today

Datum: 2011-05-31 Tid: 19:37:48

Wiiie! Jag är så gott som kry nu! =) (Dumt nog sjukade jag kvällens jobb igår när jag mådde som en påse skit, natten var inte så rolig heller). Jag och Adrian har hälsat på söööötaste Hailey och Rachel idag <3 Så mysigt! Och det var så roligt att se Adde och Hailey tillsammans, maken och hustrun liksom ;) Tack för idag flickor! <3 Kari kom med King-mat, mums! Tack vännen =) Och jag ligger i soffan med min nya långklänning på mig ^^ That's my day folks! Intressant va :P

blä

Datum: 2011-05-30 Tid: 11:13:56

Jag är rätt så trött på allt just nu. Trött på att hosta, trött på att plocka o städa, trött på att behöva ha så mycket att tänka på hela tiden. Kan ingen ta över allt för en stund?

wiie!

Datum: 2011-05-29 Tid: 22:42:50

Japp, jag är väldans glad över att pappa och Matte kom på besök! Vi gjorde inte så mycket, men höjdpunkten var ju ändå att se dom leka tillsammans med Adde. Adrian har varit på topphumör nu när han har fått leka så mycket! La Adrian till att sova middag strax innan de åkte hem, o när han vaknade så var han inte på bra humör! Saknade morfar och morbror tro? Då åkte vi och handlade med Kari, det tycker Adrian är kul. Behövdes handlas! Sen har jag och Kari kollat på Big Brother =) Och den här jäkla hostan alltså... fyfan.

trevligt besök!

Datum: 2011-05-28 Tid: 21:53:18

Mycket trevligt att ha pappa och bror Mattias på besök! Adrian tycker också att det är jättekul att ha lekkamrater =) Nu åkte de och hämtade mat, och när de skulle gå sprang Adde rakt i famnen på de båda och gav dom en kram. Så roligt att se! Imorgon ska jag försöka få med dom till Leo's lekland eller nåt annat skoj ställe ^^

herregud

Datum: 2011-05-28 Tid: 15:12:42

Adrian är en vilde idag! Hoppar i soffan, klättrar upp på fönsterbrädet, vägrar sova, ska pilla på ALLT, slänger mat omkring sig, drar fram alla leksaker. Antingen är han alltid så, eller så känns det jobbigare för att jag är sjuk. Troligen är det bara jobbigare nu. Men jag är helt slut och behöver vila, vill ju vara pigg när pappa och Mattias kommer! Är så himla glad att de kommer på besök! ^^

wohooo!

Datum: 2011-05-28 Tid: 12:28:36

Min pappa är på väg hit nu! =) =) =)

hooosta

Datum: 2011-05-28 Tid: 07:40:26

Inte blir hostan bättre av cocillana inte. Jösses vilka nätter jag har haft. Förra natten var Kari uppe med mig medan jag tömde magen pga hostan, sen fick jag frukost på sängen på morron ^^ Snällt! Var till läkaren igår men det visade ingenting. Blööh!

Idag får vi se om pappa kommer på besök ^^

ett år sedan

Datum: 2011-05-26 Tid: 10:29:48

Idag är det exakt ett år sedan jag opererade bort gallblåsan och blev av med alla bekymmer med värk och allt vad det hette. Lovely!

Nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Vilket de gjorde precis. Gööött! Hämta ut Cocilana senare då så kanske man slipper hosta tills man kräks.

Adde är glad och aktiv som vanligt. Jag förstår inte hur den ungen kan ha så mycket energi! Det kommer inte från mig iallafall, haha! Busa och leka lite innan det är dags för honom att sova middag ^^

jobbiga hosta

Datum: 2011-05-25 Tid: 19:35:18

Min hosta is killing me! Varför kan den inte bara försvinna? Känns som att jag knarkar mollipect. Kanske borde ringa vårdcentralen och be om ett recept på Cocilana etyfin, det är bra grejer mot hosta det!

Annars har dagen varit bra. Fick lite sovmorgon av Adde, alltid lika uppskattat! Och så har Robin, Becca, Maritha, Nicole och kontaktperson Lena varit här idag, dock inte alla samtidigt. Kul att kompisar vill komma hit så man får vara lite social iaf när man känner för att ha en "lazy day" (syftar på sången nedan) och inte vill gå ut.

Nej, nu kommer jag inte på nåt mer o skriva! Tjo!

skitunge! ^^

Datum: 2011-05-25 Tid: 12:47:17

Aktiv. Min son är verkligen aktiv! Från ena buset till nästa, inte en lugn stund. Gör han något han inte får så säger jag till honom från platsen där jag befinner mig i hopp om att han ska lyssna. 9 av 10 gånger lyssnar han inte. Då går jag bestämt fram och säger "ajaj, det är mammas, den får inte Adrian röra" (eller vad han nu busar med) samtidigt som jag tar honom i handen och går därifrån. Har jag tur glömmer han av vad han gjorde och fortsätter med nästa bus. Fast han glömmer nästan aldrig. Ja, han är aktiv min lilla buskille. Ibland trampar han på mina nerver, men han är ju sååå go! Underbara skitunge! ♥

min sång

Datum: 2011-05-25 Tid: 10:51:15


hm, godmorgon?

Datum: 2011-05-25 Tid: 10:02:29

Vakna o konstatera halsont och hosta - Check!
Byta obligatoriska skitblöjan (på Adde) - Check!
Tappa kaffefiltret med blöt sump på golvet - Check!
Springa efter busig Adde - Check!

Godmorgon!

förkyld

Datum: 2011-05-24 Tid: 14:21:12

Blev inte många timmars sömn inatt då jag, Rachel och Robin hade filmkväll lite försent. Och det straffade sig idag. När jag vaknade kunde jag knappt få fram nån röst och ont i halsen har jag! Snorig är jag också. Jag som friskanmälde mig igår och var redo att jobba imorgon. Blir ingenting med det. Känner för att svära och förbanna alla sjukdomar som finns känner jag. Det är nog nu!

