besöket från uppsala och lite annat

Datum: 2010-03-29 Tid: 17:32:37

Det var roligt att pappa och uppsalafamiljen kom på besök i lördags =) Dock var inte Adrian så glad den dagen, tror det blev lite för mycket folk på en gång. Och Adrians morbröder är "skitframkallande" ;) Lillfisen hade inte bajjat på hela dagen, men på kvällen när morbror Micke höll honom kom en redig brak, och senare när morbror Mattias hade honom i famnen så samma sak. Ska ringa dom nästa gång Adrian inte bajjat på länge ^^ Adrian fick en madrass och såna kisstäta lakan till sin spjälsäng av dom också, och ett goseflygplan och en boll. Väldigt snällt =) Märks att pappa var en stolt morfar! Både han och Monika har smsat mycket efter att de åkte hem och frågar hur det går. Roligt att de är så engagerade =)

Igår tror jag Adrian kom till rätta hemma hos oss för han var en snäll bebis hela dagen =) Det är bara när vi ska byta blöja som han inte riktigt vill vara med längre så man får sjunga lite. Dels för att hålla sina egna nerver i styr så man inte blir hyperstressad när lillkillen skriker hööögt och hysteriskt och dels för att försöka lugna honom. Men det sistnämna funkar inte. Det är precis när man tar upp honom som han tystnar direkt ^^

Idag kom en kvinna från bvc på besök också. Adrian går upp i vikt som han ska, konstigt vore det annars så som han äter! Mina bröstvårtor är såriga som tusan! Trots amningsnappen. Men hon från bvc tyckte att vi verkade ha det bra, och det har hon rätt i! Adrian är mammas lilla goding ♥

Mitt internet funkar inte hemma heller, därav den glesa uppdateringen. Är ute hos mammi nu, så använder hennes dator. Fattar inte riktigt vad som är fel därhemma, men hoppas det löser sig snart. Patrik som är en hejjare på datorer visste inte heller vad som krånglade, och han brukar kunna lösa det mesta! Han kommer ut hit imorgon och säger hej då innan han åker ""hem"" till Gotland över påsk, han sa att han måste få träffa lillkillen innan =) Patrik är verkligen bra med Adrian ^^ Och eftersom vi umgås så mkt så är det skönt med lite avlastning så man iaf kan gå ut o röka ifred. Adrian gillar icke att vara själv!

Oj. Ni ser! Man har hur mycket som helst att skriva nu ju! Kommer bli roligt att gå tillbaka och titta på i framtiden =) Bilder och sånt kommer när internet hemma funkar igen =)


gårdagen var icke rolig inte!

Datum: 2010-03-27 Tid: 12:42:17

Gårdagen och natten har varit ganska svår! Adrian har inte varit särskilt glad och gråtit mest hela tiden. när man inte har någon som kan avlasta en efter ett par timmars gråt så blir man helt slut. Men idag är han den glade Adrian igen!

Nu är mammi, Moa och Patrik här. Pappa och dom kommer nog om en och en halv timme ungefär. Hoppas Adrian är glad kille då med. Just nu ligger han i mosters famn och sussar sött!

Igår kom Nicole på besök, hon hade köpt jättefina kläder till Adrian =) Lägger upp bilder på alla kläder som Adrian har fått sen. Sarah kom också upp en sväng och senare kom Ida.

adrian, adrian och ännu mer adrian =)

Datum: 2010-03-26 Tid: 17:02:16

Nu är jag och Adrian hemma! Det känns bra faktiskt, att försöka klara sig själva utan Adrians mormor och moster. Men det ska nog gå. Inatt väckte jag Adrian för att han skulle äta, och efter det kunde han inte riktigt somna om. På två timmar blev det tre blöjbyten, en släng av magknip skulle jag tro och den stora stygga hickan kom och störde Adrian när han nästan somnat. Jag trodde att jag skulle tycka att såna nätter skulle bli jobbiga, men det var bara så himla mysigt!

Amningen går inte så smidigt som jag hade hoppats på. Lillfisen blir så förbannad när han inte får bra tag om bröstet på en gång och då börjar han fäktas som en galning och skriker! Där märks det att det är min son, temperamentet är precis som mitt och inget tålamod alls ;) Men jag ger en eloge till det snille som uppfann amningsnappen! Köpte såna när jag var gravid och testade idag. Underbara saker! Så nu slipper jag förhoppningsvis såriga och svullna bröstvårtor.

Och jag måste säga att min mammi är totalt bäst! Hon och Irma har hjälpt mig att städa idag, och så var de händiga och satte ihop Adrians spjälsäng. Underlättar mycket att jag inte behöver oroa mig för städning nu när allt är så nytt ^^ Så tack mammi och Irma ♥

Imorgon kommer Adrians morfar med familj och hälsar på oss. Det ska bli riktigt roligt! Fast de stannar bara över dagen, men bättre det än inget besök alls =) Adrians morfar har en bild på Adrian som skrivbordsunderlägg på datorn på jobbet, tycker jag är fint!

Efter helgen är vi nog redo att ta emot besök också. Fast bara om besökarna är 100% friska och krya, vill ju inte att mitt hjärta ska bli sjuk det första han blir ;)

Snart ska jag småplocka lite och försöka hålla i ordning här hemma heeela tiden! På måndag kommer en barnmorska från BVC och tittar. Tror de totalt struntar i om det är lite skit i hörnen, men vill ändå ha det fint när hon kommer.

