grattis till mig!

Datum: 2010-08-28 Tid: 14:54:04

Idag blir jag gammal tant (25 år) och det märks!
Hoppade upp för mammi's trappor och så knäckte det till i höften.
Inte okej! ;)

Fick kaffe på sängen av mammi, Adde, Moa och Moa's tre tjejkompisar.
Haha, skoj och bli utstirrad så när man är nyvaken ;)

Idag blire lite party och lillfisen är hemma hos mormor.
Men jag och min höft tar det ganska så lugnt iallafall.
Mammi köpte pizzor som vi kan förfesta på, tack!
Vi spelade på maskiner på pizzerian, stoppade i
130 kronor sammanlagt och plockade ut
350 ^^ Pizzorna betalade sig själva!

Tack för alla gratulationer och presenter! =)

lyckodag!

Datum: 2010-08-26 Tid: 15:56:09

På väg till spädis såg jag en lott som låg upp och ner. Jag är ju så jäkla nyfiken av mig, så jag böjer mig ner och plockar upp den. Oskrapad! Skrapar den när jag kommer fram till späd och vinner 75 spänn ^^ Räckte till 2 nya lotter, ett frimärke och 19 kronor i kontanter, haha! Skrapade de 2 andra lotterna nyss, ena var 25 spänn på gånger 2 ^^ Det blir två lotter till sen när jag kommer till en affär.

Efter späd gick jag och bytte brallorna som var för små för Adrian. Vet inte hur de nya sitter, tog strlk 80. Säkert långa, men stoppar in brallorna i strumporna då bara och så har han något att växa i ^^ Sen var det dags för tandläkarn, dom är så jäkla trevliga där! Medan jag satt i stolen höll en sköterska Adrian sällskap. Domen blev ett hål i en visdomstand. Laga eller dra ut, det är frågan!? Beror väl på vad som är billigast och om en dragning påverkar munnen något.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och vänta på att mammi kommer och hämtar oss. =)

gäsp

Datum: 2010-08-26 Tid: 07:18:37

Tror jag gäspar tio gånger i minuten just nu, och Adrian ligger jämte mig i soffan och tar i! ;) Snart dax att klä på sig och dra till spädis. Men först lite kaffe och blöjbyte, och alla andra praktiska detaljer...

nu äre kvällen!

Datum: 2010-08-25 Tid: 21:40:39

Precis skurat golven här hemma, luktar fräscht av citron nu! Jag kan inte lämna något ogjort när jag väl börjat med saker och ting.

Adrian somnade utan problem ikväll ^^ Och skorven var inge problem att få bort heller. Hade jag vetat att det var så enkelt hade jag tagit bort det för längesen, men eftersom jag har varit så trött på senaste så har jag nöjt mig med att tillfredsställa Addes största behov: mat, närhet, sömn, viktigaste hygienen och lek.

Jag vill gå och lägga mig nu, men gör jag det kommer jag bara vrida o vända på mig i flera timmar. Får nöja mig med att sitta o surfa runt o lyssna på musik via youtube.

produktiv dag idag!

Datum: 2010-08-25 Tid: 19:05:27

Idag har jag varit produktiv! Så mkt som jag har gjort idag har jag inte gjort sen jag var gravid och "boade". Adrian och jag har badat tillsammans också för första gången. Han tyckte det var lite läskigt och jag tyckte det var mys! ^^ Får fortsätta med det så kanske han vänjer sig. Nu ska jag smörja in hans huvud och försöka få bort lite skorv. Ush vad sånt är äckligt att ta bort!

Imorgon är det äntligen spädis igen! Sen efter spädis ska jag till tandläkaren och därefter byta ett par brallor jag köpte till Adrian förra veckan. Adrian har strlk 68/74 och brallorna är 74 men är aaaastrånga! Antingen är det en felmärkning eller så är de bara små i storlekarna. Well well... Efter alla ärenden ska vi åka ut till mammi. Ska bli skönt att komma dit igen, känns som om det var väldigt längesen jag var där.

Vi får se om jag orkar göra Adde-mat senare. Kanske lika bra att ta det en annan dag, jag har ju inte direkt legat på latsidan idag ;)

i fixar-tagen

Datum: 2010-08-25 Tid: 15:36:57

Jag fixar. Och fixar. Och fixar. Fixar, fixar, fixar allt sånt som man inte brukar tänka på men som till slut måste fixas. Så jag är i fixar-tagen, och ju mer jag fixar ju fler saker kommer jag på som måste fixas. Fyfan, jag ska aldrig mer säga ordet fixa tror jag! Nu tar jag en liten paus, men ska snart fortsätta fixa! Tur att Adrian sover middag.

grymme!

Datum: 2010-08-25 Tid: 14:11:03

Hittade Adam Tensta på facebook och berömde hans spelning som han körde här i stan förra sommarn. Hade ju aldrig väntat mig nåt svar, men det fick jag ^^ Coolt!

hej då håret!

Datum: 2010-08-25 Tid: 11:19:39

Duschat, och tappat ännu mera hår. På skoj så samlar jag allt hår jag får i händerna (äckligt, jag vet! Men jag vill se konkret hur mycket det blir!) och då får man inte glömma att minst lika mycket försvinner ner i avloppet och tappas här och där. Snart måste jag nog fixa en mössa eller keps, pannbandet täcker inte längre alla kala fläckar som blivit. Dock har jag vant mig vid detta, så jag blir mest fascinerad av att jag fortfarande tappar lika mycket som i början. Knepigt va!?

göra storkok

Datum: 2010-08-25 Tid: 10:07:14

Idag är planerna att storhandla, sen göra storkok av mat till Adrian. Potatis/morotspuré, potatis/palsternackspuré och potatis/broccolipuré. Roligt att slafsa med sånt!

Sen ska jag skura, det hann jag inte igår. Eller hann och hann, jag struntade i det... Vill ha fint hemma tills min födelsedag =) Och på tal om den har folk redan börjat gratulera mig, en gång igår och en gång idag. Kan inte folk vänta tills på lördag? ;)

egen domän?

Datum: 2010-08-24 Tid: 15:22:57

Funderar på om jag ska fixa en egen domän kopplad till blogg.se. Vi får se... Skulle ju vart lite roligt iofs ^^

städa

Datum: 2010-08-24 Tid: 13:50:17

Gå-stolen är såå praktisk när man städar! Har dammsugit och Adde springer efter (så gott han kan). Haha, fast han är ingen vidare hjälp må jag säga ;)

Tar skurningen när han sover middag ^^ Blir bra det!

hahahaha!

Datum: 2010-08-23 Tid: 22:58:30

Adde skrattade i sömnen nyss! Haha, undrar vad han drömmer? Han kanske blir världens natt-pratare som mamma sin? Min gos, min plutt, min lillfis, min älskling, mitt allt! ♥

Snart ska jag också sova. Har några bloggar kvar att kika igenom lite snabbt. Måste bara tillägga att denna dagen har vart underbart bra med Adrian, bättre än igår, när det gäller allt! Mat, gos, sömn, lek... Mitt mammahjärta är väldigt lyckligt just nu! =)


första ord

Datum: 2010-08-23 Tid: 19:51:36

Jag frågade Adrian på skämt om han kunde säga mamma. Då rapade han högt, och jag tycker nästan det räknas. Haha! Ni som umgås med mig vet varför ^^

Men faktiskt så härmar Adrian mig när jag säger "heeej" och "aj", låter ballt ^^ Men det räknas väl först när han är medveten om vad han säger va? <--- Kräver ett svar av någon, gärna flera!

Adde sitter i gå-stolen nu och när jag skulle gå ut i köket så följde han nästan efter. Han börjar få kläm på hur man tar sig framåt i särskild riktning. Jag är fortfarande lite emot gå-stolen men han trivs ju så bra i den. Dilemma. Nu har han satt armbågen mot det lilla bordet på den och vilar huvudet i handen, så sööt! ^^

Har fortfarande inte fått bilder från syster, den latmasken. Vi får väl se när jag får dom. Längtar!

älskar gröt!

