bra fest!

Datum: 2009-10-31 Tid: 23:22:56

Ja, jäklar vad folk har fantasi när det gäller att klä ut sig! Själv fick jag förklara mig och visa bild på min vän som jag försökte efterlikna, och då föll poletten ner och det var "jäkligt bra och mycket tanke bakom" :P Nu är jag dock hemma medan festen fortfarande är i full gång. Tiss blev trött! Så nu ska jag tvätta av mig allt smink och krypa till kojs. Bilder kommer när Mattias har tid att skicka dom!

färdigsminkad

Datum: 2009-10-31 Tid: 18:07:44

Nu har jag sminkat mig som en viss person har sett ut en gång i tiden. Kan inte säga för mycket, men föreställer en person jag känner, som han såg ut åtminstone vid ett tillfälle förr! Hoppas bara han fattar detta! ;)

Jag är strax färdig, så snart ger jag mig iväg! Ha en trevlig kväll!

nu har farmor vart i farten igen...

Datum: 2009-10-31 Tid: 14:33:45

och laddat upp bilder på Facebook! Love it! Det är så kul att se bilder på sig själv när man var liten och på övrig släkt =) Titta bara på denna bilden från dagis (fast vad tänkte mamma med när det gäller min frill?)


Ho-ho-ho-ckeyfriiiiiilla! Snygg tröja med =)

Eller denna bilden från min konfirmation:


Mormor, morfar (vila i frid), jag, farmor, farfar och lilla Moa står framför mig =)

tänder ett ljus

Datum: 2009-10-31 Tid: 14:11:28

Tänder ett ljus för alla mina nära och kära

som har lämnat jordelivet! Vila i frid!


tips?

Datum: 2009-10-31 Tid: 00:05:14

Någon som har bra förslag på hur man bäst skyddar sina läppar i detta kalla skitväder? Mina läppar är spruckna och spricker ännu mer när jag skrattar. Inte ens försvarets hjälper! =(

äntligen hittat en jacka!

Datum: 2009-10-30 Tid: 23:27:29

Ujuj, sicken dag. Nu är jag såå trött!

Efter jobbet fikade jag med Sofia och Lennart på Orion, jäklarns vad mycket folk. Man hörde knappt sina egna tankar. Men nice var det iallafall! Efter fikan gick jag och Sofia på vinterjacke-jakt! Väldigt svårt att hitta en snygg jacka, till bra pris och som även passar för magen att växa i. Hittade en snygging på H&M till slut. 500 riksdaler, det var den värd! Blir inte förvånad heller att jag hittade den på karlarnas avdelning, haha!

Vi käkade på Lilla krogen sen. Hur gott som helst! Ibland får man unna sig att slösa pengar, speciellt efter en slitig dag på jobbet. Och så åkte vi till Sofia och kollade på Idol. Hur många gånger har Eddie hängt löst nu? Varje gång jag har kollat iallafall. Fattar inte det, han är ju duktig!

Nej. Snart blir det fasiken sova. Inge bra på tv och jag är som sagt aptrött! Natti!

god morgon...

Datum: 2009-10-30 Tid: 06:45:54

För tidigt för att va vaken! Sängen ropar mitt namn, måste stå emot. Jobba idag ju. Sen är det helg och idag ska det fikas hemma hos Sofia. Hörs av!

kisseri

Datum: 2009-10-29 Tid: 22:11:17

Snacka om att kisseriet har börjat iom graviditeten! Vaknar på nätterna av att jag är kissnödig, och det går inte att ignorera det. Till slut känns det som man håller på att pinka på sig. Och när man väl tar sig till toaletten kommer det bara ett fåtal droppar! Vadå irriterande!? Men som tur är så somnar jag oftast om ganska så fort. Jag skojar inte om jag gått på toaletten kanske 15 gånger idag, 90% av gångerna har det varit "falskt alarm". Nu blir det inge mer dricka idag, så kanske jag får sova hela natten inatt ;)

min syster tar så fina bilder tycker jag!

Datum: 2009-10-29 Tid: 19:25:46


jäkla busschaffis!