Jösses vad mycket jag har att skriva nu då när Adrian kommit till världen! Hade bestämt mig att detta inte skulle bli en sk mamma-blogg (det är det kanske inte heller?) men det kommer nog skrivas mest om det finaste jag har och läggas upp en massa bilder ^^

jäkla kärring!

Datum: 2010-03-25 Tid: 18:06:40

Jäkla tant på försäkringskassan som drog sina egna slutsatser om mitt ärende innan jag hann prata till punkt. Självklart fattade hon fel så det tog lååång tid, och Adrian blev mer och mer otålig att få mat. Varför kan kärringar som har såna jobb aldrig lyssna färdigt?

Annars har dagen varit bra. Vi åt lunch på Snack så Reza fick se lillfisen. Och ammat halvt offentligt har jag gjort för första gången med, i bilen när vi stod parkerade mitt i stan. Det var en liten utmaning att dölja sig. Sen var vi upp till Irma och drack kaffe. Adrian pissade ner Irmas stolsdyna när mammi bytte blöja, så han passar verkligen på när rumpan är bar =)

Glömde skriva innan att jag har haft sjuka drömmar inatt! En dröm var att Adrian skulle på läkarbesök för alla möjliga konstiga sjukdomar, och en annan var att jag skulle adoptera bort honom. Gudars skymning vad lättad jag blev när jag vaknade!

Nu ska jag upp och kramas med min goe son lite. Nu är han hos sin moster som är helt underbar med honom =) Var verkligen rätt beslut att åka ut hit till mammi när både hon och syster är så underbart stöd ^^

så duktig så!

Datum: 2010-03-25 Tid: 11:04:48

Vilken duktig liten son jag har! Han har varit hur lugn som helst inatt, jag har till och med fått väcka honom för att han ska äta. Och blöjbytet inatt var inte heller något problem. Så skönt! =) Vi vaknade för en halvtimme sen och nu är Adrian hos sin mormor för rapning. Då passar jag på att skryta lite här i bloggen ^^

första dagen "hemma"

Datum: 2010-03-25 Tid: 00:04:23

Första dagen "hemma" från sjukhuset har gått väldigt bra. Både mammi och syster har hjälpt till med lillkillen och han äter som han ska, var lite orolig att det skulle krångla mest. Men min son är en väldigt snäll liten unge måste jag säga =)

Tiden på BB var väldigt bra och personalen helt underbara. De ställde upp till 100% och jag fick nog lite särbehandling tror jag för att jag är ensamstående. Ingen annan än pappan får ju egentligen komma upp på avdelningen, men både mammi, Patrik och Emma har varit dit. Sen har Veronika, Shiva, Jessica och Irma varit upp och hälsat på också, fast då fick vi åka ner och möta dom.

När mammi kom och hämtade oss och vi åkte från sjukhuset tittade jag på Adrian och då kom tårarna. Då föll verkligheten på att jag har blivit mamma till en underbart fin liten pojke!

Tidigare när mammi bytte blöja på Adrian så sprutlackerade han ner hela filten med bajj, tror nog mormor fick lite på sig också. Haha! Och nu sitter hon och hennes granne och leker med Adrians underläpp. Det har roat dom ett bra tag! Har filmat så lägger ut en film sen när jag kommit hem till mig.

Nu ska jag och Adrian lägga oss. Ska bli intressant att se hur många timmars sömn man får inatt. =)

nu är adrian hjärtat här!

Datum: 2010-03-24 Tid: 18:46:05

Oj! Vart ska jag börja någonstans? Vattnet gick ju som sagt i torsdags och sen dess var det en evig väntan. Förvärkar hit och dit och försöka sysselsätta sig med någonting. Inte lätt inte! Natten mellan lördag och söndag blev totalt sömnlös, värkarna var verkligen inte goa. Dels var det dom där förvärkarna och dels hade värken gått över till svanken också. Led mig igenom natten tills mammi vaknade och det var dags att åka in för att bli igångsatt.

När vi kommer in på sjukhuset 08.20 söndag morgon vill de göra kurva. När plattan var på magen gjorde det fruktansvärt ont så jag blev arg över att de promt ville göra en, så hon kände om jag var något öppen. 8 cm redan då! Så de körde in mig till ett förlossningsrum och 8.45 fick jag börja förlossningsarbetet. 09.17 var min älskade lilla son ute hos mig och hans stolta mormor (som var helt underbar hjälp)!

Kan inte säga annat än att förlossningen gick över förväntan. Jag hann ju inte med någon bedövning eller så, bara lustgas som inte riktigt funkade som den skulle. Däremot trodde jag att det skulle vara värre, så jag känner mig som rena superkvinnan! =) Och att missta förlossningsvärkar med förvärkar känns ju lite snopet faktiskt. ;)

Både jag och lille Adrian mår bra, vi lär känna varandra och fick komma hem från sjukhuset idag. Nu är vi ute hos mormor och vilar upp oss.

Adrian Kim Åberg
2010-03-21
3110 gram, 49 lång




ingen bebis

Datum: 2010-03-20 Tid: 07:16:31

Fortfarande ingen bebis som kikat ut. Bara dessa förvärkar än. Imorgon bitti sätter de igång förlossningen om ingenting har hänt tills dess. Hörs!

vattnet har gått

Datum: 2010-03-19 Tid: 07:10:10

I förrgår och igår har jag haft den där nedrans ryggvärken. Men jag tror jag vet vad den beror på nu, för det verkar som att värken kommer varje gång jag fått i mig jordnötter. Kan det vara så att jag är överkänslig mot något ämne kanske?

