våran dag

Datum: 2010-02-28 Tid: 16:04:35

Jag, Moa och Patrik åkte till Knalleland för att kolla efter skor till Moa. Sicket kaos med parkeringar! Ska inte folk stanna hemma och vara bakis på söndagar? ;) Sen var det jobbigt att springa runt i skobutikerna, skor är ju skiiitdyra!!! Mycket pust, stånk och stön från min sida, för nu är det verkligen inte enkelt att vara gravid!

Moa hittade ett par redigt snygga skor iallafall =) Vi åkte ut till Veronika och Jessica på en fika efteråt. Mycket trevligt! Moa hade ju som jag skrivit förr köpt julklappar åt Shiva och Kim (V's och J's barn). Nu var bara Shiva hemma dock, Kimpan var hos pappa Vischy. Men Shiva blev nöjd med sina klappar iallafall, ska bli spännande och se vad Kim tycker om sina. =)

Nu väntar jag och Moa på att mammi ska komma och hämta oss, Patrik har åkt hem. Bexx skulle ju komma hit ikväll egentligen, men vi sköt upp det till imorgon istället. Passar mig utmärkt, för då kan jag åka ut till mammi och bara ta det lugnt! Helt slut efter denna dagen!

Har lånat en graviditetsbok av Veronika med. Ska bli spännande att sätta tänderna i! Men det får bli imorgon, nu ska jag packa ner nattsaker ^^

pannkakor som inte finns kvar

Datum: 2010-02-28 Tid: 11:34:08

Jag och Moa gick upp vid 09.45. Patrik kom strax därefter och var lite besviken på att vi var vakna, han hade tänkt överraska oss med nygräddade pannkakor till frukost =) Han gjorde pannkakor iallafall och det satt gott i kistan!

Nu kollar vi på AFV (americas funniest homevideos). En unge käkade pumpa, men gillade det inte och spydde. Jag kan säga såhär: Jag har inga pannkakor kvar i magen längre! Först spydde ungen och det såg ju inte fräscht ut, sen gjorde Patrik hulkljud, och då var det kört.

magen v. 35

Datum: 2010-02-27 Tid: 23:09:06



Tack till Tessan som fick in bilden på sin dator =)

Lite graviditetsinfo:

När jag upptäckte att jag var gravid övervägde jag abort fast jag inte ville.
Jag har gått upp 12 kilo under graviditeten.
Jag har halsbränna varje kväll. Inte roligt.
Ni skulle skratta om ni ser hur jag tar mig upp ur soffan.
Jag har en bra taktik att vända mig i sängen om nätterna,
trots att det är väldigt krångligt med många stön och stånk.
Jag vaknar flera gånger om nätterna för att jag måste gå på toa.
Jag blir kallad tjockis minst en gång per dag ;)
Bebis är väldigt lugn, rör sig bara när jag ligger eller halvsitter.
Enligt mammi och Patrik snarkar jag värre än ett sågverk! Det skyller jag enbart på graviditeten!
Min graviditetsnojja är istappar. Vill äta dom, men gör det inte.
Jag har fått ca 10 ryggvärks-attacker sen 30/11-09. Vilken smärta!
När jag spänner magen ploppar naveln ut, ser ut som en vulkan! Video finns längst ner i detta inlägg =)
Pappan är jävligt lik Andreas Wilson.


Snackat med Tessan, en barndomsvän, på msn ikväll. Vi har snackat lite brödbak, lite blogg och kom sen in på bebisar. Jag berättade för henne att jag är rädd att folk ska säga till mig att min bebis är söt, men att sen säga till andra att h*n ser ut som en amöba. Sa också att "min unge får gärna ha tre ögon, ingen näsa och en mun så stor att kunna ta en hel banan på tvären". Jag kommer ju förmodligen tycka att mitt barn är fint oavsett hur det ser ut. Nej, det jag är mest rädd för är att folk inte ska vara ärliga mot mig.

Och tycker ni att min unge inte är söt, så får ni säga som min barndomsvän: "vilken liten!" Haha!



Här är min knasnavel, filmat med mobilen :P
Bexx hjälpte mig lägga in den på youtube, tack! =)
Och bry er inte om min ljusa röst och knasiga skratt,
ni vet själva hur man blir på film ;)


jäkla grannar

Datum: 2010-02-27 Tid: 19:50:50

Grannen tvärsöver har en damphund som inte kan sluta skälla, och grannen ovanför har en ungjäkel som inte kan sluta springa och dunka i golvet (taket). Mitt graviditets-tålamod har sannerligen tagit slut nu. Motattack: Hög musik med fet bas! Nu är det fan krig!!!

ingen pizza

Datum: 2010-02-27 Tid: 19:00:53

Blev ingen egengjord pizza idag. Jag blev för slö efter städningen och Patrik fick huvudvärk. Moa hade med sig smörgåstårta som mammi hade gjort och det var fasiken så gott! Så oss går det ingen nöd på ^^

Patrik håller på att göra slingor. Moa har hjälpt honom att dra ut håret ur den där snygga mössan. Egentligen skulle jag hjälpt honom men pallade inte, så slängde det ansvaret på systeryster ;) Jag har aldrig varit nån höjdare på, eller tyckt att det har varit kul, att färga hår och sånt. Inte min grej!

Nu inväntar vi melodifestivalen. Har ingen aning om vilka som uppträder förutom Sibel och Jöback. Men det blir nog bra. Och jösses vad jag är sugen på ett glas vin! Fya!


Ett glas eller två hade inte suttit fel!

städa

Datum: 2010-02-27 Tid: 15:37:46

Hittade en papperskasse med böcker och cd-skivor här för nån dag sen. Kollade igenom lite skivor och valde ut några att städa till. Det går alltid bättre att städa till musik =) Någon som känner till Dune? Väldigt rolig musik att städa till! Ska damma igenom lägenheten också innan jag hoppar in i en dusch, hittills har jag mest sorterat bort lite skit och ställt var sak på sin plats. Dammsugning och skurning får bli imorgon ^^

Sen ska jag lägga in alla babykläder i spegelbyrån. Så jäkla roligt att dona inför bebis ankomst! Ska också gå igenom allt jag köpt, kommer knappt ihåg allt. Ska nog passa på att skriva upp vad jag mer behöver, såsom amningsinlägg och nappar osv. =) Wiie!