Är mossig i huvudet så orkar inte göra många knop. Kari kommer och hämtar oss sen så ska vi äta hos honom. Orkar inte ens laga någon mat. Adrian är dock pigg o glad. Imorses snubblade han och föll med ansiktet rakt i golvet. Han började blöda från både näsa och mun, stackarn! Men han var en tuffing och slutade gråta snabbt, givetvis bidrog mammas tröst och lugnande ord till det ;)

Nu ska jag plocka iordning våra saker så vi är klara när Kari kommer.

jäkla krångel

Datum: 2011-05-23 Tid: 20:32:29

Min lilla dators hårddisk har kraschat! Det var väl bra grejjer va!? Jäkla krångel. Dessutom åkte jag, Adrian och Kari massa mil för att köpa en bilbarnstol. Frågade ägaren innan vi åkte om det var en bakåtvänd och jodå, det var det. Kom fram, kollade... var den bakåtvänd? Nä!

Annars har det inte hänt mkt idag. Jag hostar och Adde hostar, vila upp oss imorgon för jag ska jobba på onsdag. Så är det bara!

ajaj:ande

Datum: 2011-05-23 Tid: 12:21:36

Sänder en tanke till Ile's mamma som är väldigt dålig. Tydligen så är det osäkert om hon lever året ut, såå tråkigt! Även om hon och jag aldrig kunnat kommunicera då hon varken kan svenska eller engelska och min finska är som en droppe i havet så är hon go, tantaloonan. Försöker prata med mig på finska och jag sitter där som ett frågetecken men hon babblar på ändå. Må hennes sista tid i livet bli värdig! ♥

Jag fortsätter kampen med mitt ajaj:ande. Verkar ha gett lite resultat idag då Adde inte har tagit min telefon eller fjärrkontrollerna på bordet den senaste timmen. De och min kaffekopp är inget han får ha, och vi får väl se om han minns det om en timme ;) Det kan kanske tyckas att jag förväntar mig mycket av min son, men jag tänker inte plocka bort saker bara för att han inte kan låta bli dom. Tålamod och envishet är mina ledord. Jag ska vinna denna kampen en gång för alla, haha!

Nu ska jag dra ihop någon slags lunch.


datortrubbel

Datum: 2011-05-23 Tid: 10:12:09

Jahaja. Nu krånglar lilla nya datorn. Har inte ens haft den en månad tror jag. Använder den stora laptopen nu som har begränsad levnadstid (hur länge vet ingen). Känns som att sitta vid en bioduk!

Jag blir galen på min lilla son jag. När ska han lära sig att "ajaj" betyder nej? Jag säger ajaj minst tusen gånger om dagen och jag börjar tröttna redigt! Det värsta är att jag försöker se bestämd ut men då flinar han bara och fortsätter busa ännu mera. Kom gärna med tips hur jag ska få honom att förstå!

Nu sover Adde och jag vill bara ta det lugnt. Men telefonen går varm. Sms efter sms efter sms. Nu har jag stängt av ljudet. Känner inte för att ha kontakt med någon förrän Adde har vaknat.

hello

Datum: 2011-05-22 Tid: 20:08:56

Spenderat hela helgen hos Kari, hur skönt som helst! Han har hjälpt mig med Adde när jag mått piss, tack tack tack! Hosta, feber och magvärk från helvetet har jag haft. Inte skoj alls! Nu hoppas jag att friskna till ordenligt tills på onsdag, nu vill jag börja jobba igen. Adde's hosta har tack och lov försvunnit!

Underbara, söta Rachel kom förbi på besök ikväll! Så full av energi och jag älskar sättet hon blandar svenska och engelska ^^ Hon har aldrig sett mig sminkad (vi har känt varandra sen 2007), men tyckte min nuvarande stil vad fin =) Och hon berömde mig i min mammaroll också!

Nu ska jag invänta Big Brother, sen sooova!

blööööh

Datum: 2011-05-20 Tid: 13:37:47

Blir inga fler bilder idag. Jag är helt slut, orkeslös och trött. Och att spy kaffe är ingen hit! Vi åker ut till Kari över helgen, vila upp oss och förhoppningsvis bli friska! ♥

låt mig presentera "vovven"

Datum: 2011-05-20 Tid: 10:03:31

En av Adrians favoritleksaker är handdjuret "Vovven" som han fick av gammelfaster Inger i julklapp. Ni ska höra Addes garv när Vovven smyger sig på, uppför benet, över magen och anfaller bröstkorgen med kickel (hur fasen böjer man ordet kittla?) Jaja, ni vet vad jag menar! De pussas ofta, så snart behöver Vovven ta ett bad för han har massa snor i pälsen! Såhär ser Vovven ut, och lägg märke till mitt Adrian-altare (glasbord från Ikea med foton och dylikt som har med Adrian att göra under glasskivan)



Nu sover Adrian. Trötta sjukisen. När han vaknar ska jag ta kort på andra leksaker som han diggar och kan leka länge med, och klättra på, och stoppa i munnen, trycka upp i mitt ansikte och slänga iväg.

Ska även lägga in bilder på de nagelprylar som jag har införskaffat mig. Alla lack och prylar som jag har nu har ett rätt högt värde tillsammans. Så får se till att inte tröttna. Men det kommer jag nog inte göra då min vän Rachel som äääälskar nagelförlängningar och är noga med sina naglar skulle låta mig måla dom, och missmaddis som pysslar med naglar gav mig beröm för mitt första lack-försök ^^ Det var hos henne jag hittade cherryculture där jag beställt lack och hittills är jag väldigt nöjd! Besök hennes blogg, hon levererar med varje inlägg! En av de få bloggar jag följer slaviskt!

uuuush

Datum: 2011-05-20 Tid: 07:40:21

Hostat tills jag kräkts, svettats floder och frysit. Så såg min natt ut. Som tur är verkar Adde's ha varit bättre!

im a buzzador

Datum: 2011-05-19 Tid: 22:12:11

Herre jösses! Min hals dödar mig på morgonen, nu har även snoken börjat rinna och nu ikväll hostade jag tills jag kräktes. Blir inge jobb i helgen då vi inte får jobba när vi är förkylda. Skit.

