bra dag!

Datum: 2010-10-31 Tid: 21:19:25

Bra dag idag! Köpte mjukisbrallor och en body till Adrian och en sån jäkla mysig filt till mig. Har redan en grå som Adrian använder som lekfilt på golvet, så köpte en rosa till mig =) Det är typ "ulle-gull" på ena sidan och lent mjukt på andra ^^

Träffade upp min kompis Urban sen och åkte till hans kompis Patrick. Patrick hade en sån himla söt son som heter Tristan ^^ Nu har jag precis käkat pizza som min nya inneboende Pasi gick och hämtade ^^ Orkade dock bara halva. Lunch imorrn med!

knalleland

Datum: 2010-10-31 Tid: 12:50:44

Knalleland.nu med Adrian och Bemma-mannen! (Fast adressen dit är knalleland.se om någon ville veta)

aaaw!

Datum: 2010-10-30 Tid: 18:30:54

Mitt hjärta smälter! När jag la Adrian i sängen så log han stort och vinkade åt mig! Hur söt är han inte då???

inte sova!

Datum: 2010-10-30 Tid: 13:40:23

Har en son som inte vill sova middag över huvud taget, men jag hoppas på det ändå om någon timme eller två. Jag vill också vila nämligen. Något annat päron som har förslag på bra salvor för röda rumpor?

Update;
Tack för tipsen om Inotyol, ska införskaffa det fortast möjligt. Zinksalva har jag kört på Addes rumpa idag, funkat rätt bra ^^

trööött

Datum: 2010-10-30 Tid: 06:34:00

Det är väldigt smidigt att låta Adrian äta sin flaska själv och samtidigt byta hans blöja. Snart går vi o lägger oss lite till. S-o-v-a!

god morgon!

Datum: 2010-10-29 Tid: 08:23:28

Uppe med tuppen som varje morgon. Adrian låg och åt sin välling själv här i soffan medan jag satt jämte, han är så duktig! Jag vill fortsätta ge honom välling då och då, men praktiskt att han kan äta den själv ibland =)

Jag funderar på att kanske dra med mig någon till Knalleland och börja köpa julklappar!? Måste dela upp det på 2-3 månader så jag har råd att köpa till de jag vill köpa. Men jag tror att detta år bara blir till barnen. Vet inte ännu.

På tal om barn så har minsta brorsonen Vilton börjat hasa sig fram/ krypa. Jag var ju med och såg Viggo göra det och det var en speciell känsla! Kan bara tänka mig hur det känns när Adrian lär sig!? Iofs kan han ta sig bakåt för egen maskin men det blir inte alltid som han vill när han hamnar mot en vägg eller nåt annat som står i vägen. Då kan han bli lite arger ;)

det ska börjas i tid?

Datum: 2010-10-28 Tid: 18:21:06

Haha! Måste bara berätta vad som hände på spädis idag! Adrian och en liten tös satt på lekmattan mitt emot varandra. Helt plötsligt sitter lillflickan typ i Addes knä och så börjar dom pussas! Såg så himla gulligt och roligt ut! Jag har det på film, men måste dels fråga den andra mamman om jag får lägga upp det och be någon (typ pappa?) lägga in filmen på datorn och skicka till mig. Hittar ju inte min sladd!

det blev bra!

Datum: 2010-10-28 Tid: 15:17:50

Det jag har gått och mått så dåligt över sen i måndags har löst sig! Nu kan jag släppa det och gå vidare! Alla onda ting kommer i tre, så nu är det dags för tre bra saker tycker jag. Ett bra exempel skulle ju vara om jag fick behålla pengarna från jobbet som jag har snackat om. Håll tummarna! ^^

snark-ljud

Datum: 2010-10-28 Tid: 07:52:06

Haha, Adrian gör snark-ljud när han skrattar! Ännu roligare blir det när han samtidigt rynkar på näsan! Min gos och jag har haft en underbar morgon idag =) Snart vankas det spädis!

min älskade adrian

Datum: 2010-10-27 Tid: 18:41:08

Adrian åt sin välling själv för första gången i min famn ikväll ♥ Inget spill heller! Han kan han, min pojk! Vår kontaktperson kom hit idag och han vinkade till henne, första gången som jag har sett honom vinka. Och så har vi borstat tänderna på allvar för första gången. Många första idag! Det märks att han växer och utvecklas! Majskrokarna han fick idag åt han också så fint så, nästan inge kladd alls. Visst får han kladda om han vill, men det blev inget av det idag. Fyf*n vad jag älskar min lille gos! ♥

tack!

Datum: 2010-10-27 Tid: 14:42:45

Haha, nu märks det att jag mår ganska så bra igen med tanke på hur många inlägg jag slänger in idag. Men jag vill tacka er som skickat meddelanden och brytt er om mig de senaste dagarna. Fick bland annat ett sms där det stod "Jag läser ju din blogg som du säkert vet, å det verkar som att du har d riktigt jobbigt, så ville bara skicka en kram =)"! Alla era omtankar och bevis på att ni bryr er värmer, så tack! ♥

nytt perspektiv

Datum: 2010-10-27 Tid: 14:07:27

Nytt perspektiv på hela situationen, försökt göra det bästa av den. Och nu känns det ganska bra. Allt kommer fram till slut och jag kommer få de svar jag söker tids nog. Ibland är jag glad över mitt logiska tänkande! Nu släpper jag detta och går vidare, stärkt och med en ny erfarenhet i bagaget. Det som inte knäcker en gör en starkare =)

Adrian är hemma igen! Det är så skönt att bara titta på honom och främst att det inte är så tyst! Nu ska jag ta mig något att äta och sen ska vi mysa! ♥ Tack mammi o ile för avlastningen!

