se skillnaden!

Datum: 2010-06-30 Tid: 23:42:41

Nu är det dags att sova. Blev lite sent igen, men det skiter vi i! Är iallafall grymt stolt över mig själv att jag bara rökt 2 bloss idag. En del säger att det är fusk, men jag säger "lär er fatta skillnaden!". 2 fjuttiga bloss mot ett helt paket. Stooor skillnad! Muppar. Har fått frågor om jag inte ska använda nikotinplåster eller liknande. Men varför ersätta ett beroende med ett annat? Det är ju bara korkat.

Imorgon är det spädis =) Ser jag fram emot! Det är sommaravslutning, för sen går ledarna på semester. Och mammi skulle ha hämtat Adrian imorgon eftermiddag, men hon tar honom på fredag istället. Då ska jag och Emma-mannen på "Eclipse", tredje och sista twilightfilmen =) Därefter går vi nog o tar en cider på Lilla Krogen, längesen man drack där ;)

Ne. Natti på er!

bra dag!

Datum: 2010-06-30 Tid: 19:59:50

2 bloss har jag rökt idag. Innan var jag såå röksugen, men efter dom blossen vill jag inte röka mer. Fyfan vad skit det smakar!

Har varit i knalleland med en av spädis-mammorna idag. Det var nice det =) Och innan det var jag upp till Rachel och Hailey på sjukhuset, tillsammans med Beckah och hennes son. Varken jag eller Rachel har träffat Beckah förr, men hon har verkligen satt sig in i Rachel och Haileys situation.

Vi hörs sen!

fyfasen

Datum: 2010-06-30 Tid: 10:27:42

Jag vill tamejfan ha en cigarett just nu! Helvetesnatt och sluta-röka-irritation. Kaffet smakar skit och det är klibbigt varmt.

natti

Datum: 2010-06-29 Tid: 22:12:49

Nu ska jag lägga mig. Och det lovar jag att jag ska! För nu är jag röksugen. Ändå vill jag inte röka, men jag vill inte känna denna känslan.

God natt!

slut med dumheterna!

Datum: 2010-06-29 Tid: 16:34:52

Nu är sista cigaretten rökt, nu slutar jag med skiten. Får hitta på annat att göra när röksuget blir för stort, typ borsta tänderna! Wish me luck!

mat

Datum: 2010-06-29 Tid: 15:25:50

Idag käkade jag stekt kyckling, bulgur och massa kryddor. Gott som fasen var det, speciellt när jag stekte i chilisås!!! Och snabbt gick det med. Gillas! Men däremot gillar jag inte att precis när jag skulle sätta mig och äta så vaknar Adrian. Det slår aldrig fel, aldrig! Började med maten direkt när jag la honom, men han ville väl tydligen bara ta en powernap. Skitunge! ;)

Undrar vad man ska äta imorgon? Nu ska jag iallafall ta mig en hemmagjord isglass =)

elak mamma?

Datum: 2010-06-29 Tid: 12:13:29

På torsdag skulle jag ha slutat röka. Men det ska jag inte. Nejnej! Har bara ett fåtal cigaretter kvar nu så jag slutar när dom är slut. Ja, när dom är slut! Inte innan. När jag röker dom ska jag intala mig själv att dom är så jävla vidriga så jag blir äcklad istället. Kanske är lättare att sluta då?

Min lilla gos ligger på golvet på en filt och sover =) Han ser så go ut! Men innan han somnade var det ett jäkla liv, han gillar inte att ligga själv. Men det ignorerade mamma för han måste ju lära sig! Dock när han skriker länge eller skriker så jag hör att han vill ha något så går jag ju naturligtvis till honom. Men ligger han bara och kinkar för att han inte vill ligga själv, då får han faktiskt ligga själv iallafall ;) Låter jag elak nu?

hahaha!

Datum: 2010-06-29 Tid: 10:51:17

Pappa om sommar!:
"Strax stänga av datorn, sen sova" ????
Jo tjena. :-)

Och pappa hade rätt. Somnade sent inatt igen! Jag fattar inte!! Och jag förstår inte varför Adrian vaknar 2 gånger per natt nu igen heller. Är det en tillväxtsperiod tro? Grymt trött är jag iallafall! Ush.


sommar!

Datum: 2010-06-28 Tid: 21:18:50

Nu är det verkligen sommar och alldeles för varmt för värmekänsliga mig. Adrian lider också av värmen, gud så han svettas! Inte roligt ju, för är det för varmt vill jag helst inte gå ut. Blir röd som en tomat i facet, inte alls roligt.

Får se vad som hittas på imorgon, idag har vi bara tagit det lugnt och det har varit såå skönt! Ska se om någon vill göra mig sällskap på stan en sväng imorgon =) Får hålla mig i skuggan och hoppas på att det blåser mkt!

Adrian hjärtat sover nu, skönt för både honom och mig! Han har varit såå mysig idag, men även såå dryg till och från. Men jag skyller på värmen. När han är på sitt glada humör så är de jobbiga stunderna med honom som bortblåsta =)

Jaja, jag svamlar på som vanligt. Strax stänga av datorn, sen sova =)

dopinbjudan

Datum: 2010-06-28 Tid: 20:35:09

Visst är Adrians dopinbjudan fin =)

videohälsning

Datum: 2010-06-28 Tid: 11:41:13

Ni vet hur gässen går i Disneyfilmen "Aristocats"? Så "går" Adrian i mitt knä när han står. Haha, ser såå jäkla roligt ut. Nu har Adrian skickat en videohälsning till Patrik från min telefon. Hoppas Patrik blir glad =) Och nu skäller sonen på mig att sluta skriva och umgås med honom istället. Adrian har rediga humörsvängningar! Ena stunden hur glad som helst, nästa skitförbannad och sen ledsen. Som en kvinna när hon har PMS!

grattis!!!

Datum: 2010-06-28 Tid: 10:17:19

Ett stort grattis till min kollega Sairan och hennes man till en liten son! 3800 gram och 56 cm lång. Det var ingen kort kille det! =) Kan tänka mig att de två töserna är stolta storesystrar nu =)

...