Har ändå spenderat dagen med Kari. Adde träffade sin polare Linette, dom åkte hem till hennes bror (och min kompis) Linus. Jag och Kari passade på att käka och slöade till en film hemma hos honom. Haha, Kari somnade och jag skrämde honom. Har aldrig sett en människa hoppa till så jäkligt! Kan fortfarande skratta högt åt det! Hämtade Adde vid halv fyra så fick nog fyra barnlediga timmar =)

Kom hem två paket idag med. Nagellack och dylikt som jag beställde från nätet, och mitt buzzadorpaket. Buzzador är en sajt där du får delta i kampanjer. Blir du utvald får du helt gratis prover av en särskild vara och jag får prova Decubal, en hudvårdsserie. Fick massa tuber handkräm, massa förpackningar ansiktskräm och några läppbalsam. Handkrämen var heeelt lovely, mina händer blev lenare än Adrians rumpa ^^ Nu ska jag dela ut varuprover till folk jag känner och sedan "buzza" om vad jag och de jag delar ut till tycker. Ger det ett par dagar innan jag ger min slutgiltliga åsikt ^^ Min första buzzadorkampanj, spännande!

Har även testat två av nagellacken idag. Försökte pimpa mina naglar med enbart lack, och oj så svårt det är! Fick bli en "enkel" variant:


natti

Datum: 2011-05-18 Tid: 22:08:17

Nu är dagen slut ^^ Äntligen, för jag är tröööött!

kväääll

Datum: 2011-05-18 Tid: 19:17:59

Nu har jag gjort mitt för idag och tänker inte lyfta ett finger till på hela kvällen! Ligga på sofflocket och baaara slöa, det är jag fasiken värd efter dessa dagar ^^ Adde somnade 18.20 med, hela 40 minuter innan vanliga tiden. Awesome!

underbaraste!

Datum: 2011-05-18 Tid: 17:27:01

Gud vad det är roligt att äta mat med Adrian! Han får ju äta själv, men behärskar inte upptaget av mat på besticket ännu. Så jag laddar gaffeln medan han lassar in. Hur kul som helst att se! Dessutom kladdar han med händerna så jag försöker lära honom att slicka av fingret som han har mat på. Dock missförstår han mig och slickar av samma finger hela tiden, haha! Och det som för det ännu roligare är att han får till det där smackande ljudet ^^

Han har fortfarande kvar saft från måltiden och nu står han jämte mig och vill att jag ska dricka. När jag säger "nej tack" och vänder bort huvet sliter han tag i munnen på mig och vänder mitt ansikte mot honom igen och proppar in nappflaskan i munnen på mig. Envis som synden är han minsann! Och sötast i världen!

min fina!

Datum: 2011-05-18 Tid: 16:28:40

Jag är inte van med att Adrian går så mycket! Tyckte han behövde sova middag och medan jag stod och måttade upp hostmedicin så ropade jag på honom att komma. Då brukar man höra när han kommer krypandes i full fart, men nu hördes ingenting. Ropade igen och det hördes återigen ingenting. Gick för att hämta honom, men då kommer han spatserande med värsta flinet! Hur underbart som helst att se! Min stora pojke! ♥ (Han går ofta, men när han skyndar sig så föredrar han att krypa)

massa kaffebesök!

Datum: 2011-05-18 Tid: 10:41:55

Massa kaffebesök idag! Först Kari som kom med frulle, sen Ida, sen kontaktpersonen, och nu precis Kari igen! Sprutar snart kaffe ur öronen på mig. Dessutom har jag tvättat två maskiner och plockat lite i sovrummet ^^ Men sovrummet är så jäkla tråkigt, så det är bara jobbigt att städa där. Idag blir det ugnsstekt falukorv och potatismos till middag. Yummi! Hm... what else? Not much ^^

morning!

Datum: 2011-05-18 Tid: 08:00:50

Sovit som en gud har jag gjort inatt! Var nog den aktiva dagen igår som tog ut sin rätt ^^ Började morgonen med att vika rentvätten och slängde in fodralet till madrassen och lakan nu. Energin verkar hålla i sig!

Adde är pigg idag, som vanligt, och jag har ont i halsen. Skulle väl vara bra typiskt om jag blev sjuk nu. Har varit nog med sjukdomar i den här lilla familjen nu tycker jag.

hahaha!

Datum: 2011-05-17 Tid: 21:27:31

Fick ryck och klippte nyss mitt eget hår. Med kökssax. Får se om det är anständigt när det torkat. Tilläggas bör att jag aldrig klippt hår, förutom lugg. Men det var när jag gick i högstadiet och "man kunde allt" ;)

god kväll

Datum: 2011-05-17 Tid: 20:25:10

Pappa reagerade på "Bort med det dåliga och in med det bra! Nu ska jag fortsätta städa skithuset. Fyfan hatar det!" med ett :-) i inlägget "rensa bort skiten!". Haha, reagerade också på det, men jag skrev ju faktiskt bort med det dåliga, och smuts är ju dåligt! Så jag har faktiskt rätt :P

Har varit och köpt en skumgummimadrass nu. Från blocket och säljaren bodde mitt i tjottaheiti! Kari fick prata med henne, inte en chans att jag skulle kunna komma ihåg vägbeskrivningen. Ska tvätta överdraget imorgon så kan vi använda den sen om det behövs ^^

Nu ska jag hoppa in i en dusch, det kommer bli sååå skönt! Jag är väldans nöjd med denna dag!

skryter lite till

Datum: 2011-05-17 Tid: 13:22:39

Dammsugit och skurat - check!

jag är tamefasen stolt!

Datum: 2011-05-17 Tid: 11:49:11

Nu har jag städat toaletten, tvättat och hängt handdukar, tvättar för tillfället kläder, diskat en maskin disk, sorterat leksaker och springer runt och plockar med ditt och datt. Varför jag skriver det igen? För att jag är stolt! Det känns så bra att ha energi till att göra saker nu som man har låtit lega för man inte har orkat. Att jag dessutom fick massa skit för det härom veckan gjorde inte saken bättre, snarare sämre.