Datum: 2009-10-29 Tid: 18:28:13

Ush, jag blev så irriterad när jag väntade på bussen. När jag kom till busskuren var ingen där så jag tände en cigg (ja, jag röker fortfarande, men jobbar på att sluta) och satte mig på bänken. Sen kommer en kvinnlig busschaufför och bara pekar på klistermärket "Rökning förbjuden" och säger att jag nog ska ställa mig utanför kuren. Sure, inga problem, men man kan ju iaf vara trevlig. Sen när bussen kom ställde hon sig och pratade med chaffisen som körde, o de pratade hela vägen ner till stan. Tänkte gå fram och peka på skylten där det står "Prata inte med busschauffören under färd" och säga att hon nog skulle sluta prata med honom, men hade jag gjort det hade jag nog åkt av illa kvickt. Borås busschaffisar är inte världens trevligaste måste jag nog säga.

Fikan med Rachel var trevlig, fast lite väl kort. Får ta en längre någon annan dag. På bussen hem var det en gammal man som ramlade helt plötsligt! Sånt är så läskigt tycker jag! Som tur var fick han hjälp av folk i närheten och det verkade inte vara någon fara med honom.

Nu ska jag slappa resten av kvällen, och hoppas att morgondagen blir bättre än vad denna har varit. Fy för dåliga dagar!

klaging

Datum: 2009-10-29 Tid: 16:17:49

Folk säger att jag ska vara glad över att jag har ett jobb. Och det är jag. Det är skönt att tjäna sina egna pengar, men ibland måste man faktiskt få klaga. Speciellt om man har ett sånt hårt jobb som jag har. Jag trivs för det mesta, men det börjar bli mycket nu! Tur att man kommer gå på havandeskapsledighet (långt ord) om några månader. Ska försöka jobba så länge jag orkar, men när både psyket och kroppen tar stryk så vettefan. Jaja. Nog om det.

Om ca en timme ska jag möta Rachel för en snabbfika. Då blir det bebisprat på hög nivå! Hon är ju också gravid, och vi ska ha nästan samtidigt. När min lilla fis kommer får jag reda på på måndag, då är det ultraljud! ^^ Ser fram emot att få ett datum, även om det inte alltid stämmer 100%. I början av april är det iallafall, hoppas bara inte första april. Haha! Stackars unge isåfall! Rachel är beräknad till den sjunde april, så vi får se hur nära vi är! Oliiiiidligt spännande! (För att citera Peter Harrysson!)

Jag har väl inte så mycket mer att komma med. Så sätter punkt här.

cinderella

Datum: 2009-10-28 Tid: 22:00:57

Efter jobbet idag var jag såå trött. Skulle vila en timme vid sex-tiden, jo tjeena! Vaknade 21.30 trots att jag ställde väckarklocka. Skitbra! Men är fortfarande trött så ska nog inte vara några problem att somna om senare.

Nu ska jag kika på om det går något bra på tv. Hörs!

känner bebis!

Datum: 2009-10-27 Tid: 22:55:46

Åh! Nu känner jag av bebisen i magen tydligare än vad jag nånsin gjort! Häftigt! =) H*n kanske tackar för alla fina kläder jag fick köpa av Sarah idag, haha!


godnattens

Datum: 2009-10-27 Tid: 22:30:49

Jag är så trött, trött, trött! Kommer somna som en stock, men måste upp tidigt imorgon för jobb. Det känns alltid hårt att gå tillbaka till jobbet efter ett par sjukdagar. Får hoppas att det går relativt smärtfritt iallafall.

Imorgon efter jobbet ska jag iallafall gå och köpa massa ljus! ^^ Det dumma är bara att jag har inte så många ställen att ställa ljusen på då det är mycket golvyta i lägenheten. Och det är nog inte det smartaste att ställa massa ljus i sängen heller, som också tar upp en stor yta. Får ställa ljus på golvet helt enkelt ^^

babykläder =)

Datum: 2009-10-27 Tid: 19:08:36

Idag har jag umgåtts med Sarah och hennes söta dotra Amanda! Druckit kaffe o tjötat hela dagen lång. Hon hade en maaassa babykläder som jag kunde köpa, så nu har jag två papperskassar med babykläder! Riktigt bra, så tacktack gumsan! Åh, bebis! Väx klart o kom ut nu!!! =)

Nu ska jag bara slöa. Blev bjuden på mat hos Sarah med, så nu har jag en liten paltkoma! Ska läsa bloggar och kolla lite stuff, sen blir det att ligga på sofflocket hela kvällen!

Puss o kram!

enligt facebook är jag gravid och väntar glasögon

Datum: 2009-10-26 Tid: 23:21:20

 


mysigt!