I vilket fall som helst så låg jag i mammas säng och vilade igår efter värk. Helt plötsligt (runt 19.30) är det som att bebis sparkar ut en boll med vatten. Jäklar vilken kraft vattnet kom med och jag hoppade förskräckt upp ur sängen med ett "Woooh!"! Både mammi och Ile frågade vad det är som hände och då har jag hunnit ta mig till toa och svarar med ett skratt att jag tror vattnet gick. Sen av någon anledning går jag till datorn och skriver på facebook att vattnet gått, istället för att ringa förlossning. Ringde till förlossning sen iaf och de ville ha in mig på undersökning.

På förlossningsavdelningen tog de temp och gjorde kurva osv men ingenting tydde på att förlossningen skulle sätta igång, så jag fick åka hem. Hela natten har jag haft  förvärkar, som en grym mensvärk, men fått mig ett par timmars sömn ändå. Konstiga drömmar har jag haft iallafall.

Dröm1: Massor med folk gick på led till en skoaffär, för de hade rea. Men när man väl provade skorna så var det plötsligt väskor man hade på fötterna.
Dröm 2: Jag vaknade (inte på riktigt) av att en kille knackade länge som fan på dörren. När jag gick och öppnade var det killen som är pappan till mitt barn. Men nu kunde han snacka perfekt svenska och åt massvis med kakor. Dessutom var han hippie och inte ett dugg lik som jag minns honom!

Jaja. På förlossnigen vill de iallafall ha in mig på undersökning idag klockan 15. Och varje dag fram tills på söndag om ingenting har hänt. Då sätter de igång förlossningen! Jag hoppas ju på att bebis vill komma ut innan söndag, men vi får se. Nu har ni lite koll på läget iaf =)

även gravida kan dansa breakdance!

Datum: 2010-03-16 Tid: 19:06:30

Som jag redan har sagt så är det ju totalt livsfarligt att gå ut nu när det är så halt ute. Och det kan jag sannerligen skriva under på nu! När jag klev av bussen på väg till Malin höll det på att gå illa! Kan liknas med att jag körde ett breakdance-move: när man slänger sig bakåt, men med fötterna fortfarande på marken, och tar emot sig med en hand. Jäkligt smidigt må jag säga med tanke på att jag har kalaskulan på magen. Dock var det inte så lätt att ta sig upp från den ställningen... Men med ytterligare lite med break dance lyckades jag: Handen fortfarande på marken, snurra runt så magen pekade neråt istället för ryggen och sen krångla sig upp.

Från denna position (fast båda fötterna på marken):

Till denna:


idag fyller världens bästa syster år!

Datum: 2010-03-16 Tid: 18:36:19

13 år! Jösses, tonåring på riktigt nu, även om beteendet har funnits där ett tag ;) Grattis sis på födelsedagen!

men gaah

Datum: 2010-03-16 Tid: 12:18:39

Dagen börjar med dåliga nyheter från en jäkla myndighet! Tack så mkt! Men överklaga ska jag, tro mig.

Nu ska jag ner till banken, sen upp till Malin och Isak på en kaffe. Hörs!

lille isak

Datum: 2010-03-15 Tid: 21:41:21

Måste bara säga att Malins son Isak som är 6 månader är en av de sötaste små snubbar jag någonsin träffat på! När jag skojar med småbarn och gör grimaser (stavning?) så börjar de flesta ungar störtböla. Denna cooling börjar bara garva! Han är inte ett dugg blyg heller, och nöjd med tillvaron mest hela tiden. En riktig skön unge! Att träffa honom gör också att jag längtar ännu mer efter min egna lilla bebis! Visst är han söt? Att hans mamma är grymt trevlig också gör ju inte saken sämre. Hoppas på att umgås mer med henne i framtiden, hon har nog dessutom flera bra tips till en ensamstående mamma eftersom hon är själv med Isak ^^

Denna spjälsäng ska jag få köpa av Malin! Härliga färger va!? =)


Imorgon har jag ett ärende på banken att uträtta, och efter det så blir det att besöka HeiDi och se hur hon bor. Skönt att komma ut lite nu när jag varit hemma i flera dagar. Vill helst inte gå ut när det är så jäklarns halt. Patrik har beställt pannkakor till middag imorgon. Vi har kommit på ett bra avtal ^^ Eftersom jag bara går hemma om dagarna så lagar jag mat lagom till han slutar jobba. Vi delar på matkostnaderna och lyckas jag laga nåt riktigt gott kan jag nog få Patrik att hjälpa mig med tex dammsugning eller liknande. I like it!


försäkrad

Datum: 2010-03-15 Tid: 18:50:42

Nu har försäkringstanten från Trygg Hansa varit här. Tecknade försäkring för både mig och bebis, tror det var ett klokt beslut. Dessutom ska jag nog ta hemförsäkring via dom också. Hade ju bjudit över Malin som sällskap också, gillar ju inte att vara själv med främmande personer, och det slutade med att Malin blev försäkrad hon med. Eller ja. Vi är ju inte försäkrade ännu, men om vi blir godkända.

Snart ska jag åka och småhandla med Patrik. Behövs lite smått och gott i både kyl och skafferi!

15 mars 2010

Datum: 2010-03-15 Tid: 14:17:37

Mammis fina hundar, Daisy och Isak =)

Inatt har jag sovit dåligt igen. Jäkla hosta jag har åkt på! Så det blev till att ligga i sängen länge idag. Skönt! Nu har jag duschat och ska ta mig något att äta. Sen kommer Malin och hennes son hit, dom ska hålla mig sällskap när hon tanten från försäkringsbyrån kommer hit. Blir nice det =)


här hoppas det!

