dagen i dag

Datum: 2009-03-31 Tid: 21:48:21


Dagen i dag är en märklig dag, den är Din.
Dagen i går föll ur dina händer, den kan inte
få något annat innehåll än du redan gett den.

Dagen i morgon har du inte fått löfte om,
men dagen i dag, den har du.
Det är det enda du kan vara säker på.
Den kan du fylla med vad du vill.
Använd dig av det.

I dag kan du glädja en annan.
I dag kan du hjälpa en annan.
I dag kan du leva så att kanske en annan
i kväll kan tacka dig för att du finns till.
Dagen idag är en betydelsefull dag, den är Din!




vårtecken

Datum: 2009-03-30 Tid: 23:21:42

Sitter och läser igenom min blogg i brist på något bättre att göra. Hittade en lista jag gjort med vad som är vårtecken för mig. Så det blir en favorit i repris, vi lär ju få en riktigt fin vår snart, tycker man.

- Solen skiner mer än vanligt.
- Småblommor börjar komma fram.
- Fåglarna sjunger.
- Motorcyklister! ^^
- Gruset sopas upp från gatorna.
- Grönska på buskar och träd.
- Människor sitter ute på stan och gottar sig, vilket för oss till nästa punkt:
- Uteserveringar! ^^ (första april kommer de fram va?)
- Mer lättklätt.
- Mer leenden!

Vad är vårtecken för dig?

kändispappa

Datum: 2009-03-30 Tid: 22:19:20

Klicka på länken och lyssna på en låt som pappa och hans band Pejling spelade in på 70-talet nån gång. De gick och knackade dörr för att sälja singeln, haha! Klicka här!

Jag har ju skrivit om Pejling innan, den 21/12- 07. Detta skrev jag:

"När min pappa var ung hade han ett band med några kompisar. Dom hette Pejling, och spelade in en singel som hette "Hjälp mig!". ("Hjälp mig! Hjälp mig ur min ensamhet!". Blev nog dessvärre ingen större hit.) Den gick dom runt och sålde till folk genom o knacka dörr. Nu jobbar han som vaktmästare på en grundskola, och en av eleverna frågade honom en dag om han hade varit med i den gruppen. "Jaa" säger en förvånad Bosse. "Har du våran singel?" Tjejen svarade: "Nej, inte jag, men min farmor har!". Den förvånande glädjen över att någon så ung visste vem han var för just den grejjen förvandlades nog snabbt till något annat, typ bitterhet över att vara gammal. Vad vet jag?"

farmor är grym!

Datum: 2009-03-30 Tid: 19:09:17

När min farmor fyllde 75 år skramlade vi i släkten ihop till en laptop åt henne. Hon har nu lärt sig maila, scanna in bilder och massa sånt. Vi brukar maila lite ibland, och idag berättade jag att jag och Simon inte är tillsammans längre (vilket jag trodde att hon visste iofs). Som svar fick jag:

"Det var ju tråkigt att det är slut med Simon. Men, men världen är full av killar!! "

Hon är klok, min farmor =)

puhuu

Datum: 2009-03-30 Tid: 14:51:54

Har varit en fullspäckad dag hittills. Samtalsterapi, Försäkringskassan, förbi chefen, snabbfika hos Rachel och sist läkaren. Förlängd sjukskrivning t.o.m 8/4. Känns lagom.

Men vad ska man hitta på nu då?

dags att sova

Datum: 2009-03-29 Tid: 21:56:38

Det händer väldigt sällan att jag går och lägger mig denna tiden, men nu är jag fruktansvärt trött, och har massor att klara av imorgon. Jobbiga dag! Vill bara ligga i sängen hela imorgon istället, men nejdu, se det går inte. Skit också >_<

09-03-29

Datum: 2009-03-29 Tid: 15:42:53

Sicken jojo-vår vi har! Snöade för ett par dagar sen, när det nu var, och idag är det solsken. Tycker att vädergudarna får bestämma sig nu faktiskt.

Vischy kom hit igår och tvättade min matta (Han har börjat jobba med att demonstrera Kirby-maskiner, sicken pussel-pryl alltså! Och förlåt till de jag skrev upp på listan, ni kommer få ett samtal om ni också vill ha en kostnadsfri matt/möbel-tvätt. Om ni nu inte vill ha en dvs). När Vischy åkt slöade jag på soffan hela kvällen, riktigt skönt! Tillbringade natten med att kolla på Greys anatomy på datorn och ett telefonsamtal där i mitten nånstans. Har inte sovit mkt alls, men är rätt pivv ändå.

