lat, hell no!

Datum: 2012-10-31 Tid: 15:12:41

Idag har man inte legat på latsidan inte! Plockat o donat o städat i hela huset och till och med flyttat på ett stoooort, tungt matsalsbord själv. Blev mycket bättre där det står nu ^^ Nämner inte karln ett ord om hur det ser ut nu (då det är en klar förbättring mot när han stack till jobbet idag) så åker han på en snyting!
 
Barnen har vart lugna och snälla idag med så jag har fått fixat i ganska bra lugn och ro. Adde är så snäll och ska gosa med lillasyster när hon har varit ledsen så jag har sluppit springa dit varje gång hon t ex tappat nappen. Det har Adde kirrat! :)
 
Imorgon får vi väldigt roligt besök! Kontaktpersonen och stödfamiljen från Borås kommer hit och hälsar på :) Har inte berättat det för Adde än, det får bli en överrasking. Han kommer bli så glad!
 
Nepp, nu blir det mysa med mina ungar och invänta karln.

uppdatering

Datum: 2012-10-30 Tid: 13:19:57

Villem's begravning...
Hela dagen var så fin! Familjemedlemmar fick komma tidigare och säga hej då, och att se honom hjälpte mig att förstå ordenligt. Han såg inte ut som innan men han var fruuuuktansvärt söt ändå. Lilla hjärtat! En kompis till Kim sjöng Hejdå-sången från "Nalle har ett stort blått hus" vid jordfästningen, det var så passande på nåt sätt. Dagen blev så bra den hade kunnat bli i ett sådant sammanhang ♥ 
 
 
Tror ni på övernaturligt? Jag gör. Skulle gå ut på trappen och röka när jag plötsligt ser en uggla bara några meter ifrån. Just då blev jag jätterädd (vet ju inte om dom anfaller när de känner sig hotade eller så), men efter att ha skrivit om det på fejjan så svarade Kim att han sett ganska många ugglor sen Villem dog. Vi tror det en påhälsning från honom. Tycka och tro vad man vill om sånt där. Men jag tror.
 
Lillskrutt börjar nog få in ordentliga sovrutiner på kvällen. Hon somnar mellan 22-23 nånting och vaknar som tidigast halv sex och äter och somnar om igen, så jag får redan sova hela nätter. Men det kan ju ändras, man ska aldrig lita på bebisar ;) Minns inte hur det var med Adde just den biten, men det är grymt skönt i vilket fall. Magnus är stolt som en tupp över sin dotter, och Adde vill ofta gosa med lillasyster och pussa på henne. Jag har en fin familj jag ♥
 
På tal om familj så är det snart fars dag. 11 november. Jag finular jag, eftersom det är Magnus första fars dag på riktigt! :) Present är beställd och redo att hämtas ut, och lite annat smått o gott är i görningen.

hejhej

Datum: 2012-10-19 Tid: 20:14:17

Lillskruttan min är en liten sömntuta. Hon vaknar en gång runt 4 på natten och vill äta och sen sover hon rätt länge på morgonen. Idag sov hon till 10.20, kors! Även jag fick sovmorgon när karln gick upp med Adrian och det var sååå härligt att få sova ut! Dock sov jag nog för länge för idag har ingen nytta blivit gjord av mig. Bara lagat mat.
 
Adde-Padde är väl en liten go-gris med. Satt länge i mitt knä idag och pussades och kramades. Det brukar han inte göra. Mysigt var det allt!
 