Hörs nog senare!


Såhär hypad blir inte jag när jag städar.
Jag städar bara när jag vill och orkar!

planerna i helgen

Datum: 2010-02-27 Tid: 13:46:12

Idag kommer Moa hit. Jag, Patrik och Moa ska göra egen pizza och så ska vi kolla på melodifestivalen. Iallafall jag och Moa, Patrik gillar inte det programmet. Ska bli spännande och se hur pizzorna blir, har inte gjort egen på vääldigt länge!

Imorgon ska jag och Moa åka ut till Veronika, Jessica, Shiva och Kim. Moa köpte ju julklappar till Shiva och Kim, men har inte haft tillfälle att ge dom än. Men bättre sent än aldrig, eller hur?

Sen imorgon eftermiddag/ kväll kommer Bexx hit. Vi ska planera lite inför babyshowern =) Ska bli kul! Hon ska även hjälpa mig städa lite. Gravida kossan orkar inte själv, och Bexx är en fena på att städa. Det är mest dammsugningen som jag tycker är jobbig. Har alltid tyckt, men nu när jag är så fet så är det ännu jobbigare ;) Får skärpa mig på den punkten när bebis kommit, men just nu har jag ju bara mig själv att tänka på så det spelar ingen roll om det är lite skit i hörnen. Hehe!

Hoppas ni som läser får en bra kväll =)

läbbig kisse!

Datum: 2010-02-26 Tid: 22:40:02

Fyfasiken vilken läskig katt!


Och galet söt unge! Måste ses!


Avslutar med söt katt =)


helt slut!

Datum: 2010-02-26 Tid: 13:43:48

Okej. Nu börjar jag bli trött på det här! Det jag har gjort idag är att betala räkningar och följt med Sarah på bilbesiktning. Nu är jag helt slut! Det är inte klokt, har ju inte ansträngt mig fysiskt ens. Ska göra det enda rätta nu, lägga mig och läsa min bok och sen somna. God natt!

money money money

Datum: 2010-02-26 Tid: 11:34:28

Jag fick ju pengar från jobbet som jag egentligen inte skulle ha. Men nu har hon på lönekontoret räknat lite och jag ska betala tillbaka drygt 2200 av lite över 8000. Jag fattar inte hur hon räknade och hur jag är berättigad till några pengar alls, men det är ju alltid trevligt att få behålla majoriteten av pengarna =) Hoppas bara att de sköter allt rätt hädanefter.

Nu ska jag betala lite räkningar så får man se hur rik man är sen. Ush.

trevlig kvällsfika =)

Datum: 2010-02-25 Tid: 22:14:33

Kilade ner till Sarah en sväng nu ikväll. Hade så tråkigt hemma och har inte gjort ett skit på hela dagen! :P Tog med mig ballerina kladdkakor, väldigt goda att doppa i mjölk eller kaffe. Men att äta dom bara sådär var ingen hit. Trevligt var det med en kvällsfika iallafall =)

Bild från google. Men har reagerat på samma sak.

"Doppa för bästa smak", men doppa i vad? Toan? ;)


gillar!

Datum: 2010-02-25 Tid: 20:13:12

Gillar introt till Tin Tin väldigt mycket! =)


strul

Datum: 2010-02-25 Tid: 13:45:06

Jäkla strul! Kollade internetbanken och såg att jag tydligen får in lön imorgon. Dessutom får jag havandeskapspenningen imorgon. Ringde lönekontoret och de hade inte märkt att jag gått på havandeskapsledighet from 3 februari. Så nu skulle hon på lönekontoret sätta sig och räkna på hur mycket av pengarna jag ska betala tillbaka. Hur kul är det på en skala? Vill ju behålla alla pengar som kommer in på mitt konto ;) Menmen. Bara bita i det sura äpplet och vänta på besked.

Folk vill se bilder på vagnen. Ska försöka fixa det. Just nu är jag så trött att jag inte orkar göra något alls! Ska leta fram någon bok senare och börja på, läste ut den jag höll på med imorses. Mycket bra bok som jag kan rekomendera: Arabella och männen.

min graviditetsnojja!

Datum: 2010-02-24 Tid: 20:03:55

Gick och la mig och läste tidigare. Råkade visst somna och vaknade av att Sarah ringde och ville bjuda på mat. Det är inte ofta man vaknar till ett middagserbjudande, så tackade gladeligen ja =) Ugnsstekt falukorv och potatismos bjöds det på. Mkt gott! Tack och bock!

Jag har ju varit lite tjurig på att jag inte har haft någon konstig nojja eller liknande under hela graviditeten. Men idag kom jag och Sarah på det: istappar! Jag är helt fascinerad av istappar och vill äta dom! Jag kollar på alla hustak och letar efter riktigt stora tappar som hade varit roliga att äta. Men jag håller mig och har hittills inte ätit några. Haha!


Vill ha!

ny vagn

Datum: 2010-02-24 Tid: 13:34:08

Jag bestämde mig för att inte köpa min kompis barnvagn, kom på att jag vill ha en vagn med fyra hjul. Så jag och mammi åkte ut till fristad och kollade på en vagn för 750 kr (både ligg och sitt). Och jag hade tur att jag hann först till kvarn! För den var såå fin! =) Kommer kunna användas i flera år ^^

Nu ska jag läsa bloggar innan jag värmer på pizzan från igår =) Mums!

23 februari 2010

Datum: 2010-02-23 Tid: 19:31:42

Så himla känslomässig dag idag. Har gråtit som en tok! (synd att man inte går ner i vikt av att gråta) Iofs är väl viktnedgång ingenting jag ska tänka på nu i och med graviditeten... Nu är iallafall alla tårar slut och jag är helt matt i kroppen. Huvudvärk har jag med. Tummen upp för det! Eller inte.