Idag vettefan vad som händer. Fidde var här tidigare, Rachel kommer nog förbi om ett tag. Sen får vi se. Vill inte vara hemma hela dagen iallafall.

hur?

Datum: 2009-03-28 Tid: 16:09:08

Gäspade nu, och fick kramp i en axelmuskel. Lyckat!

09-03-28

Datum: 2009-03-28 Tid: 15:16:48

Ja, vad har man haft för sig de senaste dagarna!? Druckit vin och umgåtts med kompisar, tagit det riktigt lugnt och bara varit jag. Riktigt skönt har det varit. Planerna för ikväll är att ta det lugnt, får väl se hur det går med det. Nu sitter jag iallafall och lyssnar på "10½ år med Björn Rosenström". Haha, killen måste ju ha varit hög som ett hus när han skrev texterna =)

Vad har ni haft för er?




09-03-24

Datum: 2009-03-24 Tid: 13:34:30

Nu har Kinky och Emelie varit här och fikat =) Blir så glad av hemmafikor!

Tillbaka till de latinska ordspråken.
Det står fortfarande mellan det första "En sann vän är en sällsynt fågel", eller att kombinera ihop 3an och 4an. "Hon flyger med egna vingar, må hon leva för evigt". Jag tycker att det sistnämnda låter väldigt fint faktiskt! =)

Klockan tre ska jag träffa Emma-mannen! Var ett tag sen nu.

Vi hörs senare =)

jag kan ha ändrat mig

Datum: 2009-03-24 Tid: 03:18:48

Jag har hittat nya ordspråk som jag fastnat för, så jag har blivit splittrad i vilken jag ska välja som tatuering. Det står mellan:

"Verus amica rara avis" - En sann vän är en sällsynt fågel

"Verae amicitiae sempiternae sunt" - Sann vänskap är evig

"Alis volat propriis" - Hon flyger med egna vingar

"Esto perpetua" - Må hon leva för evigt

Den översta lutar det åt mest. Ska sova nu och se vad jag tycker imorgon.


tatuering

Datum: 2009-03-23 Tid: 21:17:32

Jag fastnade verkligen för Quem dii diligunt, adolescens moritur som betyder "Den gudarna älskar dör ung". Därför ska jag tatuera in den latinska texten på min vad till minne av Moa. Kimpah ska hjälpa mig med typsnitt och utformning och kontrollera att texten är till 100% korrekt  =)  Han är så snäll, min bror!

Jag och Moa snackade om att skaffa en vänskapstatuering i kinatecken när vi gick i gymnasiet (tillsammans med våra dåvarande pojkvänner). På något sätt känns det som att detta är ett sätt att göra det på. Känns bra! Jag brukar ju säga att Gud tar tillbaka de finaste änglarna först, och så är det verkligen i detta fallet. Går inte en dag utan att jag tänker på henne!

Moa har betytt så himla mycket i mitt liv, och oavsett hur lång tid det kunde ta mellan gångerna vi pratade så stod vi ändå varandra lika nära. Längtar till den dag jag får träffa henne igen!

latinska ordspråk

Datum: 2009-03-23 Tid: 18:18:38

Lite latinska ordspråk som jag gillade

Bis repetita non placent -- "Upprepningar mottages ej väl"

Memento te mortalem esse -- "Minns att du är dödlig"

Memento mori -- "Minns döden"

Nemo me impune lacessit -- "Ingen provocerar mig ostraffat"

Nihil agere delectat' -- "Det är angenämt att göra ingenting"

Non fui, fui, non sum, non curo --
"Jag fanns inte, jag fanns, jag finns inte längre, jag bryr mig inte"

Omne homo mendax -- "Alla människor ljuger"

Quem dii diligunt, adolescens moritur -- "Den gudarna älskar dör ung"

Requiescat in pace
-- R.I.P

Scio me nihil scire -- "Jag vet att jag inte vet någonting"


mina krav

Datum: 2009-03-23 Tid: 16:24:08

Lite glidmedel och en porrfilm så är min lycka gjord som karl!


tissdag

Datum: 2009-03-23 Tid: 10:16:49

Kinky skickade precis ett sms som fick mig att dra på smilbanden:
"Hejsan. Kul att jag ska fika med dig tiss, speciellt när det är tissdag imorgon :P"
Så go den tjejen =)

Vaknade 09.30 och solen skiner. Sol = bra humör! Ska nog dra mig till Knalleland en
sväng lite senare och köpa svart färg så jag kan måla om två ramar jag fick av mammi.