Datum: 2009-10-26 Tid: 22:48:50

Precis duschat och donat lite. Nu är det hög mysfaktor här hemma med tända ljus! Första gången i höst som jag tänder ljus och har resten av lägenheten släckt. Märker att jag vill ha fler ljus! Många många fler! Tur att det är löning imorgon =)

Pyjamasen är också på! Såg ett par mysiga tofflor på Din sko som jag bara ska ha! Så kort och gott. Med fler ljus och tofflorna är min höst gjord! ^^

Vad är höstmys för dig?

hundostrof (katastrof)

Datum: 2009-10-26 Tid: 21:03:46

Någon liten dretunge (antar jag) har haft det stora nöjet att leta reda på en hundbajj och lagt det på en tidning vid postboxarna i trappuppgången! Så jävla vidrigt! Men som den gode granne jag är (jag får väl hoppas att jag var den som upptäckte det först) tog en påse och slängde skiten i avsedd skräptunna här utanför. Vad var det för nöje egentligen?

ge mig förslag!

Datum: 2009-10-26 Tid: 16:09:48

Halloweenfest nästa helg! Vad ska man klä ut sig till? Bästa förslag belönas med ett porrigt mariekex!


bara tv

Datum: 2009-10-26 Tid: 15:51:34

Idag händer inte mycket. Hjärnan är överhettad av allt tänkade på vad man kan hitta på idag. Har inte kommit på något. Så det får bli en dag framför tvn helt enkelt.

hahaha

Datum: 2009-10-25 Tid: 22:46:00

Jag: Jag kommer inte på det ord jag söker!
Syster: Vilket?

love my sis!

Datum: 2009-10-25 Tid: 19:35:38

Måste ju bara säga att det har varit otroligt roligt att umgås med syrran så mycket denna helgen =) När jag kommer hit brukar hon vara ute med sina kompisar. Men nu har vi spenderat mycket tid tillsammans och det betyder mycket för mig! <3

Älskar dig, fisunge! =)


söndag

Datum: 2009-10-25 Tid: 18:04:16

Äntligen så rinner inte snoken som "Viagra-fallet" och ögonen är som dom ska vara! Är faktiskt ganska så pigg. Men för att friskna till ordentligt så sjukanmälde jag mig imorgon också.

Jag och syrran har vart ensamma här ute hos mammi medan de andra var inne i stan. Vi försökte oss på att baka negerbollar för jag var så godissugen, men de blev totalt misslyckade. Moa hade i för mycket smör. Lyckades däremot övertala grannen att skjutsa Moa till kiosken o köpa godis. "Jag är gravid och jag har cravings!" är ett favorituttryck just nu. Mohaha, man måste ju skylla på nånting!

Snart ska jag och Moa kolla på One tree hill, älskar det programmet =)

nattliga funderingar

Datum: 2009-10-25 Tid: 01:02:19

Jag har inte hört något, men jag kan tänka mig. Ja, absolut kan jag tänka mig att det går skitsnack om mig och mitt val som jag har gjort. Mitt val att behålla detta barn som lever och växer i min kropp. Jodå. Folk tycker om skitsnack, så absolut existerar det runt mig och mitt val. Förhoppningsvis inte om mitt barn.

Och om någon som läser detta känner sig träffad av att snacka just skit om mig och mitt val, så vill jag bara säga att jag tycker synd om dig. Jag tycker synd om dig som inte kan säga din åsikt direkt till mig utan går och pratar med andra. Jag tycker synd om dig som inte har frågat mig om faktorerna och orsakerna bakom mitt beslut, utan bara snackar skit utan att veta. Och jag tycker synd om dig som fortfarande tycker att det är roligt att skvallra om andra (i negativ bemärkelse).

Men ett stort tack till alla som genuint gratulerat mig och ser fram emot att en liten Freya eller Adrian snart kommer till världen! =)

cravings?

Datum: 2009-10-24 Tid: 18:52:01

Just nu ligger jag och syrran i sängen nere i gästrummet med varsin laptop. Ett försök av oss att vara sociala med varandra, och med andra. Är godissugen så det skriker om det, så ska nog snart placera mig vid tvn istället och bli lite tjockare. Det är fördelen med att vara gravid, man får faktiskt vräka i sig saker då! ;) Fast det ska nog inte gå till överdrift, graviditetskilon är extra svåra att få bort har jag hört. Finns potatismos kvar sen middagen också, det skulle inte sitta helt fel heller!

