum: 2010-11-14 Tid: 13:58:38

Grattis pappa på fars dag! Fast som jag sa i telen, det låter konstigt att säga grattis...

Igår kom Emelie hit med lite vin. Nice att bara sitta o smutta och snacka skit ^^ Vet att jag sagt att jag inte ska dricka när Adrian är hemma, men blev ett undantag igår. Haft lite skallebank men varit pigg ändå.

Nä, har inte mycket att säga. Vi hörs!

mer än stjärnstopp!

Datum: 2010-11-13 Tid: 15:43:28

Idag är en sån dag då jag inte kan se på min son utan att hela bröstet värker av kärlek! När han leker med något och sen kollar på mig och avfyrar världens leende, när han gråter och jag kan trösta honom, när han är hungrig och jag kan mätta honom, när han skrattar när vi busar, att han lyssnar när jag sjunger och att han ibland sjunger med. Att märka att man räcker till för sitt barn och att han älskar mig är en underbar känsla, det är övermäktigt! Finns ingen bättre känsla än det! Och jag älskar honom mer än stjärnstopp! ♥


mmmmhmmm!

Datum: 2010-11-13 Tid: 11:11:10


Från http://sv.wiktionary.org/wiki/sj%C3%A4lvisk

nattvandrare?

Datum: 2010-11-13 Tid: 09:38:35

Vad hade jag för mig inatt egentligen!? Dels så märkte jag att påslakanet på andra sänghalvan låg på golvet, på min sida. Och garderobsdörren precis utanför mitt rum var öppen och lampan tänd. Dörren var stängd och lampan släckt när jag la mig igår, det är jag bombsäker på! Säg inte att jag börjat nattvandra igen!

Adrian vaknade inte klockan 5 imorses. Han vaknade tre! Efter både gröt och välling på kvällen. Sen vaknade han 8. Känns faktiskt bättre det konstigt nog. Tror det är fler tänder på g, både jag och några till har "känt" framtänderna i övre raden. Får hoppas på att det är de som spökar o att han inte håller på att införa en vana. Och att tänderna i så fall kommer snabbt!

Snart kommer nog grannen över på en kaffe, det är trevligt det!

ny dag

Datum: 2010-11-12 Tid: 10:22:31

Adrian vaknade innan fem i vanlig ordning, ville ha välling o ny blöja. La honom igen och somnade om, vaknade åtta och då satt mammi o min inneboende o drack kaffe. Emelie har också hunnit hit en sväng på kaffe! Kaffe kaffe kaffe =)

Ikväll ska jag ge Adrian en stooor portion gröt en timme innan han ska sova, sen får han lellen precis innan läggdags. Förgrymmade unge om han inte sover tills morgonen då! Har testat det förr men det har inte funkat, får hoppas det funkar nu. Man blir ganska slut efter upprepad avbruten sömn i veckor, och fem är alldeles för tidigt för mig att stiga upp och starta dan. Nej nej!

Annars har vi inga planer för dagen, men hoppas overallen kommer idag! =)

nice day!

Datum: 2010-11-11 Tid: 18:10:50

Jag har en himla konstig känsla i maggropen! Inte alls kul :S

Annars var spädis lika bra som vanligt ^^ Vi lagade bebis-mat och det vi alltid gör: leker med barnen, pratar om barn och äter mat. Sen var det psykologen och det var ett givande samtal, även om jag kom in nästan tio minuter för sent, hon verkar ha svårt för att hålla tider. Jag fick iallafall välja vad vi skulle prata om så det var nice! Innan har hon velat veta vad som försigår i min skalle, och det är mycket må ni tro!

När jag kom hem var inneboenden redan hemma. Sen kom hans kompis Emelie på kaffe. Adrian älskar henne! Och hon älskar honom! Hon är himla snäll faktiskt ^^

Summan av kardemumman så har det varit en bra dag!

nu blire stressigt ju

Datum: 2010-11-11 Tid: 07:39:46

Upp, upp och iväg! Om en timme ialllafall. Men det är väl konstigt att Adrian alltid sover längre när vi ska iväg och jag måste gå upp, än när vi bara ska va hemma? Väldigt märkligt om du frågar mig.