Men först: Kaffe!

gränslös kärlek!

Datum: 2009-03-22 Tid: 23:25:19

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?" Pappan svarar "Ja" och de springer sin första maraton tillsammans. En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "Ja, min son", och de gör sitt andra maraton tillsammans. "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning) Och pappan svarar igen "Ja"

Ord är överflödiga, titta på videon =)


elitserien minsann!

Datum: 2009-03-22 Tid: 19:35:36

Det har varit en lugn dag idag. Nästan lite för lugn, men så kan det vara ibland. Grattis till Rimbo HK's damlag som kom upp till elitserien idag! ^^ Rimbo HK är klubben jag spelade handboll i som liten, för er som inte vet.

Återgå till Miami ink nu. Vill gadda mig igen!

woho!

Datum: 2009-03-22 Tid: 15:09:32

Nu skiner solen =)

vädret

Datum: 2009-03-22 Tid: 13:07:23

Varje dag denna veckan när det har varit sol ute har jag vaknat på bra humör. Eller så har det blivit bra när jag druckit morgonkaffet i solen på balkongen. Nu lyser inte solen idag, och det gör mig lite less faktiskt. Men man kan ju inte få allt här i världen. Hoppas bara på att vädret inte håller sig såhär trist och tråkigt, då åker jag upp till himlen och dödar alla moln. Faktiskt!

soffa

Datum: 2009-03-21 Tid: 15:59:41

Fick ett mess av Simon imorses att han ska sälja soffan. Så då blir det för mig att köpa en ny, och har hittat en som jag gillar =) 5.990 riksdaler går den på.

Fin va? =)

Igår fick jag som sagt besök av Thomas. Vi tog taxi ut till mammi och drack och bastade! Hade vattenkrig inne också, så det kan gå. Det var skoj iallafall ^^

tröttmössa!

Datum: 2009-03-20 Tid: 19:33:11

Håhåjaja, säger jag bara. Vad trött jag är! Gick upp 9.15 idag för att hjälpa mammi och ile att städa ur stugan. Fick en massa dricksglas, champangeglas och annat köksgeråd av dom, så nu har jag rensat lite i skåpen här. Ut med fult och onödigt och in med fint och nödvändigt ^^ Var väldigt noga med att tänka både en och två gånger vad man behövde och inte, blir lätt att man drar på sig massa skiiit. Tog två ramar också, gröna och fula var dom. Men ska måla om dom, jag vill ju bli duktig på sånt! Ankan ska för övrigt få bli min personliga fönsterputsare, en riktig hejare på fönster var han i stugan. Han är så snäll, den där Ankan! =)

Skulle sitta fint att sova en timme eller två (somnade vid ett inatt), men se det går inte. Får besök snart och då vankas det vin! Får se vad som händer under kvällen om man bara sitter här eller åker nånstans. Hemma låter bäst just nu tycker jag, men det kommer säkert ändra sig, jag vet ju hur jag funkar! ;)

Nej, ligga i soffan och glo på tv får det bli nu tills besöket kommer. Tjillevippen!

viggo =)

Datum: 2009-03-20 Tid: 10:03:28



Vad ska man säga? Så himla fin liten pojke!


today dårå

Datum: 2009-03-19 Tid: 22:44:51

Jag är 8 604 dagar gammal. Det ni =)

Idag har jag umgåtts med Özkan, min bekanta (säger man så?) från Varberg. Vi lekte dektektiver lite smått, inte en chans att han hade kommit så långt utan mig! Jag känner mig faktiskt ganska så smart!

Nu ska jag snart sova, imorgon ska jag och Ankan åka ut till stugan och hjälpa mammi och ile att städa ur stugan. Och säga hejdå till den, dom har ju sålt den och överlämnar nycklar o så på måndag. Will miss u, stugan! We had so much fun together! =( Hade jag haft råd hade jag köpt den själv, och om jag hade haft körkort.

Natti!