Igår rensade jag på balkongen, rensade Addes klädlåda och lite av hans matgrejjer. Kari vek ju som sagt min tvätt och hjälpte till med massa mer =) Fattar ni hur duktig jag känner mig? 

rensar bort skiten!

Datum: 2011-05-17 Tid: 10:33:27

Min energi och ork, och inte minst vilja, börjar komma tillbaka! Nu sorterar jag och rensar bort allt skit här. Slänger in det i garderoben så länge tills jag har bestämt mig vad jag ska göra av det. Men skulle inte förvåna mig om bråtet ligger kvar därinne nästa år, haha! Och det är inte bara saker jag rensar. Jag rensar känslor och relationer också! Nu ska jag gå till grunden med allt och det som inte ger positiv energi ska väck! Bort med det dåliga och in med det bra! Nu ska jag fortsätta städa skithuset. Fyfan hatar det!

jag också nu?

Datum: 2011-05-17 Tid: 08:55:29

Känns som om jag också börjar bli sjuk nu. Vad skoj! Det känns verkligen som att vi har hälsan på våran sida nu. Not! Jaja, det går över, nån gång...

Igår var vi trötta på att bara vara hemma, så vi åkte till Jönköping till Ikea jag, Adrian och Kari. Adrian var ju ändå inte ute så mycket och Ikea tyckte han var roligt! Fick köpt en tvättkorg, badrumsmatta, dörrmatta, vaniljljus och ett gosedjur i form av en jordgubbe till Adde. Åkte förbi Huskvarna med och hälsade på brorsan i studion också, men han skulle precis tatuera. Lite osis! När vi sen kom hem gjorde jag iordning i badrummet och plockade lite här hemma. Kari hjälpte mig plocka upp alla Addes leksaker och så vek han min rena tvätt! Hur snällt!?! Och i köket fixade han lite med ^^ Kändes skönt att få hjälp! Tack!

Nu gör Adde nåt bus känner jag på mig. Vi hörs!

vill börja nu!

Datum: 2011-05-16 Tid: 12:11:55

Legat och tittat på nagelvideos, vill börja måla egna motiv nu! Dock väntar jag tills mina nuvarande naglar blivit fula. Man ska icke slösa! Kommer säkert bli jättefult i början, men övning ger färdighet ^^

Lilla sjuklingen sover. Kan han behöva! Jag behöver också sova, fick väl 3 timmars sömn allt som allt. Men jag struntar i det så jag kan sova ikväll sen. Zzzznork!

vi blev hemma

Datum: 2011-05-16 Tid: 09:46:12

Hahahaha! Adde står o dricker sin välling och sen försöker han spotta ut det i sin lilla medicinkopp! Det funkar inge vidare när han sväljer allt, så då försöker han hälla vällingen direkt från flaskan istället ^^

Sömnen blev inge vidare bra inatt så vi är hemma idag, igen. Börjar kännas rätt hopplöst. Kari förärade oss ett kaffebesök också, hoppas han har tid sen att skjutsa mig att köpa en madrass i skumgummi. Monika kom med förslaget igår att ha i hans rum och sova jämte honom där när han är sjuk. Litar inte på att jag vaknar om han vaknar före mig och smyger iväg så hans rum är barnvänligast. 

min sjukling <3

Datum: 2011-05-15 Tid: 22:06:03

Min lilla pojk kunde inte sova i sin säng, så han fick komma upp o somna i mitt knä. Nu ligger han i soffan här och sover och får göra det inatt jämte mig. Min älskling! Ringde till pappas tjej Monika för att rådfråga och det slutade med en timmes samtal om allt möjligt. Väldigt trevligt ^^

Nu är det BB live o sen sova! Får se hur natten blir och om det blir jobb imorgon.

dagis och jobb imorgon!

Datum: 2011-05-15 Tid: 19:24:44

Ingen feber på lillfisen, så han kan gå till dagis och jag kan jobba. Yes! Finally likom! Nu har lillskrutt lagt sig, han gnäller varje kväll innan han somnar. Men det får han göra, tänker inte ligga och natta honom, han ska kunna somna själv. Visserligen mår han ju krassligt nu så det kanske beror på det. Men så länge han bara gnäller och inte störtgråter så får han vara. Hur gör ni?

Snart är det hockey som gäller! Jag har ju blod från båda länderna i mig, men jag bor i Sverige, född i Sverige och pratar svenska så det är givet att jag hejar på Sweden ^^ Dock byter jag kanal klockan 21, då är det Big Brother live ^^ Hoppas MaddePadde åker, hon är inte särskilt rolig. Men söt!


Lillfisen är "bra" på att krubba själv =)

stackars mitt hjärta

Datum: 2011-05-15 Tid: 16:56:57

Adrian har en elak hosta igen, och har gnällt o gråtit ända sedan han vaknade för lite över en timme sen. Stackars hjärtat mitt! Ska ta tempen senare. Nu ligger han på magen i soffan helt stilla vilket han aldrig gör, den aktiva lilla killen. Önskar bara att han kunde få vara frisk!

eurovision shot contest

Datum: 2011-05-15 Tid: 13:11:09

Ojojoj, sicken rolig kväll det blev! Började med fördrink och medhavd alkohol till eurovision, sen vid röstningen så kom shottarna fram. Jag och en tjej jag träffade första gången igår kom överens om att ta varannan när våra länder kom över varje tiotal poäng (10, 20, 30 osv). Jag höll på England och hon på Frankrike, blev en hel del shottar! Sen efter tävlingen blev det fria shots. Tiss tyckte det var roligt! "Jag kan ta en minttu, en lakrits slinker också ner, och en sån, och en sån". När jag föll ner i soffan när jag skulle gå förbi så var det dags att åka hem ;)

nice life

Datum: 2011-05-14 Tid: 17:02:33

Adrian är hämtad, cidern är knäckt och jag bara ääär! =) Känner på mig att det blir en riktigt go kväll ikväll ^^ Jag är på bra humör och ja. Livet är härligt!

fit for fight!