2 läsare har bevisat att de kan laga mat iallafall, det med ärtsoppan gillas ju skarpt Bika! Eller ja, idén iallafall... hatar ärtsoppa annars. "Du får inga pannkakor förrän du ätit upp din soppa!" Jaha, men tack!? Haha! Alla torsdagar, för sisådär 10-13 år sedan, så städade jag och mamma-familjen hela huset. Städdag. Med ärtsoppa och pannkakor som belöning. Fast ärtsoppan var mer ett straff tyckte jag. Var så jäkla glad när jag flyttade till pappa-familjen sen när jag började gymnasiet o slapp de där städdagarna, men de valde att flytta med mig. Helt plötsligt fick vi matdagar som inneboende med! 2-3 dagar i veckan fick jag laga mat. Och mina småbröder hatade min mat. Eller de trodde det iallafall. Dock motbevisade jag dom i somras när jag och Adde var där på besök. Då svullade dom i sig min mat. Revenge! Stavas det så?

Oh fasen. Nu måste jag slita upp plutten och börja stressa. Det enda jag ville säga var att det är jäkla märkligt att Adrian alltid sover längre när vi ska iväg. Det med maten och städningen blev bara ett plus, för er. Snäll jag är!

maaat?!?

Datum: 2010-11-10 Tid: 20:00:37

Förfan! Ge mig förslag på maträtter! Allt jag äter är ju typ pannkakor, äggröra, kyckling och lax, alla rätter tillagade på samma sätt. Så kom med tips på roliga recept där man inte behöver tusen ingredienser och som är lätta att laga. Och nyttiga ska de vara också. Upp till bevis om mina läsare kan laga mat!

adrian älskar att bada!

Datum: 2010-11-10 Tid: 19:12:35

Adrian och kontaktpersonen gick ut på promenix idag så jag fick lite ensamtid, guld värt ♥ Hann äta i lugn och ro och även vila skallen lite! Och så har Adrian badat ikväll, gud så han älskar det! Plask plask plask, och släng hit o dit! Man får verkligen hänga med i svängarna så ungen inte hamnar under vattnet med näsa o mun. Vet ni att det endast krävs två centimeter vatten för att en bebis ska kunna drunkna!? Ujuj!

Snart ska jag göra baconlindad kycklingfilé. Men det ska vi inte äta ikväll, utan imorgon. Gottgott o naminam!

overallen

Datum: 2010-11-10 Tid: 15:28:55

Här är overallen jag budade på, och vann, på Tradera.



Vad tror ni som kan sånt?
205 kr + frakt (dyr frakt dock)
Märket ska vara PROTECH enligt säljaren.

god morgon!

Datum: 2010-11-10 Tid: 09:58:28

Nu har jag precis ätit frukost. Stekta limpmackor med stekt ägg, det är mums det! Adrian fick majskrokar då han åt välling tidigare, men jag kan inte äta något utan att han tittar på mig, han är som en hund som tigger =) Nu blev han skitarg för att han inte får fler! Haha!

Igår gjorde min inneboende en sån jäääkla god middag/ kvällmat. Strimlad fläskfilé o ris blandat med en sås med smält ost över! Mums! Finns till lunch idag, så jag är glad!

hahaha!

Datum: 2010-11-09 Tid: 19:01:05

Den här tjejen fick Adrian att börja gråta med sitt skrik!
Och nej pappa, jag sjunger inte så kasst ;)


besök

Datum: 2010-11-09 Tid: 18:16:48

Idag kom mammi och Emelie upp på kaffe, mycket mycket trevligt! Adrian blev så glad över att se mommo igen och Emelie är ju världens bästa med barn! Hon har lekt och lekt och lekt med Adde och jag har slappat. Underbart skönt med lite avlastning, för tro mig, en Adrian är inte alltid en dans på rosor! Missförstå mig inte (som en del har en tendens till att göra) men Adrian är en väldigt aktiv och sällskapssjuk liten kille. Inte längre stunder han underhåller sig själv inte (och det tar jag fullt ansvar för eftersom han varit med mig hela tiden överallt. Har jag gått till köket så har jag tagit Adrian med mig, likadant till mitt rum, toan osv osv). Och självklart tycker jag att Adrian är världens underbaraste unge ändå!

Tibell har vart här också och hjälpt mig med datorn. Tydligen har vi varit fyra stycken eller fler som haft vårat internet på samma linje. Kan ni sånt där? Det kan inte jag. Men det är därför som internet har krånglat så jäkligt.