Längtar till sommaren så man kan sitta och leka i sanden!
Fängsla den galne skeden Rutger.
Och dricka kaffe, of course! =)

och för att sprida lite kärlek...

Datum: 2009-03-19 Tid: 16:23:55

så lägger jag in en bild på min fina lillasyster!



- - -
Mycket bilder idag, men har äntligen orkat lägga in alla bilder från kameran på datorn.
Känner jag mig själv rätt så hörs vi säkert sen.

balkongen

Datum: 2009-03-19 Tid: 16:09:12

När jag ändå är i farten kommer bilder på balkongen också.




Tiss kollade om hon hade en konstnärlig ådra,
men konstaterade att hon ej hade det.
Inte så bra som hon hade hoppats på, iallafall.



Tiss vill hänga upp den stora lyktan i taket, men det finns ingen krok,
och Tiss vet inte hur man går tillväga för att få dit en krok.
Skulle Tiss mot förmodan vetat det, så hade lyktan bergis ramlat ner ändå.
(Lite spontana tankar sådär)


begravningen

Datum: 2009-03-19 Tid: 15:56:23

Här kommer lite bilder från min väns begravning, och lite bilder från gymnasiet som hon hade i sitt fotoalbum som vi fick kolla i på begravningsfikat. (Tog kort på korten, så man ser reflektion av kameran på vissa bilder. Den femte bilden är olika hälsningar från oss som var på begravningen.)



Åh, vad jag saknar henne!


rubrik?

Datum: 2009-03-19 Tid: 15:12:47

Åkte till Knalleland tidigare, i brist på annat att göra, och köpte lite hobbyfärg för att måla plåtkrukan som jag köpte till balkongen igår, en sån som man hänger på väggen. Kände för att måla dit ett hjärta och massa små, men det blev sådär. Men det var rätt roligt ändå att sitta på balkongen och pyssla lite. ^^

På bussen på väg hem från Knalleland ser jag en Sajja som går i stan. Ringde henne och vi tog en fika här hos mig. Trevligt med spontansaker, som sagt =)

Nu ska jag sätta mig och läsa "Mormons bok". Kom två mormoner igår och knackade på dörren, berättade lite och gav mig den boken. De frågade om de fick komma tillbaka, så de kommer hit idag vid sextiden nånting. Jag är ju så nyfiken av mig, så ska bli intressant att höra vad de har att säga. Ska fråga också om det är sant som ryktena säger, att mormoner lever i polygami (månggifte) och i kollektiv. Berättade om när jag blev döpt av misstag (länk) och de lovade att någonting sånt inte skulle hända. Det får vi verkligen hoppas, jag kan ju inte vara hur religiös som helst, liksom!

Sen kommer en bekant från Varberg hit idag. Blir trevligt trevligt =)

Tjo!

.

Datum: 2009-03-19 Tid: 11:49:55

Folk gör det verkligen inte lättare för mig att börja må bra igen. Tack som fan!

telefonjävel

Datum: 2009-03-19 Tid: 11:13:25

Min mobiltelefon är helt störd. På mindre än fem minuter har den startat om sig själv två gånger. Ibland startar den om sig mitt i ett samtal. Vart fan är den där jävla garanti-lappen?

Fick besök inatt vid ett-tiden av Sonny som var kaffe och tjötsugen. Mer sånt! Spontanitet gillar jag.

Drömde mardrömmar inatt. Jag, min bekant E.K och hennes pojkvän och några till låg och sov i ett rum i ett hus där det var fest. Plötsligt kommer det en finsk man (honom är jag faktiskt lite rädd för i verkligheten) och bråkade på E.K och hennes karl, det blir ett jävla liv och till slut nästan slagsmål. E.K och hennes pojkvän var tvugna att krascha fönstret och hoppa ut från andra våning för att komma ifrån honom. Men mig gjorde han ingenting, för han kände Ile (mammas man). Märkliga drömmar, var iaf så stökig dröm att jag till o med vaknade av den.

Nu ska jag skriva en ny "att göra"-lista.

hur faan kan man?