Datum: 2011-05-14 Tid: 12:31:21

Sminkat mig och valt kläder för kvällens festligheter. Min alkohol levereras senare vid dörren tack vare min underbara granne Rebecca och Adrian hämtas av Kari i eftermiddag. Fit for fight är jag! Känner på mig att det kommer bli en mycket rolig kväll, och det är jag värd!

dans

Datum: 2011-05-14 Tid: 10:25:19

Har precis dansat tryckade med min underbara son ♥ Hur gosigt är det inte när han lägger sitt huvud mot min axel och vi bara myser i dansen? Älskade unge, min kärlek till dig kan aldrig beskrivas i ord men jag försöker visa dig så gott jag kan ♥

tjoflöjt!

Datum: 2011-05-14 Tid: 09:52:19

Kalla min pucko, men jag har inte haft en tanke på att ha glansmedel och sånt i diskmaskinen, och jag tänkte inte alls på att köra igenom den med rengöringsmedel. Men det påpekade Kari och kirrade biffen, så nu har jag en ren och fin diskmaskin! Just nu håller jag på och tvättar. Var och köpte ett fristående tvättställ, lite goare än det som sitter på väggen. Det sitter så högt så man får ont i armarna! Otränad eller vad?

Har lekt med Adrian med hans handdjur, katten och vovven. Han gillar att pussas och kramas med dom! Sen försökte vi oss även på att rita lite, men han ville bara äta pennan, så då la jag ner. Nu sysselsätter han sig själv lite och jag tar en kaffe innan jag ska... ja, jag vet inte vad jag ska göra :P

Pappa kommer inte denna helgen. Och nästa helg jobbar jag, förhoppningsvis. Men helgen efter det så kommer han!

jag saknar den galna gottlänningen!

Datum: 2011-05-13 Tid: 12:25:35

Steker pannkakor så ungen har god lunch när han vaknar. Och helt plötsligt slog det mig att jag saknar Patrik! Vi gjorde ju alltid pannkakor när vi umgicks. Det märkliga är också att jag inte vet varför han försvann. Helt plötsligt fanns han inte där längre, bytte telefonnummer och gjorde klart för mig att jag var inte längre en del av hans liv. Jag blev väldigt ledsen men har accepterat det nu. Men jag saknar honom, den galna gottlänningen, en av de bästa kompisar jag någonsin haft! ♥

fixa och dona

Datum: 2011-05-13 Tid: 11:05:18

Bytt rent i Addes säng och tvättar sängkläder. Ska ta o rensa mitt sovrum som fått agera förråd ett tag nu... Men väntar till Adde sover. Sen hoppas jag på lite gårdshäng trots att vädret inte ser så jäkla lockande ut. Var tog solen vägen? Och på tal om det så pratade pappa om att ta hojen ner hit, men vädret ställer till det igen. Hoppas han tar bilen istället! Adde saknar sin moffa ;) Och han lär ju läsa detta, så pik pik!

igår klädde han på sig själv!

Datum: 2011-05-13 Tid: 08:42:15


Ser ni vad han har tagit på sig? Hahaha!

fredag den 13onde

Datum: 2011-05-13 Tid: 08:06:49

Idag är det fredag den 13onde, så var försiktiga! ;)

climbing to the top!

Datum: 2011-05-12 Tid: 22:16:55

Nu är jag inte arg längre. Nu kommer jag börja klättra uppåt igen till ett bra mående och stanna där. Och den jävel som drar ner mig igen ska få på moppo! ;)

Adde sover, men han har hosta igen. Stackarn! Usha. Jag kollar på Big brother, sen blir det sova!

det är nog nu!

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:49:24

Take these broken wings, and learn to fly again,
learn to live so free!

Nu har jag städat av mig så mycket instängd ilska så det borde vara tomt nu. Det här var sista gången du får mig att må så dåligt. Du står mig inte tillräckligt nära längre för att kunna göra det igen.

Tack Kari som kom och hämtade massa skräp. Guld värt! Nu ska jag fortsätta dona här hemma.


lyssna! du måste!

Datum: 2011-05-11 Tid: 22:47:00


Lyssna på denna låten, jag tvingar er fan till det!
De var tillsammans många år, han friade och 2 månader innan bröllopet
får hon en stroke. Då skrev han denna låten till henne. Snacka om att
kärleken är stark
, jag gråter varje gång jag hör låten och ser videon!

Titta, lyssna och säg vad du tycker! ♥

god kväll?

Datum: 2011-05-11 Tid: 20:18:32

Hämtat ut paket och småhandlat idag. Kläder och nagelgrejer hade jag beställt ^^ Roligt! Kari skjutsade oss o handla, sen käkade vi på Donken. Annars ikväll har vi träffat kontaktpersonen, vilket alltid är nice. Nu är det meningen att Adrian ska sova, men nej. Det vill han inte. Och pga vissa händelser så är det jättejobbigt när han gråter och trilskas och jag inte vet varför. Mitt psyke har fått sig en smäll, igen. Ibland önskar jag att jag inte vore så jävla känslig, att jag bara kan skita i det och gå vidare som vanligt. Menmen, jag repar mig nog snart.

bläää

Datum: 2011-05-11 Tid: 12:17:32

Mår skit idag. Matt i kroppen, skallebank, spyfärdig! Mer dricka o mat i magen står på planeringen. Sen försöka städa upp lite efter tornadon vid namn Adrian. Måste nog rensa lite bland alla hans leksaker ;)

lyckad kväll igår

Datum: 2011-05-11 Tid: 08:25:16

Kvällen igår var rolig! Grillade och det smakade mycket bra, vi var ett stort gäng ute på gräsmattan ^^ Körde lite lekar, några spelade kubb, snackade skit och hade det allmänt gött.

Idag är Adrian pigg som en lärka trots att han kom i säng ganska sent. Tidigare kom han gåendes med en blöja för han tyckte vi skulle byta. Underbaraste barn! ♥

fint väder!