Annars då? Nä, inte mycket. Vi sätter väl punkt här.

ojdå

Datum: 2010-11-09 Tid: 09:45:07

Hoppsan! Vann en Tradera-aktion av lite misstag. Men overallen var fin enligt bilden och priset bra, så det gör inget ^^ Bara inte frakten är skyhög, det framgick inte riktigt... Men sammanlagt blir det nog 250 kronor kanske. Överkomligt! Och han måste ju ha vinterkläder så... Göttans!

snö

Datum: 2010-11-09 Tid: 08:50:39

Nu har vi snö och det ser ut som att den stannar. Har inte hört något annat iallafall. Nu är jag jäkligt taggad på att fixa ordentliga vinterkläder till Adrian och en pulka (ekonomisk fråga vetty)! Jag avskyr vintern annars, men detta är ju hans första! Ostmackor, varm choklad och trevligt sällskap ute. Visst låter det mysigt? =)

Fast lillkillen är ju förkyld, så vi håller oss nog inne idag med. I värmen. Mys!

han kröp!

Datum: 2010-11-08 Tid: 17:37:09

Wiho! Adrian har tagit sina första krypsteg ikväll! Hela sju stycken! Först tre, sen fyra. Grymma grabben! Och mamman kunde inte vara stoltare! ♥ Nu blir det snart att springa efter som en tok ;)

liten lista

Datum: 2010-11-08 Tid: 15:02:46

Lyckligaste dagen i mitt liv: När Adrian föddes, of course!
Sorgligaste dagen i mitt liv: När jag fått dödsbud!
Jag blir glad av: Att se min son må bra och fina människor!
Jag blir ledsen av: Att tänka på hur mycket jag inte orkar just nu.
Coolaste stunden i mitt liv: Förlossningen!
Jag är stolt över mig själv när: Jag klarar av saker jag inte trodde.
Jag önskar mest just nu: Att Hailey blir frisk!!!
Jag saknar: Familjen och släkten i Knivsta, samt Kim med familj!
Jag vill ha: Mer pengar ;)
Finaste låten: Tears in Heaven, kanske!?
Låt som ger mig tuppjuck: Maiahiiii-maiahaaa (???)
Favoritfras: Attans bananer, fanken, gudars skymning!
Min finaste egenskap: Omtänksam!
Sämsta egenskap: Temperamentet!
Fem snabba:
Fest eller Hemmakväll
Kaffe eller Te
Sommar eller Vinter
Öl eller Vin
Tv eller Bok

skit-inlägg

Datum: 2010-11-08 Tid: 08:51:44

Ni som inte gillar bajs-prat slutar läsa här.

Och ni andra modiga läsare, nu ska jag berätta en sak som jag tycker är lite rolig. När jag behöver bajja när Adrian är vaken så sätter jag honom i gå-stolen. När jag sedan går till toan så kommer han skrikandes efter. Dock tystnar han när han står utanför toaletten (jag har alltid dörren öppen när han är vaken) och ser mig sitta där. För att "förklara" för honom vad jag gör så låter jag "ggnnnrgh" som han brukar låta när han bajjar. Då verkar han som att han fattar "okej, morsan gör sina buisness, ska låta henne göra det ifred" och så går han. Han är klok, ungen!

Sen ska jag nog göra olika kategorier här i bloggen: Ironi, allvar, roligt osv. En del folk fattar tydligen inte min humor och när jag är ironisk. Själv tycker jag att jag är "skit"rolig!

pigg ändå

Datum: 2010-11-08 Tid: 06:29:00

Varit vaken över en timme. Adrian ville käka och ha ny blöja lite innan fem, sen somnade han om. Kombon gör sig redo för jobb och jag sitter här o slappar med kaffe. Skönt att slippa göra sig iordning själv (man får se det positiva i saker o ting vetty!). Mammi kommer snart hit på morgonkaffe då hon skjutsat in maken på jobb o har ett möte sen vid nio. Hon bor ca 25 km utanför stan, så slipper hon åka hem emellan. Smidigt ju.

Jag är faktiskt pigg idag! Tror det gjorde underverk att sova ut ordentligt igår. Jag vet inte om jag ska erkänna det här, men jag sov över tolv timmar från att jag somnade tills jag gick upp från lördag till söndag. Dock vaknade jag ett par gånger på morgonen men totalvägrade att gå upp. Så kan det gå!

Och som på en given signal så vaknade sonen ♥

inte lyft ett finger

Datum: 2010-11-07 Tid: 14:27:12

Nu när jag är barnledig har det bara varit slappa som gäller! Inte lyft ett finger, men det har dock min inneboende gjort. Han har tvättat o rensat mitt avlopp i köket där det blev stopp... Satt med honom o 2 andra o slödrack igår, det var nice. Sov länge idag, och nu ska jag hoppa in i en dusch. Mitt hjärta kommer snart hem. Han är sjuk =( Hosta, feber, rosslig hals. Stackars liten! ♥

toy story 2

Datum: 2010-11-06 Tid: 20:18:12

Prata inte med leksaker du inte känner!

