valborg

Datum: 2009-04-30 Tid: 21:03:41

Sitter hos Koffa just nu. Har grillat, första grillningen detta året =) O så sitter vi och dricker. Cider, Bajja päron och mintu. Ni skulle varit här hörrni, riktigt trevligt har vi =) Skulle ju jobbat idag egentligen, men bytte pass med en kollega, så jag jobbar imorgon kväll och natt istället.

Ha en trevlig kväll =)

funk eller humbug?

Datum: 2009-04-29 Tid: 15:24:36

Hittade en söt liten sak i min systers bilddagbok, så jag kör på den här i bloggen =)

1. Håll för munnen med handen
2. Säg en önskning viskande mot handen
3. Stäng handen
4. Håll den stängda handen mot ditt hjärta i 5 sekunder
5. Lägg denna också på din bdb/ blogg
6. Imorgon kommer det vara din lyckligaste dag.

***

Äntligen är kursen över, pheeew. Inte lätt med så lite sömn, men var inte så himla trött ändå. Nu är jag dock det när jag sitter här och varvar ner. Så det blir väl en timma på soffan. Hörs!

besök är alltid nice!

Datum: 2009-04-29 Tid: 08:02:12

Igår kom ju Peter hit, och det var riktigt skoj att träffa honom igen! Kändes faktiskt inte som att det hade gått så lång tid sen sist ändå, även om det är runt tre månader. =) Hoppas bilen hans går igenom besiktningen, så han kan komma hit på lördag och ta några glas.

Sonny kom upp på nattkaffe inatt också. Gillar såna stunder! Inte för att det blev mycket sömn inatt eftersom han åkte runt 4, men det är smällar man får ta. Kan sova när jag kommer hem efter kursen sen.

Jag har förbannat ont i ryggen idag! Vet inte om jag sovit konstigt eller om jag gjorde något märkligt igår på kursen. Kunde knappt ta mig ur sängen när jag vaknade, ush! En varm dusch hjälpte lite, men inte mycket. Får se hur mycket jag är med och gör idag.

Hörs, folks!

what?

Datum: 2009-04-28 Tid: 23:44:54

http://www.youtube.com/watch?v=gjo_GoJ03ps

Kommer ni ihåg? Klipp o klistra :P

vila?

Datum: 2009-04-28 Tid: 18:58:50

Vad fasiken är det med mig? Jag tillåter mig inte att vila! Har fortfarande inte haft en dejt med soffan som jag skrev i föregående inlägg. Istället har jag sökt information om ett problem, både på internet och rådfrågat kontakter. Kanske bra att jag inte somnade, så jag kan sova ordentligt inatt. Men tro mig, jag är trött!

Men ska iallafall dra mig från datorn nu och kolla på 2½ men.

trött-som-fan

Datum: 2009-04-28 Tid: 16:35:56

O herre min skapare, vad trött jag är nu!!!
Nu blir det soffan för hela slanten, sen blir
det en dusch! Tjooo!

besök ikväll =)

Datum: 2009-04-28 Tid: 08:24:05

Vill sova igen! Ja, ush och fy vad trött jag är. Ändå somnade jag rätt tidigt.

Idag kommer Peter hit =) Saknat honom! Vet faktiskt inte varför det inte har blivit av att vi har träffats så lite, men han har varit runt på jobb lite överallt.

Nu ska jag snart iväg på kurs. 9-16 idag och imorgon är det lyftteknikskurs. Hoppas att man lär sig någonting nytt ^^

Vad har du för planer idag?

s*xuellt frustrerad

Datum: 2009-04-27 Tid: 21:03:22

Sitter och pratar med Emma i telefon just nu.
- Emma, är du s*xuellt frustrerad?
Därefter följde ungefär en minuts asgarv!
Märklish!

jobbar valborg

Datum: 2009-04-27 Tid: 20:50:50

Tack för de olika förslag jag har fått om Valborg, men jag jobbar kväll och natt då. Ibland suger det, helt enkelt >_<

mättish

Datum: 2009-04-27 Tid: 19:14:05

Nu är jag sådär övermätt, så som inte är hälsosamt känner jag. Jag och Emma åt bakpotatis med skagen på Orion, och därefter en "Devils cake". Den såg skitkrämig och god ut med sitt överdrag av choklad, men nej. En vanlig jävla chokladsockerkaka. Med chokladöverdrag. Besvikelse.

Tror att det blir att vila lite på soffan snart.

min kurator

Datum: 2009-04-27 Tid: 15:03:23

Så skönt det var att snacka med min kurator idag, hon ger mig verkligen bra respons! Vi har satt ord på alla negativa tankar jag har, så nu vet jag vad jag ska arbeta mer med. Till exempel om jag går på stan och någon kollar på mig tänker jag automatiskt "Är det något fel på mig? Har jag något i ansiktet?". Hallåå Tess! Det är naturligt att folk kollar på folk på stan, jag gör ju det själv! Och jag tänker inte något negativt om dom jag kollar på, så det gör säkert inte dom heller. Tänker ni också som jag?

