wohooo

Datum: 2011-12-27 Tid: 18:37:25

Yeay! Imorgon blir det full rulle! Blodprov ska tas, glasögon hämtas ut, handla lite mat, Leo's lekland, lämna över Adde-bus till stödfamiljen, åka till Ullared, sen hem till Magnus (han som lagade mat till oss idag) och sen hit ♥ Längtan till imorgon är hög! Jag ska bland annat köpa en onepiece-dräkt (min gamla bytte jag ju mot Astrid Lindgren-filmer), maskindiskmedel, tvättmedel o schampoo/ balsam. Det blir säkert något mer, ska ju självklart se om jag hittar nåt till Adde med =)

home

Datum: 2011-12-27 Tid: 15:59:55

Adde var jäkligt duktig i vänthallen och första halvan av flygresan, sen tror jag att han fick ont i öronen. Det fick jag med och det är ingen hit! Bästaste Kari hämtade oss på flygplatsen =)

Väl hemma fick jag besök, drack några öl och pratade strunt. Idag lagade han lunch OCH städade undan i köket. Inte illa pinkat =) Imorgon ska vi på Leos lekland innan Adde åker till stödfamiljen och därefter får vi se vad som händer. Vi har småplaner, men vi får se =)

dags att resa hem

Datum: 2011-12-26 Tid: 15:34:15

Nu har vi firat jul o en kusins födelsedag ^^ Nöjda över resan åker vi hem, och hoppas vid gudarna att Adde är något glad på resan hem, han ville inte sova middag idag. Kan gå lite hur som helst detta. Och när vi kommer hem får jag mysigt besök =)

god jul!

Datum: 2011-12-24 Tid: 16:21:57

Nu har vi varit och firat jul hos pappa's svärföräldrar. Maten var hur god som helst och tomten kom! Adde var inte ett dugg rädd för farbror tomten, tog i hand och vinkade och hjälpte till att dela ut paket. Det är min pojk det! Och favoritleken där var att springa runt o öppna dörrar o hej o hå. Full fart på grabben!

Jag, Adde och ena brorsan åkte hem tidigare än de andra. Nu väntar vi på resten så blir det lite julklappsöppning här med och lite senare kommer farmor och farfar =)

redo att åka

Datum: 2011-12-23 Tid: 07:44:47

Nu är vi färdigpackade och klädda. Redo att åka! Det ska bli så roligt att se Adde och morfar träffas igen, och de andra i familjen såklart. Sist vi sågs vad i början av augusti ^^

brev till mormor

Datum: 2011-12-22 Tid: 18:56:42

Idag blev det spaghetti och köttbullar. Adde smällde i sig tio st utan problem. Här behöver man inte oroa sig inte! Dock så funderar jag på att han kanske äter för mkt, men så länge han inte är tjock så. Nu är han sådär mysig om kinderna ;)

Här om dagen skickade jag iväg ett brev på finska till min mormor, använde mig av google translate. Skickade även med Adde's dagiskort och en Triss-lott. Idag hade det kommit fram :) Nu väntar jag med spänning på ett brev tillbaka på finska, och ska bara ta hjälp av google i nödfall :)


julklappar

Datum: 2011-12-22 Tid: 10:18:09

Adde har redan fått tre julklappar att öppna. Av vår kontaktperson Lena fick han en huvudring att sätta på skallen när han ska tvätta håret, av kollega Monica fick han en bok och av moster Moa fick han ett Nicke Nyfiken-gosedjur, som han för övrigt äääälskar! Men. Han gillar inte att öppna paketen. Det tycker han är helt ointressant, spelar ingen roll hur man försöker locka honom :)

hörrödu, lille man!

Datum: 2011-12-22 Tid: 09:58:11


Du är för liten för att veta vad det är för klädesplagg!

Idag är det ganska fullt upp. Läkarbesök, fixa räkningarna och packa inför julresan och småfix här och där. Imorgon åker vi upp till käre far och det ska bli så roligt! Jag har ingen julkänsla ännu, men den kommer nog.

ojsan hoppsan

Datum: 2011-12-18 Tid: 23:16:40

Ojdå. Jag blev med iphone 3g idag. 200 spänn betalade jag för den, det enda är att skärmen bör bytas och det kan jag fixa till billig penning =) Den var även låst men det fixade en goding åt mig! Borås Loppis säger jag bara ^^ Imorgon får jag även hem 2 saccosäckar för 100 spänn. Niiice!

