kul kalas

Datum: 2010-09-25 Tid: 21:27:09

Jag tycker det var väldigt kul på kalaset! =) Mex blev jätteglad för leksakerna (grävskopor och sånt). Kul att han gillade dom! Jag fick en himla massa mat-saker som han hade när han var liten (ni kan läsa vad i mammas blogg). Mamma tycker jag skötte mig bra på kalaset, även fast jag gnällde ganska mycket när jag blev trött. Jag har lite svårt att sova på nya ställen men det gick att somna i vagnen efter ett tag. Vi var där från två till nästan halv åtta ^^

Imorgon ska jag till mormor =) Det tycker jag ska bli kul. Mamma ska till Göteborg på måndag och hälsa på min fru och svärmor (Hailey och Rachel) på barnsjukhuset, och mormor tyckte det var lättare att hämta mig imorgon istället eftersom hon ska hämta min moster i stan då.

Vi hörs imorgon bloggen!

kalas idag =)

Datum: 2010-09-25 Tid: 09:49:40

Vad är det med min mamma egentligen!? När jag vaknade från min tidiga middagslur så kommer hon in och kikar ner på mig i sängen. Men hon har den där läskiga saken på skallen! Hon säger att det är en handduk, att hon brukar ha den så när hon duschat. Men den är jätteläskig och mamma ser konstig ut. Jag blev rädd och började gråta!

Idag ska vi på kalas. Det blir nog roligt! ^^ Återkommer senare!

lång promenad och shopping

Datum: 2010-09-24 Tid: 19:46:23

Jösses vad vi har gått och gått och gått idag. Eller ja, mamma har gått och jag suttit i vagnen. Det är inte heller en dans på rosor ska jag säga, man får ju träsmak i baken till slut och blir lite grinig. Men vi har haft kul iallafall! Jag har fått varma tossor, 2 par vantar, en skallerleksak man sätter fast på bordet (mamma tänkte att jag kunde få en sån så hon kan få laga mat medan jag sitter vid bordet och leker, jag har en tendens att slänga ner alla saker på golvet. Den planen förstördes ganska snabbt när vi testade den. Jag kunde slita bort den!), en tygbok och en till tandborste. Mamma tycker jag kan ha två, en som hon borstar med och en som jag får hålla i. Men jag har inte fått tänder än, men vi övar tandborstning iallafall.

Vi köpte även en present till Mex, hoppas han blir glad för den! Jag tycker det ska bli kul med kalas imorgon =) Så nu har jag lagt mig, så jag är glad och pigg när det vankas festligheter =)

sov lång middag!

Datum: 2010-09-24 Tid: 12:25:36

Idag när jag vaknade var jag inte alls glad, jag hade ont men mammas kramar, pussar och mat gjorde mig nöjd igen! Och så har jag sovit en ordentlig middag, jag sov nog i 2 - 2,5 timmar.

Nu springer jag runt i gå-stolen och blir förbannad över att jag inte når saker i bokhyllan! Jag vill leka med mina cd-skivor, men mamma vill inte hjälpa mig att ta fram dom till mig. Nånting jag når i hyllan iallafall är korgen med mina leksaker, den gillar jag att dra ner i golvet!

Idag ska jag och mamma till Knalleland, vi möter upp min polare Markus och hans mamma där! Roligt!  Men innan dess ska jag och mamma leka lite och mysa =)

min dag

Datum: 2010-09-23 Tid: 19:34:23

Hur bra är inte jag då? Idag väckte jag mamma 3 minuter innan hennes väckarklocka skulle ringa. Gjorde oss iordning för spädis, men tog en promenad på ca en timme innan. Skönt det ^^

På spädis fick jag massa beröm för att jag kan sitta så bra själv nu. Har jag berättat det för er? På soffan har jag ju kunnat sitta ett tag, men nu kan jag sitta på golvet med =) Vi sjöng lite sånger också, och mamma fick beröm för en visa hon sjöng själv, som inte de andra kunde. De tyckte hon sjöng fint, och mamma började rodna och nekade till det. Jag har också smakat på rödspätta för första gången idag. Det tyckte jag var gott!

Efter spädis gick jag, mamma, min polare Markus och hans mamma Mariana på stan en sväng. Vi tog en snabbfika och sen åkte vi hem till oss. Vi lekte lite, sjöng lite och tog det allmänt lugnt =)

Nu har jag precis ätit och lagt mig. God natt!

liten promenad

Datum: 2010-09-22 Tid: 21:01:24

Vi kom ut på en liten promenad iallafall! Vi gick runt lite i området och det var skönt med frisk luft. När vi kom in så badade jag och mamma. Jag älskar att bada, blir som galen och plaskar som sjutton! Sen fick jag flaskan och nu sover jag sen en timme tillbaka. Jag var så trött så jag klagade inte ens när mamma la mig!

Imorgon är det spädis! =)

i liiiike her!