Nu sitter jag och lyssnar på min favorit bland svenska sångare, Björn Rosenström, min gud! So hot! =) Ska nog kontakta honom, för jag har ett låtförslag till honom :P Lite senare ska jag möta Emma. Vi skulle träffats igår, men hon mådde inge bra. Tur att hon mår bättre idag =)

Hoppas Sofia kommer förbi senare också, och att jag hinner träffa Rachel.

Vilken bra dag det är idag!

the truth

Datum: 2009-04-27 Tid: 10:01:58

Ibland måste man vara ärlig. Jag vill att han ska lämna sin flickvän. Visst låter det elakt? Men så är det!

Mammi är här nu, vi ska snart åka iväg och uträtta ärenden. Sov ända tills hon kom för en halvtimme sen. Ush, la mig lite försent tycker jag. Får bli tidigare ikväll. När går du och lägger dig?

krutfarmor!

Datum: 2009-04-26 Tid: 18:48:25

Jobbet igår gick bra, natten var dock lite värre. Vaknade flera gånger under natten och blev väckt klockan sex, sen kunde jag inte somna om. Sov en sväng när jag kom hem, sååå skönt!

Grattis till mig och alla andra Therese:or på namnsdagen. ^^ Haha, fattar inte det med namnsdagar egentligen, men det är alltid skoj att han en anledning att bli gratulerad för. Min farmor som är 75 år hade skickat ett elektroniskt vykort till min mail där hon grattade mig, halv ett på natten! Haha, datornörd!? Pappa berättade att hon tar bilder med sin digitalkamera varje dag som hon lägger in på datorn och skickar till olika släktingar =) Och så har hon scannat in gamla foton via hennes skrivare/ scanner och allt vad makapären nu var! :P Min farmor är inte gammal och gaggig, en riktig krutgumma skulle jag påstå ^^

09-04-25

Datum: 2009-04-25 Tid: 14:15:36

Åh. Jag är inte bakis, men jävligt seg idag. Känner inte alls för att jobba faktiskt. Men det måste man, och med tanke på hur tunn min plånbok är efter sjukskrivningen så får man se det som klirr i kassan. Ska åka om 40 minuter. Vill hellre ligga i soffan och glo på en film.

Jag hade skoj igår! Som ni ser i inlägget nedan så drack jag en rolig cider. Twisted, jordgubb/ vanilla heter den. Ska köpa såna nästa gång jag ska dricka ^^ Iallafall satt vi hos Emma först, sen åkte vi ner till Lilla Krogen där det knappt var några folk alls. Sen blev det Tonic. Thanks Em for yesterday!

Nu ska jag packa väskan till jobbet. Juppjupp.

(Imorgon har jag namnsdag)

skrattdricka

Datum: 2009-04-24 Tid: 21:32:09

Nu sitter jag och Emma hemma hos henne o dricker cider. Har hittat en dricka som får en att skratta. Ritat en bild i Paint som förklarar hur det är att dricka den:


Förstår ni hur jag menar? Den är konstig, men riktigt rolig att dricka. =)

min vän Karli

Datum: 2009-04-24 Tid: 15:08:29

Här har ni en kille som jag önskar att jag kunde träffa varenda dag! Karli heter han, vi gick i samma klass i ettan på gymnasiet. Till en början gillade vi inte varandra alls, men det förändrades ganska snabbt. Det dröjde inte länge förrän vi i princip satt ihop. Kramades alltid, skrattade och hade så jäkla skoj! När vi var ute på rasterna stod han alltid bakom mig och höll om mig, nästan hela skolan trodde att vi var tillsammans. (När jag sen blev tillsammans med Linuz som gick på samma skola fick Karli höra att jag var otrogen mot honom, haha!)

Karli är en av de goaste killarna jag någonsin har träffat! Var himla roligt att träffa honom i mars när jag var i Uppsala. Vi skulle bara ta en fika, men det slutade med att vi hann med 2 fikor och käk på Max, och lite strövande på stan däremellan =) Snackade gamla minnen från skolan och han var ett stort stöd för mig eftersom jag träffade honom samma dag som Moa's begravning var. Hoppas han kan komma ner med sin dotter och hälsa på i sommar =)


Karli Sjöberg, en av de mysigaste nånsin! =)

today

Datum: 2009-04-24 Tid: 14:53:51

Nu har jag gjort mig iordning, om lite mindre än en timme ska jag möta upp Emma på stan. Vi ska som vanligt käka någonstans, och sen ska vi faktiskt dricka lite smått. För mig blir det absolut inte mycket med tanke på att jag jobbar imorgon, men börjar inte förrän halv fyra. Så det är lugnt.