Datum: 2010-03-14 Tid: 21:42:58

I somras åkte vi till ett badberg i billingsfors där min bror bor. Man kunde hoppa från höga höjder (3, 5, 8, 10 och 12 meter). Det är tio meter vi hoppar från här. Läskigt var det med tanke på att stället har inte gjorts om något för säkerheten, utan är helt naturligt.

Andra filmen är när Jon (min brorsas kompis) och min brorsa hoppar från 12 meter. Mammi hoppar från 10 meter och syrran från 8 meter =)


en sån bra dag!

Datum: 2010-03-14 Tid: 18:42:02

Idag har varit en bra dag. Stekte pannkakor till födelsedagsbarnet och hade pannkaksfrukost och sen åt vi massa glass =) Glass, glass, glass i stora lass!

Nu har Nicole, Saphira och Ankan varit här och ätit glass också ^^ Saphira är ungen med mest energi i hela världen, söt som sjutton. Trevligt med lite besök!

Resten av kvällen ska jag bara slappa. Så trött!

vet ni vaad?

Datum: 2010-03-14 Tid: 16:57:34

Jag har hittat alla tillbehör till min kamera för att kunna använda den! Jag har till och med lärt mig att jag kan sätta in minneskortet från kameran i datorn så ingen sladd behövs. Skitsmidigt ju =) Så är det något från mitt spännande liv som ni vill att jag ska dela med mig av i form av bilder så får ni säga till (inte för att jag förväntar mig det från mina icke-kommenterande bloggläsare, haha!)

Nu har jag lagt upp en film från i somras när jag var hos min bror på facebook. Vi åkte till ett badberg där man kunde hoppa från höga höjder (3, 5, 8, 10 och 12 meter). Har en film från när jag hoppar från tio meter som ni ska få se senare när jag lagt upp den på youtube =)

kön, födelsedatum, vikt, längd?

Datum: 2010-03-14 Tid: 16:14:43

Igår på babyshowern gissade gästerna på om det är en pojke eller flicka, vilket datum h*n föds, längd och vikt. Beräknat förlossningsdatum är 3 april.

Såhär gissade dom:
Emma: Pojke, 2 april, 3600 gr, 52 cm.
Jessica: Pojke, 8 april, 3800 gr, 51 cm.
Veronika: Flicka, 1 april, 3650 gr, 50 cm.
Nicole: Pojke, 28 mars, 3350 gr, 50 cm.
Emmy (8 månader): Flicka, 30 mars, 2940 gr, 49 cm.
HeiDi: Flicka, 9 april, 3430 gr, 51 cm.
Shiva (5 år): Pojke, 27 mars, 3 kg, ingen längd.

Gissningar via kommentarer (era gissningar):
Patrik: Sork (pojke på gotländska), 2 april, 3275 gr, 51 cm.
EK: Flicka, 5 april, 3200 gr, 50 cm.
Angelica: Flicka, 7 april, 3450 gr, 51 cm.
Tessan: Flicka, 6 april, 3280 gr, 50 cm.

Vad tror du?

Gästernas fina gissningar =)

(Mammi och Moa hade hunnit åka innan vi gissade.)


bebis presenter =)

Datum: 2010-03-14 Tid: 14:21:38


Från HeiDi och lilla Emmy:

2 bodys och en bebisfotografering =)

Från Emma:

En spöket Laban-snuttefilt =)

Från Veronika, Shiva, Jessica och Kim:


Bitring som man kan lägga i kylen som svalkar
bebis tandkött när tänderna börjar ploppa fram.
En gosig filt, och kort som Veronika och Shiva gjort.
Och de sa att det kommer något mer senare =)


Mamma
och Moa hade en present från London som inte kommit än. Spännande =)
Och
Nicole sa att present kommer från henne också!

Tack alla för en trevlig dag igår!
Och bebis tackar för alla fina presenter!

wohoo!

Datum: 2010-03-14 Tid: 01:03:35

Klockan är över tolv, det är alltså den 14onde mars idag. Och det innebär inget mindre än Patriks födelsedag, grattis grattis vännen! Idag gör vi det vad du vill göra (inom rimliga gränser bör nog tilläggas, haha)



Hurra, hurra, hurra, hurraa för Patrik idag!

officiellt helt slut

Datum: 2010-03-13 Tid: 17:53:48

Nu har de sista gästerna gett sig av, och jag är totalt slut. Men trevligt var det och tack så jättemycket för de fina presenterna! Tänker inte avslöja vad bebis har fått, men det kommer upp bilder om nån dag eller så. Var jättekul att ni ville komma och umgås och fira att bebis snart är här. Vi har gissat kön, födelsedatum, vikt och längd på bebis. Snart får vi se vem som har gissat bäst! När jag orkar ska jag skriva ner allas gissningar här i bloggen =)

Shiva (5 år) ville leka kurragömma med oss vuxna, hon var ju enda "stora" barnet. När det var min tur att leta och jag hittade henne så skriker hon "bu" så jag flyger flera meter. Ett under att inte vattnet gick där kan jag säga ;)

Om någon är sugen på glass och kakor så har jag överflöd kvar, bara komma och ta för er ;)

babyshower idag

Datum: 2010-03-13 Tid: 13:26:01

Vaknat, slöat, duschat. Patrik har hjälpt mig städa mot en middag i betalning medan jag gjorde mig iordning. Nice som fan!