Datum: 2010-06-28 Tid: 09:46:47

Ååååh! Adrian vaknade ytterligare en gång under natten och sen tidigt på morgonen. Nu är han på gnällhumör idag igen!!! Tålamod, Therese, tååålamooood!

skitunge ena stunden, gosunge andra!

Datum: 2010-06-28 Tid: 01:35:16

Blev det tidigt i säng eller? Nää. Men det var väl lika bra det, lillfisen vaknade för ett tag sen och ville käka. Det är så mys att sitta i soffan och ge honom matt mitt i natten, allt är så tyst och skönt! Det enda jobbiga är att det tar lite tid att värma flaskan...

Ser framemot dagen som är helt oplanerad =) Men ska se till att fylla dagen med massa mys, och får hoppas på att Adrian-Padrian är på goare humör idag! Dock hade vi en sån jäkla rolig stund under kvällen ikväll, Adrian fick mig att skratta tills jag grät!! Han pratar på som en galning nu och ler med hela fejjan, så underbart go är han! Sista ordet ska han ha också. Veem brås han på? ;)

Nej, natti på er!

Får man inte äta ifred ens!?!?!?




skitunge!

Datum: 2010-06-27 Tid: 16:41:41

Min son har varit en riktig liten plåga idag. Krävt total uppmärksamhet, inte ens käka ifred fick jag. Han skrek "Näää, nääää, näääää" hela jäkla tiden. Och jag kan slå mig i backen på att han vet vad det betyder också! Kan han inte skrika så när jag äter något onyttigt istället?

Adrian har iallafall fått heta både skitunge, pucko, knasen och en massa andra namn idag. Irritationen för att inte ha en lugn stund lindras om man kallar honom något lite fult, men med kärleksfull röst. Har fått ett leende varje gång, och då smälter mitt mammahjärta!

Jag ser inget fel att kalla sin unge för lite negativa ord sålänge de inte förstår vad det betyder. Men när han börjar förstå så ska jag sluta med det illa kvickt! På något sätt måste man ju få ut sin frustration, och man kan ju inte direkt gapa på en sån liten bebis. Vad har du för åsikt?

trött mamma

Datum: 2010-06-27 Tid: 12:09:10

Varför lär sig inte mamman att lägga sig i tid, då hon vet att sonen vaknar tidigt? Ikväll blir det i säng kl. 21, pronto! Dock fick jag sova lite till efter första morgonmålet, men inte tillräckligt ;)

Idag ska vi bara ta det lugnt! Vi har ju varit ute på äventyr varje dag nu en tid. Att komma ut en sväng skulle ju vara skönt, men då får det hända något speciellt.

sovmorgon idag!

Datum: 2010-06-26 Tid: 13:02:31

Idag gav Adrian mig en redig sovmorgon! Han vaknade klockan sex för att äta, men mamman var inte redo för att starta dagen så tidigt! Så jag la honom i sängen efteråt, så sov vi till tio =)

Nu ligger lillfisen och sover middag, och när han vaknar ska han äta och sen åker vi till sjukhuset och hälsar på Rachel.

Sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Ska väl försöka göra lite nytta här hemma, men det får bli när värmen lagt sig. Det blir så varmt härinne när solen ligger på, men vill inte öppna balkongdörren utifall någon getingjävel skulle leta sig in här. Patrik är ju på Gotland, så har ingen som kan döda den åt mig ;) Ni minns väl när jag ringde Patrik tidigt på morgonen och bad honom komma hit och döda den? Slet upp Adrian med babysitter och allt och sprang in i mitt sovrum. Shit så töntig man kan va!

Nu ska jag också vila lite. Men slår vad om att Adrian vaknar när jag lägger mig ner. ;)

underbar midsommar!

Datum: 2010-06-25 Tid: 22:46:48

Vilken underbar midsommar jag och mitt lilla hjärta har haft! Grillat uppe på sjöbo hos Koffa med massa roligt folk =) Adrian har bland annat snackat politik med Bruzda, och folk runt bordet blev så intresserade av deras diskussion så alla satt och bara lyssnade. Min son kan han!

De andra tog en traditionell midsommar-nubbe till maten, själv hade jag nog spytt om jag tagit en. Eller blivit skitpackad! Några klunkar öl smakade jag iallafall, och det var såå gott! Det bästa med kvällen var att vi umgicks och en del drack, men med måtta. Ingen var full när jag och Adrian åkte hem =)

Träffat massa folk som jag inte träffat på länge idag, och sånt är alltid roligt! Och många som var så gulliga mot Adrian. Ville gunga vagnen när han låg däri och ville hålla och leka med honom. Det gjorde mig glad!

Imorgon ska Hailey och Rachel komma tillbaka till Borås lasarett. Hoppas verkligen Rachel kommer känna sig trygg med det, med tanke på hur situationen har varit där innan de åkte till Göteborg. Ska åka upp och träffa Rachel imorgon, det ser jag framemot! ^^ Hoppas hon får ta med sig lilltjejen ut i vagnen en liten stund, men det återstår att se hur Hailey mår då.

Nu ska jag sova!

adrian är lite krasslig

Datum: 2010-06-23 Tid: 21:17:11

Mitt lilla hjärta ligger och sover. Han har varit så duktig under tiden jag har lagt ner mycket tid i att försöka hjälpa Rachel och Hailey! Nu behöver jag inte lägga ner så mycket mer tid på att få folk att uppmärksamma detta, bara sköta gruppen och hjälpa Rachel med det hon behöver hjälp med! =)

Adrian är rosslig i halsen också. Hostar och snorar. Pratade med bvc om råd, skulle bada honom och ge hon ljummet vatten att dricka. Och alvedon om han hade feber. Men ikväll ville inte Adrian alls bada, började storgråta när jag sänkte ner honom i vattnet. Älsklingen min!