Jag känner mig så smart just nu. Har aldrig tänkt på att mina militärbrallor har "avtagbara" ben, så nu har jag dom som ett par långa shorts. Me like! Att jag inte tänkt på det förut är faktiskt ett mysterium. Ibland är man inte så bright.

Sommarkläder är någonting jag verkligen måste investera i. Kanske ska ta de pengar som blir kvar på skatteåterbäringen? Det är ju trots allt 3.800 kronor har jag för mig. Liiite surt är det, skulle ju fått 12.000, men över 8000 går till vinstskatt. Förra året pladdrade jag i bloggen om hur smart jag skulle vara och lägga undan pengar varje månad, för jag visste ju att jag skulle få skatta. Men gjorde jag det? Nää. Tur att man ändå får tillbaka så pass mycket så man slipper ta ur egen ficka.

Nepp, lite mer kaffe innan det blir till att möta bästis! Har varit så gött att umgås med henne så mkt de senaste dagarna. We're back on track! =)


Emma gillar LOKA!

yesterday

Datum: 2009-04-24 Tid: 13:30:24

Igår var det en bra dag. Mötte upp Emma för lunch på Peperoni. Där kan man ju komponera ihop sina egna sallader, mums! Efter det gick vi till Snack och åt kulglass, första "sommarglassen" för i år. Gott var det. Vi kände för att köpa ett varsit par solbrillor, men tror ni vi hittade några? Nä. Vi kollade i 10 butiker och ståndet på torget, men hittade inget av intresse, surt! Vi blev lite irriterade då, så vi bestämde oss för att gå och köpa lite cider och sätta oss i stadsparken. Ringde dit Mustela och en skolkompis till mig från Fristad fhsk, Martin. Det var trevligt. Sen åkte jag, Emma och Martin upp till mig och slöade.

Ikväll har jag och Emma planerat utgång, men vi får se om jag orkar. Just nu känner jag inte för det. Men det kan ändras. Blir iallafall väldigt lugnt isåfall, jobbar ju kväll o natt imorgon.

Vad har du för planer i helgen?

panto-3

Datum: 2009-04-23 Tid: 12:40:59

Så heter tabletterna som kvinnan i häslokosten rekommenderade. Har läst lite om det nu och som det verkar så är människor som har använt panto-3 riktigt nöjda. Preparatet är till för att stärka hår, hud och naglar, och det är ju inte helt fel. I forumet jag läste så skrev människor bland annat att de tappar mindre hår än tidigare, och en person hade blivit av med sina finnar.

Det låter ju utmärkt! Min hy är redan ganska bra, men håret och naglarna är en katastrof! Hoppas verkligen på att det funkar för mig också. Då blir jag en glad tjej =)



Kanske något för dig att testa?


starten på dagen

Datum: 2009-04-23 Tid: 12:18:10

[x] Kaffe
[x] Hårtabletter
[ ] Vakna till liv
[ ] Duscha
[ ] Äta

Ni ser, det går sakta men säkert. Och så får det vara, för jag har inte bråttom =)





vad vill jag?

Datum: 2009-04-22 Tid: 23:20:56

Ikväll har jag funderat på vad jag helst av allt vill göra med mitt liv. Jag har ingen aning. Är inte det jäkligt trist? Jag vill ha drömmar och mål, något att sträva efter. Något att kämpa för. Men ingenting verkar lockande, inte som jag kan komma på iallafall.

Jag nådde mitt mål med att plugga till massör, men det kunde jag inte bygga karriär på. Samma med att bli personlig assistent, men undrar om det är vad jag vill jobba med i framtiden!? Det funkar liksom för stunden om man ser till hur många det är som har mist sina jobb, men jag vill ha ett jobb som jag kan ha i många år och som jag kommer se fram emot att gå till på morgonen. Jag trivs periodvis med mitt nuvarande, ibland inte alls. Men det är väl så det är.

Det jag vet iallafall, är att jag vill jobba med människor på något sätt. Jag vill ha familj, bra med pengar och ett fint boende. Körkort vill jag också ha någon gång, och en mysig bil. Och så vill jag vara frisk.


pladderipladdera

Datum: 2009-04-22 Tid: 18:10:36

Jag måste säga att lingonveckan är faktiskt riktigt jobbig. Inte för att man blöder, men för att lusten för sex blir större! Mycket, mycket, mycket större! Och det är inte lätt, speciellt inte när jag är en av dom som anser att sex under mens inte är särskilt fräscht. Och så blir jag på dåligt humör. Kanske PMS, eller kanske bristen på sex. Vem vet!? Nu låter det kanske som att jag har sex jämt, men så är inte fallet.

Idag när jag åt med Emma på Orion lyste mitt dåliga humör igenom. Dels för att håret såg ut som skit, dels för att bussarna lät förjävligt och dels för att en kille visslade en melodi så satans högt. Är man själv på stan så låter man väl inte!? Det blev inte bättre av att en tjej satte sig utanför en butik nära Orion med sin gitarr och mikrofon o stuff och förstörde några av mina favoritlåtar. Emma sa att hon försökte väl göra låtarna till "sina egna". Hon lyckades inte. "You've got a friend", "Hotel California" och "Somliga går med trasiga skor" är några av låtarna hon sjöng. Och förstörde.