Datum: 2010-08-23 Tid: 18:21:52

Adrian har ätit gröt, och det ser såå roligt ut när han gör det! Han slänger med ansiktet efter skeden när jag drar bort överflödig gröt från hans ansikte, vill bara ha mer mer mer! =) Min glupsko!

bättre

Datum: 2010-08-23 Tid: 15:38:10

Woho! Det går bara bättre och bättre med att få Adrian att somna ^^ Jag ropar inte "hej!" ännu, men just nu när han sover middag gick det jättebra!

Och värst vad jag varit populär idag då! Fått två förfrågningar om att hitta på något, det hör inte till vanligheterna ;) Fast just idag orkar jag inte så det får bli någon annan dag.

den envisa kampen

Datum: 2010-08-23 Tid: 09:43:34

Den envisa kampen om att få Adrian att sova middag i sin egen säng fortsätter! Han vill somna i soffan, men jag vill att han ska bli bekväm med att somna i sängen. Vem av oss tror ni vinner? ;)

Min teori som sätts i praktik är att lägga honom i sängen och sen ställa mig utanför hans rum och lyssna. Smågnäller han bara lite så står jag bara kvar, men börjar han gråta så går jag in och tröstar. Till slut kommer han nog acceptera att somna i sin egen säng på dagtid (innan har jag ju låtit honom somna där han är). Men om han inte accepterar det utan att han gråter varje gång, vad gör jag då? Äh, det får jag klura ut sen isåfall =)

vaken...

Datum: 2010-08-23 Tid: 08:24:40

Uppe med tuppen, och tuppen är Adrian!

be för hailey!

Datum: 2010-08-22 Tid: 23:29:05

Imorgon börjar Haileys förbehandling för att försöka ta emot nya stamceller från navelsträngsblod. Var med och be, tänd ljus, rikta positiv energi åt deras håll att detta kommer fungera!
Du klarar detta, lilla krigarprinsessa!
♥♥♥ Team Hailey ♥♥♥

min son är underbar!

Datum: 2010-08-22 Tid: 23:14:01

Vilken dag det har varit! Adrian har varit helt underbar, det är helt sjukt hur ett enda leende från lillfisen kan värma upp hela mig! Det enda han trilskades med var när han skulle sova middag. Han var så trött så ögonen gick i kors, men så fort jag la honom i sängen började han gallskrika. Men jag ska ju vara konsekvent med det där, så med jämna mellanrum gick jag in och lugnade honom. Till slut gick det =) Var likadant med nattningen, men det gick också till slut.

Fick dock reda på något jäkligt tråkigt idag, som jag inte tänker förlåta. Måttet är rågat, bägaren har runnit över, och alla andra liknande uttryck. Sak på sak på sak, till slut kan man inte förlåta längre.

Ikväll har jag förresten läst ut fjärde boken ur Twilight-serien. Äntligen! Men vem kan jag bok-klubba med? Bemma har ju inte läst andra boken klart än... Oh well.

Nu ska jag sova! Natti!

jäkla grannar!

Datum: 2010-08-22 Tid: 12:56:00

Jäkla grannar till att ha fest då! Gick ju och la mig snortidigt, men vad hjälpte det när grannarna brötade på balkongen snett nedanför!? De kommer få tillbaka nästa helg, tänkte jag skriva, men det ska de inte alls. För det första kommer vi dra ut innan man måste dämpa sig. För det andra vill jag inte ha någon brakfest, bara lite förferra härhemma ^^

Adrian är pigg o go som vanligt! Han sitter i gå-stolen nu och leker ^^ Jag vill ju inte använda den för mycket, men nu kände jag för att ha lite ensamtid och då är den bra att ha! Han är så charmig med sitt lilla leende, lillfisen =) Syrran ska maila över bilderna från när Adrian lekte fotomodell, så vi får väl se om jag laddar upp några ;)

god natt!

Datum: 2010-08-21 Tid: 20:34:16

Nu ska jag plocka iordning här hemma, sen lägga mig i sängen och läsa. Visst har jag blivit duktig pappa? Släcker lampan kl 23.00 varje kväll...

...förutom föregående natt då. La mig vid 3 nångång. När jag la huvudet på kudden så började det tjuta därinne. Satte mig upp och då slutade det, la mig ner och då började det. Satte mig upp igen och ruskade på huvudet i tron om att det skulle tystna när jag la mig ner, men nej då. Så jag fick somna till det tjutet. Ikväll är det förhoppningsvis tyst i skallen!

partyplaner

Datum: 2010-08-21 Tid: 19:50:11

Det blir party nästa helg med! Mammi hade lovat för längesen att passa Adrian på min födelsedag, men jag hade inte tänkt fira eftersom jag var ut igår. Men mammi insisterade. Och ju mer jag tänker på det desto mer lockande känns det =) Så nu har jag dragit ihop ett gäng som jag vill fira med, och det finns säkert fler jag ska fråga.

Adrian har varit så gosig idag, guud så jag älskar honom! Helt sjukt att han redan är fem månader gammal, vart har tiden tagit vägen? =)

Nu ska jag mysa lite med honom och sen ska han sova. Vi kämpar lite med det där med att somna i sängen. Han vill inte riktigt det, men jag står på mig. Gäller att vara envis redan nu så han lär sig tills han blir större, jag vill inte vara en sån mamma som måste sitta vid sängkanten flera timmar varje kväll ;) Fast obligatoriskt ska vara nattsaga varje kväll!

goos!

Datum: 2010-08-21 Tid: 18:03:53

Jag och Adrian har legat på golvet och myst lite. Det känns speciellt att ligga på mage båda två med huvudet mot golvet och bara kolla på varandra. Min gose!

Nu ska jag ta dagens första kopp kaffe! =)

grattis älskling!

Datum: 2010-08-21 Tid: 14:53:57

Grattis mammas pojke på 5-månadersdagen!
Mamma älskar dig mest!

sicken lyckad kväll!

Datum: 2010-08-21 Tid: 02:53:14

Okej, ögonen går i kors. Dels av trötthet och dels av fylla. Vilken kväll! Började som sagt med middag på Lilla Krogen med Emma. Maten sög. Den var inte god nånstans, och då är det riktigt illa för att komma från mig som knappt har någe smaksinne. Nej, blää!

Koffa's spelning var riktigt grym! Han har utvecklats något så fruktansvärt på de åren jag inte sett honom uppträda. Behaglig röst som även kan ta i och faktiskt till och med köra riktigt ljusa toner! Efter honom var det något band som jag inte kommer ihåg namnet på, men fan så bra! Grawla till "Hazel eyes" av Kelly Clarkson, hade de inte sagt att det var den låten de spelade + att en kille sjöng med i refrängen hade jag aldrig hört att det var den låten. Men instrumentalt var det såå jäkla bra!

Biljarden då? Så himla roligt! Ju längre jag spelade ju fullare blev jag. Men jag är grym på biljard. Skitsamma om den vita kulan åker ner i hålet titt som tätt, jag fick ner många kulor! Det var helt rätt att köra biljard ikväll! ^^

Sen gick vi till Tonic, och tillåt mig känna mig lite som en bloggkändis! En fd kompis syster berättade att hon läste min blogg varje dag (Hej Mikaela!). Haha! Var kul att höra att hon läser! Sen träffade jag två kompisar till min brorsa Kim. Den ena har jag inte träffat på minst fem år och då var han en liten skitunge, nu har han växt till sig... jag kände inte igen honom! ;) Annars träffade jag lite annat löst folk, men inte alls så många som jag trodde jag skulle träffa på just där.

Tack till Emma, Jojje, Johan och David och alla andra som jag träffat på för en så jäkla bra kväll! Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag icke är bakfull imorgon!

Fast måste tillägga: Saknar min Adrian hur mkt som helst! Han blir fem månader idag (lördag)! Kan ni tänka er det? Han har levt fem månader, jag har varit mamma i fem månader, mina föräldrar med respektive har var morföräldrar i fem månader, gammelfarmor/farfar och gammelmormor i fem månader (och gammelmorfar i himlen)! Helt sinnes vad tiden går fort!

fylla eller inte fylla, det är frågan!

