ultraljud

Datum: 2012-04-30 Tid: 12:32:48


Bebis i magen ♥ 30/9 är du beräknad till och jag älskar dig redan!

opp, opp, opp!

Datum: 2012-04-29 Tid: 19:16:29

Har vart ute ganska mycket idag sen Adde kom hem från stödfamiljen. Han gillar ju att bli jagad och smiter ifrån oss ofta för att någon ska springa efter. Inte blir det jag som springer, för jag hinner inte ifatt honom med mina onda ljumskar. Så mina snälla grannar har sprungit som tokar!

Adde hoppar hage: "Opp, opp, opp!"

Jag ritade en gubbe med asfaltskritor och frågade Adrian vem det var. Han svarade "pappa" men jag vet inte om gubben är så lik Magnus. Adde kallar honom för pappa, och tyckte han att det var pappa så var det väl det då.


Imorgon är det ultraljud ♥ Ska bli mysigt att få se lilla knodden i magen!

låg kvar länge!

Datum: 2012-04-28 Tid: 15:30:16

Idag låg jag kvar i sängen så länge jag bara kunde, och jag skäms inte för att berätta att jag låg där ända till 14.00! Bara för att jag kunde. Fast mest för att jag läste ut min bok som jag fastnat totalt i, som jag legat och läst i om kvällarna tills ögonen inte velat vara öppna mer. Men nu är jag klar med den och funderar på vad jag ska ta mig för härnäst i bokväg. Förslag?

Om en timme ska jag befinna mig nere i stan då jag ska fika med Jessica och hennes syster. Så det blir något socialt av denna dagen också :)

trevlig kväll

Datum: 2012-04-27 Tid: 22:29:24

Idag har Adde varit mysig som få! Pussat mig på kinden och kramat mig helt spontant. Lillfisen älskar sin mamma, och mamma spricker av kärlek till lillfisen! ♥

Nu är han hos stödfamiljen och jag är precis hemkommen efter en mycket trevlig middag med gamla klasstjejerna från Fristad, proppmätt! Blir soffläge tills jag orkar göra mig iordning för att lägga mig i sängen. Kommer nog ta ett tag. Bebis var med väldigt aktivt under middagen, gillade nog maten :)

Imorgon ska jag sova/ städa/ slappa/ hitta nån att umgås med osv. Vi får se hur mkt man hinner. Eller orkar.

synsk ;)

Datum: 2012-04-26 Tid: 11:25:04

Igår kväll när jag låg och läste kände jag bebisen buffa. För skojs skull la jag handen på magen och kände från utsidan också! Mysigt som tusan, så nu längtar jag tills Magnus får känna :)

Jag skrämde mig själv nyss! En tjej gillade min status på facebook, och jag fick bara känslan av att hon är gravid. Frågade henne och hon berättade att hon plussade igår på grav-testet. Lääskigt, men coolt!

ultraljud på måndag <3

Datum: 2012-04-25 Tid: 19:34:22

På måndag är det dags för ultraljud ♥ Då får vi äntligen se lilla bebis tillsammans! Jag har ju redan sett hen en gång, men det har inte Magnus. Vi ska inte ta reda på könet, det vill vi som sagt ska bli en överraskning ^_^

Lillfisen Adrian sover. Min skatt ♥ Idag har han varit så go hela dagen :) Nu väntar jag tills klockan ska bli nio så jag får se Greys anatomy, sen sova ^_^

nomnom, kakmonster

Datum: 2012-04-25 Tid: 16:21:03

Slängde ju ner lite kladdkakemuffins till min sjuka granne, sen efter att Sarah sett min status på fejjan om kladdkakemuffins så kom hon och hennes dotra hit. "Vi" delade slut på dom som fanns kvar (Adde, Sarah och Amanda). Så det blev en till sats, och gamarna fick slicka skålen ;)

Adde slickade rent sleven


Och dessa två tog sig an skålen!


Mumsigt värre!

baka baka liten kaka

Datum: 2012-04-25 Tid: 14:41:40

Har man tråkigt hemma kan man alltid baka kladdkakemuffins. Och har man en sjuk granne kan man lika gärna skicka ner några stycken till henne från balkongen. Och eftersom hon är sjuk, behöver hon en gnutta motion, så då missar man balkongen och muffinsarna hamnar på backen istället ;) Uppskattad liten gest var det iallafall, roligt!

Adde's ögon är på väg att sluta kladda nu iaf. Bra det. Är det inte det ena så är det det andra sa käringa som blödde näsblod.

