ja, det heter äppelpaj pappa ^^

Datum: 2011-08-31 Tid: 19:30:15

Mums! Äppelpajen blev supergod! Passade även på att göra en ugnspannkaka på mjölken som var nära sitt utgångsdatum och den blev också jättegod! När Lena åkt hem så bjöd jag upp några grannar på äppelpajen som var kvar vilket var uppskattat ^^ Roligt sånt!

Adde sover och jag ska nog lägga mig i sängen och läsa snart. Jag vet inte varför men jag sover så otroligt dåligt nuförtiden! Har svårt att somna in och vaknar flera gånger per natt och de 2 senaste nätterna har Adde vaknat vid 4. Min nödlösning för att inte vakna till för mycket har varit att göra välling till honom direkt. Då somnar vi om fort iallafall. Nåja, imorgon ska jag städa när Adde är på dagis så då lär jag sova bra nästa natt ;)

äppelpaj eller äpplepaj

Datum: 2011-08-31 Tid: 15:15:22

Idag efter jag lämnade Adde på dagis mötte jag upp en kompis i stan. Vi gick runt lite och jag fyndade 3 par brallor till Adrian, behövligt! Nu är det bara strumpor då... vart köper man det billigast, helst halkisar ni vet!? Bokat tid för synundersökning nu med, nu ska det skaffas linser!

Adde hade haft det bra på dagis och fröknarna påpekade idag med vilken glad och enkel grabb han är ^^ Så roligt att höra! Och även idag så började han tigga kaka direkt när vi kom på bussen ;) Nu är vi hemma och kontaktperson Lena kommer strax. Idag ska vi baka äppelpaj! Fast det heter tydligen äpplepaj enligt en del här nere!

fina blommor

Datum: 2011-08-30 Tid: 21:05:37


Dessa fina blommor fick jag av några underbara grannar i födelsedagspresent! ^^ Vackra va? Fick även en bok och choklad. Underbaringar! ♥


Och dessa fick jag idag av en karl ;)

idiotchaffis

Datum: 2011-08-30 Tid: 14:55:51

Sicken busschaufför till att köra som en idiot! Hoppas dock han vet att det tog exakt lika lång tid fram och tillbaka som det gör när man kör ordentligt. När jag hade hämtat Adde och vi satt oss på bussen hem kollar han (Adde alltså) på mig och frågar "kaka?". Hahaha! Han har nog vant sig med att jag har några mariekex med mig utifall att han blir grinig! Inte bra att muta sitt barn märker jag. Dra ner på det nu ;)

viiila

Datum: 2011-08-30 Tid: 07:39:15

Om en timme tar vi bussen till dagis, sen när jag kommer hem igen ska jag sova. Fy sjutton vad jag sovit dåligt inatt! Glad att jag fick möjligheten att lämna Adde på dagis, och råden att låta honom vara där när jag är sjuk. Idag blir det garanterat vila!

helmysig dag

Datum: 2011-08-29 Tid: 16:58:56

Efter jag lämnade Adde på dagis så åkte jag hem till Sarah där vi hjälptes åt att göra pannkakor. Att åka hem och vila skulle inte göra mig något gott insåg jag, då skulle jag bara ha sovit bort hela dagen. Och om folk vågar umgås med mig så umgås jag gärna ;) En trevlig dag har det allt varit!

Adde hade inte velat sova någon middag på dagis idag, så han somnade i vagnen på väg hem. Väckte honom hemma och det gillade han inte! Han brås på mig där, jag gillar inte heller att bli väckt :P Snart ska han få bada, sen äta och sen hoppa i säng. Resten av veckan är han på dagis från 9-14. Hoppas han inte väcker mig 06.20 imorgon med. Uff!

trött

Datum: 2011-08-29 Tid: 10:12:24

Herre jäklar så trött jag är idag! Iväg och lämna Adde på dagis snart och sen hem och vila. Drygt bara att det tar en timme fram och tillbaka... menmen.

födelsedag

Datum: 2011-08-28 Tid: 17:49:41

Idag fyller jag hela 26 år, men har inte firat nåt särskilt idag. Tycker inte att det är roligt att fira med fika och sånt längre. Dock hade vi i grannskapet lite kräftskiva igår och firade mig lite, fick en bok, choklad och blommor av mina fina grannar!

Nu klättrar Adde på mig som en tok. Det gör lite ont faktiskt, men så länge det roar honom ^^ Min gosiga!