Datum: 2010-08-20 Tid: 15:20:33

Fyfan så skönt! Nu har jag köpt upp mat till Adrian som räcker i typ en månad, sen har jag köpt 2 paket blöjor. Nu slipper jag tänka på det ett tag! Dessutom har jag pengar kvar så jag klarar mig tills de andra pengarna kommer, Adrian har det han behöver nu iallafall. Både i kläd- mat- och blöj-väg ^^

Adrian måste känna på sig när han ska iväg till sin mormor, för som jag sa tidigare är han alltid ledsen hela den dan typ. Utstrålar jag en annorlunda energi den dagen jag blir barnledig? För som sagt är han lugn och snäll när han kommer hem till henne sen. Skulle ju träffat Nicole i Knalleland nu vid tre, men jag orkade verkligen inte efter hans massa skrik! Vi får ta det en annan dag istället. Adde har åkt hem till mormor nu iallafall.

Strax efter halv sex ska jag möta upp Emma för att käka innan Koffa's spelning. Blir kinamat, så jäkla gott! Och efter spelningen ska vi biljarda. Jag känner för att dra på mig en redig fylla men samtidigt inte... Det får bli en mellanfylla helt enkelt. Adrian kommer inte hem förrän efter två någon gång imorgon, så har en stund på mig att vara bakfull med ;)

nää

Datum: 2010-08-20 Tid: 12:10:42

Adrian är en riktig grinsippa idag! Jag har knappt fått göra något själv, inte röka, inte packa hans väska, inte klä på mig efter duschen (duscha fick jag iaf göra själv). Men förutom det så har han bara skrikit, skrikit och skrikit så fort jag inte varit i närheten. Så är det varje gång han ska hem till mormor, jag kan inte njuta av timmarna innan han ska iväg. Fattar inte vad det beror på, för väl hemma hos mammi sen så är han lugn och snäll. Fy fan vad tröttsamt!

ledsen adrian

Datum: 2010-08-20 Tid: 08:42:35

Adrian vaknade innan klockan var sju så då var det bara upp och göra flaskan. Vi har lekt lite och han har även ätit lite gröt. Sen helt plötsligt blev han jätteledsen, och jättevarm. Jag har gett honom lite alvedon och tröstat, så nu har han precis somnat. Skulle ju vara typiskt om bieffekterna av sprutorna kom nu, då vet jag inte om jag vill lämna honom till mammi ikväll. Vi får se hur han är när han har vaknat.

nattinatt!

Datum: 2010-08-19 Tid: 21:46:13

Nu ska jag hoppa i säng, läsa lite innan jag ska sova =) Fjärde boken av Twilight är det jag är inne på, började väl läsa första för en och en halv vecka sen. Det går fort vill jag lova, jag fastnar!

Imorgon blir fullt upp! Först ska jag till Knalleland med Nicole och kolla efter en duk eller liknande och annat smått och gott. Adrian blir upphämtad av mormor sin, så jag är barnledig tills på lördag nån gång. Sen på kvällskvisten ska jag möta upp Emma för att ta en cider på Lilla Krogen och därefter gå på en kompis spelning. Efter det drar jag och några till vidare och lirar biljard och tar några kalla. Awesome! På lördag ska jag sova länge, blir till att stänga av ljudet på telefonerna för av någon jäkla anledning får folk för sig att ringa och väcka mig på mina sovmornar! Lägg av med det! ;)

Nä, godnatt!

smakportion

Datum: 2010-08-19 Tid: 19:52:01

Adrian invigde köksbordet nyligen. Han har precis ätit potatis och broccoli-puré! Haha, jag har då aldrig sett såna grimaser och skakningar på huvudet, men ändå ville han ha mer så fort han svalt det han hade i munnen. Så jävla roligt! Imorgon blir det först en flaska till frulle, och gröt till brunch ^^ Detta är kul!

skam den som ger sig!

Datum: 2010-08-19 Tid: 18:03:24

Har fått hem mitt köksbord nu, jag och Ile kånkade upp det stora åbäket för trapporna (medan mammi tog hissen med stolarna). Krånglade in det genom dörren och ställde det i hallen. Vi trodde inte det skulle gå in i köket utan att ta av benen, men det kunde de inte hjälpa mig med för de hade bråttom. Men envis som jag är (hallå, jag vispar marrängsmet för hand!) så skulle bordet bara in i köket. På något vänster fick jag in det, helt på egen hand! Är man grym eller är man grym?

Nu behövs bara bordstabletter eller en duk och så ska jag hitta nån snygg vas att ha på, eller nån bra bordsblomma. Vi får se =)

torsdag

Datum: 2010-08-19 Tid: 16:45:47

Spädis var lika nice som vanligt! =) Skönt att vara tillbaka på allvar! Gjort barnmat där idag, väldigt spännande och väldigt lätt. Adrian ska få smaka lite senare vid det nya köksbordet!

Som ni kanske vet har ju inte jag haft ett köksbord på ett braa tag! Har inte haft råd. Men nu sitter jag och väntar på att mammi och Ile ska komma med ett som jag köpt från blocket. Bord + 6 stolar för 300 riksdaler. Jag har ju inte sett det, men jag hoppas det är fint! Såg fint ut på bilden iaf. Men det spelar ingen större roll, billigt som fan och det går att slipa och måla isf.

Skämt bort Adrian ytterligare idag också! Han har fått ett gosedjur som låter och en greppleksak. Kul som fasiken att köpa nya grejjer till Adrian när man väl har råd! Så jag passar på.

Nu blire en kopp kaffe o en cigg. Ska inte lägga mig så tidigt som igår, 21.30. Läste till 23.00 och idag har jag vart huuur seg som helst, och det skyller jag på för mycket sömn ;)

dagen idag

Datum: 2010-08-19 Tid: 07:25:37

Varit vaken i snart en timme, o har inga planer på att sova mera! ;) Vet ni vad? Det är totalt livsfarligt att ta upp en bebis ur sin säng när man är trött. Han slängde sig åt sidan så jag nästan tappade honom, men fångade honom när han låg vågrätt i luften. Pheeeeew, knasbebis! Ge mamma en hjärtattack det första man gör på morgonen, snällt!

Idag är det spädis! Så jäkla nice det ska bli, höjdpunkten på varje vecka ^^ Men vi saknar två personer där väldigt mycket! Detta meddelande skickade jag ut till facebookgruppen igår:

"På måndag börjar förbehandlingen för en transplantation och kommer pågå 8-10 dagar. Därefter är det dags för transplantation av stamceller från en navelsträngsblods-donator.

Detta betyder inte helt säkert att Hailey kommer bli frisk från sjukdomen, det krävs att Hailey tar emot de nya stamcellerna och börjar bygga en ny benmärg utav dom. Detta är en lång process och resultat börjar visa sig om ca 3 månader. Det viktigaste nu är att hålla henne infektionsfri!

Från och med måndag tycker jag att vi tänder ljus för Hailey varje kväll klockan 21.00 och ber att detta lyckas! Hoppas ni vill vara med! ♥♥♥ Team Hailey ♥♥♥

Ps. Mamma Rachel är jättetacksam till alla som har engagerat sig i hennes och lilla Haileys situation! Hon hälsar STORT TACK till er alla! ♥"

Håll alla era tummar och tår för att det lyckas, och var gärna med och tänd ljus med oss varje kväll klockan 21.00 från och med måndag =)

han slåss!

Datum: 2010-08-18 Tid: 19:35:10

Adrian smällde till mig över käften tre gånger och garvade efter varje gång! Hur ska man tolka det då? Unge! ;)

han tog det som en karl!

Datum: 2010-08-18 Tid: 17:34:14

För det första tog min son fem-månaderssprutorna som en karl! Den första sa han inte ett knyst om, den andra var typ som att han skrek "men vagöru???" och sen var det bra med det. Min duktiga pojk! =)

Därefter mötte vi upp en polare till Adrian som går i samma spädbarnsgrupp och hans mamma. Vi gick runt och shoppade, och jag säger då det! Mycket kläder blev det, men jag är nöjd. Han fick även en stor väska som får agera skötväska ^^ Får se om jag kan lägga upp bilder på allt, Rachel lånar ju fortfarande min kamera, men jag kanske kan låna syrrans som hon inte använder =)

Gick och fikade en sväng också, och precis när vi gick ut därifrån började det spöregna! Ush! Men nu är vi inne och torra igen!