Imorgon är det spädis igen. Jag älskar verkligen att gå dit! =)

helt otroligt

Datum: 2010-06-23 Tid: 20:50:22

Intresset för att hjälpa Hailey och Rachel har visat sig vara otroligt stort! Även om inte tidningarna skrev om facebook-gruppen (som jag bad dom om när jag kontaktade dom) så har vi ändå snart 1000 medlemmar, alla lika angelägna om att hjälpa till på olika sätt. Jag tycker facebook-gruppen är bra, där ser man gemenskapen svart på vitt! Dessutom kan jag gå ut med information om hur Hailey mår, det är det jättemånga som undrar.

Det är även jättemånga som har anmält sig till Tobiasregistret! Det är hur kul som helst att höra. Något jag har tagit initiativ till som har blivit så himla stort, det trodde jag aldrig. Som kan rädda andras liv! Jag är stolt över mig själv!

artiklar

Datum: 2010-06-22 Tid: 14:36:08

Nu har både Borås Tidning och Expressen / GT skrivit om Hailey. Kontaktade dom tidningarna igår, och även aftonbladet. Men afonbladet tar inte emot tips från tredje person och Rachel har inte tid att sitta och ringa sådana samtal. Tyvärr är inte jakten på en lämplig donator så himla lätt har jag märkt. Får information hela tiden om nya "hinder". Dels att det tar lång tid och dels att "komma in i systemet" inte är så lätt som det verkar på tobiasregistrets hemsida. Hoppas dock de skyndar på lite nu när vi är många som har anmält vårat intresse att bli donatorer!!! Facebook-gruppen har i nuläget 238 medlemmar, och gruppen har bara funnits i tre dagar =) Dock är några av dom personer som av en eller annan anledning inte kan donera, men bjuder in alla sina vänner till gruppen. Som sagt är att hjälp välkommen!

***
Jag och Adrian är hemma hos mammi nu. Skönt och slappa och vila upp sig, men är här för att hjälpa mammi att städa också. Hon opererade ju höger handled för en vecka sedan och har ont. Lillfisen ligger och sover middag och har gjort det väldans länge! Han lär ju inte sova något mer under dagen, får vi hoppas iaf. Här vaknar han alltid under natten och vill äta, men jag tror det beror på att vi sover jämte varandra då. Jag kanske väcker honom! ;)

Annars har jag inte mkt mer att säga... otroligt nog ;)

borås tidning

Datum: 2010-06-21 Tid: 10:32:05

Har kontaktat Borås Tidning nu, och de vill skriva om lilla Hailey och uppmana människor att registrera sig i Tobiasregistret! Hailey behöver en donator inom 2 månaders tid, annars klarar hon sig inte. Så all hjälp behövs!

Ni läsare får gärna uppmana de ni känner att hämta en hälsodeklaration från tobiasregistret.se, fylla i den och sedan skicka in. Blir man godkänd som donator skickar dom tillbaka information och provrör till dig. Provtagning (blodprov) görs på en vårdcentral. Provrören skickas sedan med vanlig post för analys. Sen får vi hoppas på att någon matchar lilla Hailey.

grattis mammas älskling!!!

Datum: 2010-06-21 Tid: 00:23:51

Idag blir du 3 månader! Tiden går så fort och jag hänger knappt med. Du väger 6,8 kg och är ca 64 cm lång, nu kan du sluta växa för ett tag ;) Om en månad redan ska vi börja med smakportioner, det tycker jag kommer bli väldigt spännande! Tänkte att du ska få smaka på potatis först, sedan morötter. Du har även haft din första snorperiod och du gillar inte alls när jag suger ut snoret med en näs-frida, men jag tycker det är så roligt så jag bara skrattar medan jag tröstar dig. Sicken elak mamma du har va!? Nej, men du vet att mamma älskar dig över allt annat i hela vida världen!
♥ ♥ ♥

slöa söndag!

Datum: 2010-06-20 Tid: 12:39:37

Puhuu, nu har jag och Adrian varit till affären en sväng. Självklart somnade han i vagnen och jag tänkte lägga mig och vila när vi kom hem. Men direkt när vi kom innanför dörren så vaknade han. Typiskt! Men vi ska ändå ligga i soffan en stund och mysa lite, just nu orkar jag inte annat, och vill inte annat heller =)

Känner att jag måste förklara en sak också: Jag är väldigt engagerad i Rachel och hennes lilla tjej, och det har folk märkt och säger till mig att jag har en son som måste komma i första hand. Självklart kommer han och hans behov i första hand! Men samtidigt är läget så pass illa med lilla Hailey, och då kan jag inte bara sitta på röven och göra ingenting! Då mår jag ännu sämre och det skulle påverka Adrian mer än det gör nu. Om han ens blir påverkad? Den tiden jag ägnar åt att prata med Rachel eller annat är då Adrian sover.

Iallafall så har jag skapat en grupp på facebook där vi letar efter en donator som matchar Hailey. Nu har jag ingen aning om hur man går tillväga för att lämna det där blodprovet för att möjligtvis bli Haileys donator, men den informationen kommer jag få reda på snart. Gruppen skapades igår och närmare 30 personer har anmält sig att vara villiga att testa sig, och de flesta känner inte ens Rachel och Hailey! Hur snällt är inte det? Nog finns det väl några som tror att det är en stödgrupp eller för "att det ser bra ut" som gått med, men vi får se. Hoppas och håller alla tummar för att det går att få fram en donator på detta sätt! Vill du testa dig och se om du är en möjlig donator? Gå med i gruppen "Hailey, 2 månader, behöver en benmärgsdonator akut!" på facebook eller kontakta mig via bloggen eller mail.

donera?

Datum: 2010-06-19 Tid: 13:50:15

Skulle du vara villig att donera benmärg till en bebis på 2 månader, om din vävnadstyp passar hennes?