Datum: 2011-05-10 Tid: 12:06:21

Lillfisen sover, jag slappar och har det skönt. Ida och Rebecca har varit uppe på kaffe, sånt är skoj! När Adde vaknar ska vi ner på gården och leka med grannarna =) Fint väder har vi också, och jag har på mig klänning. Dock får jag blända alla med mina ben, de måste ju också få färg någon gång ^^ See you later, alligator!

hallojsan

Datum: 2011-05-09 Tid: 19:31:09

Jag och Adrian somnade vid halv tolv, vaknade tre. Snacka om att vi var helt slut båda två. Såg att grannarna satt ute på gården så vi joinade dom, sen bjöd Becca på middag. Imorgon bjuder vi tillbaka då vi ska grilla på gården =)

Efter att Adrian har badat så ska han sova, och jag ska plocka iordning här hemma. Sen tar jag kvällen!

min gos!

Datum: 2011-05-09 Tid: 09:00:15

Adrian är pigg, glad och helt übergosig denna morgon! Dessutom hann han kissa på vardagsrumsmattan innan nya blöjan kom på plats, haha! Tredje dagen gillt med "olyckor" (kiss i soffan i förrgår, bajja på vardagsrumsmattan igår). Ska ta min farmors råd och börja träna pottasittning =) Måste bara hitta en häftig potta först!

Idag skulle jag till tandläkaren men Adrians polare Linette som skulle passat honom har inte haft vattkoppor. Lika bäst att inte chansa! Så får omboka tiden sen ^^

gaaaaaaaaaaaaaaaah!

Datum: 2011-05-08 Tid: 20:21:30

Jag vill gå in i en skog, så långt bort från hus och människor och civilisation som möjligt, och bara ställa mig och skrika. Skrika tills jag tappar rösten eller tills jag inte orkar mer. Lägga mig ner på marken och bara ligga där. Jag har mått såå bra de senaste 2 månaderna och allt raserades på ett kick. Jag borde kunna ta det med en klackspark och inte bry mig, men det var som ett slag i magen. Att Adrian dessutom nu ikväll inte vill sova gör mig utmattad, jag behöver en stund för mig själv. Men det är han som håller mig ovanför vattenytan, när jag står på botten på tårna för att kunna andas. Min älskade son!

Min blogg - min ventil - jag skriver vad jag vill. 


...

Datum: 2011-05-08 Tid: 15:03:39

Kämpar lite smått med måendet för att inte falla.
Intalar mig själv att det ena är bättre än det andra.

god förmiddag!

Datum: 2011-05-08 Tid: 10:51:03

Hade en jäkla trevlig kväll igår med grannarna! Mina grannar är bäst!

Idag ska vi hämta ut Adrians Tavegyl. I natt sov han väldigt bra ändå och idag är han pigg och alert. Drar fram alla sina leksaker så det ser ut som en bomb har slagit ner. Inte lätt med en ettåring att ha ett "perfekt" hem må jag säga ;) Men hur kul hade man haft det då om man sprang runt o städa hela tiden? Nej, precis! Så länge det inte är skitigt så är jag nöjd!

utomhuslek

Datum: 2011-05-07 Tid: 17:47:25

Adde har fått vara ute i lekparken idag. Tycka vad man vill om att vi är ute, men inne går det fasiken inte att vara när det är så fint väder. Både jag och Adde blir tokiga så vi ska faktiskt ut en sväng snart igen. Ska försöka lägga Adde så sent som möjligt så kanske han sover bättre inatt med. Har fått Tavegyl utskrivet nu, men fick veta det så sent och har lånat ut mitt busskort ikväll. Får hämta ut det imorgon ^^

vad är det med borås?

Datum: 2011-05-07 Tid: 17:14:38

Alltså, vad är det för stad vi bor i? Igår var det en väldigt onykter eller drogpåverkad kille som skrapade en bil med nyckeln och betedde sig väldigt skumt. Polisen hämtade honom. Idag låg en fyllegubbe på en gräsmatta i en liten slänt med huvudet neråt, så vi ringde polisen. Polisen kunde inte komma för de hade annat. Var tvungen att handla så Fredrik skjutsade mig till Knalleland och på väg dit ser vi en stor folksamling, massa snutbilar och ambulans. Då sitter en kvinna på ett tak ovanför ingången till en pizzeria, typ tre meter högt. Hon var i medelåldern och var synligt onykter och pratade i telefon och såg väldigt nöjd ut. Är detta ett vårtecken eller? Fulla, konstiga människor som under vintern har suttit hemma och smygsupit som nu visar sig ute? ;)

wohoo!

Datum: 2011-05-07 Tid: 12:54:32

Hittade en sida på nätet som hade snooorbilliga nagellack. Klart jag klickade hem några då ^^ Naglar har blivit ett intresse som jag känner att jag vill utveckla, men börjar så smått. Längta, längta, längta tills de kommer!

Satt ute på balkongen och rökte, kom en getingjävel mot mig. Det är samma visa varje år. När äckelkrypen kommer fram efter vintern så är man svinrädd, sen mot slutet av sommaren har man nästan vant sig, men inte riktigt. Sen kommer hösten och vintern, och på våren vaknar de igen. Congrats! You're back on square one...

Prickigkorven sover. Han har sovit bra nu, skönt för honom. Hoppas han sover bra inatt med ^^

natten

Datum: 2011-05-07 Tid: 09:47:05

Natten... Stackarn har inte fått sova särskilt bra, så idag ska jag försöka fixa Tavegyl. Fick en fråga på facebook: "för en natt???". Ja, det är väl klart! Kan man lindra lidandet så gör man väl det?