Till något mycket roligare: Min brorson Viggo fyller ett år idag! Grattis lillplutten, du får present av faster när vi ses =)


besök o bm

Datum: 2010-02-23 Tid: 15:09:35

Idag kom Veronika upp och fikade, hon hade med sig jättegott fikabröd! Det är så skönt att bara sitta o snacka skit med henne, klok människa är hon! Och idag glömde jag inte av tiden till barnmorskan iallafall. Så huvudet är lite på skaft. Veronika följde med dit för hon ville höra hjärtljuden =)

Bebis har fixerat sig med huvudet ner nu iallafall, skönt det. Förra gången jag var hos bm kunde hon inte känna hur barnet låg, och sa då att om hon inte kunde känna det nästa gång skulle vi göra ultraljud. Det behövs ju inte nu, vilket nästan är lite synd. Vill ju ha fler bilder! ^^ Däremot vet jag inte vad man gör om barnet ligger "fel" så på det sättet är det ju bra att barnet ligger rätt.

Nu ska jag vila. Har varit trött hela dagen. Icke roligt!

glömsk

Datum: 2010-02-22 Tid: 14:50:46

Lite mycket runt omkring just nu, så jag missade min tid hos barnmorskan idag. Klantigt värre, och jag blev allt lite skamsen när hon ringde. Uteblivet besök debiteras med 150 kronor, men hon tyckte jag hade giltliga skäl till att ha glömt bort vårt möte. Skönt det!

Nu är jag så jäkla trött så jag ska läsa lite bloggar och sen sova en stund. Hörs!

patriks misstag

Datum: 2010-02-21 Tid: 19:48:37

Patrik har köpt hit en Ben & Jerrys-glass. Han kom nyss och frågade om jag ville ha, och sa att jag kunde äta direkt ur burken. Så skulle han äta resten sen (han ska äta mackor först). Tror han på fullaste allvar att det finns något kvar när hans mackor är slut? ;)

jäkla värk

Datum: 2010-02-21 Tid: 14:54:45

Nu har jag varit ute hos mammi ett par dagar, därav den dåliga uppdateringen. Har haft det lugnt och skönt! Förutom inatt, då kom värken igen... Låg i sängen och försökte andas igenom den värsta värken, men sen såklart blev jag pinknödig. Jag säger bara det: jäklar vad ont det gjorde att resa på sig! Kändes ungefär som att  huden öppnade sig och njuren låg kvar på madrassen! Fy fan!

Har fått ett par jättefina gardiner av mamma också, så dom kommer jag sätta upp när jag orkar. Skulle behöva städa lite smått med, men det orkar jag inte just nu. Dagen efter en värkattack är kroppen helt slut, även om huvudet är på språng.

Nu ska jag vila lite =) Hörs!

söta brorsonen vilton =)

Datum: 2010-02-18 Tid: 15:43:10




Är han inte gudomligt söt? =) Längtar tills jag får träffa honom för första gången, och fina lilla Viggo igen! Kolla likheten på bröderna:



jävla kärring!

Datum: 2010-02-18 Tid: 14:54:09

(Nu vet jag att det finns människor som kommer tycka att jag är dum som skriver detta, men detta är menat till en speciell folkgrupp kallad "respektlösa kärringar"!)

Jag var nyss till Försäkringskassan för att lämna in ett papper. Jag behövde ingen kö-lapp utan skulle bara ta en kopia och lämna i informationen. När jag kommer dit står en karl och väntar, uppenbart på sin tur till infon. Men för säkerhets skull frågar jag honom om det är dit han köar och han svarar ja. Jag kollar om det finns andra som kan tänkas köa dit också, men nej, jag ser ingen som verkar vara intresserad av att hålla koll på sin tur dit. Karln framför sitt ärende och när det är min tur börjar jag gå fram, men då kommer det en kärring framklampande som från början var minst 15 meter bort från den kassadisken. Försäkringskassedamen frågar vem av oss som var på tur, och innan jag ens hinner svara så säger kärringen: "Det är min tur, jag har väntat länge!" och så knöcklar hon ihop sin kö-lapp och lägger i fickan. Bara för att hon tröttnat på att vänta för att få prata med någon som plingar fram de där numrena, behöver hon inte tränga sig sådär. Och att hon inte vågade tränga sig förbi den där karln gör mig ännu mer irriterad, en typisk såndär tant som anser att ungdomar ska visa respekt.

Precis då ringer Veronika och frågar vad jag gör. Jag vet att det var otrevligt, men jag kunde inte hålla mig så jag säger högt och tydligt: "Jag är på Försäkringskassan och blir irriterad på jäkla kärringar!". Jag har alltid respekterat de äldre, det har jag fått lära mig genom min uppfostran. Men när de äldre inte kan respektera mig så skiter jag i det. Det finns faktiskt något som heter ömsesidig respekt, och den är menad att fungera åt båda hållen.

Nu har jag fått skriva av mig, och jag kommer fortfarande låta de äldre gå på bussen före mig, lämna min sittplats till en äldre om inga sittplatser är lediga, hålla upp dörren osv. (Men ser jag just den tanten igen så ska jag bannemej slänga igen dörren rakt i nyllet på henne!)


besök o klantarsle

Datum: 2010-02-18 Tid: 13:08:28

Sarah kom upp på kaffe efter att hon, klantarslet själv, hade kört fast med bilen här utanför. Så jag och Moa fick gå ut och putta på, haha! Sen kom Patrik hit, han hade köpt med sig thaimat från sitt vanliga ställe, och de hade skickat med en dricka "till hans fru". Haha! Lite roligt att de tror att jag är hans fruga :P

Mammi har hämtat Moa, tråkigt tycker jag. Har varit mysigt att umgås med henne ^^ Men ska ut till mammi sen, hon ska till veterinären med hundarna så följer jag med då. Vill se hur det blir med renoveringen av den lilla toaletten. Tror det blir skitsnyggt ^^

Och grattis till Fidde som fyller år idag =)

inte så nyttigt!

Datum: 2010-02-18 Tid: 10:54:20

Jag och Moa har varit vakna ett bra tag (Patrik åkte hem igår), men ingen frukost har vi ätit än. Nej, onyttiga har vi varit och tryckt i oss lite godis och chokladbollar. Men det är gött ju! Blir dock frukost snart. Rostade mackor, fil och flingor eller mannagrynsgröt? Det första låter godast =) Eller det sista, men orkar inte :P

myysdag!