Såhär går det till att donera benmärg (länk)



donationsradet.se

Datum: 2010-06-19 Tid: 11:50:52

Oj! Igår gick Adrian och la sig strax innan nio, och så vaknade han runt sju imorses =) Sen när han hade ätit somnade vi om på soffan och sov mer. Mammas snälla pojke som låter mamma vila! Adrian sover fortfarande och jag sitter med mitt morgonkaffe =)

Igår kom Frida över. Det var vääldigt längesen vi träffades! Mycket trevligt tycker jag. Thomas och hans flickvän kom över också, satt och tog mig lite vin med sällskapet. Jag har ju sagt att jag inte ska dricka minsta gnutta alkohol när Adrian är hemma, men nu har jag kommit på att jag vill inte bli det minsta berusad, utan bara ha smaken. Så vinet förtärs väldigt sakta ^^ Men gott är det! Och jag hade riktigt kul igår, det är en speciell känsla att umgås med vuxna på kvällen, det händer ju inte överdrivet ofta numer ;)

Pratade med Rachel för ett tag sen också. Antagligen kommer lilla prinsessan behöva benmärgstransplantation. Jag kommer testa mig för att se om jag matchar henne, för varken Rachel eller lilltjejens pappa matchade. Att ta benmärg gör tydligen fruktansvärt ont, men kan jag hjälpa till så kommer jag göra det utan tvekan. För några år sen registrerade jag mig på www.donationsradet.se där man registrerar om man vill donera sina organ efter sin död. Det tycker jag att alla borde göra, för när du är död behöver du inte dina organ men kan rädda någon annans liv.

Sen får vi se vad som händer och sker under dagen. Antagligen så blir det bara att slappa. Jag är slapparnas okrönte drotting! Och på tal om drottning och sånt så ska jag se när Vickan gifter sig =) Hon kommer nog vara såå vacker!

See you folks! (Regga er på donationsrådet!)

duktiga adrian!

Datum: 2010-06-18 Tid: 15:51:38

Nu har Adrian fått sina 3månaders-sprutor. Han tog dom som en karl, men andra sprutan var värst tyckte han. Dom gjorde honom trött också, så nu har jag en bebis som sovit nästan konstant sen klockan 11.30. Pojken min <3 Får hålla koll på honom om han får feber eller blir lite extra gnällig sa hon på bvc. Då är det alvedon som gäller.

Var en trevlig runda på stan iaf ^^

3månaders sprutorna idag...

Datum: 2010-06-18 Tid: 09:38:37

Nu ska jag och Adrian åka ner till stan. Framkalla dopkort och sen ska Adrian till bvc. Han ska få sina tremånaders sprutor idag, det gillar jag icke! Hoppas Adrian tar det som en karl! Men det gör inget om han blir ledsen, jag gillar att trösta min son. Det där lät konstigt... men man känner sig världsbäst när man lyckas få sitt barn att sluta gråta =)

Sen efter bvc ska vi träffa upp mamman och dotran som vi umgicks med igår =) Nice nice!

från tjuvlyssnat.se

Datum: 2010-06-18 Tid: 07:56:50

Detta ska jag med köra med när Adrian börjar bli trotsig! ;)

Livet - ingen barnlek

Hamngrillen, Kungshamn

Två tjejer, ~28 och ~23, sitter och fikar med den äldre tjejens son ~3. Sonen kladdar mer än nödvändigt med sin glass.
Tjej 1: Hjärtat, grisa inte så.
Sonen kladdar ännu mer med sin glass.
Tjej 1: Lägg av! Annars vet du vad som händer…
Sonen (skräckslaget): Inte Runar!
Tjej 2: Jo, då kommer Runar och tar dig. Och var hamnar du då?
Sonen (uppgivet): Livets Ord… Det finns inga leksaker där…


wow!

Datum: 2010-06-18 Tid: 07:39:12

Adrian sov från 20.45 igår till 07.15 idag. En hel natt! Jag är imponerad!!

Synd om honom dock, han börjar bli förkyld. Usha!

hem-terapeut?

Datum: 2010-06-17 Tid: 18:49:08

Spädis var lika kul som alltid =) Haft möte där också med en tjej från barn och familj-socialen. De ska utreda om jag ska få en hem-terapeut eller ej. Jag vill gärna ha en som stöd i min roll som ensamstående mamma, som kan komma med tips och råd när det gäller Adrian och vardagliga saker och med storhandling etc.

Efter spädbarnsgruppen gick jag på stan med en av mammorna där. Vi har aldrig umgåtts utanför spädis, men vi hade riktigt trevligt =) Har bland annat köpt ett par shorts till mig och en keps till Adrian, det behövde vi! ^^

Annars har jag inget nytt att komma med just nu tror jag. Så vi hörs!

spädis

Datum: 2010-06-17 Tid: 08:11:01

Igår kom Ankan och Robin upp. Vi umgicks och drack lite vin/ öl. Gott att njuta av ett glas då och då =) Och inte att förglömma: Vi åt pannkakor också. Ankan gillar mina pannkakor och frågar efter dom varje gång vi ses ;)

Nu har vi gjort oss iordning och ska till spädis. Är sketans trött, men bara bita ihop och se glad ut. Adrian är iallafall skitglad idag =) Och då kan man inte blir annat än glad heller!

jäkla pappersmuggar!

Datum: 2010-06-16 Tid: 17:08:59

Nä, blir inte att min man kommer ner till helgen. Vad ska man då hitta på för skoj? Det ger sig väl... i guess. Öppen för förslag iallafall =)

Nu är jag och Adrian hemma. Fan så sur jag blev när jag kom hem och såg att heeela vardagsrumsbordet var indränkt i torkad coca cola. Men så går det om man låter en pappersmugg med dricka i stå i några dar. Skiten läcker och ja... resultatet vet ni ju.

Nu ska jag plocka iordning lite här hemma. Hörs!

visste ni att jag är gift?

Datum: 2010-06-15 Tid: 20:44:59

Idag har jag pratat med min make i telefon. Joråsåatte! När jag var runt sex år och bodde i Rimbo så gifte vi oss. Hans mamma och min mammi var präster. Dock gick vi skilda vägar utan skilsmässa, men nu så! Börjar till och med planera lite smått att han ska komma hit och hälsa på. Hoppas hoppas =) Skulle vara riktigt jäkla roligt!