Och vet ni vad? Adrian har en eller två tänder som är på g att spricka upp, man känner den/ dom lite granna ^^

blöh för räkningar

Datum: 2010-10-27 Tid: 11:47:58

Räkningarna är betalda, ganska bra peng kvar. Fast det är klart... jag får ju som tidigare skrivet kanske betala tillbaka pengar som jobbet satt in (en del mamma-lediga har fått, en del har inte och de har inte beslutat om alla eller ingen ska få). Vi får väl se, jag håller tummarna iallafall!

Nu längtar jag efter min lilla gos, han är ju hos mommo och ukki. Har varit skönt att vara barnledig men nu vill jag bara krama honom. Det är för tyst här hemma!

Senare ikväll kommer Ida's son Mex hit, jag ska passa honom några timmar =) Blir nog jätteroligt!

smartass

Datum: 2010-10-27 Tid: 10:46:13

Jäkla lyckat att brygga kaffe på bara vatten, utan pulver =/

helvete

Datum: 2010-10-26 Tid: 18:00:12

Trodde aldrig att jag skulle kunna bli så påverkad. Den här dagen har varit ett helvete men nu kan jag bara tänka att det som sker det sker. Jag kan inte göra något mer och kan bara vänta. Jag är glad över att Adrian är hos mammi så han slipper se mig såhär och kommer hem imorgon ♥ Då ska jag bannemej må bra igen!

blir nog bra

Datum: 2010-10-26 Tid: 10:18:06

Det som inte dödar, det härdar! Hela denna händelse väljer jag att se som en erfarenhet och gör det bästa av det. Blir ännu bättre än vad jag redan är! (Jag vet att det kan vara otroligt frustrerande att jag skriver i gåtor, och hade jag inte blivit så förnedrad och arg så hade jag berättat. Men jag vill inte. Jag måste bara skriva av mig, och tro mig, nu håller jag igen. Jag vill svära, gråta (vilket jag gjort massor), ha sönder något, avreagera mig!)

Men det blir nog bra till slut.

vakna

Datum: 2010-10-26 Tid: 08:26:50

Vi är vakna sen en timme tillbaka. Snart kommer Ida på kaffe innan hon ska till skolan, trevligt! Sen har vi ett oväntat och ovälkommet möte... Men det blir nog bra med det ändå. Och ikväll blir jag barnledig då Adrian åker till mommo. Jag ska bara slappa och vila!

ringa samtal

Datum: 2010-10-25 Tid: 09:30:37

Idag när Adrian sover middag måste jag ringa massa samtal. Först och främst lönekontoret på jobbet för att se att allt står rätt till med lite pengar som kommer in på mitt konto den 27e. Om det stämmer måste jag ringa försäkringskassan för att meddela detta. Det var något mer jag skulle ringa om, men jag minns inte vad. Hoppas inte att det är allför viktigt... Jag gillar inte att glömma saker. Jo, för fasen! Jag ska ställa Adrian i dagis-kö! Skulle egentligen ha gjort det för en månad sen, men glömt bort/ skjutit upp.

Adrian springer runt i sin gåstol. Han rusade ut i hallen och innan jag hann ifatt honom drog han ner lampan som står på spegelbyrån. Den är gjord helt i glas och tacka gudarna för att han inte fick den i huvudet! Det hade kunnat gå riktigt illa.

Sen måste jag skriva detta! Jag vet mycket väl att jag kan vara en gnällröv! Men jag behöver gnälla av mig ibland, och handlar det om Adrian betyder inte det att jag älskar Adrian mindre för det, eller att jag inte uppskattar dagarna med honom. För det gör jag! Hade inte Adrian funnits så hade jag inte ens klivit upp om morgnarna så som läget är nu. Sen förstår jag inte grejen med att inte få gnälla! Alla människor behöver få gnälla för att få ur skiten ur systemet, sen att jag är en gnällare-de-luxe är en annan femma.

Update; Ååååååh!

När jag väl får tummen ur och ringer mina samlal så:
1. "Min" löneassistent är sjuk, får prata med någon annan och hon berättar att vissa mamma-lediga får pengar den 27e medans vissa inte får. Hon rådde mig att inte röra pengarna förrän de beslutat om alla ska få eller om ingen ska få. Skapligt irriterande! Att de aldrig kan göra något rätt!!! Håll tummarna för att vi får!
2. Hon som har hand om dagisplatser på min stadsdel är ledig denna veckan. Alltså får jag ringa nästa måndag. Måste nog sätta upp post-it-lappar överallt för att komma ihåg det!

today

Datum: 2010-10-24 Tid: 19:36:53

I eftermiddags kom Linus och hans tjej Esin hit och fikade. Jag stod för kaffe och dom för fikabröd. Mums! Linus hjälpte mig även att få ordning på tv-kanalerna. Vischy hade ju visat mig hur man skulle göra men tydligen gjorde jag något fel. För satte jag 4an på 4an så försvann den kanalen som var på plats fyra spårlöst. Jag är verkligen inte teknisk! Iallafall var det grymt trevligt med fikabesök, trots att Adrian var lite smågnällig.

Nu har Adrian gått och lagt sig och jag steker pannkakor. Gör jag något annat än att steka pannkakor? Tror fasen inte det :P Men blev sugen att tugga på något. Ska väl glo lite på tv medans jag äter och sen hoppa i säng och läsa. Det är fan tröttsamt att vara så trött som jag är!

duktig pojke!