Är ju babyshower idag! Ser jag fram emot, måste bara bli lite piggare känner jag. Just nu är jag sååå seg i hela kroppen. Men det får en kaffe råda bot på. Vi hörs! ^^

mina fina brorsöner =)

Datum: 2010-03-12 Tid: 23:11:50

Gosungar! När jag ser dom längtar jag ännu mer efter min plutt! =)


fredag kväll

Datum: 2010-03-12 Tid: 20:24:38

Nu har jag och Patrik möblerat om mitt vardagsrum. Det blev mer golvyta vilket är bra när bebis kommit, men jäklar vad ovant det är. Det enda jag behöver nu känner jag är en byrå eller liknande så blir det kanon detta!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Valet är mellan att ligga hemma och dega eller åka på fest. Har inte riktigt bestämt mig. Båda två känns lockande ^^

nu är det dags!

Datum: 2010-03-12 Tid: 16:49:50

Ja, nu mina vänner, är det dags! För stekning av mina köttfärsbiffar. Har laddat upp med fryspåsar att ha på händerna medan jag knådar lagom stora biffar (har fobi för att ta i rått kött), pommesen ska strax in i ugnen och jag kan bara föreställa mig hur misslyckat detta kommer bli! Lets go!


Update;
Nu har vi ätit och jag har fått min dom. Patrik tyckte att biffarna smakade skit... gott! Inte nog med att han gillade potatismoset och ugnsstekta falukorven i förrgår, han rådiggade mina biffar. Så tydligen kan jag laga mat. Det var som fan. =)

dags att laga mat

Datum: 2010-03-12 Tid: 14:57:13

Kände mig lite småkrasslig tidigare, men det har ett par mackor, en kopp te (jag tycker inte om te) och ett glas pärondryck botat. Så nu mår jag bra igen ^^

Nu ska jag sätta igång och göra biff-smeten. Kan ni tänka er att jag är 24 år och har aldrig gjort köttfärsbiffar från grunden? Patetiskt ju.

Uppdaterar sedan om hur det blev ^^

möblera om?

Datum: 2010-03-11 Tid: 22:04:39

Nu har Malin vart här och fikat. Hon hade med sig kladdkakor (tror jag?) med cocostäcke, så jäääkla goda var dom! Hon måste baka åt mig nån dag. Och det är så roligt att prata med henne, för hon skrattar ofta. Man börjar ju nästan tro att man är rolig ;)

Planer på att möblera om har jag också. I vardagsrummet. Men då behöver jag hjälp av Patrik och han gör det inte gratis. Han kräver att jag ska laga mat igen! Och jag vill ju verkligen testa den möbleringen jag har tänkt, så då får jag offra min tid till att stå där det är männens tur att stå: vid spisen. Tänkte försöka slänga ihop några biffar, det har jag inte gjort förr och denna gången ska jag verkligen exprimentera vilt och galet! Inte ett enda recept ska följas och inga hämningar ska stå ivägen. Det kan bli totalt misslyckat. (Men han krävde ju bara att jag skulle laga mat, inte att det skulle vara gott)

Hörs imorgon! Puss

mätt i magen

Datum: 2010-03-11 Tid: 18:59:25

Mätt mätt mätt! Käkade ris och stekte lax, enkelt och gott. Hoppas på en smart unge nu då, men bör bli bättre på att äta fisk isåfall.

Snart kommer Malin G på kaffe, längesen man träffade henne. Vi bor i samma område, många man känner som bor här på Göta. Det är nice det!

Imorgon händer nästan inte ett skvatt! Ska sova tills jag vaknar och gärna lite till, sen ner till stan och fixa det sista inför babyshowern. Sen är jag bjuden på fest på kvällen, men det får jag allt se om jag orkar med. Skulle iofs vara roligt innan lillfisen kommer. Men vi får se helt enkelt. Behöver ju inte stanna så länge!

besöket hos barnmorskan

Datum: 2010-03-11 Tid: 17:11:24

Bebis har fixerat sig helt nu, skönt att höra! (Min barnmorska har ju varit osäker på hur bebis har legat, och övervägde ultraljud. Förra besöket trodde hon att bebis låg med huvudet neråt, men var inte helt hundra. Nu lät hon säker iallafall) Hjärtljuden lät jättebra, och mina värden såg bra ut. Och jag har gått upp 13 kg, 1 kg till sen förra besöket, vilket hon tyckte var en bra viktuppgång =)

ombokat möte =)

Datum: 2010-03-11 Tid: 11:35:49

Idag skulle en kvinna från en försäkringsbyrå komma hit och informera om olika bebisförsäkringar. Sånt är ju viktigt, men jag kände att "idag orkar jag bara inte". Som tur var ringde hon och bokade om tiden tills på måndag. Så idag har jag bara barnmorskan att klara av.

Sovit riktigt dåligt har jag gjort inatt med. Fya! Är en hel natts sömn för mycket begärt? Men är väl bara att vänja sig, kommer nog inte få alltför mycket sömn när bebis kommit, hehe!

Dags för kaffe och lite tv-tittande innan jag hoppar in in en dusch.

dags o nanna

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:58:27

Nu är det dags för att slänga sig i sängen och få lite sömn! Imorgon blir en dag med försäkringsrådgivning för bebis och besök hos barnmorskan. Kommer vara helt slut efter det antar jag.