Strax är det dags för mat, blir rester sen igår. Ris och kycklinggryta. Älskar att göra den enkla grytan med stekt kyckling, skivad banan, jordnötter och sen hälla över lite matlagningsgrädde så allt får puttra lite i stekpannan. Krydda med lite salt och curry. Mums!

Sen kommer kontaktperson Lena. Blir en liten fika och sen får vi se vad vi hittar på :)

sov läänge

Datum: 2012-04-24 Tid: 14:35:04

Var tvungen att åka ner till vc en sväng, och på vägen hem somnade Adde i vagnen och sov två timmar! Skööönt! Karln som hade ärenden i Borås kom upp en stund och somnade i mitt knä. Socialt och bra! Nu ska vi laga lite krubb här, sen slappa resten av dagen!

öi

Datum: 2012-04-24 Tid: 10:39:51

Ögoninflammation har cirkulerat på dagis och Adde åkte på't. Hade jag trott nåt annat? Nä. Och jag klättrar på väggarna här, 2-årstrots är inte nådigt! Han gör allt han inte får och garvar åt mig när jag säger till på skarpen. Det gör iofs att jag börjar skratta också, vilket inte riktigt är meningen.

Vi får gå ut en stund på lekplatsen, och gå o köpa de jäkla bananerna han tjatar om hela tiden! Banan och majs = hans godis. Han kan lätt smälla i sig 3 bananer på raken, och tjatar efter fler sen. Ja, jag har gett honom 3 st som mest efter varandra, nyfiken på att se hur många det kan bli. Men där sa mamsen stopp, och ungen blev fly förbannad. Kamp och bråk, väldigt ofta här. Uff.

han kan han!

Datum: 2012-04-23 Tid: 18:44:36

Min pojk är allt bra duktig! Efter vi hade myst i soffan en stund med nenne, kramar och klappa på ryggen så var det dags för tandborstning. Vi sjunger alltid en "aaaah"-sång, olika melodier varje gång men det är lätt att komma åt tänderna då han sjunger ;) Sen hämtar vi alltid de två pippi-dockorna han har och säger nattnatt i spegeln. Och sen sovdags. Han har lärt sig rutinerna utan ett endaste seriöst klagomål! ♥

Nu är det min tid och jag ska ta mig en chokladbit och lite kaffe :)

lovefilm

Datum: 2012-04-23 Tid: 14:42:19

Vi träffade på grannen Ida på stan, så det blev en sväng på Donken. Fy och blä så mätt jag blev, där äter vi inte på ett bra tag igen. Gott, men neej. Nån måtta fåre nog vara på gottigheterna!

Nu tittar Adde på "Rasmus på luffen", helt förtrollad! Måste köpa filmen, nu har jag lånat den gratis från Lovefilm :) Har ett proverbjudande där, vilket är awesome! Du får filmerna direkt i brevlådan (efter att ha skapat en lista om filmer du vill se) och när du tittat på dom skickar du tillbaka och får inom kort nya filmer från din lista. Klockren idé, klockren service! ♥

nokia 3310

Datum: 2012-04-23 Tid: 11:16:41

Morgonen har gått åt att ligga på soffan och dra sig, dricka kaffe och bara vara. Nu ska vi ner på stan och lämna Adde's bajjeprov, köpa busskort och så ska jag köpa en Nokia 3310. Vet inte vad jag ska med den till, men det är så nostalgi och jag får den billigt! Kommer ihåg när den kom ut och mina vänner var så stolta över att ha en sån, med Snake och hela köret! ;) DET var teknikens under på den tiden ^_^

låt i skallen!

Datum: 2012-04-22 Tid: 19:46:46


Denna låten kan få försvinna ur min skalle!

Våga klaga på denna mat-kombon: mitt bröd (2 skivor), ett stekt ägg, smala falukorvsskivor, smält cheese, potatissallad och hamburgedressing. Ät som en hamburgare. Muuuums! Märker att bebis i magen också är nöjd ^_^

Nu ska jag sitta på sofflocket hela jäkla kvällen. Kanske lyfta röven för att poppa popcorn till BB Live ;) Minns när jag var yngre, jag och mina kompisar kunde poppa en hel ica-kasse full med popcorn till våra filmkvällar. Sjukt ju!

min fina lilla kille <3

Datum: 2012-04-22 Tid: 18:29:13


systers konfa

Datum: 2012-04-22 Tid: 17:31:24

Hemkommen efter systers konfa! Jäkla cool och modern föreställning med teater, sång och dans :) Adde var skitduktig i kyrkan och lyckades till och med sova middag där. Fikat jag hade bakat slurpades i med god aptit och de som smakade mitt matbröd tyckte det var jättegott! Tacosen som bjöds på satt också fint i kistan.