åskar och spöregnar

Datum: 2011-08-27 Tid: 12:46:47

Idag är det verkligen skitväder här i Borås. Har åskat och nu spöregnar det. Tycker synd om massa grannar som flyttar i detta, två lägenheter i min port flyttar ut och en flyttar in idag. Nu mullrade det till satiken!

Jag mår väl inte så särskilt bra. Spytt slem och har ont i armarna. Vet dock inte vad den kombinationen innebär. Svettas och är allmänt matt. Men huvudet är ganska piggt iallafall, alltid något positivt. Och Adrian verkar må bra också, ännu mera positivt.

Well. Ha det, nu ska jag ut på balkongen och lyssna på naturens rock! ;)

min lilla vovve

Datum: 2011-08-26 Tid: 18:11:53

Nu har vi varit ute i flera timmar. Tyckte Adde behövde det, eftersom vi inte har varit ute så mycket de senaste dagarna. Dock har Adrian varit jätteduktig här inne, trots att vi inte gjort så mycket.

Innan lekte han hund, jag kastade en boll och han hämta den. Han bet tag i den och lämna den med munnen till min hand. Hahaha! Jag har inte visat honom det så jag undrar vart det kommer ifrån! Tror vi kastade runt 20 gånger utan att han tröttnade.

Nu sover lillfisen och jag ska ta en kaffe. Sen kommer grannen Becca över en sväng =)

bronkit

Datum: 2011-08-26 Tid: 11:44:23

Läkaren bedömde att jag hade akut bronkit, luftrörskatarr. Hon sjukskrev mig en vecka och tyckte jag skulle lämna Adde på dagis så att jag kan vila upp mig. Men jag vet inte jag. Det känns lite dumt. Vi får se hur jag gör med det.

Adde sover middag och jag har betalat räkningar. För en gångs skull gör jag det samma dag som lönen kommer in. Duktig mig! Nu ska jag ta och ringa lite samtal så man har allt sånt ur vägen. Men de återkommer alltid, riktigt störigt! Men vi hörs. Hejhej!

läkaren

Datum: 2011-08-26 Tid: 09:19:35

Har gjort iordning mig själv och Adde för att åka till läkaren. Jag måste ju som sagt ha läkarintyg. Helt genomsvettig är jag! Fy o blä, det är äckligt. Har ju precis duschat. Menmen. Hörs sen!

handlat ^^

Datum: 2011-08-25 Tid: 18:24:03

Gött, nu kan jag och Adde skita bäst vi vill, för nu har vi laddat upp med både toapapper och blöjor! Även käk och annat bra ^^ Tack Kari för hjälp och sällskap!

AddePadde sover redan. Jag sitter med en kopp kaffe och svettas. Men jag har inte feber. Nu ska jag göra nåt annat. Tjillevippen!

tacksamhet

Datum: 2011-08-25 Tid: 14:09:06

Känner en otrolig tacksamhet till min bror som hjälpte mig med städet igår. Trots att jag fortfarande mår som en pissråtta så känns det mycket enklare när det är städat och fint. Lättare att plocka undan nu iallafall. Taaack bror! ♥

Imorgon måste jag till läkaren och få ett läkarintyg för nu har jag vart borta från jobbet för länge. Känns inte det riktigt dumt att behöva slänga ut pengar för att gå till läkaren för en jävla förkylning? Men vi får ju som sagt inte jobba när vi är förkylda, så vad gör man?! Man pungar ut den där hundringen och ser glad ut, antar jag.

Idag ska vi träffa Kari när han har slutat jobba. Åka och handla står på schemat, sen vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Skönt iallafall att Adde är helt tillfreds med att vara inne nu när det är så tråkigt väder. Nu står han framför tvn och kollar på barnprogram ^^

lyx lyx lyx

Datum: 2011-08-24 Tid: 18:47:18

Lite lyx idag eller? Brorsan städade och Dennis lagade mat. Hur bra kan man ha det? =)

niiice besök

Datum: 2011-08-24 Tid: 14:13:22

Svar till anonym ang matte-gåtan: Du lånar 50 + 50 kr, ger tillbaka 1 + 1 kr - nu har du en skuld på 49 + 49 kr = 98 kr. Du har köpt en skjorta för 97 kr och har alltså 1 kr kvar.

Idag har jag haft besök av min bror med familj, såå nice! Min lilla brorsdotter Wilma var hur söt som helst! Hon fick ett babygym och en amningskudde av mig, och brorsan och Mia fick lite kläder. Skönt att bli av med saker som bara ligger. Men det bästa var nog att brorsan helt plötsligt började städa åt mig! Jag skäms inte över att säga det, jag har inte orkat nu när jag vart dålig. Väldigt snällt av honom! Och tack mammi för det goda fikat! Adde tyckte det var roligt att leka med sina kusiner Viggo och Vilton, o nu ligger han och sover ^^

Nu ska jag vara social mot Dennis som kom upp nyss. Dricka lite kaffe och snacka skit!

vad för rubrik?