Bombnedslag här alltså. Städade upp igår, men efter att en 1åring och 2,5åring lekt tillsammans så... Men det var roligt att se dom leka! Nu ska jag ta tag i det igen ^^ Tjo!

massa bra idag

Datum: 2011-05-06 Tid: 17:58:10

Tack för kommentaren Jessica, till inlägget vattkoppor! Roligt att höra när folk smygläser min blogg och att du uppskattar den ^^ Kylbalsam har jag köpt idag, likaså talk, plåster och inotyol =)

EK kom upp tidigare med sin dotter och nu hoppas vi hon får de små rackarna så hon slipper när hon blir äldre! Hämtat ut paket har jag gjort också, digital-tv box och Markus lilla födelsedagspresent ^^ Och handlat mat, vilket verkligen behövdes! Tänkte inte handla så mycket men blev påkörd av en kundvagn. Grannen Rebecca som både hade en stor kundvagn och bil, så vi fick skjuts hem. Handlade för drygt 800 spänn, och hör o häpna! Inte den minsta lilla godisbit slank ner i kundvagnen. Duktiga jag! Kyckling, lax, fläskfilé, potatis osv. Bra mat ^^

Det märks fortfarande inte på Adde att han har vattkoppor, mer än att han blir galen av att bara va hemma. Därför passade jag på att göra något vettigt. Han är pigg, alert och feberfri! Nu ska jag ställa mig och tillaga gräddstuvad pyttipanna, inte ätit det på år och dar! Mumsigt!

var positiv!

Datum: 2011-05-06 Tid: 11:28:49

Människor säger att det är synd om Adde som har vattkoppor, och att det är synd om mig som får det jobbigt att vårda honom. Ja, det är synd om Adde, men nej, det är inte synd om mig. Jag är bra på att vårda mitt barn och det stärker mig, jag blir stolt över mig själv! Jag väljer att se det positiva istället för negativa, det är enklast så!


its all about adrian

Datum: 2011-05-06 Tid: 10:48:22

Adrian verkar inte störas så mycket av sina vattkoppor ännu. Hoppas de inte stör honom när de spricker heller. När de försvunnit hoppas jag att han får vara frisk! Denna våren har han ju varit magsjuk, haft jobbig hosta och feber och nu vattkoppor. Men han är tuff, min lilla grabb! ♥

Har redan några stycken som vill komma hit med sina barn o smitta ner dom. Haha, lite roligt, när vi var magsjuka blev vi skydda som pesten, nu samlas folk omkring oss som flugor på en ko-skit. Men det är nog smart att låta barnen få vattkoppor när de är små, de lider nog inte lika mkt då.

Adrian har börjat gå mer och mer utan stöd nu. Så roligt att se! Ibland går han framåt och ibland går han i sidled. Snart springer han nog. Ska ta en dag och gå igenom bloggen för att se hans utveckling, jag har ju glömt att skriva in i hans bok när han klarade av nya saker. Tur att bloggen finns! Kommer vara roligt att kika tillbaka i ^^

vattkoppor

Datum: 2011-05-06 Tid: 08:21:28

Nu har min lilla son fått vattkoppor. Stackars älskling som aldrig får vara riktigt kry!! Däremot kan jag tycka att det är bra att han får det nu när han är liten. Nån som vill smitta sitt barn och få det avklarat? Bara komma hit så bjuder jag på kaffe ;) Öppet hus!


Ryggen.


Nacken.
Bläckfläcken kommer från dagis
då personalen namnmärkte hans t-shirt.
Den får jag inte bort

god natt!

Datum: 2011-05-05 Tid: 22:03:56

Nu är jag tröööött! Och ändå undrar jag vart dagen tog vägen. Den har varit lika lång som vanligt men vad har vi gjort? Typ inte ett smack förutom spädis o en liten tur på stan (vilket iofs var sååå nice!). Oh well, antar att såna dagar också måste finnas för att man ska kunna uppskatta de bra dagarna ^^ Natti!

vår dag

Datum: 2011-05-05 Tid: 16:38:49

Besöket på spädis var såå lovely! Blev jätteglad av att träffa två av ledarna igen och Adrian trivdes och kände igen sig ^^ Det var ingen grupp där idag, så det blev en kopp kaffe och en uppdatering vad som hänt sen vi slutade där. Vill tillbaka dit, de kan ha en grupp för barn upp till 2 år tycker jag! ;) Att jag fick komplimanger över hur jag ändrats det senaste året värmde massor! Innan slog jag bort komplimanger, nu har jag lärt mig att säga tack ;)

Efteråt gick jag och köpte lite strumpor, ett top coat-nagellack och ett nytt piercingsmycke. En ring blev det och det känns jätteskumt i läppen. Kan knappt dricka ^^

Blev inget besök av mammi och Ile heller, får ta det en annan dag. Däremot kommer kanske Kimpah, Mia och barnen förbi och säger hej om det inte blir försent. Vi får se. Annars blir det en slapp kväll, tror jag ska beställa lite nailstickers från en fin sida jag hittat ^^ Gjorde nya naglar idag o detta är resultatet:



Tidigare naglar:


god morgon!

Datum: 2011-05-05 Tid: 09:19:50

Fick sovmorgon till 8, helt underbart! Nu sitter jag i min Daffedress o ska snart hämta en kopp kaffe. Adrian är pigg och har bland annat försökt hugga bort min tatuering på armen med en spade. Försöker låta lite mer dramatisk än vad det var ;)

Idag ska vi förbi spädis och hämta en film på Adrian och senare kommer mammi och Ile på fika, tror jag.

tackar o bockar!

Datum: 2011-05-04 Tid: 16:30:26

Tack för alla fina kommentarer till föregående inlägg! Jag vet inte hur många gånger jag har läst dom, de gör mig så glad ^^ Gladare än jag redan är, för idag är en bra dag!

Har varit på möte med mitt och Adrians proffsiga nätverk (kontaktperson, socialkontakt, psykolog och sköterska på bvc samt en handledare i mötet). Vi hade ett likadant möte för 2 månader sen, och det var skillnad som natt och dag på dessa möten. Förra gången grät jag, hade mycket jobbigt runt omkring och det kändes kasst även om det också var bra. Idag var jag glad, Adrian var glad, många problem som jag hade för 2 månader sen har löst sig och mitt förtroende för alla närvarande vid mötet är stort. De finns där för oss och det känns tryggt!