Datum: 2010-10-24 Tid: 15:08:14

Har lekt lite med Adrian på golvet för en stund sen. När han tröttnade på att sitta och leka så la jag honom på magen. Han började putta sig själv bakåt, snurrade runt, putta sig själv bakåt i en annan riktning osv. Till slut hade han tagit sig från vardagsrummet till hallen. Undrar när han börjar krypa på riktigt, det kan inte dröja länge det inte! ♥ Min gose!

plötsligt händer det!

Datum: 2010-10-24 Tid: 09:32:22

Igår skulle ju två kompisar komma hit, men de fick förhinder. Helt plötsligt dyker mammi upp och det var en trevlig överraskning! Bjöd över Ida också så vi tre satt och snackade lite skit till halv ett inatt, det blev några cider också. Mycket trevligt!

Adrian var uppe till klockan nio igår kväll och vaknade halv sju. Då gav mammi honom mat. Jag fick sovmorgon till nio som jag önskade i några inlägg sen. Nice! Plötsligt händer det! Adrian har börjat le så stort han bara kan, det ser lite roligt ut. Typ som "titta så söt jag är nu!". Och klart han är det!

Mina kompisar som skulle kommit igår tänkte komma idag istället. Det ser jag fram emot!


planerna gick i stöpet!

Datum: 2010-10-23 Tid: 17:45:50

Hade planerat att lägga Adrian lite senare än vanligt ikväll, så han inte vaknar inatt. Han vaknar vid 2 och somnar om när han får nappen. Har försökt att ignorera honom en stund för att se om han somnar om vid dom tillfällena men det funkar inte. Dels vill jag inte att han ska ligga o gråta och dels så måste jag väl tänka på grannarna (Dock finns ingen gemenskap eller grannsämja här, alla gör lite som de vill och skiter i andra typ). Men iallafall så har Adrian inte sovit något sen tolvtiden idag. Först nu somnade han vilket är alldeles för sent! Nej, hela min plan gick i stöpet. Ska låta honom sova en stund och blir klockan för mycket får jag väl väcka honom... Det är ett stort pussel detta!

Ikväll kommer två kompisar hit, blir nice det! Inte alltför ofta man har sällskap på kvällen så detta ser jag fram emot. Fast jag kommer nog vara en tröttmössa ganska tidigt med tanke på hur trött jag är nu!

Besöksrekord igår! Undrar fortfarande vart alla kommer ifrån... men det förblir väl en gåta ^^ Well, nu ska jag vila lite till tvn så jag är någorlunda pigg ikväll!

min söte!

Datum: 2010-10-23 Tid: 13:05:21

Adrian kan pussas (om jag inte redan berättat det, ingen koll)! När han sitter i mitt knä och jag frågar "får mamma puss?" så slänger han sig framåt och pussas massor! Dregligt blir det, men ack så mys! Och ska man se det som en tjänst eller ett hyss när Adrian fick tag i en räkning och slet sönder den? Han spottade på den med ;)

tack för hjälpen ^^

Datum: 2010-10-23 Tid: 12:43:10

Nu äntligen har man handlat! Det fick bli såndär krishandling, bara det nödvändigaste till Adde och kaffe till mig. Mammi kom o hämtade mig och syrran passade Adde under tiden, skönt att få hjälp! Så tack till er ♥

stackars rislampa

Datum: 2010-10-23 Tid: 11:01:23

Det är full fart på Adrian. Sicken unge till att ha energi! Och nu i skrivande stund blir han förbannad på rislampan som står i ena hörnet. Den är rolig att skaka på tycker han, men är svår att flytta på. Jag sitter mest och undrar hur länge den kommer hålla!?

tidigt i säng

Datum: 2010-10-22 Tid: 20:29:59

Besöksstatistiken på bloggen har höjts en aning, och den verkar hålla i sig. Dock har jag ingen aning om varför? Vartifrån kommer de nya läsarna? (Haha, är väl ingen idé att ställa frågan rakt till er, brukar ändå inte få nå svar)

Jaja, i vilket fall som helst så hade jag rätt tidigare. Städningen tog musten ur mig så jag går och lägger mig nu. Läsa lite, sen sova. Adrian somnade ganska tidigt så han kommer säkerligen vakna tidigt också. Jag vill ha sovmorgon, iallafall till klockan nio! Vet inte om jag berättat det, men Adrian vaknar nån gång mellan 04.30 - 06.00 nuförtiden. Som tur är så får jag honom oftast att somna om i en timme till efter välling o ny blöja. Hoppas det hade med tänderna att göra, för idag har han inte haft några större problem. Skönt för honom!

God natt!

well

Datum: 2010-10-22 Tid: 15:29:47

Städat - check!
Tvättat - check!

Trots att orken och viljan inte fanns så tvingade jag mig själv, och jag är såå nöjd över det! Antar att jag kommer få sota för det ikväll men det var nog värt det. Snart kommer min lilla charmör hem, saknat honom! Vi ska nog ta oss en promenad och handla hem det nödvändigaste lite senare.

addepadde!

Datum: 2010-10-22 Tid: 15:02:13

Några bilder jag snodde från Linette's facebook

från när hon var barnvakt i onsdags och idag =)

Han trivs bland tjejer!


helt slut

Datum: 2010-10-22 Tid: 10:27:34

Är det normalt att man blir heeelt slut när man bara plockar undan lite? Jösses! Ingen som vill agera städhjälp? ;) Det hade varit något det!