Annars då? Nä, inte mö. Ska åka hem imorgon. Spädis på torsdag ju =)

inaktiv

Datum: 2010-06-15 Tid: 14:02:39

Snacka om att man blir inaktiv när det gäller bloggen när man är hemma hos mammi. Man känner bara för att slappa och umgås här =)

Men lite saker har vi allt hunnit med! Bland annat har vi varit och hälsat på bror och hans familj. Det var mycket trevligt och det är alltid lika kul och se småfisarna! Längtar tills ungarna blir större och börjar leka med varandra och fattar att de är kusiner. När jag var liten och lekte (tänkte skriva umgicks, haha!) med mina kusiner i Knivsta sprang jag alltid och gömde mig när vi skulle åka hem... Och mina kusiner sa "Nää, hon är inte här! Hon har redan åkt hem!" för att skydda mig. Haha, sicka minnen =)

Och idag har jag och Adrian varit på Moas skolavslutning. Puh, säger jag bara. Adrian var en liten ängel i kyrkan, men det är inte lätt att ta fina kort och hålla koll på bebis samtidigt. Mammi kunde inte vara med idag, för hon opererade handleden. Men nu har iallafall Moa klarat av mellanstadiet, nästa år är det högstadiet som gäller. Jösses unge, sluta bli stor!

saker jag inte trodde skulle hända...

Datum: 2010-06-11 Tid: 13:13:19

...när jag blev mamma:
♥ låta använda blöjor ligga framme på tex vardagsrumsbordet
♥ prata vääldigt puttinuttit
♥ säga "duuuktig pojke" när han bajjat med glad röst
♥ låta bli att byta kläder när han spytt ner mig
♥ skryta så mycket om honom som jag gör
♥ tycka det är roligt när han kissar när han inte har blöja på sig
♥ bry mig mer om hur han ser ut än hur jag ser ut

och massa, massa, massa mer!

jävla fåglar att väcka en!

Datum: 2010-06-11 Tid: 07:48:40

Jag ska fånga en fiskmås och köra upp en pinne i röven på den. Då har han iallafall anledning att skräna så jävligt!

han skrattade åt mig!

Datum: 2010-06-10 Tid: 16:20:38

Nu har jag stekt pannkakor. Adrian satt jämte i babysittern. För att underhålla honom så sjöng och dansade jag för honom. Han skrattade. Vad drar man för slutsats? (Personligen tror jag att han skrattade för att han har en så talangfull morsa!)

spädis, avbokat möte och pannkakor!

Datum: 2010-06-10 Tid: 14:46:50

Alltid lika kul att vara på spädis. Slappna av och bara vara, och personalen hjälper med än gärna till med barnen =) Behövligt för en trött, ensamstående mamma. Idag var vi bara två mammor och barn där, en mamma har flyttat till sthlm, Rachel är ju med prinsessan på sjukan och den femte mamman vet jag inte varför hon inte kom. Fick mata lille Marcus också, han väger ingenting i jämförelse med Adrian. Skiljer en månad mellan pojkarna, men skulle tro att Marcus växer till sig rätt fort ^^

Om en kvart ska jag egentligen vara på möte, men jag orkar verkligen inte idag. Ringde dit tidigare och skulle meddela att jag inte kommer, men hon var inte inne. Lämnade namn och telefonnummer till hennes kollega, men hon har fortfarande inte ringt upp. Oh well, hon ringer väl snart...

Nu ska jag göra pannkakssmet, Patrik har beställt pannkakor idag. Tjillevippen!

ren kille

Datum: 2010-06-09 Tid: 19:24:22

Nu har Adrian badat, och efter det blev han lite gladare. Han har varit lite smågnällig ikväll igen. Absolut inte som igår som tur är. Det hade jag nog inte orkat! Men jag undrar vad det är som stör honom?

Imorgon ska vi iallafall till spädis, det ska bli roligt! =) Torsdagarna är höjdpunkten på hela veckan!

bilprat

Datum: 2010-06-09 Tid: 15:18:09

Varför saktar pensionärer, som redan kör för sakta, in ytterligare när de ser en polisbil? "Oh no! Får inte åka dit för fortkörning!!". Ingen risk, grandpa!

Och hur ser en "bakre front" ut? Mammi sa det när bilen framför oss saknade den bakre kofångarn =)

inköpslista

Datum: 2010-06-09 Tid: 11:35:50

Nu sitter jag och Adrian och skriver inköpslista. Han kommer glatt med en väldans massa förslag på vad vi ska köpa hem, synd bara att jag inte fattar ett skit! ;)

dålig på att handla

Datum: 2010-06-09 Tid: 10:25:26

Trött, trött, trött och återigen trött! Adrian sover lite middag och det vill jag med göra. Men då blir jag nog bara ännu tröttare sen. Lite senare ska vi åka iväg och handla med mammi. Skulle promenerat ner till Maxi var det tänkt, men passar ju bra att mammi skulle handla också. Skriva inköpslista snart.

Fast där har jag ett problem! Det jag tycker jag behöver idag är jag inte sugen på imorgon. Så saker och ting blir väldigt lätt gammalt här. Och då har ju jag slängt pengarna i sjön. Ska iaf passa på att köpa massa mat till Adrian, det går alltid åt.

Annars händer nog inte mycket idag. Det regnar och då håller vi oss helst inomhus.

åhfan!

Datum: 2010-06-08 Tid: 20:26:12

Tror mina skattepengar kommer komma snart. Vet ni vad dom ska gå till? Adrians dop! Hade totalt glömt bort den summan pengar och det passar perfekt! Ska slänga in dom pengarna på sparkontot direkt när de kommer in på mitt lönekonto. Tjo! Slipper oroa sig för det då =)

Ikväll har Adrian varit väldigt väldigt väldigt ledsen! Har inte känts bra alls. Först lekte vi som vanligt på filten men sen helt plötsligt började han gråta jättemycket. Tror det är lilla magen som krånglar, ush ush! Nu verkar det ha släppt iallafall. Förväntar mig en redig bajjblöja nästa gång vi ska byta den, jag hoppas på det iallafall!

