ska man behöva förklara det här?

Datum: 2010-09-20 Tid: 12:45:00

Det här med att vara barnledig. Jag skrev "Nu är jag barnledig!" på facebook, och 2 bekanta hörde av sig via chatten. Deras frågor var i princip samma: "Hur kan du vara glad över att vara barnledig?". Ska jag behöva förklara det? Okej. När jag är barnledig har jag tid för mig själv. Jag kan ta en dusch utan att vara orolig för att Adrian vaknar (duschar bara när han sover), jag kan städa, springa ner i källaren med grejer, ut och slänga soporna. Jag vägrar lämna lägenheten om så bara för en sekund när Adrian är hemma. Jag har tid att göra saker utan avbrott.

I vardagen har jag tre stora aspekter att ta hänsyn till. Adrian (mat, hygien, kärlek, lek... ja, att han är tillfredsställd helt enkelt) , mig själv (mat, hygien, egentid osv) och hemmets tillstånd (vem vill leva i ett skitigt hem?). Det är inte lätt alla gånger ska ni veta! Därför är det skönt att ibland ha tid för sig själv och inte behöva tänka på någon annan och bara fokusera på att fixa allt som annars blir åtsidosatt. Förstår ni?

Jag klagar absolut inte på mitt liv nu, jag säger bara att det är skönt att vara barnledig då och då.

Kommentarer
Postat av: E.K - Mamma till Alicia

Du ska inte känna att du behöver förklara något.

Jag förstår, även om jag själv nästan aldrig har barnvakt, men jag och Ande är två st som tar hand om Alicia och då får man lite egen tid på ett annat sätt istället.



En ensam mammas vardag kan bli lite stressig ibland. Det kan även bli stressigt om man är två föräldrar, och då kan det vara skönt att få lite egentid... lite då och då.

Datum: 2010-09-20 Tid: 13:32:31
http://eekk.blogg.se/
Postat av: Ida

idioti. vafan?! Klart man behöver egentid ibland. Som ensam förälder eller 2. Man behöver det. Det behövs för en själv och i en relation.

Datum: 2010-09-20 Tid: 14:45:08
Postat av: Farmor

Instämmer med föregående talare. Kram

Datum: 2010-09-20 Tid: 19:16:03
Postat av: mommo

Man behöver inte förklara för nån om man e barnledig,,man behöver va det o ha egen tid,,det behöver jag med fast jag inte har små barn,,men lånar gärna barn barnen ibland,,kram

Datum: 2010-09-20 Tid: 21:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback