wiie!!

Datum: 2009-07-31 Tid: 23:27:40

Filmkväll, mys, sova, vakna, frukost, shopping, slöa, middag, biljard, dart, lite öl, filmkväll, mys, sova. Det får sammanfatta igår och idag. Så mysigt!

trött-som-fan

Datum: 2009-07-30 Tid: 23:31:51

Äntligen är arbetsdagen på 15½ timmar slut. Det har gått bättre än förväntat, men nu är jag trött! Fick iallafall en rast på 45 minuter, men det går ju snabbt. 2 koppar kaffe på Snack, sen var det tillbaka till jobb. Både jag och brukaren är mer än nöjda med dagen =)

Nu blir det nog filmkväll tror jag. Om han inte glömt bort eller somnat :P

...

Datum: 2009-07-29 Tid: 15:48:04

Nu har Jojje åkt. Han är så snäll, hjälpte mig att torka upp de döda, äckliga myrorna! Och döda en nattfjäril, och en silverfisk. Vad fan bor jag i för lägenhet egentligen!?!? Jag har det inte smutsigt eller så. Visst, lite skit i hörnen, men inte värre. Fattar inte!

Har pratat med Anticimex nu iallafall. De myrorna med vingar kunde man tydligen inte sanera väck. Konstigt. Sen blev hon nyfiken på de pyttesmå röda/orangea myrorna. De skulle inte vara inomhus tyckte hon. Ska iallafall prata med värden igen och se vilket bolag föreningen har när det gäller såna här saker. Att betala ur egen ficka skulle jag inte göra, enligt henne.

Har inte sett en levande myra nu på ett tag iallafall, så får väl hoppas att de gett sig iväg. Och aldrig mer kommer tillbaka!!! Ska köpa silikon och täta hålen med iallafall, men det får bli på fredag.

hej hallå!

Datum: 2009-07-29 Tid: 14:10:20

Ligger fortfarande i sängen och har en redig slappardag. Lyssnar på Kings of Leon via Spotify och har det gött. Gick och la mig runt sex imorses nämligen, fick fikabesök runt 03.00 inatt. Alltid lika nice med nattfikor. Synd bara att det är så ovanligt!?

Om en stund kommer Jojje (Mustela, men han kämpar som tusan att bli av med det och bli kallad Jojje) på kaffe. Måste även ringa Anticimex om mina små myr-vänner. När jag pratade med värden sa han att jag skulle köpa myr-dödar-medel och strö ut så skulle han kolla på det när han kommer hem från semestern, men jag känner att jag vill ha det ordentligt gjort. Då får det hellre kosta lite mera, faktiskt. Igår när jag sprayade med fläckborttagningsmedlet så har jag inte sett någon levande myra utanför golvlisten, men jag vågar inte tro på att dom är borta.

Annar har jag inte mycket att säga. Jobbar 07.30 - 23.00 imorgon. Jösses! Men det ska nog gå bra.

Puss hej, från rökfria Tiss den nionde dagen.

nepp

Datum: 2009-07-29 Tid: 04:55:16

Ett nej är inte alltid ett nej, märker jag. Fasiken också, haha!
Någon gång ska jag lyckas iallafall. ;)



Men jag är iallafall fortfarande rökfri. =)



jäkla myror!

Datum: 2009-07-28 Tid: 23:51:15

Myrorna är kvar, men dom dödar jag med fläckborttagningsspray när de vågar sig ut! De har nämligen en lyxkåk med två utgångar i min golvlist, de jävlarna! Proppade ju ner plastfolie och en sax i det "stora" hålet, men upptäckte imorses det lilla. Nu väntar jag bara på att få besök nån dag så att någon kan torka upp de myror som drunknat i sprayen. Det vågar jag fan inte göra själv!

Annars är det min åttonde rökfria dag och jag är inte ett dugg röksugen. ^^ Känns allt bra detta!

haj på daj!

Datum: 2009-07-27 Tid: 22:31:04

Igår drack jag vin. Och när man dricker alkohol vill man röka. Och jag försökte. Gick inge bra. Eller så kanske man ska säga att det gick bra, för det smakade skit! Så det blev bara 3 bloss. Vissa kallar detta för bakslag, men inte jag. Det blev en vinst, för nu undrar jag inte hur det smakar längre och nu vet jag att jag inte vill röka mera.

Vi var några stycken ute hos mammi och drack lite smått igår. Mycket trevligt! Även om jag snavade och slog volter ner för trappan och Peter ramlade från altanräcket raklång ner i buskarna ^^ Båda vi är totalt blåslagna idag!

Ush! Ikväll när jag kom hem tände jag lampan i hallen och höll på att skita ner mig! Ser en stor svart fläck på golvet vid toalettdörren, som bara blir mindre o mindre. Ser efter ett tag att det är myror (en del med vingar) som försvinner fort som fan in i ett hål i golvlisten vid toadörren. Det blir att kontakta värden det första jag gör imorgon när jag vaknar. Fyfaan så äckligt! Och läskigt!

hemma från liseberg

Datum: 2009-07-25 Tid: 23:19:48

Jag är fortfarande rökfri! På Liseberg gick det bättre än förväntat att inte röka, även om jag sniffade lite extra om en rökare var i närheten. Dock kan jag säga att när familjen blev oense om vi skulle åka karuseller eller om vi skulle skita i det blev jag irriterad som in i bängen! Bara för att det var långa köer så ville de inte slösa den tiden. Då ville jag röka kan jag lova. Vad gör man annars på Liseberg liksom? Men en bläckpenna och frenetiskt klickande på toppen blev min räddning. Tack penna! Men det blev ett par karuseller iallafall =)

Men det har varit mycket trevligt större delen av tiden de har varit här och på Liseberg. Inatt hade jag babblat i sömnen: Vad händer om sju veckor? hade jag sagt. Ingen som helst aning. Haha! Nu är familjen på väg till Knivsta igen, de skulle åkt imorgon egentligen men jag sticker ju till jobbet tidigt. Så detta blev bra. Jag ska sooova!

liseberg

Datum: 2009-07-25 Tid: 11:23:21

Nu har vi vaknat, ätit frulle och gjort oss iordning. Snart åker vi till Liseberg =) Sist jag var där var förrförra sommaren, också med Knivstafamiljen.

Vad ska ni göra idag?

grattis pappa!

Datum: 2009-07-25 Tid: 00:07:21

Nu är klockan efter 12 och min far fyller 50! Grattis, gamle man!

Nu är hela knivstafamiljen här. Mycket trevligt må jag säga ^^
Vi har käkat skräpmat och fikat, umgåtts och varit hundvakt =)
Imorgon blir det Liseberg!


vovve-status

Datum: 2009-07-24 Tid: 19:41:03

Vovven har damp. Men hon är lydig =) Och hårdhänt. Men charmig som fasiken! TJ: du får inte tillbaka henne ^^

jäkla gurka!

Datum: 2009-07-24 Tid: 16:44:00

Varför var det så jäkla svårt att hitta den inlagda gurkan för då? I vissa butiker tänker dom ju absolut inte logiskt på hur varorna ska placeras! Allt här hemma är kirrat och klart nu iallafall. Nu är det bara jag som ska duschas. Och gödas.

Och så blev man helt plötsligt hundvakt, till en helt okänd vovve! Har klappat den en gång i förbifarten och då hoppa hon på mig. Ojoj, hoppas detta går bra. Men det ska det nog göra. Har ganska så bra hand med hundar ändå. ^^

Krubb!

långväga besök ^^

Datum: 2009-07-24 Tid: 15:13:28

Nu är jag såå nöjd med denna dan hittills! Har fått mycket gjort och ändå haft tid till att slöa och vila upp mig med. Men städa vad nödvändigt, min familj från Knivsta kommer ju hit idag =) Pappa fyller 50 imorgon så vi ska till Liseberg. Fegispappa flyr Knivsta och all uppvaktning ;) Men glad att de vill komma hit då så jag också kan vara med och fira!

Väntar på bussen, ska ner och handla lite käk och sånt. Fast mest frulle-grejjer, jag antar att vi käkar ute under helgen. Detta kommer bli så myys! Tråkigt bara att jag inte visste att de skulle komma när jag sa ja till ett ledigt dagspass på söndag. Men det får la gå ändå.