25 dagar kvar till beräknad förlossning =)

matlagning

Datum: 2010-03-10 Tid: 18:09:38

För det första har jag så dålig fantasi när det gäller att laga mat. För det andra så har jag otroligt dåligt självförtroende om hur det kommer smaka. Jag gillar absolut inte att laga mat till andra! Men idag hade jag lovat Patrik att göra potatismos och ugnsstekt falukorv, och det är ju inte så svårt så sett. Men glad blev jag när han sa att det var "jävligt gott!".

Ge mig tips på enkla men goda maträtter!

priskrig, det hoppas jag på!

Datum: 2010-03-10 Tid: 14:35:43

Nu är jag precis hemkommen efter att jag och mammi käkat, och hon har även hjälpt mig köpa fika till babyshowern på lördag. Blev inte så dyrt som jag trodde, det är skönt! Har lite saker kvar att köpa, men skönt att det mesta är kirrat nu iallafall.

Var även en sväng till apoteket, jäkla dyrt för en så onödig "åkomma". Medicin borde bli billigare, en del har ju inte råd att bli sjuka. Får väl hoppas nu när monopolet är borta att det blir priskrig när en del apotek blivit privatägda.

jäkla karl!

Datum: 2010-03-10 Tid: 11:06:53

Vaknade idag av att en karljäkel försökte spela "bjällerklang" på trappräcket när han skurade trapphuset. Men han misslyckades brutalt. Sur blev jag!

Har ni sett programmet "dating in the dark"? Dom borde slå ihop det med "bonde söker fru". Tänk er vad roligt det skulle vara att se folk dejta i totalt mörker i ladugården ^^

Veronika har precis varit här på kaffe, o nu kom mammi =) Folk avlöser varandra. I like it!

haha, okej?

Datum: 2010-03-09 Tid: 22:59:15

Han, hallåa-rösten på kanal5, skulle informera om att McGyver kommer inatt på tv och sa: "McGyver, han som uppfann det vändstekta ägget". Tyckte det var fjompigt, men ändå lite kul.

Haft besök av Patrik, Nicole, Jojje och Koffa ikväll. Trevligt! Det är som jag säger: förmiddagarna är skittråkiga, medan eftermiddagarna/ kvällarna är desto roligare. Tack iaf för gött sällskap =)

Imorgon ska jag ta mig en trask ner till stan, måste till apoteket bland annat. Godnattens!

lite bebissaker jag köpt

Datum: 2010-03-09 Tid: 18:28:29

Har ju lovat bilder på de saker jag köpt till bebis


Babygunga


Vagnen


Babygymmet


Babysitter


Amningskudde och 2 gosedjur =)

Det var det de! Mer än det är nog inte så intressant.

trista förmiddagar

Datum: 2010-03-09 Tid: 15:06:26

Att gå hemma dagarna i ända är faktiskt riktigt tråkigt! Speciellt när alla har sina jobb eller utbildningar att sköta. Vad ska man hitta på då? Jag har nog tyvärr kommit in i en riktigt ond cirkel som inte är lätt att ta sig ur. Jag vaknar, är megatrött, sätter mig och kollar på tv eller slår på datorn. Och spenderar hela förmiddan så. Jag vill hitta en hobby, men ingenting verkar roligt! Ingen som har något förslag?

Men jag ska nog inte klaga på mitt händelselösa liv, för snart är det full rulle med bebis och allt vad det innebär =) Och de flesta eftermiddagar så träffar jag ju oftast folk. Men det är förmiddagarna som är förbannat trista! Hjälp?

tröttmössa

Datum: 2010-03-09 Tid: 11:59:11

Inatt var John Blund väldigt seg med att komma till mig. La mig innan klockan tolv, men somnade efter 02.30 då jag kollade på klockan sist. Så irriterande! Nu är jag trött.

jag har det så bra!

Datum: 2010-03-08 Tid: 19:33:22

Jag har det så jäkla bra har jag märkt! Personliga chaufförer, personliga kockar, städhjälp, och en del proffsiga öron som orkar lyssna på mig. Nä, att vara gravid är en baggis psykiskt när jag har så fin hjälp! ♥ Tack alla fina själar som ställer upp så mycket för mig, ni är värda er vikt i guld!


tack mammi

Datum: 2010-03-08 Tid: 15:17:23

Hur underbart är det inte att mammi har körkort? Det händer inte alltför sällan när mammi är i stan att hon köper nödvändiga saker och kör hit, så slipper jag ge mig ut i halkan ^^ Det är ju helt lovely! Tror mammis körkort gynnar mig mer än det gynnar henne =)

internationella kvinnodagen

Datum: 2010-03-08 Tid: 13:40:07

Nu är man ren och fräsch efter en dusch. Ska väl snart klämma i mig lite lunch, inte för att jag är särskilt hungrig, men äta måste jag ju. Sen ska jag nog börja skriva på mitt förlossningsbrev och packa bb-väskan ^^

Det är internationella kvinnodagen idag också, så grattis till oss fantastiska kvinnor!















gå igenom bebiskläderna nu =)

Datum: 2010-03-07 Tid: 22:24:19

Nu ska jag gå igenom de kläder jag köpte av Malin idag. Alltid lika roligt att inspektera närmare ^^ Malin trodde för övrigt att det är en tös i magen. Vi får väl se. Mindre än en månad kvar nu! Måste fixa batterier till babygungan med, vad det nu ska vara förnågra. Har jag inte kollat än.