Datum: 2010-09-22 Tid: 16:22:01

Jag gillar våran kontaktperson kan jag säga! När hon var här var det bara hon som gällde. Mamma försökte ge mig mat, men jag ville bara kolla på vår kontaktperson. Hon pratar mycket med mig och leker, berömmer mig för vad jag kan och för att jag är så social. Man kan aldrig få nog av komplimanger, eller hur!?

Dessutom får mamma massa komplimanger också, men hon suger inte i sig dom som jag gör. Hon är lite knepig, min mamma. Kp:n kommer nästa onsdag också. Då ska vi tvätta. Spännande att se hur vår tvättstuga ser ut, jag har aldrig sett den förr! 

Nu sover jag middag. Sen senare ska vi ut på promenad, dvs om Bobbo mår bra. Han mår dåligt, stackars vovve!

ingen sova middag

Datum: 2010-09-22 Tid: 12:05:08

Ha! Som att mamma trodde att jag ville sova någon middag. Nejdu, det kan hon glömma! Jag var jättetrött innan, men när mamma la mig i sängen protesterade jag vilt, till slut insåg mamma att det var lönlöst. Mamma springer runt och plockar, och jag springer runt efter. Vår kontaktperson kommer ju idag!

Nu har mamma tydligen bestämt att jag ska ha lite ersättning och sen försöka sova middag igen. Jag har inte bestämt mig om jag ska göra som hon vill eller ej.

välling blää

Datum: 2010-09-21 Tid: 21:12:49

Efter att jag kom hem igen har jag och mamma gjort massor! Vi har fikat med mammas kollega och en fd skolkamrat till henne. Dom tyckte jag var jättesöt och lekte med mig massor =) Det gillar jag. Jag fick även ett par brallor på stan. Mamma har lovat mig en riktig halvårs-present när de andra pengarna kommer =)

Sen har vi varit upp till mammas kompis Nicole där mamma drack en snabbkaffe och jag lekte med Saphira (eller Saphira lekte med mig), Nicoles dotter som är typ 2,5 - 3 år tror jag. Hon var snäll!

Och till sist har jag och mamma varit ute på promenad med Sarah, Manda och Bobbo. Jag somnade i vagnen som vanligt och har därför inte riktigt velat somna smärtfritt hemma ikväll. Fick välling för första gången, och den ville jag verkligen inte ha! Fya, vad det smakade konstigt! Men mamma säger att välling är bra, och vill att jag ska dricka det till natten så jag håller mig mätt till frukosten. Nåja, vi får väl prova imorgon igen, men hoppas inte på för mycket mamma!

grattis till mig!

Datum: 2010-09-21 Tid: 11:24:25

Idag blir jag ett halvår gammal, det ni! Jag är en stor pojke nu, inte en liten fis som på bilden!

Mamma vill skämma bort mig idag, och det får hon gärna göra!

Bland annat köpa lite kläder som hon har kollat på. Roligt!


hemma igen

Datum: 2010-09-21 Tid: 11:01:07

Det har varit roligt hos mormor! Fast innan vi åkte hem till henne så åkte vi till Olli och Irma och fikade. Sen när vi kom hem till mormor har vi lekt, jag har jagat hundarna, smakat fruktpuré som jag bara grimaserade åt (mormor och hennes man började asgarva åt mig då) och mycket mer. Mina tänder gjorde sig påminda så lite gnällig var jag en stund.

Nu är jag hemma hos mamma igen. Vi ska nog träffa en kollega till henne idag. Vi får se vad som händer =)

till mormor idag

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:18:08

Vi hade sovmorgon här idag. Jag sov hela natten och vaknade klockan nio imorses. Det gjorde mamma glad! Idag ska jag till mormor och sova där över natten. Roligt! Mamma stannar hemma, hon får inte följa med ;)

mysdag inne

Datum: 2010-09-19 Tid: 11:32:21

Jag och mamma gick upp vid sju. Sen dess har jag ätit frukost, lekt med mamma, sovit middag och nu leker jag lite för mig själv. Vi blir nog bara inne idag också och myser!

gissa vad jag har fått låna!?

Datum: 2010-09-18 Tid: 19:00:06

Vet ni vad jag har fått låna av Mex (mammas kompisars son tvärs över gatan)? En mobil att ha ovanför sängen, och den spelar sånger, har en liten nattlampa och lyser stjärnor i taket! Ska bli väldigt spännande att sova med den inatt! Tack så mycket för att jag får låna den Mex! =)

lekt kull!

Datum: 2010-09-18 Tid: 18:21:08

Buuurp! Nu är jag mätt efter att ha ätit kalops. Det var gott! Jag och mamma håller på att samla burkar just nu så vi kan göra egen mat sen =) Namnam (förhoppningsvis)

Innan idag lekte vi kull (eller jage som det heter här). Mamma sprang runt och jag efter. Jag är en stjärna på att styra gå-stolen. Dock kan jag komma farandes baklänges, men huvudsaken är ju att jag kommer dit jag tänkt mig. Både jag och mamma skrattade tills vi nästan fick ont i magen.