Datum: 2010-02-17 Tid: 19:29:46

Det har verkligen varit en mysig dag idag! Har spenderat lite väl mycket pengar, men det var det fasiken värt. Ibland får plånkan lida för att man ska ha en kvalitétsstund med någon som står en nära =) Och att umgås med syster är riktigt roligt. Idag sa hon till mig: "Therese, jag tycker inte du är vuxen. Nej, du är mer ungdom. Jag tycker inte man blir vuxen förrän man är typ 30, för då har man blivit tråkig!" Då är jag rolig med andra ord! =)

Nu ska jag, Moa och Patrik bara slappa här. Blir nog tidigt i säng tror jag. Fast jag och Moa sover i soffan, sjuklingen får ta sängen för sig själv.

pannkakor

Datum: 2010-02-17 Tid: 18:27:04

Som de flesta som känner mig vet så älskar jag pannkakor. Sjuklingen Patrik undrade om jag kunde steka ett lass, och det tyckte jag att jag kunde. Det märkliga är att jag åt inte en enda själv! Jag måste ha slått i huvet eller nåt.

bion var suverän!

Datum: 2010-02-17 Tid: 16:20:44

Jag blev barnsligt förtjust i Prinsessan och grodan. Jösses vad rolig den var! ^^ Så den kan jag garanterat råda er att se om ni är en sucker för disney som jag är =)



Annars har jag och syster sprungit runt lite på stan, köpte två linnen till henne i tidig födelsedagspresent. Marilyn Monroe pryder ett av linnena, så det märks att det är min syster det där =) Vi har även käkat på Snack och sen handlat hem lite gottis till ikväll =)

tjejdag med syster

Datum: 2010-02-17 Tid: 09:12:25

Jag älskar barnfilmer, ni vet i stuk med Lejonkungen och Skönheten och odjuret. Och idag ska jag och min syster Moa gå på bio och se Prinsessan och grodan =) Kommer bli riktigt roligt!

Sen kommer Moa sova här. Får se vad vi hittar på ikväll ^^ Och stackars Patrik ligger sjuk. Fy så tråkigt!

så sjuuukt fint!

Datum: 2010-02-16 Tid: 23:12:25

Hittade denna videon i Tyra Sjöstedt's blogg. Så vackert!


6 veckor kvar!

Datum: 2010-02-16 Tid: 22:48:01

Först och främst: grattis till kusin Anne på "hur-gammal-som-helst!"-födelsedagen ;)

Sen: Det är typ 6 veckor kvar tills bebis kommer till världen. Det är ju sjukt kort tid! =) Känns både väldigt spännande och väldigt pirrigt (på ett bra sätt). Om ca 6 veckor kommer jag ligga där i värkar och krysta fram en liten människa, av mitt eget kött och blod. Sanslöst! Det är något jag har vetat om i 7 månader, och även fast jag vet det så väl så är det ändå så svårt att förstå. Jag har fått vara med om bebis hela utveckling därinne i magen, från den första lilla fjärilslätta rörelsen till den ganska så starka sparken, jag har fått se lillfisen via ultraljud och jag har fått lyssna på de snabba stabila hjärtljuden. Under hela resan har jag haft en känsla av att det är en liten Adrian i magen, och om 6 veckor så får vi se. Är det en Adrian eller är det en Freya?


Här var lillfisen nästan hälften så gammal som nu!

slappis-dag

Datum: 2010-02-16 Tid: 15:40:56

Nu ska jag slänga mig i soffan med mintchoklad och kolla på one tree hill!

vilton är kommen =)

Datum: 2010-02-15 Tid: 09:52:29

Igår blev jag faster igen, på självaste alla hjärtans dag =) Lille Vilton kom till världen, och fort gick det! 1,5 timme hade förlossningen tagit ungefär. Hoppas nu Viggo är en stolt storebror, hur mycket han nu förstår av det hela. Grabben är ju faktiskt inte ens ett år än ^^

Har spenderat hela helgen ute hos mammi. Vi har tvättat upp en maaassa bebiskläder. Kan säga att det behövs inte så mycket kläder den närmsta framtiden ^^ Iaf inte i strlk 50, kanske bara några tjocktröjor och byxor.

Har inte så mycket att uppdatera med. Händer ju inte allför mycket här ute hos mammi. Bara slappa och ta det lugnt =) Så ha de gött!


morgonbesök och startpaket

Datum: 2010-02-12 Tid: 13:49:05

Idag blev jag väckt av Vischy som tyckte att jag kunde bjuda på kaffe. Kunde jag väl! Så vi har suttit och tjötat lite skit, ätit glass och så åkte vi till "Babyproffsen" för att hämta mitt startpaket. Det var faktiskt inge speciellt i den så sett. En napp, några blöjor, prov på våtservetter, prov på intimtvål, 2 amningsinlägg, massa broshyrer osv. Men blöjhinken verkar bra iallafall =) Och jag ska inte klaga när allt var gratis!

Ska ner till Sarah snart tror jag. Om hon inte ska iväg. Hörs sen!

babyshower

Datum: 2010-02-11 Tid: 22:15:08

Ja, nu har jag varit så "osvensk" av mig så jag har bestämt mig för att ha en babyshower. I USA är det ju vanligt att en nära vän eller släkting anordnar en shower (i smyg tror jag?) för den blivande mamman och bebisen, men eftersom det inte är så vanligt här så fixar jag en själv =) Tycker det ska bli fruktansvärt roligt!

Det kommer bjudas på fika, vi kommer leka och ha en allmänt rolig dag =) Bexx kommer hjälpa mig med alla förberedelser och hon har redan kommit med många bra förslag ^^

Nu hoppas jag bara att de jag har bjudit in vill vara med och fira bebisens ankomst med mig =)

gulligt babygym!