Adrian sover middag och har gjort ett tag, skönt för honom! Om lite över en timme kommer Linette och hämtar honom så jag får tvätta ifred. Så skönt att hon erbjöd sig, hon totalälskar Adrian! =) Och han är ju inte blyg, han älskar att träffa folk! ^^

lite bättre

Datum: 2010-10-22 Tid: 08:24:47

Idag verkar vara lite enklare för Adrian än igår. Hoppas dagen fortsätter såhär, och kanske till o med bara blir bättre! Han har fått en bit kall morot som han kan tugga på, får se om den kan hjälpa lite... Dock får man ju passa så att han inte sätter i halsen, men den är ganska stor så tror inte att han lyckas med det.

zzzznork!

Datum: 2010-10-21 Tid: 21:28:22

För trött nu! Jag ville se Lyxfällan men det orkar jag inte. Lika bra att sova om imorgon blir likadan som denna dagen varit, vilket jag verkligen hoppas att det inte blir. Gör ont i hjärtat av att se Adrian plågas så! Hade bytt med honom om jag kunnat men det kan jag ju tyvärr inte. Adrian kanske ska få komma ut en sväng imorgon iallafall med en tjej som totalt avgudar honom, men det beror på hur han mår. Själv ska jag tvätta. Godnatt!

Egentligen hade jag lust att skriva en hel harrang med åsikter, men jag skiter i det. En annan dag kanske.

ojojoj

Datum: 2010-10-21 Tid: 19:04:15

Håhåjaja. Efter idag ger jag mig en redig klapp på axeln och berömmer mig själv! Jag har varit riktigt duktig med att trösta Adrian idag, inte mist tålamodet eller något sånt. Bara kramat, klappat på, sjungit, skrattat, lekt, matat... trots att han har fortsatt gråta. Fortsätter det imorgon så ringer jag o ber om en läkartid. Eller brukar det vara såhär?

checklista

Datum: 2010-10-21 Tid: 09:39:36

Igår var det gnäll/ grått i sex timmar... Idag kör jag checklista.

En timmes gnäll/gråt nonstop - check!
Nu kan jag inte räkna timmarna, men några lugna, glada och mysiga stunder har vi haft idag. Men majoriteten så har han haft ont och jag vet inte vad jag ska göra. Mammi kom hit och passade Adrian så jag fick sova lite, fast jag kunde knappt sova alls. Och Adde sov hela tiden hon var här också. Tack mammi för att du kom!

så typiskt

Datum: 2010-10-21 Tid: 08:17:17

Eftersom jag tror att Adrian har feber så får vi inte komma till spädis. Han är pigg för övrigt, men varm. Hoppas tänderna, eller tanden, vill spricka fram snart. Kommer det vara såhär varje gång han får en ny tand? Hoppas inte, för både min och hans skull. Det är skitjobbigt!

lite update om adde

Datum: 2010-10-20 Tid: 17:56:41

Idag efter psykologmötet mötte vi upp våran kontaktperson. Vi gick och fikade på stans babycafé (som också kan kallas pensionärscafé). Adde tappade en leksak på golvet och då skyndade en gammal man fram för att ta upp den åt honom. Så sa han: Hur gammal är den där då? Han måste väl vara runt två år? Haha, ser han så stor ut?

Adrian har även lärt sig fejkgråta. Det var gulligt i början, men nu efter fem timmars fejkgråt, gnäll och riktig gråt så har jag huvudvärk. Dock pratade Adrian med sin morfar i telefon och då tjötade han på! Han brukar mest vara tyst och kolla på telefonen och se undrande ut. Men inte idag sörrö!

Nu har han pratat med mommo o moster med, fast där gnällde han bara av sig. Berättade hur jäkla jobbigt det är med feber och kli i munnen. För det kan nog inte vara annat än tänder nu.

är det så konstigt egentligen?

Datum: 2010-10-20 Tid: 15:19:09

Psykologens teori, alltså. Detta året har jag tampats med gallstensanfall utan att veta att det var just det. Jag födde min underbara son vilket självklart inte är negativt, men en ny livssituation ♥ Jag opererade bort gallblåsan och iomed den kom stressen med att försöka fixa hjälp med Adrian. En av mina närmsta vänner har ett väldigt sjukt barn och jag har engagerat mig i deras situation och försökt hjälpa. Jag har förlorat vänner (själva vänskapen), jag har folk i min närhet som försökt ta sitt liv, jag har stöttat i rättegångar, jag har stöttat i andra svåra situationer, jag har blivit behandlad illa. Jag har försökt vara mer än jag är.

Och med detta inte sagt att jag är felfri och inte behandlat andra illa, för det har jag.

men jaha, okej 2...

Datum: 2010-10-20 Tid: 12:08:06

Hej, jag heter Therese och jag är troligen deprimerad. (Det var iallafall vad psykologen tror)

men jaha, okej...

Datum: 2010-10-19 Tid: 20:49:42

Varje dag längtar jag efter att dagen ska ta slut så jag kan gå och lägga mig. Varje morgon hoppas jag på att dagen ska förflyta fort! Jag älskar att vara med Adrian om dagarna och träffa folk, men ändå längtar jag tills klockan är tillräckligt mycket för att jag kan gå och lägga mig. Det som nyss förvånade mig var att jag började storgråta, av ingenting alls! Jag började bara snyfta och hulka och tårarna sprutade. Sjukt jobbigt.

Update (30 minuter senare);
Jag är nog fan sjuk i huvudet. Tårarna bara fortsätter rinna utan stopp! Perkele!

underbar dag!