Jag har tränat på att sitta också. Det är svårt på golvet, där är det ju så hårt även om jag sitter på min dubbelvikta filt. I soffan kan jag sitta bra, men där sjunker man ju ner lite. Det dröjer nog inte länge tills jag sitter ordentligt på golvet heller ^^

äta själv

Datum: 2010-09-18 Tid: 13:36:46

Jag börjar bli stor kille. Vi provade att låta mig äta ur flaskan själv, genom att ligga i soffan och stödja flaskan med en filt. Det gick ganska bra i början, men sen viftade jag bara med flaskan, så mamma tog mig i famnen så jag fick äta som vanligt =) Men övning ger färdighet.

jag kunde!

Datum: 2010-09-18 Tid: 11:49:47

Ha! Skam den som ger sig! Jag har ju inte kunnat ta mig från vardagsrummet till hallen själv, är ju som sagt en tröskel i vägen. Men nu du, nu kom jag ut! Friihet!

bra natt

Datum: 2010-09-18 Tid: 10:19:36

Jag vaknade inte inatt, utan åt vid 7 och somnade sen om till tio. Sovmorgon är skönt! Mamma tror att jag kommer bli en liten nattvandrare när jag blir lite större. Här om natten låg jag med hela kroppen och ansiktet mot spjälorna i sängen och jag började skrika. Mamma trodde jag gjort mig illa så hon sprang in i mitt rum och la mig på rygg och blev förvånad att jag fortfarande sov.

Idag har vi ingenting planerat. Kan vara skönt att bara vara hemma =)

roligt paket

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:12:44

Mitt paket från Libero var väldigt roligt! Jag fick ett litet paket blöjor, tvättservetter, ett par strumpor, en skiva med vaggvisor (utan sång, men det var ett texthäfte med så mamma får sjunga för mig) engångshaklappar och duschtvål och lotion. Mammorna får även ett paket trosskydd, vilket jag inte förstår varför. Det är ju liksom mitt paket!

När vi fikade med mammas kollega fick jag mat som mamma hade med sig. Första gången jag ätit mat på café och mamma tyckte jag var jätteduktig! Hon är stolt över mig hon ^^

Nu ska jag och mamma mysa, sen ska jag sova. God natt bloggen!

roligt

Datum: 2010-09-17 Tid: 14:32:56

Jag har sovit middag, och då passade mamma på och sova middag med. Sen när jag vaknade fick jag ligga jämte henne i hennes säng och mysa. Det gillade jag massor!

Och mamma brast i gapskratt när hon berättade för mig att hon skulle hämta en kopp kaffe. Jag satt i gå-stolen då och satte en väldans fart mot köket. Synd bara att jag inte ens kommer ut till hallen för det är en tröskel i vägen. Men mamma tyckte det var roligt iaf! ^^

sovmorgon

Datum: 2010-09-17 Tid: 11:02:31

Jag vaknade klockan 4 inatt igen, men gav mamma sovmorgon till 10.15. Så nu är hon en glad mamma och jag är en glad bebis! Idag ska vi som sagt hämta upp mitt paket, sen träffa en arbetskompis till mamma för en fika. Härliga tider!

mat o mys

Datum: 2010-09-16 Tid: 20:44:27

Om jag gillade kontaktpersonen idag? Ajjemän, jag lyste upp som en sol när jag såg dom komma innanför dörren! De skrattade gott åt mig när jag åt min middag, spagetti och köttfärssås. Jag älskar mat på tallrik, slänger mig mot skeden och vill ha fort fort fort! Mamma säger att jag gapar som en fågelunge! (Mormor frågade mamma idag om spagetti och köttfärssås är det enda jag får. Nä, det är det inte. Men jag åt kyckling på spädis så det valdes bort, och kalops åt jag för inte sålänge sen heller. Vi har bara tre olika sorters mat hemma just nu + att en burk räcker till 2 mat-tillfällen och håller inte så länge när burken är öppnad)

Ikväll har jag kollat på Nalle Puh medan mamma gjorde sin middag, sen har vi myst massor! Jag la mig för en stund sedan och sover gott. Vi får väl se om jag vaknar 4 inatt igen. Tycker inte ni också att mamma borde gå och lägga sig nu så hon inte är så trött och tråkig om jag vaknar?

spädis o krångel!

Datum: 2010-09-16 Tid: 15:36:37

Jag gjorde det inte lätt för mamma imorses inte. Jag ville inte sova mer runt 4-tiden, men det ville hon. Så mellan 4 och 6 ville jag ha mat och tillbaka nappen när jag tappade den. Jag har inte lärt mig stoppa in den i munnen själv ännu. Och på morgonen så hade vi krångel, krångel o krångel innan vi kom iväg till spädis. Men väl där så var jag den goe lille kille jag oftast är =) Jag fick smaka kyckligpuré idag för första gången, det var väldigt gott! Jag slängde mig mot skeden med öppen mun när jag såg skeden komma! Naminam!