Vi syns och hörs, kamrater!

to-do-list

Datum: 2009-07-24 Tid: 12:36:55

- Plocka undan [x]
- Damma [x]
- Dammsuga [x]
- Skura [x]
- Diska upp all disk [x]
- Vattna blommor [x] (när inte emma gört så...)
- Byta sängkläder [x]
- Handla [x]
- Slänga in grejer i förrådet [x]
- Rensa ur kylen [x]

Lite duktig har man allt varit idag! ^^

Nästa gång jag blir akut röknödig så ska jag sätta på hög musik och bara hoppa o skråla! Det funkade utmärkt =)

bläsch

Datum: 2009-07-24 Tid: 09:43:24

Nu vill jag ha en cigg, so badly! Abstinensen har inte varit såhär stark som den är nu nånsin.

Igår när jag jobbade funderade jag på om jag verkligen vill sluta röka. Det är ju min lilla kompis liksom. Vet vad Emma kommer skriva i kommentarerna nu, men det ääär min kompis. En dålig kompis, men ändå. En trofast kompis.

Försöker stå ut.

work

Datum: 2009-07-23 Tid: 14:13:39

Jobbväskan packad, är duschad och äten. Klar helt enkelt att åka. Ser fram emot kvällen, men inte natten! Tänk om jag har en likadan natt som denna var? Jag vill ju inte direkt springa där till toan fram och tillbaka, hosta som en tok och hålla dom vakna. Hostmedicinen är med iallafall.

Konstigt är det egentligen att jag inte är ett dugg röksugen. Tycker jag borde vara det, mycket! men nä. Skönt!

sicken natt!

Datum: 2009-07-23 Tid: 12:12:23

Inatt har jag haft maraton mellan sängen och toaletten. Hostan och slemmet har infört ett samarbete mot mig, med målet att jag inte skulle få sova något denna natten. Men nu tror jag att jag är 3 kg lättare på slem, och många timmar fattigare på sömn. Och jag som ska jobba kväll och natt. Tur man får sova på jobbet, hoppas bara hostan och slemmet också vill sova!

Förövrigt mår jag bra i skrivande stund. Enda fysiska besväret jag har är en jäkla visdomstand som krånglar. Men något säger mig "vänta bara, detta kommer bli en lååång dag!".

schkål *host*

Datum: 2009-07-22 Tid: 21:44:23

Här går jag runt och super på hostmedicin, nån som smakar lakrits som jag fick av Emma sist jag var sjuk. Gör det hela lite bättre med hostan. Skönt! Lagade plättar till middag, efter många timmars samlande av krafter, men fick inte behålla allt. Jäkla hosta!

Det konstiga är att nu mår jag bra igen, kommer bara någon enstaka host då och då men det kan jag leva med. Fortfarande inte rökt. Jag måste erkänna att jag har funderat på att tända en cigg för att känna smaken, om det smakar som innan eller om det redan har blivit äckligt. Men jag ska inte. Det blir ju bara dumt!

Imorgon jobbar jag kväll och natt, mina sista pass för veckan. Som tur är jobbar jag inte själv vilket vi annars gör på kvällen, för imorgon är det torsdag och det innebär uppträdande på stan. Min brukare vill oftast gå ner dit för o kika, och då är det enklare om vi är två ^^

Jag ska faktiskt sova snart. Är trött idag!

sluta-röka-linjen-logg

Datum: 2009-07-22 Tid: 17:37:19

Skriver logg på sluta-röka-linjen, och detta är mitt nuvarande tillstånd.

snart rökfri 2 dygn
ons, 2009-07-22 16:19 — Lutzia
Igår rökte jag inte. Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Skepp ohoj liksom! Inte fasen visste jag att det skulle kännas så fysiskt att sluta röka. Hostar, spyr slem, svettningar och lite yrsel. Det var tydligen normalt enligt den tjej jag pratade med på sluta-röka-linjen. Hon trodde dessutom jag har blivit förkyld, hon tyckte det lät så. Ja, jag vet ju inte hur det känns att bli avvänjd från nikotionet och all annan skit i kroppen när jag rökt varje dag i tio år. Humöret är bra, men kroppen är skittjurig!

Jag har dock gett mig fan på att klara detta själv, inga hjälpmedel i form av plåster eller inhalator här inte. Känns bra och röksuget är förvånande nog lika med noll. Bara kroppen kunde bli glad. Undrar jag om den blir det om jag mutar med lite mörk choklad?