Datum: 2010-02-11 Tid: 17:21:20

Idag var jag och hämtade babygymmet, fy vad gulligt det var! Var ju tvungen att sätta upp det när jag kom hem ^^ Mötte upp Emma på Snack efter jag hade hämtat det iallafall, åt lite och sen kom mammi. Vi åkte till coop forum där jag hittade massa roliga saker! Bland annat bebisstrumpor för 10kr för två par! Och en skitsöt gosedjurspingvin =)

Mammi köpte två cd-skivor med dansbandslåtar på. Ni skulle sett hur vi satt och diggade i bilen! Asroligt. Och mammi och Emma garvade som fasen åt mig här när jag satt på golvet och skulle upp. Det går inte så bra alla gånger, och idag var jag som en sköldpadda som låg på rygg på skalet och sprattlade. Tur att man kan roa någon =)

Och snacka om att jag sov gott inatt efter mina massa timmar vaken. Tror jag fick tolv timmars sömn allt som allt. Men jäkla kisseri! Och nåde dig om du hostar eller råkar nysa, då är det bara kliva upp och byta sovbrallor. Haha, som sagt: min blogg, jag skriver vad jag vill ;)

ögonen går i kors!

Datum: 2010-02-10 Tid: 20:27:56

Ja, nu är jag verkligen trött. Skulle gått och lagt mig om
1) Jag inte hade "tvångs-sidor" jag måste besöka på internet varje dag.
2) Jag inte vill vakna upp klockan 4 inatt och vara helt utvilad.

Nu har jag iaf varit vaken runt 32 timmar utan någon sömn. Galet! Men som sagt tror jag att jag har översovit ett par dagar nu, så det jämnar nog ut sig. + att dagen har varit mycket bra idag, synd om man hade sovit sig igenom den.

Förresten så hoppas jag att mina grannar har fått sig lika goda skratt som jag har fått här dessa vinterdagar. När bilister fastnar där dom parkerar och bara slirar när de ska iväg. Mammi fastnade nämligen idag, så jag, Rachel och E.K fick putta på. Undra hur det såg ut när 3 tjejer varav 2 höggravida putta bil, framåt, bakåt, framåt, bakåt. Men vi är grymma, för iväg kom vi ^^

Och jag och Patrik var och handlade. Tror han blev lite smått irriterad på mig, för herrejösses vilken beslutsångest jag hade om olika varor. Det brukar jag inte ha. Men det tog tid idag. Efteråt köpte vi med oss thaimat och tryckte i oss. Naminam! Kocken på den restaurangen tittade fram från köket och sa "licka i magen, de e licka i magen!". Haha, vi får väl se om det är en flicka i magen då. Har han rätt blir jag nog lite skraj för honom.

Imorgon är mina planer, eller iallafall förhoppningar, att:
- baka med Sarah och hennes dotra (om inte dotra ska till dagis)
- köpa babygym (hittat ett på blocket som är såå gulligt)
- träffa Emma (känns som att det var väldans längesen nu!)

Heejråå!

no sleep

Datum: 2010-02-10 Tid: 16:38:37

Jag har fortfarande inte sovit. Blev aldrig att jag ens försökte. Rachel kom hit med bulle, sen kom mammi och sist kom E.K med fina bebiskläder ^^ Satt och letade vagn på blocket och diverse sidor, men Rachel sa att hon kan ha en vagn till mig för billig peng =)  Svar till Cicci som kommenterade förra inlägget om vad jag vill ha för vagn: En vagn som faller mig i smaken både prismässigt och utseendemässigt. Och rulla framåt ;)

Jag, mammi och Rachel har även varit en sväng till Knalleland. Jag köpte dock ingenting, men på vägen hem mötte vi upp en tjej som jag köpte en amningskudde av. Det är mumin och snorkfröken på den =) Fin!

Om en halvtimme kommer Patrik, då ska vi åka och handla mat. Fylla på lite här hemma ^^ Men min frys är knäpp! Den typ frystorkar all mat så den blir helt äcklig! Vad beror det på? För kall temperatur därinne?

Inatt kommer jag iallafall sova som en prinsessa! =)

inte sovit

Datum: 2010-02-10 Tid: 08:11:21

Jag har inte sovit en blund inatt! Fastnade i en bok och när jag kollade på klockan var hon redan 7. Ska ringa på en barnvagn halv tio tänkte jag, så ska nog sova tills dess iaf =)

Men var nog bra att vara vaken, har nog översovit det senaste så har inte varit trött förrän väldigt sent på kvällarna. Förhoppningsvis lägger man sig i skaplig tid ikväll =)

Update; Skit också. Barnvagnen var såld!

letar bebisprylar =)

Datum: 2010-02-10 Tid: 00:52:26

Tänk vad lätt man kan fastna vid datorn när man letar bebisprylar! Tänkte lägga mig 21.30 redan, men ja. Som sagt så fastnade jag här. Finns ju massor med kul jag vill köpa, men jösses vad dyrt det är! Och på blocket finns det inte så himla massa fint. Men jag har ju fortfarande lite tid att leta ^^

today

Datum: 2010-02-09 Tid: 19:34:00

Har spenderat nästan hela dan nere hos Sarah och umgåtts med henne och hennes goa dotra =) Blev bjuden på mat också, mycket trevligt! Och ännu mer kläder har man fått, nästan som julafton detta ju. Tack o bock!

Nu ikväll ska jag bara slöa, smälta maten och försöka sova tidigt. Upp tidigt imorgon för besök av E.K ju =)

älska försäkringskassan!

Datum: 2010-02-09 Tid: 13:49:53

Jag älskar försäkringskassan! Konstigt att höra mig säga det va? Men det gör jag iallafall. Blev beviljad sjukpenning för den tiden i december och januari som jag har varit sjukskriven, och i slutet av månaden kommer min havandeskapspenning. Det är två saker jag har oroat mig för:

Sjukpenningen: Eftersom försäkringskassan fått hårdare regler så kan man aldrig vara säker på att ha varit "tillräckligt sjuk" för att bli beviljad ersättning, men jag uppfyllde deras krav. Skönt att bli tagen på allvar!
Havandeskapspenningen: Jag har hört massa skräckhistorier att folk har fått vänta jättelänge på deras havandeskapspenning. Ibland brukar ärendet ta lång tid att behandlas men för mig tog det bara tre veckor, och därefter kan utbetalningen ta hur lång tid som helst (har hört upp till tio veckor). Men jag får mina pengar i slutet av månaden!




snälla e.k =)

Datum: 2010-02-08 Tid: 23:04:06

Efter en tråkig kväll (sen Patrik åkte hem dvs) så har en tjej gjort mig jäkligt glad =) E.K, tjejen som dessutom gjort min bloggdesign, säger att hon har babykläder, mammakläder och en bärsele som jag kan av henne! Hur snällt är inte det på en skala mellan 1-10? Mer än så skulle jag vilja säga ^^ Frågade om hon ville ha nåt för det, och hon svarade "nää, jag vill bara få mer plats i garderoben :D" Haha! Tack så väldigt mycket! Vi syns på onsdag halv tio ^^ Så kommer man upp i tid för en gångs skull med =)

söte brorson

Datum: 2010-02-08 Tid: 21:21:51

Min busiga brorson Viggo!

