skryt ^^

Datum: 2013-01-31 Tid: 10:45:54

I måndags (28/1) vände sig min lilla tös från rygg till mage för första gången! Stolt mamma! ♥ Det börjar hända grejer :) Hon är grymt stark i benen med, så står gör hon gärna när man håller i henne. Hon har fått smaka på gröt och potatispuré, idag ska jag göra broccolipuré och morot/ potatis. Spännande :)
 
Igår var vi på Gekås och handlade lite smått och gott. Nellie fick lite nya kläder och en bumbostol, Adde fick en pottbok, målarbok och kritor samt 3 tjocktröjor (tröjorna gick på 60 spänn sammalagt, awesome!). Själv köpte jag lite strumpor, karln är trött på att jag lånar hans ;)
 
Börjat planera så smått inför dopet med som hålls den 17/3. Blir nog att låna bygdegården till fikat så att alla får plats. Lite enklare med kaffehanteringen då med eftersom vår perkulator gör max 12 koppar räknat på smååå koppar ;)
 
Happ. Det var väl det! Ville väl mest skryta om min tös egentligen, men kan skryta om Adde med! Han är grym på att måla i målarboken, och han delar gärna med sig av den. Först målar han lite, sen säger han "mammas tur" så får jag måla och sen är det hans tur igen. Frågar man honom "Adde, går det bra för dig?" så svarar han alltid "Nej, det går dåligt!". Vår kompis Klas som han har fått det ifrån ^^
 
Nu blire kaffe!
 
 

jag hjärtar mina barn

Datum: 2013-01-21 Tid: 09:21:15

Trodde att det skulle va ett jäkla sjå och få lillfisan till att ha kvällsrutiner, men det var ju inte svårt alls. Hon får inte sova mera efter hon vaknar från middagsvilan vid 17-18 och då somnar hon 20-20.30. Och sover hela natten. Lovely! 
 
Min stora gos är så jädrans duktig med! När vi går till dagis så knatar han på bäst han kan under alla vinterkläder. Det går alltid bättre till dagis dock, för när vi ska hem så vet han att han får mellis och sen är det hopp i säng för att sova middag ;) Inte skoj alls ju!
 
Annars händer det inte så mkt. Denna morgon bestod av 2 bajsblöjor och en kattspya innan det var dags att gå. Intressant värre va? :P
 

livet är allt bra härligt!

Datum: 2013-01-17 Tid: 22:15:07

Så stolt över min lilla dotra! Igår vaknade hon 18 från middagsluren och somnade 20 för natten. Happy mom! Så jäkla härligt när man får lite ensamtid på kvällen, speciellt när karln jobbar sent o man inte får nån avlastning. Har värmt på en kaffekopp i micron tre gånger idag för att jag inte haft tid att dricka upp den. E det inte den ena ungen så äre den andra ♥
 
Jag är shoppingsugen! Det är inte bra när man redan har handlat så det räcker för denna månaden. Iofs är mobilräkningen betald, så jag kaaaanske kan beställa nåt litet ;) Kollade på "Mia på Grötö" igår, o hade jag vart lesbisk hade jag nog velat gifta mig med den kvinnan. Så jäkla underbart härlig! Så det så.
 
Ikväll när jag och Adde satt och läste lite böcker så läser vi en Micke & Molle-bok. När jag frågar vem tanten i boken är svarar han "mommo". Ser ni några likheter? ;)
 
Han är verkligen go den lilla korven! Den värsta trotsen har gått över och det är jag så glad över, det har inte vart alltför lätt alla gånger. Menmen, nu njuter vi tills det är dags för nästa trots-period.
 
Mitt nya bankkort :)
(Givetvis inte det riktiga)
 
Myser till filmen "Bilar"
 
Adde "Stevie Wonder" Åberg!
 
Mina barn är mitt allt och nu syns det! ♥
Brorsan som gjort den ♥
 
Fötterna är roliga ^^
 
Somnat gott i pappas famn! ♥
 

sovtider och svordomar!

Datum: 2013-01-16 Tid: 15:03:52

Åh herre! Nellie har ju inte somnat innan 22 för det mesta. Testade att inte låta henne sova middag efter 18.30 på kvällen och hon sov bannemig från 20.30 - 08.00. Nöjd mamma! Nästa steg är väl att försöka få henne att somna i sin egen säng, nu vill hon vaggas till sömns. Det är mysigt iofs så vi får se hur vi gör.
 