"Hej då, lunchen!", säger Tiss och vinkar ner i toan. (Nu hostar man så jäkligt så annat än slem vill upp)

High five, eller nåt.

lägesrapport

Datum: 2009-07-22 Tid: 15:58:19


Fyfaaan så dåligt jag mår! Svettningar, hosta, spyr slem, har yrsel. Ska man inte bli friskare när man slutar röka? Det måste finnas sjuhundratusenmiljarder gifter i min kropp som ska bort. Ska det verkligen vara såhär?

Jag ska aldrig sluta röka igen. (Det vill säga att jag ska inte börja röka igen och behöva gå igenom denna skiten en gång till. Fortfarande rökfri)

***

Update; Klockan är halv fem, och jag har varit hemma i 45 minuter. Konstant hostande, springandes på toa för att spy slem, rinnande tårar, svettningar osv osv osv. Hur länge mår man såhär då?


jäkla internet!

Datum: 2009-07-21 Tid: 22:15:22

Jag ska snart sova.
Ska bara läsa klart en blogg.
Jävla bloggar!
Sömnbrist!

Men röksugen är jag icke!

tack!

Datum: 2009-07-21 Tid: 20:18:05

Tack till alla som peppar och stöttar mig i mitt rökstopp!


hemlig present

Datum: 2009-07-21 Tid: 19:17:25

Emma har varit ute i god tid och redan köpt en födelsedagspresent åt mig. Hon har även kommit på en lek. Hon ska skicka en bild varje vecka på en liiiten liten del av presenten. Fick första bilden nu.

En liten ynkepynkebit på presenten, vad kan det vara?
Jag gissar på äpple med maskhål i ;) Eller kanske inte.


restless penis syndrom

Datum: 2009-07-21 Tid: 18:43:04

Så rastlös så ligger och sjunger när jag surfar runt på nätet. "Uti östersjöns mörka djup, simmar lilla firren han va så sjuk..." (risk för sjungfel).

ny header på g =)

Datum: 2009-07-21 Tid: 18:29:30

Vet ni vad? E.K ska hjälpa mig med en ny header, för visst är det ganska tråkigt med den svarta rutan?! Ser fram emot vad hon kan ådstakomma =) Här är hennes blogg! Kanske kan hon till och med fixa lite nytt med färger och så =)

Ush, idag har jag inte mått så bra. Täppt i näsan, men typ inte snortäppt. Snarare i bihålorna. Även varit snurrig som fasen och hostat som en mupp. Antar att det är halsen som kör en storstädning av sig själv nu när inte tobaken har vart där på ett tag. Kallsvettas gör jag också. Men jag skiiiteriii! Jag ska jobba!

vafan!?

Datum: 2009-07-21 Tid: 16:45:46

Haha, Emma påminde mig nyss om msn-konversationen som jag la upp här inatt. Knappt så att jag minns den. Men jäklar vad väck man var, jösses! Aldrig mer försöka vara vaken efter jag tagit en insomningstablett!

Jag har inte rökt något på hela dagen, jag är så jäkla bra! Har inte ens tagit en snus ^^ Stolt är jag, men fan vad jag vill röka. Känns det inte bättre om två veckor så lägger jag ner skiten att ens försöka. Emma leker nån jäkla Jesus eller nåt. "Tiss, jag förstår om du vill röka. Mina händer vilar på dina axlar, mina händer förstår din känsla. Mina händer tror på dig" och så lägger hon händerna på mina axlar. Knasjänta!

Uhuuuu vad jag vill ha en cigg! NU!

nära

Datum: 2009-07-21 Tid: 06:46:04

Ni anar inte hur nära det var att röka efter min dusch och efter jag ätit frukost! Vanor, ni vet. Men jag ska stå på mig!

Snart dags för första jobbpasset efter semestern. Lite tråkigt, men det får gå. Ska bli lite skönt att komma tillbaka också ^^ Och min brukare lär ju stötta mig i mitt beslut om att sluta röka =)

Heippa! Hörs sen!

vad fasen babblar jag om?