...

Datum: 2010-11-06 Tid: 14:08:09

Barnledig!

osh

Datum: 2010-11-05 Tid: 22:09:13

 

Ni missar något om ni inte kollar.


kvällsfundering

Datum: 2010-11-05 Tid: 21:48:11

Jag funderar på om jag ska bygga en resväska, i stil med Fred Flintas bil (ni vet när han springer för att gasa?). Att man kan krypa in i den resväskan och kuta runt på stan, men att ingen skulle se en. Det hade var lite ballt. Fast kanske totalt meningslöst.

God natt.

inge bloggande igår

Datum: 2010-11-03 Tid: 10:10:54

Jag börjar med att skriva att en kopp till har spillts ut över mitt bord. 2 gånger på 2 dagar, sanslöst klantigt! Har jag berättat att en hel kopp kaffe spillts ut i soffan också för några veckor sen? Haha! Kaffemissbruk.

Denna morgon har jag lyssnat på Adrians tjut. Han tjuter högt och skärande, inte för att han är arg eller ledsen utan för att han tycker det är roligt. Jag tycker inte det är lika skoj! Hans tjut framkallar skallebank, skivad hjärna och ont i öronen. Vad ska man göra åt det då? Kan ju inte direkt säga till honom att han inte får, för det förstår han ju inte. Igår hade vi vår egen lilla orkester. Jag trummade med en pantflaska och Adrian höll takten med en liten kanna med en platsbit i som han skakade. Och så sjöng vi ^^

Idag kommer vår kontaktperson, sen kommer nog grannarna över på kaffe. Får la se när inneboenden kommer hem också, igår lagade han en så jäkla god köttgryta! Han kan gärna få stanna här faktiskt ;)

pensionärsjävlar

Datum: 2010-11-02 Tid: 08:38:02

Igår råkade jag glömma en kopp kaffe nära kanten på vardagsrumsbordet. Adrian, klåfingrig som han är, spillde ut den. Som tur var så var inte kaffet varmt så han skadade sig inte, men minns ni hur mitt bord ser ut? Ett ikea-bord med glasskiva, och under glaset ligger foton, ultraljudsbilder och Adrians födelseminnen. Mitt eget lilla Adrian-altare! Som tur var hann jag rädda allt innan kaffet förstörde det, snacka om eld i baken där!

Jag och min inneboende kollade på Pensionärsjävlar igår på femman. Snacka om klockrent program, det bästa femman någonsin gjort tror jag! Jag känner en gumma som hade platsat utomordentligt där ;) HÄR kan ni se första avsnittet om ni missade det ^^ Och ni som såg det, vad tyckte ni?

men hallå eller!?

Datum: 2010-11-01 Tid: 12:38:17

Rint massa fler samtal än vad jag hade planerat. Fortfarande har jag inte fått besked om jag får behålla pengarna från jobbet, det vore ju liksom bra att veta... Hon jag måste prata med för att sätta Adrian i dagis-kö vet tydligen inte hur man svarar i telefonen... Jag har ringt om bredband och telefoni, lyckades spara in 100 kronor i månaden och det är ju något positivt iallafall. Ett paket blöjor i månaden ungefär.

Men det dummaste jag har hört när jag skulle ringa och avsluta en tjänst: "Det är för närvarande 0 samtal före i kön" men jag får ändå sitta där och vänta och lyssna på deras skitmusik. Rösten återkommer med meddelandet var tjugonde sekund ungefär. (Vad gör dom på sitt jobb? Dricker kaffe och spelar Fia med knuff?) Efter fem minuters väntande tröttnade jag och skickade ett mail istället. Men måste ringa imorgon och se så det kommit fram ordentligt och att jag fått avslutat tjänsten. Återstår att se hur lång tid jag får vänta när det är 0 samtal före.

Nä, jag är så trött på administrativa saker nu.

1a november

Datum: 2010-11-01 Tid: 10:56:03

Har lite samtal att ringa så ska passa på att göra detta nu när Adrian sover. Skulle helst vilja slippa sånt men ska saker bli rätt så får man ta tag i det själv tydligen... Annars har jag ingenting att skriva just nu. Jo, Adrian snarkar när han skrattar, låter förbannat skoj! Och nu är det höstmånaden nummer ett, snart kommer vintern. Gillart inte! Hoppas vintern går fort o inte blir alltför kall.