Nästa vecka är Villem's begravning. Usch och fy så hemskt! Vi i släkten ska få säga hej då och se honom innan begravningen, vi som vill. Kommer vara svårt, men jag känner att jag måste ta den här chansen för annars kommer jag ångra mig. Tårarna kommer spruta och det kommer vara en av de värsta dagarna i mitt liv..

kalas

Datum: 2012-10-15 Tid: 11:14:24

Igår var vi på kalas hos Magnus ex-svärmor. Vi firade Jessica, Jennifer, Jimmy och Frida (Magnus tre (av  4) styvbarn och ena styvbarnets flickvän). Magnus jobbade så det var allt lite märkligt att vara där med hans ex's släkt, men jag känner mig så välkommen så :) Nellie fick presenter av ex-svärmodern, 2 små skor i silver där man lägger den första tappade tanden och en hårlock och en pyjamas. Av Carita fick hon en pyjamas och Adde fick en bok med Micke o Molle. Hur snälla är dom inte? :)
 
Var iallafall ett trevligt kalas. Adde hade jätteroligt med alla leksaker och Nellie sov hela tiden. Smörgåstårtor bjöds det på och jag blev apmätt, o så upptäckte jag att det bjöds på tårta sen med. Rullade fram sen, haha!
 
Imorgon är det fotografering på dagis. Vi åker dit hela familjen för att försöka få en syskonbild på Adde och Nellie, håller tummarna för att fotografen är så pass snäll o tar en bild på de båda. Men som Magnus sa så vill de ju sälja massa, så det tror jag inte ska vara några problem.
 
Lilltjejen sov från 22.40 igår kväll till 6.20 imorses. Då ville hon äta o så somnade hon om. Mamma glad idag! ^^

trevligt besök

Datum: 2012-10-13 Tid: 12:15:26

Igår kom mammi, syrran och hennes pojkvän på besök. Var mycket trevligt! Jag och Magnus fick en korg med olika kex, ostar, whiskey och vin, mums! Smakade på lite vin igår och det var inte fy skam. Men jag håller mig borta från alkohol ett bra tag till så Magnus köper med sig alkoholfritt efter jobbet så blir det mys ikväll!
 
Mammi hämtade ju upp babysittern som jag vann budgivningen på på Borås Loppis och sa att det var en present från henne och Ile, det tackar vi ju för! O Nellie diggar den ^^ Adde tyckte det var jätteroligt med besök också, såklart! Och nu har mammi fått se trotsen på nära håll. Hon sa att hon inte känner igen Adde ibland. Men så är det. Nu har dom åkt hem och barnen sover så jag ska hoppa i bingen jag med snart.
 
Min mormors paket som hon skickade innehöll termobrallor och jacka till Adde, dock för stort men passar nog bra tills nästa år om vi har tur. Till Nellie låg en tröja och byxor, men det bästa av allt var en tröja, ett par byxor och raggsockor som mormor själv har stickat :) Lägger upp bild när jag orkar!
 
Nä, kuta till sängen nu så jag hinner sova lite innan nån av barnen vaknar! ^^

morgonmysigt!

Datum: 2012-10-11 Tid: 09:19:04

Varför är det så svårt att klä barnen när det börjar bli kallt ute? Man vet ju inte vad som är lagom. Adde var blöt i skallen när han kom till dagis, men det beror nog på att han sprang överallt! ^^ Dock är jag trött på min kropp nu. Promenaden till dagis går bra, hem får jag ont. Fyfy! Och fryst koskit luktar inte mumma, så ni vet.
 
Lite bilder fick jag tagit på morgonpromenaden också :) 
 
Kyrkan är för övrigt den kyrka där Nellie kommer döpas.
Dockan låg på dagis utegård, ser lite kallt ut :/
 
Nu är jag och Nellie ensamma till åtminstone fyra. Adde ska ju med Carita hem efter dagis och karln har ärenden att göra efter jobbet. Så jag planerar en lugn dag med massa gos och film med lillstintan i soffan :) Bland annat fjärde filmen i The Twilight Saga. Myyyyys! 
 
Mormor hade skickat paket också. Jag är såå nyfiken på vad det är och om jag gissar så tror jag stickade kläder till barnen och en födelsetavla till Nellie. Återkommer när karln kommer hem med paketet om jag hade rätt :) 
 
Annars har Nellie sovit från 00.30 (huua) till 7.30 då jag väckte henne för lite mat innan vi skulle lämna storebror. Vill ju gärna att hon somnar lite tidigare, dårå. Men att få sova hela natten så är inte fy skam! 
Jaha, nähe. Lite kaffe på det här då! 

sicka fynd va!