Jag vill ha konstiga cravings! Inte bara choklad och lakrits som de flesta verkar ha fått. Rach ville ha vinäger på något som absolut inte passar med vinäger, men det tyckte hon var gott. När kommer mina såna konstiga? Jag får hitta på något. Hm... glass med hackad lök kanske? Äh. Skit samma.

Har iallafall blivit lite virrig. Häromveckan när jag skulle städa undan lite så skulle jag slänga ett par strumpor i tvätten. Men istället för tvättkorgen slängde jag ner dom i toaletten. Haha, har nog inte skrattat så mycket åt mig själv någon gång tror jag! Mohaha!


host, nys och harkel!

Datum: 2009-10-24 Tid: 15:05:59

Just nu vill jag kunna säga: Ni kvinnor gnäller över att föda barn, då ska ni bara veta hur det är för oss män att vara riktigt förkyld! Men jag är tyvärr av fel kön. Så att jag är riktigt förkyld är ingenting jag får gnälla över. Så... det får vara färdiggnällt nu. (Fast jag är faktiskt riiiktigt förkyld! Haha!)

Igår var det riktigt skoj! Pratade med en jättegammal kompis från förr. Rimbotiden, way back in the days! Mammi fick ett samtal av en av hennes gamla kompisar, och då fick jag numret till hennes dotter som jag tror att jag kände redan från när hon föddes. Inte riktigt säker, men småpluttar har vi varit tillsammans iallafall. Ringde henne och följande samtal utspelade sig:
- Hej!
- Hej???
- Du kan aldrig gissa vem det här är!
- Hm, neej!?!?
- Det är Lilltherese (jag kallades så när jag var liten)
- Men heeej! (följt av världens skratt)

Så nu har vi catchat upp lite och ska förhoppningsvis hålla kontakten! =) Var tvungen att messa Stortherese också om att jag pratat med Mickis, vilket hon med tyckte var askul! =)

Nu ska jag vila lite innan jag tar mig något krubb!


helgen blir ute hos mammi

Datum: 2009-10-23 Tid: 14:07:42

Är fortfarande dålig så har sjukanmält mig för helgen. Min brukare vill inte att man kommer om man har den minsta förkylning, så jag ska nog hålla mig borta. Mammi kommer snart och hämtar upp mig, så ska vi äta någonstans *maaaat!* och sen spenderar jag helgen ute hos henne. Kan nog hjälpa att bli frisk om man får mammis hemlagade mat. Mammis mat är alltid bäst! Fast för bebis i magen kommer det bli mormors mat är alltid bäst, för jag suger på att laga mat! (Eller det kanske jag inte gör, har bara fruktansvärt dålig fantasi, och noll motivation att laga god mat till mig själv.)

vart är sammanhanget?

Datum: 2009-10-22 Tid: 23:21:02

Skulle förklara på facebook hur snorig jag är, på ett lite skämtsamt sätt. Nu förstår knappt ens jag sammanhanget!

"skulle mina snorpapper vara pengar, så skulle till exempel zimbabwe vara ett rikt land! (ja, jag hade skänkt snorpengarna till dom isf)"

kommentar

Datum: 2009-10-22 Tid: 22:09:36

Hade fått en kommentar av Alex (vet dock inte vem Alex, för varken länk till hemsida eller någon e-mail adress stod med) där han (eller hon) skrev att h*n tror att jag väntar en av varje i mitt inlägg "pojke eller flicka?". Det får vi verkligen hoppas att jag inte gör! Haha! En liten fis räcker gott och väl för mig. Stressigt värre annars ju.

Har börjat känna lite smått i magen nu. Typ nätta små fjärilar som fladdrar. Med andra ord inte mycket, men iallafall något. Längtar till den dag bebis ger mig en rejäl spark, så man får veta hur det känns! Någon mamma som kan förklara?

bla bla bla =)

Datum: 2009-10-22 Tid: 21:50:39

Vill först och främst tacka Sofia som lånade ut sitt mobila bredband till mig. Verkar funka bättre och bättre för varje gång man använder det. ^^

Jag mår inte så bra. Antar att det är efter vaccinet igår. Huvudvärk, feber och kräkningar har jag stått ut med + rinnande ögon och näsa. Men det känns som att jag kommer må bättre imorgon. Jag tar iallafall hem nys-rekordet idag! Kan inte ens räkna alla nysningar, men skulle jag gissa så är det lugnt över 40 stycken. Näsorgasm! Tycker det kittlas så skönt när man nyser =)