När jag är på dåligt humör och uttrycker min aggression över saker och ting så skrattar folk åt mig. Det förstår jag. Det låter faktiskt ganska roligt när jag gormar. Speciellt på sättet jag pratar och med vilka ord jag använder, det inger ingen respekt nånstans. Jag måste nog öva mig på att låta barsk och skitsur, på riktigt.

Tjo!

jävla vinstskatt!

Datum: 2009-04-22 Tid: 14:44:17

Igår efter jobbet åkte jag hem till en kollega och klippte mig. Blev fint, men jag är kass, kass, kass på att fixa iordning mitt hår, så nu ser det ut som fan (Tänker inte lägga upp någon bild). Inga hårprodukter i världen skulle få mitt hår att ligga som det ska en blåsig dag. Suger. För att kanske kunna råda bot på problemet så gick jag och mammi till en hälsokostbutik och köpte tabletter som ska ge håret mer styrka och glans. Får hoppas att dom funkar. Thanks mammi!

Har varit hos mäklaren idag också och fått hjälp med min deklaration. Snacka om sur jag är eller!? Vinstskatt på lite över 8000 spänn får jag betala! Det suger hästballe. Men som både mäklaren och mammi sa så får jag väl vara glad över att jag ändå inte behöver betala ur egen ficka, utan skatteåterbäringen täcker det + att jag får pengar över. Men ändå! Hade bland annat planerat att köpa ny mobiltelefon. Min är ju kaiko värre som startar om sig och skit, till och med mitt i telefonsamtalen. Men nu får det inköpet nog vänta.

Mammi är förresten säker på att Daisy har valpisar i magen =) Hoppas på många valpar!

Ikväll vill jag dricka vin! Fast vitt vin.



declan - tears in heaven

Datum: 2009-04-21 Tid: 07:19:47

Denna fick mig att vakna till liv. Gillar den skarpt! Talangfull för att vara så ung =)


sömnrubbningar

Datum: 2009-04-21 Tid: 06:38:14

Nu är jag alldeles för trött för att ens fungera som människa. Ibland är det mysigt att vakna till, som jag skrev igår, och veta att man kan somna om. Men att vakna för många gånger på en natt är inte roligt. Det verkar vara en vana nu och det är inte kul. Någon gång ibland funkar, men inte varje natt.

Sitter iallafall med "Vakna med the voice" på tvn och en kopp kaffe. Sånt är ju faktiskt ändå lite lyx, trots att det är tidigt. Jobbdagen kommer säkert att gå fort och därefter ska jag hem till en kollega som ska klippa mig. Får väl se hur det blir ;)

Hörs senare idag!

kaffe

Datum: 2009-04-20 Tid: 22:24:39

Har suttit ute på gården med Rachel ikväll och druckit kaffe i kvällssolen. Dock försvann den väldigt snabbt, så kallt blev det. När vi gick in blev vi sugna på pizza, så vi delade på en jäkel och den satt skönt i magen! Kanske inte bästa tidpunkten att slänga i sig sånt skräp, men skiit samma ^^ Blev yr tidigare ikväll och höll på att falla omkull, har inte alls ätit bra idag. Så en pizza gjorde susen.

Snart ska jag sova, jobb imorgon. Sen jobbar jag inte förrän lördag, 15.30-08.00. Inte så roligt, men är glad över att jag går på halvtid fram till den 26/4, så slipper fredag och söndag samma tid.

Natti!

apt-möte och middag

Datum: 2009-04-20 Tid: 19:02:58

Apt-mötet gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag skulle behöva bli riktigt arg och verkligen säga ett par väl valda ord, men det blev inte nödvändigt. Har hänt ganska mycket som irriterar mig till bristningsgränsen, och jag är inte direkt den som håller käft. Men ingenting sades (från en viss person) så jag var tvungen att munhuggas. Sköönt!

Åt middag med Emma efteråt på Orion. Åt bakpotatis med skagenröra, underbart gott! Riktigt trevligt att tjöta lite skit med Emma också, vi måste komma in i våra "Tiss och Emma"-perioder igen. De blir alltför sällan just nu!

Hörs!

09-04-20

Datum: 2009-04-20 Tid: 11:07:28

En sak som är jäkligt skön är när man ligger och sover och vaknar till lite, kollar på klockan och inser att man inte behöver gå upp än på ett tag. =) 3 gånger hände det inatt/ imorses. Sen är det så skönt att komma tillbaka in i drömmen man precis drömde. Inte alltid man lyckas, men idag gjorde jag det. Märklig dröm var det, kommer inte ihåg ett skvatt, bara att det var roligt.