Och så jäkla roligt att se Moa öppna våran present. En kartong i en kartong, med ett paket med en IQ-box i. Moa hade lite problem med lådan men fick upp den till slut och däri låg ett halsband och pengar.

Denna låda (länk) har ingen självklar öppning, och det följer inte med nån instruktion i hur man öppnar den. Man får klura helt enkelt, och att se Moa frusta över kartongen i kartongen och att följas av detta var svinkul! ;)

håhå

Datum: 2012-04-21 Tid: 12:05:18

Åhej åhå! Började dona halv elva, och nu anser jag mig själv vara färdig sånär som på att duscha mig själv. Städningen blev sådäär, men jag skiter it! Finns andra dagar till det.

Vetefasiken varför, men jämt när jag har saker att göra så ska Adde krångla. Han springer framför fötterna på mig, gnäller, skriker. Ska hjälpa till men när jag säger vad han kan göra så skriker han neeeeej, och då gör jag det själv vilket gör honom fly förbannad! Herregud unge, jag gav dig ett val! Åh, så skönt att få gnälla av mig!

Nej, ta o hoppa in i en dusch nu, samla lite energi för att orka med resten av dagen :)

min att-göra-lista idag

Datum: 2012-04-21 Tid: 10:13:59

To do list:
- Garnera muffins
- Baka kladdkaka
- Bada barn
- Städa
- Duscha mig själv
- Jobba

Bra att skriva upp så man vet var man ska börja! Muffinsen, here i come!


En sak klar, resten kvar!
Får hoppas de smakar bättre än va de ser ut.

tröttmössa de luxe

Datum: 2012-04-20 Tid: 11:46:20

Oerhört seg morgon och förmiddag. Är sjukt trött idag! Snart sätta igång att packa alla grejer som Adde ska ha till dagis och som jag ska ha till jobbet. Slutar 23 ikväll, och hoppas jag kan somna fort när jag kommer hem! Köpa grejer till muffinsarna ska jag göra också så jag kan garnera dom imorgon. Spännande!

Min son värmer mitt hjärta när han kommer emot mig och säger Lo ju (love you)! Älskade lillfisen ♥

who?

Datum: 2012-04-19 Tid: 22:05:33

Anonym som kommenterade mina muffins hade gärna fått komma på en fika om det var någon jag kände ;) Eller ja, har inte den blekaste om vem det kan vara. Har klurat ut vad jag ska ha för garnering på och bild kommer, om det blir bra. Annars så skiter vi it.

Helt slut som artist är jag nu. Så det blir till att sova. Imorgon är det jobb igen. Natti!

no masterpiece

Datum: 2012-04-19 Tid: 20:04:35

Inga mästerverk direkt, men goda var dom!
Hur ska jag garnera dom då, det är frågan!


Kladdkakan får göras på lördag. Äggen sluuut.

fallen fura

Datum: 2012-04-19 Tid: 18:00:08

Det vore väl fasiken om jag inte slocknar som en fallen fura ikväll. Läkarbesök för Adrian som inte var helt utan nervositet. Besök av mamma och Ile. Senare besök av Gunilla med hennes virvelvind till dotter, hon och Adrian lekte och kivades, kramades och gnällde. Och till sist fick jag besök av Madde och hennes vovve. Hon var så snäll och lånade ut sin elvisp till mig så jag kan baka lättare :)

Adde sprang efter den stackars vovven hela tiden i princip och totalsket i mig och mina försök till att lugna ner honom. Han lyssnar inte vidare väl. Vad ska jag göra? Skrika? Ta tag i honom bestämt och försöka förklara vad jag vill ha sagt? Det förstnämnda är ju uteslutet, och det andra hjälper inte då han börjar skrika och lirka sig loss. Jag står handfallen i såna situationer känner jag.

När Adde lagt sig så ska jag baka kladdkaka och muffins till syrrans konfa. På lördag ska jag dekorera muffinsarna tror jag, kan bli roligt ^^ Det började som en tanke idag att baka till syster, men när jag väl får för mig något så måste jag nästan slutföra det, annars känns det som ett misslyckande. Fast man inte ens kommit längre än till tankar. Tur att jag aldrig tänkt tanken att bygga ett Eiffeltorn på gården ;)

min superkille!

Datum: 2012-04-19 Tid: 11:58:38

Det gick bra hos läkarn. Adde fick ta stick i fingret och det var nemas problemas, det svåraste var att få honom sitta still för att hon skulle få det blod som behövdes. Han ska även undvika mjölk en period och så ska vi lämna in tre bajsprov olika dagar innan klockan 2. Jaha, roligt o ränna där :P Sen ringer hon om något avviker.