Datum: 2012-10-10 Tid: 16:09:58

Klickade hem en babysitter till Nellie från Borås Loppis på facebook som mammi hämtar upp och tar med sig på fredag :) Lovely! Den var inte pjåkig och får ge 160 spänn för den! 
 
Såg även en gammal bekant som sålde en Cars-klocka på nån norsk loppis-sida på facebook. Gött att hennes inlägg syntes på startsidan hos mig eftersom jag inte är medlem där, paxade den direkt! Adde är ju helt såld på Bilar-filmen så den blir han nog glad för :) Hans filmer som jag beställde härom dagen kom idag med, Björnbröder och Lejonkungen ^^ Och min Breaking Dawn del 1 kom också. Julafton hära typ! 
 
BVC-sköterskan var ju här också. Gick jättebra ^^ Nellie vägde 3375 gram så hon har gått upp 100 sen sist! ^^

pladder

Datum: 2012-10-10 Tid: 10:44:52

Jag har en sån duktig pojk! Adde får ju gå själv jämte mig och vagnen när han ska till dagis och ingen med körkort är hemma. Han är hur duktig som helst! Håller sig till kanten och står still när vi möter bilar :) Idag ville han lägga pussel och visste precis vilken bit som skulle ligga var, och så hörde jag honom räkna till fyra. Min lilla grabb börjar bli stooor! 
 
Igår hade vi besök av ett par vänner som har tvillingar på 3 månader. De var plötsligt jättestora när man jämför med Nellie! Var ett trevligt besök iallafall ^^ Klas var också här, men han ingår liksom i familjen på nåt sätt. Han är ofta här. Nellie trivs verkligen hos honom, så jag och Magnus fick ta det lugnt framför tvn när Adde hade lagt sig. 
 
När Klas hade gått låg Nellie på Magnus bröst och Magnus sa att hon dreggla massa. Synd bara att hon hade spytt på honom, men det syntes inte på hans vita t-shirt. Haha! Tyckte det var asroligt! Vi gick och la oss kl 22 men lilltösa var inte riktigt med på noterna, så vi myste o hade oss till 23.30 medan pappan låg och snarkade jämte. Däremot vaknade hon inte förrän 6 nånting och ville ha mat. Duktig kicka! 
 
Idag kommer bvc-sköterskan på hembesök. Ska bli kul o få veta vad Nellie väger, hon hänger ju vid tutten nästan jämt tycker jag! O imorgon ska Adde följa med Magnus ex-svågers tjej hem efter dagis o leka med alla barnen (dom har 6) så kommer han hem sen, så jag slipper hämta! Det underlättar för jag har fortfarande lite ont i ljumskar o svank. Och på fredag kommer mammi, syster och syster pojkvän. Ska bli himla trevligt tycker jag ^^ 
 
Nu har jag pladdrat färdigt tror jag ^^ Hörs! 

min fina familj <3

Datum: 2012-10-09 Tid: 10:57:00


familjeuppdatering

Datum: 2012-10-03 Tid: 11:23:24

Dotras första besök på bvc skedde idag. Hon vägde ju 3230 och var 47 lång när hon föddes, gick sen ner till 3095 och idag vägde hon 3275 och var 49,7 cm lång. Så nog växer hon! Väldigt lugn är hon också, ger inte mycket ljud ifrån sig. Amningen funkar bra och livet som 2-barnsmor är härligt! 
 