Datum: 2009-07-21 Tid: 00:58:40



Låter bilden tala för sig själv hur bäng man blir när man är uppe
trots att man tagit sin insomningstablett! Blir som datorspel!


mycket rökskrivande blir det

Datum: 2009-07-20 Tid: 23:19:23

Nu har jag borstat tänderna, och man får inte förstöra nyborstade tänder med rökning.
Imorgon när jag väntar på bussen ska jag skona den jag sitter bredvid från att tvingas lukta på min stank.

Ska nog försöka tänka så i de vanliga situationer jag är i där jag brukar röka. Har satt upp en lapp på balkongdörren. "Du har faktiskt slutat röka" står det. Bara för att påminna mig om det imorgon bitti när jag vaknar :P Efter jag ätit får jag tänka att en cigg förstör matsmältningen eller nåt liknande. Ändra mina tankar helt enkelt.

Nu ska jag sova. Natti!

jösses

Datum: 2009-07-20 Tid: 22:17:17

Har inte rökt sen 19.30 ca, alltså inte för så himla längesen. Men det är ju alltid så, när man inte får så vill man. Mycket. Det blir det enda man tänker på. Varför är det så egentligen? Men jag ska varken röka eller snusa idag. Så enkelt är det. Och det är något min hjärna måste förstå, denna gången vinner den inte över mig. Största delen av röksuget är ju psykiskt och påhittat.

Ligger i sängen och lyssnar på Lars Winnerbäck via Spotify. Har aldrig lyssnat på honom särskilt mycket, men märker att jag gillar hans musik =) Och allt blir ju enklare med Spotify med ^^ Tips på bra musik?

hej igen

Datum: 2009-07-20 Tid: 21:21:14

Jag har ju rökt i tio år. Tio års förgiftande av min kropp som har gett mig dålig kondition, äcklig lukt i käft, kläder och hår. Mina lungor vill jag inte ens tänka på hur dom ser ut. Fast egentligen borde jag se dom, se hur äckliga dom måste vara. Svarta och såriga!? Sedan har vi ju faktorn på hur mycket pengar jag har lagt ut på de jäkla cancerframkallande pinnarna. Jag skulle inte ens våga gissa! Många nätter har jag vaknat av att jag har hostat mig halvt fördärvad, nästan spytt, pga att halsen varit full av slem. Nej, jag har tagit ett bra beslut! Nu får det fanimej vara nog.


Såhär lär mina lungor se ut >_<


nu jäklar!

Datum: 2009-07-20 Tid: 20:46:26

Nu har jag bestämt mig för en sak, och jag hoppas det kommer gå relativt smärtfritt. Både för mig och min omgivning! Jag ska sluta röka. Hur tror ni det kommer gå? Idén kom när jag och pappa satt utanför honom och rökte, han tyckte att jag skulle börja snusa istället. Jag är inte så tänd på den tanken, men har köpt en dosa Granit utifall att röksuget blir för stort. Hellre en prilla än en cigg, är min åsikt.


Nu har jag varit nere på stan och käkat med Emma och Koffa. Koffa fyllde år igår, så jag var och köpte present till honom idag. 300:- på H&M och en ansiktsmask =) Han tyckte ansiktsmasken var klockren och undrade om Emma hade skvallrat, jag fattade ingenting. Då hade han haft ansiktsmask på kryssningen när han åkte med Emma ^^ Komiskt! Vet ni var Korpilompalo ligger? Försök säga det, det låter roligt!

Nu ska jag läsa lite bloggar och fördriva tiden. Funderar på att bryta av de cigg jag har? Döda dom sakta och brutalt. Rökslutandet påbörjas på riktigt imorgon, men ska försöka att inte röka något ikväll ändå. Oh god, wish me luck!

typiskt!

Datum: 2009-07-20 Tid: 16:00:25

När jag vaknade upp imorses hade jag ont i halsen och täppt näsa. Ingen bra tajming att bli sjuk när första jobbpasset efter semestern är imorgon. Fast det känns lite bättre nu dock.

Om en timma ska jag ner till stan, men tiden går såå sakta! Sen ska jag handla hem mat. Det är helt tomt i kylen och skafferiet. Det gillar vi inte!

fy, så hemskt!

Datum: 2009-07-20 Tid: 12:31:50

Bebis avled efter att blivit påkörd
Pappan flyttade på familjens husvagn – men när han backade med bilen hamnade hans elva månaders bebis under hjulen. Pojken fördes till sjukhus med livshotande skador. Han avled under natten.