Han fick en tattoo för att han var så duktig vid blodprovet,
men blev förbannad när den satt fast på honom och inte gick att få bort ;)

Har haft mamma och Ile här på fika med. Mitt bröd fick höga betyg, stolt som tuppen nu! :) Det roliga var att mamma vände sig till Adrian och sa "Jaa, din mamma kan allt baka hon!". Motiverande och sporrande till att fortsätta!

Får se om jag gör kladdkakor till Moa's konfirmation. Mamma tyckte det, och om ork och tid finnes så mkt möjligt :) Kanske till och med lite muffins? Den som lever får se.

skitmusik

Datum: 2012-04-19 Tid: 08:55:12

Irritationsrap till min granne!
Dunkadunkadunk
Jag tror att jag får spunk
Grannens skitmusik
Varje låt den andra lik
Hoppas stereon dör
Det skulle jag hurra för!

(Den går till och med ihop med beatet jag hör genom väggen).

Snart ska vi åka ner till vårdcentralen. Tills dess: Lite mera kaffe!

bakar matbröd

Datum: 2012-04-18 Tid: 20:37:09

Hemmafru-övningarna fortsätter. Nu är det inga scones som bakas, nu är det matbröd som står på jäsning! Ska bli spännande att se resultatet sen, och mamma får provsmaka imorgon då hon troligtvis kommer på fika :)

Och inte var det några problem med Adrian ikväll heller. Inte ett knyst har jag hört från hans rum sen han la sig! Tidigare anföll han mig med pussar, inga ömma små pussar utan han slängde sig över mig så jag föll bakåt i soffan ner på rygg, och hans pussattacker fortsatte! Kunde ingenting annat göra än att börja gapskratta, vart kom det ifrån liksom? Min gos!

Imorgon får vi äntligen träffa läkare för att försöka klura ut varför prinsen är så lös i magen. Jag antar att det kommer ta ett tag, och att vi blir ordinerade att prova laktosfritt först osv. Kom på att jag måste googla på hur de tar reda på om han har nån bakterie. Bajsprov?

Nu ska jag kolla till min deg, och göra något annat. Tjing!

Slutresultat:

Klart godkänt trots lite hårda kanter :)

kommer ingenstans

Datum: 2012-04-18 Tid: 18:14:05

Det känns som att jag fixar och donar hela tiden, men kommer ingenstans alls. Fy! Men handlat, tvättat, badat barn och kört en maskin disk har jag gjort iallafall. Får se om jag plockar färdigt ikväll då trött är mitt mellannamn just nu.

Och nu håller jag tummarna! Adrian ligger efter att ha druckit vällingen i soffan, sen borstat tänderna och sen hopp i säng utan någon flaska. Än så länge inga protester :) Trodde det skulle bli ramaskri att inte somna med vällingen, men jag hade fel. För en gångs skull är det skönt att ha fel. Men jag tar inte ut någon seger i förskott.


Älskade onge!

effektiv idag

Datum: 2012-04-17 Tid: 21:01:19

Har fått för mig att sluta lägga Adrian med vällingflaskan. Vet inte varför men det blev att han fick somna med den när han var mindre och det har hängt i. Testade första gången idag och det gick låångt över förväntan. En gång, precis när jag stängde dörren till hans rum, ropade han "nenne". Men det var det. Inte ett knyst från hans rum sen dess. Hade ställt en flaska med en skvätt vatten på hallbyrån, men den behövdes inte ^_^ Mammas duktiga kille! Hoppas det håller i sig!

Annars idag har jag rensat ur lite av Adde's leksaker och vikt ihop tvätt som bara legat och tagit plats. Tvättat en maskin tvätt, lagat mat och bakat. Skönt att lite ork besökt mig idag, passar ju bra när jag vabar. Imorgon tänkte jag köpa hem lite olika saker så jag kan prova ett bröd som jag är ganska sugen på att testa. Baka baka!

o-m-g

Datum: 2012-04-17 Tid: 18:12:04

Som rubriken säger. Oh my god! Det var det godaste brödet jag nånsin käkat tror jag. Blev lite annorlunda när jag märkte att jag inte hade tillräckligt med mjöl. Så jag improviserade lite.