Känns som om jag har det mesta fixat nu, så bebis får komma ut nu om h*n vill. Hoppas lillfisen är redo för det snart, för nu har en nerv i rumpan kommit i kläm. Mäkta irriterande, för jag kan inte gå ordentligt. Kunde jag iofs inte innan heller. Hej anka/ pingvin!

Och hörreni! Hur skönt är det inte att solen varit framme flera dagar i sträck nu? Snön smälter och man kan vara ute utan att ens frysa, lovely! Tycker inte det behöver komma mer snö nu, vill inte halka runt med barnvagnen sen ;)

Hörs imorgon!

proppus mättus

Datum: 2010-03-07 Tid: 18:40:16

Proppus mättus efter potatisgratäng och en god köttbit! Tack för maten Patrik =) Vi har varit hos Malin Hagberg idag och köpt lite bebiskläder för billig peng (5-10 kronor plagget) och tjötat lite skit, och sen en snabbis till EK o hämtade en babygunga som också var väldigt prisvärd. Trots att jag klagade på att jag har dåligt med pengar så ville jag unna mig (eller ja, rättare sagt bebis) dessa saker. Får missunna mig något annat istället ;)

Har varit ute hos mammi i helgen. Ile frågar mig ofta varför jag sitter och smeker magen (det är skönt när den spänner) och det roliga är att det verkade smitta av sig. Såg flera gånger hur han själv gick och smekte sig på magen, haha!

Nu är jag så himla slö så det blir att inta soffläge resten av kvällen. Som alla andra kvällar då med andra ord =)

sluta betala med kort

Datum: 2010-03-07 Tid: 11:41:57

Jag funderar helt allvarligt på att sluta betala saker med mitt visa-kort. Man har ju ingen som helst koll på hur mycket man gör av med! Iallafall inte om man heter Therese och aldrig orkar logga in på internetbanken. Vilket jag gjorde idag och jag fick en chock! Så fattig trodde jag absolut inte att jag var, men jo. Det var jag. Blä! Men jag får skylla mig själv och bita i det sura äpplet och hålla mig inomhus tills nästa lass pengar kommer på kontot.

Nä, i fortsättningen tänker jag använda kontanter. Som på den gamla goda tiden!

min mammi är go!

Datum: 2010-03-05 Tid: 15:52:56

Härom dagen när jag var ut till mammi tog jag med mig min tvätt, för det fanns inga bra tider här. Jag hade tänkt att jag skulle tvätta, men mammi började tvätta innan jag ens vaknat och slängde sen in i tumlaren. Dock hann inte tvätten bli klar innan jag var tvungen att åka hem, men mammi skickade med tvätten med en av hennes kompisar idag. Och quinnan hade till o med vikt tvätten! ♥ Tack mammi!

Update; Ligger och sniffar på min tröjärm hela tiden. Nytvättat luktar så gott! Finns det någon godare doft tro?

mkt besök

Datum: 2010-03-05 Tid: 13:45:10

Mammi har varit här på kaffe efter sitt läkarbesök. Sen ringde Nicole och frågade om hennes bror och hans dotter kunde få va här tills en vän till henne kom med nyckel hem till Nicole. (Smarta tjejen hade låst dörren som hon inte skulle gjort, för hennes bror ska vara hundvakt i helgen). Och snart kommer Vischy upp en sväng. Mkt kaffe blir det! ^^

Annars har jag inte en aning om vad jag ska hitta på resten av dagen. Får väl hoppas att Patrik inte är för trött efter jobbet så han orkar umgås ^^

Denna natten har varit pest och pina. Sån jäkla halsbränna har jag haft! Det blev till o med så illa så jag spydde. Spyr mycket numera. Så fräscht! Icke.

otålig!

Datum: 2010-03-04 Tid: 19:59:37

När jag fick missfall i december -04 så svor jag på att den dagen jag får uppleva en fullgången graviditet så kommer jag inte gnälla ett dugg! Jag skulle inte gnälla på trötthet, värk, vaggande ankgång, halsbränna... ja, you name it. Jag bestämde mig då för att njuta till fullo av varje dag som gravid. Nu blev det inte riktigt så.

Jag gnäller. Inte för att det är särskilt jobbigt i sig, utan för att det känns enklare på något sätt. Om jag stånkar när jag ställer mig upp så går det lättare, påpekar jag hur trött jag är så känns det lite bättre och vaggar jag lite extra med flit när jag går så går gången enklare efter ett tag ;)

Men nu börjar jag bli trött på att vara gravid. Och det är något jag aldrig trodde skulle kunna hända! Men jag vill kunna röra mig obehindrat, kunna sova en hel natt utan massa toabesök, ligga ner utan att halsbrännan ska jäklas med mig och främst slippa oroa mig för en ny ryggvärks-attack. Jag vill ha min kropp tillbaka. Men helst av allt vill jag ju ha bebis i mina armar. Nu!


Men om ca. en månad är du i din otåliga mammas famn!

varför kommer man aldrig på bra rubriker?

Datum: 2010-03-04 Tid: 13:37:54

Haha, kollar på Ellen DeGeneres på Kanal 5 nu. Sheldon från "The big bang theory" är där som gäst. Kul att se honom som privatperson och inte som den tönten han är i serien. Han pratar iofs lika töntigt som sin rollfigur ^^ Men ändå!

Igår när jag var hemma hos mammi så åkte hon och jag och hämtade Moa från scouterna, och när hon skulle hoppa in i bilen så hade dörren fryst fast. Hon drog och drog, och till slut flög dörren upp och Moa halkade rätt ner i en snöhög. Fasen vad vi skrattade, hela vägen hem till mammi. Allt skrattande resulterade i något jag aldrig varit med om förr: Jag kräktes. Skratta tills man spyr, otroligt! Någon som varit med om det?