Dock är Adrians trots jobbig och han blir grinig när han inte får som han vill. Jag försöker blanda mellan att lirka honom glad och vara bestämd, men ibland driver han mig till vansinne. Tur att det bara är en period! Han trivs som fisken i vattnet på dagis och vill dit varje dag, men det har vi ju inte timmar till. Så fort han får chansen ger han lillasyster några tjuvnyp, men oftast är han snäll och vill pussa och krama henne. Han är fortfarande min underbara unge men med lite djävulstyg för sig ibland ;) 
 
Passade även på att låna vågen på bvc. Väger nu 5 kilo mindre än vad jag gjorde på inskrivningen på mvc i februari. Alltså har jag förlorat alla gravvekilon + 5 till ^^ Inte illa pinkat! :) 
 
Karln har börjat jobba igen. Trist, men det går bra ändå. Jessica hjälper till väldigt mycket vilket är både snällt och skönt ^^ 
 
Nu har ni en liten uppdatering hur det går för oss :) Får se till att visa er lite bilder på sessan nästa gång jag skriver ^^ 

lycka och sorg

Datum: 2012-10-01 Tid: 14:32:31

Omtumlande vecka är vad detta har varit, minst sagt. 
 
I måndags morgon förra veckan trodde jag att vattnet hade gått, inte splash! men att det sipprade lite. Fick även lite molande värkar och tänkte att eftersom förlossningen med Adde gick så oerhört fort så ville jag åka in för en kontroll. Sagt och gjort, öppen 2 cm o det var inte fostervatten som kom. Vi åkte och handlade efter det och sammandragningarna tilltog men var ändå kontrollerbara.
 
Väl hemma la jag mig och vilade, men till slut blev värkarna så jäkliga så jag fick sitta i datorstolen som i mitt tycke var den allra bästa platsen i huset att sitta på. Mat fick jag i mig med men sen kände jag att jag ville inte vara hemma mer. Jessica tog hand om Adde och jag och Magnus åkte in igen för att få veta att jag nu var öppen 4 cm. Suck! Nu var klockan sju på kvällen och jag ville inte vara med längre. Fick lustgas och den använde jag flitigt när värkarna bara tilltog och blev värre. Magnus hade inget annat val än att bara sitta där och titta på mig, titta på klockan, gå ut o röka, hämta kaffe, titta på mig, titta på klockan... Jag ville hantera mina värkar själv. Stackars uttråkade karl ;) 
 
Fick till slut spinal-bedövning och den var hur go som helst! Kände knappt något. 23.30 ville jag börja krysta och fick tillåtelse till det, 23.44 var vår lilla flicka ute! Nellie-Lou blir hennes namn och hon är världens finaste <3 Väldigt lik sin bror när han var bebis. 
 
Vi stannade på BB till torsdagen och vilade upp oss. Första natten sov hon bra, men andra natten märkte jag att en napp var tvungen att införskaffas, annars skulle tuttarna ramla av kändes det som. Snuttesugen liten tös! Magnus kom och hälsade på varje dag och en dag följde Adde med. Han är en stolt storebror! Hemma funkar allt hur bra som helst ^^
 
MEN! När Magnus kom och hämtade oss för att åka hem, och jag stod och packade det sista och Magnus skulle sätta Nellie i bilbarnstolen så ringer min mamma. Svarar direkt att jag ringer upp henne om ca 20 minuter men hinner höra att hon gråter innan vi lägger på. Påtalar det för Magnus och han svarar att han vet orsaken, mamma hade ringt honom innan och berättat och ville att han skulle berätta för mig så jag hade någon till stöd, men han ville att vi skulle hinna lämna sjukhuset först. Jag ville dock veta direkt. Min värld rämnade. Lyckan över att få komma hem var som bortblåst och chocken stor, tårarna bara sprutade! Min yngsta brorson Villem, 2 månader gammal, hade gått bort under natten. 
 
Nu går jag balansgång i mina känslor. Samtidigt som jag försöker ta vara på varje sekund med mina barn, så känner jag en stor sorg och kan inte ens tänka mig hur det är med min bror och hans familj. Det är så dubbelt alltihopa och tårarna kan komma närsomhelst. Försöker finnas för min bror så gott jag kan, trots avståndet.
 
Jag försöker vårda min familjelycka, och lyckas ganska bra, och jag tillåter mig att sörja också. Vila i frid Villem, 2010 07 24 - 2012 09 27. Du är alltid älskad! <3
 
Bilder på Nellie kommer senare <3