Datum: 2010-10-19 Tid: 19:08:20

Haft besök av alltid så glada Jessika som hade med sig en jättegod kladdkaka! Adrian föll för henne totalt! Därefter kom Vischy upp med medhavd lunch och tog en kopp kaffe innan han började jobbet, trevligt med spontanbesök! Och till sist kom min kompis Mariana och hennes son Markus. Vi har busat, ätit, fikat och slappat. Lovely!

Imorgon är det fullt upp också. Först till psykologen för första gången, sen möta upp vår kontaktperson och sen handla med mammi. Gillar dagar med fart och fläkt i!

adrian, min adrian

Datum: 2010-10-19 Tid: 14:52:51

Adrian satt och lekte på sin nya lekmatta när han helt plötsligt tappade balansen och slog i golvet. Han verkade få väldigt ont och grät. Satte mig på golvet med honom i famnen och tröstade, sjöng och smekte honom på ryggen. Då somnade han. Min gos! ♥ Det är bästa känslan som finns, att kunna trösta sitt barn!

Nu verkar det komma tänder också. Han är varm, dreglar mycket, gnäller och bajjar löst. Har inte känt några gaddar ännu men jag hoppas de kommer snabbt så han slipper lida!

skit ska skit ha!

Datum: 2010-10-19 Tid: 14:04:35

Bra dom ändå!

Ser ni inte vad som står så finns artikeln HÄR!


<3 <3 <3

Datum: 2010-10-18 Tid: 19:11:50

Nu sover mitt hjärta efter att ha vaggats och pussats till sömns i min famn. Mys! ♥

underbara mammi

Datum: 2010-10-18 Tid: 15:08:51

Mammi var barnvakt när jag åkte iväg på läkarbesök. När jag kom hem hade hon lagat lunch i mitt fattiga kök. En sann kock får vad som helst att smaka bra, och mammi gjorde mig väldigt gla! Poetiskt värre va!? =) Och som om inte det vore nog så kom hon tillbaka en timme efter hon hade åkt med lite matvaror. Hur underbart!? Hade inte ett skit hemma som skulle kunna smaka bra, som den oerfarna matlagaren som jag är. Väldigt tacksam är jag! <3

så kan det gå

Datum: 2010-10-18 Tid: 15:02:19

Frågan är hur jag ens trodde från början att det skulle kunna funka. En "fri själ" som han är inte redo för familjeliv, vill inte ha dessa förbindelser och krav som jag hade ställt. I slutändan hade jag bara mått dåligt, och han också. Vi var väldigt lika på många sätt, men ändå så väldigt olika. Speciellt våra sätt att leva. Now you know. Frågor?

one word

Datum: 2010-10-18 Tid: 13:34:24

Singel.

knepig fråga!

Datum: 2010-10-17 Tid: 13:48:51

Fortsätta försöka eller bara lägga ner?


lugnt

Datum: 2010-10-17 Tid: 11:14:07

Början av dagen har varit lugn. Skönt som fasiken! Adde sover middag och jag dricker kaffe. Det enda som händer idag är att vi ska till Ida och fika, tror jag. Det som sker, det sker.

äckligt

Datum: 2010-10-16 Tid: 08:50:43

Adrian ska aldrig mer få äta lasange! När jag hämtade honom i hans rum så slog en vägg av äcklig odör emot mig! Fyfasiken så det luktade, trodde jag skulle spy. Inte alls ett trevligt sätt att börja morgonen på. Trots att morgonen redan var förstörd sen innan.

fredag

Datum: 2010-10-15 Tid: 20:22:44

Idag stack jag och Adrian till grannen Gunilla på en kopp kaffe. Räddaren i nöden då jag inte hade något kaffe hemma. Och morgonkaffet är alltid ett måste! Trevligt att sitta o tjöta lite skit ^^

Sen kom mammi o hämtade oss, vi åkte till Olli och Irma där vi blev bjudna på lunch. Gott gott! Adrian blev lika bortskämd med gos som vanligt och framför allt av Irmas sons tjej. Hon avgudade honom! Vi hann med en sväng ut till mammi och handla lite med. Blev verkligen snålhandling. Kaffe och mat till Adrian. Jag måste verkligen bli bättre på att laga mat! Jag har ju lagat barnmat ett par gånger, men de där små färdiga burkarna är ju såå behändiga! Skärpning Therese! Imorgon ska jag laga potatis och lax till honom. Kanske till och med lite broccoli i potatisen ^^

Adrian blir bara mer och mer stadig när han sitter och leker på golvet, ramlar knappt omkull längre! Det är så roligt att se och ibland ser det ut som att han ska krypa iväg. Fast då måste det vara en matta under honom så han inte glider på golvet. Och skitungen fick tag på tv-dosan idag och tröck på någon knapp så alla kanaler försvann. Fick tillbaka kanalerna efter många om och men, fast de ligger huller om buller. Ni anar inte hur mycket det stör mig, men jag har ingen aning om hur man lägger dom på rätt plats. Unge! Johan får försöka fixa det när han kommer hit sen.

Goa Sarah och hennes söta dotra Amanda kom hit en sväng ikväll. Adrian fick massa leksaker och lite kläder av dom som Manda inte längre använder. Så snällt, och det var riktigt fina leksaker! Det tackar och bockar jag djupt för! ♥ Nu behöver inte Adrian fler leksaker på ett tag. Inte tills han börjar gå iallafall ^^

Hm. Ja, det var väl det.

rolig

Datum: 2010-10-14 Tid: 18:32:20

Haha, min gos! Jag lät som en rallybil (wraaaooom) och Adrian blev jätterädd och började storgråta. När jag tröstade honom sjöng jag "I wanna be loved by you" och han kollade direkt på min Marilyn Monroe-tavla som jag har ovanför soffan. Duktig pojke! Han har även lekt tandläkare och inspekterat mina tänder. Nu står han på alla fyra i soffan och gungar fram o tillbaka. Min son är rolig!!!

tjoff!