En grej jag reagerade på när jag åkte hem från mammi: Det är torrt på vägarna på massa ställen nu! Det är ett äkta vårtecken =)

Nu ska jag slöa lite innan det är dags att ta sig ner till stan för en fika med en kollega. Kul att veta att de bryr sig om mig även när jag inte jobbar =)

Vi hörs!

tv för hela slanten ikväll

Datum: 2010-03-02 Tid: 20:04:49

Nu börjar min tv-kväll, och det ska bli så skönt!

Shoppingrundan med Emma slutade med att jag kom hem med amingsskydd, 3 nappflaskor och såna där skydd för bröstvårtan som man sätter på när bebisen ammar (om man har såriga bröstvårtor är dom bra så såren inte blir värre). Förstår ni vad jag menar? ;)

Sen träffade jag Patrik och vi åkte och käkade på Max. Mycket gott. Och så är jag nyss hemkommen från Nicole som bjöd på en kopp kaffe!

Imorgon har jag inga planer, och därmed kommer jag inte göra ett dugg!

massor på tv ikväll ju!

Datum: 2010-03-02 Tid: 14:05:34

Idag är allt en slödag. Precis vad jag behöver känner jag! ^^ Men klockan fyra ska jag möta Emma för att småshoppa lite nödvändigheter till bebis. Har läst runt lite på internet vad man behöver och inte behöver, men blöjor och nappflaskor kommer följa med hem idag iaf. =) Funny!!

Ikväll är det även tv-kväll som heter duga. Kanal 5 bjuder på premiärer må ni tro! Först "Dating in the dark", följt av "Desperate housewives" och avslutar med "Cougar town". Dating in the dark och Cougar town är helt nya program, ska bli spännande och se om de faller mig i smaken. DH har jag ju längtat efter sen i höstas. Kommer ladda upp med täcke och kuddar i soffan iaf. Och godis!


önsketänkande?

Datum: 2010-03-02 Tid: 11:29:12

Inatt drömde jag att jag födde en liten flicka i sömnen! Det gjorde inte alls ont och när flickan var född så tog mammi hand om henne och jag fick sova vidare lite. Önsketänkande kanske?

kärt men lite pinsamt minne =)

Datum: 2010-03-02 Tid: 00:34:32

Har precis sysselsatt mig med att läsa StinaLee's blogg. Hon skrev ett roligt inlägg om att göra saker när ingen ser, eller blivit påkommen när man gjort något pinsamt och uppmanade sina läsare att "bikta sig" i kommenarsfältet. Ni kan läsa inlägget här.

Kom på en kär gammal historia från när jag gick i lågstadiet som jag minns med glädje. Jag gillade att sjunga medan jag satt på toa, och gjorde så även i skolan en gång. Och inte direkt diskret, utan golade på rejälgt högt! Till slut kom min fröken Gunilla och knackade på dörren, tackade för den fina konserten men påpekade att jag skulle dämpa mig lite. Mina klasskompisar kunde nämligen inte koncentrera sig därinne i klassrummet. Lite generad var jag allt när jag kom tillbaka.

Nuförtiden tycker jag att jag gör "pinsamma" saker väldigt ofta, tydligen tillräckligt ofta för att inte längre skämmas. Har du gjort något du tyckt varit riktigt pinsamt?

ush ush

Datum: 2010-03-01 Tid: 21:24:41

Varför får jag halsbränna varje kväll? =(

today

Datum: 2010-03-01 Tid: 19:19:54

Idag har både Bexx och Vischy varit här och fikat ^^ Bexx hjälpte ju även mig att dammsuga mot en slant (hon behöver pengar ibland och jag städhjälp, perfekt ju!). Fast blev inge planerande av babyshower. Istället åkte vi tre ner till Orion och käkade lunch. Medan vi åt kom två brudar och satte sig vid bordet jämte, varav den ena pratade högt om hur hon skulle få hennes pappa att betala en iphone åt henne. För helvete ungjävel, skaffa ett jobb och köp en själv! "Pappa betalar" är ett av de uttryck jag ogillar mest!

Efter vi käkat släppte Vischy av mig och Bexx i Knalleland där vi kiade runt lite. Efter ett tag träffade vi även lilla Bella ^^ Jag var faktiskt ovanligt bra på att inte köpa så mycket denna gången. Blev en väggljuslykta, 3 ljuslyktor på fot och spislock till plattorna. 250 spänn gick kalaset på. Inte så farligt!

Patrik kom och hämtade mig i Knalle sen. Så åkte vi till Subway i stan och käkade. Första gången jag åt där, var gott! ^^ Och nu är jag hemma och småplockar lite mellan varven =) Tycker det är mysigt att springa och plocka och dona. Men trött är jag, så ska bara läsa bloggar nu ^^

ni förtjänar smisk!

Datum: 2010-03-01 Tid: 10:26:51

Som rubriken antyder så förtjänar ni smisk. Ja ni, mina läsare! Hade sett fram emot åtminstone lite fler kommentarer  i senaste graviditetsinlägget (magen v.35) med tanke på att det är både en egentagen bild och en egen video. Bara Tessan och EK som är duktiga kickor som gett mig lite respons där, tack till er!

Ni andra: Kom hit och lägg er över mitt knä (om ni får plats o inte magen är ivägen dvs) så ska jag allt daska era små stjärtar tills de blir röda och ömma.