Har tänkt lite på det där med en andra vaccinering. Och jag tror jag tar den faktiskt. Har inte hört något alarmerande efter att nån gravid vaccinerat sig. Och jag tror inte att gravida skulle ordineras vaccin om de skulle veta att det kunde vara farligt. Men man vet aldrig. Som sagt, händer något så får läkemedelsverket med mig att göra! Dock har jag läst om en 50-årig man som avlidit tolv timmar efter sin vaccinering, men det är osäkert om det är pga biverkningar. Vila i frid iallafall!

Snart ska sjuklingen sova! Hoppas på att må bättre imorgon så jag kan följa med familjen och kolla lite vinterskor. Och äta någon ordentlig mat! All mat jag har hemma är äcklig enligt mitt tycke just nu.

Ska du vaccinera dig, förresten?

behöver skriva av mig min hjärna!

Datum: 2009-10-21 Tid: 17:30:59

Ja, jäklar vad sjuk jag är nu känner jag. Tryck över bröstet har jag fått till råga på illamåendet. Jag kanske överdriver en sväng, men det är nog oro i kroppen som visar sig på detta sätt. Nu ska jag iallafall bestämma mig att jag ska inte vara orolig om jag gjorde rätt eller fel som vaccinerade mig. Den andra sprutan tänker jag iallafall inte ta. En spruta får skydda mig och bebis bäst fan den kan!

Vill svara Angelica som skrev att man kan få reda på kön vid ultraljud. Här i Borås får man inte det. Vet inte varför men det vandrar runt en teori om att många muslimer vill ha en pojke som förstfödde barn, och att de gör abort om det inte visar sig vara det vid ett ul. Jag har ingen aning om det stämmer eller inte, men Borås är väldigt invandrar-folkrikt (i brist på bättre ord), så det skulle inte förvåna mig om det var så. (Ja, nu var jag väl rasistisk enligt vissa mesar. Mesar = människor som inte vågar yttra ett enda negativt ord om invandrare i rädsla för att bli kallad rasist). Jag har ingenting emot invandrare. Förhoppningsvis får jag iallafall reda på vid ul att min bebis är frisk som en nötkärna och stark som bamse, och att vaccinet inte har orsakat några negativa skador!

Har också beslutat mig för att jag inte tänker ta reda på bebis kön. Jag tänker köpa röda, gröna, blåa, rosa, orangea, svarta, vita och bruna prylar och kläder. Jag ska bli en sån mamma som tillåter min son att bära klänning på dagis eller min dotter att vara stalledräng i luciatåget om h*n nu vill det. Det där kanske var att ta i lite, men tänker ändå inte följa några större könsnormer i min uppfostran av mitt barn. Fast smink får vänta minst 13 år, oavsett om det är en pojke eller flicka!

gravid och vaccinerad. faan?

Datum: 2009-10-21 Tid: 16:40:58

Innan jag hade hunnit läsa min vän Hannas kommentar om att inte vaccinera mig har jag redan hunnit göra det. Jag förbannar nu att jag inte har internet hemma så jag kanske hade hunnit se kommentaren och nu sitter jag här med ångest. Hanna bifogade en sida (länk) där det står "Omkring 110 anmälningar om biverkningar av svin-influensavaccinet har rapporterats in till läkemedelsverket och då vill jag tillägga att vi inte ens har sätt de långsiktiga biverkningar som barnen får i sin hjärnkapacitet och hos de gravida kvinnor som väljer att vaccinera sig, trots att vaccinet kan ge nerv- och hjärnskador till barnet." i ett av inläggen. Jag tänker inte ta den andra sprutan!

Jag vet inte om det har med vaccineringen att göra (antagligen är det biverkningar), men jag har fått lätt illamående och kräkts lite idag. Barnmorskorna på MVC hade heller inte några bra svar när jag frågade om de visste om vaccinet kunde ge barnet några skador. "Eftersom detta är ett nytt vaccin så vet vi inte det. Men vad skulle du föredra? Bli sjuk i svininfluensan eller vara säker mot att inte bli smittad av den? Dessutom tror vi inte att vaccinet skulle rekomenderas om det skulle vara farligt för barnet". Jag vill ju inte bli sjuk, men kommer influensan till Borås? Gör den inte det har jag ju vaccinerat mig i onödan och kanske gett mitt barn nerv- eller hjärnskador. Det känns ju jävligt bra!