Nu kommer Kari och vi ska laga mat och umgås! See ya!

skrivet med kärlek

Datum: 2011-05-04 Tid: 09:41:30

Vad är ditt mest avgörande beslut i livet? Mitt är utan tvekan beslutet att behålla ett barn som inte kommer ha sin pappa närvarande (hoppas vi finner honom nån dag), där jag får ha ansvar för allt på både gott och ont. Och det ångrar jag inte för en sekund!

Min son, min älskade lilla parvel. Den mest envisa lilla krabat jag känner till. Han ska ha som han vill annars blir det ett jäkla liv. Han är i farten hela tiden, sitter sällan stilla och man får aldrig en lugn stund när han är vaken. Han är som jag, extrem i sinnestillstånden: är jag glad så är jag jävligt glad. Är jag arg så är jag aaaarg! Han är likadan. Och han är så social och flörtar med alla tjejer han ser och de smälter som smör i solsken. Han har den där glimten i ögat och det busiga leendet. Han är en liten Emil i Lönneberga: busig, "full i fan" och såå charmig!

Han kan driva mig till vansinne med sin envishet, han kan få mig att slita mitt hår när han är tjurskallig, han kan få mig att dunka huvudet i väggen när han gör allt han inte får eller visar sin totala ovilja till att byta blöja. Men han får mig att skratta genom att bara vara han. Helt plötsligt sträcka upp armarna i luften och skrika "yeaah!", sätta vilken pryl som helst mot örat och babbla i telefon, prata för sig själv när han leker, titta på mig och lägga huvudet på sne och fråga "ja?", när han sjunger, hans asgarv när han blir kittlad, helt spontant slänga sig mot mig och ge mig en puss, se hans glädje när han badar, spela på sina instrument, krypa i ilfart och samtidigt skaka på huvudet och ropa "aaaaaaaaaah!", komma och lägga huvudet i mitt knä när jag sitter i soffan, upprepa "gungka, gungka, gungka" i evighet... Jag kan fortsätta länge!

Min son, min älskade lilla parvel. Ser fram emot att följa hans liv från första parkett, se hans utveckling från första leendet till han börjar gå, till han börjar i skolan och sen tar studenten (?), till han gifter sig (?), till han kommer hem och säger "mamma, jag är bög" (?). Min son kommer få gå sina egna vägar i livet (så länge det är ärliga, sunda, respektfulla vägar) och jag kommer finnas där och stötta honom. Kommer han på villospår finns jag där för att vägleda honom rätt igen. ♥


vaknade med panik, ush!

Datum: 2011-05-04 Tid: 08:42:20

Vaknade imorses och trodde att jag hade försovit mig. Vet ni hur värdelöst det är när man är ledig? Panik!

Nu sitter jag med mitt älskade morgonkaffe, mörkrost. Once you go really black, you never go back! Adrian sitter på vardagsrumsbordet med sin elefanttallrik och äter majs. Japp, ungen sitter på bordet. Tro mig, jag har försökt få honom att förstå att man får inte klättra där, men det är meningslöst. Han skiter i mina förbud ;) Som tur är så har han tillräckligt bra balans så han tar sig ner utan problem!

Känns som att livet flyter på. Har faktiskt ingenting att klaga på! Det funkar bra med jobb, med Adrian på dagis, det sociala livet är lagom. Om jag tog tag i städningen (vilket blir idag) hade allt varit komplett! ♥

it feels good!

Datum: 2011-05-03 Tid: 16:59:30

Det går ju bra det här. I'm a working single mom and it feels good! Båda mina jobbdagar har förflytit smärtfritt och Adde har varit glad både när han lämnats och hämtats. Härligt!

Ledig tills på fredag em, men imorrn har vi möte. På torsdag funderar jag på att ta ett besök hos frisören, det behövs! Kolla upp ekologisk hårfärgning som tydligen en del allergiska ska tåla ^^

Nu blir det att laga lite mat och sen leka med Adde innan han ska sova! Tjo!

rip pinglan!

Datum: 2011-05-02 Tid: 21:55:12

Har fått besked om att min rosa stora pingla (min dator) troligtvis går i graven. Köpte en ny liten ljusrosa prinsessa idag, and so far diggar jag den. Lite ovant med storleken men man vänjer sig nog ^^


Den rosa köpte jag, mindre än ett A4 ^^

AddePadde har vart på dagis medan jag jobbade ett helt pass (äntligen!). När jag lämnade honom var han så glad över att komma dit så han stack iväg utan att säga hej då och ge mig en puss. Tolereras inte så jag jagade rätt på honom och snodde massa pussar! Han börjar bli stora killen nu! Kari skjutsade mig till stan sen eftersom jag var sent ute så hade inte hunnit handla frulle o lunch innan jobbet. Tacktack! Hade inte en tanke på lunch igår... och inte idag heller kom jag på. Men ska ändra Addes lämning till 7.00 istället för 7.30, slippa stressa så hinner handla imorrn!

Annaaars? Har inte mkt att berätta... Hörs!

hallo igen!

Datum: 2011-05-01 Tid: 21:14:31

Min dator är sjuk så den är hos en doktor, just nu lånar jag Kari's. Därför har det varit kaaaass uppdatering i bloggen. Menmen, vi har mest varit hos Kari, så jäkla avslappnande! Däremot finns det inte mkt att uppdatera om när vi inte gör annat än att slappa, mysa och äta god mat (som jag lagar, tro det eller ej). Kari köper, jag lagar ^^

Idag har vi varit i Knalleland. Jag, eller Kari snarare, köpte mer nagelgrejer, en ryggsäck till Adrian, en väska till mig, 3 doftljus som luktar melon, 3 tallrikar till Adde i form av djurhuvuden, en keps till Adde och en prydnadsskål i form av en cupcake ^^ Har säkert glömt något "jag" köpte. Kari betalade! ^^ Tack tack tack!

Nu kollar vi på Big brother hemma hos mig, men jag måste hålla koll på en Tradera-auktion. har budat på en sak som jag hoppas att Markus (Marianas son) skulle gilla som födelsedagspresent ^^