Nu har han lagt sig för natten och jag borde lägga mig jag med. Men jag har blivit övertrött så kommer inte kunna somna. Ska kika runt på nätet och kolla lite tv, så får vi se när John Blund kommer!

miniapotek

Datum: 2010-06-08 Tid: 13:44:23

Nu är jag hemkommen från sjukhuset. Det blev inget benmärgsprov, utan Rachel och prinsessan ska åka till göteborg och göra det istället. De har bättre resurser där nämligen. Men ändå blev det ett par timmar på sjukhuset, och det var trevligt att sitta ute och snacka lite skit. Tack så jättemkt Bexx att du hjälpte mig med Adrian under tiden jag var upp till avdelningen =)

Har även köpt hem ett miniapotek till Adrian, nu finns det alvedon och grejjer. Mer saker behövs, men det får bli senare. Det nödvändigaste köptes nu.

Och nu är jag såå trött! Sov ju inte mer än 1,5 timme inatt, så när sonen somnar för natten, då ska mamman också sova!

sömnlös!

Datum: 2010-06-08 Tid: 07:49:51

Åh... Somnade inte förrän 5-5.30 inatt, vet icke varför. Kunde inte somna! Men min son sov som en prins =) Och nu ska vi snart iväg, ska till sjukhuset och hålla Rachel sällskap när de tar benmärgsprov på hennes lilla prinsessa. Får se vad resten av dagen har att bjuda på sen!

bra att ha blogg!

Datum: 2010-06-07 Tid: 23:25:45

Sitter och fyller i en blankett till mitt försäkringsbolag ang. gallstensbesvären. Minns jag inte datum på när jag legat inne på sjukhuset eller när jag sökt vård för mina besvär så är bloggen bra att ha! Skriver ju i princip allt som händer häri, vilket är en jäkla tur. Folk som säger att det är helt onödigt att skriva blogg har helt fel, och nu är det bevisat! ^^

stackars mammas lilla hjärta

Datum: 2010-06-07 Tid: 19:18:44

Mitt stackars lilla hjärta har en ögoninfektion. Inte roligt för honom ju! Sen är han lite smågnällig mest hela tiden så jag hoppas att han inte börjar bli sjuk. Men vi har haft en mysig dag trots det! Bexx och hennes pojkvän kom upp på kaffe, och sen har vi legat på en filt på golvet o busat =) Jag älskar de stunderna med Adrian!

jag ska nog inte lägga mig i

Datum: 2010-06-07 Tid: 12:26:35

Hahaha! Varför sitter jag på blocket och försöker leta bil till Patrik? Jag menar... Hur mycket kan jag om bilar? "Men Patrik, den här forden var ju gul och fin?" Det är ju säkert det man kollar på va!

ingen sol idag =)

Datum: 2010-06-07 Tid: 12:22:39

Skönt att ha det ordentligt städat nu. Men fan så tråkigt det är! Damma o skura är inga problem, men dammsugningen. Ush. Efter städningen belönade jag mig med en kall cider. Men den tog över två timmar att dricka upp. Den som spar han har, eller vadå? Vet icke!

Inatt har jag allt sovit! Vaknade vid fem av ren vana tror jag, men somnade fort om igen. Gick upp för kanske en timme sen. Mitt lilla hjärta kommer hem om ca en timme, då ska vi mysa och busa! Saknat honom ju =)

Det är inge bra väder här i Borås idag, rätt skönt efter flera dagar med gassande sol. Fast jag är nog ensam om att tycka det tror jag.

mamma på ett psykiskt sätt

Datum: 2010-06-06 Tid: 19:15:32

Fan, det är inte lätt att städa ändå. Lyssnar efter Adrian när jag springer runt, även fast jag vet att han inte är här! Fick sätta på hög musik istället, får väl se om det funkar.

våran dag blev bra!

Datum: 2010-06-06 Tid: 18:01:22

Idag har jag och Adrian varit och hälsat på Malin och Isak, trevligt som alltid! =) Fick mig en promenad också på vägen dit då bussarna inte passade in alls bra, bussen som går härifrån gick senare än jag trodde och jag orkade inte vänta. Bestämde mig att gå till en busshållplats där bussen till Kristineberg går förbi, men då var det en halvtimme kvar tills den skulle komma. Fick gå till södra och ta den därifrån istället, aldrig att jag går upp för den jäkla backen som går upp till k-berg. Det är alltid lika kul att prata med Malin iallafall. Hon är trevlig hon!

På promenaden hem var Adrian inte alls glad! Men det var bara att fortsätta promenera och försöka trösta så gott det gick. Har ju ingen bra mössa till honom mot solen och ville då inte ta upp honom ur vagnen. Vaaarma blev vi båda två. Emma och Koffa väntade här utanför när vi kom hem, och mammi kom precis då också. Mammi frågade igår om hon fick ha honom över natten inatt =) Så när dom åkte så tog jag, Emma och Koffa en lonkero (det är ungefär som en grape-drink på 5,5 % alkohol) på balkongen. Den satt inte fel kan jag säga, men lite lullig blev jag allt ;) Öppnade en till sen, och delade med Koffa, och har fortfarande inte druckit upp den. Öppnade den för över en timme sen men den smakade inge vidare, haha! Och Patrik kom upp med käk. =)

Jag ska passa på att städa hela lägenheten ikväll när min lilla fis inte är hemma och kan avbryta. Damer och herrar, jag ska storstäda! Försök att föreställa er det alltså, det hör inte till vanligheterna ;) Kanske ska lyssna på Astrid Lindgren-skivan under tiden? Hehe!