Sitter nyduschad o ska snart ringa chefen och kolla om jag ska vara med på mötena som är idag eller inte. Skulle ha jobbat idag, men eftersom jag går på halvtid nu är detta en av mina "lediga" dagar. (Chefen tyckte att det var lika bra att gå på mötena, och det tycker jag med).

Sen blir det fika med Emma. Treeevligt ^^

Hörs!

bitterfitta

Datum: 2009-04-19 Tid: 00:53:27

Det gör mig ledsen när killar inte vill vara ens vän om man inte känner samma sak för honom som han känner för en. Nu verkar det ha hänt två gånger på en vecka.

Jag ska bli en sur bitterfitta som inte visar någon glädje för något så killar inte tycker om mig. Bara så ni vet!

morning!

Datum: 2009-04-17 Tid: 06:22:47

Fy vad trött jag är! Vill helst lägga mig i sängen igen och sova tills klockan blir oförskämt mycket, men nej. Jobb idag ju. Hoppas på att dagen går fort. Man får väl försöka se det positivt, sitter nyduschad med en kopp kaffe och smhi säger att det ska bli sol idag och 14 grader +. Och tittar jag ut genom fönstret ser jag ju faktiskt att solen skiner redan. =) So long!

natti

Datum: 2009-04-15 Tid: 21:51:04

Blir till att lägga mig i sängen och talla på mig själv nu!
Hehe, nej, glo lite på tv o läsa lite i VeckoRevyn får det bli =)

bredband

Datum: 2009-04-15 Tid: 20:25:08

Ringde till kundtjänsten på det bredband Simon hade och kollade om man kunde skriva över det på mig. Sicken sabla tur jag hade! Hade jag ringt imorgon så hade det varit försent att ändra något eftersom Simon redan sagt upp det, och då hade jag fått vänta på nytt internet. Killen i kundtjänsten var iallafall riktigt trevlig och samtalet flöt in på annat än bredband och telefoni utan att jag tänkte på det. Han var skånsk, så jag passade på och fråga om skånskan låter igenom när dom pratar engelska (om ni minns att jag frågade det i bloggen för ett tag sen?) Berättade också för snubben att jag minsann också jobbat för glocalnet, fast som säljare. Han garvade järnet när jag sa att jag ville hoppa ut genom fönstret till slut. Tror jag ska ringa kundtjänster flera gånger bara för och snacka lite skit, haha, så typiskt mig. Pratkvarn!

Och på tal om pratkvarn så sades detta på jobbet idag:
Jag: Jag har alltid något att säga, jag älskar att prata!
Min brukares man: Det behövde du inte upplysa oss om, hahaha!

Så kan det vara, Tiss älskar att prata! =)

tröttis

Datum: 2009-04-15 Tid: 19:39:05

Halva dagen jobb, och halva dagen föreläsning. Nu är jag trött i både kropp och huvud! Slappisdag på soffan är en garanterad sysselsättning ikväll ^^ Måste bara iväg till tvättstugan och kolla vilken tid imorgon det var jag skulle tvätta.

Allt börjar kännas så bra nu =)

godmorgon!

Datum: 2009-04-15 Tid: 07:03:23

Har ett konstigt tryck över bröstet, vet inte riktigt vad det är. Obehagligt är det iallafall, men går förhoppningsvis över under dagen.

Gick upp klockan sex idag fast jag inte behövde gå upp förrän halv sju egentligen. Ville ha lite kvalitétstid på morgonen med kaffe och lugn o ro. Skönt faktiskt! =)

Fast natten har väl varit sisådär. Vaknat fem gånger av att jag helt plötsligt står vid soffan med mobilen i handen, vad skulle jag göra med den? Tur att jag inte hann ringa upp någon innan jag vaknade! Hade ju inte varit så snällt mot den jag hade ringt upp, isåfall!

Nu blir det av till jobbet! Hejs!

valpar?

Datum: 2009-04-14 Tid: 19:18:13


Undrar om lilla Daisy har småttingar i magen? =)
Visst kommer det bli fina valpar isf?
Pappan:


Håller tummarna =)

fikafika

Datum: 2009-04-14 Tid: 18:26:32

Har fikat med Emma idag. Första riktiga fikan på länge (dvs när vi båda fikar och ingen av oss äter någon mat). Det var nice! ^^ Hennes Johan kom förbi också. Emma snyltade jäkel på hans inbakade potatis med skagenröra. Men förstår henne, såg jäkligt gott ut!

Imorgon blir det jobb, men är bara på jobbet till halv ett, sen är det föreläsning runt halv två. Jag och min kollega ska käka lunch på stan däremellan. Funderar på att gå till Peperoni då, där kan man blanda ihop egna sallader enligt Emma och Johan. Nice, nice, nice! Det gillas! =)

Nu väntar jag på att Desperate Housewives ska börja. Ett tag kvar tills dess. Är iallafall dubbelavsnitt idag! =) Pga den där jäkla hockeyn förra veckan. Hockey förstör alltid mina tv-kvällar! >_< Gillar inte när jag jobbar kväll tisdagar, onsdagar och söndagar heller. Då går mina favoritserier. Tv-slav? Ajjemän!