2,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
½ tsk salt
½ tsk socker
0,75 msk bakpulver
50 gr smör
och 1,75 dl mjölk
Kladdade ihop allt, mjölken sist, och dängde på ugnspappret.
Strödde lite havregryn över för syns skull.
225 grader i 15-20 minuter ^^

Adrian åt med god aptit och jag fick höra "mmmm", "namnam" och "muns" (mums). Är inte det ett lyckat betyg säg? Speciellt när han sitter med en brödbit i varje näve. Jag kan jag! Ska inhandla lite bakingredienser så jag blir en fullfjädrad hemmafru till sommarn ;)

baka baka

Datum: 2012-04-17 Tid: 12:36:36

Snart kommer grannen Becca på fika, kladdkakan kanske kan ta slut så jag slipper trycka i mig den själv. Tänkte baka scones senare som jag och Adrian kan mumsa på ikväll. Jag bakar aldrig, men nu tycks det ha kommit ett litet sug efter det. Får se till att hålla det relativt nyttigt då ^_^

Ska rensa ut massa leksaker också, Adrian har massvis men leker inte med hälften ens. Spara lite till kommande bebis och ge bort annat. Bebiskläderna som Adde hade när han var liten ska gås igenom också, men det får karln haka på på. Undrar jag om jag inte "boar" nu. Under graviditeten med Adde var jag manisk på att ha det fint och donade som tusan i hemmet. Tålde inte ens att det låg rester i slasken ;)

april-väder

Datum: 2012-04-17 Tid: 11:34:54

Någonting som jag har tjatat på Adrian med sen han kunde förflytta sig själv är att ge tusan i min dator och min telefon. Har det gått in i hans skalle ännu? Nej. Medan jag var och plockade i köket så hade han lagt beslag på datorn, och när jag kom tillbaka hade han startat om den. Jag scrollar alltid med piltangenterna, men nu åkte sidorna från början till slut och jäklar så irriterande. Efterlyste hjälp på facebook och till slut hjälpte min bror Micke mig.

Annars så snöar det här nu. Jäkla april-väder. Fick för mig att det var onsdag idag och att vi skulle på möte, men insåg sen att det bara är tisdag och vi behöver inte gå ut. Skönt det. Så det blir en inne-dag med skoj o bus, städning och mumsa på kladdkakan som jag gjorde igår :)

rubrik

Datum: 2012-04-16 Tid: 16:05:46

Jag har köpt två små overaller till bebis från Borås Loppis. Tror dessa skulle gått på 400 tillsammans i butik men jag fick de för 100:- Hur bra som helst!


Har även varit ute med Adde och Sara en sväng i lekparken, vi klättrar ju på väggarna att va inne och behöver frisk luft. Jäklar vad arg han blev när vi skulle gå in. Blir hemma imorgon också :/ En väldigt avancerad middag idag med, spagetti och köttbullar.

Adde äter med hela ansiktet ^_^

roligt prat

Datum: 2012-04-16 Tid: 09:22:16

Idag har jag bokat tid till läkare för att se om Adrian är intolerant mot något han äter. På torsdag blir det. Ska läsa på lite så jag vet vad som väntar. Ska föra logg över matintag och antal bajjeblöjor också.

Nu på morgonen har vi myst och nu sitter jag med min första kopp kaffe. Adrian pratar i sin mobil, först en massa babbel som jag inte förstår, sen: - Bajbaj, mmmm, bajbaj! *klick* Tidigare sa jag att jag skulle visa honom något, då sa han "mamma fisa". Hmm, inte riktigt ;)



go helg

Datum: 2012-04-15 Tid: 18:07:05

En väldigt go helg har vi haft, jag och Magnus! Vi har slappat, kollat på film, käkat kinamat och myst. Adrian hade haft det bra hos stödfamiljen, dock hade de fått byta 6 lösa bajjeblöjor på en dag. Och han har lite feber nu, så imorgon ska jag ringa och boka en tid på bvc. Kommer inte acceptera att det är normalt att ett barn är lösa i magen. Jag tror någonting är knas, antingen allergi eller nån bakterie. Stödfamiljen hade upplevt att Adrian hade ont i magen till och från. Hoppas man får något konkret svar då hans blöjor oftast är lösa.

Har även känt tydliga små rörelser från bebisen i helgen ♥ Myyysigt! I helgen kom jag och Magnus överens om att vi inte vill veta könet i förväg, det får bli en överraskning ^_^ Lämnade även gravid-boken som man får från mvc, hoppas karln bläddrar lite i den :) Det är ovant att ha någon att dela graviditeten med och jag längtar tills han kan känna bebisens sparkar!