Nu ska jag ringa till sjukvårdsupplysningen och höra mig för om de har fått in några negativa reaktioner om gravida som vaccinerat sig. Och jag ber till gudarna att min fis i magen är frisk! Om inte, då jäklar får läkemedelsverket med mig att göra!


pojke eller flicka?

Datum: 2009-10-18 Tid: 12:57:27

En bra helg har det allt varit! Umgåtts med familjen och bara haft det gött!

Nu måste jag fråga en sak! Tror ni jag väntar en flicka eller en pojke? Själv tror jag att det är en liten Adrian där i magen, men många tror att det är en Freya! Funderar på att starta en vadslagning! Har hört också att man får veta könet mot en avgift på 500 kronor. Ska man kanske ta reda på det? Jag vill ju inte bara köpa könsneutrala saker liksom. =)

hejsan hoppsan!

Datum: 2009-10-16 Tid: 17:35:27

Sitter ute hos mammi nu. Kimpah kom till mig igår, och nu är vi här! ^^ Ska bli trevligt att umgås hela familjen denna helgen, om ungen kan sköta sig det vill säga. Småsyskon kan ju vara en gnutta irriterande ibland, right? Men det ska nog gå bra.

Har väl egentligen ingenting nytt att komma med. Har fått erbjudande om att vaccinera mig mot svininfluensan nästa vecka, men har inte bestämt mig ännu. Någon som vet om det kan vara skadligt för lillfisen i magen? Hörde något om att de massvaccinerade massa folk mot nån influensa på 70-talet och att bebbarna då fick korta armar osv. Stämmer det tro?

Ile står bakom ryggen på mig och försöker läsa det jag skriver. Byter mellan sina glasögon och muttrar. Gubben börjar bli gammal, haha!

Vi hörs väl senare kan jag tro!

hello!

Datum: 2009-10-12 Tid: 14:59:46

Tack för alla gratulationer =) Det värmer mitt lilla blivande mammahjärta! Var lite orolig över hur sanningen med pappan skulle tas, men nu märker jag att folk är mer förstående än vad jag trodde.

Den 2/11 är det dags för ultraljud, spännande! Ska försöka fixa in bild på lillfisen så småningom. Kanske åker jag till tittut ultraljudsklinik också, där man kan göra 3d-ultraljud =) Men det kostar ju en slant, 1500:- har jag för mig. Får önska mig i julklapp! =)

Nu är jag, mammi och Emma på Landvetter. Vi ska hämta mammas karl. Emma tyckte också att mamma kör bra, haha! Det var nästan den enda anledningen till att vi åkte med. Liiite för att träffa Ile med. ;)

Innan vi åkte hemifrån mig så fikade vi på glass och kaffe. Jag är mer kräsmagad nu än innan (och redan då var det ju fruktansvärt). Mammi och Emma fick mig att bli äcklad så jag var tvungen att springa in på toa. Jag säger bara en sak. Vaniljglass med krossad choklad är ingen hit att få upp igen. Så ät inte det om ni misstänker att ni kommer få uppkastningar under dagen! ;)

Mitt internet funkar ju inte hemma, men jag hoppas ni kikar in här ändå med jämna mellanrum. Min statistik har ju höjts lite iochmed graviditeten, skitkul tycker jag! =) Hoppas ni hänger med hela vägen och även efteråt, då det riktiga mammalivet börjar med mycket barnaskrik, kräk, blöjbyten och spännande framsteg!

Vi hörs när vi hörs =)

förvånad!

Datum: 2009-10-09 Tid: 12:02:22

Det som förvånar mig är hur positivt inställda alla är till min graviditet. Trots att jag kommer bli ensamstående och trots att chansen är liten att vi kommer hitta pappan. Men jag har fast jobb, jag har en bostad (ska försöka hinna flytta till större innan knodden kommer), och jag har min familj och vänner som stöttar mig. Så vi kommer klara oss galant! =)

När jag först fick reda på att jag var gravid så var abort min första tanke. Jag trodde då att pappan var en kille som bor här i Borås, eftersom jag och "båtkillen" skyddade oss. Trots att jag inte ville göra abort bokade jag en tid, och fick en 2 veckor senare. På den tiden hann jag ångra mig! Och på första besöket på mvc sa barnmorskan att befruktningen hade skett på samma datum som kryssningen var. Nu kommer det bli faderskapstest, men jag är säker på att det är killen från båten som är pappan. Det krävs en Tiss för att lyckas med detta!