Nu väntar vi på att våran kontaktperson och social-tjejen ska komma hit. Vi ska bestämma vilka dagar vi ska träffas. Vi får väl se om jag gillar henne lika mycket idag som jag gjorde förra gången =)

Imorgon ska jag och mamma hämta ut mitt "Up&Go"-paket som jag har fått från Libero!

besök på mammas jobb

Datum: 2010-09-15 Tid: 16:22:03

Nu har mamma varit och röstat. Tanterna som tog emot rösterna frågade hur länge det var kvar tills jag får rösta. 17 och ett halvt år, det är ju inte så länge. Mamma sa att hon skulle uppfostra mig med "rätt" åsikter ;)

Sen var vi och fikade på mammas jobb. De tyckte att jag hade växt till mig, och att jag var så snäll o go. Klart jag är! Var många personer jag kunde leka med där, och i slutet blev jag trött och fick lägga mig i vagnen vilket jag inte tyckte om. När vi precis skulle gå så började det regna och mamma hade glömt regnskyddet hemma. Men det löste vi med ett skyddsförkläde (engångs) i plast som fick agera regnskydd. Fast det behövdes inte för det regnade inte när vi kom ut.

god morgon!

Datum: 2010-09-15 Tid: 09:30:07

Jag gillar inte att klippa naglarna. Efter jag fick frukost klippte mamma mina naglar, men jag vill inte sitta still. Vet ni att mamma har klippt mig i tummen en gång? Det gjorde ont och mamma fick panik, så låtsasmormor Monika tog hand om mig och distraherade mig.

Senare idag ska vi till mammas jobb och visa upp mig.  Och fika, men det är inte viktigt. Vi var där en gång när jag var två månader gammal, och då var jag ju jätteliten. Nu har jag växt till mig och blivit en stor kille! =)

knalleland och promenad

Datum: 2010-09-14 Tid: 19:46:42

Idag har jag varit ledsen stor del av dagen. Mamma har inte kunnat trösta mig, men jag blev glad när mormor kom och hälsade på. Och så har jag och mamma varit i Knalleland, och vi träffade upp en kompis till mamma och kollade på lite tapeter. Sen gick vi hem till Sarah för att vi skulle på promenad, så mamma fick mat där och jag fick min flaska =) Under promenaden somnade jag, men det var väl för att småregnet smattrade så behagligt på mitt regnskydd till vagnen.

Nu ska jag och mamma bada, sen ska jag äta och hoppa i säng! Så jag säger god natt redan nu!

sketchat foto

Datum: 2010-09-14 Tid: 09:13:20

En applikation på facebook, fint va!?


glad kille

Datum: 2010-09-13 Tid: 22:00:27

Här skriker jag "som en fiskmås" som mamma brukar säga! =)

Ser ni att jag har skorv och rivit mig i ansiktet? Skorven är nästan borta

och jag har inga rivmärken (just nu)


promenad

Datum: 2010-09-13 Tid: 20:31:03

Nu har jag och mamma varit ute med Sarah, hennes dotter Amanda och hunden Bobbo, Mia och hennes lilla vovve Ludde på promenad. Det var riktigt skönt! Vi gick en rejäl sväng och jag somnade av den friska luften. När vi kom hem fick jag äta och sen lägga mig i sängen, och nu har jag legat och jollrat i en halvtimme. Fast lite missnöjd börjar jag bli nu. Men jag somnar nog snart. God natt!

jag fick massor!

Datum: 2010-09-13 Tid: 15:42:15

Idag har jag fått 3 haklappar, en body, 3 skedar och 2 leksaker. Ena är en skallra i form av en gris som spelar sånger, och den andra är en nyckelpiga som blinkar och spelar sånger. Dessutom köpte hon lite mat och sånt till mig. Jag och M var jätteduktiga i stan när våra mammor gick runt och kollade på olika saker, till och med när dom fikade. Jag har fått massa beröm av mamma! =)

jag älskar teletubbies

Datum: 2010-09-13 Tid: 09:42:03

Jag vaknade vid åtta ungefär, har ätit frukost och busat lite med mamma. Nu sitter jag i gå-stolen och kollar på Teletubbies. Mamma var tvungen att fixa lite härhemma så hon tyckte Teletubbies kunde roa mig ett tag. Och om det gör! Jag sitter som fastklistrad framför tvn även fast jag kan gå därifrån om jag vill ;)

Senare ska jag träffa min polare M. Mamma och hans mamma M bestämde en liten shoppingrunda idag. Jag ska få lite nya haklappar. Jag får säkert andra saker med eftersom mamma tycker det är så kul att handla till mig. Men inga dyra saker har mamma sagt, måste hålla i pengarna tills mitt barnbidrag kommer!