Nu är det inte långt kvar till lille Vilton kommer heller =)


en stark kvinna!

Datum: 2010-02-08 Tid: 20:33:38

Jag har under en längre tid följt en blogg skriven av en mamma som miste sin ena dotter i cancer (som hade satt sig i levern) i september 2008. I hennes blogg delar hon med sig av allt mellan hennes sorgearbete till framtidsdrömmar och hon är verkligen inspirerande! Tråkigt nog fick hon nyligen besked om att hon själv fått bröstcancer . Fy farao! Som tur är har operationen gått bra och jag håller alla tummar och tår jag har för att hon slipper "nörden", som hon kallar sin cancer, i framtiden.

Att en familj kan ha sån jäkla otur, eller vad man nu ska kalla det, att drabbas av cancer två gånger! Hade det hänt mig och mina närstående hade jag nog gått under, men denna mamman är stark! Otroooligt stark!

Ville bara säga det. Klicka på länkarna om ni vill läsa om två starka kvinnor. För trots att dottern Madeleine i slutet var så svag så kämpade hon in i det sista och levde efter hennes eget motto: If you can dream it, you can do it!

http://levaidag.blogg.se/ - mammans blogg
http://jagefrisk.blogg.se/ - dotterns blogg

ser fram emot helgen!

Datum: 2010-02-08 Tid: 19:56:17

Ja, jag ser verkligen fram emot helgen som kommer. Då ska jag hem till mammi och tar med mig alla babykläder som jag har införskaffat till lillfisen. Vi ska sortera efter storlek, kvalité och "finhet" och sedan ska allt tvättas så de är användbara tills bebis kommer. Åh, så roligt!!! Det är massor med mjukisbrallor, så det kommer vara en äkta Tiss-bebis =)

På torsdag eller fredag ska jag och Sarah som sagt till "babyproffsen" och hämta startpaketen. Kommer bli spännande =) Det är så kul att förbereda nu känner jag! När jag ser den söta babysittern som står i mitt sovrum är det nästan så man ser hur bebis sitter däri och jollrar! Aaw! När jag var hos barnmorskan tidigare så pratade vi lite om förvärkar. Hon fick det inte att låta som en dans på rosor direkt... Så nu har jag bestämt mig för att öva på att vara avslappnad och andas rätt, för hon sa att det underlättade värkarbetet. Och det är ju logiskt. Många tankar om förlossning nu, kan jag meddela er! Både roligt och oroväckande på samma gång =) Ja, ut kommer h*n ju alltid, förhoppningsvis välbehållen =)

Jag och Patrik har "precis" ätit mat från Götas bästa pizzeria (Göta är stadsdelen som jag bor på för er som inte vet). Jag tog en kycklingsallad och skaaaata vad god den var! Dock var såsen lite stark och jag misstänker att stark mat kan bidra till ryggvärken. We just have to wait and see ikväll då med andra ord. Tur att jag inte ens smakade av Patriks pizza. Den skulle jag beställa extra stark, och det står redan i menyn att den är stark inom parentes. Han är knas när det gäller stark mat! ;)

libero startpaket

Datum: 2010-02-08 Tid: 17:31:15

Så här kan ett Libero startpaket se ut:
Ett litet paket med blöjor, Libero Baby Soft nummer 1 och 2
Prov på Libero Baby olja
Libero tvättservetter
Libero engångs skötbordsunderlägg
Leksak från Lamaze
En scarf
Diverse informationsfoldrar

Det låter ju rätt bra faktiskt =)

Ska beställa från pampers med, och då får man:
Pampers New Baby Blöjor, Pampers Sensitive tvättservetter, Pampers Magasin och DVD
Blöjhink från Angelcare
Mätsticka från Fisher Price
Amningsinlägg från Pigeon
Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
Information från Go'boken
Lactacyd Intimate Care 50 ml + Female Kit
Fläckborttagningsmedel från Vanish
Liten bok för nyblivna föräldrar

bm och kaffe hos sarah

Datum: 2010-02-08 Tid: 17:14:24

Barnmorskebesöket avklarat för denna gången. Snackat om allt och inget, blev mycket snack om min ryggvärk. Alla inom vården vill ju veta vad det är. Känns skönt att man inte blir försummad ^^ Hjärtljudet låg på 130 (hej pojke i magen! tror jag), alla värden såg bra ut. Men håll i er nu... Jag har gått upp 12 kilo under hela graviditeten!!! Jösses! Barnmorskan sa att det var normalt, kanske något i överkant, men inget jag skulle oroa mig för. Hej då choklad, säger jag bara! Oh well.

Åkte hem till Sarah igen efteråt. Vi satt och skrev en lista på "bra o ha"-saker när man får barn. Mycket snällt av Sarah att hjälpa mig med det =) Sen ska vi åka till "babyproffsen" på torsdag eller fredag och hämta gratis startpaket =) Innehåller mycket bra saker, kan slänga in en lista senare på vad man får ^^

Men nu ska jag viiila!

barnmorskan idag

Datum: 2010-02-08 Tid: 13:00:32

Nu ska jag ner till Sarah på en snabbkaffe, sen till barnmorskan! Idag är det nog blodprov som ska tas, men sånt har jag inga problem med. Har ni det? Och så ska vi lyssna på hjärtljuden ^^ Hörs sen!

inte roligt

Datum: 2010-02-07 Tid: 18:49:08

Sicken kväll det var igår! Jag och Patrik kollade film, då kom huvudvärken. Men den gick som tur var över ganska snabbt av sig självt. När vi lagt oss i sängen kom den värsta halsbrännan hittills! Och efter ett tag även ryggvärken. Halsbränna och ryggvärk samtidigt var ingen hit!