Datum: 2011-08-23 Tid: 18:14:58

Varit ute på gården idag så Adde har fått leka av sig iallafall, trots att jag mår som en pissråtta. Som tur är har man snälla grannar! Bjöd in grannen ovanför att umgås med oss i grannhänget och hon blev superglad då hon inte känner så många här, och hon lekte massa med Adde ^^

Nån som har svaret i mattefrågan under eller? Säg till om ni vill veta ^^

är du bra på matte?

Datum: 2011-08-23 Tid: 09:16:22

Du finner en skjorta för 97kr men du har inga pengar.
Så du lånar 50kr av far 50kr av mor 50+50=100.
Du köper skjortan och får 3kr tillbaka.
Du ger 1kr till far och 1kr till mor så du har 1kr själv.

Du är då skyldig din far 49kr och din mor 49kr.
49 + 49 = 98 + din krona = 99kr.

Var fan är den sista kronan?

jobbiga förkylning

Datum: 2011-08-22 Tid: 14:44:09

Att man kan må så skit över en jäkla förkylning. Näsan ställer ju till det om natten när man inte kan andas och hostan gört inte lättare. Ush. Dock var mamma så snäll och kom med kaffe och godis, så ikväll ska jag kura upp mig i soffan och börja läsa på en bok jag fick hem i veckan. "Hypnotisören" av Lars Kepler. Någon som läst den? För en stund sen ringde mamma och sa att hon smugit in ett paket glass i frysen igår också, trevlig överraskning!

Tidigare idag var Adrian inte alls en glad grabb, men nu är han pigg och go. Hoppas han klarar sig från att bli sjuk. Hoppas han nöjer sig med att vi är inne hela dan idag. Jag orkar inte pallra oss ut. Speciellt inte eftersom Adde smiter :P Nej. Nu ska jag sluta svamla och göra något annat. Hejs!

behöver tips!

Datum: 2011-08-21 Tid: 17:43:15

Mår fortfarande som en överkörd påse koskit. Ush. Vi har varit ute några timmar nu för att Adrian ska få springa och leka av sig lite, och det gör han sannerligen med råge. Springer ifrån mig dit han inte får. Försöker lära honom att han blir bestraffad när han springer ifrån mig, så jag sätter honom i vagnen och så får han sitta där tills  han lugnat sig. Då släpper jag ner honom igen... Men det funkar inte något vidare bra, han smiter ändå. Någon som har något tips på hur jag kan göra?

förkyld

Datum: 2011-08-19 Tid: 06:27:51

Ush, nu när jag vaknade var snoken helt täppt, halsen ond och grötig och ögonen rinner. Vi får ju inte jobba när vi är förkylda så det blir att vara hemma idag. Typiskt!

min duktiga kille!

Datum: 2011-08-18 Tid: 18:13:04

Hur glad blir man inte när fröken på dagis säger "din lilla kille är alltid så glad, aldrig ledsen eller sur. tänk om alla barn var så!" Värmde mitt mammahjärta att han sköter sig på dagis ♥

Jobbdagen gick bra även idag, men det var ju väntat iofs. Dock är jag förjävla trött och funderar på vad jag ska laga till matlåda för imorgon... Lax kanske?

Både igår och idag har jag gått och nyst som en tok! Är uppe i minst 40 nysningar idag. Varför nyser man så mycket? Jaja. Tur att jag tycker det är skönt att nysa, haha!

tröttmössaaa

Datum: 2011-08-18 Tid: 06:05:38

Idag var det segt att komma upp. Snart väcka lillfisen och bege sig. Trött!

helt okej dag

Datum: 2011-08-17 Tid: 18:39:41

Jobb gick bra. Likaså lämning och hämtning på dagis. Mött upp kontaktpersonen på bussen och så satte vi oss ute med grannarna och en tunna kaffe. Niice! Tror jag ska ställa mig och göra pannkakor att ha med till jobbet imorgon, blir en go matlåda ^^ Men först ska jag slaaaappa!

jobb

Datum: 2011-08-17 Tid: 05:58:24

Inte van att vara vaken såhär tidigt. Nu är semestern slut och första dan på kneget igen. Vill helst krypa ner under täcket men det går ju inte. Snart dags att väcka Adde och åka till dagis. Vi åker med bussen som går 06.35, lämnar han 07 och så börjar jag jobba 08. Wiihoo!