Datum: 2009-03-18 Tid: 19:35:25

Det här är ju bara så tragiskt och hemskt! Hur kan man göra så mot en bebis? Nej, jag förstår verkligen inte! =´(




promenix

Datum: 2009-03-18 Tid: 16:31:46

Nu är jag faktiskt lite stolt över mig själv. Sparkade röven ur soffan och tog mig en promenad på 45 minuter med Pussycat Dolls i öronen. Bra musik att promenera till =) Gick även förbi blomsterbutiken här i närheten och köpte två söta blommor att ha på balkongen, myys! En på bordet och en på väggen =) Tänkte ta kort imorgon och slänga upp här. Fast det får bli imorgon om solen lyser, vilket den skulle som smhi har rätt.

Ska slänga in en kycklingfilé i ugnen nu, får se om man hittar något gott att ha till. Tjo!

gamla bilder

Datum: 2009-03-18 Tid: 12:40:18

Kimpah hade fått lite bilder av sin farmor =) Titta så fint!



Bild 1: Kimpah och hans farbror.
Bild 2: Kimpah och våran morfar.
Bild 3: Morfar, mormor, Kimpah, Kimpahs farmor, jag, Kimpahs farfar.
Bild 4: Alla ovanstående förutom Kimpahs farfar.

Denna bilden är bara så underbar =)

Kimpah kallades punkarn av sköterskorna på BB =)

hello

Datum: 2009-03-18 Tid: 11:19:36

Vaknade upp vid nio och kände mig utvilad. Skönt! Sitter och njuter med en kopp kaffe och planerar dagen lite smått. Blev dock lite besviken när internet inte funkade tidigare, men grannen hjälpte mig. Jag är ju satans oteknisk! Grannen sa något om att internet skulle börja fungera snart när han gick, men han stängde dörren och fortsatte prata, så jag hörde inte det sista. Haha!

Snart tänkte jag gå iväg till chefen och lämna läkarintyg, sen får man se vad man hittar på. Känner bara för o pyssla här hemma idag. Städa klart balkongen såklart, och byta sängkläder står iallafall på listan. =) Vad kan man mer göra?

Blev glad när jag zappade på tv:n och såg Dr. Snuggles på barnkanalen, nostalgi! Norpan, den lilla musen, är förjäkla rolig =)

Ha en bra dag! Solen skiner ju!!

sjukskriven

Datum: 2009-03-17 Tid: 22:24:26

Var till läkaren idag, blev sjukskriven i två veckor och fick insomningstabletter. Han trodde att om sömnen rättar till sig så underlättar det nog resten av mitt mående. Han ordinerade också att göra saker som jag tycker om och motion. Bra läkare, han peppade mig! Minst en promenad om dagen och simma så ofta jag orkar ska det bli.

Har börjat städa balkongen också, känns gött att få tummen ur och göra något. Hann inte klart, men ska spola golvet en gång till och tvätta möblerna imorgon. =) Kolla efter tvättid också så jag kan tvätta stolsdynorna. När våren väl kommer på riktigt vill jag ha en fin balkong så man kan sitta ute och dricka kaffe ^^ Och tända ljusslingan som går längst balkongräcket på kvällen, mys!

Ankan kom hit idag och sprayade mitt nyckelskåp svart, blev fräscht! Även om skåpet sitter lite snett. Hehe :P

Nu är jag faktiskt tillräckligt trött för att sova. Natti!

ingen god morgon

Datum: 2009-03-17 Tid: 09:23:06

Inatt har jag inte sovit en blund. Migränliknande huvudvärk som är boven i dramat. Tänkte att jag skulle försöka sova efter jag ringt vårdcentralen, men tack vare en viss person gick ju inte det. Åh, jag blir galen! Blir iallafall inget jobb idag, och ingen simning heller. Får väl se om man orkar ta balkongen sen på eftermiddagen.

Nu är det ingen idé att gå och lägga sig heller, för då kommer jag säkerligen inte kunna sova inatt. Får väl göra det bästa av dagen, helt enkelt.

sovdags!

Datum: 2009-03-16 Tid: 23:49:35

Nu är det dags för sängen och möta John Blund. Hoppas mitt goda humör jag haft ikväll stannar tills imorgon, för då blir morgondagens göra (jobb, simning och balkongstädning) inga problem alls =)

Lite imorgon skulle ju inte heller skada, eller hur? Då blir Tiss glad flicka


helt okej dag

Datum: 2009-03-16 Tid: 21:34:25

Idag har varit en av de bättre dagarna. Orkade plocka undan lite, och Ankan som är så snäll dammsög åt mig! Han krävde bara pannkakor som betalning. Bra deal, minsann! Har även fått upp några tavlor i hallen, Elvis of course =) Nu ska jag bara klura ut vart mina andra tavlor ska upp nånstans. Och min hylla vill jag också ha upp =) Lite Tiss-prägel på stället!