lekt med mamma

Datum: 2010-09-12 Tid: 16:25:35

Snacka om att jag har sovit en ordentlig middag! Väldigt länge har jag sovit så mamma väckte mig till slut. När jag vaknade så åt jag spagetti med köttfärssås men det var inte lika roligt som förra gången så jag fick lite ersättning också. Sen har jag och mamma läst böcker, lyssnat på min skiva med Astrid Lindgren, lekt på golvet och nu sitter jag i babysittern och kollar på Teletubbies. Det är första gången jag kollar på den filmen och det är väldigt intressant tycker jag. Jag försöker prata med de olika figurerna =)

uuuh, uuh, uuuh

Datum: 2010-09-12 Tid: 12:48:04

Idag är jag en glad pojke! Mamma sjunger "happy birthday" av någon anledning, och jag sjunger med (och jag sjunger bättre än mamma såklart!) Nånting annat jag har märkt som är kul är att blåsa bubblor med munnen. Det går enklast om man låter "uuuh, uuh, uuuh" samtidigt. Mamma skrattar åt mig och säger att jag är söt. Det veet jag väl att jag är ;)

Jag börjar irritera mig på att mamma pussar så mycket på mig. Helt plötsligt kan hon attackera mig med tio pussar på raken, och det kan bli lite jobbigt ibland. Förut gillade jag det, men nu börjar jag protestera lite. Som tur är har mamma lugnat sig lite med pussarna, men bara liite.

Nej, nu ska jag leka lite innan det är dags för gröt. Vi får väl se om jag äter eller inte, igår ville jag ju inte ha. Återkommer!

chockad mamma

Datum: 2010-09-12 Tid: 11:10:17

Nu på morgonen har jag samlat pluspoäng hos mamma! Jag vaknade klockan sex och fick äta, sen la mamma ner mig i sängen och hoppades på att jag skulle sova mer. Jag vaknade igen 10.55! Mamma är chockad och utvilad ;)

besök hos grannen

Datum: 2010-09-11 Tid: 18:57:50

Idag har vi varit hos våran granne, och mammas vän, Ida. Det var roligt och jag fick en ny kompis. Han heter Mex och är två år. Det var väldigt spännande att se allt han kunde, som jag ännu inte kan. Men när jag blir stor ska jag bli lika busig och snäll som han är =) Han ville leka med mamma hela tiden, och då passade jag på att leka med hans mamma!

Jag har varit så snäll medan vi har varit hemifrån, så nu passar jag på att gnälla av mig innan jag ska sova. Jag skulle egentligen bada ikväll men mamma är så trött så hon sa att det blir imorgon istället. Ingen fara på taket, jag är inte så himlans skitig ändå så.

Nu säger jag godnatt till dig, bloggen. För snart är det sängdags för mig!

2 bilder

Datum: 2010-09-11 Tid: 12:06:41

2 bilder på mig från när jag och mamma fikade med hennes killkompis,

hans flickvän och hans syster. Är jag cool eller är jag cool?


inte helt på g

Datum: 2010-09-11 Tid: 10:46:56

Idag är jag inte helt på g. Jag är varm och mamma tror det är tänderna. Kan dom inte bara ploppa upp så jag slipper ha ont? Inte ens gröt ville jag ha idag, och då är det något knas. Flaskan gick dock bra, så jag äter ju iallafall =)

mums fillibabba!

Datum: 2010-09-10 Tid: 18:25:23

Mums fillibabba säger jag bara! Spagetti och köttfärssås var så himla gott så jag blev arg på mamma för att hon matade mig för långsamt. Hallå eller, är det gott vill jag ju ha allt på en gång! Mamma sa att jag får resten av burken imorgon =) Efter maten fick jag lite mjölkersättning så magen inte får en chock av den nya maten.

På spädis får jag mycket beröm för att jag äter så bra. Både gröt och alla smakportioner jag har provat har slunkit ner utan problem. Det var bara potatis/ majs som jag inte har velat äta, men mamma har bestämt att vi ska försöka igen eftersom det var den första smakportion jag fick någonsin. Så vi får se om jag tycker om det nästa gång.

nu har besöket åkt

Datum: 2010-09-10 Tid: 17:58:47

Nu har M och hans mamma varit här, det var jätteroligt! De var här i många timmar så både jag och M hann sova middag, men även leka, äta och mysa med våra mammor. M's mamma tyckte att vi bor jättefint, men mamma är som hon är och sa att det är mycket hon vill ändra på.

Nu springer jag runt i min gå-stol och försöker plocka ner mina böcker från bokhyllan. Jag blir förbannad när jag inte når dom! Men lugn bara, jag kommer nog på ett sätt snart och då har mamma fullt upp med att passa sina saker i hyllan ;)

Nu ska jag käka lite. Spagetti och köttfärssås i färdigburk ska jag prova =)

god morgon!

Datum: 2010-09-10 Tid: 09:24:56

Jag ville upp med tuppen, men det ville inte mamma. Hon gav mig frukost strax efter sex och sen fick jag lägga mig igen. Somnade om och sov till halv nio. Det tyckte mamma var mycket bättre!