Nu ska jag hoppa i säng. Nattens!

ugnspannkaka

Datum: 2011-12-18 Tid: 14:18:19

Ugnspannkakan står i ugnen och är strax färdig. Mums, så gott det ska bli! Jag och Adrian leker för fulla muggar med pilatesbollen, den får fylla det syftet istället för träning. Min baland är käääss. Och ikväll ska jag cykla. Känner mig tillräckligt kry för det nu =)

på bättringsvägen

Datum: 2011-12-17 Tid: 12:43:08

Nu är denna kvinna spyfri, skönt som fan. Jag har tur som har en sån fin son som har varit så snäll när jag har mått piss =) Igår kom även vår stödfamilj med nödvändigheter till oss, såsom cola och bröd, underbara människor! ♥

Tror det är dags att planera packningen inför resan till Uppsala-trakten. Blir ju en del med julklapparna. Russin och köttbullar blir vår proviant på planet iaf så Adde vill sitta still, så mkt har jag hunnit tänkt iallafall ;)

Over and out!

haha

Datum: 2011-12-16 Tid: 16:14:17

Haha, varje dag ger mig Adrian en massa skratt! Så fort det är någon som kommer hit eller posten trillar in genom brevinkastet så springer Adde till dörren och skriker "Mommo, mommo!". Dock blir han lika glad om det är någon annan som kommer, men när det bara är posten så är det inte lika roligt.

Nu har vi kollat på Pippi, o när Tommy och Annika blev jagade av piraterna satt Adde och skrek "Atta, atta! Titta, tiiitta!" Atta är akta ;) Får se om han ropar nu när vi kollar på Ronja Rövardotter ;)

Han brukar även springa o slänga massa skräp. Så nu får man lägga undan allt så det inte hamnar något i soporna av misstag :P Har hittat både det ena och det andra där ^^

magsjuuuk

Datum: 2011-12-16 Tid: 14:44:47

Badplatsen i Knivsta för massa år sedan! Mysig bild!

Jag är magsjuk jag. Allt jag äter eller dricker får inte behållas. Peppar peppar ta i trä så är Adde kry än så länge. Ber till högre makter att det så ska förbli. Han är duktig på att ta hand om sjuka mamma iallafall. Torkat mig under näsan med papper som han sedan sprungit o slängt, klappat mig ömt på huvudet och pussat mig på handleden. Sen sympatispyr han med mig. Han ställer sig jämte holken och spottar däri. Min älskade pojk! ♥


Var på julbord med jobbet igår. Började må illa där, men ingen kollega mår dåligt så var nog inte maten. Hoppas jag inte smittat ner dom iallafall! Adde var hemma med mommo så länge =)

Mysa ner sig i soffan och kolla på Pippi med Adde nu ^^


cykla

Datum: 2011-12-14 Tid: 19:10:17

Ibland hoppar jag över cyklingen, o då kör jag två mil nästa kväll istället.


Hastighet, tid, sträcka, antal brända kalorier =)

Idag träffade vi vår handläggare från soc för sista gången, hon har ju fått ett nytt jobb. Hade köpt två fina ljusstakar till henne i julklapp, och likadana till vår kontaktperson ^^ Trevlig fika hade vi idag.

Annars idag har jag haft en ledsen känsla i kroppen. Vettetusan varför... Knasigt!

konstiga drömmar

Datum: 2011-12-12 Tid: 21:59:33

Konstiga drömmar man drömmer! En knäpp gubbe som hoppa från en bro, blev jagad av polis när jag körde bil, festade med en killkompis som blev snorfull och förbannad, hade forsränning med timmerhus som kraschade sönder mot stenarna, skulle hänga upp en julsocka på väggen o vaknar av att jag försöker fästa täcket på väggen. Drömtydning någon? Fattar dock inte att jag kommer ihåg allt det där.