Detta är ju inte mitt drömscenario, men jag är fruktansvärt glad åt fisen i magen och väldigt nöjd över mitt beslut att behålla. Och jag är ju inte direkt känd för att ta det lugnt i mina tankar och handlingar, så namn har jag redan tänkt ut =) De understrukna tänkte jag som tilltalsnamn, men vi får väl se om det passar när barnet väl är fött.

Pojke: Adrian Kim. (Kim blir efter min lillebror)
Flicka: Freya Moa Marilyn. (Moa efter syster och min vän som gick bort i januari, Marilyn efter Monroe)


09-10-09

Datum: 2009-10-09 Tid: 11:04:49

Godmorgon!

Vaknade upp helt knas i skallen idag, drömde om ett högt jäkla torn som jag åkte upp i. Tornet var gammalt och skrangligt, och hissen gjorde lite som den ville. När jag ville upp så åkte den ner, och ville jag ner så åkte den upp. När jag väl kom högst upp stod Fidde där och ville bråka med mig. Därefter kom det en massa andra som också ville bråka. Nu menar jag inte bråka som i munhuggas, utan bråka som i slåss med knytnävar. Jag undrar jag vad det kan betyda.

Ikväll blir det till att jobba. Jobbar hela helgen, kväll och natt. Dvs 15.30 - 08.00 fredag, lördag och söndag. Tur att jag får sova vid 23.30 nånting. Vad händer för er i helgen?

Well, tillbaka till morgon kaffet och att hitta något mer intressant på tvn än "tvins". Just nu gör de reklam för den där FlavorWave, en låda man stoppar ner maten i och så tillagas maten huur braa som heelst! Visst är jag bra på att förklara!? =)

lite graviditetsprat

Datum: 2009-10-08 Tid: 22:05:45

Efter en helt bra dag är jag helt slut! Nu är det så gött att jag kan förklara att min trötthet beror på graviditeten, för jisses vad trött jag har varit den senaste tiden. Har sovit varje dag efter jobbet, något jag aldrig gjort förr. Men det sämsta är att jag får dåligt samvete när jag sovit. Det är inte så skoj.

Tröttheten är det enda jag känner av att vara gravid. Inget illamående har jag haft (och det får man väl vara glad för), och inga större humörsvängningar har jag haft heller. Bara ibland, när folk visar sig vara riktigt korkade, då minsann har jag blitt förbannad. (Till exempel när jag fått stå och vänta på mina lökringar på Burger King och var på väg till mitt bord, då kommer en kille med sin resväska på hjul och svänger ut den rakt framför mig med flit. Jag var redan irriterad efter allt väntande. Utan att ens bry mig sparkade jag till väskan så jag kunde fortsätta gå. Jag såg faktiskt i snubbens ögon att han var väl medveten om vad han gjorde.)

Ush, nu lär jag låta som ett psykfall. ^^ En gång har jag även gråtit för jag saknade en kompis så mycket när jag såg honom i camen.

I tisdags var jag på läkarundersökning. Det var en äldre kvinnlig läkare, och såna är ju okej när det vankas gyn-undersökning. Dock hade hon en manlig studerande praktikant på ca 25 år vid sin sida, som också skulle glutta i mitt skrev. Var ju bara hoppa upp i stolen och göra det bekvämt för sig och babbla på om annat för att få bort olustighets-känslan. Allt verkade normalt iallafall.

Nu ska trötta jag sova =) Vi hörs!

jag kan inte hålla tyst längre!

Datum: 2009-10-08 Tid: 16:38:21

I 15 veckor har bebisen bott i min mage, och jag hoppas att den vill bo där i ungefär 25 veckor till. H*n flyttade in där utan att det var planerat, men det gör ingenting. Jag tycker om att lillfisen är därinne och växer för att en dag komma ut till mig! Och ja, det blir till bara mig bebis kommer till. Pappan bor i ett annat land och jag har inget telefonnummer eller något sånt, men förhoppningsvis får familjerätten tag på honom. Träffade honom på finlandsbåten i somras (vi använde skydd, men vad hjälpte det?). Jag har funderat länge och väl, vridit och vänt på alla tankar som finns och jag kommer bara fram till att behålla är det enda som känns rätt. För min del är abort inget alternativ!