Update; Måste tillbaka till H&M imorgon, be dom ta bort larmgrejen på filten jag köpte! Hon tog bort en, men det var tydligen 2 då!? Trodde det var tjejen som gick ut innan oss som gjorde att det pep.

shoppingplaner

Datum: 2010-08-18 Tid: 10:22:02

Gick in på sidan där väskan som jag vill använda som skötväska hade kommit in på lager igen. Det hade den inte. Skit också! Men efter att vi har varit på bvc så ska vi handla lite. Adrian behöver kläder i större storlek nu, de flesta kläder han har är strl 68 men de börjar bli lite tajta. Så lite 74-kläder ska vi kika efter samt dreggel-lappar att skydda kläderna med. Gud så ungen dregglar! Ska passa på att kika efter en väska som kan agera skötväska eftersom jag fick pengar av både pappa och farmor o farfar till ändamålet i tidig födelsedagspresent.

Var ju denna väskan jag ville ha!
Kanske finns liknande på t ex Intersport?

Nu har Adrian badat och efter det ville han äta lite, och sen sova. Då kunde jag passa på att duscha och nu sitter jag här och njuter av en kopp kaffe i lugnet! Skönt att vara nästan klar redan nu innan vi ska iväg! ^^

bvc idag!

Datum: 2010-08-18 Tid: 08:33:23

Idag är jag uppe med tuppen utan att klaga. Nu ska jag ta min pappas råd att inte sova något mer efter att Adrian vaknat på morgonen så jag kan sova på natten istället. Jag har tänkt ändra på mina morgonvanor, men inte orkat förrän nu...

Idag ska Adde till bvc för första gången på över en månad. Ska bli jäkligt spännande att se hur lång han är och hur mycket han väger. Och om jag inte tror fel så är det dags för hans fem-månaders spruta! Ish, jag gillart inte! Det är inte så farligt, men förra gången han fick sprutor blev han jätteledsen såklart. Men det gick fort över. Det jag är orolig för är hur han kommer bli efteråt. Feber? Otrolig trötthet? Men det går nog bra! ^^

Är även en stor dag för min syster. Min lillasyster Moa börjar 7an idag. Högstadiet! Hon är inte liten längre. Det är väl bara en tidsfråga innan hon springer ute med sina kompisar med häxblandning och tjuvröker. Eller som jag gjorde: Rödvinet Aurora (billigt skitäckligt rödvin) och eftersom jag inte hade en korkskruv tröck jag ner korken i flaskan med en penna. Nej Moa, fortsätt vara min oskyldiga lillasyster! ;)

bra dag idag!

Datum: 2010-08-17 Tid: 23:28:54

Det har varit en sån bra dag idag! Min syster passade ju som sagt Adrian imorses så jag fick sova lite till, fick bra besked från försäkringskassan, mammi kom och hämtade Moa och Isak o lämnade några lonkero till mig, Bexx och hennes dude kom hit på kaffe (o åkte nyss) vi har druckit en varsin lonkero och nu ska jag lägga mig och läsa lite o sen sova! ^^

woop woop! doooh!

Datum: 2010-08-17 Tid: 14:09:38

Jag har blivit beviljad underhållsstöd från försäkringskassan från och med juni månad. Det innebär lite extra klirr i kassan denna månaden för juni och juli! Tror iallafall att de betalar ut de två andra denna månaden. Just nu sitter jag i telefonkö för att meddela detta så de kan kolla upp mitt bostadsbidrag. Dessutom ska jag förlänga min föräldraledighet på samma gång! ^^

Just nu har jag plats 139 i kön, och klockan är 14.10. Uppdaterar när jag kommit fram för skojs skull ;)

Update; Det är faaan inte sant! Kom till plats nummer 7 i kön, och så kopplades samtalet ner! Va i helvete!? Aja, bara ringa igen då. Skit. Nu är klockan 14.36 förresten.

Update 2; Nu är klockan 15.11 och jag är klar med samtalet. Underhållstödet påverkar inte mitt bostadsbidrag (wiiiho!!!) och det med föräldraledigheten hade inte den handläggaren hand om. "Åh nej, ännu mera kö!" utbrast jag, men det behövdes inte. Hon direktkopplade mig till en annan handläggare på direkten, som tur var!

Trots att samtalet kopplades ner så gillar jag försäkringskassan ;)

tisdag

Datum: 2010-08-17 Tid: 13:23:03

Idag fick jag ingen sovmorgon heller, men Moa var så snäll och tog hand om Adrian sen när hon vaknade. Så då fick jag sova vidare! Tack snälla syster, det var välbehövligt!

Förresten, installera INTE en ogillaknapp om du får den förfrågan på facebook. Det är ett virus och du installerar ett mjukvaruvirus på din dator. Läs mer om det här i Dagens Nyheter

Idag ska Moa och Isak åka hem. De skulle åkt hem igår egentligen, men Moa ville stanna längre. Tycker det är tråkigt att hon ska åka, det har varit jättekul att hon har varit här =)

never ever again

Datum: 2010-08-16 Tid: 16:48:33

Jag ska aldrig mer göra marränger utan elvisp! Vispat sönder både hand och arm, jag och Moa turades om att vispa. Nej, aldrig igen!

Men nu kan jag iallafall mäta hur envis jag är!
- Hur envis är du då?
- Tillräckligt för att vispa marrängsmet för hand!

jäkla liv

Datum: 2010-08-16 Tid: 14:09:05

Oj, min son måste aktiveras precis hela tiden, annars är han icke nöjd. Vi har gungat, lekt på golvet, gått i gå-stolen, suttit och beatboxat, sjungt sånger, dansat... Så fort han får ligga jämte i soffan så blir det ett jäkla liv. Puuuh! Jag kommer sova gott inatt.

För övrigt så har jag hittat världens roligaste sida med barnleksaker. Kommer definitivt beställa julklappar och födelsedagspresenter till Adrian därifrån =) Lekmer heter sidan!

gröt o gå-stol

Datum: 2010-08-16 Tid: 09:15:16

Adrian har precis ätit gröt. Det var ingen hit idag. Jag funderar på om det är att jag varit så seg med att ge honom smakportioner och att han inte är van att äta från sked? Iofs var han väl inte så hungrig heller då han fick flaskan två timmar tidigare. Men nu får jag skärpa mig och ge honom sked-mat.

Det har varit en riktigt gnällig morgon hittills också. Ingenting har varit bra enligt Adde, men när jag satte honom i gå-stolen blev allt mycket roligare! Dock är det ju prat om att ungar som använder gå-stol inte lär sig gå lika snabbt som icke-gå-stolare. Får använda den med måtta.

sova?

Datum: 2010-08-16 Tid: 07:52:26

Blev absolut ingen sovmorgon idag! Jag försökte, men Adrian ville inte det. Bara bita i det sura äpplet och gå upp. Men jag ska inte klaga, Adrian somnar vid nio och sover hela natten åtminstone fram till 06.30. Oftast somnar han om till ungefär 09.00 eller ännu längre. Det är inte alla föräldrar som har sådan lyx! Så jag ska va nöjd. Jag är nöjd!