Snart ska lillebus sova, han sa redan innan klockan slog fem "nenne, nana, nattnatt", tyckte det var lite väl tidigt.

lite babbel

Datum: 2012-04-13 Tid: 14:19:38

Imorses kom stödfamiljen och hämtade Adrian. När jag berättade för honom att han skulle dit idag sa han "Monny" som han kallar dottern i familjen. Riktigt roligt att höra att han kopplar saker så bra nu :)

Sen var det ner till mvc. Vecka 17 nu, -2 kg sen inskrivning på mvc. Ops! Men det var ingenting som barnmorskan reagerade på så då gör inte jag det heller.

Efter det var en kaffe hos Rach inplanerad. När jag gick till bussen höll jag på att kliva på en överkörd duva. Fy, det var ingen trevlig syn, stackars lilla krabat. Och att jag fick hulkningar var inte så mys det heller.

Snart är karln här och vår barnfria helg tillsammans kan börja ♥ Kvalitetstid för bara oss, I like it!

hajhaj

Datum: 2012-04-11 Tid: 18:36:41

Ont i svank, nacke och axlar. Ljumskarna också men det är inget nytt. Funderar på om det är tidig foglossning (svank och ljumskar) och det vill jag inte ha. Får prata med barnmorskan om det på fredag när jag ska dit.

Fick en kommentar på min undran om vem signaturen "Got.." (ända bortifrån en ö) var. Kort och koncist var det: Gotland. Ja, jo, det kunde jag ju klura ut med lite tvekan dock. Jag undrar om det är Patrik, eller någon helt okänd. Roligt om det skulle vara Patrik, honom har jag inte pratat med på över ett år. Jag saknar Patrik. Oh well, får väl se om kommentarskrivaren ger sig till känna nåt mer.

Annars har jag jobbat idag, och efter det var vi och träffade Lena. Hämtade ut paket och handlade lite. Äntligen har pappa skickat ner min rakhyvel, och även en ljusstake som min farfar har gjort. När jag hittat en bra plats till den ska jag visa bild :)

Imorgon blir det kycklingsallad i matlådan. Gottgott!

dränkta katter

Datum: 2012-04-10 Tid: 16:16:10

Idag har jag och Adrian haft mysdag i pyjamas hela dagen! Varför ska man klä på sig när man ändå inte ska gå ut? ;) Min vän Emelie som numer bor i Umäää o pluggar till läkare är i stan över påsk och beärade oss med ett besök, mycket trevligt! Drack kaffe och käkade glass, samt snacka lite goja.

Och Adrian har badat. Under tiden badvattnet tappades upp drog Adrian i knappen som ändrar från kran till duschmunstycket. Dränkt mamma och barn, med lite ilskna utrop och en gapskrattande karl i telefon! I stundens hetta var det inte roligt alls och det blev inte bättre av att Magnus satt torr och glad i andra änden av luren, men såhär i efterhand var det skitroligt ;)

Klockan går otroligt sakta idag, men vi får väl mysa till det med en film innan Adrian ska sova. Ska man våga sig på Bröderna Lejonhjärta eller kommer Adrian få mardrömmar? Det återstår att se vad filmvalet blir ^_^

nu tar jag det lugnt

Datum: 2012-04-07 Tid: 13:39:07

Nu är Adrian hemma hos sin mommo, och jag slappar järnet! Finns så mycket jag skulle behöva göra här hemma, men jag skiter fullständigt i´t! Det här är min tid nu.

För att visa min uppskattning för att de ställde upp och körde på så kort varsel så slog jag in en liten present. Det kändes som en jäkligt bra idé när jag slog in den, men vid överlämnadet kändes det bara såå lamt, vilket jag berättade. Goda skratt blev det iallafall! Och karln ville ha en spottstyver i soppapengar, men det dubblade jag. Kändes bäst så, speciellt när bensinpriserna är som de är.

Nu blir det lite mera slappa, innan jag beger mig till jobbet. Utan att behöva åka till dagis först! Jag vet, ett jäkla tjat om detta, men förstååå hur uuunderbart det är att sliiiippa den omvägen! :)

problem problem

Datum: 2012-04-07 Tid: 10:49:49

Den där jäkla skitsnön kom under natten och ställde till det. Mamma ringde och meddelade att hon inte vågade köra och hämta Adrian med sina sommardäck, och jag förstår henne, det var ett klokt beslut. Så jag ringde ut och in på min telefonbok för att hitta någon som inte hade bytt till sommardäck ännu och det var inte lätt. Men till slut så lyckades jag hitta en snäll bekant som kan hjälpa oss!