Vad ska man göra nu då?

sanningens ögonblick

Datum: 2009-04-14 Tid: 11:53:10

Får det den negativa utgången blir jag förbannad. Blir det en positiv utgång så blir jag lättad. Så jäkla löjligt är det! Men vi får se om en timme ungefär.
---
Update;
Pheew! Det blev en positiv utgång! Fasiken vad skönt =) En stor sten har ramlat från mina axlar.

Har varit och pratat med min "kurator" eller vad man ska kalla henne. Riktigt nice att snacka med henne igen, missade ju tyvärr förra mötet. Det hjälper verkligen mig att prata med henne så jag kan förändra mitt tankesätt. Många av mina tankar är tråkigt nog negativa, inte på omgivningen utan på mig själv. Jag tror också att andra människor tänker negativt om mig på något konstigt sätt. Vet inte hur jag ska förklara riktigt... Men ungefär att jag är aldrig tillräckligt bra i andras ögon, jag gör inte saker tillräckligt väl och är inte en bra människa. Men vad vet jag om det egentligen? Jag kan inte läsa andras tankar och därmed vet jag inte vad folk tycker och tänker om mig. Det är något jag måste lära mig.

Känns som att jag blottar mig själv lite väl mycket nu, men så får det väl vara.

stavning

Datum: 2009-04-14 Tid: 00:45:44

Jag läste precis en blogg som gav mig ett ämne jag också vill skriva om. Stavning. Personen som driver denna blogg skriver att 95% av gångerna man påpekar för någon att den har stavat fel får man som svar "Jag är dyslektiker". (Inte för att jag vet hur denna bloggaren har fått fram att det är 95% som svarar så, varför inte 93%?)

Jag är en av dom som stör mig så oerhört mycket på stavfel. Till exempel om någon tycker att maten var god: "Det var så gått!". Har du "gott" på en promenad också!? Eller "Har du sett nått roligt på senaste tiden?". Du har inte "nåt" ditt MVG i svenska va? När ord låter likadant, men stavas olika och har olika betydelser så blir det tydligen svårt. Varför? 

Människor använder sig av ursäkter alldeles för ofta, och att svara att man är dyslektiker är väl antagligen bekvämt. "Jag skiter i hur jag stavar och att skylla på en diagnos rättfärdigar min stavning". Tråkigt!

Och alla felstavningar folk gör med flit: Puzz, Kjam, Tykker, Juh. Fy fan, är allt jag har att säga. Skriver folk så i skolan också? Nu menar jag väl inte direkt puzz och kjam, men ord som stavas med "ck" blir "kk". Det skulle inte direkt förvåna mig om elever avslutar sina meningar med =) eller =( i sina uppsatser heller.

Okej, på olika communitys och andra olika ställen på internet är väl stavningen inte särskilt viktig, man vill väl skriva så snabbt som möjligt och så vidare. Men det blir faktiskt till en dålig vana och jag skulle inte vilja vara svensklärare idag. (Och ja, det heter faktiskt svensklärare. Där tycker till och med jag att det borde heta "svenskalärare")




mysdag!

Datum: 2009-04-13 Tid: 21:55:00

Åkte med Rachel till Knalleland idag. Hon skulle köpa en present till sin man Daniel. Ett Xbox360, så himla sweet! Åkte till Snack sen och käkade lite, sen gick vi och handlade grejer för kvällen. Jag lagade crepés till oss =) (Jag brukar ha cremé fraiche, hackad skinka, hackad rödlök och riven ost som fyllning, sen grädda i ugnen ett tag så osten smälter). Aasgott! Daniel blev iallafall jätteglad för sin present, verkligen som ett litet barn på julafton! Han hade nämligen tjatat på Rach i flera dar att de skulle köpa ett men hon sa nej hela tiden =)

Sen kollade vi på film. My best friend's girl. Den var bra ^^ Och nu är jag helt slut! Så det blir nog sängen snart om inte tvn bjuder på något roligt dvs. Tv-slav är jag! See ya!


skriv under och sprid länken!

Datum: 2009-04-12 Tid: 20:02:43

Detta måste du bara skriva under!

Kopiera och klistra in länken i din blogg eller maila runt den till så många som möjligt!
http://www.namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=3201&fnvisa=namn

jag fick låna en ängel

Datum: 2009-04-12 Tid: 19:54:32

Hittade denna videon på Youtube. Så fint gjort =)



snabbt och lätt

Datum: 2009-04-12 Tid: 19:25:59

Underskatta aldrig nudlar med äggröra!

helgen

Datum: 2009-04-12 Tid: 16:46:48

Sicken fredagkväll det blev! Jag och "hemlig person" hade en riktig helkväll som började på Asien, sen kom Fidde och hämtade oss och vi tre drog till Tonic, därefter Bishop arms, sen Brasseriet och sist efterfest mitt i stan hos en snubbe. 4 olika ställen på en kväll för mina pengar. Jag säger då det, har inte vågat kolla mitt konto än. Ska göra det snart, haha! Var hemma klockan sex på morgonen. Gosh!