Inga som helst planer för idag. Det blir vad det blir ^^

svar på kommentar

Datum: 2010-08-16 Tid: 07:31:03

Farmor skrev:
Tänk att jag har aldrig ägt en diskmaskin oaldrig önskat mej en sådan heller !Vad kan det bero på !!! Kram på dej:)

Att jag föddes in i ett bekvämt samhälle? ;) Kram på dig med!

lägenheten och lite annat

Datum: 2010-08-15 Tid: 13:13:09

Nu har jag kollat på lägenheten. Tyckte om den vid första ögonkastet, men efter lite tänkande och expertis från pappa så har jag tackat nej till den. Sovrummet funkade bra för både mig och Adrian, men sen när det blir dags för Adrian att få eget rum så skulle det inte finnas plats för att göra en sovhörna i vardagsrummet. + att det inte fanns någon diskmaskin ;)

Efter vi kikat på lägenheten gick vi och handlade. Köpte barnmat på burk till Adrian, potatis och majs. Det tyckte han inte om! Haha, gud så han grimaserade och slängde med huvudet. Så det fick bli en flaska istället. Han får lite gröt senare ^^ Det tycker han om iallafall.

liten lista

Datum: 2010-08-15 Tid: 10:50:02

När är fick du reda på att du var gravid? 10 augusti 2009

Hur gammal var du? 23 år

Mådde du mycket illa? Nej, knappt något

Spydde du mycket? Ingenting

Hade du mycket halsbränna? I slutet

Var du känslig? Det tycker jag inte

Hade du mycket foglossning? Nej

När kände du bebisens första sparkar? Runt v.16

Var du ofta orolig? När jag tog svininfluensavaccinet var jag det

Sparkade bebisen mycket? Ja, mest på kvällen

När började du läcka bröstmjölk? När Adrian var född, tror jag

Fick du bristningar? Hade bristningar sen innnan

Blödde du någon gång? Nej

Hur många Ultraljud gjorde du? 3 st

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Hade inga direkta planer 

Vilket BB födde du på? Borås

Hur började din förlossning? Vattnet gick, som att bebis sparkade ut en fotboll

Hur många timmar tog din förlossning? Vattnet gick på torsdagen, förvärkar fram till lördag kväll då de tilltog men jag tyckte de var hanterbara. På söndag morgon skulle jag sättas igång men var öppen 8 cm redan så det var bara köra. 8.45 började förlossningsarbetet, 9.17 var han ute.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt

Hur mycket var du öppen när du kom in? 8 cm

Vilken smärtlindring tog du?
Lustgas som inte riktigt funkade, var för sent för något annat

Dragen med sugklocka? Nej

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Ca 30 minuter

Blev det komplikationer? Nej 

Var du rädd för något? Nej, faktiskt inte

Skrek du? Nej, lät mer som jag bajsade

Fick du sys? Ja

Vem var med på förlossningen? Mamma

Vilken vecka födde du i? Typ 38

Vad var vikt och längd på bebisen? 3110g och 49cm

Blev det en pojke eller flicka? Pojke

Vad fick barnet heta? Adrian Kim

Var allting värt det? Absolut!!

Ammade du? Ja, men inte längre

Hur gammal är barnet nu? Snart fem månader

Vad tyckte du om förlossningen? Vad klagar folk över? Jag tyckte det var lättare än jag hade trott! Klarade ju av värkarna själv och allt gick så fort + att mamma var ett bra stöd. Barnmorskorna var underbara =)

När kommer nästa barn? Kommer det ens nå fler? ;)

kolla lägenhet

Datum: 2010-08-15 Tid: 10:29:34

Nu ska vi snart iväg och kolla på lägenheten! Moa och Adrian följer med, jag vill veta vad Moa tycker, sen efteråt ska vi handla lite. Det är planerna just nu + städa lite sen. Skoj.

slö

Datum: 2010-08-14 Tid: 18:08:39

Idag har jag inte gjort många knop. Shit så seg man kan vara! Eller jo, lite har jag gjort... försökt klura ut lite nödvändiga detaljer för en "affärsidé". Hoppas det kan bli något! Sen har jag lekt med Adrian. Hoppas han sover gott inatt, för det har han inte gjort under dagen. Han håller på att somna nu, så han får väl sova en liten stund iaf.

såra mig

Datum: 2010-08-14 Tid: 13:37:21

Såra mig en gång - jag förlåter dig
Såra mig två gånger - gränsfall, men jag förlåter dig
Såra mig tre gånger - du är inte värd min vänskap

bra morgon

Datum: 2010-08-14 Tid: 12:15:49

Hm, detta är en helt bra morgon måste jag säga! Och det är för tillfället det enda jag har att komma med.

fredagen den 13onde

Datum: 2010-08-13 Tid: 22:38:29

Känt mig helt konstig idag, trött som fan och en jävla skallebank. Mot kvällen blev jag otroligt kaffesugen och kom på att jag inte druckit en enda kopp på hela dagen, men efter första koppen kände jag mig bra igen. Kaffeberoende? Japp! Som tur är har syrran vart en ängel och hjälpt mig med Adde idag. Han har varit riktigt gnällig, så nu tror jag det är en tand på g. Synd om mitt lilla hjärta om han lider av det, vet ju själv hur det är när jag har tandvärk.

På tal om tänder så fick jag en kallelse till tandläkarn lite senare denna månad. Jag hade glömt bort att meddela att jag vill komma när jag behöver det, och avbokar man så får man betala för det ändå så lika bra att gå dit. Jag tror farbror tandläkare kommer skälla på mig. Men vi får se.

Och nu kan jag berätta om min present! =) En tjej som jag lärt känna via facebook-gruppen jag skapade åt Hailey har verkligen engagerat sig och hjälpt Rachel (och mig med) på många olika sätt. Hon beställde t-shirtar med trycket nedan, och jag fick också en =) Tack så mkt Beckah!

Nu ska jag lägga mig och börja läsa tredje boken i Twilight-serien. Har läst de två första som är på ca. 450 sidor vardera på mindre än en vecka. Man blir fast, och jag mitt dumma fanskap ligger och läser till långt in på natten. Inte bra inte, men på dagtid har jag ju inte så mycket tid för läsning... Jaja, godnatt i vilket fall som helst =)

adrian pratar ;)

Datum: 2010-08-13 Tid: 11:22:49

Adrian ligger jämte Moa i soffan och smågnäller lite.
Moa frågar: Vart är nappen då??
Adrian: Deeeää
Moa: Där!?!? Ja, det förklarar ju mycket!

presenter!

Datum: 2010-08-13 Tid: 11:15:58

Idag har både jag och Adrian fått presenter hem i brevlådan! Adrian fick en jättefin snuttefilt med ett gosedjur som "sticker ut" ur filten och en vit body där det står "världens sötaste". Hans presenter kommer från Vi Föräldrar, premier som man får när man börjar prenumerera.

Tyvärr kan jag inte skriva ut vad jag fick, utifall en person som ska få en likadan läser detta. Men ett stort tack till personen jag fick den av =)

wiie!

Datum: 2010-08-12 Tid: 22:39:44

Har blivit erbjuden en lägenhet, en tvåa, bara ett stenkast från mitt nuvarande hem =) Det tåls att kika på iallafall ^^ Jag vill gå ner i hyra och så har jag ingenting emot att fixa en sovhörna för mig i vardagsrummet lite senare när Adrian blir större. För eget rum för honom när han springer omkring är ett måste! Dessutom är jag inte bra på att inreda sovrum, men vardagsrum är jag grym på, såvida det inte är för stort så det ser tomt ut... Hoppas få kolla på lägenheten imorgon iallafall =)

adrian-altare

Datum: 2010-08-12 Tid: 19:22:58

Jag ska göra ett Adrian-altare av mitt vardagsrumsbord. Jag ska lägga ut foton, hjärtana som folk gissade kön och sånt på babyshowern, förlossningskortet och lite annat smått och gott. Kan nog bli riktigt häftigt! Ni får se bild någon gång =)

<3

Datum: 2010-08-12 Tid: 17:58:54

Adrian ligger absolut inte kvar på det ställe där man lägger honom. Först vänder han sig nästan direkt till magen, sen ålar han runt lite hit och dit. Sen blir han förbannad över att ha hamnat så! Jag har ingen aning om hur han vill ha det! Haha, mammas plutt!

spädis

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:06:55

Det var så skönt att komma tillbaka till spädis! Synd att det bara var två timmar idag dock. Menmen, bättre än inget! En ny mamma har tillkommit i gruppen med =)

Efter spädis gick jag, en annan mamma från spädis o en kompis till mig och tog en kaffe på frälsingsarmen. 5 spänn för en kaffe, det borde kosta det överallt ;)

Annars vet jag inte vad som händer idag... Moa kanske ska fota Sarahs hund med sin systemkamera. Vi får se ^^

mardröm!

Datum: 2010-08-12 Tid: 09:57:03

Inatt drömde jag en mardröm jag inte vill drömma igen. I min dröm så var jag barnvakt till min brorson Viggo och han skulle bada. På något vänster så drunknade Adrian =( Ush och fy! Vill inte drömma det igen!

gungeli-gungeli-gung!