Och att folk kan snacka sån skit om mig!? För det första så känner de inte mig längre för det var närmare två år sen vi umgicks på riktigt och jag är inte alls samma människa som då. Och för det andra så är ingenting av det jag fick höra sant! Patetiskt säger jag bara. Men tycker dom det är kul så bjuder jag på det. Jag är ju ganska generös av mig, så varsågod! =) Och hör ni något om mig, fråga mig om det är sant eller inte istället för att tro på skitsnack!

konstig barnramsa

Datum: 2010-06-05 Tid: 22:39:54

Hittade en konstig barnramsa:
Den hönan värpte ägget   (visa tummen)
den hönan stekte det   (visa pekfingret)
den hönan dukade bordet  (visa långfingret)
den hönan åt och blev fet   (visa ringfingret)
men den lilla som är smal   (visa lillfingret)
hon åt bara ett skal.

Kan man säga att hönan är kannibal?


fotomodellskarriär nästa! ;)

Datum: 2010-06-05 Tid: 21:14:42

Mammas sötnöt!


hahaha!

Datum: 2010-06-05 Tid: 20:55:26

Det märks att en del killar (som jag knappt vet vilka det är) på min msn-lista har gött självförtroende iallafall! Tre stycken i rad som tycker de är snygga som fasiken!


våran dag

Datum: 2010-06-05 Tid: 19:21:53

Stackars lilla flickan såg inte alls ut att må bra. Fy fy fy! Rachel är så jävla stark som klarar av den här situationen så bra som hon gör! Kul också att hon blev så glad över presenten som Adrian hade till Hailey ;) De ska ju gifta sig när de blir stora. Har vi bestämt!

Efter sjukhuset käkade jag och Patrik lunch i stan. Gott med egenkomponerad sallad! Adrian satt duktigt i sin bilbarnstol också så mamma fick äta i lugn och ro. Tack lillfisen, verkligen uppskattat ;)

Nu har vi varit hemma några timmar o bara slöat. Jag blir såå trött i denna värmen! Adrian också verkar det som, för han är smågnällig mest hela tiden. Han har badat ikväll och efter det blev han gladare! Nu håller Adrian på och leker fotomodell, och Patrik är fotografen. De ser ut att ha väldigt kul. Jag får lite ensamtid, så jag slappar här och dricker kaffe! Och tjuvkikar på dom. =)

till sjukhuset

Datum: 2010-06-05 Tid: 11:58:26

Nu ska jag, Adrian och underbara Patrik upp till sjukhuset och lämna lite saker till Rachel. Hennes lilla dotter Hailey som är två månader är sjuk =( Hoppas lilltjejen blir bra snart, och att det inte är så allvarligt som de tror!!!

nej, nej, nej och åter nej!

Datum: 2010-06-04 Tid: 19:29:12

Om det är så, så är det sååå orättvist!!! Då finns det ingen gud, ingen högre makt. Jag hoppas dom har fel, fel, fel! Och ännu mera fel!

här får man passa sig!

Datum: 2010-06-04 Tid: 13:45:00

Adrian är så snäll verkligen! Först pissa han i soffan och även jag fick lite på mig, och sen kräkte han ner sig själv, mig och lite av soffan. Haha, skitonge! Men det är smällar man få ta. Tänker iallafall inte berätta för folk var Adrian pinkat och spytt ;) Det är ändå upptorkat och så med rengöringsspray ^^

Vi ska ändå blir rena och fina idag båda två, så vi kanske badar tillsammans? Har aldrig gjort det förut, vi får se.

jag håller med!

Datum: 2010-06-04 Tid: 11:38:20

Hittade en sån jäkla bra text på www.mammabikten.se som jag vill dela med mig av =)

Trött på alla pretto-morsor

Nu är jag så trött på alla dessa jävla pretto-morsor som ständigt ska påtala sin egen förträfflighet! Ni vet vilka ni är. Ni florerar på familjeliv, mama men även här. Jag är så dödligt trött på att höra era förnumsiga kommentarer om hur allt ska vara. Vad är det som säger att ni gör allt rätt och har alla svar?Hur fanken kan ni veta att man är en sämre mamma bara för att man dricker ett glas vin ibland, blir galen på sina barn då och då, serverar halvfabrikat, slutar amma tidigare än "rekommenderat"osv.Ta ut pinnen ur baken och sluta tro på allt ni läser som har kommit fram av "forskning". Jag tror och vet att det som krävs för att bli en BRA mamma är att man älskar sina barn villkorslöst men att man samtidigt är mänsklig.Visst kan man bli förbannad och bråka med sina barn bara man kramas och säger förlåt efteråt.Stackars era barn när de kommer ut i verkligheten och inser att världen inte ser ut som ni målar upp den. Sluta klanka ner på andra mammor. Varje mamma är den bästa för sina barn så länge inte barnen far illa såklart. Det handlar om sunt förnuft men det kan man förstås inte läsa sig till.Ni är inte mer lyckade än andra mammor, möjligen tråkigare men inte bättre.

liten rolig chock =)

Datum: 2010-06-04 Tid: 11:00:03

Haha, nu sitter man här lite smått chockad. Fick reda på att en gammal kompis blivit mamma till en liten tös. Hade inte en aning om att hon ens varit gravid! Haha =) Men roligt ju, hoppas vi kan ta upp kontakten igen och umgås med våra små =)

Annars så får jag gratulera lillebror Micke och kusin Linnea! De tar studenten idag, men i mitt huvud är de fortfarande bara sju år! Grattis grattis iallafall! =)

vilken natt!

Datum: 2010-06-04 Tid: 09:33:34

Adrian somnade klockan nio, och så vaknade han inte förrän halv fem och ville äta. Så härligt! Nu får vi ju hoppas på att detta inte är en engångsförteelse, utan att det fortsätter såhär =) Annars kan det ju ha varit att vi var ute så länge igår som gjorde honom trött. Vi får väl se helt enkelt. Håll tummarna, mommy needs her sleep ;)

astrid lindgren

Datum: 2010-06-03 Tid: 21:10:20

Efter cdskivan vi lyssnade på när jag skrev föregående inlägg så satte jag på en cdskiva med Astrid Lindgren sånger. Så nu har vi även dansat av oss lite. Men till slut blev Adrian hungrig och nu har han lagt sig. Jag fortsätter lyssna på sångerna, vilka minnen man får =) Astrid Lindgren har verkligen gett många barn minnen för livet med sina böcker, filmer och sånger! Coolt också att det bara blir fler och fler generationer som tar del av dom! Power till Astrid! =)

vilken bra dag!