Igår hände inte så mkt av värde dock. Och idag har jag jobbat, men försov mig. Gick upp klockan sex och gjorde det stooora misstaget att lägga mig på soffan och kolla på tv. Snark!!! Kollegan ringde fem över åtta och väckte mig. Lite dumt med tanke på att det var första jobbpasset sen min sjukskrivning. Men ingen som blev sur iallafall =) Skönt det!

Var riktigt roligt att jobba idag med. Frukost, lagade till lunchmat innan vi drog ut i solen på promenad, fikade på "Tant Grön" på uteserveringen, hem till brukarn igen och spelade ett parti yatzy och sist lunch. Sen var dagen slut ^^ Kände mig varmt välkommen tillbaka =)

Nu ska jag bara slöa, blev inte många timmars sömn inatt.

spontanutgången

Datum: 2009-04-10 Tid: 02:37:24

Det var en nice kväll med Bemma-mannen! Började kvällen på Poolhouse där det var hur lugnt som helst, och sen drog vi vidare till Tonic. Var lite orolig över att vakten inte skulle släppa in mig pga förra helgens incidenter, men det var lugnt, vi löste det senare under kvällen. Träffade iallafall en del goa människor, men det var mindre folk ute än vad jag trodde att det skulle vara.

Nu ska jag snart hoppa i säng, bara tjöta klart med lite trevligt folk på msn =)

så kan det gå!

Datum: 2009-04-09 Tid: 20:02:32

Spontanutgång med Bemma-mannen =)

rädda willy

Datum: 2009-04-09 Tid: 14:03:25

Har precis kollat på "Rädda Willy" på femman. Den filmen fick min vän Moa att börja intressera sig för späckhuggare, delfiner och naturen. När eftertexterna rullar spelas låten "Will you be there" (Michael Jackson) och jag började storgråta. Den låten spelades nämligen på Moas begravning. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne!


jag skiiiteri

Datum: 2009-04-08 Tid: 22:44:16

Har varit hos Rachel och Daniel nu på kvällen och ätit tacos. Väldans gott och trevligt! Sicken jäkla tv de har köpt, 50tum, skitfiin! Jag ska bannemej köpa ny tv jag med! Rachel's lilla dotter Elita är så söt, sprallig och pratglad ^^ Daniel's Kevin låg och sov.

Försökte boka tvättid också. Jo tjena! Inte förrän nästa onsdag fanns det tid. Ringde Ankan och snäll som han är så får jag köra en maskin hos honom, så ska sortera ut det bästa och viktigaste. Det är liksom lite kaos nu.

Åh, folk frågar hela tiden vad som händer i påsk. Jag skiter i påsken! Ägg käkar jag nästan dagligen, godis också. Påskägg i all ära för barnen och att klä ut sig till påskkärring och knacka dörr, men mer än så är det faktiskt inte. En onödig högtid tycker jag. Vet folk ens vad påsken handlade om från början? Nej, jag funderar på att bjuda över mammi på en vinkväll bara, umgås lite och ha det gött.

Nu ska jag fortsätta kolla på Tila Tequlia, den mest egocentriska brud jag någonsin sett! Kul o garva åt. Tjo!

09-04-08

Datum: 2009-04-08 Tid: 18:35:22

Har vart trist väder här hela dagen, men nu kämpar sig solstrålarna igenom molntäcket. Mysigt =)

Idag har jag träffat Bemma-mannen för en fika. Vi umgås inte alls mycket numera.

Snart kommer det ett par (tror) och kollar på Simons soffa. Hoppas verkligen dom köper den, för jag vill ha min nya nu. (Update: "Jag får tänka på saken" = "Jag vill inte ha den") Men erkänn att denna är såå fin:


Vet en fin pläd som jag ska köpa också. Måste bara komma på vart jag såg den. Tror det var på Ica Maxi, blir nog finfint! ^^

Blir galen på den här jävla hockeyn också! Igår uteblev Desperate Housewives pga den, och idag Grey's Anatomy. Fast Grey's gör inte så mycket ändå, har sett ett par avsnitt på datorn som inte sänts i Sverige än. Men nu ska jag sluta ladda ner så får snällt vänta tills tv:n hinner ikapp mig.

Har kommit på att när skattepengarna kommer ska jag göra min tatuering. Hur bra som helst ju att få in lite extrapengar så man kan lyxa till det lite =)  "Alis volat propriis, Esto perpetua" - Hon flyger med egna vingar, Må hon leva för evigt

Tjohej!

hur låter det?