Datum: 2010-08-11 Tid: 17:40:52

Haha, Adrian har ju en gunga som går på batterier. Men jag har inga batterier hemma, så jag knöt fast ett presentsnöre i ryggen av gungan, så sitter jag i soffan o drar i det. Smidigt som fan när man vill ägna sig åt annat en stund ;) Bemma tycker jag är en riktig Mac Gyver! Adrian gillade inte gungan förut, men nu gör han det ;) Så EK, jag säljer den inte riktigt än ^^


fotomodell

Datum: 2010-08-11 Tid: 16:23:55

Idag har Adrian badat vilket han tyckte var jätteskönt, det såg man i hans ansikte. Moa har tagit bilder på det! Efter badet fick han ligga naken på stora filten och leka fotomodell så det kommer nog upp bilder senare. Vi har dock ett problem... Sladden till kameran är hemma hos Moa, så vi får inte in bilderna i datorn för tillfället. Sen så vill jag inte lägga in alltför nakna bilder heller, man vet ju inte vad det finns för äckel som kan hitta dom. Fyfan, jag ryser av tanken på peddosar, sicka jävla idioter!

Nu ska jag gå ut med Isak en sväng medan Adrian sover. Men det blir bara en snabbis. Får ta en längre sträcka ikväll ^^ Heippa!

läkarbesöket

Datum: 2010-08-11 Tid: 13:46:47

Nu har jag varit hos läkaren. Hon kollade igenom min hårbotten och det var det enda som gjordes. Inga blodprov behövdes tas sa hon. De jag lämnade i april kan inte ha ändrats tills idag, det var dom hon gick efter. Hon trodde det berodde på graviditeten och hormonerna, så jag får vänta tills håravfallet avtar eller om jag till slut blir flintskallig. Snackade lite om min mage som är lite knas efter operationen, och hon sa att det nog är överflöd av galla i tarmen. Trevligt!? Nä.

Moa har verkligen varit skitduktig med Adrian medan jag var borta! Han hade varit snäll hela tiden, ätit och sovit en timme med. (Jag måste ju ta två bussar för att komma till vårdcentralen, så det tog lite tid)

Det var det de!

läkaren

Datum: 2010-08-11 Tid: 09:29:08

Nu har jag gjort mig iordning för att åka till läkaren och ta lite prover och så, hoppas det berättar varför jag tappar så mycket hår. Personligen så tror jag att det har att göra med graviditeten och att jag inte äter så varierat med vitaminer och liknande. Vi får se.

Adrian stannar hemma med moster Moa. Skönt det, så slipper jag krångla med vagn och så. Tror Moa klarar det galant, hon är mogen för sin ålder =) Men har frågat Sarah och Moa kan ringa henne om hon behöver hjälp, gött med vänner som bor nära! ^^

Hann inte duscha heller innan jag åker, så fick bli en "mammadusch", tvätta av sig med våtservetter. Haha! Så B!

jag var tyst! ;)

Datum: 2010-08-10 Tid: 15:30:41

Stod på balkongen o rökte när jag såg en pojke på skolans tak. Tänkte ropa att han skulle gå ner därifrån när jag märkte att det var en byggarbetare, och inte ett barn. Ibland är det tur att man håller käft! ;)

ett år

Datum: 2010-08-10 Tid: 12:33:10

Idag är det exakt ett år sedan jag fick veta att jag var gravid! Det var skrämmande, men ändå kunde jag inte låta bli att le. Bokade dock tid för abort, men hann som tur var ångra mig! Hur skulle mitt liv se ut om inte min lilla älskade Adrian fanns? Det skulle iallafall inte vara lika underbart som det är ♥♥♥

ajaj!

Datum: 2010-08-10 Tid: 11:02:37

Det är inte bra med en Therese som inte kan sova på natten, som är övertrött på morgonen och blir arg. Utan att tänka mig för slog jag handen i väggen, och nu har jag svinont i mitt lillfinger. Så jävla dumt, men jag får skylla mig själv. (Var inte oroliga, Adrian var inte i närheten)

Snart kommer mammi och lämnar syrran och Isak. Kompisen kunde inte följa med, så det blir bara vi, och vi får väl se om den andra kompisen kommer om några dagar...

Vad tycker ni om dikten jag skrev i förra inlägget? Kommentera gärna där, jag vill ha feedback! =)

dikt

Datum: 2010-08-10 Tid: 00:24:49

Suttit och lekt lite i paint, samt skrivit en dikt:

En liten flicka, så späd och så sjuk.
Jag vill måla hennes framtid på livets duk:
Då skulle jag måla en flicka frisk,
som sprang till sin mamma med glädje i blick.
"Titta mamma, vad jag hitta till dig!"
En liten blå blomma, en förgätmigej.

Mamman tar blomman, tyst hon grät,
"tack älsklingen min" och tar flickan i knät.
Tänk vilken lycka att flickan mår bra,
tacksam är mamman vareviga dag.
Ett tag var det illa, då var livet en kamp,
lilla flickan kämpade mot smärta och kramp.

Flickan blir vuxen, en ung vacker dam,
hennes uppväxt finns i foton, varenda en i ram.
Hon studerar, blir kär och allt som hör till,
att leva till fullo är det enda hon vill.
Nu står flickan i kyrkan i vacker vit skrud,
idag är hennes dag, idag är hon brud.

Mamman får ett samtal, "du är mormor nu,
hon ska heta Rachel, precis som du"
Tårar börjar rinna från stolta mammans kind,
skyndar sig till bb likt en virvelvind.
Får se sin lilla flicka med ett litet barn i famn,
trots att livet stormat, kom alla tryggt i hamn.

- Therese Åberg 9/8 - 2010


min son är knas ;)

Datum: 2010-08-09 Tid: 20:53:03

Ringde om läkartid för att kolla håravfallet idag. Fanns ingen på lång tid, så jag fick rådet att ringa imorgon bitti vid åtta. Fattar inte varför egentligen, har de fler tider då eller? Jaja, får la ringa då.

Hahaha! Adrian ligger jämte mig i soffan, och så började han skrika hööögt som fan. Kollade dit och då hade han proppat in strumpan i munnen! Det är ju faktiskt inte så bra, men det såg så roligt ut! Nu får han strumpförbud när jag inte är i närheten!

möte avklarat

Datum: 2010-08-09 Tid: 17:08:22

Nu har jag och Adde handlat, varit på möte, träffade Emma på busstorget som snabbast och stötte på Sarah på gården. Käkat har jag gjort och... nu då? Jaja, det ger sig. Adde var duktig som fasen på mötet iallafall, snäll hela tiden! Jag kunde ju inte komma med så mycket info, så vi får se helt enkelt om pappan hittas. Nu är bollen i rullning iallafall =)

Imorgon kommer syrran, en kompis till henne och mammis vovve Isak. Syrran o hunden ska vara här medan mammi och Ile åker till finland. Blir lite extra klirr i kassan ;) Men tyckte att Moa kommer nog inte ha särskilt kul med bara mig och Adrian, så hon fick ta med en kompis. Denna kompisen stannar tre dagar och byts ut till en annan sen som stannar i två, tre dagar... Fritidsgård!

orkar inte

Datum: 2010-08-09 Tid: 13:42:04

Gör oss i ordning för mötet med familjerätten. Egentligen orkar jag inte, men bara ta sig i kragen. Ska handla lite innan och sen efteråt kanske en kaffe hos Sarah. Det är väl det.

tappa tappa tappa hår

Datum: 2010-08-08 Tid: 21:52:13

Ooookej. Nu vill jag aldrig mer tvätta mitt hår, för snart har jag inget kvar. Fortsätter det såhär så får jag gå till farbror doktorn för jag tror inte detta är normalt. Hårvitaminer, ajjemän!

jäkla rubriker...

Datum: 2010-08-08 Tid: 20:32:23

Varit en bra dag idag! Sovmorgon, Ankan här på pannkakor och sen kom Fidde över på kaffe =) Han är iofs fortfarande här, men när han åker ska jag duscha och sen lägga mig och fortsätta läsa boken. Niice som fan! ^^

Adrian har varit så goo idag! Nästan inge gnällig alls och det verkar som att mjölkersättningen funkar, så vi fortsätter nog med den. Enda negativa är väl att han spyr mycket av den, men det gjorde han med den andra också. Nanen luktar iallafall bättre, haha!