Var ut till mammi idag också, firade syrran lite. Köpte med oss prinsesstårta, men åt den halvfryst. Inte så gott, men tårta ska det vara på födelsedagar, sådeså!


Imorgon blir första jobbdagen efter min lilla minisemester. Vet inte vad jag tycker om det. Men efteråt ska jag iallafall simma, nu får det vara nån måtta på latheterna! Ska packa väskan snart och ställa den i hallen så jag bara behöver ta med den till jobbet imorgon. Sen ska jag vårstäda min balkong så den blir lika fin som förra våren =) Oj, så fin den var då, eller hur?



Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lite sudoku =) Later!

grattis!!!

Datum: 2009-03-16 Tid: 13:38:25

Grattis underbaraste lillasyster! 12 år! (och nästan längre än mig)




grumpy

Datum: 2009-03-15 Tid: 18:19:15

Att jag kan bli så sur när saker inte går som jag vill! Och på en tom, ekande mage blir det ännu värre. Fasiken! I dessa dagar krävs det inte mycket för att Tiss ska bli sur, ska ni veta. Inte skoj inte!

Men pannkakorna blev la bra iallafall. Ett + denna skitdag. Snart ska vi hämta syster. Krama sönder lillskitan! ^^


helgen

Datum: 2009-03-15 Tid: 13:51:03

I fredags hade jag och Emma en liten tjejkväll. Började med pizza och alkohol hemma hos henne. Nice! Åkte ner och spelade lite biljard. Det är skoj, men fan så svårt att få i bollarna som man vill. Drog till Tonic sen, träffade en del goa folk man kände ^^ Och vissa man inte alls ville träffa. Avslutade kvällen på Snack med en hamburgare.

Igår kom Mustela och hämtade mig för vi skulle kolla på melodifestivalen hos Johan. Vissa händelser tidigare under dagen hade gjort mig på dåligt humör och gett mig huvudvärk så jag åkte hem rätt tidigt. Så dålig tajming!

Idag ska jag och Ankan hämta Moa på Landvetter, men innan det ska vi äta pannkakor som jag har lovat honom att göra. Han tycker tydligen om mina pannkisar =)  Imorgon blir Moa stora kickan! 12 år =) Glöm inte gratulera henne då!




sorg

Datum: 2009-03-14 Tid: 04:01:24

Folk har såna förväntningar på mig att jag ska må bra snart igen. Men jag kan inte trolla. Jag kan inte va glad om jag inte är det. Jag har nyss varit på begravning för en av mina närmaste kompisar någonsin, jag kommer aldrig få prata med henne igen, aldrig mer träffa henne. Jag mår inte bra, men vad ska jag göra?

Jag har gjort slut med en människa som har varit så go mot mig. Som har accepterat mig för mina brister men älskat mig ändå. Jag kände bara att vi kommer inte funka i längden.

Vissa tror att jag är stark. Jag är inte det, jag orkar inte mer!! Jag har burit på sorg sen den 22a januari när jag fick reda på att min vän blivit mördad. Det hemskaste sättet någon kan dö på. Nu den 10onde mars fick jag säga farväl. Det är 48 dagars bearbetande av saknad, av sorg, av minnen! Och sorgen och bearbetandet fortsätter. Och minnena är allt jag har kvar.

Den som borde stått mig närmast och tröstat mig var min pojkvän. Han ville det något så fruktansvärt, men jag kunde inte låta honom komma mig nära i min sorg. Då är någonting väldigt fel. Han försökte, så många gånger, men jag kunde inte släppa honom så nära inpå. Jag kunde inte låta honom trösta mig. Hur mycket jag än försökte.

Jag saknar min vän. Och jag saknar min fd pojkvän. Ingen av dom kommer jag få tillbaka igen. Jag kommer ha mina fina minnen tillsammans med min vän, och jag kommer ha fina minnen med mitt ex, men ingenting kommer bli som förr. Först nu kan jag sätta ord på det jag känner.

Jag vill må bra igen, jag vill återgå till mitt gamla jag. Men det kommer ta sin tid.