Jaja, det här ska nog gå bra när man väl kommer in i det igen.

depp

Datum: 2011-08-14 Tid: 14:42:23

Haft en trevlig helg med häng med grannarna i fredags o bara slappa i soffan igår. Idag känner jag att allt är meningslöst och jobbigt. Får försöka rida ut den negativa vågen och hoppas det blir bättre imorgon.

overall

Datum: 2011-08-11 Tid: 20:38:59

Titta sicken skönhet som ska kläda min skönhet i vinter!

picknick i regnet

Datum: 2011-08-11 Tid: 13:25:59

Energin har legat på noll idag, sov till o med två timmar när Adrian sov. Mot eftermiddagen blev vi medbjudna på picknick trots att det är mulet och regnar till och från. Energin steg till toppen. Underbara grannar har man ♥ Haft en superbra eftermiddag, och promenaden var jättemysig också. Adrian skötte sig utmärkt förutom att han mölade i sig fika. Lite svårt att hindra honom när allt låg framme ;) Fick en regnkappa av kära grannen Maritha, hon är så snäll!

Om nån timme blir det varma mackor till middag/ kvällsmat ^^

fika igår

Datum: 2011-08-11 Tid: 07:46:55

Igår träffade vi kontaktperson Lena för en fika på Café Källarn, det stället som har den där rutchbanan jag berättat om tidigare. Adde tyckte det var jätteroligt och ville inte ens fika färdigt. Upp, ner, upp, ner, upp, ner... Jösses sicken energi! Fick tre flätade armband av henne också som jag beställt, jättefina är dom ^^

Igår följde vi med hem till mamma, vilket innebar upp tidigt idag för att åka hem när mamma åkte till jobbet. Känns rätt bra att vara vaken tidigt, men ändå... jag har ju liksom semester! Vet inte vad som händer idag, det får vi se...

utedag idag

Datum: 2011-08-09 Tid: 19:20:31

Idag har vi varit ute massa mycket! Bara gått in för att käka och för att Adde skulle få sova. Adrian har även gungat idag vilket han tycker är förbenat roligt ^^ Emelie kom även hit, alltid lika trevligt. Hon hade go-fika med sig också, och lite finns kvar som jag ska goffa i mig snart. Onyttigheten själv. Borde döpas om till Therese Onyttig Åberg.

min goa son

Datum: 2011-08-08 Tid: 19:57:18

Idag har vi inte gjort många knop. Mest slöat, ätit mat och lekt. En såndär slödag, med andra ord. Adde har pratat med morfar i telefon (via högtalarfunktionen), och sooom han praaaatar! När morfar sa "high five" så slänger Adde upp kardan och fivar telefonen. Haha, min lilla sötgöte!

När Adde gör nåt han inte får och jag säger nej flera gånger och till slut går fram för att lyfta honom därifrån så ska han high fiva, som om det skulle få mamma att glömma att Adde varit busig ;) Han är go han! Igår kväll kom han med nappflaskan och sa "nenne" vilket betyder välling. Han ville sova han! Frågade honom också igår om han kunde hämta boken så vi kunde läsa lite. Trodde inte att han skulle förstå vad jag menade, men visst hämtade han en bok vi kunde "läsa". En pekbok med djur i ^^ Han utvecklas så fort nu!

barnledig!

Datum: 2011-08-06 Tid: 18:53:00

Adde är hos mommo och jag ska dricka vin ikväll =)

min lilla polis!

Datum: 2011-08-04 Tid: 19:21:02

Idag har vi varit ute på gården hela dagen, eller ja... sen tolv till halv sex. Min kompanjon från "Eurovision shot contest" Emelie har varit på besök hela dagen också ^^ Adrian var som sagt polis idag, visst är han söt?


god morgon!

Datum: 2011-08-04 Tid: 10:08:13

Vilken underbar morgon! Adrian har sin poliströja på sig, kom ut på balkongen med sin mobil och pratade med någon och lutade sig mot en stol. Haha, så jävla söt är han, min gos! <3 Själv gjorde jag extra starkt kaffe för att vakna till ^^ Vad vi hittar på idag återstår att se! =)

mysdag!