Läs hela artikeln här!

resan till finland

Datum: 2009-07-19 Tid: 20:11:41

Här är min o mammi's resa!

- Träffade Emma, Koffa och Elin på centralstationen. Käkade lite och sen gick jag och Emma till Waynes. Emma åkte till båten hon skulle jobba på, men det var skoj att träffas den lilla stunden iaf. Jag pratade massor med A i telefon tills mammi kom.

- Jag och mammi fördrev tiden på O´learys tills båten skulle avgå. Träffade ett par roliga folk. Jonas och hans Therese kom en stund. Therese mage börjar bli stooor =)

- Mammi och jag festade på båten. Jag träffade skitroligt folk som jag festade med hela natten. Mammi gick och la sig. När jag inte var i hytten när hon vaknade efterlyste hon mig i högtalarna. :P Estländaren Sims är någon jag absolut kommer att sakna! ;) Skitmysig kille!

- Åkte tåg från Åbo till Tammerfors. Hade sällskap av en kille och tjej vi träffat på båten, festade lite. Jag och mammi lyckas komma ifrån varandra på tågstationen i Tammerfors, hon trodde jag hoppat på tåget till Uleåborg, men jag satt på perongen. Mammi hoppade på och där sitter jag kvar utan plånbok (den låg i en kasse som mammi hade). Som tur var fick jag tag på min kusin som hjälpte mig med biljett så jag kom med nästa tåg till Uleåborg. När jag kom dit hade vi missat sista bussen till Pudasjärvi, så vi fick sova hos Ile's mamma.

- Åkte till stugan dan efter. Festade till det och blev rätt full. Försökte sammanföra min kusin och karln i stugan brevid (båda dom har partner). Men jag blev iallafall inte fullast ;)

- Jag och min kusin åkte ut en dag med båten på sjön och bara satt o drev och drack öl. I regnet. I tre timmar. Skitmysigt var det! Snackade om allt mellan himmel och jord. Det vill jag göra om. Vi åkte i två rundor för ölen tog slut snabbt, och när vi kom tillbaka sa mormor "Tänk om ni hade blivit för fulla och ramlat i?". Då svarade min kusin att vi kan ju faktiskt simma. "Ni? Jag skiter väl i er, men jag vill ha kvar min båt!" Haha! Min kusins ungar är för övrigt exakt som Emil i Lönneberga och Lotta på Bråkmakargatan! Man kunde inte säga ett ord till dom utan att de sa emot. Och hyss gjorde de! Till exempel så kissade lillkillen i diskbaljan i köket en dag :P

Jääääklar vad med text det blir. Orkar ni läsa?

- Annars så reparerade vi vägen ner till stugan, bastade lite smått och såna saker. Tog det lugnt helt enkelt. Besökte kyrkogården också och lämnade blommor på morfars och mammi's lillebrors grav. La dit en prydnad i form av två änglar med. Där var det fint.

- Åkte till Pudasjärvi för att åka tillbaka till Uleåborg. Medan vi väntar på att bussen ska gå äter vi jättegod mat på ett hak där, sen går vi till en busshållsplats vid vägen. Men tror ni bussen stannade där? Nä, bussen tog bara på passagerare vid stationen! Tyckte chaffisen kunde vart snäll eftersom han måste sett att vi var turister och hade stora resväskor. Men vi gick tillbaka och fördrev tiden och tog bussen som gick två timmar senare.

- Kom till Uleåborg till Ile's mamma. Besökte hans pappa med kvinna också. På kvällen kollade vi på "Beck", nån gammal sådan. Skönt att det var någon svensk film, snacka om att jag saknade svenskan under veckan i finland!

- På morgonen gick vi upp ca 06.30 svensk tid, åkte ner till Åbo, tog båten, sov ingenting på båten tillbaka heller. Träffade en snubbe som bodde i Finland men ursprungligen kom från Nigeria. Han var trevlig han. Sen var det nån konstig pundare som stötte på mig. Ushush! Kom fram till sthlm, mötte upp mammi's kusin med karl som passat mammi's hundar, fördrev lite tid och skulle ta tåget 10.10 till Borås. Då var tåget 50 minuter försenat. Suck! Sicken resa! Fick lite sömn på det tåget iaf.