Ikväll har jag iallafall fått känna på hur det är att vara den gamla Tiss, den glada Tiss. Tillsammans med min bästa vän Emma. Och tillsammans med andra kompisar som vi träffade på krogen. Jag var glad och jag var fri. Sådan som jag någon gång kommer att bli igen. Men ge mig den tiden jag behöver, och låt mig bearbeta all min sorg. Jag behöver det, i min takt.

<3

fasters lilla mirakel

Datum: 2009-03-12 Tid: 23:21:53


Fina lilla Viggo!


hemgång

Datum: 2009-03-12 Tid: 14:51:49

Nu sitter jag på bussen på väg hem. Detta har varit en bra resa, precis vad jag behövde. Fått släppa ut all sorg tillsammans med andra som kände Moa, träffa gamla kompisar och familjen och bara ta det lugnt.

När jag skulle köpa biljett i en automat på tågstationen i Knivsta funkade det inte riktigt. Frågade en kvinna om hjälp och hon sa att hon kunde lösa en biljett till mig från sitt kort så det skulle bli billigare för mig, så kunde jag bara ge henne pengar. Väldigt snällt! Berättade att jag hade bott i Knivsta men nu flyttat ner till Borås och då utbrast hon "Jaa, men du är ju Åbergs dotter". Då var det en av pappas närmaste kompisars mamma som hjälpt mig. =) Jag var kär i pappas kompis när jag var liten. Tyckte han var såå snygg! =)

Nu ska jag slänga på en film att fördriva tiden med, så går resan kanske lite snabbare =) Hörs!

uppsala idag igen

Datum: 2009-03-11 Tid: 18:37:14

Idag har jag träffat Alexandra inne i Uppsala. Var längesen man sågs nu och det var jäkligt nice att träffa henne igen. Bland annat käkade vi på Cupido där man kunde sätta ihop egna sallader. Det var mums! =) Gick i lite affärer också. Blev sugen på ett par jeans jag såg, men jag får inte köpa nya kläder innan jag har satt igång med att gå ner i vikt igen, med synbart resultat. Lite som att bestraffa mig själv för min slöhet den senaste tiden. Simon har berättat att det är lika farligt att vara fysiskt inaktiv som det är att röka. Läbbigt!

Erik gjorde oss sällskap lite senare, men då hade jag fått så ont i magen att jag nog inte var nå vidare till sällskap. =( Snäll var han iallafall och skjutsade hem mig så jag slapp trängas på tåget.

Om en stund kommer min faster Inger och dricker lite kaffe. Hon är väldans bra att snacka med, diggar henne skarpt! ^^

begravningen

Datum: 2009-03-10 Tid: 23:12:36

Begravningen idag var så fin! Många som kom för att ta ett sista farväl av vår älskade Moa. Hon har nu fått ett värdigt avslut och kärleken för den underbara människan fyllde hela kyrkan. Inget öga var torrt och prästen talade så fint om henne och läste upp saker som Moa hade skrivit i sin blogg. Det var också en tjej som sjöng och spelade gitarr, har inte hört nåt så vackert på länge!

Är så tacksam över att jag och Erik fick komma på begravningsfikat efteråt, även om vi höll oss lite för oss själva. Så tack till Eva med familj och andra anhöriga! Nu känns det som att jag kan börja med sorgearbetet och minnas min fina vän med ett leende. De hade lagt fram ett av Moas fotoalbum på ett bord där det stod ramar med fina bilder på henne och tända ljus. Snacka om glädjerus jag kände när de två första bilderna var på henne och mig från gymnasiet. Jag kan verkligen inte beskriva med ord hur glad jag blev! De bilderna har jag antagligen slarvat bort i någon flytt, men både Eva och Jennie ville skicka ner bilder till mig. Så himla snällt! Den här dagen kommer jag verkligen minnas med värme!


Vila i frid, sötis!
(detta är en av hennes modellbilder)


***

Efter begravningsfikat åkte jag och Erik runt lite i stan, sen satte vi oss på ett café för att få tiden att gå tills jag skulle träffa min gamla klasskompis Karli. Det var skönt att sitta och snacka minnen med Erik, och snacka allmänt. Alltid lika roligt att träffa gamla kompisar.