Nu slipper jag våndan med att Adrian får fira påsk på dagis, han skiter väl i vilket iofs, men det känns bättre för mig att han är med mamma denna högtid. Och jag slipper lämna/ hämta honom, vilket är en stor tidstjuv. Så nu kan jag ta det lugnt och bara åka raka vägen till jobbet ^_^ Backen upp till dagis är inte rolig heller, när jag går upp för den ser det ut som jag skitit ner mig. Har nämligen ont i ljumskarna och jag funderar på om det är tidig foglossning.


slappt

Datum: 2012-04-06 Tid: 11:45:57

Nu har vi slappat hela morgonen och Adrian har dragit fram allt han äger, ser det ut som. Jag orkar inte plocka undan innan jobbet så det får bli när jag kommer hem ikväll, eller imorgon. Strax dags för lunch, ugnspannkaka sen igår.

Jag tycker det är förbannat deprimerande att se små vita flarn falla från himlen ner till marken. Det var ju vår nyss? Som tur är så lägger det sig inte, ännu iallafall. Fortsätt hålla tummarna för att Adrian ska få fira påsk med sin mormor ^_^

värmde hjärtat

Datum: 2012-04-05 Tid: 23:16:59

Jag och Adrian fick besök av Magnus idag. Värmde hjärtat när Adrian sprang fram och gav honom en kram när han klev innanför dörren. Har varit en mysig kväll ^_^ Vi tittade på filmsnuttar som jag la in på datorn igår från gamla minneskort, Adrian satt klistrad i mitt knä och kollade på sig själv. När jag i filmen ropade på honom svarade han "Aaaa!", lät så sött ^_^

Som det ser ut nu så blir det jobb imorgon :) Håll tummarna för att snön inte ställer till det för resten av helgen också, så är ni snälla! ;)

pannkakor

Datum: 2012-04-05 Tid: 13:07:18

Precis gjort en stor sats pannkakssmet. Får bli både ugnspannkaka och stekta idag ^_^ Adrian sover middag och har gjort det i 1,5 timme så jag har hunnit kolla på senaste avsnittet av Desperate Housewives som jag missade i tisdags när jag jobbade :)

Adrian ska ju vara hos mamma under påsken (lördag-måndag), bara dom två. Jag jobbar hela helgen. Men nu verkar det som att vädret kan ställa till det. Kommer det mycket snö så vill mamma inte köra då hon har sommardäck på bilen. Åh! Jag som varit så glad över att kunna åka hem direkt efter kvällsjobb och få sova ut, utan att behöva hämta lillkillen på dagis på morgonen. Jaja, huvudsaken är ju att Adrian är nöjd vilket som, han trivs ju på båda ställen :)

Jag bara nyser och nyser. Here we go again. Igår hade jag hosta men den verkar ha försvunnit, och stannar det här kan jag jobba utan problem ^_^ Så nu håller jag tummarna för det!

jag vill säga dig...

Datum: 2012-04-04 Tid: 22:19:03

Mitt älskade barn! Ibland när jag tittar på dig tar mitt hjärta små glädjeskutt, hela jag blir fylld av kärlek och jag blir gråtmild. Inser att jag har fått det finaste barnet i världen, den goaste lilla killen man kan tänka sig. Ibland ser jag fram emot när du ska lägga dig, att höra dig säga "nattnatt" med glad röst och vinkar till alla som du kan säga god natt till. Jag älskar när du ger mig en puss innan jag lägger dig i sängen, och du tittar på mig och sätter fingret framför munnen och säger "shhh". Och när du vaknar möter du mig med ett leende "heeej", då vet jag att dagen blir bra vad den än har att bjuda på. För jag har dig, min älskade unge!

När andra berömmer dig blir jag så stolt och jag kan bara instämma, du är så fin! Du är en snäll, glad, envis och trotsig krabat och man kan inget annat än att älska dig. Att se din glädje när vi möter människor vi känner, när du springer fram och hälsar, kramar och pussas så är jag så tacksam för att du är du. Glada, kärleksfulla lilla barn! Att höra dig säga "love you" på ditt egna lilla vis värmer mitt mammahjärta till tusen!

Du är och har alltid varit försiktig och varsam när du gosar med bebisar, och nu får vi se hur du hanterar rollen storebror. Bråk och kiv hör syskonkärlek till, men jag tror att du kommer bli världens bästa! Jag längtar efter att få se dig och ditt lillesyskon tillsammans, lyckan kommer vara total, det vet jag.