Nu ligger jag här i soffan jämte mamma som vanligt, varje morgon. Ligger och drar i hennes laddarsladd till datorn, och det gillar hon inte.

Senare idag kommer min polare M. Ska bli roligt tycker jag! Vi hörs!

händelserik dag!

Datum: 2010-09-09 Tid: 17:32:25

Spädis var såå roligt idag! Jag har ätit gröt, potatis/ ärt-puré och provat att äta kalops, lekt med mina kompisar och myst med både mamma och personalen. Jag längtar redan till nästa torsdag!

Efter spädis träffade vi mammas kompis, hans flickvän och hans syster. Som jag lovade i tidigare inlägg charmade jag dom totalt! Jag var i centrum nästan hela tiden, och jag gillart. Social som jag är!

Sen gick jag och mamma och handlade. Hon lite mat-aktiga saker, och jag fick en tandborste och en höstmössa. Mamma tycker vi ska börja öva att borsta mina icke-befintliga gaddar redan nu. Så att jag vänjer mig.

Och det måste jag berätta också. Jag blev rädd för en bekant till mamma för ett tag sen. Den bekanta har väldigt mörk hy och jag har ju inte träffat någon med så mörk hy innan, så jag började gråta. Mamma förklarade för henne att jag är lite blyg ibland, för att vara snäll, tur att mamma gjorde det för jag vill ju inte vara elak. Men nu har jag sett en mörkhyad människa, så jag hoppas jag inte blir rädd nästa gång!

snällaste

Datum: 2010-09-09 Tid: 07:50:00

Jag är världens snällaste bebis idag! Mamma fick väcka mig kvart över sju för att vi ska iväg, och nu får hon sitta och dricka kaffe i lugn och ro. Jag ligger jämte henne i soffan och är allmänt charmig. Men nu är det dags att göra oss iordning, för vi ska till spädis!

god natt!

Datum: 2010-09-08 Tid: 20:19:30

Nu har jag precis lagt inför natten. Mamma vill få mig att somna tidigare på kvällen så vi har flyttat fram läggdags en timme. Hittills har jag accepterat det och somnat utan problem, det tycker mamma är skönt!

Efter badet har jag lekt och gosat med mamma. Imorgon ska jag få träffa alla polare från spädis igen, längtar! Sen efteråt ska vi tydligen fika med en kompis till mamma. Jag ska charma honom totalt!

Vi hörs imorgon bloggen!

skönt att bada

Datum: 2010-09-08 Tid: 18:39:56

Oj, idag var jag inte ett dugg rädd för att bada. Lite spänd när vi skulle i vattnet, men det gick bra och efter en stund plaskade jag som aldrig förr. Mamma bara skrattade åt mig när jag lekte i vattnet. Lekte med min badanka också som jag fått av mammas kompis Anders (som kallas Ankan passande nog!) och min gröna bithand.

Mamma smörjde in hela mig med salva sen och därefter fick jag på mig min pyjamas. Men vet ni vad jag gjorde fem minuter efter jag var färdig med allt? Jag bajsa! Mamma är glad över att jag inte bajsade i vattnet iallafall!

bada badkar med mamma

Datum: 2010-09-08 Tid: 17:52:19

Nu ska jag bada badkar med mamma. Det tycker jag är lite läskigt. Badkaret är ju så stort! Men mamma envisas med att vi ska bada där, så ja. Jag har ingenting att säga till om. Jag vänjer mig nog, som med allt annat jag försökt opponera mig mot tidigare! Det är ju inte så att jag gråter, men jag spänner mig och kollar oroligt omkring, sen slappnar jag av när jag märker att det inte är något farligt.

hemma från mormor

Datum: 2010-09-08 Tid: 15:22:25

Nu är vi tillbaka hemma efter några dagar hos mormor. Vi har vilat upp oss och haft det riktigt bra. Jag har även sett mina 2 första fotbollsmatcher, tyckte det var väldigt roligt att kolla på när alla sprang omkring. Fast jag blev lite rädd när alla klappade händerna, jublade och busvisslade när tjejerna gjorde mål.

Något som jag tycker är himla roligt hos mormor är att springa runt i gå-stolen och dra i hennes gardiner. De smakar så gott också. Fast varken mamma eller mormor gillar att jag gör det, de säger att jag en vacker dag kommer få gardinstången i skallen om jag fortsätter såhär. Den dagen, den sorgen liksom säger jag.

Idag har jag fått hem massa sängkläder som moster hade när hon var liten. Mamma ska bädda min säng med Nalle Puh och hans vänner, kommer bli mysigt att sova då! Och på tal om det så är det snart dags för mig att sova lite middag!

Vi hörs!

iväg på fotboll

Datum: 2010-09-05 Tid: 12:58:02

Nu har jag klätt på mig och allt sånt där som måste göras när vi ska iväg. Vi ska kolla på när moster spelar fotboll, det blir nog roligt. Sen är vi ute hos henne och mormor några dagar, hur länge vet vi inte än.