Datum: 2010-10-14 Tid: 16:38:28

Fem skitblöjor!

Adrian satt jämte mig i soffan och helt plötsligt satt han på kanten o tjoffade ner med rumpan i golvet. Helt oberörd fortsätter han prata "tytta, tytta, tytta, tytta!". Snabbt gick det, men tur att soffan är så låg. En helt annan sak nu när han är så stor till skillnad på hur det var när han var 2 månader gammal o vi somnade på soffan. Fast jag ska nog inte lita på att han sitter så stadigt som jag tror att han gör ;)

tack babe!

Datum: 2010-10-14 Tid: 15:33:19

Hur underbart är det inte att komma hem och det är nystädat!? Tack babe! ♥ ♥ ♥

Idag var det ju spädis. Det var lika kul som alltid, synd bara att min mentor var sjuk. Jag som har såå mycket att prata med henne om =) Och Adrian äter som en häst. Eller han skulle snarare äta upp en hel häst om han fick. Finns inget stopp i hans mage och det märks på blöjorna bland annat. Tror det är fyra skitblöjor redan idag och klockan är halv fyra. Lovely.

Nu ska jag nog käka lite pannkakor till middag. Stekte upp en massa igår kväll på mjölken som började bli gammal. Perfekt ändamål av åldrande mjölk.

Det var väl typ det jag hade att säga! Tjo!

barnsäkra

Datum: 2010-10-13 Tid: 13:10:12

Skulle behöva städa lite innan vår kontaktperson kommer, men jag skiter i det. Jag orkar inte. Idag ska vi gå igenom vad vi ska barnsäkra här hemma, blir nog en hel del det. Dröjer nog inte länge till AddePadde börjar krypa och då får man se upp, han ska ju vara på allting den där ungen =)

Sen blir det jäkligt intressant hur denna dagen fortskrider. Jag är något irriterad just nu!

nik & jay

Datum: 2010-10-13 Tid: 11:45:42

Jag har totalt fastnat i dansk musik. Eller ja, hittat Nik & Jay som fan är asbra trots att jag inte förstår ett skit i princip. Men jag gillart!


idag

Datum: 2010-10-12 Tid: 18:23:26

Tvättat. Lekt med Adde, tröstat Adde, sövt Adde, matat Adde... Myst med Johan. Mammi kom med Donkenmat och blöjor ♥ Det är i princip min dag. Och imorses hade jag bröstsmärtor. Läbbigt, men de gick över efter nån timma.

Tjo!

therese's önskan är min lag

Datum: 2010-10-11 Tid: 21:50:53

StorTherese efterlyste bild på J... Here you go!


Och eftersom bilden är döpt i hans namn så kan jag ju lika gärna
börja skriva Johan som han heter ^^

puss efter puss efter puss

Datum: 2010-10-11 Tid: 18:30:56

Tråkigheterna gick bra med tanke på omständigheterna. Kan inte tänka mig hur det känns för m att sitta där, men när jag gjorde mitt slog hjärtat så jag tror att alla andra hörde det också. Nu är det iallafall över och vi får se hur det går... Beundrar m för hennes styrka i det hela, kan inte ha varit lätt!

När jag kom hem så var en kompis till J här, J passade Adrian medans jag var iväg. Kompisen var trevlig han! De drog ner på stan och jag och Adde la oss o mös i soffan. Har nog inte garvat så mycket på länge! Adrian gav mig puss efter puss efter puss, blev helt nerdreglad! Och nu för ett tag sen ville Adde ge mig nappen. Hur söt!?

Ikväll blir det bara att ta det lugnt. Har nog tvätten imorgon har jag för mig. Måste springa ner och kolla sen...

ingen rubrik

Datum: 2010-10-11 Tid: 09:46:49

Jag har sovit himla tungt inatt! Imorses hade Adrian skrikit o velat gått upp, men jag hade inte reagerat på minsta möjliga sätt ens. Så J gick upp med honom och väckte mig lite senare för att jag skulle byta skitblöja. Det vill han icke göra! ;) Nu sitter jag och dricker mitt kaffe, Adrian sover och J är nere på stan.

Senare idag ska jag iväg på tråkigheter. Vad kan jag inte säga, men jäklar vad jag kommer uttrycka mitt förakt genom mitt kroppsspråk. Sånt är jag bra på! Hoppas bara att allt går som det ska och att det inte blir alltför svårt. Dont ever forget that i love you, m♥ Starkare kvinna får man leta efter!

Nej, nu ska jag väl fortsätta dricka mitt kaffe och sortera papper. Jäklar vad med papper man samlar på sig genom åren, och inte har man nån vidare ordning på det heller! Tråkgöra!

i make you curious now

Datum: 2010-10-11 Tid: 08:58:57

Det är väl inte på riktigt innan det hamnar på facebook:


Dålig bild, menmen...

skitinternet!

Datum: 2010-10-10 Tid: 21:09:48

I torsdags åkte jag, Adde och J åkte ut till mammi. Kim, Mia och mina 2 brorsöner kom senare under kvällen. Vi har umgåtts och haft det trevligt, även hunnit med lite syskonbråk. Så som det ska va ;) Adde och hans kusiner var väldigt intresserade av varandra, var roligt att se. Viggo, den äldste kusinen, var jättesnäll mot Adrian. Fast han är som en virvelvind och ska pilla på precis allt han får tag på, haha! Vilton är tvärtom. Sitter lugnt och stilla typ hela tiden och bara ler. Söta ungar! Vi kom hem idag och det är skönt men konstigt att vara hemma.