Du, lillesyskonet, Magnus och jag ♥


på ett bra sätt

Datum: 2012-04-04 Tid: 18:30:33

En sån dag! Helt slut i kropp och själ, men på ett bra sätt.  Vi har haft besök av Lena, kontaktpersonen, nu på eftermiddagen. Titta vilket fint påskägg jag fick ♥ I porslin, och färgen passar bra in i köket :)

Fyllt med små chokladkycklingar :)
Tack snälla! ♥

För några inlägg sedan skrev jag ju om en butik som haft inbrott, en fin bekant och hennes vän startade ju upp den. Någonting hos mig kände att jag ville ge henne en liten ljusglimt i tillvaron, för att hon har gett mig så mycket glädje i o med hennes fina önskestjärnor. Adrian och mina tre syskonbarn har varsin, och om möjlighet finns ska jag beställa flera i framtiden. Även hennes blogg och positiva inställning har hjälpt mig många gånger när det varit mörkt för mig. Men till saken, jag kände att jag ville göra något, om än litet, så jag skickade iväg en liten berlock till henne igår. Och nog blev jag glad och rörd över hennes reaktion, över att min lilla gest verkade komma vid ett "passande" tillfälle. Läs hennes inlägg här! ♥


Tog mig friheten att norpa bilden Theo ;)
På berlocken står det:
"Sök inte efter lyckan, den bor redan i ditt hjärta"



De fina önskestjärnorna som har en stor plats i mitt hjärta!

påskgubbe

Datum: 2012-04-04 Tid: 11:17:31

Idag när jag hämtade Adrian på dagis så var det en liten påskgubbe jag möttes av. Dock syns det inte så bra på bilden, men söt var han!


Hade tid på bvc men Adrian ville varken vägas eller mätas, men med lite pul fick vi en vikt iallafall. 13,3 kg väger han nu. Trodde han var minst 15 pannor tung. Strax ska vi gå ut på gården, och senare kommer Adde's barnvakt som ska vara med honom medan jag åker på en introduktion på jobbet. Passa på att handla lite också.

Annars händer inte så mkt dessa två lediga dagar. Kontaktperson Lena kommer i em :)

tjuvlyssnat

Datum: 2012-04-03 Tid: 11:28:31

Jag går in på tjuvlyssnat.se varje dag, ibland hittar man riktigt roliga inlägg som man skrattar gott åt. Varje vecka har de rubriktävlingar och denna gången gav jag ett bidrag. Det vann inte, men blev bubblare. Det är nog så bra ;)


Värdighet ger färdighet i att lätt bli lat och fet ^_^

tjurskalle

Datum: 2012-04-03 Tid: 10:31:04

Vem är signaturen Got.. ända bortifrån en ö, som gratulerade oss till kommande familjemedlemmen? Sånt gör mig så nyfiken ;) Och tack Theo för dina fina ord ^_^

Nu har vi varit hemma en och en halv timme efter att jag hämtade Adde från dagis, jobbar kväll och natt idag med, sen ledig två dagar. Adde har dock varit tvärtjurig sen vi kom hem. Enda gången han är nöjd är när han får något att äta. Så 2 bananer och en macka har det blivit hittills, tilläggas ska att han hade ätit frulle på dagis. Snart får han hoppa i säng och vakna på rätt sida.

vi ska bli storebror, mamma och pappa

Datum: 2012-04-02 Tid: 10:56:34

Igår, 1 april, var en alldeles ypperlig dag att avslöja på facebook att Adrian ska bli storebror, och jag och Magnus ska bli mamma och pappa. Många trodde att jag lurades, och några visste redan.

Detta har ju gått tokfort! Men det känns bra och bebisen är så välkommen ♥ Jag och Adrian flyttar hem till Magnus i sommar och nu ligger körkort i fokus. 30 april är det dags för ultraljud och då får vi ett ungefärligt datum då bebis är beräknad. Nu vet vi bara att det blir i slutet av september eller början av oktober :)

måndag

Datum: 2012-04-02 Tid: 09:47:32

Har spenderat hela helgen ute hos mamma, vilket har varit skittrevligt! Vi har grillat och slappat, och mammas gamla kompis Tojjan kom även på besök. Han satt och läste sagor för mig när jag var liten, i Rimbo där jag är uppväxt, och han är även anledningen till att mamma flyttade till Borås (han flyttade, mamma hälsade på och kände att Borås var en stad hon ville bo i. Mammagris som jag var så flyttade jag efter ett halvår senare). Adrian satt i hans knä och tittade på barnprogram, man kan säga att det är generationsbyte ;)

Vill även uppmärksamma er på en nyöppnad butik som blivit rånad, som en fin tjej och hennes vän slitit med att starta. Följ denna länken och håll utkik efter de stulna produkterna. Det är den här tjejen som har gjort önskestjärnorna, Adrian har ju en och mina brorsbarn fick en varsin i dop-present. Jag hoppas verkligen att det löser sig och att tjuvarna åker fast!