Jag blev trött innan vid nio-tiden, så mamma la mig i sängen och gick själv och la sig. Vi sov till kvart över elva. För det har jag fått mååånga pussar för mamma tyckte jag var så snäll!

Nu spydde jag precis ner min rena body. Mamma bara suckar. Bara klä om sig!

Ps. Mamma pratade med morfar innan, och han kommer kanske ner och hälsar på nästa helg. Det tycker jag hade varit jättekul!!! Så håll era tummar!


ingen sovmorgon

Datum: 2010-09-05 Tid: 07:35:49

Inte en chans att jag gav mamma sovmorgon! Nej, istället vaknade jag halv sju. Mamma försökte ge mig nappen och lägga sig igen, men det gick jag inte med på. Provade nya nappen till flaskan imorses. Gick inte så bra för den är lite för stor. Vi drällde ganska mycket. Sånt som händer.

Idag ska vi nog hem till mormor! Annars vet jag inte vad som händer.

en rolig dag!

Datum: 2010-09-04 Tid: 22:53:35

Jösses, vad jag har haft roligt hos min kompis M! Jag har sett en katt som var väldigt rolig att titta på för han anföll mamma heeela tiden. Dessutom fick jag låna M's gåstol. Den har massa knappar och kan låta som olika djur, men det var jag inte så intresserad av. Däremot gjorde mamma ett konstigt ljud som jag tyckte var jättekul o garvade så jag nästan fick ont i magen! Och så har jag ju lekt med M såklart!

Efter en stund blev jag trött så jag fick låna M's säng också. Tänk sån snäll kompis jag har va!? Då passade mamma på att äta middag som hon blev bjuden på.

M hoppade i ett bad med hjälp av sin pappa E när vi skulle gå, och M's mamma M (konstigt det blev nu, men ni fattar nog) följde med mig och mamma till affären. Mamma hittade massor med skoj till mig! Nappar, nappar till nappflaskan, 4 böcker, 2 gosedjur och 2 filmer. Hon tyckte det var så billigt så hon kunde inte låta bli, och det är ju bra för mig! Jag gillar att få saker.

Vi kom hem lite sent, men det var så roligt att leka med M idag. Nu har jag sovit i ca en halvtimme och mamma hoppas på lite längre sovmorgon imorgon tack vare det. Haha, vi får väl se! ;)

Och titta vad min gammelfaster har gjort till mig! (Snodde bilden från hennes blogg) Hon är så duktig och den kommer jag få använda till frukost och kvällmat när jag blir äldre!

Gissa vilken som är min? =)

Mamma specialbeställde den i somras.

Kika gärna in på gammelfasters blogg där ni kan se annat fint som hon har gjort!


mycket sömn!

Datum: 2010-09-04 Tid: 09:54:20

Oj, så jag har sovit! Somnade runt halv sju-sju igår kväll, vaknade halv fyra och ville äta och sen sov jag vidare till tio över sju! Många timmars sömn där, det var riktigt skönt. När jag vaknade åt jag som vanligt, och sen mös jag jämte mamma i soffan så hon fick vakna till liv. Jag har inte vart på det bästa humöret, men jag kan ju inte vara glad alla mornar ju!

Mamma behövde duscha så jag satt snällt i gåstolen precis vid badrumsdörren, mamma satte främsta hjulen över tröskeln så jag inte kom någonstans men det var jag okej med. Men sen hände något riktigt läskigt! Plötsligt hade mamma något stort konstigt på huvudet och såg skum ut. Jag blev jätterädd och började gråta. Mamma sa något om att det var en handduk som tjejer sätter på huvudet för att håret ska få torka. Jaja, säger hon det så, men jag var fortfarande rädd. Hon tog av sig den och plockade upp mig i famnen och då blev jag lugn.

Nu sover jag lite middag. Lite senare idag ska vi ner på stan. Hoppas mamma köper något roligt till mig!

min dag idag

Datum: 2010-09-03 Tid: 21:23:50

Idag har jag och mamma bara varit hemma. Vi har myst i soffan, lekt på golvet, sjungit sånger, mamma har vaggat mig gåendes i hallen så jag kunde somna när jag blev övertrött (men jag sov bara en halvtimme, kände liksom på mig att mormor och moster hade kommit hit och då vill jag självklart vara med) och så har jag kutat runt i gå-stolen så mamma har fått göra sitt.

På tidiga kvällen blev jag jätteledsen och bara skrek. Mamma fattade noll vad jag ville, så jag fick sitta i hennes knä medan hon sjöng för mig, då blev jag lite lugnare och till slut somnade jag. Jag har sovit ända sen dess och mamma vill inte väcka mig. Hon tycker att jag behöver min sömn och går hellre upp mitt i natten om jag blir hungrig.

Imorgon vill jag ut och hitta på något. Vad som helst, bara jag kommer ut en sväng. Vi kan ju alltid handla något nytt åt mig. Jag försöker få mamma att förstå att jag behöver nya nappar, de jag har nu börjar bli gamla eller så tycker jag inte om dom. Jag är lite kräsen med sånt ^^

Vi hörs imorgon gänget!

roligt!