Allt känns fantastiskt bra, jag har ett underbart stöd runt omkring mig. Jag längtar till april!

no jacka

Datum: 2009-10-08 Tid: 15:40:53

På lager 157 blev det 4 baslinnen (2 att växa i) och en luvtröja. Ingen vinterjacka dock, var dåligt utbud på det! Kasst tycker jag, det är ju stor tid att införskaffa det nu.

Men kanske ska låta hösten gå, jag, mammi och Moa planerar nämligen att åka ner till Ullared efter nästa löning =) Sofia hade nog en jacka jag kunde låna så länge. Och så har jag ju faktiskt en jacka som Simon köpte till mig förra vintern. Det löser sig det dära!

lager 157

Datum: 2009-10-08 Tid: 13:25:53

Jag och mammi drar förhoppningvis till Lager 157 idag. Då ska jag kika efter en vinterjacka, men osäker på om spenderingskassan tillåter ett sådant köp just nu. Vi får se helt enkelt! ^^

en ny dag

Datum: 2009-10-08 Tid: 12:06:38

Fattar ni vad skönt det är att vara ute hos mammi eller? Vila och bara ta det lugnt. Inga stadsljud som stör, bara tystnad och naturljud. Vi tog en lång sovmorgon idag, och sitter nu i vardagsrummet med varsin kaffe och varsin laptop i knät. Good life!

Undra vad man ska hitta på idag? Jag blev sugen på att göra en termos kaffe, några mackor och åka till båtbryggan. Det hade varit mysigt nu när solen skiner =)

Snart känner jag för att gå ut med hemlisen. Fast jag tror de flesta har listat ut redan med tanke på småpikarna jag gett ^^

morgonhumör

Datum: 2009-10-07 Tid: 22:33:56

Inatt sov jag i mammis rum. Imorses kom Moa in där och började försöka väcka vem hon trodde var mammi. Sen märkte hon att det var jag och blev skraj och tänkte "Hoppas inte Therese blir skitarg nu!" och smög fort ut. Det förklarar ju vilket morgonhumör jag har! ;)

roadtrip

Datum: 2009-10-07 Tid: 11:34:26

Nu ska jag och mammi åka (med bilen) till Ulricehamn och hämta ut paket från mormor. Tror det är stickade tröjor, för det nämnde mormor när jag pratade med henne i telefon för ett par veckor sedan. Spännande!

Känns så jäkla konstigt att säga att jag och mammi ska åka iväg med bil. Jag har ju inte kunnat säga det på 24 år. Men nu har tanten körkort, och det behövs ju när våren kommer med spännande händelser! ;)

god morgon!

Datum: 2009-10-07 Tid: 10:09:19

Med morgonkaffe, dator, en zappande mammi som inte kan bestämma tvkanal och en vovve som skrapat sönder mitt ben för hon ville upp i soffan hälsar jag godmorgon!

Allt är bara bra, men jag vill känna något snart! =)

hemma hos mammi

Datum: 2009-10-06 Tid: 21:09:57

Sitter hemma hos mammi nu, mitt internet hemma funkar ju inte. Vi har gjort ansiktsmasker, riktigt gött ^^

Vet ni vad!?!?! Mammi tog körkortet idag!!!! =) =) Grattis till henne!

Pallar inte skriva mer nu, det är ju Desperate Housewives på tv ^^ Men snart vill jag berätta en hemlis, som många redan vet, men långt ifrån alla! Men det kommer när det kommer ;)

09-10-01

Datum: 2009-10-01 Tid: 22:26:55

Idag har jag jobbat, på den riktiga höstens första dag. Trots strul med sjuk kollega och virrig vikarie så gick det bra :P Efter jobbet åkte jag upp till Fidde, drack kaffe och kollade film. "The love guru", rolig som fasen!

Och nu är jag nyss hemkommen från Jonas, min stadsdelsgranne. Vi har kollat på "män som hatar kvinnor" och den var bra! Förstår dock inte när folk sagt att man inte ska kolla på den själv, och att den är skitläskig. Mesar! Ska se uppföljaren med Sofia på lördag, hopefully! ^^

Läsa lite bloggar o sen sova!

Och vet ni! Stort grattis till min vän Jonas och hans flicka Tessan i Sthlm som blev föräldrar inatt! =) Söt liten tös! ^^