Så idag har vi inte gjort mycket alls. Var iväg en sväng på förmiddagen, men sen när vi kom hit igen gick vi och la oss och sov till 17. Lycka till och sova inatt liksom!

graviditetsuppdatering

Datum: 2010-02-06 Tid: 22:21:38

Jag längtar tills jag kan få på mig byxor och strumpor utan problem, samt ta mig upp ur soffan utan stånk och stön! Börjar bli lite stor nu känner jag. Dessutom skulle det vara skönt att verkligen vara superkissnödig någon gång, inte bara att det känns som att jag är det. Det är ju löjligt när man väl kommer till toan (min blogg, jag skriver vad jag vill, haha). Och ryggvärken som kommer när man minst anar det är ju inte heller så rolig. Inte heller halsbrännan.

Men förutom ovanstående så är det helt lovely att vara på tjocken! Lillfisen rumlar runt därinne, men absolut inte på beställning. När någon klämmer och känner ska man ligga heeelt stilla, tycker bebis. Det är mest när jag ligger på rygg som sparkarna och böket kommer. Och ja, jag kan faktiskt fortfarande ligga på rygg. =) Hade ju kanske velat ha en lite mer livligare bebis därinne, men får väl hoppas att det är "lugn i magen = lugn utanför magen".

Det är dock väldigt tråkigt att gå hemma om dagarna när de flesta andra har jobb eller skola att sysselsätta sig med. Iofs har jag inte så mycket ork oftast, så det blir mest att kolla saker på internet eller kika på tv. Måste ner i källaren och hämta upp ett par olästa böcker, det kan nog slå ihjäl ganska mycket tid =)

Ja, lite uppdatering blev det iallafall.

melodifestivalen...

Datum: 2010-02-06 Tid: 20:41:18

Inga höjdarlåtar direkt!

raodtrip

Datum: 2010-02-06 Tid: 12:51:29

En väääldigt lång roadtrip :P Det bär av till mammi en sväng. Alltid trevligt!

lite roligt ^^

Datum: 2010-02-06 Tid: 11:26:01

En liten skojig sak är att lägenheten jag bor i, har min brukares (hon jag är personlig assistent åt) man bott i när han var liten. Nu snackar vi runt 50 år sedan! Han kommer iallafall och hälsar på alldeles strax. Kul för honom och se hur det ser ut nu och kul för mig att få veta hur det såg ut då, för de har ju byggt om på dessa 50 år =)

Update; Han bodde inte här vart jag bor nu, utan i andra änden av huset. Men det var skoj ändå att han kom och hälsade på. Satt och snacka lite skit över en kopp kaffe. Han är trevlig den där karln!

besök

Datum: 2010-02-05 Tid: 22:24:29

Vischy har precis varit här på besök ^^ Vi körde olika frågesporter på nätet efter att ha kollat ett avsnitt av "Vem vet mest?" då vi började tävla. Han vann. Däremot vann jag de flesta frågesporterna, så jag slipper skämmas.

Nu kom Patrik precis ur duschen, så nu är det min tur att hoppa in. Sen blir det film ^^

Hörs imorgon!

lite babbel bara =)

Datum: 2010-02-05 Tid: 17:49:45

Patrik: Jag funderar på om jag ska ta en dusch nu eller på en gång?! -Patrik. Bra alternativ där!

Pratade med pappa i telefon för en stund sen. Han berättade att han hade varit hemma hos farmor och farfar och fikat och så var det något han hade undrat. Då hade farfar svarat "Ja, men det är väl bara att du googlar?". Haha! Tekniska farföräldrar har man!

Ikväll blir det bara film för min och Patriks del. Han kom inte hit med någon tvätt imorses, så då struntade jag i sängkläderna =) Tar allt på en gång istället, smidigare så.

Vi hörs!

bilproblem på min gata

Datum: 2010-02-05 Tid: 15:49:56

En bil har stått och bara blinkat här utanför i en halvtimme nu. Enda skillnaden är att först stod han mitt i vägen, men nu har nån hjälpt honom att komma till sidan. Sen en annan stod bara och sladdade. Märktes att han blev sur, för efter en stund slutade han försöka backa och bara körde full gas framåt. Gav resultat till slut!

Observationer från en uttråkad Therese.

tvätt tvätt tvätt - sicket fult ord

Datum: 2010-02-04 Tid: 14:47:24

Snart tvättat klart för idag. Så skönt så! Bokade samma tid imorgon med för sängkläder och dylikt, ska tvätta åt Patrik också. Han hjälper ju mig så mycket med diverse saker så tänkte att jag kan tvätta åt honom då. Han slutar ju rätt sent om dagarna med, så inge skoj att spendera lediga kvällar med tvätt ;) Snäll jag är va?

Ska snart vika och slänga in det rena i garderoberna, sen ner och hämta handdukarna! See ya! (så jäkla skönt att inte ett spår av värken är kvar nu!)

besök igår

Datum: 2010-02-04 Tid: 12:29:49

Igår kom Bexx och Ankan hem till mig. Kollade lite på tv och bara umgicks. Sen åkte Ankan hem och jag och Bexx gick och la oss nästan direkt. Var en mysig kväll!

På natten fick jag den jäkla ryggvärken igen. Gick väl över relativt fort, efter kanske en halvtimme. Men fasen vad jag avskyr värken! Som tur är så slapp jag eftervärken denna gången.

Och det var ju bra, för nu håller jag på och tvättar. Det behövs verkligen måste jag säga. Inte det roligaste att göra, men tur att det mesta sköter sig själv ^^

havandeskapsledigt!!!

Datum: 2010-02-03 Tid: 15:36:17

Grattis till mig! Idag börjar min havandeskapsledighet. Mycket skönt att slippa tänka på jobb nåmer på ett tag =)

Varit ner till chefen med lite papper, skönt att slippa ha det hängandes över huvet mer =) Sen gick jag upp till Nicole och fikade. Köpte med mig wienerbröd och hon bjöd på kaffedrink ^^ Mys! Fick ett underlägg för blöjbyte av henne också. Tack och bock, mkt uppskattat!