När jag startade om datorn så funkade inte internet. Jäkla krångel. Ringde pappa o bad honom gå in på internetbanken utifall att jag glömt betala räkningen, men den var betald. Försökte starta om modemet osv osv osv. Har letat som en tok efter telefonnumret till internet-leverantören men hittade det inte. Sen råkade jag tappa modemet och efter det funkar det. Om det bara krävdes en smäll hade jag kunnat smälla till det för längesen, så irriterad som jag blev! Skitsaker!

Skrev ju i något tidigare inlägg att jag vill starta ett sparkonto åt Adrian, men inte har råd. När jag pratade med pappa om det så sa han att han hade gjort det. Hur snällt är inte det då?! Adde har helt klart bra morföräldrar må jag säga! Tack så mkt pappa!

Hm. Annars har jag inte mycket att uppdatera med så det blev inte så långt som jag trodde. Och jag ska väl publicera detta nu så inte internet slutar funka. Då hamnar nog datorn i väggen isåfall...

rent jäkla skitsnack

Datum: 2010-10-07 Tid: 11:48:56

Den här helgen kommer bli så nice! Bror, Mia och brorsönerna kommer till mamma. Jag, Adde och J åker också ut dit ^^ Lite familjeträff sådär, det var längesen! Dock åker Mia hem imorgon. Lite synd, men hon ska partaya och det är hon fasiken värd! =)

Min jäkla hyra har höjts! Ringde fk för att ändra i mina papper, men jag kommer inte få mer pengar för det. Vad är det för stil egentligen? Fattig som en kyrkråtta är jag. Menmen, jag får la skylla mig själv lite med så som jag har shoppat. En del saker har varit helt onödiga...

Jag vill försöka spara pengar till Adrian varje månad fram tills han fyller 18 men det har jag inte råd med. Får försöka göra en ekonomiplan, vad jag kan lägga pengar på och vad jag ska skita i. Nu har jag väl lite mer än en hundring att leva på fram tills den 20:onde. Happy days! Tur att Adrian iallafall har allt han behöver.

Det här inlägget kan klassas som kvalificerat skitsnack. Jag hade inget av intresse att skriva förutom det roliga besöket i helgen!

lite pladder bara

Datum: 2010-10-06 Tid: 15:42:37

Idag har vi småstädat, J hjälpte till. Sån lyx! Nu har han åkt hem och jag o Adde har haft kontaktpersonen här. Dock sov Adrian större delen av tiden. Idag gjorde vi inte så mycket, bara satt och snacka o fika. Slappt och skönt =)

Jag har även fått tid till psykolog, nyfiken på att se om det hjälper. Hoppas jag får förtroende för henne också. Det är typ två veckor till första träffen, så ska fundera i vilken ordning jag vill ta allt...

I helgen kommer brorsan med söner hit och hälsar på. Kommer bli sjukt kul! Först snackade vi om att vara här hos mig, men det blir lite trångt med tre småttingar och 2 vuxna så vi åker ut till mammi istället. Kommer bli myspys att umgås en hel helg!

Annars händer det inte så mycket. Så over and out!

snork!

Datum: 2010-10-06 Tid: 09:17:46

Det ska väl vara jag till det alltså! Spillde en kopp kaffe i soffan nyss. Snork! Dock fick jag sovmorgon idag ^^Det tackar jag för. Snart är det dags att börja städa. Carpe Diem liksom.

såå söta muggar!

Datum: 2010-10-05 Tid: 21:08:58

Sicken go dag det har varit idag. Adrian har iofs haft skrik-race lite till o från, men han är gullungen själv ändå! Tvättat har jag gjort också, medan J var här uppe med Adde. Sen har vi ätit pannkakor, jag gjorde smeten och J stekte. Awesome teamwork! =)

Vi gick även ner till Maxi och hämtade ut ett paket till Adrian, som han fått av sin gammelfaster Christina! 2 supersöta muggar som hon har gjort! På bilden ser ni båda motiven och på baksidan av muggarna står det Adrian. De står nu i bokhyllan för att synas, vill inte att Adde börjar använda dom riktigt ännu, vill inte att dom ska gå sönder. Tusen tack Christina! Dom är något Adrian kan spara på hela sitt liv! Christinas hemsida hittar ni HÄR, där ni även kan lägga egna beställningar =)

Imorgon måste jag verkligen städa! Min kontaktperson kommer ju, vilket är skitbra för då måste jag ha det fint. Det är ett krav jag har på mig själv. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på imorgon, men det ger sig!

Nu är det Desperate Housewives, så jag och J ska glo på det ^^ Heippa!

förväntansfull

Datum: 2010-10-04 Tid: 09:12:31

Idag är jag ganska så förväntansfull! En kompis bjöd med mig och Adrian till sångstund i församlingshemmet, tillsammans med henne och hennes dotter Emmy. Kan bli riktigt mysigt, och eftersom Adrian gillar sånger så kan det nog inte bli annat än bra! Mysigt!

Sen händer det lite annat, och jag hoppas att det blir bra också. Jag vill verkligen det!