Datum: 2010-09-03 Tid: 12:01:30

Något av det roligaste jag vet är att springa efter mamma med gå-stolen och köra in i hennes fötter (helst hälsenan). Då hoppar hon till, ropar förskräckt och sen ler hon mot mig. Det är ömsesidig kärlek det!

god morgon!

Datum: 2010-09-03 Tid: 07:53:41

Nu har jag precis ätit frukost och ligger jämte mamma i soffan. Finns det inkomster måste det ju finnas utgifter, som ni vet, så det är vad jag sysslar med just nu. När jag är klar och bytt blöja vill mamma ligga och mysa med mig i soffan, det tycker vi om! =)

fullspäckad dag!

Datum: 2010-09-02 Tid: 17:53:09

Oj, vilken fullspäckad dag jag och mamma har haft! Och så mycket folk vi har träffat! Först var det spädis och där var jag lika glad som vanligt. Fick mycket beröm för att jag pratar gärna, ligger fint och leker på mage och äter min gröt utan problem. Det är alltid kul att få komplimanger tycker jag.

Sen gick vi till mammas chef, och hon tyckte jag hade blivit stor! Jag charmade in mig hos henne genom att le mycket, men prata hade jag ingen lust med. Innan vi åkte hem köpte mamma en sittkudde till min matstol, jag sitter mycket bättre i den nu än innan. Fast jag har redan spytt ner kudden, man måste ju märka sina grejer liksom!

Mamma har haft möte härhemma idag också. Hjälpen mamma ska få verkar vara snäll. Jag gillade henne! Pratade och skrattade mycket, och hon verkar tycka om mig med. Vi ska nog gå bra överens =)

Nu är jag på lite dåligt humör, så nu ska jag käka och kanske försöka sova en sväng.

spädis

Datum: 2010-09-02 Tid: 08:03:15

Nu har jag ätit frukost, bytt blöja och klätt på mig. Mamma springar runt och packar min skötväska och kollar både en och två gånger om vi har allting med. Hon stressar lite hon, som vanligt. Jag är dock nöjd, ligger i soffan och chillar med polarn nappen. Och på tal om polare ska det bli riktigt skoj att träffa alla kompisar på spädis idag!

Vi hörs när jag kommer hem!

jag börjar blogga

Datum: 2010-09-01 Tid: 21:15:23

Hej!

Min morsa tycker jag ska börja blogga, så då får jag väl göra det (Det är inte lätt att säga emot mamma när hon bestämt sig för något och eftersom jag tydligen är för liten för att bestämma själv så är det bara flina och se glad ut)

Jaja, jag heter iallafall Adrian. Jag är lite över fem månader gammal och en riktig liten vilding. Jag är starkare än Bamse och envisare än Lotta på bråkmakargatan, älskar att äta gröt (det är nyttigt har jag hört) och vill vara i farten mest hela tiden. Jag bor med min mamma i Borås, i en lägenhet där jag har eget rum.

Det roligaste jag vet är att vara i gå-stolen (som jag har fått låna av tant Sarah), där kan jag förflytta mig själv hur lätt som helst! Jag har precis lärt mig att springa fort i den, men oftast slutar det med en smäll för att något står i vägen för mig. Extra roligt är det när jag är på väg att köra in i något farligt, då kommer mamma springandes med ett härjat uttryck i ansiktet och jag bara garvar åt henne! Att ligga på min filt på golvet och gymma tycker jag är roligt också. I typ fem minuter. Sen vill jag vara med mamma för det är mycket roligare att se vad hon har för sig.

Jag har en mormor och en morfar som jag tycker om väldigt mycket. Mormor och hennes familj bor utanför stan, så dom träffar jag ofta. Morfar och hans familj däremot bor jättelångt bort, så dom träffar jag bara ibland. Men jag brukar prata med morfar i telefon och min mamma skickar bilder på mig till honom titt som tätt. Han måste ju hänga med i min utveckling!

Jag följer både vikt och längdkurva som jag ska, jag kan vända mig från rygg till mage och tvärtom, hasa mig bakåt lite granna, sitta upp utan stöd i kortare perioder (men inte sätta mig själv ännu). Jag var stark redan när jag föddes så hålla nacken stadig kunde jag redan då. När mamma är sur så ropar jag "heeeej" för då vet jag att hon blir glad igen. Jag är nog inte riktigt säker på vad det betyder, men det är ju roligare med en glad mamma än en suris.

Ja, det var väl lite om mig och vad jag tycker om att göra och lite av vad jag kan. Mamma ska be sin kompis EK att fixa samma grymma design som mamma har på sin blogg hit till min blogg så det blir lite roligare för er besökare. Och i framtiden kommer ni få läsa om mina framsteg, roliga saker jag hittar på och annat smått och gott. Hoppas ni kommer trivas!