Nu ska jag bara vila. Så himla trött idag, är väl kroppen som är trött efter gårdagen. Sortera tvätt lite senare, för imorgon ska det tvättas. Himla skoj.

God natt!

ååååh!

Datum: 2010-02-03 Tid: 12:11:05

Ibland stör man sig verkligen på vissa människor! Blä blä blä!

....

Datum: 2010-02-02 Tid: 21:47:16

Fortfarande mätt efter middagen som åts för ca 2 timmar sen. Kokt potatis och sprödbakad fisk o remouladsås ^^ Gott var det! Efter all effektivitet idag ska det bli skönt att sova sen ^^

sönder

Datum: 2010-02-02 Tid: 13:45:21

Mitt skurmedel måste vara sönder. Inte fan blir mina golv spegelblanka som i reklamen! =(

duktig therese!

Datum: 2010-02-02 Tid: 12:47:55

Nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och städat! Dammat, dammsugit, skurat, tömt diskmaskinen, rensat gå-in-garderoben, bärt ner massa skit i förrådet, skottat snö på balkongen, plockat bort julgran (har inte haft plats för den i gå-in-garderoben innan). Tro det eller ej, men det var faktiskt kul att plocka och dona! Jösses, vad har hänt med mig?

Jag och Patrik märkte en riktigt rolig grej igår kväll när vi skulle sova. Min navel är lite utåtvänd nu, men när jag skrattar så höjer den upp sig och det ser ut som en vulkan på magen! Sen när jag slappnar av så sjunker den ihop igen. Asroligt! Ska filma det så ni får se, ska bara hitta laddaren till kameran =) Jag och Patrik skrattade tills vi grät!!!

Snart ska jag koka lite risgrynsgröt. Sen ska jag skotta snö på balkongen! ;)

längtar efter bebis!

Datum: 2010-02-01 Tid: 23:33:37

Nu ligger jag bara och längtar till bebis kommer! Har börjat läsa på om förlossningen, vilka smärtlindringar som finns och vad man ska packa ner i väskan etc. Dessutom tänkte jag börja på mitt förlossningsbrev här i dagarna, så att dom på förlossningen lättare ska kunna veta hur jag vill ha det. Det är ju trots allt min upplevelse =) Och som det ser ut just nu vill jag ha 2 personer med under förlossningen, gissa vilka!? ;)

När jag var hos Sarah tidigare idag la jag mig ner på rygg i hennes soffa, det är oftast då bebis börjar röra på sig. Sarah blev alldeles tårögd när hon såg magen guppa och skumpa =) Så roligt att se! Tidigare när Sarah har känt och busat med bebis har hon inte fått nån större respons (ingen har det iofs), det är ungefär som att bebis tycker "jag rör på mig när jag vill, inte när ni tycker!". Envis redan i magen, det tycker vi om =)

Ni som har fött barn tidigare får gärna komma med tips och råd när det gäller förlossningen =) Nu ska jag sova ^^

kollar bara för att

Datum: 2010-02-01 Tid: 22:21:34

Nu har jag på tv8 på tvn. Det är Aschberg som sänds och enda anledningen jag kollar är för att få se hur Kissie ser ut på riktigt. I hennes blogg så redigerar hon ju sönder sina bilder (förstorar sina läppar, försmalar sina ben och midja, förminskar näsan, gör hyn brunare, håret mkt ljusare osv osv osv). Dessutom är ju gaybloggaren också med, och samma sak där. Vill se hur han ser ut utan att vara redigerad!!! Och självklart höra vad dom har för smarta *host ähum* saker att säga! www.kissies.se och www.gaybloggen.com är bloggarna jag snackar om för er som inte vet.

"Utsvängda jeans. Vi som var med om det helvetet på 70-talet vill aldrig se skiten igen!" - Aschbergs svar på när Kissie sa att om man skulle gå med utsvängda jeans idag skulle folk kolla snett på en.

"Kissie, VAKNA! Du är med i ett tv-program!" - Aschberg.

barnvakt... typ

Datum: 2010-02-01 Tid: 18:16:50

Sarah ringde tidigare idag och undrade om jag kunde sitta nere hos henne en sväng medan hennes dotter sov middag, Sarah hade lite och fixa med. Tack vare det så kom jag hemifrån en liten sväng iallafall =) Drack lite kaffe och snacka gojja sen när hon kom tillbaka, och så fick hon sålt sin bil. Erbjöd min hjälp som barnvakt medan hon åkte dit bilen stod, och hann passa Manda-bus 20 minuter innan Sarahs bror kom och hämtade henne. Oj, så krävande ;) Eller inte.

Annars har jag plockat och donat lite härhemma. Imorgon ska jag sätta igång och städa. Nödvändigt ont!

detta måste jag se

Datum: 2010-02-01 Tid: 12:37:05

Outsiders, ikväll 20.00 på Kanal 5:

Svensk dokumentärserie från 2010. Säsong 8. Avsnitt 2 av 5. Fixerad vid fett. Maja lider av en ovanlig och svår fettfobi som innebär att hon är livrädd för feta människor. Hon får träffa Sofia och Stefan som är överviktiga för att försöka komma över sin rädsla. Hon bestämmer sig för att söka hjälp hos en hypnosterapeut. Efter två månader och flera behandlingar gör Maja gör ett nytt försök att träffa Sofia och Stefan. Katja har hela sitt liv fört en ojämn kamp mot fettet, som är hennes värsta fiende. Katja är smal, men har fettdepåer på sin kropp som hindrar henne från att leva ett normalt liv. Bodybuildern Eva vill att skinnet ska sitta som en nylonstrumpa över musklerna och så gott som inget underhudsfett är ideal. Med sina 53 år är Eva Sveriges äldsta kvinnliga bodybuilder. Hon ligger i hårdträning, med farligt låg kolhydratsnål diet, inför Svenska mästerskapet.

tror ni på detta?

Datum: 2010-02-01 Tid: 12:22:51

Uppe och vaken sen en timme tillbaka. Det jag skulle göra idag skjuter jag upp till imorgon. Orkar inte. Ikea tog nog mer på krafterna igår än vad jag trodde ;)

Tror ni på detta förresten? Läs först artikeln här och kolla sedan på videon =)