Datum: 2009-04-08 Tid: 01:17:06

Hur låter det när skåningar snackar engelska? Låter den skånska dialekten igenom? (aldrig hört en skåning snacka engelska) Tanken slog mig som en blixt från klarblå himmel.

prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

Datum: 2009-04-07 Tid: 17:54:04

Fick goda nyheter idag. 12 118 kr tillbaka på skatten =) Men får väl se hur mycket man får kvar sen, har ju lägenheten att deklarera i år. Vinstskatt och sånt tjaffs! Men det blir nog inte mer än en tusing eller något, skulle jag tro.

Blir bara till och slöa resten av dagen. Rachel kommer hit en sväng, men annars händer inte mycket. Snackade med pappi i telefon och båda vi bara gäspade hela tiden. Fy så trött jag är! Ändå sov jag och mammi's hund på soffan i drygt en timme mitt på dagen. Kanske därför. Har varit himla mysigt att ha Daisy här, även om hon skäller så fort någon går i trappen. Det är hon ju inte van med eftersom dom bor i hus.

Nu ska jag läsa lite bloggar och se om nån skrivit nåt roligt. Själv är jag sämst på att komma på nåt skoj att skriva om.

Får ni tillbaka eller får ni betala i år?

cool brud

Datum: 2009-04-06 Tid: 23:55:58

Jag har hittat Sanna Brådings blogg, gillar den väldigt mycket! Hon är så cool den bruttan, hon erkänner sig svag i vissa stunder men ändå visar hon sig såå stark! Här är hennes blogg!

09-04-06

Datum: 2009-04-06 Tid: 13:00:04

Blev väckt 10.45 av att telefonen ringde. Helt okej tid att vakna på, speciellt när jag la mig vid 4. Hade jag inte blivit väckt hade jag sovit bort dagen! Inte bra inte.

Ska duscha snart är det tänkt. Har alltid svårt att pallra mig in i duschen, mest för jag bävar när det blir så kallt när man kommer ut därifrån. Ush, det gillar jag inte. Fast innan blir det brunch.

I eftermiddag bär det av till Halmstad och hämta mammis hund. Mammi och Moa är hos Kimpah, så jag och Ankan ska hämta Daisy. Hoppas det är valpar i magen nu!

Händer för er en dag som denna då? Sol ute iaf =)

sicken kväll!

Datum: 2009-04-05 Tid: 14:48:49

Igår var det ju födelsedagsfest för LillAnders. Segt i början, men när vi drog igång ett ölspel blev det desto mera drag. Åkte till krogen Tonic sen och jag säger bara det: Skriv aldrig under med något annat än din namnteckning på kvittot. Det gjorde jag, och åkte ut. Haha, så dumt! Ville inte gå därifrån, så smög mig in igen. Dock gjorde jag misstaget att gå ut o röka, så vakten skickade ut mig en gång till. Det är inte illa pinkat, bli utslängd två gånger på en o samma kväll. Eller jo, dumt är precis vad det är! Hehe!

Coocoo följde iallafall med mig ut därifrån, snäll som han är. Skulle till Trägårn, men sket i det sen när vi inte hade några kontanter på oss till inträdet. På vägen dit skuttade vi och det tyckte inte mitt trasiga knä om. Så jag for i backen asgarvandes! Oj, rolig kväll alltså!

(Moralpredikningar från prydisar undanbedes bestämt, men vänligt. Jag hade kul!)

valpar?

Datum: 2009-04-04 Tid: 12:08:41

Vem hade kunnat tro att Tiss skulle vara så dålig på att uppdatera? Haha!

Jag har faktiskt njutit av våren, umgåtts med folk och varit ute hos min mammi. I torsdags åkte vi till Halmstad och lämnade lilla Daisy för parning. Nu hoppas vi på småvalpar ^^

Ikväll är det fest, jag vet inte om jag orkar gå. Lite kaffe, mat och en dusch hjälper säkert. LillAnders fyller år =)

 
Erkänn att valparna blir söta!?
Om det nu blir några ^^


09-04-01

Datum: 2009-04-01 Tid: 13:08:34

Äntligen fått arslet ur vagnen och betalat räkningarna. Det är ju såå jäkla tråkigt!

Rachel har varit här på en kopp kaffe och snart ska jag ner till stan och fika med några kollegor. Mycket kaffe blir det! Senare ska jag förhoppningsvis träffa Ankan och Anders. Men det beror på hur dagen flyter på...

Nu börjar jag sakta men säkert komma tillbaka till mig själv. Det syns bland annat på mitt hem. Det har varit fint här i tre hela veckor nu! ^^ Inte en dag har det sett stökigt ut. Hoppas energin att hålla det fint håller i sig när jag börjar jobba igen. Finns ju en risk att orken sinar :P

Nepp, mot Försäkringskassan (igen) sen blir det att träffa brydarna från jobbet =)