Datum: 2010-06-03 Tid: 20:19:42

Först var det ju spädis idag, riktigt kul att vi är tillbaka där. De sa en sak också som gjorde mig väldigt glad: Du har inte sett såhär pigg och frisk ut så länge vi har känt dig! Och känner mig piggare än på länge faktiskt =) Vi bakade pizza till lunch också, blev sviiiinigt gott! Dessutom sa de självklart att Adrian har blivit så stor sen sist, och det märker ju till och med jag =) Mammas stora pojke ju!

Efter spädis gick jag och en annan mamma med våra söner till stadsparken. Årets första mjukglass är äten =) Hade en mysig dag, vi umgicks nästan fem timmar efter spädis! =)

Och nu när jag och Adrian kommit hem efter nästan 11 timmar i stan så har vi legat på golvet på en filt och myst. Vi har lyssnat på ena cdskivan med barnvisor som jag köpte =) Sjunger med i dom som jag kan, det är så himla mysigt! Och jag hörde honom skratta på riktigt första gången! Det var det gulligaste jag någonsin hört! Ett riktigt kuttrande skratt bjöd han på. Aaaw!

Hörs kanske senare! =)


(Inte bild från idag)

god natt

Datum: 2010-06-02 Tid: 23:09:46

Nu ska jag bannemig sova. Igår kväll var jag korkad och skulle kolla på alla humorserier som går på tv, och de slutar ju vid tvåtiden. Starkt jobbat Therese! Trots det har jag varit ganska pigg, men med en son som varit ledsen/ gnällig majoriteten av tiden från 15.30 - ca 21 (med undantag från måltider och två 10-20minuters sömnperioder) så tärde det lite krafterna. Nu sover han iaf för natten, och jag ska passa på att fånga lite sömn innan det är dags för första nattmålet.

Hörs imorgon, och då ska jag visa hur Patrik meckade med min dvd/ cdspelare. En skiva hade ju som sagt bestämt sig för att inte komma ut, och lösningen var svårare än vi trott! ;) Stay tuned!

sluta röka?

Datum: 2010-06-02 Tid: 21:35:05

Den 1 juli ska jag och Jeanette (min syssling) försöka sluta röka tillsammans! Vi kommer peppa varandra, så nu jävlar =) Nu känner jag att det är dags att lägga av med skiten. Men kom ihåg, nyckelordet är försöka så skäll fan inte på mig om jag misslyckas ;) Men denna gången känns det som att jag har en annan vilja än de föregående försöken. Ni får heja på mig helt enkelt!

gjorde min syster glad =)

Datum: 2010-06-02 Tid: 19:47:06

Min syster gjorde mig hörselskadad tidigare när jag pratade med henne i telefon. Berättade att jag har fixat Erik Grönwalls autograf till henne, och hon skreeeek! Erik är för Moa som The Beatles var för tjejerna på 60-talet ^^ Tack till sysslingen Bettan som hjälpte mig med detta! =) Kimpah har även gjort ett grymt porträtt av Erik som han ska skicka till honom, så Bettan skulle hjälpa honom med det också. Kontakter är bra =)

bestämd son!

Datum: 2010-06-02 Tid: 17:32:12

Från höger till vänster och lite som jag vill. Jag heter Adrian, jag kan inte va still. Hoppa och studsa det vill jag göra, får jag inte det så ska ni få höra!

Ovanstående text blev en sång jag sjöng för min son. 100% uppmärksamhet ska han ha idag! Får han inte hoppa, så vill han iallafall sitta i knät. Och sätter jag honom i babysittern så slutar han inte gnälla förrän jag överröstar honom med mitt prat. Ingen egentid här inte! Och detta lyckas jag skriva medan han sitter i babysittern, men den ska gunga så det står härliga till och så ska han höra min röst. Annars jäklar, säger han till mig.

home again

Datum: 2010-06-02 Tid: 14:21:54

Var nice att vara ute hos mammi lite! Mammi tog hand om Adrian medan jag åkte till sjukhuset en stund för att avlasta Rachel lite, hennes dotter Hailey är dålig =( Stackars lilla flicka, hon är 2 veckor yngre än Adrian. Hoppas lilla prinsessan blir frisk snart! Förutom det har vi haft det bra.

Varit i Knalleland idag. Köpt lite nödvändigt till Adrian (jag skulle köpa, men Ile betalade på mammis initiativ). Kom hem med våtservetter, solskyddsfaktor (fast läste nu att barn under ett år inte ska använda sånt...) och en kudde till barnvagnen med örngott. Hade jag vetat att dom skulle betala hade jag inte valt bort badkappan i polis-stuk ;) Eller säger man badkappa? Iallafall sån handduk som man man trär över huvudet så är det en luva på också.

Hade fått hem de 2 cd-skivor jag beställt till Adrian i brevlådan idag. Skitkul tyckte jag, tills den nuvarande dvdn som sitter i spelaren inte vill komma ut! Så att sitta med honom och sjunga med i de visor jag kan får bli om ett par timmar. Patrik skulle kolla om han kunde hjälpa mig. Patrik, riddaren i skinande rustning! ;)

snäll son!

Datum: 2010-06-01 Tid: 11:48:32

Vad Adrian har varit snäll inatt! Han vaknade bara en gång och ville ha mat. Och på morgonkvisten åt han igen och så somnade vi om på soffan och vaknade tio över elva, vilken lyx! Denna gången låg jag ytterst, aldrig att jag gör om samma misstag igen som igår! Nu ska jag ta några klunkar kaffe innan jag hoppar in i duschen, för sen kommer mammi och hämtar oss, så vi spenderar natten därute =)

ni måste lyssna!

Datum: 2010-06-01 Tid: 01:05:50

En uppsats om en ko. Jag skrattar så jag gråter!!! Bhahahuhu!

Ni måste lyssna!!!