På båten dit träffade vi en kvinna som satt i rullstol och hennes karl. Dom träffade vi även veckan efter på återresan. Sammanträffande. På tåget från Uleåborg till Tammerfors började mammi prata med en karl i rökhytten och på nåt konstigt vis fick de fram att hans fru var släkt med Ile på nåt sätt, typ kusin. Sammanträffande. Och när vi väntade på att gå på båten satt vi på en pub vid terminalen där vi började snacka med två killar. De skulle åka med Silja och vi med Viking. När vi är på centralen i Sthlm träffar vi dom igen. Sammanträffande.

Det var väl det jag ville dela med mig av tror jag. Resan blev dyr, jag har bränt fem-siffrigt! Men det var det värt!

yesterday

Datum: 2009-07-19 Tid: 12:57:47

Åkte till Asien en sväng igår och efter det blev det Bishop Arms med två killkompisar. Riktigt trevligt! När Bishop stängde hade vi efterfest här + en kille till. Körde lite "Jag har aldrig" och snackade skit. Men ena killen blev alltför full till slut, så honom skickade jag hem i taxi. Men en helt godkänd kväll blev det iaf!

borta bra, men hemma bäst

Datum: 2009-07-18 Tid: 15:17:10

Hejhej! Nu är man hemma igen, och det är sååå skönt! Berättar lite om resan sen, orkar inte nu. Förjäkla trött! ;) Hörs antingen senare idag eller imorgon. Tjo!

heippa!

Datum: 2009-07-10 Tid: 10:36:15

Nu har man packat färdigt och är redo att åka in till stan för att sen åka till sthlm. Men orken finns inte riktigt än. Men får la ta mig i kragen, här kan jag ju inte sitta hela dagen. Rimstuga!

I sthlm ska jag försöka träffa Emma, och förhoppningsvis Jonas. Beror på när han slutar jobba. Men det blir nog bra. Emma är ju där nu för att kliva på båten hon ska arbeta på idag. Vi har inte setts sen.... när var det?

Jaja, dags att sätta fart! Kram och tjo! Sista uppdateringen innan jag befinner mig i grannlandet. Vi hörs när jag kommer hem.

hemma hos karli

Datum: 2009-07-09 Tid: 11:54:53

Nu är jag hemma hos Karli. Helt själv, för han jobbar. Han har inte ens en tv, han har inte hunnit köpa en sen han och hans flickvän gjorde slut. Men bra barn roar sig själva! =)

Spenderar lite tid med att försöka gå in ett par skor som jag tänkte ha på kryssningen, köpte tre par skor från skopunkten igår. Det är inte det enklaste att gå in dom men jag hoppas att de blir bra tills det är dags imorgon. Från o med imorgon blir det dött här i bloggen, ingen dator i stugan inte!

Igår åt jag och Karli på min favorit-kina, sen gick vi på Ice Age 3. Den var braa! Men jag måste se den i 3D med. Det enda minuset var att filmen hoppade på duken ibland. Störande!

Nu är frågan om jag ska åka in till stan eller om jag ska vänta tills A slutar jobba så jag kan prata med honom i telefon. Kommer ju inte bli så mycket när jag är i finland. Vi får se. Tjing tjing!

hej och hallå!

Datum: 2009-07-08 Tid: 11:54:03

Sista dagen här hos Knivstafamiljen. Om några timmar drar jag till Uppsala. Jag och kramis-Karli ska käka på kinarestaurang och gå på bio ikväll. Ice Age 3 blir det. Hoppas den är lika bra som den verkar. Ska försöka hinna träffa farmor och farfar också innan jag åker härifrån, men pappa håller på och lagar låset på bilen. Så vi får väl se hur det blir med det. Kan ju ta sin lilla tid.

Skönt att veta att folk i Borås saknar en iallafall. Får rätt många meddelanden där kompisar frågar när man kommer hem igen. 18onde eller 19onde landar jag hemma. Minns inte riktigt vilket datum det är.