Imorgon ska vi på möte med familjerätten. Fortsätta sökandet efter Adrians pappa. Herregud vad lång tid det tar, men jag hade väl kanske inte räknat med annat heller. Tycker det kommer bli otroligt spännande om vi får tag på honom och vad han beslutar sig för. Jag har inga förväntningar eller "krav", han får göra precis som han vill. Men jag önskar väl att han vill vara en del av Adrians liv, för Adde's skull. Alla barn behöver ju en pappa, tycker jag.

Nu har jag inte mkt mer att säga. Natti på er!

pannkakor!

Datum: 2010-08-08 Tid: 16:02:37

Ankan kom över på lite pannkakor, och jag säger bara en sak: Det var de godaste jävla pannkakorna jag har gjort i hela mitt liv! =)

little update

Datum: 2010-08-08 Tid: 13:01:37

Jäklar vilken sovmorgon jag fick av Adrian! Skönt, men inte så bra. När han till slut ville gå upp så låg han med fötterna på kudden och på mage. Jösses vad han vrider o vänder på sig! Min duktiga pojke! ^^

Har börjat läsa första boken i Twilight-serien, myyyycket bra! Över min förväntan, och jag verkligen ser alla karaktärer som om det vore film. Fastnade i boken inatt (och förra natten). Ikväll läser jag nog ut den.

Annars då? Det regnar här. Skitväder! Jag tänker inte gå ut. Och än så länge verkar Nanen (nya mjölkersättningen) funka bra. Han har ätit två flaskor idag och inget tecken på magont =)

oj oj oj

Datum: 2010-08-07 Tid: 20:43:06

Idag har Adrian haft mens typ, typiskt sånt beteende/ humör! Jag vet inte om det beror på att han inte sovit särskilt mycket idag eller pga att vi bytt ersättning så han får ont i magen, det kan ju vara en blandning av båda. Men han har inte direkt gråtit som han brukar för magont. Jag vet inte. Får testa lite med Nan imorgon med så får vi se. Får fixa Baby Semp i vilket fall som helst. Mammas lilla älskling!!! ♥

Jag är såå trött, så ska plocka undan lite och sen lägga mig och läsa en stund innan jag somnar. God natt!


nu jävlar får det vara nog!

Datum: 2010-08-07 Tid: 16:26:51

Ja, som rubriken antyder så får det fanimej vara nog! Dammtussarna och hårbollarna (jag tappar ju så otroligt mycket hår!) tror de styr i detta hemmet, men det ska de ha klart för sig: Jag bestämmer här! Så jag tog tag i städningen och eliminerade skiten. Dammsuga är verkligen ett sysslogöra från helvetet. Fan så tråkigt och jobbigt det är! Nu sitter jag här svettig som få, men är inte färdig.

Däremot måste jag säga att jag är smart! Istället för att slita fram dammtrasor o sånt så dammar jag hyllor och andra ytor med dammsugaren. Sätter bara fast en speciellt munstycke för det och så blir det dammat i ett nafs. Jag tycker inte att spraymedel och annat funkar för att "hålla dammet borta" så då kan man lika gärna göra som jag. Dammet kommer tillbaka lika snabbt oavsett.

Nu vaknade lillfisen. Ska försöka få honom att somna om så jag kan fortsätta städa. Nu när jag ändå kommit igång liksom.

testar ny ersättning

Datum: 2010-08-07 Tid: 15:32:09

Adrian käkar ju Baby Semp 2, en mjölkersättning, eftersom jag inte ammar. Trodde att jag hade ett oöppnat paket i skafferiet, men nej, det fanns inte. Skickade sms till mammi i hopp om att hon var i stan och kunde komma med ny, vilket hon kunde. Yeay! Dock fanns inte Baby Semp 2 i den affären hon åkte till, så det fick bli Nan 2. Hoppas Addes mage klarar förändringen utan problem, men det tror jag. Iallafall så verkar Nanen bättre än Sempen, för mig alltså. Pulvret var inte lika mjöligt som Sempen är vilket gjorde det lättare att dosera och så spillde jag ingenting. Great! (Efter att ha doserat Sempen måste jag nämligen torka av diskbänken varje gång. Dryyygt!) Så visar det sig att AddePadde Brakskit tål Nanen så byter vi ^^ Nanens pulver-konsistens är typ som mannagryn, mycket enklare än mjöl-konsistens med andra ord!

Jag tycker det är asskoj med blöjor! Testa olika märken osv. Hittills har vi testat fyra olika märken: Icas egna, Pampers, Huggies och Libero. Jag gillar Huggies och Libero bäst, de kommer på delad förstaplats. Huggies är billigare än Libero, men Libero är lite stabilare än Huggies. Det blir oavgjort. Och jag kan säga att jag köper aldrig mer Pampers: Tunna blöjor, och råkar de bli sprängfyllda med kiss så känns det som att det går igenom. Inte fräscht alls! Det krävs mycket för att det ska hända med Libero och Huggies. Icas har jag däremot ingen åsikt om, för det var längesen vi testade dom, när Adde var jätteliten.

Tvättservetter är också roligt! Ica's och Liberos ligger högst på favoritlistan! ^^ De är lätta att få ur förpackningen (på vissa andra sorter får man ut tre st när man bara behöver en), förpackningen är lätt att återförsluta och så är de skonsamma mot Adrians rumpa!

Oj, nu blev det massa snack om sånt som jag inte tror många ens bryr sig om, det var egentligen bara meningen att jag skulle berätta om ersättningen. Men ja. Ibland flyter det bara på när man skriver...

bloggar

Datum: 2010-08-07 Tid: 14:33:20

Efter att Tibell ominstallerade min dator igår så har ju alla adresser i Firefox försvunnit, jag har alltså inte bokmärkt dom. Men vet ni vad? Jag kan alla bloggadresser som jag följer i skallen. Det visste jag inte, men en smart hjärna som min kan lagra mycket information märker jag! Utan att jag behöver anstränga mig. Coolt!

seg dag idag

Datum: 2010-08-07 Tid: 14:18:58

Huvudet är segt, resten av kroppen med, sonen är seg, vädret (speciellt luften) är segt. Jag vill hitta på något, men jag orkar inte! Funderar på om jag ska vara en såndär supermorsa idag som städar hela lägenheten och badar barnet, men nej... jag orkar inte. Bada barnet måste jag iaf göra, men det får bli ikväll strax innan sängdags.

Hm, från ingenstans blev sonen icke-seg nu! Ligger och tjattrar med babygymmet och ena stunden ligger han på mage, andra stunden på rygg. Och så fortsätter det så, han har blivit jätteduktig på att vända sig nu! Ska slänga mig ner på golvet och leka lite med honom nu =)

hej hopp

Datum: 2010-08-06 Tid: 23:41:28

Varit ute hos mammi nu några dagar, tagit det lugnt ^^ Bland annat varit hos Erja och grillat, och igår kom brorsan med familj på besök. De minsta kusinerna (Adrian och Vilton) låg på en filt på golvet och höll varandra i handen, hur gulligt är inte det då? Den äldre kusinen (Viggo) sprang runt och skulle utforska allting =) De små pojkarna kommer nog ha mycket kul tillsammans tror jag! <3

Idag kom Tibell hit och hjälpte mig med min dator! Niiice! Tack som fan =)

Nu: Sooova!

mtv

Datum: 2010-08-04 Tid: 10:28:19

De spelar musik från 90-talet på mtv denna morgon. Just nu Five - "Everybody get up". Bara massa upprepningar och lite rap. Haha! Men det är lite nostalgi faktiskt! Backstreet Boys, Destinys child och Red hot chilipeppers har också underhållt mig medan Adrian sover lite middag =)


raap

Datum: 2010-08-04 Tid: 08:53:21

Adrian rapade tokhögt nyss, och efteråt började han asgarva! Haha!

Update;
Frågade Adrian om vi skulle googla för o se hur man får bort skorv. Svar:
Hahahaha!

Adrian är glad kille idag!