Datum: 2011-08-03 Tid: 19:57:13

Sicken bra dag! Imorses tittade jag på Ronja Rövardotter på datorn, hur länge som helst sen jag såg den sist. Adde var dock inte så intresserad han. Förmiddagen spenderade vi inomhus med mysigt sällskap och vid 15.30 gick jag och Adde ut på gården där en del grannar satt. Adde sprang runt som en tok och hade jätteroligt! Han är ju så omtyckt här av grannarna ^^ Visade det nya Adde lärt sig med: när man busvisslar sätter Adde handen mot munnen och tjuter, haha, så vi skrattade åt honom. Kom in 19.30 och Adde Bus fick bada och sen hoppa direkt i säng. Hjärtat mitt! ♥

Jag ska tappa upp ett bad, tända ljus, hälla upp ett glas vin och läsa mitt nya nummer av Vecko revyn. Vardagslyx!

hemma!

Datum: 2011-08-02 Tid: 17:39:33

Nu är vi hemma och det är helt underbart! Adrian var såå duktig på planet så jag hade inte behövt oroa mig. Dock fick han ont i öronen, och det vet jag för han skrek när jag fick ont. Men han åt sina russin och pratade mycket med en 6-årig tjej som satt framför oss. Hon höll oss sällskap hela resan, och så stolt hon såg ut när vi mötte henne vid bagagebanden sen och jag tackade henne för hjälpen med att underhålla Adde =) Tungt o släpa på två stora väskor, en handväska och ett barn på Arlanda också, speciellt när man måste gå ner för den lååånga trappan igen för att sms-biljetten inte var godkänd, så fick gå till en maskin o plocka ut den. Som tur var stod pappa kvar så dumpade väskor och barn hos honom ^^ Men resan hem får 5 T av 5 möjliga! Kunde inte gått bättre!

Tack tack tack Kari för hämtningen och allt annat =) Och tack Knivsta-familjen för dessa två veckor =)

testkör

Datum: 2011-08-02 Tid: 08:03:51

Jag testkör Adrian nu, kan man säga. Gav honom en liten burk med majskrokar som han snällt sitter och äter på golvet. Han har inte rört sig ur fläcken sen han fick dom. Ser lovande ut inför flygresan ^^

uppe med tuppen

Datum: 2011-08-02 Tid: 07:26:18

Nu är vi vakna! Hade säkerligen inte varit uppe ännu om det inte var så att vi ville säga hej då till bröderna innan vi åker. Dom jobbar ju idag och vi åker innan dom kommer hem. Pappa hinner vi träffa eftersom han skjutsar oss till Arlanda. Igår var jag ner och köpte russin och majskrokar. Hoppas verkligen att de får Adrian att sitta still och snacksa istället för att skrika och bråka med mig ;)

På Landvetter möter Kari upp oss =) Hittar nog på något innan vi åker hem tror jag ^^

helt lovely dag!

Datum: 2011-08-01 Tid: 19:17:51

Idag kom farmor och farfar och sa hej då, en trevlig liten pratstund och många skratt åt Adde som snackade på utan att vi förstod vad han sa. Fick även tidig födelsedagspresent och Adde fick en peng, tackar tackar! Sen har även min faster Inger varit här och gott fika hade hon med sig. Sen kom kusin Ulrica med familj. Vi köpte glass från glassbilen, vilket var eeevigheter sen jag gjorde. Vi satt allihopa ute i solen och glassade, mysigt!

Nu sover Adde eftersom han inte sov så lång middag (dumma mamma väckte honom eftersom farmor och farfar var här). Men det är skönt att han somnar i tid dan innan vi åker hem. Ska försöka tajma in så han är hungrig när vi kommer på planet, så han kan sitta o mumsa i sig massa gott ^^ Vi får se hur det går =)

hej du!

Datum: 2011-08-01 Tid: 11:17:04

Idag ska dagen gå åt till att göra så lite som möjligt för att sedan förbereda packningen. Vi åker hem imorgon! Om det ska bli skönt? Ja, det ska det! Borta bra men hemma bäst.

Dock har vi haft det väldigt skönt här, haft mestadels bra väder och träffat människor som vi tycker om. Vi har inte flängt omkring så mycket, men det passar mig bra. Adrian har sprungit omkring på gården och ätit äpplen (både ätbara och såna där äckligt mjuka och bruna, uuush!), plockat blommor och jagat katterna. Han har också lärt sig säga blomma (brrromma, med rullande r) och gå ner (gunnä).

Jag har försökt lösa UNT's sudokun varje morgon. Otroligt frustrerande när man gör fel, men stolt som en tupp blir man när man löst de svåra! Få känna sig lite smart sådär...

Snart ska Adde sova middag, sen kommer min kusin Ulrica och hennes son Benjamin ^^ Kanske tar vi oss en tur ner till badplatsen, kanske inte. Det återstår att se! =)