Det är så skönt att vara på resande fot och träffa massa folk man inte sett på ett tag. Slippa vardagen i Borås och bara vara och göra vad man vill. Gör ni något särskilt i sommar?

okänd orm

Datum: 2009-07-07 Tid: 21:58:26

Nu under kvällen har vi ätit såå gott! Ugnsstekt kött, klyftpotatis, vitlöksbröd och sallad. Jag och Monika avnjöt det med rött vin. Mumma! Efter maten vilade vi magarna lite sen blev det marängbomber. Lyxigt värre =)

Har kikat lite på MJ's minnesstund, den var fin. Missade dock när "Will you be there" framfördes. Då var vi över till grannen på ormjakt. Grannen hade en orm i en buske som visade sig vara en svart snok, men vi trodde det var en huggis först. Då vill man inte gärna plocka ner den med händerna.

Måste ju bara gratulera min brorson Viggo också, det har jag ju glömt. Viggo ska bli storebror! Så grattis till Kimpah och Mia också! Hoppas graviditeten går bra och att orken finns för två småttingar framöver =) Men det ska nog gå bra! Pojke eller flicka? Själv tror jag flicka.

(Jag saknar dina kramar, A)

dripp dropp dripp dropp

Datum: 2009-07-07 Tid: 11:35:34

Nu regnar det och jag antar att det gör det i hela Sverige? Fan så tråkigt! Sol vill vi ha!

Vaknade för ett tag sen och när jag skulle kliva upp kände jag hur ryggen gör ont. Sovit kontigt kanske. Inge roligt det inte. Får hoppas att det går över under dagen.

Idag är sista dagen här i Knivsta, imorgon åker jag till Uppsala. Ska bli kul och se hur Karli bor, och hoppas att Malmis har tid att träffas en sväng. Ska föreslå att vi går på bio, jag vill se Ice Age 3. =)

Ne, nu ska jag försöka få i mig lite lunch. Heippa!

min semester so far

Datum: 2009-07-05 Tid: 23:44:27

Nu har jag varit hos brorsan och hälsat på. Riktigt skoj har vi haft! Första dagen bland annat åkte vi massa folk till ett badberg där man kunde hoppa ner i vattnet från höjderna 3, 6, 8, 10, 12 och 16 meter. Riktigt nice! Jag var den första i vattnet från tio meters höjd. Klå det ni =) Hoppade från 8 meter också. Känslan i magen när det suger till. Like it! Till och med mammi min hoppade från 10 meters-klippan. Tänk er, en tant på 45 år som hoppar. Hardcore! Annars har vi slappat och bara haft det gött, badat massor. Det vill säga alla förutom mammi då. Hon har slitit med smörgåstårtor till dopet i massa timmar. Och dopet var väldigt fint, hoppas på att kunna lägga in bilder snart, ska bara få dom skickade till mig. Vi har iaf badat nästan varje dag och njutit av mammi's goda mat. Ingen dag där var vi mindre än åtta personer som sov i huset. Gillar sånt jag när det är mö folk! Lite alkohol har vi fått i oss med. Gillar Kimpah's kompisar jag, trevliga prickar!

Nu är jag hos pappa, åkte med brorsans Rimbo-kompisar hit. Det är inte gott för rumpan att sitta bak i en skåpbil på ett däck i 25 mil, haha! Men resan hit var rolig iaf, Jimmie och Dave är riktigt sköna människor. Ska vara här fram tills på onsdag, sen bär det av till Karli i Uppsala. Sen på fredag kryssar jag och mammi till finland =) Uppdaterar när jag kan.

sötnosarna!

Datum: 2009-07-01 Tid: 11:08:26

Måste bara visa Daisy och hennes lilla valpis!




nu drar jag!

Datum: 2009-07-01 Tid: 10:24:39

Ligger och väntar på att bror ska komma och plocka upp mig. Vi ska ju dit idag, första gången jag får se deras hem. Skojskoj! På lördag är det dop. =)

Sen på söndag åker jag till Uppsalatrakten och hälsar på folk, ska försöka träffa så många som möjligt. Och den tionde juli bär det av till finland, så kommer inte vara hemma på ett bra tag nu. Väskan är fullpackad och jag undrar om jag har glömt något!? Det gör man alltid, på någe märkligt sätt!

Nej, får ta en vända i lägenheten och kika runt lite, och fixa allt annat som ska vara klart innan jag åker. Vi höres =)


Denna skitungen är det som ska döpas =)