Nu är Adde's blogg lite uppdaterad också!

bara slappna av

Datum: 2010-10-03 Tid: 22:08:48

Nu sitter jag i min soffa, med tända ljus lite här och var med lugn musik i bakgrunden. Skivan jag lyssnar på fick Adrian av kyrkan i doppresent och den är verkligen fin, Carola som sjunger lugna sånger. Har dessutom satt på mig en riktig myströja, en såndär mjuk och go men som är för ful för att ha på sig ute. Mysfaktorn är hög! ♥

skriker tills rösten nästan skär sig

Datum: 2010-10-03 Tid: 21:10:31

Idag har varit en mysig dag! Adrian har väl varit ganska så gnällig, men det är ingenting mot de två föregående dagarna. Så det känns bra!

Adrian har börjat visa stort intresse för datorsladden och försöker ta den så fort han får tillfälle. Speciellt om han är i gå-stolen, då sätter han fart mot den på en gång. När jag sedan säger "nej", vänligt men bestämt, kollar han bara på mig och flinar. Ja, jag vet att han är för liten för att förstå rätt och fel och såna saker men värt att börja i tid tycker jag. Och så känns det bra för mig att säga till, då jag också förklarar att han kan skada sig på sladden.

Iallafall. Han försökte ta sladden idag, ett flertal gånger. När jag tar sladden ifrån honom blir han så förbannad så han blir alldeles knallröd i ansiktet och skriker tills rösten nästan skär sig. Pappa skickade ett röstmeddelande via mms precis då Adrian skrek och frågade hur Adrian mår. Spelade in hans gallskrik och skickade tillbaka, väntade ett litet tag så jag var säker på att pappa hört det och ringde upp honom. Då var han i full färd med att sätta Adrians skrik som ringsignal, fast bara när jag ringer, haha!

En annan sak som kan få Adrian att börja gråta på direkten är om jag lämnar honom själv i ett rum. Det kan vara så snabbt att jag bara hämtar kaffe, men när jag kommer tillbaka så har stora krokodiltårar rullat nerför kinderna. Gosen min! Fast jag måste erkänna att det är väldigt jobbigt ibland. Dessutom gallskriker han direkt när han tappar en leksak eller liknande. Helst vill han ha tillbaka leksaken i sina händer inom 1 sekund! Annars jäklar!

Mariana har varit här och fikat och lekt med Adrian. Adrian verkligen tokgillar Mariana. Nästan så jag blev lite avundsjuk för att hon kunde få honom att skratta direkt när hon klev innanför dörren, vilket jag hade försökt med ett bra tag innan hon kom. Men jag är ju bara gamla, tråkiga morsan som han ser varje dag, hehe!

Nu ska jag nog strax lägga mig och läsa. Något jag inte gjort på väldigt länge, känns det som!

platt som en pannkaka

Datum: 2010-10-03 Tid: 11:10:27

Jaha. Same old story. Det händer något som gör mig glad, sen skiter det sig och jag faller platt som en pannkaka till marken (I was aiming for the sky, ended up flat on the ground). Jag börjar bli så van med det så jag ska inte ens bry mig (I'm moving on). Massa referenser till meningar i låtar märker jag, haha!

Jaja. Idag ska jag träffa Mariana! =) Får se om hon tar med sig Markus eller ej. Så glad över att jag lär känna henne, klok och jädrigt trevlig! (Haha, vart fick jag ordet jädrigt ifrån? Det har jag aldrig skrivit förr) Sen får vi se om vi träffar Ida och Gunilla med ^^

That's all folks!

gnäll, gråt, skratt

Datum: 2010-10-02 Tid: 16:24:03

Gnäll, gråt, skratt, gnäll, gråt, skratt. Fast det sistnämnda är det ont om idag. Jag undrar vad det är som stör Adrian, för ingenting jag gör hjälper. Just nu är jag faktiskt så dum att jag har satt honom i gå-stolen och han får springa runt och gnälla. Så länge han inte gråter så...

Lite senare kommer Linus och hans flickvän på besök innan dom ska på bio. Trevligt! Hoppas Adde blir glad då med. Han brukar vara glad när det är folk omkring och inte bara tråkiga, gamla morsan ;)

inget stopp i magen

Datum: 2010-10-01 Tid: 20:13:11

Åååh! Jag är så trött idag! Adrian har varit en riktig lipsill på eftermiddagen och jag blev nästan tokig. Konstigt att jag inte sitter här och skriker och kastar katter omkring mig. Eller nåt. (Tänkte på galna kattkärringen i Simpsons)

Annars då? Jaadu. Min son har inget stopp i sin mage. Fyfan vad han äter ibland alltså! Till lunch fick han en hel portion gröt, en halv burk fruktpuré och så ville han ha massa majskrokar. O de där jäkla majskrokarna bara kladdar ju! Haha, hela han är full av kladdiga, smälta majskrokar till slut. Mammi och Moa kom förbi en sväng också, Moa är världens bästa moster! Hade aldrig kunnat drömma om att hon skulle vara så duktig med Adde! Var iallafall kul o se dom en snabbis idag, och tack mammi för du kom med min lilla beställning! ♥

Annars så är jag glad. Jag mår bra. Och ni får inte veta varför! ;)

Förresten. Ni kanske märkt att jag inte uppdaterar Adde's blogg så mkt. Jag orkar faktiskt inte just nu. Är inte så mycket att uppdatera med, det vi gör kommer ju upp här också så... Vi får se om den blir kvar över huvud taget.

Och till sist ville jag bara säga att jag saknar familjen och släkten i Knivsta. Några har sagt att vi får komma och hälsa på snart. Det hade vi redan gjort om pengarna hade funnits till det. Fattigråtta är jag just nu, men ska försöka spara! Om inte annat så kommer vi nog till nyår, hade jag tänkt.