=)

Datum: 2010-08-04 Tid: 08:35:23

Adrian verkar lite piggare idag! Skönt =) Han sov hela natten trots en massa timmars sömn på kvällen. Trötta killen! Nu ligger han och pratar med sitt babygym, undrar vad han säger?

vill du...

Datum: 2010-08-03 Tid: 22:55:09

... verkligen äta micropopcorn igen?

Uuurk!

min trötta bebis!

Datum: 2010-08-03 Tid: 21:34:49

Adrian var ju guckig i ögonen, snorig och hostig när han vaknade imorses. Har försökt kurera honom bäst jag kan, och nu ikväll har han verkligen varit jättetrött! Han har sovit flera timmar jämte mig i soffan så vi får väl se hur han sover inatt. Bra hoppas jag med tanke på att jag behöver min sömn efter den kassa natten som var (dock tror jag att jag har översovit igen och att kroppen helt enkelt var trött på att sova). Hoppas iallafall att min bebis blir frisk pojke snart!

Imorgon kommer Kimpah och Mia förbi på en snabbfika! De har varit i Skåne och kollat lägenhet, så passar de på att ta svängen förbi här =) Dock är inte mina brorsöner med, de är hos sin mormor. Haha, min braor skau bli skauning! Undra om han får dialekten med ^^

Som det verkar så är inte Adrian sömnig längre. Han ligger i sin säng och pratar. Jag lät honom nog sova för länge, så ja... vi får se hur natten går...

höga tankar om mig själv ;)

Datum: 2010-08-03 Tid: 17:58:23

Snälla Tibell ska komma och hjälpa mig med min dator imorgon. Ibland funderar jag på om det ens är lagligt att vara så oteknisk som jag är!? Men det väger jag upp genom att vara en omtänksam och snäll person istället, och rolig som fan, rapp i käften, ärlig, generös, en bra lyssnare, artig, ger awesome råd osv osv osv. Jag är så jävla bra på att vara en bra person så att vara teknisk spelar ingen roll!

Haha, ta det med en nypa salt ;) Eller nej, gör inte det förresten. Såhär tycker jag om mig själv. Typiskt osvenskt va att skriva bra om sig själv!?

woow!

Datum: 2010-08-03 Tid: 14:16:22

Adrians nya babygym var en riktig hit! Han älskar det! Och nya babysittern också ^^ Hoppgungan får vi vänta lite med att prova, jag måste förlika mig med tanken att ha honom i nånting som sitter fast i dörrkarmen. Chicken-morsa är jag! ;) Vilket fynd, allt för 300 riksdaler. Not bad! Adrians mormor sa: Vilken rolig grej din mamma köpte åt dig va!? om babygymmet, och det lät som ljuuuv musik i mina öron. Min son börjar bli bortskämd, men jag tycker bara det är roligt ^^


oj oj oj!

Datum: 2010-08-03 Tid: 10:29:54

Igår skulle jag vara duktig och lägga mig tidigt, hamnade i sängen innan klockan tolv. Men kunde jag sova då? Nej! Låg och vred och vände mig till halv två ungefär, sen gick jag upp och satte på datorn igen. Vad stöter jag på då? Datorproblem! Pratade av min irritation till Emma i telefon som var vaken, sen somnade jag väl runt 4.  Tänkte att "ja, nu kommer ju jag vara utvilad imorgon! Eller iiinte" innan jag somnade. Men Adrian verkade ha förstått det, för det var mammi som väckte mig genom att ringa 09.50, och Adde hade inte väckt mig än! Men han låg i sin säng och jollrade =) Min snälla pojke!

Dock börjar Adrian bli förkyld! Ögonen rinner (han hade en gul stor glucka i ögonvrån) och näsan är snorig. Och så har han nog lite småfeber, så han fick lite alvedon. Det är bara att börja padda med ögonvatten, suga snor med näsfridan (its funny) och gosa honom frisk =)

Det var väl allt för stunden! =)

sugen!

Datum: 2010-08-02 Tid: 19:39:25

Jag blev helt plötsligt sugen på knaperstekt bacon! Men jag har nog inte bacon hemma. Märkligt att bli sugen på bara sådär ändå... Jaja. Intressant inlägg va?

rubrik?

Datum: 2010-08-02 Tid: 18:25:59

Nu har både mammi och Jojje varit här. Mammi hade med sig frallor och massa pålägg! Helt underbart, var en nice surprise =) Suttit och tjötat massa skit med Jojje med, men fan så svårt det är att snacka om något annat än Adrian. Men Adrian är ju en stooor del av mitt liv, så det är väl kanske inte så konstigt.

Får se om jag orkar dra mig ner till Sarah sen. Adrian sover sin andra middag för dan, vilket är lite ovanligt. Kanske drar ner dit, beror på hur länge han sover ^^ Blir imorgon eller nån annan dag istället.

Och btw! Grejerna från blocket var inte sålda, så jag ska hämta dom imorgon! Wiie! Det känns nästan som jag har vunnit en miljon på lotto. Men bara nästan ;)

Detta för 300:- Awesome!


kaffe kaffe kaffe

Datum: 2010-08-02 Tid: 14:45:01

Adde sover, jag har fått duscha, tappa ännu mera hår och dricka kaffe i lugn och ro =) Lite senare kommer Jojje hit på en kopp kaffe, mammi kommer förbi och ännu senare ska jag till Sarah och dricka kaffe. Snart sprutar det kaffe ur öronen på mig skulle jag tro!


pippi?

Datum: 2010-08-02 Tid: 12:56:45

Adrian tror att han är Pippi Långstrump! Imorses när vi vaknade och jag hämtade upp honom ur sin säng så låg han med fötterna i huvudändan. Hur lyckades han med det? Knas!

Nu håller jag tummarna att en annons på blocket finns kvar. Ett babygym (den gamla sorten), en hoppgunga och en babysitter för 300 kronor. Adrian tycker inte sitt babygym är roligt, och jag litar inte på den babysitter han har nu (den ser skranglig ut) så det hade ju varit perfekt att köpa ^^ Billigt som fan! Håll tummarna!

wiiie!

Datum: 2010-08-01 Tid: 19:20:13

Adrian vände sig från mage till rygg nyss! That's my boy! Såklart måste hela världen få veta det, och det ska skrivas in i boken på en gång =)

Update;
Och tillbaka från rygg till mage lite senare =)

pussa inte på min bebis!

Datum: 2010-08-01 Tid: 17:53:58

Ibland när en del människor busar med Adrian så pussar dom på honom och varje gång vill jag bada av honom efteråt. Jag tycker faktiskt det är äckligt när människor man knappt känner pussar på honom hej vilt! De enda som har tillåtelse att pussa på min goding är familjen/ släkten och några nära vänner. Då tycker jag inte det är lika äckligt. Men hur säger man till folk egentligen? "Pussa inte på min bebis, jag tycker det är äckligt!" eller vadå? Det är ju ungefär som att säga att personen i sig är äcklig. Och det är ju inte vidare snällt.

Jag har ett favorit-puss-ställe på Adrians huvud. Där är det ingen som pussar vad jag sett, så jag slipper andras bacilusker. Och när ingen ser torkar jag av Adrians huvud och kinder om jag sett "icke" godkända människor pussa på honom. Iofs tror jag inte Adrian lider av det, men jag gör det.


grattis vännen!

Datum: 2010-08-01 Tid: 15:49:42

Idag skulle du ha blivit 25 år gammal.
Vila i frid vännen! <3

igår

Datum: 2010-08-01 Tid: 15:46:53

Var en jävligt trevlig kväll med Kalle, hans flickvän och Cheesecake =) Jag blev hämtad av Patrik för att kolla in Asien en sväng också, ett måste att åka dit när man är barnledig. Tack för skjutsen Patrik ^^ Blev lite vinglig, men inte för full. Kollade på slutet av Göta Kanal 3 hemma hos Kalle med, haha. Muppfilm!

Var så mys att få hem min plutt idag med, fick ett stooort leende av honom när han såg mig. Min gos! Han hade varit så snäll så hos mormor =)

Min barndomskompis Mickis och hennes karl kom hit på besök idag med =) Jäklarns nice! Har inte träffat henne på... jag vet inte hur många år! Skoj skoj! =)

Nu ska sega mamman vila, för barnet sover middag ^^