Idag har jag jobbat, Adde blev hämtad på dagis av mommo. Överlycklig blev han! Och jag också över att få åka direkt hem! Hemma fick vi besök av några loppoholics, mammi hade bakat goda vaniljbullar. Adrian charmade brallorna av tjejerna som vanligt ;)

Gjorde stuvade makaroner idag för första gången. Det blev helt okej! Med det serverades det köttbullar, mums! Och ikväll har jag cyklat två mil på 54.30 minuter. Frsökte mig på att göra övningar på en pilatesboll med, men gav upp. Får småträna på balansen först ;)

Nu lägga mig och läsa. Jobb imorgon igen!

min son

Datum: 2011-12-11 Tid: 17:33:25

Jag är världens bästa bagare! Jag bakade min son, och han blev perfekt! ♥

gullunge!

Datum: 2011-12-11 Tid: 11:00:01

Adrian tog på sig sin mössa, undrar om han fryser här inne? Lite lite kallt är det allt.


trött som vanligt

Datum: 2011-12-10 Tid: 10:34:47

Nu har Adde åkt till sin stödfamilj några timmar. Lite senare ska de till Leo's lekland, han älskar att vara där! Själv ska jag städa och lite sånt, men i maklig takt.

Det är helt stört hur man kan vara så trött! Min energi ligger på noll. Har inte lust med något annat än att ligga o slösurfa i soffan. Funderar på om det verkligen är normalt att vara så trött. Jag rör på mig, äter helt okej, är ute ganka mkt, sover skapliga tider. Har inte direkt lust att uppsöka läkare, prover kommer visa helt normalt och jag kommer slänga pengarna i sjön... Tips?

Nu har jag gnällt färdigt. Tvätta en maskin tvätt och småplocka lite innan jag ska hämta lite loppis-fynd.

hello

Datum: 2011-12-10 Tid: 00:02:39

Idag (9/12) var det åtta år sedan min morfar lämnade oss. Vila i frid! ♥

Jag är trött. Trött, trött, trött! Adde är sitt glada lilla jag. Imorgon ska han vara med stödfamiljen några timmar. Jag ska försöka få detta till ett hem igen. Prylar överallt.

Fy, ingen lust att skriva alls...

fy, bloooood

Datum: 2011-12-04 Tid: 11:25:58

Ni som vill köpa julklappar till Adrian ska få ett litet tips av mig :) Ni ska se hans min när jag sätter på en Astrid Lindgren-film, slänger sig i soffan och sitter stilla tills filmen är slut i princip. Pippi på rymmen och Saltkråkan har vi inte ^^

För en stund sen ramlade Adde och slog munnen i vardagsrumsbordet. Massa blooood! Har inte fått känna i munnen än, men han verkar inte ha ont nu. Smälte isglass som han dricker nu, verkar lindra iallafall. Hjärtat hamnar i halsen när han slår sig så =( Linda in ungen i skumgummi och bubbelplast tror jag.

gårdagen

Datum: 2011-12-04 Tid: 10:42:31

Oj, vad mycket folk det var på julklappsinsamlingen! De hade ett band som sjöng julsånger och så fika som de bjöd på. Riktigt mysigt. Och att slå in gosedjur är inte det enklaste ;)

Bion sen, fyyyfasiken vad bra den var! Tänker inte gå in på några detaljer men jösses! De tre tjejerna jag gick med var helt plidderpladdriga efteråt, babblade i mun på varandra och nästan hoppade fram när vi gick. Jag gick bakom och betraktade det roliga i det ;) Festen var trevlig, men jag var så seg efter dagen så jag var inte i mitt esse. Hoppas de hade en skoj utgång iallafall, själv gick jag hem och sov! =)

Nu har Adde-bus kommit hem från stödfamiljen också. Det hade gått jättebra! Lekt och stojat, ätit god mat, kollat på barnprogram. Nu sitter jag och kollar på när Adrian noggrannt ställer upp sina bowlingkäglor, i form av olika djur, i rad på vardagsrumsbordet och sen puttar han ner dom med bröstkorgen! Roligt att se när hans lekar utvecklas! Igår så satte han tummarna i mina mungipor och bände upp munnen och efteråt skrattade han som tusan! Vilket nöje liksom ^^

Nu ska jag peppa inför jobb och mysa med min lilla goding =)

hej o hallå!