Och när jag träffade Karli kändes det inte som att det var flera år sedan vi sågs. Vi snackade om hur kul vi hade i skolan och massa andra saker, verkligen kul att träffa honom igen. Karli och jag hade så bra kontakt i gymnasiet, kramades alltid. Andra elever på skolan trodde till och med att vi var tillsammans =) Vi har faktiskt varit kära i varandra, haha! Först var jag kär i honom, men han ville inte riskera vår fina vänskap om det skulle ta slut eller nåt sånt. Sen efter några månader blev jag tillsammans med en annan kille, och under den tiden hade Karli fått känslor för mig. Dåålig tajming!

Håhåjaja, vilken intensiv dag! Kom in till Uppsala klockan tio i förmiddags och kom hem till pappa igen 22.30. Var riktigt kul att träffa Malmis och Nasser igen också =)

Innan jag avslutar detta långa inlägg måste jag säga att jag är en riktig nostalgi-människa! Jag älskar att minnas tillbaka, lyssna på musik från vissa speciella tillfällen, kolla på kort. Det är bland det bästa jag vet! Men jag tror faktiskt att jag måste börja leva mer i nuet och mindre i det förgångna.

Kärlek till alla underbara människor jag träffat idag och alla andra jag känner!

stööörd

Datum: 2009-03-09 Tid: 22:09:43

När jag skulle packa min väska igår tog det flera timmar att klura ut vad jag skulle ha med mig på en resa på fyra dagar. När jag beställde biljetterna tog det en dag att bestämma resesätt. Efter att ha valt buss tog det en halvtimma att bestämma om jag ville ha ensamsäte eller sitta bredvid någon.

När jag väntade på bussen i Borås fick jag ångest, och när jag skulle köpa tågbiljett från sthlm-knivsta fick jag nästan panik. Stod och skakade och var misstänksam mot precis varenda människa som gick förbi.

Jag kommer knappt ihåg vad jag har gjort de senaste dagarna. Huvudet är helt borta. Men i stora drag har jag bevittnat Rachels och Daniels vigsel i rådhuset, jobbat och firat Emmas födelsedag med bowling.

Imorgon är det dags att ta farväl av min vän.

...

Datum: 2009-03-05 Tid: 16:55:19

Ett steg i rätt riktning skulle jag tro.

hjälp mig

Datum: 2009-03-03 Tid: 11:06:33

Ta mig på allvar så kanske jag orkar ta tag i det här.
Ge mig hjälpen jag behöver, fort! Skicka inte runt mig
och ge mig en massa nummer att ringa. Det orkar jag
inte.  Hjälp mig nu!

bye for a while

Datum: 2009-03-03 Tid: 02:12:09

Kan inte sova. Jag hatar att må såhär, känner mig som värsta psykfallet.
Kommer tillbaka till bloggen när jag mår okej igen. Hej på ett tag!

väldigt läskigt

Datum: 2009-03-01 Tid: 20:19:26

Hamnade på sjukan igår. Blev helt apatisk hemma hos mamma och kunde varken röra mig eller prata. De som var där slog mig och försökte massa saker för att få kontakt med mig, men jag var okontaktbar. Det konstiga är att jag hörde allt det sa, men jag kunde inte reagera. Blicken var typ som död och stirrade bara rakt fram. Allt detta hände efter jag visat bilder på min vän som blev mördad i januari, så det var väl en reaktion på det. Läskigt var det iallafall.

När ambulansmännen kom ville jag bara skrika att de skulle dra åt helvete, gillade inte dom. Men det kunde jag ju inte. Och på vägen in till sjukhuset blev jag så jädrans pissnödig, men det kunde jag inte heller meddela. Det enda jag fick fram var "kssss", och på sjukhuset var det en sköterska som förstod. Inte ens när de tog blodprov i armen reagerade jag synligt, även om det kändes.

Till slut kom kroppen och talet tillbaka, kunde säga få ord här och var till mammi, snacka om skönt att kunna göra sig förstådd igen. Det är riktigt jobbigt att du är medveten om precis allt som händer och hör allt som sägs, men du kan inte visa det. Imorses fick jag iallafall träffa läkare och alla värden var perfekta. De enda råd han kunde ge mig var att söka psyk-hjälp. Tack så mycket, det hade jag ju inte redan förstått. Tiss the psykfall.

Tack till alla som ställde upp så för mig igår! <3

Orkar inte skriva mera just nu. Men jag mår "bra" nu iallafall, är bara jäkligt trött i kroppen.