Idag när Nellie låg i sitt babygym o skrek/ tjoade och Adde låg i sin säng för att sova middag, så skrek adde "BLA BLA BLA" varje gång Nellie tjoade högt. Haha, så jäkla roligt! Adde säger förresten en massa skoj! När man frågar honom om det går bra, det han pysslar med, så säger han nästan alltid "nej, det går dåligt!". Och (tyvärr) när jag gör något och det inte går som jag vill och jag blir irriterad så frågar Adde "hel-vette eller?". Ibland har det även kommit ett "hel-vette" eller ett "faan" när det inte går som han tänkt. Och när han märker att han kanske borde vara lite tyst efter att ha babblat konstant ett tag och man ger honom en menande blick så säger han "mamma, Adde tjatar!". Älskade unge!
 
Annat som har hänt är att nu är köket i princip som jag vill ha det, och så ska det förbli. Jag och karln har en tendens till att lägga massa strunt överallt, men ändring nu! Har även beställt nya linser via nätet. Betalade 300 kr/ paret i Borås, på nätet betalar jag 171 kr/ par inkl. frakt. 
 
Snö har också kommit, ganska mys faktiskt. Jag brukar avsky snö men så länge det håller sig till den här mängden och inte snöar massa så är jag nöjd.
 
Well, dags att väcka Adde så han kan somna ikväll ^^ Hej!
 

städa o dona

Datum: 2013-01-14 Tid: 12:07:44

Nu har karln återgått till jobbet och Adde är hemma från dagis. Jäklar så han hostade imorses, äckliga krupphosta! Jag passar på och varva dagen mellan städning, tvätt och leka med ungarna. Trots att jag bara sov ca 3 timmar inatt så är jag ganska pigg. Hamnade i en sån där "kan inte somna, blir stressad, kan somna än mindre" och då somnade jag av ren utmattning sen. Lär sova jäklar inatt! :)
 
Hm, tänkte ta mig lite tid att uppdatera men det får bli senare då Nellie tjoar på mig! ^^

jäkla tvätt!

Datum: 2013-01-04 Tid: 11:53:07

Då jag legat på latsidan här hemma så har tvättberget växt sig enormt! Usch! Har hållt på med tvätten ända sen vi kom hem från vår lilla roadtrip och snart är det färdigt. Har brist på plats att hänga upp tvätten och därför tar det sån jäkla tid, men idag åker vi till Gekås och köper ett extra tvättställ :)
 
Tycker det är fruktansvärt skönt att det inte finns någon snö! Skiter totalt i om det är mörkare utan, man slipper halka och klä på sig till michelingubbe! Fast det var ju onödigt att köpa nya vinterpjucks ju. Har inte använt dom nåt.
 
Funderar också på hur det kommer gå när karln börjar jobba igen. Har varit jäklarns skönt att ha honom hemma så jag har blivit lite bortskämd med att dela ansvaret om ungarna. Dock är det nästan två veckor kvar tills han går på så jag får passa på att njuta ^^
 
Ikväll kommer Becca över på lite myskväll :) Alltid lika roligt att träffa henne, vi har en del att catcha up on!

jag är la kass ja.

Datum: 2013-01-02 Tid: 20:01:47

Jag är riktigt kass på att uppdatera bloggen. Skärpning på mig!
 
Julen firades med karlns ex's släkt. Mycket trevligt, och fina julklappar delades ut.
 
På juldan åkte vi på julmidda hos min mor <3 Alltid mysigt att komma dit!
 
På annandan åkte vi till min far och stannade ett par dar <3 Adrian var i himlen som fick så mycket uppmärksamhet och han gillar verkligen pappas kvinna Monika :) Morfar o morbröderna också självklart ^^ Passade även på att träffa min mormor som bor i Haparanda men var hos min moster utanför Uppsala, och varm i hjärtat blev jag när jag fick höra att det var den bästa julklappen att träffa oss ;)
 
Sen vidare till brorsan i Dalsland <3 Kusinerna lekte hejvilt, vi åt god mat och hade det allmänt nice. Gaddade blev vi med. Bild kommer! 
 
Nyår firades inte alls. Adde var magsjuk, Magnus förkyld med feberfrossa och Nellie ville inte somna förrän 23.45. Det enda positiva med den dan var att jag fick hummer till förrätt och fläskfilé m. potatisgratäng till huvudrätt. Efterrätten har jag fortfarande inte fått... ;)
 
Idag har Adde sprungit runt och kallat oss dumma. Vi ignorerar det och hoppas det går över. Nellie ligger och sjunger typ, och hittat fötterna har hon med gjort. Väldigt spännande!
 
Ja, det var väl lite vad som har hänt sen sist. Adde var för övrigt tomte på lucia men spenderade hela tiden i bygdegårdens lekhörna ;)