Datum: 2011-12-03 Tid: 12:47:55

Ja, jag är väl allt lite sjuk i skallen ;) Ställde klockan på 9.00 och då gick jag upp och började dagen, trots att jag var barnledig och kunde sovit längre. Men jag ville dricka kaffe, cykla, duscha och äta ifred. Och vilken lyx det är! Cyklingen, 1 mil, tog 26 minuter blankt. Inte rekord, men bra ändå =)

Nu är lillfisen hemma! Saknade honom ändå, trots att det var skönt att vara själv imorses. Om lite över en timme kommer stödfamiljen, så ska packa hans väska och mysa med honom till "alla vi barn i bullerbyn" ^^

Sen är det dags för julklappsinsamling, bio och fest! :D

fin avslutning på veckan

Datum: 2011-12-02 Tid: 12:43:16

Yeay! Adde är feberfri och mycket gladare idag än de dagar som varit! Känns bra att lämna över min goa grabb till mammi ikväll (han får inte komma till dagis eftersom han hade feber igår och jag måååste jobba så det är snällt att mammi tar honom), likaså till stödfamiljen där pappan är sjuksköterska. Så det känns tryggt!

Imorgon blir en fullspäckad dag med massa kul! Först julklappsinsamlingen (fb-länk) där jag ska skänka en julgran och en stor korg med gosedjur. Kan förhoppningsvis göra några barn glada! Jag älskar att engagera mig i såna här saker! Finns en familj som fick sitt hem nerbränt för ett tag sen. Många människor har skänkt saker, men jag har inte så mycket att skänka. Däremot så har jag erbjudit mig att ta emot saker och leverera till familjen med mammi's hjälp. Då har jag iallafall gjort något! Jag kan inte sitta på röva och bara titta på när människor behöver hjälp.

Sen är det bio, Breaking dawn! Twilight-fan som jag är så kommer det bli jätteskoj! Ska gå med Emma och Emelie, två goa bruttor, och efter filmen drar vi direkt till en födelsedagsfest =) Dock blir det nyktert för min del utifall att Adde-plutt kommer hem =)

Känns som en fin avslutning på en väldigt jobbig vecka ♥

tråkigt besked

Datum: 2011-12-01 Tid: 16:22:12

Nu börjar Adrian piggna på sig, så tror nog det värsta är över. Pratade med stödfamiljen nyss och de sa att de tar honom på lördag om han är pigg och så imorgon. Om det fortsätter såhär så kommer han vara det =)

Pratade med min handläggare på soc som har hand om det praktiska med kontaktperson och stödfamilj. Fick det tråkiga beskedet att hon ska sluta. Från början hade vi en Marie som nu är mamma-ledig. Då fick vi Ida (nuvarande) och nu kommer en ny igen. Kommer sakna Ida väldans mycket, hon har varit ett enormt bra stöd! Önskar henne allt gott på den nya tjänsten iallafall! =)

Mammi kom hit med massa glass, nyponsoppa och annat bra att ha. Stort tack för det mammi! Nu blir det soffläge en stund, höll på att svimma när jag dammsög innan. Usch och fy!

snälla människor

Datum: 2011-12-01 Tid: 14:41:50

Det finns allt underbara människor! Två kompisar har kommit hit med glass till Adde (han kan ju inte äta pga blåsorna i munnen), och nu idag erbjöd sig en tjej från Loppoholics att komma med glass =) Väldigt trevlig var hon! Drack lite kaffe och busade med hennes vovve ^^

Mammi kommer hit senare med lite nödvändigheter. Så snällt att folk hjälper mig med sånt, vill inte dra ut Adde i detta skitväder! Och imorgon ska det bli såå skönt att Adde ska få åka hem till mommo. Jag måste jobba och vara lite för mig själv. Mitt hjärta värker när Adde gråter av smärta, vilket han gör hela dagarna nästan. Måste få ladda batterierna. Får se också om stödfamiljen vill ta honom på lördag.

Ikväll blir det tidigt i säng. Jag är såå trött! Cykla järnet på motionscykeln så man blir helt slut, duscha och sen slänga sig i soffan o slockna till en film.